12 januari 2010

Kyrkstädning, galtar och plastdockor!

Storkyrkan ska putsas och fejas inför Vickans bröllop. Kostnad - 14 miljoner - som helt plötsligt lixom lämligt ramlat ned från himlen.

Samtidgt utspelar sig en underlig fars uppe i kyrkan i Övertorneå församling där präsent vill hellre efterträdas av en "galt" än kvinna, vilket ger mig kalla kårar. Det känns som om han jämför kvinnor och grisar. Jag förstår inte att dessa stofiler får verka i kyrkan, att de inte rensas ut?

Tvära kast. Sexdockan Roxxxy, kan vara både vild och frigid och hon snarkar om natten. Mysigt. Not! Hon ska kunna tala också? Pris, 7000 och 9000 dollar - det är en hel del pengar. Skicka dem till Rädda Barnen så pengarna gör lite nytta. Vad är det för fel på en vanlig handtralla?

Nu vill jag att vintern ska ta slut.
Längtar till våren.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:45 FM | Kommentarer (1) | Google

18 december 2009

Snö och snart jul. Redan?

Snö och åter snö. Jag har jobbat nu när det snöat som värst och det var inte roligt att köra bil i detta oväder, utan dubbdäck. Men å andra sidan är det lika bra att ta tjuren vid hornen då jag numera inte har dubbdäck på min privata bil utan det medföljde vinterdäck á la friktionsstuk utan dubb.

Övning ger färdighet sägs det. Öva får jag i alla fall göra. Det där med färdighet är en annan femma. Jag hatar att köra bil när det är halt.

Jag fick svar angående det bortopererade materialet och det var inte cancer. Det var skönt att höra. Efter operationen är jag mindre trött och alla smärtor har försvunnit som i ett trollslag. Hur många SVBK-kärringar som lider av det jag led av är en fråga.

Min hypotes är att det är en hel del. SVBK är en förkortning och kodord för sveda-, värk- och brännkärring om ni inte redan visste det. Många kanske skulle bli hjälpta av att en del läkare letade lite mer brett?

Jag är glad att läkaren på vårdcentralen säkert nyligen gått någon kurs eller medverkat i någon konferans där de diskuterat hur en eller flera icke fungerande bisköldkörtlar kan diagnosticeras och framförallt vilka diffusa symptom de kan orsaka. För hur kunde hon annars direkt pricka in rätt blodprov, när ingen annan lyckats tidigare?

Dagen före julafton ska jag till sjukhuset igen och diskutera eventuell behandling av cellgifter för mitt andra problem jag brottas med. Men i möjligaste mån ska jag försöka skjuta på det tills i sommar. Just nu vill jag inte bli sjukskriven i flera månader, som senast.

Jag vill inte att kroppen ska kollapsa, som senast. Jag har ingen som helst lust att gå igenom det helvetet igen, så nära inpå. Situationen är inte livshotande så jag kan välja att skjuta på behandlingen.

Det lider mot jul i en rasande fart. Vinyl 107 spelar julmusik dygnet runt och jag brukar lyssna på den i bilen och ändå infinner sig ingen julstämning, jag blir bara stressad.

I år är jag ledig julafton och nyårsdagen, men annars blir det jobba av och det gör mig ingenting. Jag har ingenting emot att jobba när det är helg och andra är lediga, tvärtom.

Men i dag är jag ledig. Har jobbat 7 stycken 12-timmars pass på 8 dagar så i dag behöver jag softa och bara slöa.

// Annia Tiger

Annica Tiger 2:32 EM | Kommentarer (3) | Google

7 december 2009

C'est la vie!

Nu har jag uppgraderingsskivan till Windows 7 men det verkar bökigt. Är det värt all denna möda?

På tal om möda. I dag tappade jag min mobil. I morse, antingen här hemma eller vid jobbet, hur som haver den är borta med vinden och den lär jag aldrig få se igen. Sim-kortet är spärrat och i morgon ska jag spärra telefonen, vad det nu är värt, när jag grottat fram telefonens identitetsnummer - IMEI-koden.

Min Sony Ericsson K811i - den bästa telefon jag någonsin ägt och varit nöjd med i många, många år. Det finns inga begagnade på Blocket och den kostar över 3000 i de två affärer som fortfarande säljer denna urgamla telefon. Men jag tvekar. Köpa gammalt som nytt?

Datorn har jag backup på, men smart nog att ha backup på mobilen? Inte jag inte. Nu finns det en hel del telefonnummer som bara har försvunnit i det blå. En del måste jag försöka få rätt på igen, men en del struntar jag i. Det blir ett slags avslut för vissa nummer - C'est la vie!

Anna Ankas man har tydligen begärt skilsmässa. Hmmm... Det räckte tydligen inte med en XX-sugning varje morgon för att hålla mannen kvar som hon så bryskt sa i ett program. Nej, det krävs nog lite mer än så. Vad sägs om respekt, empati, förståelse, vilja att gå halva vägen var och framförallt kärlek?

En annan kändis som är ute på hal is nu är golfaren Tiger. Ett klassiskt exempel på att vissa män tänker med nedre huvudet när de egentligen borde tänka med det huvudet som är avsett till just tänkande. Varför tror så många att gräset alltid är grönare på andra sidan? Lär de sig aldrig något? När man väl kommit till andra sidan och smakat på gräset är ju den simpla sanningen att det smakar likadant, på vilken sida man än är. Så varför lägga så mycket energi på att sukta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 EM | Kommentarer (4) | Google

15 mars 2009

Var är våren?

Nu börjar det kännas tungt med denna vinter som aldrig tycks ta slut. Just nu snöar det utanför mitt fönster och det var inte väntat. Enligt väderleksrapporten skulle det bli ganska bra väder i dag. Kanske inte strålande sol men några plusgrader, vilket jag hade hoppats skulle tära på den snö som redan fallit. Var är våren? Jag tror att fåglarna och andra också undrar. Fåglarna kvittrar inte idag som de har gjort några dagar nu. De sitter väl och burrar upp sig och undrar samma sak som jag, var är våren?

Jag hade tvättstugan i fredags och precis när jag skulle gå ned upptäckte jag att jag inte hade något tvättmedel hemma. Vad gör man? Jag tog med mig en flaska Vim och låtsades att det var flytande tvättmedel :-) och tvätten blev faktiskt ren. Som tur var hade jag en skvätt sköljmedel kvar i alla fall.

B. och jag var och kikade på bilar i går. Jag har funderat på att eventuellt köpa en Kia Picanto eller Kia Rio. Men jag har svårt att bestämma mig. Än så länge fungerar min gamla Skoda Felicia, men den börjar rosta och har nog snart gjort sitt, i alla fall i min ägo.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Kommentarer (1) | Google

14 februari 2009

Tänk med hjärtat

Alla hjärtans dag

I dag är det Alla hjärtans dag. De flesta tänker kanske på att ge bort choklad och blommor till sina nära och kära. Varför inte göra något annat, som kan förknippas med denna dag? Skänk pengar till Hjärt-Lungfonden. Du kan skicka telegram och blombuketter och samtidigt stödja verksamheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:31 FM | Kommentarer (4) | Google

6 september 2007

Blandade funderingar

Jag läste i gårdagens Metro om att 2005 var kvinnornas lön var 93,2 av männens och har ökat till 93,4. Vågen! Dessa siffror gäller när hänsyn tagits till att kvinnor och män ofta arbetar inom olika yrken och utbildningar. Men det är en lång väg att gå. Lönen förutspås att vara jämlik först år 2040.

Enligt gårdagens Stockholm City ska alla höga chefer i Stockholm tydligen erbjudas en tjänstebil som förmån, som grädde på moset till redan höga löner. Ett borgarråd tjänar runt 90.000 kronor i månaden och på den lönen tycker jag nog att de har råd att skaffa egen bil. Det sticker i ögonen, i alla fall på mig, att krydda på med extra förmåner på detta sätt. Jättebra sätt att späda på politikerföraktet!

På tal om politikerförakt.

Tidigare centerledare har haft för vana att avsäga sig arvodet från partiet när de blivit ministrar. Men Maud Olofsson har sedan hon blev minister inte följt den traditionen.

Centerledaren Maud Olofsson har fått lönen från sitt parti höjd med 150 procent - från 180.000 till 450.000 kr per år. Tillsammans med statsrådslönen tjänar hon nu 138.500 kr i månaden - mer än självaste statsministern, enligt Expressen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:38 EM | Kommentarer (7) | Google

5 juli 2007

Dyrbara leksaker

Tur i oturen att ingen blev skadad eller rent av dödad.

Med en våldsam smäll kraschade de två unga männen sin lyxbil, en Chevrolet Corvette, rakt in i en busskur med väntande passagerare.

Hoppas de får smisk på stjärten nu av sina fäder, enligt gammal modell. Nej, skämt åsido - men en rejäl utskällning bör de få. Att köra så fort att de tappar kontrollen över bilen inne i en tätort går fetbort.

Hoppas försäkringen inte täcker sådant här. Skulle den göra det så är det alltså vi andra som har våra bilar försäkrade som får stå för notan för deras leklust i slutändan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:59 EM | Kommentarer (4) | Google

13 mars 2007

Påskris redan? Ja, why not - påsken är tidig i år.

Förrförra veckan fick jag stora ögon när jag såg blomaffären började sälja påskris. Lite väl tidigt tyckte jag.

Påsken 2007

Men när jag tänker efter, det är inte så långt kvar. Påsken är tidig i år, i början på april redan.

Tiden går fort. Jag hänger inte med.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:36 EM | Kommentarer (4) | Google

27 februari 2007

Länge leve fildelningen

Skakig bild tagen av mobilen i snöslasket i morse.

Länge leve fildelningen

Ett ganska roligt grepp tycker jag.
Nej, Arla sponsrar mig inte :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:20 EM | Kommentarer (6) | Google

8 februari 2007

CINO4

I går skulle jag på mingel på Tekniska museet gällande sajten driftig.nu. Som vanligt var jag ute i god tid och barnet i mig tog sig tid att gå på CINO4. Det var mest skolungomar med medföljande lärare och föräldrar med sina barn - och så jag då som stack ut lite som ensam vuxen :-). Filmen var helt okey, roliga effekter men jag måste erkänna att biografen de har på Liseberg är minst lika bra.

Jag är inte så mycket för att mingla så det blev mest att jag satt med Marina, hennes väninna och Lotta. Att gå runt och småprata är inte min stil, inte när det gäller totalt främmande människor. Men det var intressant.

En lustig sak tänkte jag på, när det nu gällde en sajt för driftiga kvinnor (driftig.nu), teknikern var man och det var två män som ledde hela tillställningen från scen. Petitesser....men.... Jag kände gamla vibbar, det kändes inte nytt. Detta har kommit och gått förut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:26 FM | Kommentarer (2) | Google

16 januari 2007

+ och -

+ Jag har fått tillbaka bilen.
+ Det kostade under 2000 pix.
+ Jag har bokat en resa till Thailand.

- Datorn strular fortfarande.
- De har inte hämtat datorn i kväll som jag trodde.
- Jag är på grinigt humör.
- Jag har bloggtorka.

Fast jag kan nu inte undgå att kommentera nedragningen av personal på Försäkringskassan. Redan i dag är handläggningstiderna orimligt höga. Vad kommer de inte att bli i fortsättningen?

- Vi har fått minskade statliga anslag och måste därför snabba på tempot i vårt förnyelsearbete, säger generaldirektören.

Samtidigt ska de enligt regeringens direktiv satsa mer på att jaga fuskare. Hur går den ekvationen ihop?

98-åring för frisk för äldreboende. Jag tycker nog att har man levt så pass länge spelar det ingen roll om hon var pigg förra året. Det går fort utför. Snälla kommunledningen i Arvidsjaur ge damen en plats på ett äldreboende.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:56 EM | Kommentarer (4) | Google

10 december 2006

Deppigt :(

Jag dammade av min gamla dator som stått i garderoben. Den låter som ett tröskverk, men den fungerar och har alltid fungerat. Den har aldrig kraschat, frysit eller har en enda skadad sektor på hårddisken, inte på någon av partitionerna. Den kostade på sin tid 10.000 med skärm, anno år 2003.

Tekniken är inte på min sida. Mobilen vibrerar bara när den ringer numera, den har tappat "rösten" :). Inga ringsignaler hörs, inte ens om jag går in och klickar på dem i listan. Det enda ljud som funkar är radion i mobilen om jag sätter i handsfree-sladden, som i sig funkar som en antenn. Jag har inte ändrat några inställningar, det bara blev så hux flux i fredags.

Nu väntar jag bara på att allt annat tekniskt i hemmet ska gå sönder :).

Jag vill inte vara uppkopplad några längre stunder då virusskyddet är helt out of date, men förhoppningsvis slutar inte brandväggen att fungera bara för att virusskyddet är inaktuellt.

Mailen lagrar jag uppe på webservern, men jag misstänker att jag inte kan göra det så länge till för de mailinglistor jag är med på genererar tusentals mail om dagen om deltagarna är flitiga :).

Från mina små bekymmer till något helt annat.

Jag läste häromdagen om en villabrand där en 13-årig pojke omkom när han gick in igen för att försöka få ut familjens hund. Så tragiskt och familjen har alla mina sympatier. En del tycker nog att hans agerande var helt åt skogen. Men jag skulle göra likadant, om jag hade en hund - vilket jag inte har i nulägen, men jag har ju haft.

En hund blir som en familjemedlem och visst måste alla familjmedlemmar försöka räddas ur ett brinnande hus. Tyvärr misstänker jag att hundar har den instinkten att gömma sig och det är nog inte lätt att rädda dem ur ett brinnande hus. Det är bara en gissning från min sida, något som styrker detta har jag inte. Men det kanske andra vet hur en hund beter sig vid stor rökutveckling och brand?

Jag minns att vi hade en jättestor diskussion på en mailinglista om detta för många, många år sedan. De flesta tyckte att djur inte var prio ett att rädda ur ett brinnande inferno. Jag motsatte mig detta helt. När jag hade mina "njuffar" så var de mig lika kära som vilken annan familjemedlem. Jag gick så långt att jag hävdade att jag nog skulle försöka rädda hundarna först av allt. Det fick jag äta upp :). Men jag var envis och ingen kunde få mig att ändra åsikt.

På mailinglistan ställdes jag inför ett ultimatum, skulle jag rädda en människa i huset eller hundarna först? Hundarna givetvis blev mitt svar. Det står jag för än i dag. Men lite koko-förklarad blev jag :). Men då var hundarna mitt allt.

Det är därför jag inte tänker skaffa några fler hundar. Jag klarar inte av att ta farväl, när det blir dags att så göra av humana skäl.

Laban och Buster dog (fick en insomningsspruta) på grund av långt framskriden cancer. Nalle blev gammal som gatan, till slut så visste han inte om han var ute eller inne. Han bajsade i hallen ett par gånger, i tron att han var ute misstänker jag - det var sommar så alla dörrar var öppna så inget hindrade honom att gå ut i trädgården. Han hörde dåligt och började se dåligt. Han hade ont i lederna av alla Borrelia och Erlichia-infektioner han hade haft under årens lopp. Mot slutet så var han mycket ovillig att gå. Han låg mest på sin favoritplats. Det var även på den favoritplatsen veterinären såg till att han fick somna in så sött.

Smulan, tårarna vill springa fram bara jag tänker på henne, även efter så många år - var den som fick ett smärtsamt slut och jag kunde inget göra. Lungorna sprack, hon kunde knappt andas. Jag körde så fort som jag bara kunde pressa bilen till Ultuna, men röntgen blev ett enda stort trauma, för oss båda. Det var bara att låta henne få somna in, fast hon var i sina bästa år. B. överskred nog också alla hastighetsbegränsningar för att hinna komma fram i tid och säga farväl. Men hur säger man farväl åt en hund som plågades såsom hon gjorde de sista timmarna av hennes liv?

Nu sprutar tårarna fram och jag gråter floder. Tänk att smärtan, sorgen och saknaden finns kvar i kroppen så många år efteråt?

Jag hade tänkt berätta om gårdagens begivenheter - men kom in på fel spår, men andra kanske skriver i sina bloggar om gårdagen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:21 EM | Kommentarer (6) | Google

29 november 2006

Morgonfunderingar

Anders slaskar och julen braskar, Anders braskar och julen slaskar säger Bondepraktikan. Den säger även om det är mycket rönnbar så blir det en kall vinter. Med andra ord, om det nu fortfarande går att förlita sig på bondepraktikan, lär det bli en kall vinter. Mitt tips blir ett X, en lång och kall vinter som kommer att vara ända långt in på våren.

På tal om det jag skrev i går om mobbningsproblematiken i skolans värld så skrev jag även att detta förekommer på arbetsplatser. Ett bra exempel på detta är nog Bilds utfrysning av förre statssekreteraren på UD.

Lars Danielsson hade varit tjänstledig från UD sedan 1994. Den 9 oktober i år återupptog han sin tjänst på departementet. Då fick han av arbetsgivaren ett rum, en telefonlinje och en dator, och en skyldighet att stå till expeditionschefens förfogande. Men inga arbetsuppgifter och ingen lön. Därmed saknar han helt den livförsäkring som alla statsanställda har rätt till. Han har inte heller någon sjukpenninggrundande eller pensionsgrundande inkomst. Utrikesminister Carl Bildt, som för några veckor sedan offentligt antydde att UD nu utreder möjligheten att sparka Danielsson, vägrar att besluta om att ge Lars Danielsson en lön.

Jag kan nästan känna in hur fördjävligt det måste kännas. Utanförskap i kubik. Att inte vara delaktig. Även om en del kanske tycker att han "förtjänar" detta är det ingen ursäkt att bli behandlad så på sin arbetsplats.

Från det ena till det andra.

Bistånd ska gå till fattigdomsbekämpning och inget annat har FN tydligt sagt. Men moderaterna väljer att sänka biståndet bakvägen, de andra i Alliasen har inget att säga till om verkar det som. Tveksamt tycker jag.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:45 FM | Kommentarer (7) | Google

20 november 2006

Svart på vitt

Håll till  höger

Eller rättare sagt,
vitt på blått.
Håll till höger Svensson :).
Skylten satt lite avigt till.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:18 EM | Kommentarer (5) | Google

18 november 2006

Håll till höger Svensson

Bilförare har det i ryggmärgen. Vi har högertrafik i Sverige. Tur är väl det. Det skulle bli lite jobbigt om man kunde köra lite hipp som happ. Nä, i dag känner jag för att köra vänstertrafik.

Cyklister har någorlunda koll på att även för dem gäller högertrafik, om inte så finns det ofta markeringar på cykelbanorna med regelbunda intervaller som visar deras körriktning de ska ha, om de nu inte visste det redan :).

Jag går ofta till Liljeholmen istället för att ta bilen eller bussen, det tar cirka 25 minuter i lagom tempo. Visst lite scary är det att korsa sju övergångsställen, varav ett som inte ens är markerat och ligger precis där bilarna gasar för att de ska köra upp på E4:an. Men bilisterna tycker jag sköter det ganska bra, de flesta stannar om jag står vid övergångstället. Stannar de inte, så väntar jag. Mitt liv är mer värt än att stångas med bilister som inte vill stanna och släppa fram gångtrafikanter vid övergångställen.

Men gångtrafikanter är jobbiga. Jag menar på att högertrafik även gäller på gångbanor. Men det verkar inte vara så många andra som har samma uppfattning som jag. Jag kan inte acceptera att någon som kommer gående mot mig försöker tränga ut mig på cykelbanan bara för att de inte har hajat det här med att högertrafik gäller även på gångbanorna. Numera knallar jag på, med blicken ned i backen och envisas med att gå till höger. Det brukar funka ganska bra, men ibland så blir det lite jobbigt när den som möter mig tycker att jag ska väja om de går på fel sida.

För att inte snacka om
rulltrappor och vanliga trappor.....

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:01 EM | Kommentarer (11) | Google

5 augusti 2006

Osorterade funderingar på morgonkvisten

Vem har snyggast bringa?

Vem av de svenska kändisarna har snyggaste bringan?
Vad blir nästa fråga?
Vem av de svenska kändisarna har snyggaste tuttar?

Sexattack mot partiets hemsida.
Unika partiet fick stänga forumet.
Forumet användes för påhopp på partiledaren.
Det är tråkigt att folk inte kan hålla fingrarna i styr.

Så undviker du elchock i höst.
Ja, visst kommer elen att bli dyrare i höst.
För varje öre extra kostnad lägger bolagen på
ungefär 10 mot slutkund hörde jag på Rapport.
Så visst får vi konsumenter betala med råge,
för dessa stopp av reaktorer.
När kommer det komma alternativ?
För mig känns inte kärnkraften säker.
I mars 1980 hölls folkomröstning
om kärnkraftens vara eller icke vara.
Jag röstade nej.

I likhet med tidigare folkomröstning var denna folkomröstning endast rådgivande, men partierna hade innan omröstningen enats om att valresultatet skulle respekteras. Vidare hade man bestämt i förväg hur valresultatet skulle tolkas då det fanns tre alternativ att välja emellan. Om linje 1 och 2 tillsammans skulle få majoritet så hade partierna enats om att det skulle bli en långsam avveckling.

Ja, avvecklingen har varit långsamt.
Väldigt långsam.

Nog med attacker och chocker.
När ska de sluta med rubrikorden
attack, chock, panik och liknande?
De utarmar orden. När de verkigen
behövs har de inte längre någon verkan.

Som kuriosa.
En lista över genomföra
nationella folkomröstningar.

Till något annat.
En man som säger att han är ordförande i en djurskyddsförening som tar hand om och omplacerar hundar, bland annat hundar som farit illa har fått alla sina hundar beslagtagna, plus x antal valpar i frysen. Jag har sett bilder på hundarna som åsyftas i denna artikel i Expresen och Aftonbladet och inte var de välskötta. Hur kan en sådan här verksamhet få fortgå? Det verkar lite sent att agera nu, men bättre sent än aldrig. Mitt hundhjärta blöder...

Skitsamma kanske en del säger.
Det finns viktigare saker.
Ja, det finns det säkert.
Men just djur som far illa berör mig,
lika mycket som människor som far illa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:19 FM | Google

26 juli 2006

Fjernet ulyd, funnet igjen dildo vibrator:-)

Reparatören måste haft det ganska roligt, med tanke på den rapport han skrev - med en smiley på slutet.

«Fjernet ulyd, funnet igjen dildo vibrator:-)».

Saxat ur AB.

Ett mystiskt ljud i campingbussen höll paret vakna i över ett dygn. När morgonen randades stod de inte ut längre, utan ringde efter hjälp. Reparatören hittade felet – en vibrerande dildo.

Jag misstänker att paret efteråt måste ha känt sig ganska fåniga :-). Hade de glömt var de gömt vibratorn? Kände de inte igen ljudet? Om det var deras borde de väl till slut ha känt igen ljudet? Men nu framgår det inte om de lånat ut campingbussen till någon annan innan? Än mer pinsamt :). Fast campingbussen kanske var hyrd? Det är information som hade platsat i artikeln för att göra den mer komplett.

Husbil eller campingbuss, finns det en skillnad eller är det bara olika namn?

Ja, man kan inte vara allvarlig jämt.
Jag fick mig ett gott skratt nu på kvällskvisten.

Men detta var mindre roligt.
Taskigt av tjejerna att vidarebefodra mailet.
Kärlekskranke Joe hånas på nätet.
Nu skrattar hela världen åt Joes påflugna raggningsförsök.
Nej, inte jag.
Jag tycker synd om grabben.

Detta måste vara en arrangerad bild?
Så många nakna badare på en gång? Jag har aldrig ens varit med om dito trängsel på en normal påklädd badplats, inte ens på de mest välkända turistmålen utomlands.

Det finns tydligen skillnad mellan nakenbadare och naturister. Det hade jag inte en susning om. En nakenbadare tar av sig kläderna när han eller hon badar, det hänger jag med på. Naturisten anammar en hel livsstil och är medlem i en naturistförening. Vad skulle livsstilen vara? Naken går även jag hemma när det är varmt och jag sover utan kläder. Vilka gör inte det, utan att kalla sig naturister?

Ordförande i Sveriges Naturistförbund, tycker sig märka att alltfler yngre lockas av den naturliga livsstilen. Men fortfarande dominerar fyrtiotalisterna. Det finns många fördomar om naturism. En är att naturister skulle vara sexfixerade. Naturismen är en proteströrelse mot den kroppsfixering som finns i vårt samhälle.

– Vi arbetar hårt för att bryta kopplingen mellan nakenhet och sex. Vi har uppfostrats till att tro att människan bara är naken när hon föds, tar ett bad eller har sex.

– I en naturistmiljö ska man inte behöva skämmas för hur man ser ut. Alla är välkomna – tjocka som smala, gamla som unga.

Det blev lite blandad mix i kväll.
Men så är det, så blev det.
Varmt är det i alla fall så det räcker.
Rubriken nakenbloggning skulle funkat bra :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:54 EM | Kommentarer (4) | Google

7 juli 2006

Ditt och datt

Skönt. Almedalsveckan är snart över. Den har spelat ut sin roll. Ursprungstanken till veckan i Almedalen har transformerats till något likt Kiviks marknad. Det är bara ett enda stort spektakel och vem f*n orkar bry sig, speciellt i denna värme? Fotbollen är också snart slut. Skönt :). Det har varit lite väl mycket. Kul för dem som gillar fotboll, men jag kroknade helt när Sverige torskade mot Tyskland.

Det är verkligen varmt. Man glömmer lätt. Det är kanske tur det. Dessa dagar ska jag spara i mitt mentala minne, ett gott råd jag fick i dag vid badet. Fast när det är minus 20 kanske det blir svårt att försöka locka fram dem när man tomglor och går inåt i sig själv, för att koppla av.

Det där med att glömma är lätt.
Sommaren 2004 kan inte varit någon hit.
Av en slump hittade jag detta inlägg jag skrev 7 juli 2004.

Morgonstund har guld i mund
När jag steg upp i morse kastade jag ett öga på termometern utanför köksfönstret. Modesta nio grader varmt. Huvaligen. Jag gick ut och satte mig på verandan med en kopp kaffe och tände en morgoncigarett. Jag njöt av stillheten och morgonljuden runt omkring mig, tupparna som gal inne i hönshuset, ekorrarna som rasslade runt i träden och en och annan morgontidig fågel som testade rösten inför dagens konsert. Men något saknades.

Värmen saknas. Det är inte speciellt varmt och ljuvligt när det bara är nio grader varmt. Mina tankar for till alla dem som legat ute i natt i tält eller husvagn. De måtte ha haft det kylslaget och kanske även blött, beroende på vart i landet de slagit upp sina bopålar. Svensk sommar i ett nötskal? Det verkar i alla fall vara årets melodi.

Dessutom var det en ovanligt regnig sommar.

Det är ganska lustigt att skriva inlägg och så kan ingen kommentera. Nu är jag en riktig nollbloggare :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:16 EM | Google

1 juli 2006

Finns ingen Fader som hjälper

Fader vår, som är i himmelen; helgat varde ditt namn; tillkomme ditt rike; ske din vilja, såsom i himmelen, så ock på jorden; vårt dagliga bröd giv oss idag; och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro; och inled oss icke i frestelse, utan fräls oss ifrån ondo.

Jag misstänker att det finns liknande böner med likalydande text för dem som har en annan religiös tro. Men vad hjälper böner? Vanliga civila människors böner hjälper inte mot bomber eller kulor. Jag är glad att jag inte bor i Gaza, utan el och vatten och under beskjutning, eller i Irak där ingen går säker och ingen vet var och när nästa självmordsbomb ska utlösas. Jag funderar ibland på om människorna i Irak tycker att de fått det bättre eller sämre efter USA:s invasion och Saddam Husseins fall, eller om palestinierna tycker detsamma efter valet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:46 EM | Kommentarer (4) | Google

27 april 2006

Kuffar? Salafi?

Det sprängs till höger och vänster, både i Irak och nu i Egypten. Jag hade tänkt åka dit igen, men nu börjar jag fundera på om det känns så aktuellt. Men å andra sidan, det är ju det förövarna vill....

"Det finns inga bra kuffar. Alla kuffar är av samma skrot och korn. Det minsta vi kan göra... är att hata dem på riktigt."
Kära bröder och systrar, icke-troende kan aldrig bli våra vänner! Glöm inte detta!!"
"Vi ska inte anpassa Islam efter omgivningen, utan omgivningen efter Islam."
"Det är förbjudet att kompromissa med dem och vara snäll mot dem på bekostnad av sin egen religion."

Jag tittade på Uppdrag Granskning och blev nästan förbannad. Jag är ingen islamofob, jag är naiv och tror att flertalet muslimer som kommer till Sverige vill försöka bli integrerade, även om det nu sätts käppar i hjulet för det från samhällets sida – det ska inte förnekas.

Men den lilla klick av Salafigrupper vars citat jag valt ut ovan har bara en fråga till.

– Vad gör ni i Sverige?

Om ni hatar oss otrogna så infernaliskt, varför flyttar ni inte till ett land, exempelvis Saudiarabien, där ni slipper gå omkring och vara hatisk hela tiden? Detta är inget politiskt korrekt uttalande misstänker jag att många kommer att tycka, det var bara min reaktion efter att ha sett programmet.

De aktiva Salafianhängarna förstör för alla andra muslimer i Sverige. Det kanske är dags att vakna upp? Vi kanske har ett problem på halsen här, som kan eskalera?

Från det ena till det andra.

Strul med datorn. Externa hårdisken Maxtor får jag inte till, jag får inte fram den bild jag fick när jag installerade den - där man kan konfigurera hur man vill att kopieringen ska ske. Det gick att göra en hel del inställningar, men nu kan jag bara göra två i programmet Danz Retrosprect Express, inget av dem vill jag ha. Det retar mig. Trots ominstallation kommer den där konfigurationssidan aldrig igen. Jag har rensat registret och dammsugit bort alla filer på hårdisken, men nej - det skiter sig ändå. Snart åker datorn ut genom fönstret.

Dessutom strular min Iomega externa HDD 120GB, det program jag hade förut för att göra back-up verkar jag inte ha kvar, det var toppen, en ikon att klicka på och så valet "Kopiera endast filer som ändrats". Det program som finns att ladda ned från Iomegas hemsida orsakade IRQ-konflikter med andra enheter. Någon som har en dito och har kvar gamla programvaran som följde med, hojta till så blir jag mer än glad.

Annars?

Jag har inte haft lust, inspiration, vilja eller ork att skriva något i bloggen. Vårdepression? Kanske det? Jag brukar få det, men jag ramlar ofta inte i lika djupa mörka hål som jag gjorde när jag var yngre.

Ja visst gör det ont
av Karin Boye
Läs mer om henne här, http://www.karinboye.se/.

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
             och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
             och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
             som skapar världen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:30 EM | Kommentarer (5) | Google

14 april 2006

Långfredag

Förut var långfredagen lååååååååååååååååång.
Nu är det som en vanlig dag. Tack och lov.

Jag har tidigare skrivit detta om långfredagen,
ur min barndoms perspektiv.

BTW - dags för en bloggträff igen ser jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:15 FM | Google

13 april 2006

SkärtorsdagSkärtorsdag

En trevlig skärtorsdag önskar jag er alla.
Kunde inte låta bli att göra bilden ovan,
då jag tycker namnet är så roligt.

BTW - om du undrar över dagens namn, läs här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:05 FM | Kommentarer (5) | Google

24 januari 2006

Glamour och glitter

Stackars Svennis. Han får bara 47 miljoner efter skatt även om han får ett nytt jobb direkt efter VM. Jag tror inte Svennis är dum. Han har alltid en räv bakom örat. Jag undrar vem som lurade vem? Nu slipper han posten jag tror han tröttnat på och förlorar inte alls speciellt mycket på att avgå, eller läs avsättas, i förtid.

Jag tror att Svennis skrattar hela vägen till banken.

Från det ena det det andra, fast viss koppling har det. Under bloggträffen pratade vi om att på vissa bloggrankningstjänster så var det bloggar som ofta hade orden glamour och glitter som rankades/listades högt. Glamour kan kanske Svennis och hans sambo ha råd att hålla sig med, både nu och efter VM.

Glamour är inget jag ord jag kan förknippa mig med.

Norstedts stora svenska ordbok
glamour [-o'r] subst. ~en
• stor lyx och elegans: en klänning med paljetter, glitter och annat som hör till världen av ~

Glitter? Skulle vara Gary Glitter då, men han sysslar med sådant som inte har ett dugg med glitter att göra.

Norstedts svenska synonymordbok
glitter
1 glittrande, ljusreflexer, skimmer, glimmer, glinder, flimmer, blänk, spel
2 (julgrans)flitter, krimskrams, prydnad, (blänkande) grannlåter, bjäfs, sira't, (vard.) lull(lull); nipper, strass, similismycken, paljetter
3 tomt sken, yttre glans, prakt, flärd, prål

"Tomt sken", det var en intressant – men talande – synonym.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:55 EM | Kommentarer (1) | Google

4 december 2005

Bocken och något mer allvarligt

Bocken fick stå en vecka. Barnsligt. Det har gått sport i det hela tror jag, men jag fattar inte vitsen med att bränna ned den.

En mer tragisk historia, som jag misstänker att många har bloggat om är en känd artists tragiska bortgång. Ex-sambon tycker jag hade kunnat vara lite mer diskret, jag undrar vad hans anhöriga anser om detta?

Jag möttes av rubrikerna i lördagsmorse vid Centralens pressbyrå. Hur är det med hänsyn till anhöriga numera? Kvällsnyheterna var mer diskreta, de bara meddelade att han avlidit vid 46 års ålder.

Debatten om självmord kan föras utan att hänga ut folk, in i minsta detalj.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:40 FM | Kommentarer (15) | Google

2 december 2005

PMS och PMDD ett gissel

PMS är inget roligt, varken för den som drabbas av det varje månad eller de närstående som i en eller annan form också påverkas. Nu finns det hopp för många såg jag i DN. Jag är inte så förtjust i antidepressiva SSRI-preparat eftersom de kan ha biverkningar och för många blir det ett helvete att försöka avvänja sig.

Saxat ur DN i dag:

Genom att äta antidepressiva medel några dagar i månaden kan nio av tio kvinnor bli av med svåra pms-besvär. Men det är få som får hjälp. De flesta läkare ger dem p-piller som väldigt sällan har effekt. Mellan 3-5 procent av alla kvinnor blir så påverkade av hormonerna dagarna innan mens att deras symptom kan klassas som en depression. De blir nedstämda, känner hopplöshet och blir irriterade.

Genom att bara äta läkemedlen några dagar i månaden påverkar det enligt studier besvären positivt, i den meningen att många upplevde en förbättring.

Jag hoppas att alla tonårsföräldrar upplyser sina döttrar som börjat få mens om detta fenomen. För om man vet orsaken till att vissa dagar i månaden är pest är det lättare att stå ut med dem.

Jag har skrivit en hel del om PMS i gamla Reloaden, är intresserade finns texterna här. I bloggen finns bland annat texten om PMS och PMDD.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:42 EM | Kommentarer (4) | Google

8 november 2005

Smalltalk

Det blir lite smalltalk i kväll. I morgon ska jag skriva kontrakt på lägenheten i Västberga. I veckoslutet drar vi iväg till Prag för ha en arbetsrelaterad konferans. Jag hoppas dock att tid blir över till att besöka skelettkyrkan. Det måste vara en makaber syn!

I helgen var jag hos min dotter. Jisses, vad barnbarnen växer. Det väcker tankar om att jag åldras i samma takt :(. Så gör även min Skoda Felicia. Nu när det är mörkt och ruggigt på morgonen tjurar den. Det går inte att få instrumentpanelen eller hellyset att funka förrän bilen blivit uppvärmd. Slår jag på de reglagen försvinner halvljuset och allt blir mörkt som mitt i natta. Nå, jag får vara glad att halvlyset funkar halva vägen och sedan resten. Det är bara lite svårt att ha en uppfattning om hastigheten när instrumentpanelen är släckt. Över I1 får man inte köra fortare än 70, annars riskerar man att bli av med tillståndet att köra där och det vill jag inte.

Annars? Ser fram emot flytten. Det är mycket som ska ordnas. Det är snart 1:a december. Har jag otur får jag betala dubbel hyra i tre månader om inte den gamla lägenheten blir uthyrd. Jag hoppas det löser sig.

Jag fick 387 foton jag framkallat från digitalbilder. Bilder från Thailandresan i början på året, Bulgarienresan förra året, tandemhoppet, resan till Egypten och en hel del kort på barnbarnen och diverse annat smått och gott. Det är roligare att titta på kort IRL än på datorn.

Bonusurl ;).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:52 EM | Kommentarer (3) | Google

29 oktober 2005

Sommartid, julpynt och ultraljud

Det är fortfarande sommartid, men ändå har de börjat julpynta på Coop. I förra veckan började julbordsannonserna synas i tidningarn.

På tal om sommartid, glöm inte bort att ställa klockan bakåt en timme i kväll eller i morgon bitti. Det är väl sista helgen i oktober som vi övergår till normaltid, eller vintertid som det heter numera?

Jag satt och räknade, första gången fram – alltså förlorar man en timme. Nu återfår man den och alltså blir det som en slags sovmorgon de första dagarna innan man kommer in i trallen. Det ska bli spännande och se om jag vaknar halv fyra i morgon bitti eller om jag sover till halv fem, då jag brukar vakna även om jag inte behöver gå upp.

BTW - jag ska bli mormor igen.
Barnbarn

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:13 EM | Kommentarer (15) | Google

22 oktober 2005

Blandade länkar och tankar

String-Emil - vill inte ens länka :).
Denna sida såg jag för några år sedan, och
yisses vad den har växt. Tydligen populär.
http://www.string-emil.de/bilder-der-woche.php
Jag som inte ens tycker string är snyggt på tjejer.

En annan rolig länk som jag såg i dag var denna.
Tuta aldrig på en gammal tant. :)

Tobbe tipsade om dessa.

http://www.wimp.com/doggies/

http://www.wimp.com/speaking/

Hur det är annars?

Först i morse orkade jag packa upp resväskan, det säger väl en hel del om hur mycket ork jag har.

Jag har även blivit av med mina nya glasögon, som var rena rama katastrofen och nu har optikern lämnat in dem för omslipning. Vi får se hur det slutar.

Tandläkaren remitterade mig till en kollega för han sa att det verkar som om jag håller på att få tandlossning i främre käken. Det var ju kul i jul. NOT! Jag hoppas det går att göra något åt det, förutom då att sluta röka :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:24 EM | Kommentarer (4) | Google

25 september 2005

Slit, men inte släng

År 2002 var jag en stor heffa-klump, likt jag varit ett par andra perioder i mitt liv. Jag mådde inte bra av att väga 103 kilo. Min rygg sade ifrån och mina värden var inte så bra, så min husläkare ville sätta kniven i mig och göra en magsäcksoperation. Aldrig i livet någon får upp mig på ett operationsbord frivilligt. Så jag tog mig i kragen. Det låter som om det var hur enkelt som helst, men det var det inte.

27-maj-02 103,5
02-jun-02 100,1
10-jun-02 98,9
17-jun-02 97,4
24-jun-02 96,4
01-jul-02 95,4

::::::::::::::::

04-okt-04 64,9
04-nov-17 64,3
04-dec-09 63,4
09-jun-05 61,1
26-sep-05 60,5

Sedan har åren gått. Vikten har minskat. Lugnt och i lagom takt. Jag väger mig inte lika ofta , men jag tycks hålla mig runt 60 - 61 numera. Jag äter god mat, men betydligt mer nyttigare mat. Inget kaffebröd och inget godis, vilket var min stora last, samt det faktum att jag större delen av mitt liv haft BED, förutom i tonåren då jag istället hade en släng av anorexia.

BED jag kan få ett ryck av ibland, då och då, men numera kan jag kontrollera det. Dessutom har jag aldrig något att frossa i hemma numera. Hur kul är det att hetsäta fil och hemmagjorda flingor eller grovrågsknäckebröd :)? Varför jag berättar detta? Jo, för hjälpa till med att avdramatisera ätstörningar. Det är inte bara "dom", de andra som drabbas.

Denna viktminskning innebär givetvis att jag inte kan ha de kläder jag hade i maj 2002. Men jag är så envis att jag fortfarande går omkring i stora säckiga T-shirtar, jag trivs i dem så varför sluta använda dem? Jag har köpt några toppar med riktig passform, men de kan jag räkna på handens fingrar.

Det är värre med jeansen som jag fick (tog rättare sagt) av B. för ett tag sedan, han fick glatt köpa nya egna och nu börjar det kännas som om de är för stora, lite känslan av att de hasar nedåt och det känns inte skönt. Vem vill gå med gällivarehäng? Inte jag i alla fall. Det räcker så bra med det som finns på framsidan och som vill följa tyngdlagen och som måste hållas i rätt höjd via en BH :-).

I dag gjorde B. en storstädning i sin garderob. Han har bytt arbetskläder och de gamla skulle sorteras bort. Han hittade även tio par jeans, som han har vuxit ur – men som jag krympt in i. För lyckan blev stor, jag kunde ha dem alla och de sitter som gjutna. Det kommer att bli kul att ha lite ombyte på byxfronten. Ja, javisst hade jag kunnat köpa nya byxor men jag hatar att gå i affärer och handla kläder. Jag tycker aldrig jag hittar något, provrummen kan ge vem som helst en släng av klaustrofobi och provrummens speglar suger fett.

Jag tycker om ingångna kläder.
Slit, men inte släng är min melodi.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:15 EM | Kommentarer (8) | Google

10 september 2005

Morgonbetraktelser

Vackra morgonmoln.
Att vara uppe tidigt har sina fördelar ibland.

Vackra moln

Snygg parkering.
Jag kan tänka mig att förvirring uppstod senare
när parkeringen började fyllas och denna bil stod i vägen.

Parkeringsproblem

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:44 FM | Kommentarer (3) | Google

15 augusti 2005

Framtidens melodi?

Saxat ur en mailinglista:
Beställ inte en pizza här.
Är detta något som vi kommer att se i framtiden?
Samkörning av personliga uppgifter i olika sammanhang?

Saxat ur en annan mailinglista:
Nu slipper du anstränga dig.
Varför gå när hjälpmedel finns?
Har tydligen setts numera även i Sverige.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:47 FM | Kommentarer (7) | Google

11 augusti 2005

Väderkartan ser inte ut som jag vill

Nu vill jag se lite gula solar på väderkartan.
Grått, grått och grått. Regn, regn och regn.
VM-deltagarna i Helsingfors har det inte ett dugg bättre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:37 EM | Kommentarer (4) | Google

28 juni 2005

Misslyckad fettsugning

En frilansjournalist skrev och frågade mig:

Jag skulle behöva komma i kontakt med en tjej som har gjort en misslyckad fettsugning. Vet du var man kan få tag på någon? Har du några kontakter?

Det har jag inte, så jag lägger ut frågan här.

Finns det någon som har upplevt eller har en vän som upplevt en misslyckad fettsugning och vill prata med journalisten om detta maila mig, mailadress står högst upp i vänstra hörnet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:10 FM | Kommentarer (3) | Google

1 april 2005

Styckmord

Styckmord tycks vara på modet. Bara ordet styckmord får mig att rysa. Mord, dödande med berått mod. Styckning, uppdelning av en djurkropp efter slakt. Kroppen klyvs i regel först och kan därefter styckas på olika sätt.

Två stycken styckmord har skett inom kort tid, ett i Danmark och nu ett i Stockholm. En 41-årig taxichaufför hittades styckad i påskhelgen i Köpenhamn. En okänd mördad och styckad kvinna hittades i förrgår i en plastsäck i Stockholm, eller rättare sagt delar av henne - torson fattas fortfarande.

Mannen i Danmark lär ha styckats med motorsåg. Effektivt, men det bör ha varit ganska slafsigt. Jag har inte sett filmen Motorsågsmassakern och har inga tankar på att så göra heller - tankarna for direkt till den filmen.

Hur kvinnan har styckats framgick inte, men delarna av hennes kropp var i alla fall väl omsorgsfullt paketerad, med plast och silvertejp. Silvertejp är bra till mycket tydligen. En metodisk mördare, rationell och effektiv.

Hur folk är funtade som efter att ha mördat någon även tar sig för att börja stycka upp mordoffret är för mig en gåta. Att använda motorsåg är nog inte så vanligt, det bullrar och lever om – motorsåg är inget man drar igång direkt i en lägenhet misstänker jag.

Jag har surfat lite på nätet och det verkar som de flesta offren styckas i badkaret med köttknivar och sågar. Brrrr....nej, usch. Jag förstår inte hur de kan utföra en dylik gärning. En empati-gen eller liknande måste saknas hos dessa som kan utföra sådana bestialiska dåd.

För mig räcker det med att försöka skära bitar ur ett stycke kött för att göra köttgryta, för att tycka att det är blodigt och slafsigt. Senor och märgbensbitar gör att jag ibland tappar jag lusten att göra köttgrytan överhuvudtaget. Köttet materialiserar sig och jag ser kossan (eller vilket djur det nu gäller) framför mig. Rar och gullig, levande.

Jag skulle aldrig kunna jobba som slaktare eller obducent. Jag har varit med på en obduktion, utan att svimma av – men det var en chockartad upplevelse.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:41 FM | Kommentarer (5) | Google