20 september 2006

Namnlista och bok, bra initiativ!

Jag är nyhetsfreak och gillar faktaprogram.
Jag vill inte att SVT ska dra ned på dem.
Anser du samma sak skriv under denna namnlista.
Tack Pumans dotter för tips om denna namnlista.

BTW - alla minns väl debatten på bloggar nyligen om en
viss herre som ansåg att bloggar saknade helt betydelse.
Nu har Jimmyroq fått en strålande idé :).
Överbevisa Guillou!

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:47 EM | Kommentarer (2) | Google

Infartsköerna ökar

I morse gick jag till T-banan i Liljeholmen. Det tar inte så mycket längre tid numera än att ta bussen. Bussen fastar i infartsköerna, som jag tycker har ökat enormt sedan avslutet av trängselskattförsöket.

Köer

Jag hoppas på att stockholmarnas valresultat som blev ja till trängselskatt respekteras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:50 FM | Kommentarer (3) | Google

Statliga spelmonopolet hotas

Nu börjar avregleringarna.....

Kristdemokraterna, som före valet försvarat ett statligt spelmonopol, öppnar nu för att tillåta utländska spelbolag att etablera sig...Kd har hittils pekat på riskerna för ett mer utbrett spelberoende om marknadskrafterna släpps fria i spelbranschen.

BTW - SVT stavar hittills fel ser jag :-).

Undra vad som fått Kristdemokraterna att inte längre känna någon oro för att riskerna för ett mer utbrett spelberoende skulle öka om marknadskrafterna släpps fria i spelbranschen?

Centern ville i alla fall före valet ha kvar spelmonopolet, men hur det blir nu lär framtiden utvisa. Hon kommer nog att bli överkörd. Igen. Moderaterna och folkpartiet vill avreglera spelmarknaden.

Jag tycker att det vore olyckligt om vi tar bort det statliga spelmonopolet och öppnar för utländska spelbolag. Valfrihet i all ära. Men det ska inte dras in absurdum. Det finns faktiskt fördelar med ett statligt spelmomopol.

Jag anser det på grund av tre orsaker.

1. Svenska spel genererar pengar till folk- och idrottsrörelserna samt statskassan. År 2005 genererades 4.5 miljarder. Stödet till folk- och idrottsrörelserna kommer att minska, för jag har väldigt svårt att tänka mig att marknadens aktörer har intresse av att stödja dem. Privata aktörer har bara ett vinstintresse för egen del.

Vem ska ha spelarnas pengar?

2. Om marknaden avregleras kan ett utbrett spelberoende förväntas. Det kommer att bli en djungel av mer eller mindre seriösa aktörer. Den ena kommer att överrösta den andra och de som förlorar på det är de som är i farozonen för att bli än mer spelberoende. Det kommer att bli en huggsexa om spelarnas pengar.

3. Valfriheten som tycks vara Alliansen mantra finns redan på nätet. Det räcker anser jag.

Andra bloggar om:
och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:39 FM | Kommentarer (5) | Google

19 september 2006

Oense redan innan de ens börjat regera?

Maud vill att hälften av regeringen ska vara kvinnor. Jag tror att hon kommer att få svårt att få gehör för detta, i alla fall om jag ska dra slutsatser av det Reinfeldt sa i Rapport i kväll. Jag tror att Maud mycket snart kommer märka av att det finns ett glastak även inom Alliansen. Vad jag har förstått har hon fått kompromissa bort ganska mycket för att Alliansen skulle få till det.

En annan fråga Alliansen inte verkar kunna enas är om trängselskatten. Ska valresultatet i Stockholm respekteras? En del borgeliga tycker det (tack och lov), andra vill väga in rösterna från kranskommunerna. De vill med andra ord inte ha trängselskatt. Folkomröstningar är rådgivande, men bör respekteras. Om inte är det ingen demokratisk process. Har nu ja-sidan vunnit i Stockhom bör det respekteras.

Jobbfrågan är en annan sak som förbryllar mig. I Agenda som sändes i går nämner Reinfeldt att det behövs 300.000 jobb. Men resten då? De som skulle jagas med blåslampa och tvingas ut och jobba? Jag kan inte låta bli att länka till Esbati som skrivit ett bra inlägg om detta.

Andra bloggar om: .

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:41 EM | Kommentarer (6) | Google

Blogtroll

Om vi vänder på kuttingen och låtsas att den sittande regeringen vunnit valet, inte skulle det vara default att gå in på några av Alliansbloggarna och häva ur sig otidigheter och vara allmänt otrevlig. Inte heller nu när de vunnit finns det ingen anledning att gå in och agera troll på deras bloggar. Det tror jag nog att de allra flesta anser att så gör man inte.

Den anonyma Roger som härjat här gör Alliansen en björntjänst. Du ger inte dem någon bra reklam, minst sagt. Jag har läst vad som skrivs på ett visst forum om bittra och sura förlorare, där du synes vara mycket aktiv. Du har fel. Ni har fel.

Nej, vi som inte röstade på Alliansen är nog
mer ledsna och undrande över hur det ska gå.
Hur kommer framtiden att se ut?
Om vårt folkhem kommer att monteras ned?
Hur alla skattesänkningar ska finansieras?
Om det kommer att finnas plats för solidaritet
för sjukpensionärer, långtidssjukskrivna,
långtidsarbetslösa, låginkomsttagare och pensionärer?
Eller är det de som ska bekosta kalaset?

Det jag läser i dagens tidningar visar på att det blir hårt för dem. Uttryck som "sopa gatan eller sov på gatan" gällande arbetslösa gör att jag undrar vilken människosyn som vi kommer att få se i framtiden.

BTW - jag vet att denna text kan vara provocerande och det kanske kliar i fingrarna på somliga. Jag vet hur Internet funkar och vet tyvärr hur en del är funtade, det finns både nollor och ettor på nätet. Nollorna är de som agerar som troll och bara vill djävlas med andra på nätet. Försök inte med att posta inlägg i mitt namn i Alliansens bloggar. Glöm det. Det har hänt förr att folk utgett sig för att vara Annica Tiger i kommentarer, gästböcker och forum. Men det är lätt kollat att det inte är jag om hemsidesägaren eller andra kontaktar mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:21 EM | Kommentarer (1) | Google

Sverigedemokraterna

I Tyskland är nynazisterna på framfart. Hur kan detta ske? Har tyskarna glömt sin historia eller har nazismen legat och pyrt under alla dessa år sedan Hitlers storhetstid?

I Sverige gick det bra för Sverigedemokraterna i de södra regionerna. I Landskrona röstade över tjugo procent på partiet och i Malmö är nu Sverigedemokraterna det tredje största partiet. Det är en skrämmande utveckling.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:12 FM | Kommentarer (18) | Google

18 september 2006

Grått, grått...

Grått och dimmigt ute.
Alliansen tar över.
Det känns som Sverige nu är ett skepp utan kapten,
ett skepp som driver omkring i dimman.
På något sätt känns det som om vädret håller med mig.

Nå, nu får Alliansen leverera.
Jag tänker på alla löften och garantier de vann valet på.
Löften och garantier som kommer att gynna en del,
på bekostnad av andra, de som redan har det svårt.

Det blev ja till trängselskatt i Stockholm, men inte i
kranskommunerna. Det ska bli intressant hur det hanteras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:08 FM | Kommentarer (16) | Google

17 september 2006

Gå och rösta i dag!

Nu har jag varit och röstat. Det tänker väl även du göra i dag hoppas jag, såvida du inte redan röstat.

Alla röster är lika viktiga och allra viktigast är de som annars skulle strunta i att rösta, men går och gör det.

Tro inte att det inte spelar någon roll om just du skiter i att gå och rösta. Skulle alla tänka så blir det inte ett rättvisande valresultat.

Rösta med hjärtat. Låt dig inte förföras av fagra löften. Du vet vad du har, men inte vad du får eller rättare sagt vad du inte får....

Jag misstänker att nya arbetarpartiet kommer att byta namn efter valet till det mer korrekta nya moderaterna och därmed visa sitt rätta jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:22 FM | Kommentarer (5) | Google

16 september 2006

Några visa ord inför morgondagens val

Saxat från Aftonbladets insändarsida i dag.
Tack Ebbe för dina kloka ord!

Jag vill inte att moderater ska få sämre sjuklön.

Jag vill inte att folkpartister
ska få sämre arbetslöshetskassa.

Jag vill inte att centerns ungdomar
ska få sämre anställningstrygghet.

Jag vill inte att kristdemokraternas
pensionärer får det sämre.

Därför röstar jag på socialdemokraterna.

A-F har också några kloka ord att delge oss andra.

Grattis ni som är friska och har jobb.
Ni har råd att rösta borgerligt.

Att fundera på inför morgondagens val.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:48 EM | Kommentarer (6) | Google

10 september 2006

Börjar jag bli gammal och grinig?

I dag känner jag mig rätt mosig. Grannen hade fest i går igen. Varför kan inte folk hyra en lokal om de ska ha en större fest långt in på morgonkvisten? Eller i alla fall hålla sig inomhus och ha verandadörren stängd.

När klockan hade passerat halv fyra och det fortfarande var ett herrans liv med musik och prat ute på verandan så öppnade jag kokvråfönstret och bad dem stänga av musiken. Först vid femte försöket att få dem att uppmärksamna mig lyckades jag få dem att höra mig, de tonade ned musiken och det blev lite tystare. Då först kunde jag somna.

Så här lät det inne i mitt lilla kyffe (c.a 1 MB stor .wav-fil). Jag vet inte om jag börjar bli gammal och grinig? Men enligt hyresvärdens regler ska det vara lugnt och tyst efter 23.00.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:18 FM | Kommentarer (7) | Google

9 september 2006

DNA-prov gör att polisen löser fler brott

Saxat ur Stockholm City:

Numera får polisen ta DNA-prov på brottsmisstänkta personer, villkoret är att brottet de är misstänka för leder till fängelse.

Detta har lett till attt polisen har kunnat lösa fler gamla brottsfall, som förmodligen skulle förblivit olösta.

Jag tycker det är bra. Jag har inga problem med DNA-testning och anser inte att det är något som inskränker på min personliga integritet. Jag går så långt att jag tycker att alla ska DNA-registreras.

Den som har rent mjöl i påsen har inget att dölja och därför kommer aldrig deras DNA att dyka upp vid träffar när genomsökning sker i registret när DNA-prov har hittats vid en brottsplats.

Är detta ett sätt som löser fler vardagsbrott är det bara att gratulera, både de som drabbats och polisen.

Ett exempel. En man stoppades i Sundsvall misstänkt för rattfylleri/olovlig körning. Polisen tog hans DNA via saliven, s.k topsning. DNA-testet avslöjade att mannens DNA matchade ett tre år gammalt olöst brott i Norsborg, en överfallsvåldtäkt.

DNA är en tung bevisning, men det räcker inte enbart för att fälla en person för brott utan annat måste till för att fälla personen. Men visst ökar chansen för att ouppklarade brott kan lösas i takt med att DNA-registret växer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:56 FM | Kommentarer (12) | Google

8 september 2006

Mailen borta med vinden?

Jaha, mailstrul igen. Vart har alla mail tagit vägen mellan cirkus 15.00 tills nu? Ligger de och köas på mailservern (fast då borde de ju börja droppa in tycker jag redan nu pö om pö) och kommer senare eller är de ute i cyberrymden och snurrar :). Den som mailat mig under denna tid och det var viktigt gör nog bäst i att skicka mailet igen.

Bilen gick igenom besiktningen. Bra! Trevlig kille som visade mig på några svaga punkter jag måste åtgärda inom en snar framtid, men som ännu inte utvecklats till 2:or, det vill säga ombesiktning. Sådan service bugar och bockar jag för.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:16 EM | Google

15 augusti 2006

Kyrkvaktmästare hade sex med lik

Jag brukar säga vad folk gör i sängkammaren struntar jag i, bara de är torra bakom öronen och vet vad de sysslar med. Vad andra har för sexuella preferenser bryr jag mig inte om, såvida de inte försöker påtvinga dem andra. Får människor kickar av fetischism, masochism, frotteurism, sadism, voyeurism och exhibitionism - so fine for me. Men pedofiler går fetbort i alla lägen. För där drabbas barn. Det är ingen vuxen-vuxen relation.

Men detta verkar ju helt sjukt.

Nekrofiler i kyrkan? Finns det även sådana på begravningsbyråer? Det vore logiskt. Personer som har sex med lik kallas för nekrofiler. De torde vara ordentligt störda och omstuvade i hjärnan - helt klart. Det kan inte vara många celler som sitter på rätt plats där inte. Ett helt annat ord dök upp i artikeln sexuell parafili och det har jag aldrig hört talas om.

Parafili är en intensiv fantasi, impuls eller beteende relaterat till ett icke mänskligt objekt, eller viljan av få någon att lida eller att förnedra någon. Nekrofiler inräknas tydligen i den kategorin. I alla fall enligt denna sida. Nekrofiler verkar vara ovanliga, turligt nog kanske?

Det finns en svensk kvinna som påstår sig vara gift med Berlinmuren och måste anses vara ganska harmlöst, tidigare var hon kär i giljotiner om jag inte minns fel och hon lär nog lida av parafili. Jag hittar inte de gamla hemsidorna hon hade, men det spelar ingen roll.

Men från detta till att skända lik är det tusentals milsvid skillnad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:59 EM | Kommentarer (9) | Google

10 augusti 2006

Pajalagröt

Det skrivs mycket negativt om äldreboende och det med viss rätt. Men jag vill lyfta fram ett bra exempel. När jag blir gammal och dement skulle jag vilja hamna på ett liknande hem som Ros Anders gård i Haninge.

Varför? Jo, de har insett att maten och stämningen runt matbordet spelar en stor roll för välbefinnandet. Istället för att slentrianmässigt ge laxermedel serverar de Pajalagröt, en snaps rapsolja och tranbärsjuice till frukost, vilket verkar ha gjort underverk med både mage och hälsan för övrigt.

Recept: Pajalagröt
(En liter färdig gröt, 4 – 6 portioner)
0,5 dl russin
0,5 dl linfrön
0,5 dl katrinplommon, hackas i små bitar
0,5 dl aprikoser, hackas i små bitar
1/2 tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn

Alla ingredienser utom havrekli och havregryn läggs i blöt på kvällen. På morgonen tillsätts havrekli och havregryn och blandningen kokas i 3–5 minuter under konstant omrörning. Eventuellt tillsätts mer vatten. Färdig gröt kan förvaras flera dagar i kylen och kan värmas i mikrovågsugn. Receptet är en modernare variant av den ursprungliga Pajalagröten som infördes på Pajala sjukhem av Vera Niemi. Hon använde grahamsmjöl i stället för havrekli och havregryn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:29 FM | Kommentarer (2) | Google

8 augusti 2006

Sopspionerna har slagit till igen

Nu har sopspionerna varit framme igen och knipit en person som ställt sopor bredvid, efter att förgäves ha försökt få in en kattlåda i plast i den lilla öppningen i containern.

Sopspion

Två sopspioner fotograferade aspiranten under tiden han försökte trycka in kattlådan. Hur vore det om de istället för att stå och smygfota hjälpte personen istället? Det vore mer produktivt.

En polisaspirant i Kristianstad åtalas för nedskräpning. Han är misstänkt för att ha ställt en uttjänt kattbajslåda vid sidan av den återvinningscontainer han hade tänkt lägga lådan i.

Varför har de så små hål förresten? En anledning kan vara att barn av misstag inte ska krypa in, det har ju hänt olyckor med barn inblandade när containrar tömts. År 1997 omkom två barn efter de hade klättrat in i en returpapperscontainer och när den tömdes och komprimerades på plats klämdes de ihjäl. Men storleken på inkasthålen borde kunnas korrigeras och anpassas en aning till mer realistiska mått, utan att barn ska kunna krypa in.

Men hålen borde vara breda och höga nog att kunna svälja en stekpanna kan det tyckas. Kattlådan i plast kanske är för stor, men jag skulle ha stampat på den för att få den i bitar och trycka in bitarna.

Jag har själv när jag flyttade senast stått vid dessa containrar och jobbat med att försöka få in diverse prylar i dessa små hål. Jag kan erkänna att när det gällde en större sak så ställde jag den helt sonika vid sidan om. Jag är nog inte ensam om att så göra. Det är väl bättre att göra så än att slänga soporna i skogen eller dumpa det på något annat olämpligt ställe.

En gammal dam friades av tingsrätten för att hon ställt en stekpanna bredvid containern då inte hon heller kunde trycka in den i hålet. Att rättsväsendet ens ids ta upp sådana här fall? Petitesser. Det finns bra mycket viktigare saker som rättsväsendet bör syssla med, men som inte ens kommer till åtal utan förundersökningarna läggs ned eller en förundersökning inte ens inleds.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:49 FM | Kommentarer (7) | Google

7 augusti 2006

Tivoli i blåsväder

Axels Tivoli är på tapeten igen. Jag skrev om dem redan i augusti 2004. Nu är det augusti 2006 och det verkar inte ha hänt så mycket.

En strömförande karusell gav en trettonårig flicka en rejäl elstöt i förrgår. I fredags lossnade grinden på karusellen fem meter upp i luften, en flickan lyckades hålla sig kvar men den andra flickan störtade mot marken.

När ett tivoli kommer till stan är det ofta en stor händelse i barnaögon. Vilket barn älskar inte att åka karuseller? Vi vuxna gläds åt barnens glädje, strosar runt kanske köper en lott eller spelar på en tombola. De flesta funderar nog inte över säkerheten på de uppmonterade karusellerna eller personalens arbetsvillkor.

Givetvis förutsätter alla som besöker tivolit att det är säkert, att barnen inte råkar illa ut på grund av dåligt underhåll eller handhavandefel av karuseller och andra attraktioner.

Nu har det visat sig att säkerheten brustit på Axels tivoli. Är det en slump? Eller gäller det som Uppdrag granskning tog upp 2004? VD:n tycks tycka att olyckorna som nu skett är nonsens.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 FM | Google

1 augusti 2006

Trängselskattförsöket över

Det ska bli intressant vad folkomröstningen ger för resultat. Alla var mycket negativa i början minns jag, men det tycks ha svängt och numera är många positiva. Jag får inte rösta, men jag skulle nog rösta ja, med tvekan.

Jag tycker att de bör snarast utöka kringlederna runt stan. Trafiken på Essingeleden är stundtals en mardröm, med köer till förbannelse. Ett annat måste är att kollektivtrafiken utökas. Detta oavsett resultatet av folkomröstningen.

Transpondern ska nu lämnas in på Pressbyrån eller 7-Eleven. Men lite finstilt längst ned på pappret som kom hem i brevlådan står det att Vägverket kommer inte att kräva någon ersättning för förlorad eller ej återlämnad transponder.

Vilka köer det lär bli, det finns 420.000 utlämnade transpondrar. Jag tänker inte stå i någon kö, basta. Själv tänker jag kasta den som elektronikavfall. Jag har transpondern kopplat till ett autogiro, så för att avsluta kontot ringde jag helt enkelt Stockholmsförsökets kundtjänst 0771-292929. Snabbt och enkelt avklarat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:32 EM | Kommentarer (6) | Google

18 juli 2006

Sukralos

Minns ni debatten om Aspartam (E 951)? De lärda tvistade om Aspartam var cancerframkallande eller inte. De har inte slutat tvista om den saken.

Nu lär en ny debatt blossa upp om sötningsmedlet sukralos (SVT video).

Sukralos görs av vanligt socker som tillsätts kloratomer och blir då 600 gånger sötare än socker och kalorifritt. Det oroar experter som jämför sukralos med DDT och PCB.

Vi behöver inte lättsötade produkter,
de håller bara sockerbehovet uppe.
Det finns inga bevis för att man går
ned i vikt med lightprodukter.

BitsockerStrösocker

Jag har slutat helt med lightprodukter.
Jag använder aningens fruktsocker till filen.
Till kaffet unnar jag mig två bitar råbitsocker.
För övrigt försöker jag undvika sötade matvaror.
Vilket inte är helt lätt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:10 EM | Kommentarer (12) | Google

Dyr astmamedicin

Inte undra på att AstraZenecas aktier är så högt värderade - 417.50. Jag fick en smärre chock när jag skulle hämta ut min medicin, Symbicort Turbuhaler. Priset på 3 x 120 doser är 1567 kronor.

Vi har visserligen ett högkostnadsskydd på Apoteket, men tusen spänn fick jag hosta upp (jag hämtade även ut annan betydligt billigare medicin). Hur känns det i plånboken för någon som har det knapert ställt men måste ha denna medicin? The first cut is the deepest är väl en fras som kan tillämpas här, ett stort hål i plånboken.

Jag har inga problem att hosta upp en tusing, men tankarna far till dem som inte kan hosta upp dylika summor eller i alla fall får leva på bröd och vatten resten av månaden för att kunna lösa ut sin medicin.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:52 FM | Kommentarer (11) | Google

14 juli 2006

Grannsämja

I natt vaknade jag vid halv ett av att några ungdomar satt ute på en balkong i huset mittemot och förde livliga diskussioner, skrattade och hade allmänt trevligt. Fast tidpunkten var lite illa vald. Alla har inte semester nu. Jag kan tänka mig att en och annan nära granne i samma hus var måttligt roade, speciellt de som kanske skulle gå upp tidigt i dag för att åka till sitt dagliga slit och släp.

I det hus jag bor i har jag tur med grannarna, de gör inte mycket väsen av sig. Det enda som gör mig smått vansinnig ibland är dörren till tvättstugan som finns bredvid min dörr. Det är en ståldörr och det låter verkligen när de slamrar med den. Ingen tänker på slamret och stänger den varsamt, utan pang tjong och igen. Plåtdörr möter plåtlist - det slamrar rejält.

På tal om balkonger.
Jag är glad att vi inte har denna typen av balkonger.
Hur lätt är det inte att gå in bakvägen så att säga.

Balkonger med brandtrappor

Fast jag har ingen balkong as it is.
Jag kan inte sova med fönstrena öppna.
Det vore inte kul om någon bara klev in :).
Fast nu i denna värme har jag haft ett fönster öppet,
när jag vaknar mitt i natten brukar jag öppna det.
Det blir ju outhärdligt varmt utan frisk luft.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:53 FM | Kommentarer (4) | Google

7 juli 2006

Meterolog i badshorts

Saxat från Resume.

Meterologen Anders Nylund på TV4 presenterade dagens väderleksrapport iklädd badshorts.

– Det hade aldrig varit en tjej i bikini, det är ju fullständigt uppenbart. Då hade det blivit ett jäkla liv, säger kanalens sportkrönikör Patrick Ekwall.

Intressant resonemang. Det är tydligen helt okey med en man i badshorts. Jag har sett reprisen och tyckte själv att det enbart var roligt, dessutom är han känd för att försöka skoja till väderleksrapporterna – vilket kan behövas ibland.

Men det skulle antagligen inte accepteras om en kvinnlig meterolog stod i bikini och gjorde samma sak. Jag förstår inte skillnaden, men det gör tydligen andra. Varför är det sådan tabu runt nakenhet som är så naturligt? Nu snackar jag inte om porriga utvik och porrfilmer där det enda syftet är att sexualisera nakenheten.

PS. Kommentarer fungerar ej.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:29 FM | Google

21 juni 2006

Enhetstaxan

Den 1 maj 2006 infördes enhetstaxa i SL-trafiken och zonindelningen försvann. De gamla kontant- och rabattkupongerna ersattes av enkelbiljetter. Zonerna i SL-trafiken togs bort och långa resor blev därmed mycket, mycket billigare, medan korta resor blev något dyrare. Det går dock att köpa häften för 180 kronor, vilket motsvarar 18 kronor per biljett.

Alla köper inte månadskort av olika anledningar, men måste ibland ta sig in till stan eller till andra delar av Stockholm med omnejd. Förut kunde en enkelresa kosta skjortan. De som gynnas är de som bor i förorterna och än längre ut i länet. De som missgynnas är de som bor i stan.

Nu hörde jag i går på TV att om moderaterna vinner ska de slopa enhetstaxan för att de tycker att den är orättvis. Har tanterna på Östermalm gnällt på att de får betala någon krona mer nu för att ta sig in till city?

Orättvist eller inte. För förortsborna har en pandoras ask öppnat sig och alla har fått råd att ta sig vart de vill inom SL för 20 kronor per enkelresa. Är det orättvist att ge dem denna chans? De har ofta inte mycket pengar att vifta med.

Jag skulle bli grymt förbannad om de plockade bort enhetstaxan.

Detta är ett bra grepp och enligt SL helt okey.
http://www.bytbiljett.nu/

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 FM | Kommentarer (1) | Google

12 juni 2006

Trängselskatten

Jag fick ett brev med information om trängselskatten och vad som ska hända när försöket avslutas. Försöket avslutas 31 juli 2006.

I samband med valet söndagen den 17 september 2006 ska en folkomröstning ske i Stockholms kommun för ett eventuellt permanent införande av miljöavgifter/trängselskatt om svaret blir ja.

I brevet som jag fick stod det att jag ska återlämna transpondern till Vägverket och det görs via Pressbyrån eller 7-Elevens butiker i stockholmsområdet.

Men om det blir ett ja?

Varför inte vänta med återlämnandet till efter folkomröstningen? Om det nu är samma typ som ska användas om försöker permanentas?

Det blir dyrt att åter sända ut transpondrar till alla som vill ha. Eller är det bara någon form av prototyp som används nu?

Underliga funderingar jag fick i köerna i morse. Essingeleden var proppfull med bilar och mina tankar for iväg...trängsel var det.

???

Ping 'http://intressant.se/ping/220/'
failed: HTTP error: 500 read timeout.

Men inlägget kom in, men intressant måsta ha fått hicka, jag pingade trängselskatt men av någon anledning kom även fotbollsvm med, vilket säkerligen gör en del besvikna om de tror att de ska få läsa om VM i just detta inlägg.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:12 EM | Kommentarer (2) | Google

6 juni 2006

Två flugor i en smäll

När jag passerade Hötorget såg jag Esbati tala och jag var tvungen och stanna och lyssna. Som vanligt satt orden precis exakt som de skulle. Rasisterna försöker ju utnyttja och överta nationaldagen för sina mörka syften. Det är bra att motkrafter ställer upp, på ett fredligt sätt.

Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti och de har alltid deltagit i kampen mot rasism och högerextremism. Jag gick fram och frågade efteråt om jag fick lägga ut bilden ovan på nätet. Jag tyckte det var bäst att fråga, för säkerhets skull.

Esbati

Varför det var så mycket poliser där förstod jag inte. Men de kanske var rädda för att högerextremister skulle vilja störa Vänsterpartiets talare?

Polis

Det jag egentligen skulle göra på Hötorget var att gå på bio. Åsa diskuterade en gång i sin blog att det fortfarande anses vara lite udda att gå ensam på bio och restaurang. Varför det? Vill ingen hänga med så går det lika bra att gå själv. Det var fler än jag som var ensamma vad jag kunde se, när jag kikade runt lite.

Nu blev jag dock besviken på filmen jag sett framemot att se, Mission Impossible 3. Seg. Småtråkig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:02 EM | Kommentarer (6) | Google

26 maj 2006

Skimning och 90-åriga bilister

Sju cyklister påkörda av 92-årig man, som dessutom avvek från olycksplatsen.

Cykelloppet Vänern runt på fredagen höll på att sluta i en tragedi. En 92-årig bilförare körde på sju cyklister - och smet sedan från olycksplatsen.

Åter väcks frågan, när ska körkortet sluta gälla? Inte för att jag är någon åldersfascist, men synen, koordinationen och reaktionsförmågan blir sämre med åren. Det märker jag själv, fast jag bara är 52 år. Det kanske är dags att testa körkortsinnehavare över en viss ålder, eller varför inte alla med jämna mellanrum. Det finns 25-åringar som kör som krattor.

Tur att ingen av cyklisterna blev allvarligt skadade, men tråkigt för dem att bli påkörda och inte kunna slutföra tävlingen de kanske satsat hårt och länge inför.

Från det ena till det andra.

Våg av kontokortsbedrägerier i Småland. Nu bor jag inte i Småland men jag var precis inne på mitt Nordea-konto för att kolla saldot, för säkerhets skull.

Det känns inte numera speciellt bekvämt att använda kortet, varken i uttagsautomater eller i affärer. Ska jag ta ut pengar på stan kollar jag noga automaten för att se om den ser "normal" ut. Det är egentligen sjukt att behöva göra så. För några år sedan var inte ens detta något som oroade en, en sådan enkel sak som att ta ut pengar via en bankomat.

– Man gör ungefär på samma sätt som när man stjäl informationen ute i bankomaterna men här går man tydligen in i den här betalterminalen med utrustning så vanligtvis kan inte kunden eller den som sitter i kassan se att den här betalterminalen är manipulerad, säger Joakim von Braun, säkerhetsrådgivare, till SVT:s Rapport.

Det är bara att söka på skimning på Google så inser var och en att detta faktiskt börjar bli ett problem.

Det kontantlösa samhället kanske ligger långt, långt borta? När de börjar manipulera kortläsarna inne i affärerna då har det gått för långt.

Med all den teknologi som finns borde väl bankerna kunna ligga ett steg före de som sysslar med skimning? Det verkar vara alldeles för lätt att manipulera kortläsarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Kommentarer (4) | Google

25 maj 2006

Hästar ska slippa leva ensamma

Hört på nyheterna:

Hästägare ska kunna åläggas att ordna sällskap åt sina djur. Det skriver Djurskyddsmyndigheten i ett nytt förslag som skickats ut på remiss.

Hästar är flockdjur

Det finns, enligt artikeln, cirka 14.000 hästar i Sverige som lever utan sällskap av artfränder. Hästar är flockdjur och mår inte bra av att vara ensamma.

Vad säger Djurskyddsmyndigheten om alla hundar som lämnas ensamma hela dagarna eller står ensamma ute i en hundgård i ett hörn på tomten? Hundar är också flockdjur.

Jag minns när vi hyrde ett torp i Hälsingland och varje gång vi åkte ned till stranden passerade vi en lantbrukares hus, där en jakthund stod i en inhägnad, i ur och skur, och skällde på allt och alla. Enda gången den hunden fick lite motion var när ägaren inför jakten motionerade hunden cyklandes, för att få upp flåset på hundstackarn.

En gång hade vi en granne som lämnade sin schäfer hemma 10 timmar varje dag. Jag skällde ut henne och sa att det var djurplågeri. Varför inte försöka hitta en dagmatte eller daghusse, eller ett hunddagis för sin hund?

Det finns säkert många andra husdjur som lider av att vara ensamma hela dagarna. De flesta djur är flockdjur. Så även människan.

Det borde finnas en Människoskyddsmyndighet. Ja, skratta inte åt mig nu. Såklart det inte går att inrätta en sådan myndighet, men förstå mig rätt. Det sociala skyddsnätet är grovmaskigt. Många faller igenom, en del passerar inte ens igenom och därmed kan de inte få en chans att fångas upp.

Det finns många, många fler människor som lever ensamma än hästar. Hästarna har i alla fall, förhoppningsvis, en ägare som sköter om den. Men hur många människor sitter i sitt hem, som i ett ofrivilligt fängelse.

EnsamEnsam

Ingen som ringer. Ingen som hälsar på. Inga vänner. Inte ens några bekanta. Ingen granne som bryr sig. Inga släktingar som hälsar på, de brukar bara dyka upp när bodelning ska ske. En del kanske inte ens har några släktingar kvar i livet.

Visst, det finns människor som väljer ensamheten. Men de är nog få. Det är inte bara gamla pensionärer det handlar om, det kan vara unga sjukpensionärer, ensamstående föräldrar, vanliga människor som fungerar på jobbet men kommer hem till en tom lägenhet och ett tomt liv. Det kan vara vem som helst du möter i trappan eller ute på gatan. Ofta syns det inte utanpå. Men jag misstänker att det känns inombords.

Jaha, säger du. So what? Ja, säger jag och suckar. Vad kan du eller jag göra något åt det? En sak kan vara att börja intressera sig lite mer för sina grannar. Hälsa och småprata en stund i trappen, om personen vill det. Det märks ganska tydligt om personen inte är ett dugg intresserad av smalltalk.

Vi har inte råd att låta ungdomar få ha kvar sina fritidsgårdar, kommunerna sparar. Många kommuner lägger ned eller drar in på bibliotekens öppettider, kommunerna sparar. Då är det knappast läge att komma med förslag med vuxendagis, när kommunerna sparar. Men det borde finnas fler mötesplatser där människor kan mötas. Där det känns naturligt att bara slinka in och ta en kopp kaffe, kanske prata med någon en stund eller göra något tillsammans.

Jag har inga lösningar.
Bara funderingar och frågor.
Men ärligt talat tror jag att de
som verkligen är ensamma är svåra att nå ut till.
Det är inte lätt att vara människa, sa Strindberg på sin tid.
Det är nog inte så mycket lättare nu heller.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:48 FM | Kommentarer (10) | Google

17 maj 2006

Testikel- och prostatacancer borde det införas test för

Det talas mycket om cancer i de kvinnliga könsorganen och brösten. Vi kvinnor får gå på mammografi och ta cellprover på livmodertappen med jämna mellanrum. Jag tycker att män skulle få gå på liknande kontroller när det gäller prostatan och testiklarna.

Jag fick ett mail, jag brukar inte så ofta låta mig styras av att en del vill att jag ska skriva om ditt eller datt. Men det här kändes faktisk både seriöst och aktuellt och det kom från Cancerfonden.

Mailet kan ses nedan:

Robert Dahlgren är en av Sveriges främsta STCC-förare. Roberts farfar gick bort i prostatacancer. Nu vill Robert hjälpa till att få in pengar till forskningen kring prostatacancer. "Cancerforskningen ger resultat. Det bevisas gång på gång. Ta till exempel testikelcancer. För 30 år sedan var det få som överlevde, idag blir nästan alla friska. Jag vill att vi ska komma lika långt med prostatacancer. Helst ännu längre. Mitt bidrag är att skänka en åktur med mig i samband med varje tävling i STCC-serien. Åkturen går till högstbjudande." "Du kan också lägga bud på min overall, mina handskar och mina skor. Alla pengar går till prostatacancerforskningen. Vi måste alla hjälpas åt, och det här är vad jag kan göra. Insamlingen är också till minne av min farfar, som gav mig min första go-cart. Farfar gick bort i prostatacancer."
Läs mer här!
// Annica Tiger

Annica Tiger 6:42 EM | Kommentarer (2) | Google

12 maj 2006

Aftonbladet rejält grundlurade

Aftonbladet.se skrev i går om Stockholms fallskärmsklubb som har gjort årets första nakenhopp över Gärdet, men både nyheten och bilden var falsk.

Det är säkerligen inte första gången detta händer och det är nog inte alltid det upptäcks. Men den här gången lurades de typ á la aprilskämt. Det där med källkritik och kolla andra källor verkar inte längre vara så intressant hos kvällspressen. Varför heter det kvällspressen när tidningen går att köpa redan på morgonen? Aftonbladet borde hete Morgonbladet :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:46 EM | Kommentarer (4) | Google

28 april 2006

Haga-mannens urskuldan

"Jag var full och trött"

Skulle det vara ursäkten till Haga-mannens illdåd? Hur många är inte fulla och trötta utan att våldta och misshandla andra personer. Nu ska hjärnskrynklare undersöka Haga-mannen och jag hoppas att det kommer fram att han var vid sina sinnes fulla bruk. Det vore ett hån mot hans offer om han blev kryssad.

BTW - Snacka om dålig tajming.
Tyvärr tycker jag att hans förslag suger fett
och är inget som gynnar flertalet av muslimerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 EM | Kommentarer (2) | Google

7 april 2006

Homo- och bisexualitet helt okey

Gud skapade allt levande, det påstår i alla fall de som tror på Gud. Men Bibeln fördömer homo- och bisexualitet hos människan. Många läser den och tror på vad som står där, i sagoboken som jag brukar kalla den.

Vad säger de religiösa som fördömer homo- och bisexualitet hos människan och andra som lider av homofobi om att det förekommer i naturen hos djur? Det vore intressant att veta.

Inte heller för djuren betyder sex alltid fortplantning utan handlar ofta om lek och njutning. Homo- och bisexualitet är inte ovanligt.

Detta ovan finns i en artikel i F&F 4/03.

Redan på 1700-talet blev detta vetenskapligt belagt och under 1800-talet publicerades ett antal uppsatser om homosexualitet bland frilevande fåglar och däggdjur. Även under 1900-talet har det beskrivits och verkar faktiskt vara mer vanligt än vad som tidigare antagits.

Jag tycker att andkillarna i Malmös Pildammar är ett bra exempel i nutid. Jag såg det på nyheterna i morse och där berättades även om två svanar av manligt kön som adopterade (eller rakt ut skrämde iväg gåsfamiljen) ett gåsägg och ruvade, samt födde upp ungen som om det vore deras eget.

Lesbiska måsar parar sig med hanmåsar, men lever sedan med sin hona och ungarna. Naturen måste anses vara naturlig. Alltså måste många omvärdera sin värderingar och fördomar gällande homo- och bisexualitet. Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:06 EM | Kommentarer (6) | Google

5 april 2006

Undvik strandtomter

Tur att man inte har en strandtomt. Tur att man inte lever om hundra år. Huset kan försvinna i och med att havsnivån stiger i takt med att polarisarna smälter. Allvarligt talat så är det kanske inget att skämta om.

Saxat ur Dagens ETC:

Det flesta forskare är nu överens om att jordens temperatur stiger – möjligtvis tvistas det om hur fort det sker och vilka effekter det kommer att medföra.

Jag såg på nyheterna om att Kinas befolkning köper bilar som bara den. Risken finns därmed att utsläppen av koldioxiden kommer att öka i samma utsträckning som idag, om kanske inte mer. Det finns fler länder som vill uppnå likadan standard som I-länderna när det gäller bilar och tung industri, som i sin tur bidrar till växthusuppvärmningen.

Uppfattningen att den globala uppvärmningen inte tagits på tillräckligt allvar tidigare, är utbredd inom forskarvärlden – enligt artikeln.

– Är samhället medvetet om hur allvarlig uppvärmningen är? Jag tycker inte det. Om vi var det skulle vi alla leva våra liv annorlunda. Vi skulle ha ett samhälle som använde alternativa energikällor och var mindre beroende av fossila bränslen.

Tyvärr tror jag nog att medvetenheten om problematiken finns, men det händer inte så mycket. Varför det inte händer något i den omfattning jag tycker det borde ske har jag undrat över i många år.

En förklaring kan vara att de oljeproducerande länderna vill givetvis att vi ska fortsätta köpa och förbruka olja i oförminskad takt. Någon annan anledning till att det tar sådan lång tid att ta fram alternativa drivmedel kan jag inte se.

Så många krig och konflikter denna olja har orsakat......
Olja, olja och olja är en text 28/4-04 som berör detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:09 FM | Kommentarer (4) | Google

31 mars 2006

Varningsbilder

Jag har nu samlat ihop de bilder jag tog på cigarettpaketen i Thailand. Jag hoppas att det kan avskräcka en och annan, att ens börja röka eller kanske kan få någon att trappa ned. Jag var förut motståndare till bilder på cigarettpaketen och jag tyckte att varningstexterna räckte. Jag tyckte till och med i början att varningstexterna var lite smålöjliga. Men jag har ändrat uppfattning. Inför bilder på de svenska cigarettpaketen. Bilder som visar verkligheten.

Dessutom tycker jag att de kan sätta motsvarande bilder på alkoholrelaterade produkter. Alkoholen har tyvärr sina skadeeffekter som många negligerar.

En del bilder blev lite suddiga, men kameran är från 1998 och har två zoom-lägen och det går inte att krama ur den så mycket. Jag måste köpa en ny digitalkamera, men efter datorköpet nu lär det få vänta ett bra tag. Pengar växer inte på träden. Tyvärr.

Lungemfysen

Killen ovan har nog haft KOL och ligger för döden i lungemfysen och kommer att kvävas av sina egna lungors vätska.

Tandlossning

Att rökning kan orsaka tandlossning är väl dokumenterat.

Inte röka med barn i famnen

Till och med de lokalt producerade cigaretterna (smakade urk på burk) finns varningstexter. Givetvis ska man inte röka när det finns barn i närheten.

Rökning leder till döden

Tyvärr lite suddig bild, men döskallarna i bakgrunden talar sitt språk. Rökning leder oftast till döden, på ett eller annat sätt. Även om det nu finns undantag, pigga 96-åringar som röker och mår bra. De måste ha bra gener?

Lungcancer

Lungcancer kan drabba både rökare och icke-rökare, dock torde risken vara större för rökare.

Rökning får dig att åldras i förtid

Rökning får dig att åldras i förtid, det är oemotsagt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 EM | Kommentarer (2) | Google

25 januari 2006

Ny logotyp

Vänsterpartietet har bytt logga.

Nya loggan

Vad den nya ska symbolisera vete sjutton.
En liten bit miljöpartiet och så lite sosse?
Nej, jag tycker inte om den.
Den gamla var bättre.
Gudrun kom tillbaka :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:51 EM | Kommentarer (5) | Google

19 januari 2006

Seriekrock

Håll avstånden.
Kör inte som om det vore sommarväglag.
Ha ett ägg under gaspedalen.
Se till att vinterdäcken sitter på.
Kanske denna seriekrock hade kunnat undvikas.
Jag hoppas att alla skadade klarar sig.

BTW - ingen seriekrock, men min svärfar fick oväntat besök - dock bjöd han inte på Gevalia. En bil körde av vägen och voltade mot hans staket, inte bara en utan två gånger. Ingen personskada som tur var, men det är en raksträcka så farten torde ha varit högre än vad föraren behärskade. Vem som ska betala staketet blir intressant att få reda på. Förarens försäkring kanske? Om personen nu har en sådan. Min svärfar lär inte ha råd att laga det. Gunnebostängsel och dess stolpar är dyra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:49 EM | Kommentarer (3) | Google

2 januari 2006

Grannsämja

Det har sina fördelar att bo i kåk, speciellt i en kåk som har en stor tomt och det inte finns något hus tätt inpå knutarna. Men när det gäller radhus kanske det är lite annorlunda då väggarna gränsar till en granne?

I bostadsrätter och hyreslägenheter är en god grannsämja ett måste. Grannens golv är en annan grannes tak och grannens väggar är en annan grannes väggar.

Jag tror inte denna människa har pejl på det här med god grannsämja. Yisses, jag skulle bli skitförbannad om jag bodde granne med en som spelar musik på högsta volym på nätterna och är allmänt otrevlig, om man nu ska tro vad tidningarna skriver om denna man.

När mannen anhölls beslagtog polisen hans stereoanläggning som ett "brottsverktyg". Åklagaren kommer vid rättegången att begära att stereon ska förverkas. Det innebär att polisen ska kunna förstöra anläggningen. Möjligtvis kan den säljas på någon av kronofogdens auktioner.

Personen det gäller köper nog raskt en ny stereo, så förfarandet ovan verkar lite uddlöst. Ge honom lite beteendeterapi istället och få honom att förstå vad ordet grannsämja betyder.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:04 FM | Kommentarer (4) | Google

1 januari 2006

2006

Nyåret firades i lugn och ro, B. och jag delade på en flaska skumpa och kikade på grannarnas raketer vid tolvsnåret. Jag undrar hur mycket pengar som gick upp i rök under nyårsfirandet? Tänk vad mycket vettigt de pengarna skulle kunna användas till.

Jag började det nya året med att se filmen jag spelade in i går som gick på ettan, en film om en liten lejonunge. Jag låg och småmyste i soffan på morgonkvisten och såg på filmen med stor behållning.

Första dagen på det nya året lider mot sitt slut. Jag kikade nyss på solfilmen på väderrapporten på TV och visst går vi mot ljusare tider. För egen del och även för er alla andra önskar jag att 2006 blir ett bra år. Smaka på ordet. Tvåtusensex. Det smakar gott och ger en god eftersmak.

2005 var inget dåligt år för min egen del och jag ser framemot vad detta år kan bära med sig i sitt sköte. Det är ju även så att det är en själv som i mångt och mycket påverkar utgången. Jag gav inga nyårslöften, den traditionen bröt jag för många år sedan – efter att ha insett att jag aldrig lyckades hålla löftena.

En god fortsättning på det nya året!

För många blev det ingen god början, med tanke på nyhetsrapporteringen om att det varit relativt bökigt och stökigt nyårsfirande. Jag misstänker att en och annan vaknade i morse med Ågren på axeln och med sprängande huvudvärk. Andra vaknade blåslagna och misshandlade. En man vaknade inte alls. Som vanligt förekom det skador i samband med avskjutning av raketer. När ska folk inse att alkohol och raketer inte är en bra kombination? Hur många barn har gråtit sig till sömns bara för att föräldrarna inte kunnat samsas under nyårsfirandet? Hur många ensamma har suttit i sitt utanförskap och sett andra fira nyår? Delad gläde är dubbel glädje, det är en klyscha som verkligen stämmer in här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 EM | Kommentarer (5) | Google

19 december 2005

Tomten har fått fnatt

Tomten har fått fnatt.

Julhandeln i ett köpcentrum i staden Auckland på Nya Zeelands stördes på lördagen av ett femtiotal berusade och stökiga tomteklädda män. Jultomtarna snattade i butiker, pinkade på gatan, välte papperskorgar och slängde stenar mot förbipasserade fordon.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta :), men vad fånigt. Vitsen med det hela, vad kan det vara? Tomten är en symbol för barnen. Vuxna människor ska inte missbruka tomtesymbolen bara för att supa och jävlas – utan något syfte bakom. Santarchy finns, men de sysslar inte med dito.

Under samlingsnamnet Santarchy har ett löst sammansatt nätverk i tio års tid ordnat aktioner i julhandeln, främst i USA och Kanada men även i Sverige.

Jag tycker att julen har blivit alldeles för kommersiell. Men låt barnen få tro på tomten och uppleva det där speciella som barn gör inför julen. Den dagen kommer då de inte längre tror på tomten :). Men den dagen, den sorgen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:46 FM | Kommentarer (3) | Google

17 december 2005

Sandbullits

Snart har det gått ett år. Vad ska hända annandagjul i år? Förrförra året var det en stor jordbävning och förra året Tsunamin, som de flesta aldrig kommer att glömma misstänker jag. Estonia och Tsunamin är för alltid inskrivet i vår historia.

Jag läste en intressant artikel om ett nytt medicinskt begrepp som skapades efter tsunamin – sandbullits.

Citat ur artikeln i DN:
– Vågen var så kraftig att sandkornen trycktes in genom huden och vidare in i blodomloppet.

Ingen vet väl riktigt vad det kan innebära i förlängningen. Nyttigt lär det inte vara.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:24 FM | Kommentarer (3) | Google

8 december 2005

John Lennon

Tiden går fort. Det är i dag 25 år sedan John Lennon brutalt mördades utanför sitt hem av en galning. Jag minns det som i går, jag var bara 27 år då. Det känns lite underligt att det är så många år som gått sedan dess.

Jag var ingen fan av Beatles utan jag tyckte Rolling Stones var bättre. Men att Beatles och John Lennon har skapat många odödliga mästerverk kan ingen förneka. Den jag personligen förknippar mest med John Lennon är låten Working Class Hero. Kanske inte det mest musikaliska mästerverk han skapat, men en låt som alltid går rakt in i hjärtat när jag hör den.

R.I.P

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:42 EM | Kommentarer (1) | Google

6 december 2005

HA vill ha hjälp av polisen

När det passar är polisen bra att ha tydligen.

Saxat ur DN:

Mc-gänget Hells Angels är ökänt för att följa sina egna "lagar" och vägra samarbeta med polisen. Men nu vill ledaren Tomas Dahlén ha samhällets hjälp att hitta de som gjorde inbrott i hans hus - samtidigt som mc-gänget ska ha inlett en egen jakt.

Men för säkerhets skull verkar de driva sin egen "utredning" vid sidan om. Jag tycker det är lite skrämmande. Lika skrämmande som att Stockholm verkar ha blivit någons slags bas för östeuropeiska och ryska ligor, ordet maffia kanske är kanske att ta i – men utvecklingen oroar.

BTW - var på julbord i går kväll med jobbet. Magen står fortfarande i fyra hörn :). Gott var det, men nu har jag ätit årets julmat, mer blir det inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:41 FM | Kommentarer (5) | Google

29 november 2005

Vintern är här. Vad förvånande?

Vintern är här och verkar alltid vara lika oväntad varje år. Fast alla vet att den kommer, förr eller senare. Vi som bor i norr borde väl kunna ha pendeltåg och bussar som fixar snö och halka? Det är grundbulten i kollektivtrafiken tycker jag. Nej, i går snurrade bussarna omkring i halkavalkan och tre bussturer var inställda. Den som äntligen kom hade stora problem att ta sig upp för backar. Är det för dyrt med vinterdäck med dubbar för bussar? I morse var det fel på det nya fina pendeltåget, första snön verkade det inte klara av - bromsarna strejkade. Det nya fina tåget togs ur bruk vid T-centralen och det var bara att vänta på nästa tåg mot Älvsjö.

Behöver jag säga att jag inte tycker om vintern?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:24 FM | Kommentarer (10) | Google

18 november 2005

Rimonabant

Saxat från Expressen i går.

Pillret som gör dig smal. Nu finns bantningspillret som fungerar. Undermedlet som gör dig smal, frisk och rökfri - utan att vara farligt. Suget efter mat och cigaretter försvinner. Det nya superpillret hjälper dig inte bara att gå ner i vikt, du blir dessutom rökfri och riskabelt höga blodfetter sänks till mer hälsosamma nivåer. Aptitsänkande läkemedlet rimonabant har gått igenom en noggrann internationell prövning som i dag publiceras i den ledande medicinska tidningen New England Journal of Medicine.

Ta den där med vargen och Rödluvan också.
Man kan inte "pillra" sig smal.

För att gå ned i vikt måste man ändra sina matvanor. Att bara ta ett piller och tro att det ska göra underverk fungerar inte och kommer nog aldrig att fungera. Den dagen man slutar äta pillret kommer vikten att öka, såvida inte matvanorna har ändrats. Radikalt. Det är fråga om att ändra livsstil. Äta mindre och nyttigare mat, samt att röra på sig mer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:51 FM | Kommentarer (17) | Google

8 november 2005

Årets sämsta värd - igen

Lägenheter står tomma i bostadsbristens huvudstad. Vad har man hus till om man inte vill hyra ut lägenheterna? Är det inte hyresintäkter en hyresvärd vill ha?

Att det verkar vara en osedvanligt dålig värd gör inte saken bättre. Att vänta i flera år om spisen går sönder eller tvingas bo i flera år med fuktskador i lägenheten är inte acceptabelt. Nej, dito privatvärdar skulle jag undvika i möjligaste mån. Det är bättre med hyresvärdar som tar ansvar och förvaltar sina hus med omsorg.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:55 FM | Kommentarer (1) | Google

2 november 2005

Donationer

Jag brukar skälla på Pyttemjuk och deras produkter. Men Bill Gates är i alla fall en rik knös som delar med sig av sin ofattbara rikedom, även om det säkerligen finns skattetekniska anledningar.

Saxat från ett mail från IT-nytt:

Runt 2000 afrikanska barn dör varje dag av malaria, något som Bill Gates nu vill få stopp på. Hans nystartade stiftelse Gates Foundation satsar därför nu motsvarande hela 2 miljarder kronor på att stödja forskning inom området, forskning som bland annat handlar om vaccinering mot sjukdomen.

I går på nyheterna såg jag att en svensk affärsman donerat en halv miljard av sin förmögenhet på forskning för att rädda Östersjön. Lovvärt och generöst.

Jag tycker att de gör rätt. När man dör får man inte ta med sig sin förmögenhet till himlen eller var man nu hamnar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:56 FM | Kommentarer (9) | Google

26 oktober 2005

Pyramidspel och kedjebrev

I gästboken under natten.
Något förvånande, jag trodde att detta
var något som hade dött ut.

Min mammas kompis sa till henne att det fanns ett bra sätt att tjäna pengar på. Så jag prövade och det funka gör samma sak som jag OM DU VILL TJÄNA PENGar VILL SÄGA Tusentals kronor! Jag har hittat ett jättebra sätt att tjäna pengar i massvis på..

Jag gjorde exakt som det stod i beskrivningen och investerade 60 kr. Jag väntade ett par dar och till min förvåning så kom där ett par hundra kronor, en dag senare så kom 2000 kr. så fortsatte det i ett par veckor. Efter fyra veckor så hade jag fått 20320 kr, alltså jag betalade 60 kr och fick 20320 kr, det var verkligen värt det. Detta är fantastiskt och även lagligt så ni kommer att ångra er om ni inte testar det.

Så här gör ni:

(OBS. följ instruktionerna till punkt och pricka)
1. Läs igenom inlägget (har ni förmodligen redan gjort)
2. Skaffa kuvert (2 st) och frimärken.
3. Lägg i 30 kr (i tior eller en tjugolapp) i varje kuvert och skicka det till:

Adress 1: Sebastian xxxxx, xxxxxx, 611XX xxxxxx

Adress 2: carina xxxxxx. 610XX xxxxx

Nu när du har fått iväg breven så kopierar du detta inlägg och tar bort den första adressen och flyttar upp andra till första och sedan lägger du till ditt eget namn och adress. Leta reda på en massa sidor där du kan lägga in detta meddelande. Ju fler sidor du lägger ut den på ju mer tjänar du. Denna metod att att tjäna pengar på fungerar eftersom att vi litar på varandra att det går rätt till.

Det är därför det är lagligt, det är nämligen ingen som blir lurad om alla gör sitt.

KOM IHÅG OM INGEN SKICKAR MED PENGAR SÅ TJÄNAR INGEN PÅ DET (VAR ÄRLIG VI LITER PÅ DIG) TACK PÅ FÖRHAND SEBASTIAN

Skriv gärna ett meddelande i kuverten om du vill. Lycka till!!!

Jag trodde att pyramidspel var förbjudet.
Att idioter lägger ut sina hemadresser på nätet
är en annan femma, men jag maskerade dem.

De enda som tjänar pengar är de i toppen på pyramiden.
Alla andra är förlorare.

Ja, jag tog bort inlägget.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:05 FM | Kommentarer (5) | Google

21 september 2005

Svenskarna jobbar för lite

Mycket pengar blev det i kassakistan. Skype kostade skjortan, jag tror att det kanske i längden kommer att visa sig vara en dålig investering. I alla fall med tanke på allt nya program och tjänster inom IP-telefoni som kommer med liknande funktionalitet som Skype.

Min f.d kollega sticker ut hakan.
- Svenskarna jobbar för lite.

- En sak är väl det här att folk inte jobbar så hårt i Sverige. Man ska gärna gå hem klockan fem och sen ska man vara ledig hela sommaren, säger han och fortsätter:
- Om man åker till Kina så jobbar folk dygnet runt och försöker skapa bra grejer, de är mycket mer hungriga.

Jag tror inte det är där skon klämmer. Det är billigare att använda programmerare och IT-utbildade från våra östliga grannar.

Vem orkar jobba dygnet runt? Varför ska någon behöva jobba dygnet runt? Allrahelst om det är någon annan som kammar hem vinsten?

Vi lever bara en gång. Tänk om alla arbetare i alla länder, kunde få förmånen med 8 timmars arbetsdag, samt semester.

8 timmars arbetsdag.
8 timmar fritid, varav en del går till resor till arbetet,
så den tiden naggas rejält i kanten för många.
8 timmars sömn, kanske lite annat också :).

5 veckors semester, ja - inte är det hela sommaren direkt. Jag tror att alla behöver en semester eller ett par om man delar upp sina fem veckor, för att inte riskera att gå i väggen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:14 FM | Kommentarer (8) | Google

10 september 2005

Svart i rutan?

Jag har inte orkat bry mig så mycket om att TV-nätet ska digitaliseras. Men nu har jag faktiskt genom att läsa på Kens marksända digitala TV-sida fått både förklaring till varför det måste göras och information om det rent tekniska gemene man bör tänka på.

En bra sida för dig som redan har eller snart kommer att drabbas av att marknätet stängs av och du blir hänvisad tll digital-TV. Jag har sett reportage från Gotland och många har problem att få in en bra bild. Nyckelordet verkar vara antenn. Ofta duger inte den gamla antennen som kanske monterades upp på 70-talet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:30 EM | Kommentarer (5) | Google

1 september 2005

Mjölk ska vara svensk. Basta!

Vad är det för vits att importera mjölk från Tjeckien eller Tyskland? Snacka om långa transportsträckor som belastar miljön. Visst kan den svenska mjölken även den transporteras längre sträckor, men inte alls i samma omfattning eftersom mejerierna finns lite varstans i Sverige. Det finns även andra producenter än Arla.

Lidl, som jag än i dag inte satt min fot i fast vi har en butik i Kungsängen, säljer importerad mjölk från Tyskland. Enligt ett test i AB har den en kemisk smak, söt men med besk eftersmak och uppfattades som ofräsch. Är det verkligen värt en krona mindre i pris att köpa den mjölken?

ICA ska börja sälja mjölk importerad från Tjeckien. Omdömen om den mjölken var att den var söt, unken, vattnig och inte särskilt god. Priset är inte fastställt än, men lär väl ligga någon krona under vad en liter svensk mjölk kostar.

En liter svensk mjölk kostar c.a sju kronor. För det får du god och nyttig mjölk. Även om hushållet köper 3 liter mjölk om dagen så kan inte, i det fallet, 84 kronor i månaden göra varken till eller ifrån? Det finns mycket annat som det kan sparas in på. Chips, kaffebröd, godis, jordnötter och andra varor vars pris är bra mycket högre och mindre viktiga och nyttiga.

För mjölk är nyttigt. Gott. Det händer ofta att jag beställer in ett glas mjölk på krogen till maten, vilket ibland renderar till ett och annat höjt ögonbryn :).

// Annica Tiger - som alltid försöker köpa svenskproducerad mat.

Annica Tiger 8:02 EM | Kommentarer (16) | Google

24 augusti 2005

Nu får det räcka

Fem plan som störtat bara den senaste månaden är fem för mycket, i mina ögon. Jag ska snart ut och flyga igen och jag kan erkänna att för varje flygplan som störtar, blir min flygrädsla allt värre. Nu får det räcka. Inga mer flygplan som störtar tack! Min rädsla beror mer på att jag som liten människa i ett stort flygplan inte kan göra ett skvatt om det går åt helskotta. Det är det som skrämmer mig – att inte ha full koll. Kontrollfreak som jag är.

Inte nog med att de ramlar ned från skyn, de kan kollidera uppe i det blå. I DN skriver de om ett allvarligt flygtillbud över Ungern. En Airbus A340 och en B737 var inte mer än 60 meter ifrån varandra på en höjd av 10.300 meter. Burr! Sådant tycker jag ska inte kunna hända, med all utrustning planen har och all kommunikation med flygledarna på marken. Men, men...den mänskliga faktorn är inte lika kontrollerbar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:23 EM | Kommentarer (12) | Google

1 augusti 2005

Show her who is boss

Ett litet malplacerat spam riktat till en kvinna. Men denna gång skummade jag igenom det bara för att det i Subject stod "Show her who is boss" och det gjorde mig nyfiken. Vilket antagligen var meningen. :)

I have always worried about the size of my penis. When I have sex, even though she says that the sex is good, I know that what she really wants is an extra inch!

Vad skulle en extra inch ha för betydelse? Jag tycker detta spelar på myten om att ju större, desto bättre. En seglivad myt, som jag som kvinna, tror att många män får eller har dåligt självförtroende om eventuell längd eller bredd. Är den för liten? För smal? Det utnyttjas av sådana här skumraskföretag och försäljningen av diverse produkter som lovar guld och gröna skogar, bildligt talat.

3 months ago I found The Xxxxxx. I just put it on whilst I'm driving the car and when I'm sleeping. It stays hidden under my clothes and it is really surprisingly comfortable and soft.

Låter obehagligt. Själva produkten ser ut som ett tortyrredskap, jag hittade en bild efter lite googlande. Inget som ser skönt ut att ha fastmonterat minst 12 timmar om dagen.

I could tell that my penis was getting longer and heavier, but I thought that when I took it back off I would shrink back to original size. I was really surprised! I have been 4.5" long since adolescence When I took off The Xxxxxx I was measuring 6.5" After not wearing the xxxxxxx for a week, I am still 6" long! The lengthening is permanent!

En inch är, efter lite googlande, 25,4 mm, det vill säga 2.5 centimeter. Enligt spammet skulle produkten de försökter saluföra kunna göra en penis sex centimeter längre. Skulle inte tro det. Jag läste lite om detta på en sida som handlade om att operera och förlänga sin penis. Där framgår att en operation bara ger synligt resultat i slakt tillstånd och inte påverkar längden i erigerat tillstånd.

I could not believe the results of this device. I am back to wearing it again and I'm still getting larger! My girlfriend says it is the best product I've ever bought, and she ALWAYS reminds me to put it on if I forget!

Byt flickvän skulle jag vilja säga. Men det är inte det som det handlar om. Det är ytterligare en försök att utnyttja eller väcka mäns dåliga självförtroende angående en viss kroppsdel.

Take a peek... We know it works. There's a total guarantee with it, too. If you are not completely satisfied with your length gain and comfort you get your money back. Every penny. No-one sends them back! The Xxxxxx correct the curve of the penis too, straightening out sharp bends as new cells grow!

Total garanti? Pengar tillbaka?
Skulle inte tro det.
Hur många män har en sådan inköpt
manick som ligger och dammar i garderoben?

Jag hittade en svensk hemsida som beskriver denna produkt, som kostar mellan 2.295 för enklaste kittet och 5.245 för lyxvarianten, med diverse tillbehör. Men där står det att garantin bara gäller vid defekter i material och fabriksarbete och inte om önskat resultat inte erhålles.

Men för att komma fram till valet av Subjet i spammet. Show her who is boss! Vad har det med längden att göra? Det går att fundera lite på. Nu tänker jag inte ha någon utläggning om maktstrukturer och andra teser ur ett feministiskt perspektiv - det behövs inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 FM | Kommentarer (7) | Google