« Serverunderhåll | Startsidan | Haga-mannens urskuldan »

27 april 2006

Kuffar? Salafi?

Det sprängs till höger och vänster, både i Irak och nu i Egypten. Jag hade tänkt åka dit igen, men nu börjar jag fundera på om det känns så aktuellt. Men å andra sidan, det är ju det förövarna vill....

"Det finns inga bra kuffar. Alla kuffar är av samma skrot och korn. Det minsta vi kan göra... är att hata dem på riktigt."
Kära bröder och systrar, icke-troende kan aldrig bli våra vänner! Glöm inte detta!!"
"Vi ska inte anpassa Islam efter omgivningen, utan omgivningen efter Islam."
"Det är förbjudet att kompromissa med dem och vara snäll mot dem på bekostnad av sin egen religion."

Jag tittade på Uppdrag Granskning och blev nästan förbannad. Jag är ingen islamofob, jag är naiv och tror att flertalet muslimer som kommer till Sverige vill försöka bli integrerade, även om det nu sätts käppar i hjulet för det från samhällets sida – det ska inte förnekas.

Men den lilla klick av Salafigrupper vars citat jag valt ut ovan har bara en fråga till.

– Vad gör ni i Sverige?

Om ni hatar oss otrogna så infernaliskt, varför flyttar ni inte till ett land, exempelvis Saudiarabien, där ni slipper gå omkring och vara hatisk hela tiden? Detta är inget politiskt korrekt uttalande misstänker jag att många kommer att tycka, det var bara min reaktion efter att ha sett programmet.

De aktiva Salafianhängarna förstör för alla andra muslimer i Sverige. Det kanske är dags att vakna upp? Vi kanske har ett problem på halsen här, som kan eskalera?

Från det ena till det andra.

Strul med datorn. Externa hårdisken Maxtor får jag inte till, jag får inte fram den bild jag fick när jag installerade den - där man kan konfigurera hur man vill att kopieringen ska ske. Det gick att göra en hel del inställningar, men nu kan jag bara göra två i programmet Danz Retrosprect Express, inget av dem vill jag ha. Det retar mig. Trots ominstallation kommer den där konfigurationssidan aldrig igen. Jag har rensat registret och dammsugit bort alla filer på hårdisken, men nej - det skiter sig ändå. Snart åker datorn ut genom fönstret.

Dessutom strular min Iomega externa HDD 120GB, det program jag hade förut för att göra back-up verkar jag inte ha kvar, det var toppen, en ikon att klicka på och så valet "Kopiera endast filer som ändrats". Det program som finns att ladda ned från Iomegas hemsida orsakade IRQ-konflikter med andra enheter. Någon som har en dito och har kvar gamla programvaran som följde med, hojta till så blir jag mer än glad.

Annars?

Jag har inte haft lust, inspiration, vilja eller ork att skriva något i bloggen. Vårdepression? Kanske det? Jag brukar få det, men jag ramlar ofta inte i lika djupa mörka hål som jag gjorde när jag var yngre.

Ja visst gör det ont
av Karin Boye
Läs mer om henne här, http://www.karinboye.se/.

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
             och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
             och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
             som skapar världen.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 27, 2006 03:30 EM

Kommentarer

Ni borde arbeta mera för att alla kunde lagligt motstå muslimernas invandring, hur effektiva några få av dem kunna vara i arbetslivet. Bakom oss arbetar de för mycket för förstörelsen ...

Skrivet av: Einar Eronen datum: december 28, 2006 09:35 EM

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,816811,00.html
gör ju inte saken bättre direkt. Snacka om dålig tajming.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 28, 2006 06:48 EM

Och så är de fortfarande betydligt mer inne på att vakta döttrarna och se till att de är oskulder, tyvärr. Men det gäller även kristna från Mellanöstern och många andra länder.

De där fanatiska snubbarna förstör inte bara för andra muslimer, de förstör för alla. De är dryga översittare utan eftertanke, empati eller respekt. Jag misstänker att de är här därför att de är för bråkiga t o m för Iran och Saudi. Annars önskar jag dem gärna dit pepparn växer. Deras fruar och döttrar kan stanna, dock - de har ett helsicke i Saudi och Iran, det unnar jag ingen.

Skrivet av: ab datum: april 28, 2006 11:27 FM

Snacka om oförsonlighet i kombination med självutsedd rätt till tolkningsföreträde..
Men är man född i landet och medborgare har man ju rätt att ha vilken åsikt man vill och utöva sin religion. Däremot har man inte rätten att tvinga andra till vare sig åsikter eller tro. Mental utpressning och hot borde vara lika olaglig som fysiskt tvång.

Skrivet av: coolamorsan datum: april 28, 2006 08:59 FM

Herregud, jag trodde bara det var vi teknikpuckon som ville slänga ut datorn genom fönstret med jämna mellanrum! Skönt att höra att även proffs som Du kan kan få strul.

Angående Islam och fanatism så tror jag att Sverige kanske ibland är ett blåögt land som inte tar med i beräkningen att vi kan bli en plattform för extrema grupperingar om vi inte har en lagstiftning som ger oss verktygen att slänga ut dem.

Genom mitt jobb kommer jag i kontakt med många vanliga muslimer och de är inte mer religiösa än en vanlig medelsvensson, dvs bara när det är dags för födslar och dödslar och vigslar och sånt. Ja och så det här med fläsket förstås.

Skrivet av: Inga datum: april 28, 2006 12:41 FM