25 februari 2004

Saxat ur ett mail

Sök på Google på "totalt fiasko" och välj
"Jag har tur". Undra sa flundra :)))). Roligt var det i alla fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:02 EM | Google

Jobben försvinner?

Fyra miljoner it-jobb flyttas till Indien. Det motsvarar lika många arbetstillfällen som finns totalt i Sverige på hela arbetsmarknaden. Nu tror jag dock inte att det är aktuellt att flytta callcenterverksamhet från Sverige till Indien. Det är nog inte många indier som kan flytande svenska, men engelska däremot funkar nog bra. Däremot programmeringsjobb kan nog försvinna till Indien, ettor och nollor kan hanteras lika bra av dem som av svenska programmerare, dessutom till en lägre kostnad. Jag misstänker att det är stoooooooor skillnad i lön.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:52 EM | Google

24 februari 2004

Uppgång?

Jag hörde glädjande nyheter häromdagen att IT, enligt Ams, var en bransch på uppgång. Ams spår att det kommer att genereras fler jobb under 2004 inom IT än vad tidigare års negativa trend gjort. Jag hoppas det stämmer, bland annat verkar näthandeln börja blomstra, det vill säga folk handlar som aldrig förr på nätet.

Det verkar inte gälla överallt. Lägg ned Torget. Nu!
Hela branschen får lida för deras arbetsmetoder. Fejkade besöksstatistik och dito "click-statistik". Jag minns när Torget startade. Då var det en bra idé, men så fort de gjorde om det till en handelsportal har det bara gått nedåt. Handen på hjärtat!!! Hur många har besökt Torget det senaste året? Åren?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:48 EM | Kommentarer (3) | Google

23 februari 2004

Recept på nätet

Jag fann mitt efterlängtade recept på pizzasallad via nätet. Det är mycket man kan finna på nätet.

En del saker kanske inte är så bra att de finns så tillgängliga. Jag tänker på Joel, 15 år, som sprängde sig själv till döds. Han hade hittat receptet på bomben på nätet. Det tog mig inte många sekunder att själv goggla fram flera stycken sajter som hade recept på hur man gör bomber med kraftig sprängverkan.

Hade detta varit för 15 år sedan hade han antagligen haft bra mycket svårare att hitta/gräva fram samma information. Det skulle nog inneburit att trots ett gediget intresse för kemi skulle ett sådant här projetkt aldrig ens igångsatts på grund av brist på färdiga recept? Men då är då, nu är nu. Nu är allt så mycket mer lättillgängligt.

Det värsta med dessa sajter som tillhandahåller recept på bomber är att de inte tydligt varnar för konsekvenserna. Ett enda felsteg eller ett andetag på fel ställe kan få bomben att utlösas i förtid. Visste man det kanske man inte skulle mixa ihop bomben? En sprängämnesexpert hävdar med bestämdhet att de som lägger ut recepten gör det för att andra SKA skadas. Hur det är med det vet jag inte. Men intet förvånar mig. Längre.

Ja, skäll på mig och kalla mig för moraltant. Det bjuder jag på. Men de som grundade Internet hade nog inte sådant här i tankarna. Det tror jag faktiskt inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 EM | Kommentarer (4) | Google

Obetalda avgifter

Att man kan glömma att betala sin domän?
Det var många företag här som, vad jag vet, fortfarande är aktiva.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:20 EM | Google

21 februari 2004

Privatlivets helgd

Jag blir så less i ögat ibland. Varför ska man visa ofördelaktiga bilder på personer på nätet? Denna gång gällde det en ung politiker som festade runt på en festival. Ja, nu blev de ju dessutom tryckta i vår kära kvällspress. Kan jag ana att någon på Expressen antingen kände de som låg bakom sajten som först publicerade bilderna eller att Expressen tyckte det var kul att sätta en politiker på pottan.

Jag läste förut att Linda Rosing och Meral Tasbas tänker vidga alla gränser som bara går genom att avslöja otrogna kändisar och smyfilma kändisar, ingen ska tydligen – enligt dem gå säker. Jag hoppas att Adam Alsing på kanal 5 hade vett nog att inte köpa deras koncept. Någon som vet hur det hela gått? Robert Aschberg hade visst också visat intresse.

På den pappskallesajten jag skrev om häromdagen så går det numera att läsa skvaller för 9.80 per läst skvallernotis.

/citat/
På denna sida kommer du att finna de kändisar som figurerar bakom texterna i de dagliga medierna. Tex "Känd skådespelare gripen med narkotika", då kommer vi publicera namnet för allmänheten.

2003-02-05 Dokustjärna gripen på innekrog-med kokain
2003-02-05 Rederietstjärnan dömdes för pedofili
2003-02-05 Robinsonkändis hoppade av duett i Melodifestivalen
2003-02-05 TV4 Programledare hade sex öppet på krog
/slut citat/

Finns det inget integritetsskydd värt namnet längre? Vart är vi på väg?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:10 FM | Kommentarer (1) | Google

20 februari 2004

Trom Brom Srom

Saxat ur ett pressmeddelande från Konsumentverket:
---------
I en dom från Marknadsdomstolen förbjuds nu företaget Trom Brom Srom att skicka fakturor till konsumenter för Internettjänster som de inte uttryckligen har beställt. Konsumenten måste också få bättre information om avtalet innan något avtal ingås.
---------

På tiden. Det är bra att något händer. Denna dom bör göra det lättare för folk att bestrida liknande fakturor i fortsättningen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:29 EM | Kommentarer (2) | Google

18 februari 2004

Räknare

Återigen hade räknaren på HTML-guiden nollats.

Jag har tappat litet av intresset för räknare (men jag minns ju hur kul det var i början), men just på den sidan är det kul att ha räknaren kvar på. Lite nostalgikänsla över det hela. Tack till Paul på webbhotellet som snabbt korrigerade missödet, eller vad man ska kalla det .

Snart passerar startsidan sida.html två och en halv miljoner besökare. Alltså bara just den sidan, sedan tillkommer alla undersidor - men där har jag inga räknare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:39 EM | Google

16 februari 2004

Rappakalja

En kommentar lades in nyss med 21510 ord.

Hela 185082 tecken med mellanslagen räknade.

Hur är folk funtade som lägger in sådana kommentarer i folks gästböcker och kommentera-system? Varför tvinga sig på folk?

Vis av erfarenheten lär jag väl få radera mera. Jag har redan raderat samma rappakalja flera gånger förut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:34 EM | Google

15 februari 2004

Paparazzia

Vill du se Naken-Jannes propeller gratis? Själv skulle jag inte ens betala 50 öre för att få se hans lilla propeller. På den nyöppnade sajten av Brinkenstjärna och hans haremsdamer Baren-Meral och Big Brother-Linda får man betala för att se filmer/bilder från dokusåpavärlden och andra kändisar med mera.

http://www.paparazzia.com/foto/party/party1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party2.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party3.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party4.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party5.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party6.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/party/party7.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super2.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super3.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super4.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/super/super5.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster2.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster4.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster6.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/syster/syster7.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/gris/gris1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/karlek/karlek1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/bond/bond1.jpg
http://www.paparazzia.com/foto/dj/dj1.jpg
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/harenstam.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/janne.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/linda.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/crille.wmv
http://www.paparazzia.com/filmer_wmv2/janne.wmv

Men så länge de inte har ett fungerande betalningssystem går det tydligen att länka dit. Allt som ligger öppet på nätet (inte skyddat via lösenord eller annat) får man länka till. Än så länge. Så därför bjuder jag på länkarna ovan. Om nu någon skulle vara intresserad. Egentligen borde de enbart vara tacksamma för att de uppmärksammas på att deras system inte funkar och därmed borde göras om. Jag skulle tippa på att länkarna med tiden kommer att sluta fungera. Om inte....ja, då funkar inte deras affärsidé med andra ord.

Eventuella hotmail från Paparazzia kan sändas till a_t@tele2.se.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:25 EM | Kommentarer (4) | Google

14 februari 2004

Driftstatus

"Felbeskrivning. Problemet med att skicka och hämta mail är nu löst! Mail från andra operatörer kan uppfattas som långsamt eftersom de har blivit köade och arbetas av successivt. Inga mail går förlorade. Arbete pågår. "

Jag riktigt ser en lång, lång kö av ettor och nollor som ringlar sig ut i det vida Internet :). Men sanningen är väl att det någonstans lagras i textfiler på burkarna. Förhoppningsvis. Jag är inte så insatt i hur mail funkar, rent tekniskt.

Jag undrar faktiskt över om mailen verkligen lär trilla in, eftersom de har haft hela natten på sig och inget har kommit. Så alla som sänt mail till a_t@tele2.se får nog sända om det. Jag hatar när mailen krånglar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:31 FM | Google

13 februari 2004

Källkoder stulna

Källkoder till bl.a Windows NT och 2000 innehavs nu av fel personer. Citerat ur artikeln:

"Den förre säkerhetschefen hos Microsoft Howard Schmidt anser att säkerheten utgör det mindre problemet. Det bekymmersamma skulle vara att läckan är ett hot mot Microsofts upphovsrätt.

- Ur säkerhetssynpunkt kan läckan jämföras med att någon lyckas kapa ett ryskt stridsflygplan från 1956, sade Schmidt."

Även med ett stridsflyplan från 1956 kan man göra en stor skada. Deras resonemang skrämmer. En del andra anser att läckan är allvarlig. Ja, de som har dessa operativsystem och är anslutna till Internet kanske inte ska tro på snacket om gamla odugliga stridsflygplan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:26 FM | Google

8 februari 2004

Censur

Till Oculolinctus så ber jag dig att inte lägga in länkar till sajter som innehåller kannibalism, snuff-movies och annat som normalt folk kanske inte ens vill hamna på av misstag. Jag har tagit bort dina länkar du lade in i din senaste kommentar.

Har du invändningar maila a_t@tele2.se istället för att lägga in dem igen. Men du får acceptera att jag inte vill att dylika länkar ska finnas på min hemsida.

Nätet är stort. Nätet innehåller mycket. Men vissa saker vill inte jag ska nås via mina hemsidor. Folk får leta upp dem på annat håll.

BTW - Nisse - jag tog bort alla namn du rabblade upp i ditt inlägg om sekten i Knutby. Det känns lite onödigt att bara rabbla upp dem, så där rakt av.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:03 EM | Google

7 februari 2004

http://www.orkut.com/

Jag har nu blivit inviterad av Marina och hittar massor av människor jag känner. Ska jag våga adda dem? En ganska kul grej i sig.

// Annica Tiger - nu börjar Robinsson

Annica Tiger 8:01 EM | Kommentarer (2) | Google

6 februari 2004

Nätverkskortskrångel

Återigen ett nytt försök att sparka igång den bärbara. Nyinstallation, vilken tur att jag hade en gammal startdisk kvar (tackar Nalle för den *vinkar*) så jag kunde kicka igång CD:n. Lite dos-kunskaper sitter kvar i ryggmärgen märkte jag. Men det gick inget vidare ändå. "Media inte anslutet" blev det, hur jag än gjorde.

Jag ger upp och får väl testa på måndag igen. Nu måste jag ha tag i en annan bärbar dator för att testa om det är min det är fel på eller inte. Nätverkskortet har funkat bra förut och jag har kört lokalt nätverk hemma med den bärbara. Datorer *sucks*.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:44 FM | Google

4 februari 2004

Krångelfaktor

Datorer är en gåta för sig. Jag är övertygad om att det finns inbyggt en viss krångelfaktor i operativsystemet. De ska bara sluta fungera då och då. Min bärbara bara lade av i dag när jag försökte installera om nätverkskortet. Det gick inte ens att stänga av den då den frusit. Den fick stå och dra ur batteriet och då gick den att starta om. Men då hade jag redan gett upp försöket att installera det jag skulle installera. Jag gör ett nytt försök i morgon. Jag vill susa fritt i cyberrymden :). Jag också.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:22 EM | Google

15 januari 2004

HellTest

Hur många poäng får du?
Vad jag fick törs jag inte avslöja. Till himlen lär jag inte komma. Yisses! Nå, jag kan alltid skylla på att jag har haft x antal år att samla poäng på :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:57 FM | Kommentarer (2) | Google

14 januari 2004

En långlivad fluga

"Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet" – Ines Uusman 12 maj 1996, då IT-ansvarig minister.

Nu med facit i hand vet vi att Internet inte är en fluga som kanske blåser förbi. Internet är numera en del av vårt vardagsliv. Men hänger lagstiftningen och dess tillämpning med? Finns det resurser som klarar av att hantera nuvarande situation? Eller håller Internet på att utvecklas till ett laglöst land?

Internet är en spegel av vårt samhälle – på både gott och ont. De handlingar och det material som tidigare nådde en trängre krets (och därmed inte ställde till så stor skada) är numera åtkomligt ett musklick bort och kan lätt delges en hel värld.

Det är numera lättare att köpa/sälja narkotika via nätet än att göra det på Sergels Torg. Piratkopieringen av musik och filmer har ökat lavinartat. Nätverk för pedofiler, zoofiler och andra aktörer är enkla att bygga upp på nätet. Förtal och kränkningar av den personliga integriteten på Internet blir allt vanligare. Här nedan listas bara en bråkdel av den problematik som föreligger:

* Förvanskning av information som antingen passerar (sladd) eller mellanlagras (e-post, news), eller ligger stadigvarande (webbsidor, programvara).

* Portscanning och försök till obehörig inloggning.

* Förvanskning av tidsinformation.

* Uppspelning av inspelad ("gammal") information i syfte att tillskansa sig icke avsett tillträde till eller fördelar från resurser.

* Förtal och kränkning av den personliga integriteten.

* Spam (oönskad reklam via e-post och news).

*Modemkidnappning och utnyttjande av tredje persons datorresurser utan personens uttryckliga medgivande.

* Hindrande av kommunikation (paketfilter, portfilter) i syfte att tillskansa sig affärsmässiga fördelar (Internetleverantörer som "stryper" portar för att man skall vara tvungen att gå via deras portaler).

* Användningen av Spyware/Malware för inhämtning av personuppgifter och användarmönster utan personens uttryckliga medgivande.

I Internets barndom försökte många aktörer reglera nätet genom att hänvisa till nätetiketten, vilken i mångt och mycket följde de pressetiska reglerna och synen på god publicistisk sed. Tyvärr har detta slutat att fungera sedan många år tillbaks.

De flesta Internetleverantörer/operatörer vill numera ha polis, åklagare och domstol bakom sina beslut. Helt enkelt för att de tidigare har fått löpa gatlopp för att de valt att stänga av kunder enligt avtalsvillkor och gällande nätetikett och de vill inte längre agera som domare och bödel. Tanken bakom en eventuell självreglerande verksamhet på Internet stöter redan här på problem.

De som drabbas av nätets avigsidor får allt svårare att få upprättelse eller hjälp då varken polis eller åklagare har resurser eller kunskap att vara behjälpliga. Det finns inga motsvarande instanser som andra media har som skyddsnät kring sin verksamhet.

Om inget görs åt detta faktum har vi inom något år ett Internet som kan rubriceras som rena rama Vilda Västern. Är det den utveckling vi vill ha? Eller ska resurser läggas på att förhindra detta? Frågan är öppen!

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:20 EM | Kommentarer (2) | Google

12 januari 2004

Schavott

Att spela in samtal på band och sedan lägga ut dem på nätet börjar bli vardagsmat. Förut kunde man oftast se det exklusivt på hemsidor som beskrev smutsiga vårdnadstvister, gjorda av förfördelade män som allt som oftast anklagade sina ex. för umgängessabotage, istället för att kanske pilla sig lite i naveln och försöka se världen ur ett annat perspektiv och se sin egen roll i det hela – istället för att hänga ut sin smutsiga byk. Ett mynt har alltid två sidor. Allt är inte bara svart eller vitt.

Numera verkar inspelade samtal användas i andra sammahang. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser om denna man, som gjort till sin livsuppgift att hänga ut bl.a Falkenbergs politiker. Till vilken nytta kan man ju undra? Jag undrar det fortfarande även efter att ha läst materialet på hemsidan i fråga. Det var inte mycket jag förstod, mer än att jag kan förstå att de som utsätts för detta reagerar och agerar.

Förtal faller normalt inte under allmänt åtal. Enligt åklagare i Halmstad blir det ett åtal ovan, eftersom det är tjänstemän som hängs ut. Det är säkerligen inte roligt att utsättas för förtal som tjänsteman, men det är inte roligare att utsättas för det som privatperson heller. Agda som pekas ut som medlem i Hells Angels och påstås ska ha begått en hel hoper brott har ingen nytta av att göra en formell polisanmälan, eftersom inget kommer att hända – även om den mottagande polisen anser så. Åklagaren lär göra en s.k avskrivning, dvs. ingen förundersökning inleds. Kurt som anklagas (och hängs ut på ett flertal forum) för att vara smygpedofil lär inte heller ha någon större lycka i sina strävande efter att få upprättelse. Kreti och pleti hänvisas till civilrättsliga mål. Det borde vara tvärtom. Tjänstemän har företag/myndigheter bakom sig. Vad har privatpersoner?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:12 EM | Kommentarer (3) | Google

E-post på vift

Det verkar inte vara speciellt säkert att ha en @home.se-adress. En diskussion på en mailinglista ger vid handen att det verkar vara vanligt att mailen hamnar fel inom/från @home.se. Så, har du en @home.se-mailadress, sänd ej eller ta inte emot mail du absolut inte vill dela med andra än mottagaren/sändaren. Jag har tack och lov ingen sådan mailadress. Har du?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:21 FM | Kommentarer (3) | Google

11 januari 2004

Surfa svart

Kuba förbjuder Internet. Vanliga medborgare är numera helt utestängda. För dem är det förbjudet att surfa på nätet. Det är bara regeringsledamöter och läkare som ska ges tillgång till Internet. Det finns svarta abonnemang, men nu ska det statliga telefonbolaget sätta till klutarna för att spåra alla som surfar svart. Förut var Kina på tapeten i sin iver att censurera Internetanvändandet, men det här slår detta med hästlängder. Nej, någon resa till Kuba står inte längre på min agenda. Jag har faktiskt alltid velat åka dit. Men nu vet jag inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:25 EM | Kommentarer (1) | Google

10 januari 2004

Porrterror?

Anna Book hängs ut på nätet i en fiktiv sexnovell. Hur det upptäcktes? Hennes man sökte på hennes namn på nätet. Det gör han tydligen ofta som rutinkoll för att se vad som skrivs om Anna Book rent generellt. Det var på så sätt denna fiktiva sexnovell upptäcktes. Jag måste säga att det var nog ganska bra grävt för att hitta novellen. Jag fick göra en mycket specificerad sökning för att hitta den. Inget som var man kanske gör per default? Dock nämdes inte Anna Books namn i själva novellen, utan namnet fanns bara i en rubrik i anslutning till den. Men hur som helst. Jag förstår deras upprördhet.

Jag välkomnar rättegången, säger Anna Book. Men jag tvivlar på att polisen kommer att lägga ned några större resurser på detta. Tyvärr. Kanske det underlättar om man är kändis? Vad vet jag. Detta är nackdelen med nätets spridningsförmåga. Det är inte bara guldkorn som kan vaskas fram. Dock ett tips som funkar och säkert skulle funka i detta speciella fall – gör en formell abuseanmälan till hemsidesserverägaren.

I faktarutan knuten till artikeln finns lite goda råd. Goda och goda, det kan kanske diskuteras. Ett är att man ska söka efter sitt eget namn på nätet med jämna mellanrum. Det är kanske inte så lätt om man heter Lars Larsson eller Eva Eriksson? En annan sak är att allt indexeras inte. Med andra ord det som skrivs på många forum syns inte via sådana här sökningar. Men å andra sidan, det man inte vet om – mår man inte dåligt av? Det du kan göra är att alerta den person vars namn används i kränkande syfte, eller göra en formell abuseanmälan.

Jag vet några Internetprofiler som konstruerat automatiska script som söker av nätet på jakt efter deras namn. Jag kanske ska förmedla kontakt?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:47 FM | Kommentarer (1) | Google

30 december 2003

Zoofiler

För att fortsätta fundera över Internets användningsområden. Jag brukar alltid säga att håller man sig till de upplysta huvudgatorna (seriösa sajterna) så klarar man sig hyfsat, likt i verkliga livet där väldigt få vandrar in frivilligt i mörka, folktomma och oupplysta gränder. Men länkar gör det lättare att hamna fel. Jag fick en länk till en hemsida som handlade om zoofiler.

Zoofiler är ett begrepp som jag tidigare varit förskonad ifrån att ens behöva fundera över. Visst har man hört talas om byfånar (som lever torftiga liv och antagligen är lite skogstokiga) som sätter på suggan eller hästen i stallet, i brist på annat. Jag har även förstått att det i porrfilmer förekommer sex med hundar. Något jag inte fattar att en normalt funtad människa ens vill titta på, än mindre utföra. Men jag lever nog i en drömvärld. Jag vill så gärna tro gott om allt och alla.

Det finns forum på nätet för zoofiler, där de öppet berättar hur de sätter på sina djur. Sjuuuuuuuukt. Jag kan inte förstå dessa idioter. Ja, jag kan tänka mig andra omskrivningar om vad de lider av för psykiska störningar, men de håller jag för mig själv. Internet är en guldgruva, men jag tycker att den börjar sina och börjar innehålla mer grus, stenar och annat skräp istället. Tyvärr underlättar Internet för dessa avskum att kommunicera med varandra. Det är lite svårare att upprätta sådana här nätverk via snigelpost och telefoner. Visst funkar det, men nätet ger dem oanade möjligheter.

Jag vill gärna tro att http://www.svenskazeta.com/ är ett skämt. Men är det ett "skämt" skämt eller på allvar? Blotta tanken på det sistnämnda skrämmer mig. Tyvärr är det nog det sistnämnda.

Sexuellt umgänge med ett djur kan aldrig, aldrig ses som ett uttryck för kärlek till själva djuret. Punkt slut.

Ett djur står i beroendeställning till den som föder det och det kan därför svårligen "sätta stopp" för det – jämför med ett barns beroende av sina föräldrar. Punkt slut.

Detta är en handling som innebär lidande och kränkning för djuret. Punkt slut.

Sedan 1940-talet finns det ingen lagstiftning som uttryckligen förbjuder tidelag. Det är något som måste ändras på. Jag drar paralleller med pedofiler och zoofiler. Same shit, different names. Punkt slut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:21 FM | Kommentarer (16) | Google

29 december 2003

Valfrihet?

Butikssidan saknas
Du har sökt efter en butikssida som inte finns. Välj "Sök butik" i vänsternavigationen för att hitta den ICA-butik du söker efter.

Jag vill ju bara spela Lazer. Spelen funkar bäst i PC står det. Kan de inte oxå ange att de inte funkar i Netscape? Jag är envis som en åsna. Jag vill inte surfa med Internet Explorer. Ska jag inte kunna få välja? Alla pläderar för valfrihet. Alla pläderar för mångfald. Men när det gäller att göra hemsidor verkare dessa teser helt vara bortblåsta. Lika bortblåsta som programmerna är blåsta? Eller lika bortblåste som jag är blåst? Ska jag sätta på mig dumstruten? Eller ska de? Det är frågan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:11 EM | Kommentarer (4) | Google

Hatsida om judar

<citat>
Radio Islams grundare Ahmed Rami har delgetts misstanke om hets mot folkgrupp och grovt brott mot personuppgiftslagen. Bakgrunden är en hatsida mot judar och andra på internet. Efter förhör i veckan riskerar Rami åtal i början av nästa år.
</citat>

Att han inte skrev på startsidan att han vill debattera? Då hade han nog klarat sig. För det verkar vara melodin när det gäller att klara sig från både PUL, Datainspektionen och andra instanser. Då tycks Ramsbro-domen alltid vara tillämplig. Oavsett om man hänger ut sitt ex. (som lever under skyddat id) med bilder, personnummer, senast kända adress och andra integritetskränkande uppgifter eller om man hänger ut pedofiler med dito uppgifter. Men då är det förtal och förtal faller inte under allmänt åtal och det finns inga instanser som kan vara behjälplig för den som drabbas på nätet. Att driva civilrättsliga processer mot rättshaverister och psykopater är inget att rekommendera.

Personligen tycker jag det är bra att de sätter Ahmed Rami under luppen och försöker göra något åt hans hatsida om judar. Man kan ju stillsamt undra vad som driver honom till detta hat gentemot judar. Hets mot folkgrupp är tillämpligt på Ahmed Ramis sida, men jag kan ju förundras över handläggningstiden. Tre år?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:33 FM | Kommentarer (6) | Google

22 december 2003

Baltic Inkasso

Robert Aschberg och hans familj hängs ut på nätet. Genom att publicera bilder från bostäder, personnummer och adressuppgifter på Internet försöker indrivningsföretaget Baltic Inkasso tysta honom. Detta är en hämd för att Baltic Inkasso synats i sömmarna.

Det erkänner Johan Dahlsten, vid (http://www.balticinkasso.com/) Baltic Inkasso i Tallinn som tycker att Aschberg får skylla sig själv. Sjuka idioter är min åsikt. Egentligen skulle jag inte posta länken till Baltic Inkasso, för det förtjänar de inte. Bara för att visa vilka avskum det handlar om så publicerar jag länken. Skadan för Robbans del är redan skedd.

Ja, skicka mig ett grishuvud per post om ni så önskar. Men jag hävdar att det Baltic Inkasso sysslar med är olagligt och oetiskt. De skriver på sin hemsida att de följer de svenska och estniska lagar och förordningar som gäller. Jodu! Dröm i rosa. Jag hoppas polisen tar tag i detta å det snaraste.

Jag håller på dig Robban och ger dig en stor elogé att du inte räds typer som dessa. Jag ser fram emot fler avslöjande reportage. Vi skulle ha fler journalister som dig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:48 FM | Kommentarer (14) | Google

19 december 2003

Avsätt Bush

Saxat från Resumé.

En hemsida på svenska Passagen har hamnat i centrum för den politiska debatten i USA och är en nyhet i Washington Post. "Skandal" och "internationell vänsterkonspiration" säger Bushkampanjen om fyra svenskars försök att samla in pengar för att stärka George W Bush motståndare i nästa års presidentval.

Kampanjbidrag från utlandet som riktas direkt till en kandidat är förbjudna i USA. Nu var det ju inte detta som det handlade om på den svenska sidan direkt. En moderat studentförening i Lund samlar in pengar till Bush kampanj, men det kanske är okey? Underbar logik! Den känns igen :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:40 EM | Kommentarer (3) | Google

16 december 2003

Utpekade

Grattis M. till det positiva beskedet.

Från det ena till det andra. Här får man hänga med i svängarna :). Knappt jag gör det själv ibland.

Rederistjärnan? Jag tycker att det är tråkigt att det finns flera män som deltagit i samma såpa som kan misstänkas, helt felaktigt. Tja, alla vet väl vem det är nu förtiden – så jag kanske oroar mig i onödan? Hans namn hänger ute på var och varannan hemsida verkar det som. Det är nackdelen med nätet. En del kanske tycker att det är en fördel? Hur som haver. Han är faktiskt inte dömd än, utom på nätet.

F.d politikern. Samma sak här. Han hängs ut på nätet, med namn och partihörighet. Han är inte heller dömd. Jag tycker att det är rena rama hetsjakten som pågår. Inte ens tidningarna hänger ut dessa män med namn och bilder, annars är ju vissa kvällsblaskor pigga på dylikt. I Sverige är man oskyldig, tills motsatsen bevisats. Eller har grundlagen ändrats medans jag sovit?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:26 EM | Kommentarer (5) | Google

15 december 2003

Sökmotorbesök

Anslagstavlan / Nytt inlägg

54 besökare just nu.

Till och med jag höjde på ögonbrynet en aning. Jag blev nästan lite orolig. Vad händer? Vad gör så många där, just nu?

Men jag pustade ut efter att ha konstanterat att det var bara en sökmotor som var inne och bökade.

66.196.90.21 lj1005.inktomisearch.com
03-12-15 14:3 0 Normal session just nu
66.196.90.39 lj1023.inktomisearch.com
03-12-15 14:32 Normal session just nu
66.196.90.38 lj1022.inktomisearch.com
03-12-15 14:33 Normal session just nu
osv.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:40 EM | Kommentarer (2) | Google

14 december 2003

Spam och Copy

In case of improper use originating from this network,
please mail abuse@thalamus.net.

Precis vad jag har gjort. Någon i Ängelholm spammar gästböcker och anslagstavlor med exakt samma meddelande. Hos mig och hos andra. Det vore nog intelligentare att variera sig lite :), men det är nog för mycket begärt.

Hej! Hittade er sajt när jag var ute & surfade, trevlig sajt. Fortsätt att jobba med den. Ha det bra. Besök gärna min hemsida XXXXX - sveriges bästa webshop http://www.XXXXX.just.nu

Jag känner mig inte alls hedrad. Skulle du göra det? Skulle knappast tro det. Spam i alla former går fetbort. Sådeså.

--------------------------------------

På tal om annat. Fenomenet att kopiera andras sidor rakt av florerar och lever vidare. Jag fick ett upprört mail om detta i morse.

En knäppgök har kopierat en hemsida rakt av fast det var en tämligen en taskig kopia. Inte ens lika snygg som originalet. Denna text fanns längst ned på sidan:

» COPYRIGHT «

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Copyright på en redan croppad sida. Mina råd blev:

Det är bara att maila hemsidesserverägaren och gör en formell abuseanmälan. Gör en formell polisanmälan, inte för att polisen kommer att bry sig nämnvärt, men för statistikens skull.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:57 FM | Google

11 december 2003

Surfa med modem

Jag vill ha bredband. Nuuuuuuuuuuuuuuu! Att prutta runt med moden är så segt och slött. Det är inte lätt att försöka läsa nyheterna varken Aftonbladets eller Expressens sajt.

När jag började surfa körde jag via 28.800-modem. Det är ändå några år sedan, rättare sagt 1996. Nu kör jag ett 56K-modem, men kommer sällan upp i mer än 45.2. Utvecklingen har alltså inte gått speciellt mycket framåt när det gäller att surfa via vanligt telefonmodem.

Här ute på landet finns inget alternativ. Än. Det finns en fiberkabel i marken några hundra meter från huset, men längre än så har det inte kommit. Längre än så kanske det aldrig kommer.

ADSL funkar ej här ute i obygden, då det är för långt till närmsta telestation. Satellit är ett alternativ, men ack så dyrt. Dessutom minns jag när jag körde det via Tele2 att det bara var full rulle åt ena hållet, andra hållet var man fortfarande likförbenat begränsad till ett vanligt telefonmodems kapacitet. Men att ladda hem saker gick med en djävla kareta. Fast det hade jag inte så stor nytta av. Jag är nog en av de få som inte laddar/har laddat hem mp3:or, filmer eller andra stora filer via nätet.

Jag nobbar helt Kazaa och andra nätverk. Det känns inte safe för fem öre. Dela ut delar av hårddisken till andra? Men vanor och rutiner kan ändras. Det är inget att hyckla om. En dag kanske jag sitter där som en värsta nörd och laddar hem filmer som inte ens har haft premiär eller musik á la masse :). Helt emot mina principer. Men principer är till för att ruckas. Regler är till för att brytas. Eller hur var det nu?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:10 FM | Kommentarer (2) | Google

5 december 2003

Spam

De som skickar ut spam ska kunna dömas till böter på upp till fem miljoner kronor.

Det tror jag först när jag ser att någon ådömts vite. Vem ska övervaka att lagen efterlevs? Vart ska man vända sig om man får spam, som ska kunna sorteras under denna lag? Spam i all ära. Det finns värre problem på Internet. Spam kan man sortera och filtrera bort.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:04 FM | Kommentarer (10) | Google

30 november 2003

BosseDubbdäck

Går man in på http://www.webforum.nu/search.php
och söker på Anders34 alternativt BosseDubbdäck samt mansgrupper hittar man återigen trådar startade av en viss person. Att han inte tröttnar.

Jag skrattade dock gott åt svaret han fick i en tråd.

<citat>
Jag tror att Anders34 har lagt in ett hemligt meddelande i sina inlägg. Om man på rätt tidpunkt, plockar ur rätt bokstäver och gör xor mot den 3:e redigeringen samt klappar händerna 4 ggr, kommer texten "I love you Annika" framträda baklänges när man startar om datorn.
</citat>


// Annica Tiger

Annica Tiger 12:38 EM | Kommentarer (1) | Google

25 november 2003

Spam

Att en del finner nöje i att spamma andras anslagstavlor eller gästböcker med diverse idiotinlägg, reklam och annat skit. Vad kan man mer göra än att radera eländet och sätta en ban på ip-adressen så att de inte kan göra fler inlägg därifrån?

Mailen har jag lyckats bättre med. Inte ett enda spam får jag numera. Skönt att slippa alla mail om Viagra, penisförstoringar, bantningsmedel och vad som nu saluföres via mail.

Tyvärr lär eländet aldrig försvinna, då det finns ett fåtal som svarar och då har spammaren uppnått sitt mål. Att sälja till några få genom massutskick. Billigt och bra. Effektivt. Men inte kul för mottagaren. Det lär aldrig bli någon slagkraftig lagstiftning om detta. Så som om mycket annat på Internet. Internet har blivit rena rama Vilda Västern numera.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:11 EM | Kommentarer (5) | Google

17 november 2003

Antifeminister

Skvallerkärringar har det alltid funnits, både män och kvinnor. De satt i tidernas begynnelse runt lägereldarna och i modernare tid har "rökrummet" ofta varit deras tillhåll. Där satt de – innan Internet fanns, och skvallrade – intrigerade, snackade skit, grottade sig i andras elände och svärtade ned andra, själv enligt egen utsago helt ofelbara. Fortfarande är nog detta ett vanligt forum. Turligt nog är det bara för oss andra att stänga dörren så man slipper höra på eländet.

Nu när Internet har kommit för att stanna är situationen lite annorlunda. De behöver inte längre sitta i "rökrummet" och verka i det fördolda – utan nu har de hela vida nätet att rumstera i. De kan i princip ploppa upp var som helst. De ploppar upp var som helst. Deras livsnerv är fortfarande att skvallra – intrigera, snacka skit, grotta sig i andras elände och svärta ned andra.

Nu kan den övergivna partnern lätt på en hemsida slänga upp ofördelaktiga nakenbilder på exxet, ta ut svängarna rejält med nidtexter om personen ifråga – utan att egentligen riskera något för egen del. Nu kan den som driver en vårdnadstvist in absurdum helt fritt hänga ut den, med alla detaljer – utan att förstå att barnet som tredje part blir drabbat av att hängas ut inför kreti och pleti. Blir du kritiserad och emotsagd? Släng upp en hemsida och bemöt det hela, fördelen är att du aldrig behöver hålla dig till sanningen, för vem kan kontrollera den? Internet har blivit rättshaveristernas katedral.

När jag debatterar på nätet står jag alltid för vad jag säger och därmed så använder jag alltid mitt namn och behöver inte dölja mig bakom alias eller allehanda fejkade nick. Det man inte kan stå för öppet kanske inte är värt att nämnas? Det är svårt att ljuga någon rakt i ansiktet under eget namn kanske? Det är a och o för att kunna vara trovärdig, att man står för vad man skriver under eget namn.

Jag fick ett mail om att jag som person återigen förtalas på forum ute på nätet, bl.a http://www.antifeminist.nu/. Det var bara att söka på Annica Tiger och Nodaddy i forumet. Det bara rasslade fram träffar. Inte visste jag att jag var så populär?

Ingen tycks stå för något, likt Pastor Jansson. Visst är det skönt att leva rövare under anonymitetens sköna täcke? Eller? Ger det kanske inte en liten besk eftersmak? Nej, för att känna måste man kanske ha sinnena i behåll och i bruk, men inte fulla med cement.

Men å andra sidan kanske jag enbart ska vara stolt över att jag väcker deras mörka lustar att försöka misskreditera mig och att de felaktigt anser mig vara värd att så behandlas? Mina tankar och funderingar brukar inte lämna folk oberörd. Jag brukar säga att ju mer upprörd någon blir av det jag skriver, desto större kvitto är det på att jag har rätt i sak.

--------------------------------------------------

Skrivet av Malte i Bro: 2003-10-03 16:59:30
(finns ingen sådan i Bro är en kvalificerad gissning)

Feminism är exakt vad som visas här

http://Nodaddys sida

Feminism är falskhet. Lögner och falska lögnaktiga polisanmälningar.

Feminism är lögnen i Sverige. Hatfulla och ljugaktiga lögnaktiga och farliga kvinnor som ljuger och som tydligen sluppit undan straff........

Barnen måste skyddas. Barnens trygghet....framför allt
Ha en bra dag

--------------------------------------------------

Skrivet av Dan: 2003-10-10 06:16:47
Ämne: ROKS och Hells Angels
(träffande att Katinkas man råkar heter Dan)

Lägg märke till att ROKS samarbetar med kriminella kvinnor som trakasserar föräldrar och företag. Flera av kvinnorna är kriminellt belastade och har till och med försökt mörda barn.

Det företag som till exempel samarbetar med Hells Angels får minsann veta det. Men ROKS kan samarbeta med lögnare och kriminella.

http://Nodaddys sida

--------------------------------------------------

Skrivet av Bernt: 2003-10-03 19:04:18
Ämne: Kvinnor som ljuger för polisen
(min man heter Bernt och det är inte han som skrivit:-)

Illa. Aftonbladet redovisade att sterila sjuksköterskor uppvisade en onaturlig förmåga att ljuga för polisen. Feminister har också en överrepresenterad andel som avslöjade lögnare. Men det var bara en viss del och särskild sort av kvinnor som ljuger för polisen. Man måste ha en mental sjukdom eller störning på något sätt för att ljuga på ett särskilt uppenbart sätt.

Kolla in http://Nodaddys sida

Ska vi godta det, att sjuka kvinnor ljuger ?

--------------------------------------------------

Skrivet av Peter: 2003-09-14 16:08:29
Ämne: Sv: Ljög Annica Tiger för polisen?

http://itfolk.idg.se/person.asp?n=annica_tiger

och

http://Nodaddys sida

http://En annan Nodaddy-sida

En internetmormor som blev känd för att polisanmäla föräldrar som debatterat vårdnadsfrågor. Tror hon höll på och ringde till en massa människors arbetsplatser också.

Tydligen en journalist.

--------------------------------------------------

Skrivet av Katinka: 2003-05-09 06:31:11
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida
(Katinka har definitivt inte skrivet detta nedan)

Jo, Annica har gått alldeles för långt. Hon har gjort falska polisanmälningar, datainspektionen har konstaterat att hon bär sig illa åt på nätet m. m.

Det är svårt att uttala sig om vad som driver en sådan människa. Hon behöver i vart fall hjälp. Några vänner har försökt att tala med henne men det går inte. Hon verkar besatt av nodaddysidan.

--------------------------------------------------

Skrivet av Undrande : 2003-05-09 21:22:08
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida

Om jag inte läser helt fel på nätet så har du erfarenhet från Beckomberga mentalsjukhus i Stockholm en längre tid. Det är en plats med patienter med mentala och psykiska problem Annica Tiger. Kan du inte berätta för läsarna vad du gjorde där?

Om läsarna får en inblick i dina kunskaper om veneriska sjukdomar och andra psykiska hälsoproblem Annica Tiger och trakasserier och abuse på nätet så kanske publiken förstår dig bättre.

Jag utgår från att du talar för fågel fenix.

--------------------------------------------------

Skrivet av Vem : 2003-05-10 01:03:20
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida

Bara så vi pratar om rätt Annica Tiger. Kungsängen, Bro och norr om Stockholm. Det är du som gick på kunskapslyftet och har en hemsida som heter www.tiger.se ?

--------------------------------------------------

Skrivet av Berätta: 2003-05-10 11:18:36
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida

Berätta berätta berätta mera. Det finns några som söker kontakt med andra som känt sig trakasserade av Annica Tiger. Jag tror dom kommer att öppna en ny hemsida som bara kommer att handla om Annica Tiger och Katinka Löfquist.

Dom kommer att gå ut helt och hållet öppet och fullständigt berätta om vad Annica Tiger och Katinka Löfquist gjort. Jag tror till och med det står företag bakom det hela.

--------------------------------------------------

Skrivet av Peter: 2003-04-08 05:32:00
Ämne: Nodaddy - och polisanmälningar

Hemsidan Nodaddy visar att det är feminister som bestämmer på internet.

En berättelse som med verkliga exempel försöker visa ett riktigt umgängessabotage och sambanden mellan debatten och situationen i vårdnadsfrågor.

Enda website i världen som visar hur pappor polisanmälts på falska grunder och som på samtliga punkter lyckats motbevisa en polisanmälan från feministiska ledare med underlag som de själva utfört eller skrivit på internet.

Det går idag att fastställa att bakom populistiska begrepp som kvinnomisshandel och kvinnofrid står många gånger exceptionellt konfliktsökande kvinnor som medvetet försökt lura myndigheterna.

Ett antal av dessa personer har tagit aktiv del, och därmed ett personligt ansvar, mot vissa pappors strävan att få träffa sina barn. Pappor som de inte känner. De har även tagit kontakt med pappors arbetsgivare, deras exfruar och till och med skuggat personer i verkligheten.

Det allvarligaste är att de har kontollen över minst en sökmotor på internet och selekterar informationen till Sveriges medborgare.

År 2000 polisanmäldes pappor i Sverige för att de debatterat sakfrågor i massmedia !

För att kunna visa hemsidan så har värden motsvarande 3 miljoner svenska kronor förstörts för både privatpersoner och flera företag på grund av att ett fåtal kvinnor vill stoppa hemsidan.

Läs debatten på Nodaddy.

http://Nodaddys sida

Varje år genomförs 20.000 polisanmälningar om kvinnomisshandel. Endast ett hundratal av dessa leder till fällande dom. Av någon anledning har antalet ökade fall av kvinnomisshandel ökat i samma takt som kvinnoorganisationerna fått ökade bidrag.

Vad ska man kalla alla män som blivit ojust anklagade?

--------------------------------------------------

// Annica Tiger - förför, berör och upprör.

BTW - är det inte dags att ta fram en binär variant av Nordisk ordbok och för in hela den sidan som förstärkningsord? Frågan kommer av
att det ser ut så här på en ny Nodaddy-sida på fyristorg.

<title>Nodaddy - de viktigaste html sidorna</title>
<meta name="Description" content="Företag, arbetsgivare och föräldrar trakasserades och hotades av kvinnor som påstod sig arbeta mot kvinnomisshandel.">
<meta name="keywords" content="nodaddy, skydd, säkerhet, föräldrar, kvinnomisshandel, umgängessabotage, html">

ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll billigt mödravård bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse bra spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk dålig post köpa nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom publicistklubben tennis tillverka konst shared custody justice foto utföra tidning gitarr frihet male to stipendium tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare montera hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola deltagare inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs verktyg gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis reparera laga ansvarig handbok studera affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen praktisk historia moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor manual läkarvård tillvägagångsätt mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter musik reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård leksaker födelsedag ramsbrodomen ekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamerarättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk post nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis konst shared custody justice foto tidning gitarr frihet male to tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassmnts hemvård heart spelare hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonnemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis ansvarig handbok affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen Studielitteratur böcker Justitiekanslern kvalitet mötesplats i familjerätt mat Göteborg faderskapstest blodprov våldtäkt styrelse nätetikett pressens opinionsnämnd moral och Linköping abuse mental aktion klubb ombud alkohol bilar medborgare granskningsnämnden misstänkt sjukdom betyg företagshälsovård bevis ansvarig affär samla alarm piano art advokat backorifice bilder pictures dokument dödsfall guide resa bank förlag bad direktör bris match barnets bästa spelare bredband blackice kina dagis kost säkerhetspolisen samfund med lekskola säkerhet tips kriminal struktur kodning utrustning korea skepp kön rådgivning zoo mateure lösenord webdesign preventivmedel abort barnomsorg lawyer riksdag lag eskilstuna idiot lära apotek liberty rottweilers rottweiler taptos tapto rottie afr rottweilerklubben photos photo hundköp kennelklubben brukshund utställningar häst mediafacket hälsovård ekonomi mansmisshandel avgift vinyl mansjour kvinnovetenskap umeå avdelning rättshaverist maud abonemang mora webhotel arbete barn women kvinnor barnbarn missbruk rapport mogna reklam medlemmar fonder mentalskötare netbus new media nöje undervisning namn publikation etik bok födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt ny teknik nodaddy favör kräftskiva norsborg netettikett inkasso annonser noter ofredande koncern ledning Haag-konventionen organisation skurkar omogen head-hunter ord fråga webbyrå steri netetikett radioutgivarföreningen official polisanmälan regler personuppgiftslagen sekt party skyddad design satelit april internetbyrå maj programmerare trollkarl jihad potter saga rape partaj prenumeration syndrom psykiatri januari psykisk student museum säkerhet polis stockholm personangrepp skillnad adult program nettiquette politiker doubleclick reklambyrå personförföljelse resor blommor flowers rabatt daghem roks tjänster barnläkare kvinnojour riksorganisation uppdrag maillista religon indian daghemsföreståndare resebyrå kungsängen juni lernia riddare moder juli fader rättvisa socialtjänst projektarbete sociallagen moderna sprit klimakterie februari straff bakterie sjukhus underhållsstöd euro mamma pappa flicka pojke mäklare skydd lekar shelter skyddad identitet assistent sverige aspberger sveg morfar farfar mormor manliga farmor spel staten website semester lärare politik läkare soldat nutid soldier nöje skvadron recept formel turist sjuksköterska free sköterska trygg skrivare pengar socialsekreterare hustru wife uppfostran mars kvinnliga skärholmen bidrag fakta european säpo skrift kriminella script turism sång häxa skötare aga stöld teletjänster examensarbete travel phone telecom trojan pressombudsmannen teori augusti förskola tävling oktober domstol tingsrätt hockey trakassera optik yttrandefrihet protokoll utbildningsradion unicef hemlig underhåll mödravård uppsala djur universitet yoga utbildning meditation umgängessabotage vetenskap mytologi union sveriges tidskrifter ungdom vakt marknad vaktbolag farlig boman vaktman pucko personal psykopat nytt jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet visitation europa vårdnadsutredning november tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor art-director vårdnad december förlossning vård länstyrelse våld information personlig integritet virus projekt vuxen medicin euro vuxenutbildning avlyssning västerås skandinavien word danmark norge webhotell zonealarm åklagare rövare årtal örebro likkista ett två tre fyra fem sex advokatbyrå sju åtta nio tio båtar bil child medeltid erbjudande chat parental alienation cirkus sveriges television christmas hotell chef chief skilsmässa commander feminism omogna förtal regering inköp flash förening commandosoldat debatt mässor diskriminering konsult skriva datorspel betalning lagar demokrati inkasso datalagen anmärkning idrott databas katt dåre dataintrång tiger lejon marketing belopp bokhandel september losers dator computer datainspektionen ansökan bidrag forskning barnmisshandel paradis brott friskvård brottsling segling bryssel bro dåre bolag försäljning röstning kvinnofrid norrköping mobiltelefon norrtälje kund spela sol blankett formulär södermalm kunder musik kundtrygghet mogen feminister realisation militär skivor krig resultat komvux utgivare folkvald kommun bostad underground kostnad dans kurs dold press dagbok trä data ritningar blåkulla journalisthögskolan droger jägare dom examen innebandy editor fågel fenix motor föräldrar institut festival evenemang fest misshandel åmål fris jakt fibrer jämlikhet frukt kvinnomisshandel fri netettikett sabotage revisor skador publicistklubben shared custody frihet tennis förövare nätettikett konst tidtabell fusk justice foto tidning firande fotboll radio freedom pressetik freeware prison fängelse tryckfrihetsförordningen grundlag dalarna föräldrar social kompetens företag gemensam språk aktie nostradamus gävle trakasserier gata post nätverk gratis gouverment mässa stadsdelsnämd gitarr graduation högskola high school författare hacking förbund harassments hemvård yttrande hackers heart spelare hot mobbing holyday bidrag stipendium hemsidor studenthem homepage hund hundar tid hemlig historia match team hemsida skärgård htmlskola segla hälsa skola internetbrott tåg teknik marknadsundersökning internetabonemang ip-nummer icq media irc identitet räknare inbrott invasion kvällskurs journalist deltagare jobb job förvaltningslagen jesus joint custody christ jönköping kista java saab juridik könsdiskriminering besökare antik kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll billigt mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse bra spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk dålig post köpa nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis tillverka konst shared custody justice foto utföra tidning gitarr frihet male to stipendium tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare montera hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola deltagare inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs verktyg gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis reparera laga ansvarig handbok studera affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen praktisk historia moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård tillvägagångsätt mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor manual netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter musik reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen

Annica Tiger 12:34 EM | Kommentarer (4) | Google

Echelon

Missa inte programmet om Echelon i kväll.

// Annica Tiger

Dags för en ny signatur kanske?
--------------------------------------------
digicash counter terrorism Craig Livingstone Manfurov Aladdin csystems AMW sweep condor Majic Roswell mailbomb BLU-114/B Croatian red noise AFSPC AK-47 Delta Force USCOI bootleg BRLO e-cash Kosovo credit card Ft. Meade TWA BROMURE Centro eternity server mindwar asset Watergate Commecen ANDVT crypto anarchy airframe emc JFK IMF Dateline Juiliett Class Submarine Semtex freedom DES Cohiba

Annica Tiger 1:51 FM | Kommentarer (3) | Google

16 november 2003

Betaltjänster

Vilodagen är snart slut :).

Skulle du betala för detta?
http://plus.aftonbladet.se
Jag har svårt att hitta något där som jag skulle vilja betala för. Det ska bli intressant och se om det blir någon bäring i detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:55 EM | Kommentarer (5) | Google

10 november 2003

Strul med inboxen

Datorer är som män. Man förstår sig inte på dem alla gånger, men man klarar sig inte utan dem.

Min mailklient (Netscape 7.0:s inbyggda) har börjat leva ett eget liv. Mappar försvinner, kommer och går. Det är särskilt inboxen i min privata mailadress som spökar. Nu har innehållet försvunnit i inboxen ut i det blå ett antal gånger. Det är inte så kul, då det är viktiga mail. För mig. Ja, jag har back-up, men inte kör jag det varje dag. Orkar inte :(. Så när jag återställer är det likt förbenat mail som raderats.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har mail sparade sedan 1996. Arkiv-mapparna har än så länge inte drabbats. Ta i trä.

Att använda Microsofts Outlook eller annan av Pyttemjuks mailklienter är ingen option för mig. För det är för dem alla alla virus designas, mer eller mindre. Än har väldigt få specialdesignats för Netscapes mailklient.

// Annica Tiger - kanske röksignaler är en option?

Annica Tiger 8:18 EM | Kommentarer (1) | Google

5 november 2003

Offentlighetsprincipen

Jag är lite orolig över utvecklingen och vad nätet används till.

Det jag diskuterade häromdagen när jag skrev anteckningen om våldtäkten var i allmänna ordalag. Jag skulle aldrig drömma om att hänga ut domen på min hemsida eller ens länka till domen i pdf-form. Då hänger man inte bara ut offret utan även killarna. Även om de nu varit riktiga skithögar hela bunten skulle i alla fall jag dra mig för att medverka till att deras namn publicerades, samt givetvis då offrets.

Ja, och? Kanske en del säger. Men det är skillnad om några personer sitter runt ett fikabord och läser domen. Men när den läggs ut på nätet är det tusentals och åter många tusentals som får tillgång till domen, med alla namnuppgifter och hela köret. Ja, vi har yttrandefrihet i Sverige. Vi har öppenhet när det gäller offentliga dokument. Det är bra. Men vart ska vi dra gränsen? När övergår yttrandefrihet till att bli ett övergrepp på den personliga integriteten? Hur långt ska offentlighetsprincipen dras på nätet?

Det finns sidor som exponerar namn och personnummer på folk som blivit dömda för rattfylla eller kvinnomisshandel. Är det rimligt? Visst går allt att gräva fram ur register. Men till vilken nytta? Att använda maskerade och avidentiferade rättegångsprotokoll för att påvisa ett sammanhang, en tanke eller av andra skäl är en sak. Men då är det bara brottet i sig man fokuserar på. I dombesluten hängs både offer och gärningsmän ut. Till vilken nytta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:48 EM | Kommentarer (6) | Google

29 oktober 2003

Källkritik

Kolla aldrig en bra story heter det. Jag tycker nog tvärtom. Det kan vara bra ibland att kanske göra så. Det kan bli så fel annars. Jag läste på en mailinglista om ett exempel på hur fel det kan bli. Det var intressant läsning. Följ gärna länkarna nedan så ni får hela bilden klar för er.

Satir om Ringen fick fansen att rasa. Krönikan skrevs för ett och ett halvt år sedan. Den publicerades i Västerbottens-Kuriren. Någon scannade in den och lade ut den på nätet. Tyvärr blev en bit bortkapad så slutklämmen föll bort och många förstod sig inte på krönikörens satiriska anslag – utan gick i taket. Längst upp i sidhuvudet fanns redaktörens namn, telefon och mailadress högst upp och det blev hon som blev hatobjekt nummer ett. Helt oförtjänt.

Krönikan har cirkulerat runt på massor av mailinglistor, hemsidor och andra forum på nätet. Hon har fått emotta hundratals hatmail. Att ta emot spydiga telefonsamtal hör till hennes vardag numera. Hon har idiotförklarats och ifrågasatts i sin yrkesroll och som person. Hennes egna kollegor (andra journalister) har skrivit föraktfulla mail till henne, utan att ens kolla om det faktiskt var hon som skrivit krönikan. De borde i alla fall enkelt kunnat kontrollera sakernas tillstånd tycker man. Tycker jag.

Snacka om att Internet har en genomslagskraft som kan användas på helt fel sätt. Ta det mesta med en nypa salt. Du kan aldrig veta om det som publiceras på nätet är sant. Skriver någon att Förintelsen är en bluff är det – för en normalbegåvad – enkelt att förstå att hemsidan är ute och cyklar. Men det finns förfinade metoder att sprida lögner och förtal. Du bör alltid köra en källkontroll innan du sprider saker vidare. Ja, jag vet att det är lätt att ryckas med av bara farten. Jag har själv säkerligen missat den biten ett flertal gånger. Men jag försöker tänka på det. Jag vet ju hur det funkar. Hamnar du på en hemsida som hänger ut någon, så svälj inte allt med hull och hår. Kolla gärna storyn med den som hängs ut eller verifiera det hela på annat lämpligt sätt. Denna lilla historia bevisar nödvändigheten av det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Kommentarer (1) | Google

27 oktober 2003

Funkar, funkar ej

Två gånger inom en ganska kort tid har mitt webhotell lagt ned verksamheten. Inte frivilligt, men ändock. Det är lite jobbigt när mailen och hemsidorna inte funkar som de skall. Dags att byta leveratör? Tanken finns i bakhuvudet. Tips på något bra webhotell?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 EM | Kommentarer (2) | Google

22 oktober 2003

Knäppt var det här

En ny sajt som handlar om en mans långdragna vårdnadstvist har ploppat upp. Sin egen del i det hela utelämnas helt. Den är vad jag vet inte helt oväsentlig för utgången.

Han hänger ut sitt ex med både foto och personnummer. Men han tänker inte på att han då också hänger ut sitt barn, eller om det nu var flera. Jag orkade inte läsa till slut. Lustigt att han kopierat Nodaddys förstärkningsord, listade nedan. Vad jag har med deras problem att göra har jag inte en susning om. Varför folk ska hamna på deras sidor om de söker på ord som inköp, optik och turism fattar jag än mindre.

Men äran att få vara med i deras META-taggar och förstärkningsord kanske jag ska vara stolt över?

// Annica Tiger


ordspråk människorov Skåne Umgänge Vårdnad domstol Malmö Sollefteå Lund Höör Fågelfenix Roks feminist kvinna schizofreni förföljelse misshandel korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll billigt mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse bra spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk dålig post köpa nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis tillverka konst shared custody justice foto utföra tidning gitarr frihet male to stipendium tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare montera hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola deltagare inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs verktyg gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis reparera laga ansvarig handbok studera affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen praktisk historia moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård tillvägagångsätt mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor manual netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter musik reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen

Annica Tiger 1:29 FM | Kommentarer (4) | Google

18 oktober 2003

Abuse

Hur skulle du tolka detta nedan?
Jag har i alla fall gjort en abuseanmälan till Telia.
Det är oklart vilka som ska dödas. Men så här skriver man inte.

// Annica Tiger

A new comment has been posted on your blog Annica Tigers Reload, on entry
#29 (Narcissism).
http://www.tiger.se/blog/archives/000029.html

IP Address: 217.209.124.81
Name: mahama
Email Address: jdc@hotmail.com
URL:

Comments:

idioterna är ni, korkade människor skjutas ska ni, jag ska döda er

-- Powered by Movable Type Version 2.64 http://www.movabletype.org/

Annica Tiger 11:36 FM | Kommentarer (2) | Google

24 september 2003

Chattar

Microsoft stänger sina chattrum i 28 länder. Detta på grund av att de missbrukas av pedofiler, samt att det förekommer för mycket spam och porr. Jaha! Vad blir nästa steg? Information wants to be free, eller vad det nu hette 1996 i den glada yran under Internet-boomen. Det var tider då. Nu vet jag inte vad det är längre. Internet har förlorat sin oskuld för länge, länge sedan.

BTW - 35-åringen är nu släppt. Hur ska han kunna kompenseras för allt han utsatts för både i press, TV och på andra idioters personliga hemsidor. Där hans namn och bilder på honom hängts ut. Shame on you! Se vad jag skrev i morse.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:31 EM | Kommentarer (3) | Google

23 september 2003

Hora

Jag hade nästan glömt bort helt att jag i guidens gästbok har lagt in filter för vissa ord. Det var mer för att slippa all överviktsreklam som spammade gästboken för ett tag sedan. Ett annat ord kom med av bara farten. Det var ordet hora. Så ser det alltså ut när någon försöker skriva JÄVLA HORA!!!!!!!!!!!!! Jag säger då det. Jag är ingen hora. Varför ska då någon kalla mig det? Eller är det numera ett begrepp för något annat? Typ - idiot eller liknande? Att de orkar de små liven. Eller rättare sagt, de kanske inte är så små?

Namn: Isabelle
E-Mail: isabelle_haag@.hotmail.com
Tue Sep 23 09:27:46 2003 213.64.15.14
Hemsida:
Kommentar: JÄVLA ***!!!!!!!!!!!!!!!!!

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:08 FM | Kommentarer (3) | Google

19 september 2003

Livrem och hängslen

Nu fick jag äntligen mitt beställda Norton Internet Security 2003. Installerat. Tryggt och skönt. Nu behöver jag inte uppleva några obehagliga överraskningar.

// Annica Tiger - kort och koncis

Annica Tiger 8:11 EM | Google

8 september 2003

Uthäng

Någon som undrar över min bloggs undertitel? Förför kanske inte är så vanligt numera :). Ordklyverier har jag inte sysslat med på ett tag. Men berör och upprör tycks fortfarande vara applicerbart. Många män inom de extrema mansgrupperingarna tycks ju ha fått mig på hjärnan, vilket i sig är ett gott betyg på att jag är rätt ute. Många av dem är ju lite kajko funtade, men att det var såååååååå illa ställt som nedan visste jag faktiskt inte.

Motorn är igång, men ingen sitter bakom ratten. Typ! Jag fick ett mail med en länk, som ledde till en sajt jag aldrig har hört talas om. Men jag nämndes ett flertal gånger och inte bara jag, Jontas fick sina fiskar varma :). Med tanke på det som skrevs i hans gästbok för ett tag sedan är jag böjd att lägga ihop två och tre och få det till fem.

Hur som haver. Nätet är fullt av psykiskt sjuka personer, det håller jag med om. Förr satt de inlåsta bakom lås och bom på våra mentalsjukhus. Nu verkar de sitta bakom tangentbordet hemmavid istället. Jag har tagit bort några detaljer, markerade med kursiv stil. Jag behöver ju inte upprepa uthängningen in absurdum. Personen som skrivit inlägget verkar ha många hatobjekt (2696 rader med text och länkar). Det kan inte vara lätt minsann. Internet är underbart. Så här lyder texten, som nedan:

PolitProstitution markets and legalized instruments&order form links in Sydney-AUSraelia &Stockholm-SvekJa Kingdom&Jew York&TelAviv; "the Axes of the Zion ruled kinky affairs": THIS IS THE WORLD's LARGEST KINKY JOB(!!!)CENTER... Very HOT XXX BODY CONTACT seller FAMOUS JEWISH WHORES' WORLDWIDE Very Easy HOT CONTACT Links...Here...Swedish housewives(traveller single matures, relatives and paid madel ties of the Swedish halvofficial home-brothels, wives of ministerial staff, luxurious women of overclass almost looking for animal sex, exciting positions with groups and much more crazy experiences) loving to lick the ANIMALS' XXX. It's absolutely non commercial, non profit aims, only for exciting outside of officially husbands.. Swedish travel interests are only for SEX HOLIDAYS, like Thai and Bali brothels, but they can visit you too if you simply call and show your hot side.. Don't be shy; it's a tradition... This is a kind of the typical traditional Jewish-Swedish Holidays attitudes... Well, call and try to invite the wives of Swedish-Jewish ministries!.. Don't be shy and don't forget there is no such word (shy) in the Jewish-Swedish dictionaries... Tips!.. Lovely!... Do it!.. Why not!.. Just now!.. Very HOT XXX BODY CONTACT seller FAMOUS JEWISH WHORES' WORLDWIDE Forums Links... All these Links list copied from Sweden's Liberal Brothel Market best-sellers! This is a list on the
Very Easy Jewish Whores' The Swedish-Jewish girls&gays&matures&arranger Mammeles, licker adventurers mostly like the dogs and naturally doggy positions and traditionally all of them licking the animals' penis!... HOT CONTACT Links, enjoy yourself:

------
A. Jew-Swedish female Tigers:
http://www.atiger.pp.se/dagbok/gbook.html
Recommended by Kxxxx: sex@xxxxxxx.se
------
Annie&Anitra&analt fnittra:
http://guestbooks.christiansunite.com/view.cgi?u=annie
Annica Tiger&her pimp's secretary Jontas@xxxxx.com
http://www.atiger.pp.se/dagbok/gbook.html
------
A-Tiger Mature still ficking Jonas Jontas 'cause he borned 1970:
http://www.atiger.pp.se/dok/htmltext.html
recommended by imported Greek Zionist pimp Vassilius: niclas@xxxx.se
------
Tibble Radio:
http://xxxxx.lycos.com/wgb/xxxxx.dbm?owner=X
Tiger Annika ficker Jontas-lika: www.atiger.pp.se/sida.html
-----

These wonderful "Fuck Forums" listed by the XXX experts on this chain; so-called the Swedish labeled Neo-Liberal Jewish brothel markets! Biggest distribution servers classified XXX... These actors all the famous best-sellers in so called axels of the Zionist dirty affairs... "We are the main experts on such sectors and all kind of XXX sections", commented Bonniers&Wallenberg bastards... Drop in, into deeply, sweetie!..WELCOME to the Jewish liberal prostitution markets dominated Scandinavian Oligarchie!... FUCK like Monica Lewinsky!.. Don't forget any extra comdoms; with best wished fucks!...

// Annica Tiger - rörd, men inte skakad

Annica Tiger 2:33 EM | Kommentarer (8) | Google

6 september 2003

Spam

Telia är ibland djävligt snabba att stänga av privatkunder som spammar. Det är i och för sig helt okey tycker jag. Synd bara att de inte är lika snabba i andra abusefrågor. Men nu tycks de ha ändrat policy angående spam.
Eller?.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:40 FM | Kommentarer (1) | Google

20 augusti 2003

Länkar

En del länkar är långa. Lika långa som väntan på något gott. Jag har hittat ett ställe som råder bot på detta. Långa urlar blir korta urlar. Perfekta att klistra in i mail med mera. Besök gärna http://shorl.com/.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 EM | Kommentarer (1) | Google

Sex år med Tiger

Nu i dag firar jag sex Reload-år. Ja, inte jag - men min Reload. Det är lång tid. Jag började i augusti 1997. Nu är det augusti 2003. Mycket vatten har runnit under broarna. Det har varit både solsken och regn. Jag tycker om att skriva och förhoppningsvis finns det folk som gillar att läsa det jag skriver om.

Den som följt mina texter i den gamla reloaden vet vad jag anser om nätets utveckling. Jag läste nu i natt om Flashback och dess forum i Expressen.

Där diskuteras det vilken kändis det är som gillar att ligga under ett glasbord och se någon bajsa på bordet ovanifrån. Jaha! Den skrönan om Bajs-Elvis har jag hör x antal gånger. Skvaller kallas det. Men från att sitta i ett vardagsrum och skvallra - till att ta steget ut och publicera det på webben är långt. Jag tycker inte om det. Hur långt ska vi tänja på yttrandefriheten? Vad är yttrandefrihet? Egentligen?

Jag har läst inläggen i sagda forum och det gav mig en fadd smak i munnen. Det kan inte vara kul att hängas ut där. Även om jag och de flesta normala surfare vet och förstår att det mesta är skitsnack, så kan det inte vara roligt för dem som drabbas. Att påstå att någon gillar att bli påsatt i analen är gränsen till förtal. Anser jag i alla fall.

Nu efter Ramsbro-domen tror jag det blir svårt att få rätsida på detta. Vart ska folk vända sig som utsätts för kränkningar av den personliga integriteten numera?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:47 FM | Kommentarer (5) | Google