« september 2003 | Startsidan | november 2003 »

31 oktober 2003

Meningen med livet

Jag fick en fråga.
- Vad är meningen med livet?

Mitt prosaiska svar blev.
- Inget. Det finns ingen mening med livet.

Det finns nog ingen mening med livet i en amöbas synvinkel. Förutom då att fortplanta sig. Vi härstammar från amöborna och jag tror inte att villkoren har ändrats så drastiskt.

Jag var trött när jag svarade på frågan. Jag har sovit nu och min inställning är detsamma. Det enda man kan göra själv är att se till att ens liv får en mening.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:14 EM | Google

30 oktober 2003

Barnens behov

Det är inte barnens behov det handlar om. Det är förälderns (ofta pappans) behov som står i centrum.

Forskningen visar att alla barn inte alls har behov av att träffa föräldrar som begått övergrepp på dem/misshandlat dem eller deras andra förälder. I Sverige är gemensam vårdnad och delat umgänge en helig ko. Vad barnet självt vill tas ingen hänsyn till. Vill inte barnet umgås tvingas det det umgänge ändå.

Jag läste i tidningen om en 45-årig man från Mora som dödade sin hustru på ett bestialiskt sätt. Han dömdes först till livstids fängelse av tingsrätten. Hovrätten ändrade straffet till rättspsykiatrisk vård. Efter ett år ville läkarna börja ge honom frigång. Mannen krävde samtidigt att få umgängesrätt med sina barn, vars mor han brutalt mördat.

Nu är han ute, efter bara fem år. Är inte ett människoliv värt mer än fem års straff? Han säger enligt egen utsago att han skaffat sig ett nytt liv. Nu vill han bara se framåt. Tyvärr kan inte hustrun säga detsamma. Hon är tystad för gott och ligger och ruttnar i en kall grav.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:22 EM | Google

29 oktober 2003

Julskyltning

Är det inte lite, lite tidigt att börja julskylta och sälja julpynt? Jag bara suckade när jag kom in på Coop Forum (gamla B&W) i Kungsängen häromdagen. Risken är stor att man hinner tröttna på julen innan den ens infinner sig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:52 EM | Google

Källkritik

Kolla aldrig en bra story heter det. Jag tycker nog tvärtom. Det kan vara bra ibland att kanske göra så. Det kan bli så fel annars. Jag läste på en mailinglista om ett exempel på hur fel det kan bli. Det var intressant läsning. Följ gärna länkarna nedan så ni får hela bilden klar för er.

Satir om Ringen fick fansen att rasa. Krönikan skrevs för ett och ett halvt år sedan. Den publicerades i Västerbottens-Kuriren. Någon scannade in den och lade ut den på nätet. Tyvärr blev en bit bortkapad så slutklämmen föll bort och många förstod sig inte på krönikörens satiriska anslag – utan gick i taket. Längst upp i sidhuvudet fanns redaktörens namn, telefon och mailadress högst upp och det blev hon som blev hatobjekt nummer ett. Helt oförtjänt.

Krönikan har cirkulerat runt på massor av mailinglistor, hemsidor och andra forum på nätet. Hon har fått emotta hundratals hatmail. Att ta emot spydiga telefonsamtal hör till hennes vardag numera. Hon har idiotförklarats och ifrågasatts i sin yrkesroll och som person. Hennes egna kollegor (andra journalister) har skrivit föraktfulla mail till henne, utan att ens kolla om det faktiskt var hon som skrivit krönikan. De borde i alla fall enkelt kunnat kontrollera sakernas tillstånd tycker man. Tycker jag.

Snacka om att Internet har en genomslagskraft som kan användas på helt fel sätt. Ta det mesta med en nypa salt. Du kan aldrig veta om det som publiceras på nätet är sant. Skriver någon att Förintelsen är en bluff är det – för en normalbegåvad – enkelt att förstå att hemsidan är ute och cyklar. Men det finns förfinade metoder att sprida lögner och förtal. Du bör alltid köra en källkontroll innan du sprider saker vidare. Ja, jag vet att det är lätt att ryckas med av bara farten. Jag har själv säkerligen missat den biten ett flertal gånger. Men jag försöker tänka på det. Jag vet ju hur det funkar. Hamnar du på en hemsida som hänger ut någon, så svälj inte allt med hull och hår. Kolla gärna storyn med den som hängs ut eller verifiera det hela på annat lämpligt sätt. Denna lilla historia bevisar nödvändigheten av det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Google

28 oktober 2003

Lättroad

I dag var jag hos tandis. Jag bet sönder en plomb när jag jobbade häromnatten. Jag fick turligt nog komma på en tid som någon annan lyckligtvis (för mig) avbeställt. Annars hade det dröjt, för nästa vecka ska jag bort på kurs.

Jag har köpt en till skrivare, en allt-i-allo. Den skriver ut, mindre viktigt då jag har en annan skrivare, den skannar, har OCR-funktion, faxar (om man nu skulle behöva det) och den kopierar. Jag har haft riktigt roligt nu när jag testat den. Skrivaren pratar med användaren :). Det gäller dock att ha ljudkort. Lättroad? Jomenvisst. Det är jag nog.

// Annica Tiger - som fixat klockan rätt nu

Annica Tiger 4:49 EM | Google

Nallebjörnar

I vår släkt finns en hel del jägare. Själv skulle jag aldrig kunna döda ett djur för mitt höga nöjes skull. Ja, jag kan inte se jakt annat som ett nöje. Meningen med att skjuta djur ute i naturen är för mig förborgad. Det påstås att man måste hålla stammarna inom en viss nivå. Men för många tycks nivåerna vara i noll-klassen. Varför annars tjuvavskjuta både varg och björn.

Jag är glad över att jakten regleras. Eller att myndigheterna i alla fall försöker göra det. Antalet älgar, björnar, vargar och andra djur som ska avskjutas är bestämt. Men hur många jägare respekterar dessa kvoter?

På många håll i landet har björnhonor skjutits, helt i strid med reglerna. Varför ger sig jägarna på honorna? Ett slags förfinat kvinnohat? Ja, jag vet att jag drar det in absurdum nu. Men jag kan inte låta bli att undra. Björnhonor är fredade när de har ungar. Men det verkar många jägare strunta i. Jag vet inte ens om man ska kalla dem jägare när de utför detta? Tjuvjägare! Slaktare! Barbarer! Blodtörstiga djävla idioter, om jag får säga min mening.

Just nu irrar många björnungar omkring i skogen och letar efter sina mammor. Frågan är om de kommer att överleva. Men det skiter väl jägarna i? Kanske inte alla. Det måste väl finnas seriösa dito? Men varför hörs de aldrig i debatten. Osökt kommer jag in på en annan debatt där männen är lika moltysta. Ja, de som följer mina dagliga tankar förstår säkert vad jag menar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:59 FM | Google

Grattis

Min mor fyller år i dag. Grattis. Oktober är resultatet av julens fröjder :). Väldigt många jag känner fyller år denna månad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:28 FM | Google

27 oktober 2003

Självinsikt

Jag skrev ofta om FRIS förut när de var på tapeten som värst år 2000, se gamla Reloaden. FRIS är en nätgrupp som kallar sig Föräldrar i Sverige, men en gång i tiden hette de Fäders Rätt i Sverige – ett mer passande namn. För det är det som det handlar om. Mannens rätt. Rätten till vad framgår dock aldrig riktigt ordentligt. Mannens rätt att djävlas med barnen och dess mödrar? Det kan knappast vara omtanke om barnen som styr.

Jag har ofta funderat över vad det är för slags män som är med i denna nätgrupp. Att de inte är riktigt navlade har jag förstått. Nu i dagarna, i samband med att jag skrev om den nya sajten som ploppat upp häromdagen, fick jag veta att minst två av ex-kvinnorna har tvingats att gömma sig och barnen för att leva under skyddad id. Det måste vara ett rekord av något slag? Att kvinnor tvingas gå under jorden bara för att de skaffat barn med samma man. Stackars barn säger jag bara. För det kan inte vara en slump. Om man tittar på mannens hemsida finns det ingen som helst slags självinsikt. Att det skulle kunna vara hans agerande att hans kvinnor tvingas till samma handlingssätt kan bara betyda en enda sak. Han är inte riktigt navlad. Någon som har några andra teorier?

Det var för övrigt samma man som ställde frågan:
========================================
Om pappan stoppar in en krona i en automat
och får en tablettask, vems är tablettasken?
Pappans eller automatens?
========================================

Han tryckte även en gång i tiden upp en nidbroschyr i många tusen exemplar om sitt förra ex. och som skulle delas ut till kreti och pleti. Hur det gick med den vet jag inte. Men jag kan ju ana.

Inte undra på att FRISarnas vårdnadstvister är som långa, öppna och varande sår. På vilket sätt gagnar det barnen? Hur mycket kostar det inte samhället att dra dessa vårdnadstvister, varv efter varv i långbänk – likt en urvriden disktrasa, som till slut bara surnar och luktar illa.

Inte undra på att folk reagerar på deras agerande. Synd att de själva inte har speciellt stor insikt i sin egen del i det hela.

// Annica Tiger - varför blir jag inte förvånad?

Annica Tiger 8:09 EM | Google

Funkar, funkar ej

Två gånger inom en ganska kort tid har mitt webhotell lagt ned verksamheten. Inte frivilligt, men ändock. Det är lite jobbigt när mailen och hemsidorna inte funkar som de skall. Dags att byta leveratör? Tanken finns i bakhuvudet. Tips på något bra webhotell?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 EM | Google

26 oktober 2003

Håller tummarna

Min dotter är gravid. Jag håller tummarna att det håller hela vägen ut. Det har varit problematiskt flera gånger tidigare. Att bli mormor igen känns bara kul. Åldersnoja får andra ha.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:50 EM | Google

Vintertid

De flesta får en timmes längre sömn i natt. Lyckostar. Själv får jag en extra obetald timme, vilket gör att denna natt kommer att bli lååååååååång.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:48 FM | Google

25 oktober 2003

Farliga innerdörrar

Våldet mot kvinnor ökar, alltfler utsätts dagligen för hot, misshandel och dödligt våld. I Stockholms län dödades förra året 26 kvinnor. Hur siffrorna för hela landet ser ut finns hos Brottsförebyggandet rådet, BRÅ. Anmälningarna ökar, men det finns inte resurser att utreda dem. Dessutom är det inte prio nummer ett hos åklagarna att utreda dessa fall. De vill ha lite roligare saker att handlägga. Detta skrev jag om för något år sedan efter att ha läst en artikel i UpplandsBro Bladet, så det är inte taget rakt ur luften. Jag har lagt in den texten längst ned. Det är sällan mina tankar och funderingar är tagna rakt ur luften. Tyvärr. Fast en del vill ha det till att så är det.

Av 4468 anmälda fall i Stockhom var det bara 1396 fall som ledde till åtal under perioden september 2002 till augusti 2003. Aha, säger en del kanske då – resten är falska anmälningar kanske? Tyvärr är det inte så. Anmälningarna skrivs av av resursbrist från polis och åklagare, samt på grund av att det är svårt att utreda brott som sker inom hemmets stängda dörrar, utan vittnen. Blånekar mannen klarar han sig ofta. Brott kan inte styrkas. Kvinnans blåmärken kan hon ju ha åsamkat sig själv, typ! Det är förvånansvärt många kvinnor som är så in i bomben klumpiga att de går rakt in och slår sig halvt fördärvade på hemmets innerdörrar. Inte bara en gång, utan flera gånger. Förbjud innerdörrar :) säger jag bara.

Det finns ljusglimtar. Söderorts familjevåldsenhet samarbetar med polisen och där finns länets högsta andel kvinnovåldsärenden som lett till åtal, enligt onsdagens gratistidning Stockholm City.

// Annica Tiger

28/9-00

För att återgå till artikeln så berättar den att ett samarbete mellan polis, åklagare och domstolar i Norra Stockholm ska se till att antalet fällande domar ska öka drastiskt. Där resoneras inte om att 18000 anmälningar skulle vara falska, vilket föreningen FRIS medlemmar hävdar utan där tar de fram de riktiga orsakerna till att många fall läggs ned. Orsaken? Åklagarna lägger ned 7 av 10 ärenden då åklagaren inte anser sig kunna styrka brott, resurser saknas för att utreda, den som anmält har tvingats ta tillbax anmälan och/eller vanligaste orsaken enligt artikeln är att bland åklagarna är inte kvinnomisshandel speciellt högprioriterat. Det är roligare med mål som är lätta, snabba och enkla. Det är roligare med mål med lite snaskigare innehåll, vapen och dylikt. Ja, det stod så i artikeln och jag betvivlar det inte ett dugg. Varför? Ja, inte ens i samhället i stort tas inte våld mot kvinnor på allvar.

Solklara fall läggs som sagt ned. Ett exempel i artikeln var Eva som misshandlades så svårt av sin man så hon hamnade på sjukhus. Skadorna var väl dokumenterade av läkare. Väktaren som hittade henne i tunnelbanan när hon hade flytt i bara nattlinnet med sitt barn under armen vittnade men hans vittnesmål togs ej ad notam. Grannarna likaså kunde berätta att de hört att kvinnan blivit illa misshandlad genom väggarna. Ändå lade åklagaren ned fallet i brist på bevis och mannen gick fri. Vad behövs kan man tycka? Tio vittnen som står i ring runt och kollar att misshandeln går rätt till? Att man videofilmar misshandeln? Att man blir så misshandlad att man dör av skadorna?

Förra året polisanmälde en kvinna i Sigtuna sin man för misshandel. Ärendet blev liggande länge men lades ned av åklagaren till sist. Då var det för sent. I mars samma år knivdödades samma kvinna av sin man inför deras barns ögon samt en hel hoper vittnen på vårdcentralen. Där kunde inte åklagaren lägga ned fallet kanske? Alldeles för uppenbart kanske? Ursäkta ironin.

Annica Tiger 3:45 EM | Google

Överraskad

Vilken bamsebukett som stod och väntade på mig vid min dator på jobbet. En sådan stor bukett har jag aldrig fått förut i hela mitt liv. Jisses!

// Annica Tiger - glatt överraskad

Annica Tiger 1:09 FM | Google

24 oktober 2003

TOTEM TANTRA

TOTEM TANTRA: Om du har fått detta meddelande, är det för att någon tycker om dej!!!.
Om du är alldeles för upptagen för att skicka detta till andra människor och säger till dej själv att jag skickar det "en annan dag", "senare”… Se upp !!!.
"En annan dag" är mycket långt bort.
Ibland kommer den aldrig.
Detta Tantra har kommit från Indien och, vare sej du är vidskeplig eller inte ge dej själv några minuter för att läsa igenom detta. .
Det innehåller meddelanden som är mycket användbara för själen.
Detta TOTEM TANTRA har skickats till dej för att ge dej tur.
Det har redan cirkulerat runt jorden ett 10-tal gånger.

LIVSINSTRUKTIONER:
Ge människor mer än vad de förväntar sej och gör det för att du tycker om det..
Lär dej din favoritdikt utantill.
Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja.
När du säger: "Jag älskar dej", säg det på riktigt.
När du säger: "Jag är ledsen", se personen i ögonen.
Tro på kärlek vid första ögonkastet.
Driv aldrig med andras drömmar.
Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad, men det är det enda sättet att leva livet komplett.

Om du inte håller med/har samma åsikt, förbli ändå lojal..Förolämpa inte.
Döm inte någon p.g.a. dennes släktingar..
Tala långsamt men tänk snabbt.
Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga
istället: "Varför vill du veta det?"
Kom ihåg att den största kärleken och de största framgångarna innebär de största riskerna..
Ring dina föräldrar.
Säg prosit när du hör någon nysa.
Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap.
När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast..
Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler.
Gift dig med en man/kvinna som tycker om att konversera..När ni blir gamla, kommer er förmåga att konversera vara viktigare än något annat.

Spendera lite tid ensam..
Öppna din famn för ombyten/förändringar, men släpp inte på dina värderingar.
Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret.
Läs fler böcker och se mindre på TV.
Lev ett bra och värdigt liv.
När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång.

Tro på Gud, men lås alltid din bil..
En kärleksfull atmosfär i hemmet är livsviktigt.
Gör allt du kan för att skapa en lugn och harmonisk miljö..
Om du inte är överens med din käraste, se på situationen som den är nu, inte som den varit..
Läs mellan raderna..
Dela med dej av allt du vet. Det är ett sätt att uppnå odödlighet..
Var vänlig mot vår planet..
Be, det finns en obeskrivlig kraft i en bön.
Avbryt aldrig någon som håller på att visa dej sin tillgivenhet..
Lägg inte näsan i blöt..
Lita aldrig på en man/kvinna som inte sluter ögonen när du kysser honom/henne.

En gång om året, åk till ett ställe du aldrig varit på..
Om du tjänar mycket pengar, placera dem för att hjälpa andra medan du fortfarande lever.
Detta är den största tillfredsställelsen rikedom kan ge..
Kom ihåg, att inte uppnå det du vill är ibland en lyckoträff.
Lär dej alla regler, och bryt en del..
Kom ihåg att det bästa förhållandet är det där kärleken mellan två personer är större, än behovet den ena har av den andra..
Bedöm din framgång i förhållande till det du måste avstå ifrån för att uppnå..
Närma dej köket och kärleken med djärvhet.

Spara INTE detta meddelande..
TOTEM TANTRA måste vara långt borta från dina händer inom 96 timmar..
Skicka kopior och se vad som händer under de närmaste 4 dagarna.
Du kommer att få en uppskattad överraskning.
Det är sant, även om du inte är vidskeplig..
Så här är det:
Skicka detta meddelande till:
minst 5 personer och ditt liv förbättras
0-4 personer: Ditt liv förbättras lite.
5-9 personer: Ditt liv förbättras enligt dina förväntningar!
10-14 personer: Du kommer att uppleva minst 5 överraskningar inom de 3 närmaste veckorna.
15 personer eller fler: Ditt liv kommer drastiskt att förbättras och allt du drömt om kommer att ta form.
Se till att du får ett bra år!
Detta meddelande får inte skickas tillbaka till den som skickade det till dej...
-----------------

Tankar och funderingar, blandat som en katrinplommomskompott. Det sistnämda lät ju inte så trevligt. "TOTEM TANTRA måste vara långt borta från dina händer inom 96 timmar..". Men visst var det en rolig grej. Det kom som en Power-point-fil. Spam eller inte?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:43 FM | Google

23 oktober 2003

Härskartekniker

Göran Persson är en mullig mansgris. Han är bufflig och verkar stundtals sakna social kompetens. Sänd honom på en SAS-kurs, en charmkurs eller vad som helst bara han blir lite ödmjukare. Att lyfta på glasögonskalmen och luta huvudet lite snett och le som en landsfader (som någon pr-byrå antagligen lärt honom) räcker inte ända fram. Drängen från Vingåker lyser ändå igenom. :)

Jag tvivlar starkt på att han skulle vända Blair ryggen till om Blair svarade på en replik. Jag tror inte heller på att han skulle fråga Berlusconi om han hade problem med vikten om och när de träffas i maktens korridorer. Nej, när han är med de STORA grabbarna ler han alltid så lycksaligt. Jag tycker att han har blivit en riktig smilfink i EU-sammanhang. Han står inte ens upp för saker som riksdagen beslutat att Sverige ska trycka på nere i Bryssel, av rädsla för att stöta sig med de nya lekkamraterna i EU. Han siktar kanske på ett toppjobb inom EU efter att ha lämnat svensk politik? Karriärens korridorer. För en del är de tröstlöst långa och för andra porten till himmelriket.

Beatrice Ask klagade inför talmannen Birgitta Dahl redan för några år sedan om Göran Perssons härskartekniker gentemot kvinnor. Inget har tydligen hänt på den fronten. Nu är det Centerpartiets ordförande som råkat ut för hans lite gammeldags attityder, eller vad man nu ska skylla hans handlande på. Han låtsades inte komma ihåg hennes namn utan sa:
– Hon, vad hon nu heter.

Det kan inte vara så att han inte kommer ihåg vad Maud Olofsson heter utan jag tror mer på att det handlar om ett förminskande. En annan gång frågade han henne i en korridor helt apropå som inledningsreplik om hon har problem med vikten. En fråga en man av hans kaliber (rondör) kanske inte ska ställa till någon alls överhuvudtaget.

När miljöpartiets kvinnliga språkrör Maria Wetterstrand svarade på en av Göran Perssons repliker i plenisalen vände han helt sonika ryggen till. Det är varken artigt eller enligt god sed. Snacka om att prata med en ladugårdsvägg. Till och med Alf Svensson reagerade på detta, måhända kanske nu i efterskott när pressdrevet gick :), men ändå.

S-kvinnorna har en handbok på webben som de kallar Makthandboken. De kanske ska be Göran Persson läsa in sig på ämnet? Det finns några metoder som män ofta använder sig av - medvetet eller omedvetet - för att säkra makten över kvinnorna och den kvinnliga kulturen, enligt S-kvinnorna.

1. Osynliggörande
2. Förlöjligande
3. Undanhållande av information
4. Dubbelbestraffning
5. Påförande av skuld och skam

Att förminska kvinnor (vilket är samma som punkt 1 ovan) är ett vapen i männens försök att utöva patriarkatets makt, rena rama härskarteknikerna. Så kan man kanske uttrycka sig om man är feministisk korrekt?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:45 EM | Google

Espresso

Espressonbryggaren jag köpte var en vardaglig lyx. Ett bra köp. Nu ska jag iväg och lägga på vinterskorna på bilen. Det blev vinter på en gång, redan i oktober.

Guld är guld. Det går inte att jämföra med andra smyckesvalörer. Nu har jag guld överallt, även piercingen. Snyggt! Tycker jag i alla fall och det är huvudsaken :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:05 EM | Google

Föräldraledighet

Ny rapport:
Kvinnor tar hand om barnen - männen gör karriär.

Ny rapport? Det är väl ingen nyhet att det förhåller sig så här? Att kvinnor och män lever på olika planeter när det gäller hem och barn är ingen nyhet. På arbetsmarknaden är kvinnorna de stora förlorarna. De får inte jobben på grund av arbetsgivarens rädsla att de ska bli med barn och därmed ta ut föräldraledighet. Att männen också blir föräldrar i samma veva tycks vara mindre viktigt. Jag har aldrig hört talas om att en man får frågan om han tänker skaffa barn under anställningsintervjun. Å andra sidan tar inte männen ut mer än cirka 15 procent av föräldraledigheten. Tog männen ut mer av dessa dagar kanske det skulle bli lite mer jämlikt när det gäller den frågan. Och, framförallt, skulle männen få mer kvantitativ och kvalitativ tid med barnen och det skulle stärka banden dem emellan. Det skulle, vid en skilsmässa, underlätta för mannen att bibehålla kontakten och öka chanserna till en fungerande delad vårdnad och/eller ett växelvis boende.

Av de som jobbar deltid är det nio av tio som är kvinnor. Hälften av männen jobbar övertid varje vecka, en av fem varje eller varannan dag. En ekvation som inte går ihop. Kvinnorna tar ansvaret för hem och barn. Ett obetalt arbete. Som tack för hjälpen får de med automatik sämre pension, mindre lön, förlorar karriärmöjligheter och chansen att utvecklas på jobbet minskar. I värsta fall blir kvinnan utkastad med badvattnet när barnen vuxit upp, efter att ha varit hemmafru och skött hela markservicen. En del män tenderar av någon anledning vilja byta ut den äldre versionen mot en yngre, uppdaterad dito när gubbklådan slår till.

Jag tycker att det ska lagstiftas om att männen måste ta ut mer föräldraledighet. Inte mig emot att de helt enkelt lägger på sex månader och dedikerar dem till männen. Tar de inte ut de dagarna förfaller de helt sonika. Det kanske finns bättre alternativ till lösning, men något måste till kanske för att männen ska börja ta sitt ansvar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:51 FM | Google

22 oktober 2003

Knäppt var det här

En ny sajt som handlar om en mans långdragna vårdnadstvist har ploppat upp. Sin egen del i det hela utelämnas helt. Den är vad jag vet inte helt oväsentlig för utgången.

Han hänger ut sitt ex med både foto och personnummer. Men han tänker inte på att han då också hänger ut sitt barn, eller om det nu var flera. Jag orkade inte läsa till slut. Lustigt att han kopierat Nodaddys förstärkningsord, listade nedan. Vad jag har med deras problem att göra har jag inte en susning om. Varför folk ska hamna på deras sidor om de söker på ord som inköp, optik och turism fattar jag än mindre.

Men äran att få vara med i deras META-taggar och förstärkningsord kanske jag ska vara stolt över?

// Annica Tiger


ordspråk människorov Skåne Umgänge Vårdnad domstol Malmö Sollefteå Lund Höör Fågelfenix Roks feminist kvinna schizofreni förföljelse misshandel korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll billigt mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse bra spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk dålig post köpa nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis tillverka konst shared custody justice foto utföra tidning gitarr frihet male to stipendium tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare montera hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola deltagare inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs verktyg gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis reparera laga ansvarig handbok studera affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen praktisk historia moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård tillvägagångsätt mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor manual netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter musik reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen

Annica Tiger 1:29 FM | Google

21 oktober 2003

Snö

Är det inte lite tidigt för snö redan i oktober? Det snöade när jag åkte in till jobbet nu i kväll. Ute i landet strömmar det in rapporter till oss om halka och snöoväder. Jag längtar till sommaren.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:54 EM | Google

20 oktober 2003

Halkavalka

Blixthalka varnas det för på morgonen. Ta det lilla lugna. Bättre att komma fram sent, än inte alls.

Slit och släp för övrigt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:41 FM | Google

19 oktober 2003

Sparbössa

En gammal kärring över 45 duger bara till att användas som sparbössa. Vänd upp och ned på henne och pengarna, ja – det är väl inte svårt att räkna ut vart de ska stoppas in. Om jag inte minns fel var det Hasse Alfredsson som gjorde en tragikomisk sketch om just detta. Den är nog mer applicerbar i dag än vad den var då.

Jag hörde på nyheterna att det är till synes omöjligt för en skådespelerska över 45 att få några roller. Men hallå! Det är väl ingen ålder? 45? Det är tjugo år kvar till pensionen i det läget. Vad ska alla mogna kvinnor ta vägen? Numera.

Det talas om de grå tinningarnas charm när det gäller äldre herrar. Får de lite överflödigt fläsk kallas det pondus. Men kvinnor som åldras verkar tabu? För att hänga med i konkurrensen tvingas mogna kvinnor att lyfta sig både här och där (ve den som har taxöron och skrynklig nuna), färga bort de grå slingorna och leva på morötter resten av livet. Vem talar om pondus när det gäller en kvinna? Vem talar om grå tinningars charm när det gäller en kvinna?

Vart tog den gamla hederliga tanten vägen? Varför syns de inte längre? Nu menar jag inte den gamla schablonen, dam i rutig städrock eller i yllekappa med tillhörande handväska – redo att dänga densamma i någons huvud. TV4 har pippi på att bara låta unga tjejer synas i rutan. Har de avskaffat tanterna? Får de städjobb efter 45 eller varslas de helt sonika?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:32 FM | Google

50

50 år – ett collage.

Nu är jag avfirad så det räcker :) och mer därtill.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:28 FM | Google

18 oktober 2003

Abuse

Hur skulle du tolka detta nedan?
Jag har i alla fall gjort en abuseanmälan till Telia.
Det är oklart vilka som ska dödas. Men så här skriver man inte.

// Annica Tiger

A new comment has been posted on your blog Annica Tigers Reload, on entry
#29 (Narcissism).
http://www.tiger.se/blog/archives/000029.html

IP Address: 217.209.124.81
Name: mahama
Email Address: jdc@hotmail.com
URL:

Comments:

idioterna är ni, korkade människor skjutas ska ni, jag ska döda er

-- Powered by Movable Type Version 2.64 http://www.movabletype.org/

Annica Tiger 11:36 FM | Google

Idrott försystrar

Jag har många gånger tidigare skrivit om ojämlikhet i min gamla Reload, se länk längst upp i menyn. Det är oräkneliga antal gånger jag tagit upp detta under sex års skrivande. Men tyvärr är det lika aktuellt i dag, som i går, som i förrgår, som förra året och som för fem år sedan.

Många gånger har jag fått okvädningsord kastade efter mig. Kärt barn har många namn. Feministsubba. Nazifeminist. Bitch. You name it. Allt har jag kallats mellan himmel och jord. Allt har jag utsatts för och utsätts för än i dag. Det finns människor som hatar mig likt pesten och det finns knäppa typer som tycks ha fått som livsuppgift att bli en "Annica Tiger-stalker". Men å andra sidan finns det än fler som älskar mig och som uppskattar det jag skriver om.

Jag tar det med ro. Jag vet ju att jag har rätt. Vi lever inte i ett jämlikt samhälle. Sanningen svider kanske? Den som inte kan hantera det skjuter budbäraren istället?

Ta en sådan enkel sak som idrott. Idrott förbrödrar sägs det och det stämmer väl till viss del. Men försystrar den? Nej. Det begreppet finns inte ens. Jag har skrivit om hur svårt det är för tjejer att få normala tider för träning i träningshallar, istället för att få de tider som blir över – ofta sent på kvällen eller tidigt i ottan. Jag har skrivit om att väldigt lite pengar satsas på tjejidrott, om det nu måste kallas manlig- respektive kvinnlig idrott. Jag har skrivit om fördomar mot exempelvis ishockeylaget, som sedan faktiskt tog medalj i en fin valör – till skillnad mot det manliga dito :).

En sajt har öppnats för fotbollslandslaget, www.osguld.nu. Jag skulle vilja se motsvarande för vårt andra landslag, som inte tog silvermedalj sist utan brons var det visst? Skämt åsido. Jag vet inte hur seriös denna sida är. Men bara att den har uppkommit påvisar ett fel i systemet.

// Annica Tiger – skjut inte budbäraren

Annica Tiger 8:52 FM | Google

17 oktober 2003

Skandia

Saxat från SVT:s sajt:
-------------
Höginkomsttagare har lägre moral när det gäller vardagsbrottslighet jämfört med svenskar med låga inkomster. Det framgår av intervjuer med över 2.000 svenskar, som Demoskop gjort i samarbete med Rapport.
-------------

Det oroar och förbryllar. Tror de att de står över lagen bara för att de har byst med stålar?

Osökt kommer jag in på det som är på tapeten just nu. Skandia och dess slarv med vanliga människors surt förvärvade pensionspengar. Vilken moral har man om man låter företaget bekosta sina barns paradvåningar och lyxrenoveringar av dito? Har man någon moral? Finns det mer om man skrapar på den guldglittrande ytan?

Den som har, han tar.

Mycket vill ha mer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:58 FM | Google

Torka

Jag har tappat mitt ord och min papperslapp.

Jag börjar skriva om både stort och smått, om både ditt och datt. Jag skriver så fingrarna slår som trumvirvlar på tangentbordet. Som vanligt när jag sätter mig ned framför datorn. Tankarna finns ju inombords, men de verkar inte vilja stanna kvar på pränt. För vad som hänt är att jag de senaste dagarna, efter genomläsning, obarmhärtigt ratar alla mina texter – oavsett vad jag skriver om – och raderar dem. Rakt av. Kvar blir lite vardagligt bludder. Texter för utfyllnad. Ord som inte upprör, berör eller än mindre förför.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 FM | Google

16 oktober 2003

Matrix

Nu har den äntligen kommit på video såg jag. Matrix Reloaded. Den åkte snabbt ned i kundvagnen. Lyckan är fullständig.

B. har börjat mata fåglarna. Redan. Men natten synes ha varit kall och det är nog svårt för fåglarna redan nu. Jag tycker i och för sig att det är för tidigt att börja redan nu med att lägga ut mat till dem. Det kan locka somliga att inte flytta. Men å andra sidan är det ingen fara på torpet här inte när det gäller den saken. B. är noga med att se till att alla fågelbord på tomten är fyllda ända in i maj. Så ingen lär svälta ihjäl. Varken fåglar, ekorrar, råttor eller möss.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:20 FM | Google

Köpstark

Ny penicillinkur påbörjad. Läkarbesök på eftermiddagen föranledde detta. Nu vill jag bli frisk. Eller friskare. Välj själv.

Jag köpte mig en espresso-maskin i går. Det var presenten från B.s familj, som jag själv fick förmånen att inhandla. Då brukar det bli bäst :). Av bara farten blev det lite guldsmycken för ett par tusen.

Marina grattades av på KGB. Jag var med en stund, men åkte hem rätt tidigt. Jag är tråkig. Jag vet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:40 FM | Google

15 oktober 2003

Reserapport

Jag tog inte med mig datorn. Men jag hade mig med en anteckningsbok. Jag är så van att skriva några rader varje dag, så det föll sig naturligt. Jag har plockat ur lite ur dessa anteckningar nedan. Av naturliga skäl publicerar jag inte dem fullt ut. Det skulle bli alldeles för mycket text. Två veckor är lång tid.

Jag har lagt ut bilder från både Cypern och Egypten under Dagens bild, se länkmenyn högst upp till vänster.

// Annica Tiger

Måndag 29/9
Upp tidigt i ottan för vidare befodran med taxi till Arlanda. På Cypern anlände jag till hotellet vid 14-tiden. Det var ett fint litet hotell i Protaras. Pentry, stort rum, air-condition, badrum och balkong mot havet.

Resan gick geschwint. Jag tror att jag börjar komma över min flygrädsla, mer och mer. Det är bara bra. Det som hände när jag flög över Atlanten (då min flygrädsla helt plötsligt bara kom) var så osannolikt att risken att det ska hända igen är mycket liten. Hur många flygningar över Atlanten ombedes passagerarna ha bältena på sig hela tiden? Stabilisatorerna hade tydligen gått sönder, så det blev en guppig färd som startade med världens störtdykning strax efter starten. Planet byttes sedan ut i London.

Tisdag 30/9
Hotellet ligger lite avsides. Men det är precis vad jag vill ha – lugn och ro. Inga fulla finnar som grannar. Från balkongen har jag en strålande utsikt mot havet. Första morgonen såg jag solen spegla sig i havets yta. Mäktigt. Vilken frukostbuffé. Nästan varje morgon hade jag frukost ihop med en bonde (köttdjur) med fru och barn :). De och jag hade ofta samma tider på morgonen.

Onsdag 1/10
Att ge sig på en cypriotisk buffé redan andra kvällen var nog att ta i :). Magen tog lite stryk. Men gott var det. Jag har fått vatten i fingrarna. Jag kan knappt böja dem. I Bulgarien satt det sig i fötterna. Variation förnöjer. Men apoteket ordinerade något vattendrivande. Det funkade.

I dag var jag på Konnos Beach. En av Cyperns naturskönaste badvikar. Det tar en halvtimme att gå dit. Det tar betydligt längre att gå hem, det är uppförsbacke en bra bit. Se dagens bild (länk uppe i vänstra hörnet) så förstår ni vad jag menar. Salt vatten. Kristallklart.

Torsdag 2/10
På min högra tumme har jag fått några blåsor. De kliar och kliar. På eftermiddagen åskade det lite. Jag misstänker att det medföljande regnet var både välbehövligt och efterlängtat av cyprioterna. Likt vi brukar längta efter ett stilla sommarregn vid torra somrar. För torrt är det här. Torrt är fel ord. Sönderbränt. Likt turistens ömtåliga skinn. Jag har sett både ormar och ödlar när jag varit ute och gått, dock finns det inga kackerlackor på hotellrummet som tur är. Jag minns kackerlackorna i Marocko. De var stora de. Hotellsängen stod med fötterna i fotogenbunkar för att förhindra dem att ta sig upp i sängen.

Jag tänker inte hyra någon bil eller vespa. De kör på fel körbana här, likt engelsmännen. Jag tror inte att jag skulle kunna hålla mig på rätt sida. Det händer säkert många olyckor med turister inblandade. De fordon som turisterna får hyra har röda registreringsskyltar. Håll dig undan-varning. Typ.

Fredag 3/10
Det är lyhört. Jag hör när grannen går upp och pissar miss i natten :). Tur att alla fulla finnar håller sig borta. Det gjorde de inte i Bulgarien :). En hel del lösspringande katter. Men hundar verkar det inte finnas så gott om, varken lösspringande eller med matte eller husse. Jag åkte till Waterland. Bert i Skara Sommarland – släng dig i väggen. Här var det åkattraktioner så till och med jag bangade. Fan börjar bli gammal. Men helikopterturen jag ställt in mig på var inställd. Tråkigt. Jag hade velat åka Cypern runt via helikopter.

Mina blåsor har blivit besvärande. De är mörkblåa nu och spända. Från tummen ned, via handloven, så går det en blåröd strimma ända upp till armbågen. Den ömmar. Begynnande blodförgiftning? Hotellets husläkare skrev ut dunder-antibiotika. 720 pix. En reseförsäkring hade inte varit dumt att ha. Så här i efterhand.

Lördag 4/10
Den blåröda randen har både ökat i längd och bredd under natten. Det ömmar. Det bultar. Men ned till stranden ska jag, hur som haver. Vem har tid och lust att känna efter om man är sjuk? Det blir man inte friskare av. Landa Beach i Ayia Napa var en höjdare. Det låg lite avsides, men ändå ganska mycket folk. Kristallklart vatten. Långgrunt. Fläktade lite. Hit lär jag dra fler gånger.

Söndag 5/10
Båttur. Jag hade sällskap med ett par från Sundsvall. Trevligt. Vi såg Farmagusta från sjösidan. Staden bara står där som en tom kuliss. Plundrad och våldtagen. Naturen håller på att ta igen sin rätt. I en del hotellreceptioner växer det nu palmer. Den milslånga sandstranden befolkas numera endast av myror och andra små fän, eller vad nu brukar finnas på en obesökt och oanvänd sandstrand.

På kvällen blev jag riktigt dålig. Jag tog på mig en T-shirt och trosor. Skulle jag dö ville jag inte bli hittad naken. Ja, så kändes det. Pulsen slog hårt och snabbt, likt en pistong i över hundra knutar. Kroppen är orolig. Jag mår illa. Jag kan inte ligga ned. Jag sitter och halvsover natten igenom.

Måndag 6/10
Jag somnade.
Jag vaknade.
Vad skönt.
Det känns som stormen har bedarrat.
Pencillinet har nog börjat verka.

Lyxkryssning? Då har de inte sett våra Ålandsbåtar. Men båten är bara ett transportmedel till Egypten. Mycket ryssar och engelsmän. Vi fem svenskar på båten höll ihop :).

Tisdag 7/10
Kairo, ett par timmars bussfärd från Port Said. Med 16 miljoner som bor och verkar i denna stad förstår jag det kaos jag ser. Dubblera Sveriges hela befolkning och bygg små halvfärdiga tegelhöghus runt Stockholm och lägg därtill tre miljoner bilar som trafikerar gatorna dagligen kanske ni kan få en bild av det hela. Vilken smog. Vilket kaos. Men spännande.

Pyramiderna var stora, men inte så stora som väntat. Jag tror att jag – likt många andra har avtrubbats – av alla moderna vidunder i form av World Trade Center (som inte längre finns som sagt var) och andra gigantiska byggnadsverk. Men visst var det en mäktig känsla. Poliser och vakter överallt. Bussarna eskorterades av militär eskort i hjälmar och k-pistar. På gatorna stod det svartklädda poliser med hjälmar, k-pistar och pansarskydd framför sig. Ska man vara rädd? Terror och terrorister är inget man vill tänka på i denna stund. Men i bakhuvudet har jag att det faktiskt har förekommit både bussprängningar och beskjutningar mot turister i Egypten.

Suezkanalen är ett märkligt byggnadsprojekt. Tänk att åka i kapp stora båtar parallellt med vägen. Gatuförsäljarna var en plåga. Jag kände mig som en mjölkko, en stinn dollarturist vars enda syfte här i världen är att köpa, köpa, köpa.... Det som först kostade 40 dollar blev mot slutet bara en dollar dyrt. Men vad hjälper det om man inte vill ha skräpet? Jag bara sade Please... mot slutet och försökte låta bli att se dem i ögonen.

Onsdag 8/10
En god natts sömn. Men de omtumlande intrycken har ännu inte smultit. Vilken dag. Jag tycker synd om alla djuren, vilket hårt liv de tycktes ha. Hästar, hundar, åsnor och kameler har nog inte hjälp av någon Djurskyddsförening eller liknande. Det har inte vanliga fattiga heller kan jag tänka mig. Sociala skyddsnät är nog inget som står på prio-listan där. Fattiga människor fanns det gott om. Det fanns många rika också, klyftan syntes allmer då.

Torsdag 9/10
Italiensk buffé mot kvällningen. Inte alls illa. Dagen tillbringades i solen.

Fredag 10/10
Snuvig. Hostar. Ont i halsen. Rosslig i bröstet. På hemresan från stranden såg jag via bussen en hemsk olycka. Två bilar krockade, varav den ena blev hemskt tillbucklad. Jag hoppas personen klarade sig. En turist på vift kom över på fel sida. Ja, stackars cyprioter som måste stå ut med detta. Det var nog inte första gången det smällde av den anledningen.

Lördag 11/10
En febrig natt. Det är en bedrift att frysa när det är 28 grader varmt i rummet. Men inget hindrar mig från att dra iväg ut till stranden nu på dagen. Det finns ju magnecyl. Jag brukar alltid bli sjuk när jag åker utomlands. Det är min astma/bronkit/KOL som brukar spöka.

Söndag 12/10
Vad gör man på stranden när man ändå sitter hela tiden under ett parasoll? Engelsmän. De måste vara ett släkte för sig. Dagens mantra blev för övrigt:
– Vem får tyst på göteborgarna.
Att fyra gamla, goa gubbar kan låta så.

Måndag 13/10
Hemresa. Jag vill inte. Jag vill stanna några veckor till. Även om jag nu har varit sjuk från och till har det varit underbart. Värme. Sol. Bad. Trevliga människor. Vad mer kan man begära?

Annica Tiger 12:07 EM | Google

Fler

som fyller år.
Grattis Marina!! Hipp hipp hurra!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:57 FM | Google

Dagen efter

Då var det roliga slut :). Men det fortsätter på lördag. Då kommer min familj.

Hela köket var fullt, det blev ståplatser mot slutet. Alla hans barn och barnbarn kom, fast det var en vanlig tisdagskväll. Ändå hade jag sagt till B. att jag inte ville ha något speciellt firande. Att fylla femtio är kanske stort i mångas ögon, men för mig är det som vilken annan dag som helst.

Tack för alla grattisar.
Tack till Katinka och Marina som kom förbi.

// Annica Tiger - nymornad

Annica Tiger 7:19 FM | Google

14 oktober 2003

Själavärmare

Sov oroligt. Saknade värmen. Saknar värmen. Vad är det för barbariskt land vi lever i? Mer värme åt folket!!

Jag vaknade tidigt. Gick upp och fixade kaffe. Tog en cigg och kopplade på datorn och tankade hem mailen. Opps! Vilken surprise! Jag tror aldrig att jag har blivit så rörd på bra läääänge. En alldeles egen liten ego-sida, men inte skapad av mig utan för mig. Jag bockar och bugar. Dagen kunde inte ha börjat bättre.

Kram på er allihop!

// Annica Tiger - en dag äldre :)

Annica Tiger 6:45 FM | Google

13 oktober 2003

Borta bra

men hemma bäst. Jag såg att de grävt utmed vägen. Det ryktas om bredband. Jajamänsan. Det vill jag ha.

Men varför måste det vara så kallt?

// Annica Tiger med svenskt tangentbord :)

Annica Tiger 9:04 EM | Google

8 oktober 2003

Kairo

Kairo. Kaotisk stad. 16 miljoner befolkar denna stad. Tre miljoner bilar passerar igenom den varje dag. Pyramiderna var otroliga, men inte lika stora som jag trott. Faktiskt. Men nu har jag sett dem :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:35 EM | Google

4 oktober 2003

Varmt

Vaaaaaaaaaaarmt.
Jag hoppas det regnar hemma :).
Ett litet aber, antibiotikakur insatt. Hotellet hade en egen liten husdoktor. Det blir nog bra. Lite ska man palla. Jag ser fram emot Kairo-resan.

// Annica Tiger - med cypriotiskt tangenbord. Knivigt!

Annica Tiger 3:23 EM | Google

1 oktober 2003

Sol

Sol. Sol. Bad. Bad. Varmt. Varmt. Vad mer kan önskas? Resa till pyramiderna bokad. Bra hotell. Kort och koncist.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:34 EM | Google