17 april 2014

Åter en ny dag

Åter en ny dag. Tag vara på den!

Annica Tiger 7:01 FM | Kommentarer (0) | Google

16 april 2014

Orange kuvertet

Fick mitt årliga orange kuvertet. Ingen rolig läsning. VaFan, ska man verkligen behöva jobba till 69 för att få en pension som går att leva på och inte bara överleva, även med hjälp av att plocka PET-flaskor, jobba extra som hundvakt och vad man nu måste göra får att få till det. Jag kan definitivt inte gå vid 65 års ålder som jag skulle vilja. Om jag ska vara ärlig skulle jag vilja gå vid 62 eller 63 års ålder, men det är bara att fetglömma. Ett par miljoner på Lotto skulle ju inte sitta helt fel :).

Annica Tiger 4:30 FM | Kommentarer (1) | Google

15 april 2014

Varg söderut

Minst två vargar rör sig i östra Svealand, enligt Länsstyrelsen. Yippie. Låt dem sprida sig nedåt hela Sverige. Så håll hunden i koppel, förövrigt ska de inte springa runt hej vilt överhuvudtaget. Må inga jägare ge sig ut för att försöka skjuta dessa vargar.

Vågar man gå ut med hunden? – Den här tiden på året ska man alltid ha bra ordning på sina hundar så att de inte jagar vilt i naturen. Naturen är som en enda stor barnkammare just nu och lösspringande hundar kan ställa till med mycket skador på småvilt och fåglar. Om man följer de regler som gäller för hundhållning får man som en bonus även ett mycket gott skydd för sin hund mot risken för vargangrepp.

Annica Tiger 6:54 FM | Kommentarer (0) | Google

14 april 2014

Våld i hemmet

Ja, vad ska man säga? I dag får 78 kvinnor en knytnäve rätt i ansiktet! Det låter rätt rått. Men tyvärr är det nog så sant som det kan bli.

Runt 28 400 kvinnor om året blir här i Sverige misshandlade av män som säger att de älskar, men som hatar och slår. Det konstaterar Brottsförebyggande rådet. Medan vi på dagtid blir marginellt mer jämställda varje år, växer hatet mot kvinnor i hemmen. När de korrekta manliga busschaufförerna, direktörerna, politikerna, journalisterna och läkarna går hem, så hänger några av dem jämställdhetsmasken bredvid rocken i hallen. Hemma får de fortsätta slå "sin" kvinna. Som de alltid gjort. Och de på papperet jämställda männen slår mer i dag, än för tio år sedan. Kvinnomisshandelsbrotten har ökat med chockartade 25 procent de senaste tio åren.

Jsg tror att ökningen beror på att fler är benägna att anmäla nu än kanske för 10 år sedan.

Annica Tiger 4:37 FM | Kommentarer (0) | Google

13 april 2014

Klagomål från resenärer

Är folk dumma? Eller vad ska man tro med tanke på dessa klagomål som tydligen inkommit. Källa: Thomas Cook Vacations, Novotel, lastminute.com.au, Wotif.com and Travel.com.au.


"Stranden var för sandig." En strand ska vara sandig.

"Ingen berättade att det fanns fiskar i vattnet. Våra barn blev rädda." Shit pitt. Fiskar i vattnet. Vilken överaskning.

"Min fästman och jag bokade ett rum med två sängar, och fick istället ett rum med dubbelsäng. Nu är jag gravid, och jag tycker att ni bär ansvaret för detta. Hade vi fått det rum vi hade bokat hade det aldrig hänt." Skulle hotellet kanske hållit med kondom?

"Trots att det stod i broschyren att köket var fullt utrustat, fanns det ingen äggskivare." VaFan, inte ens jag har en äggskivare hemma och det är nog knappast något man kan kräva på hotellägenheten.

"De borde inte tillåta att man solar topless på stranden. Det var väldigt distraherande för min man som bara ville ta det lugnt." Ojdå! Stackars make.

Läs själva fler konstiga klagomål via länken i översta stycket. Jag mig mig några goda skratt.

Annica Tiger 4:50 FM | Kommentarer (0) | Google

12 april 2014

Fulla färjor

Skyll dig själv om du blir våldtagen på en färja. Våld och sexualbrott blir allt vanligare ombord på partykryssningarna. Jag tycker att de som trafikerar dessa linjer har ett stort ansvar genom att ha en god säkerhet på sina båtar. Fler vakter. Fler tillnyktringsrum. Stävja fylleri genom att vara mer hårda mot att folk tullar på "hemsköpsspriten". Omhänderta allt för fulla och stökiga personer, till alla andra resenärers trevnad.

När Tallink Siljas personaldirektör Vahur Ausmees intervjuas av Kalla Fakta om det ökande antalet våldtäkter ombord väljer han att lägga ansvaret på offren. – Kvinnorna måste tänka på hur mycket de dricker, de vet vart det kan leda.

Från vilket århundrade kommer han? Hur vet han att varje våldtäktsoffer har druckit? Hur kan han lägga ansvaret på kvinnan?

Annica Tiger 6:50 FM | Kommentarer (0) | Google

11 april 2014

Vargjakt

Vargen kommer. Vargen kommer. Pojken och vargen har väl många matats med? Sagan om Rödluvan likaså. Visst, vargar är ett rovdjur. Det finns dokumenterade fall där de dödat människor.

Men om vi människor respekterar vargen så behöver ingen vara rädd för dem i skogen. Håll hunden kopplad eller under uppsikt hela tiden. Vargen är normalt väldigt skygg. Jag är mer rädd för vildsvin och grävlingarn när jag är ute i skogen och när jag ute uppe i Norrland är det nog mer björn och järv jag oroar mig för. Jag har aldrig sett en varg i naturen men bakarslet på en björn har jag sett.

Jag förstår att vargar som närmar sig bebyggelse skrämmer. Det finns olika lösningar på det. Ägarna till tamdjuren som vargar attackerar kan få ekonomisk ersättning och hjälp med förebyggande åtgärder. Vargen tillhör var fauna och har också rätt att leva. Vi har ungeför 350 vargar i Sverige och c.a 2500-3000 björnar, samt c.a 1000-1400 lodjur.

Enligt statistik från Viltskadecenter har totalt 341 får dödats av varg i Sverige under 2013, medan 169 får dräptes av lodjur. 39 hundar angreps av rovdjur, där 17 av dem fick sätta livet till. Utöver de sammanlagt 552 dödade fåren blev även fyra nötkreatur, två getter och två hästar dödade av rovdjur. För dessa rovdjursangrepp betalades 2 217 000 kronor ut i ersättning. Av de 2217000 miljoner kronorna som betalades ut i ersättning gällde 1525571 kronor angrepp utförda av varg, vilket motsvarar 65 procent.
Tolv män har gripits efter illegal jakt på varg i norska Hedmark, nära den svenska gränsen. Männen riskerar nu elva års fängelse.

Hatten av för norska polisen som tar detta problem på allvar, illegal jakt på varg.

Annica Tiger 5:19 FM | Kommentarer (0) | Google

10 april 2014

Billigt, men andra betalar

Ryanair skulle jag inte åka med ens om de reade ut resor för 50 spänn. Deras personalpolitik stinker. Deras attityd mot sina betalande resenärer är inte mycket bättre.

Betalar man för skit - då får man räkna med skit. Vi vill köpa våra jeans och barnens overaller till skrattretande priser. Vi vill flyga till Alicante och London för några hundralappar. Som om det vore rimligt. Som om ingen i något mellanled måste betala priset.

En T-shirt som kostar 29 spänn, vilket fynd. Men vem vinner och förlorar på den affären. De som tillverkat den lär inte vara några vinnare. De som plockat bomullen lär inte heller vara några vinnare. Kolla på http://fairtrade.se/ och http://fairtradeorg.se/sv/butiker-tabell. Jag skulle uppskatta om klädkedjor kunde märka de kläder som importerats enligt fairtrade-modellen. Made in China eller Made in Pakistan räcker inte. Jag skulle gärna ha mer information än så som konsument.

Annica Tiger 4:51 FM | Kommentarer (0) | Google

9 april 2014

Jobbet en stor del av livet

Det är lite småtråkigt att inte kunna blogga om vad jag jobbar med. En hel del skulle ju vara ganska intressant. Men jag får inte. Jag avundas dem som faktiskt kan berätta och skriva om vad som händer och fötter på jobbet. Där tillbringas ju en tredjedel av livet och den tiden går ju knappast omärkt förbi. Jag skulle gärna byta jobb, men det är nog inte så lätt när man passerat 60. Jag ser inte fram emot en sommar med 12-timmars pass med skyddsväst på. Det kommer att bli svettigt värre. Men jag har i alla fall ett jobb. Det är inte alla förunnat. Det finns många arbetslösa som verkligen vill jobba, men som inte får ett jobb. Det är skottpengar på arbetslösa nu. Arbetsförmedlingen börjar bli lite likt Gestapo. Vuxendagis. Fas 3. Förnedringscirkus. Kontroller in absurdum. Olika former av nystartsjobb, instegsjobb och praktikjobb som många företag utnyttjar på fel sätt. Arbetsförmedlingen har noll koll på att vissa företag missbrukar detta.

Annica Tiger 5:24 FM | Kommentarer (0) | Google

8 april 2014

Självmord bland unga ökar

154 unga döda – bara under 2012. Det är en oerhört tragisk siffra. Unga människor som har haft hela livet framför sig, men inte orkat med den bördan.

Varje dag dör fyra personer i självmord i Sverige. Självmord är i dag den vanligaste dödsorsaken bland 15–24-åringar. Ändå får de inte den hjälp de behöver.

Klämkäcka - tappa inte sugen, världen är full av tappade sugar låter bara fånigt att säga till någon som funderar på att ta livet av sig. Du vet aldrig vad som väntar runt hörnet, lika illa gångbart. I mina ögon kanske jag tror att det väntar något positivt bakom hörnet - men en deppig känner antagligen det som en börda, det blir nog bara värre runt hörnet. Livet är som en sinuskurva, ibland går det upp och ibland går det ner. Ja, jag som är 60 år kanske har förstått detta. Men en ung människa har inte den klarsynen.

Samhället måste ta dennna problematik på allvar. Varje självmord är ett misslyckande. En bekräftelse på att vårt sociala nät är alldeles för stormaskigt, människor faller igenom och fångas inte upp. Den psykiska ohälsan ökar. Rapporter och studier visar att depression, ångest och självmordsförsök ökar bland både pojkar och flickor, men mer bland flickor.

Ibland kan ett självmordsförsök även vara ett desperat rop på hjälp. Någon måste lyssna!

Annica Tiger 6:28 FM | Kommentarer (0) | Google

7 april 2014

Vår för sossarna?

Margot Wallström: Stänger inga dörrar. Hoppas hon menar allvar och att sossana tar vara på den enorma potential denna kvinna besitter.

– Ja, det kan jag inte neka till att jag är, tills nu har det inte riktigt varit aktuellt och jag tycker att jag har haft mycket att hålla på med som känns meningsfullt och viktigt, säger Margot Wallström och fortsätter:

– Jag stänger inga dörrar. Alla vet var jag har mitt hjärta och mina sympatier. Dessutom är det ett nytt läge, det är en ny partiledare, det är en ny politisk situation och det är ett viktigt läge för Sverige som land.

Jag ska erkänna att jag hoppas Alliansen åker ut med buller och bång - med svansen mellan benen. De har inte tillfört något, i mina ögon, som varit positivt för oss vanliga människor. Tvärtom.

Annica Tiger 5:26 FM | Kommentarer (0) | Google

6 april 2014

Lite väl morgontidig

Klockan tjugo minuter i två i natt vaknade jag och trodde att klockan var tjugo minuter i åtta - på morgonen. Upp och koka kaffe. Hann få i mig halva koppen och sedan såg jag på klockan en gång till och insåg att den knappt var två. Kunde inte somna om så här sitter jag och gäspar för fullt och undrar hur denna dag ska bli :-==)

Annica Tiger 6:26 FM | Kommentarer (0) | Google

5 april 2014

Tiggare på gatan

Jag var inne i stan igår och upptäckte att det satt tiggare nästan överallt. Vem eller vad har fått dem att tro att lyckan finns i Sverige. De få mynt de antagligen lyckas få kan inte räcka till mycket? De måste ju också äta. Sover vete sjutton var de gör, men de hade ett läger i Sollentuna - som politikerna snabbt rensade för att folk klagade. Tänk i vintras, vad de måste ha frusit. Alla dessa kvinnor som satt på kalla marken, ofta bara med en filt som skydd. Blåskatarr kom säkert som ett brev på posten.

I Stockholm har tiggarna etablerat sig i en ”stor omfattning”, enligt polisen. – De har blivit jättemånga i citykärnan. Jag får höra talas om att folk ondgör sig och inte tycker det ser trevligt ut med alla dessa tiggare.

– Vi känner nog lite till mans att vi blir illa berörda av den här typen av misär. Det kan utlösa olika reaktioner. I bästa fall vill vi förändra, i sämsta fall vill vi inte tro att det är sant utan tror i stället att folk fejkar. Men det är i många fall färgat av rasism.

Jag minns att jag var i Prag för många år sedan med mitt dåvarande jobb och såg fenomenet där, då hade det inte kommit till Sverige. Men jag blev illa berörd av den förnedring de utsatte sig för. De i Prag stod alla på knä, lutade med ansiktet nedåt gatan i en form av sittande böneställning. Förnedring är kanske fel ord. Men ingen människa ska behöva leva på att tigga på gatan i Europa. Det är inte människovärdigt.

Hur det ska lösas kan givetvis inte jag svara på. Jag är ingen expert, bara en naiv åskådare. Men de kommer ofta från Rumänien. Rumänien är med i EU. Sätt press på dem att de måste se till att innevånarna i Rumänien kan leva och försörja sig hemmavid, och att romer har lika stort värde som alla andra människor i Rumänien.

Däremot måste Rumänien tvingas att ta ansvar för sina medborgare. I dag visar landet ingen vilja att ta tag i problemen, enligt Edholm.

– Vi vill få till stånd ett EU-direktiv och sätta tryck på Rumänien så att de kan få ett drägligare liv på hemmaplan.
Edholm hävdar att det är dags för EU att agera tuffare mot Rumänien.

Information kanske kan behövas till romerna i Rumänien att det snart är överetablerat här i Sverige. För ju fler som kommer, desto mer negativa tror jag en del blir och det blir mindre i de skramlande muggar de skakar och håller framför sig. Mig stör de inte. Jag blir inte illa berörd, jo - å deras vägnar.

Det jag som person kan göra är att visa att jag ser dem och inte bara låtsas att det regnar, gå omvägar runt dem. Att bli sedd är viktigt. Även om jag inte har småmynt på mig, vilket faktiskt är sällan då jag alltid handlar på kort, så kan jag le och säga hej. Det gör jag med killen som brukar sitta här i mitt lilla centrum. Jag har funderat på att när jag handlar på ICA ska jag köpa några extra bananer, lite bröd och en läsk och ge honom nästa gång.

Annica Tiger 7:05 FM | Kommentarer (0) | Google

4 april 2014

Levande död

Vilken mardröm.

En man som fått en hjärnblödning var vid medvetande, men kunde inte visa det. Han hörde hur läkarna på Sahlgrenska sjukhuset sa att han inte skulle klara sig, och att de diskuterade organdonation. Ingen uppfattade att mannen hela tiden var vid medvetande, och kunde höra allt som sades. Han försökte desperat visa något livstecken, men lyckades inte.

– Jag var i ett locked in-tillstånd. Det enda som fungerade var synen och hörseln, jag kunde inte röra mig eller prata. De hade gett mig fentanyl, vilket är hundra gånger starkare än morfin, säger 44-åringen till SvD.

Det är svårt att föreställa sig hur han upplevde detta, men det måste i mina ögon vara rena rama helvetet. Att se och höra, men inte kunna röra elller prata. Tur att det slutade lyckligt.

Annica Tiger 5:49 FM | Kommentarer (0) | Google

3 april 2014

Logik?

Hmmm.. Vart ligger logiken? En kille blir påtafsad av en annan kille. Reagerar med att slänga in personen i väggen med personskada som följd och då kallas det nödvärn. En kvinna kan bli våldtagen utan att ens våldsmannen åtalas.

Annica Tiger 7:10 FM | Kommentarer (0) | Google

2 april 2014

Idrott ska förbrödra, inte föröda

Idrott förbrödrar, eller hur var det? Fotbollsrelaterat bråk är ju inget nytt. Supportklubbarna gillar att slåss före, under och efter matchen - samt nöjer sig inte med det utan förstör ofta andras ägendom som bilar eller röjer i pubar osv. Fotbollsrelaterat mord känns inte bra. Att ha barn med sig på en fotbollsmatch känns som om man verkligen borde ha lite is i magen, både för sin egen del samt barnets/barnens del. En brinnande bengal i huvudet kan vara farligt - i synnerhet om den hamnar på ett barns huvud.

Allt detta är oförsvarligt. Det stör andra som kommer för att se fotboll och inget annat.

Annica Tiger 5:41 FM | Kommentarer (0) | Google

1 april 2014

1:a april

April, april din dumma sill....

Nej, här levereras inga aprilskämt. Jag har aldrig lagt ut aprilskämt, så varför börja nu?

Däremot kan jag berätta om Sveriges i särklass bästa dito.

Sveriges i särklass bästa aprilskämt skedde 1962 och har även nått internationell berömmelse. Jag minns det, som det var i går, fast jag bara var nio år. Kjell Stensson fick hundratusentals svenskar (fler hade nog inte TV på den tiden) att hänga/kränga en nylonstrumpa framför den svartvita TV-apparaten för att få färg-TV.

April, april din dumma sill....

Annica Tiger 5:15 FM | Kommentarer (0) | Google

31 mars 2014

Tusen strålande solar

Jag läste Tusen Strålande solar av Khaled Hosseini i går. En skakande berättelse om kvinnors vardag i Afghanistan. Dock krävs att man kan läsa lite mellan raderna. För det är mycket stora svepande penseldrag i skildringarna av kvinnornas utsatthet och det går bara att ana deras helvete på jorden. Boken skildrar ändå i stort hur det var att leva i Afghanistan innan, under och efter talibanerna. Ja, boken slutar både sorgligt och med viss optimism.

Bokomslag Tusen strålande solar (pocket)

Tänk att bli bortgift med en gammal gubbe. Att leva i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap. Missfall efter missfall gör att mannen tar sig ännu en kvinna. För det är ju vad kvinnorna är till för - att producera barn - helst söner. Kvinnorna ska givetvis sköta markservicen. Tåla lite stryk så fort de misshagar sin äkta make. De två kvinnorna som skildras i boken blir till slut vänner. Den vänskapen bär hela boken.

Det är svårt att ta till sig. som kvinna i västvärlden hur djävligt dessa kvinnors liv kan gestalta sig. Jag säger inte att alla får ett miserabelt liv, men att bli bortgift mot sin vilja måste vara ett öde värre än döden. Här gifter vi oss av kärlek. I muslimska länder handlar det ofta inte alls om det, utan det är praktiska arrangemang - ofta utan kvinnans, eller rättare sagt barnets, den unga flickans önskemål.

Tänk att inte kunna styra och påverka sitt liv? Det är svårt att ta till sig.

Annica Tiger 5:50 FM | Kommentarer (0) | Google

30 mars 2014

Mild vinter

Sommartid. Jaha, upp en timme tidigare på morgonen. För mig funkar det. För andra är det jobbigt. Hela denna omställning två gånger om året, en timme fram och en timme tillbaka är onödig. Men det är vår i luften. Denna vinter har varit underbar, ur mina ögon sett. En del har nog velat ha mer snö och kyla. Men jag är tacksam för att ha sluppit skrapa bilen varje morgon, halka valkat på snöiga och isiga vägar. Jag brukar frysa som en mört varje vinter, men i år har det varit drägligt. Denna vinter har verkligen varit en kontrast till tidigare vintrar då det kommit snö, snö och snö i mängder - och varit kallt. Men det får vi nog igen nästa vinter. Moder Natur är nyckfull. Jag hojtar inte om global uppvärmning, även om den finns. För dessa fluktationer har jag upplevt under hela min livstid.

Annica Tiger 6:56 FM | Kommentarer (0) | Google

29 mars 2014

Näthat

Näthat - inte bara ett ungdomsproblem

Den här typen av beteende är någon form av mobbingkampanj eller hatkampanj. Nätet har blivit verkligheten idag. Det går inte bara att skylla på att det bara är på Internet.

Jag fattar inte hur folk är funtade om de slänger upp en FB-sida som handlar enbart om att mobba och vara elak mot andra. En grupp som hade över 45 000 följare. Där folk fick rösta om hur fula de tyckte personer var. Gruppen är tydligen stängd nu och jag tycker att det är bra.

Yttrandefrihet i alla ära men någonstans går gränsen. Hur gjorde folk innan Internet kom? Satte de upp lappar på anslagstavlan på Konsum och spydde ut sitt hat? Eller skrev de insändare till tidningar som inte publicerades på grund av sitt elaka innehåll? Eller satt de bara och skvallrade och spydde ut sitt hat på det viset? För hat och elakhet i sig är inget nytt.

Annica Tiger 5:05 FM | Kommentarer (0) | Google

28 mars 2014

Sommartid

Snart blir det sommartid. Klockan ska flyttas fram en timme 02:00 30 mars 2014. De snor en timme rakt av :). Klockan 02:00 blir direkt 03:00 om jag fattar saken rätt. Jag brukar alltid ställa om alla klockor kvällen innan. Tänk vilka kostnader det är att ställa om alla klockor i Sverige, nu menar jag inte våra personliga klockor utan alla offentliga klockor och alla klockor på företag osv. Jag tycker sommartid är lite förlegat. Inte ens bönderna har nytta av den skulle jag missttänka.

Sommartid innebär att lokal tid justeras fram 1 timme under en del av året i ett försök att bättre nyttja den ljusa delen av dygnet under sommaren. Genom att människor följer klockan vid uppstigning men använder dagsljuset för att bestämma tidpunkten för läggdags får sommartiden människor att stiga upp tidigare och stanna uppe längre i förhållande till den tid då sommartid inte råder.

Vem använder dagsljuset för att bestämma tidpunkten för läggdags nu i moderna tider? Lite kuriosa. De har 5000 klockor att ställa om. Det tar tydligen några dagar. De skulle nog också gilla om detta otyg med sommar- och vintertid försvann.

Annica Tiger 5:09 FM | Kommentarer (0) | Google

27 mars 2014

Blogg 100-deltagarna

Har kollat runt lite bland de som är med i Blogg 100 i år och är djupt imponerad. En del känns som mina dagliga skriverier, inte så mycket för världen- lite halvdant. Men väldigt många tar det mycket, mycket seriöst. En hel del intressant att läsa. Jag får passa på när jag jobbar halvtid nu i april och har lite extra timmar över för att läsa andras bloggar. Sedan lär jag ha full sjå att ens hinna uppdatera min egen varje dag.

Annica Tiger 6:02 FM | Kommentarer (0) | Google

26 mars 2014

Hyreshöjning

Ett anslag i porten säger att hyresförhandlingarna är klara och ökningen blir 1.7 procent. Hur blev det med löneökningarna? Googlar lite - 2,1 procent 1 april 2013, 2,2 procent 1 april 2014 och 2,7 procent 2015. Där var nästan hela 2014 löneökning bara till hyran. Det räcker ju inte ens till "att täcka inflationen" - inflationen mätt som KPIF väntas därmed nå 2 procent under 2015. Redan här är vi på minus, inte bara jag misstänker jag.

Allt annat höjs, mer eller mindre i smyg. Slutsats. Det kommer att bli minus i kassan oavsett om facket slår sig för bröstet och säger att det blev ett bra avtal. Det kommer att bli minus i kassan även om Alliansen slår sig för bröstet och vill sänka mera skatter, för det gynnar bara dem som redan har det bra beställt och inte behöver sin djävla skattesänkning. Lägg de pengarna på skola, omsorg och vård istället.

Jag får dra ned på min dagliga Latte, min dagliga tidning och lite annat smått och gott. That´s it. Tänk om alla gjorde det? Då skulle mitt Seven Eleven inte gå så bra och då blir det folk arbetslösa. Tänk om det blev så över hela landet? Folk drar in. Företagen går sämre.

Ska inte löneökningar stimulera till mer konsumtion? Det blir djävlar mig inte mer konsumtion för min del, 0.5 procent kan jag lika gärna stoppa ned i alla de rumänska tiggarnas små burkar. Så gör de nån nytta. För mig spelar 0.5 procent löneökning nada. Nada. NADA. Ja, ursäkta men lite förbannad är jag :).

Annica Tiger 4:47 FM | Kommentarer (2) | Google

25 mars 2014

Halvfart

Snart är min heltidssjukskrivning slut eller rättare sagt i och med i dag. Nu är det halvfart som gäller i en månad. Tiden ska delas mellan jobb och vistelse på Karolinska sjukhuset. Det blir nog bra.

Annica Tiger 5:48 FM | Kommentarer (0) | Google

24 mars 2014

Löwenströmska

Åkte till Löwenströmska igår för att få ny medicin. Jag hade tröttnat på att ligga och snitta runt 40 grader feber varje dag i sex dag. Det tär på kroppen. Jag har varit helt slut. Snabbsänkan var 120 dubbelt så hög som i torsdags. Ett tecken som något att medicinen jag fick inte var så bra. Vc i Edsberg suger fett. Nu testar vi något nytt och hoppas att det fungerar bättre. Redan i dag på eftermiddagen ska jag dit och de vill kolla om nya medicinen har påverkat snabbsänkan positivt. Jag är imponerad. Proffsiga läkare och sköterskor. Här lämnas inget till slumpen. De vill verkligen följa upp och se om det funkar.

Annica Tiger 5:56 FM | Kommentarer (0) | Google

23 mars 2014

Blogg 100 dag 23

Dag 23. 77 dagar kvar. Hmmm.... Det kommer att bli tufft.

Annica Tiger 4:57 FM | Kommentarer (0) | Google

22 mars 2014

Feber

Ytterligare en dag i feberns töcken. Visserligen inte 40 + som jag hade i tre dar, men det känns. Ligger mest och försöker få i mig vätska. Kaffe, som brukar vara mitt måste på morgonen har jag inte ens funderat på. Tillbaka till sängen.

Annica Tiger 12:25 EM | Kommentarer (0) | Google

21 mars 2014

Febertopp

Jösses. Så här sjuk har jag inte varit på år och dag. Feber i förrgår natt på 41.5 och på förmiddagen sen mätte distriktsläkaren 40.2. Vad som felades kunde hon inte lista ut. Superhög sänka. Förmodligen lunginflammation. Igen. Suck. Men penicillinet har gjort sitt och tack gode gud för Alvedon. Nu har jag bara lagom med feber. Acceptabelt.

Jag kunde inte ens köra bilen, jag kände mig så påverkad av febern att jag inte kunde åka till den vårdcentral jag brukar åka till. Så jag fick snabblista mig här där jag bor, men kommer givetvis att ändra tillbaka till min gamla vårdcentral snabbast möjligt. Löjligt system att man måste lista sig. :). En vårdcentral borde kunna ta emot folk som bor i närheten utan att man måste lista sig när det är akuta besök.

(Kommentar - det var inte lunginflammation. Vad det var vet bara de vise. Skit samma, nu är jag fit to fight igen.)

Annica Tiger 8:32 FM | Kommentarer (1) | Google

20 mars 2014

Språkbegåvad

Språkbegåvad? Kul var det i alla fall att lyssna på henne.
39.9 i feber just nu.
)

Annica Tiger 8:54 FM | Kommentarer (0) | Google

19 mars 2014

Kvotering

I november röstade Europaparlamentet ja till könskvotering. Målet är att kvinnor år 2020 ska ha minst 40 procent av styrelseposterna i bolag med över 250 anställda.

I dag är bara var fjärde ledamot i styrelserna för Stockholmsbörsens medelstora bolag (71 stycken) kvinna. Sedan 2004 har andelen styrelsekvinnor ökat från 15 till 22 procent. Och en enkät som Aftonbladet gjort med de 30 största bolagen i Sverige visar att motståndet mot kvotering består. Bland de 23 som svarat på enkäten finns ingen som öppet säger ja till könskvotering.


Kvotering eller inte? Jag tycker att det i alla fall bör utövas påtryckningar på att svenska företag ska puffa fram kvinnor och människor med olika etniska bakgrunder. Kvoteringen ska givetvis bygga på kompetens och inget annat. Men det finns ett glastak och det måste bort. Det måste vara en balans. Det kan inte vara bra om det bara sitter en massa gubbar i styrelserna?

Annica Tiger 5:06 FM | Kommentarer (0) | Google

18 mars 2014

Blogg 100 dag 18

Ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. En utmaning om någon. Speciellt för mig som haft ett långt uppehåll i bloggandet. Det dog ut i princip redan 2007, 10 år efter att jag började blogga 1997. Men om jag ska vara ärlig tar jag inte detta på så stort allvar. Klarar jag 100 blogginlägg på raken blir jag själv förvånad :-).

Jag har inte samma patos som förut. Jag har inte samma intresse för samhället i stort. Jag följer inte nyhetsflödet i samma utsträckning som förut. Jag är inte alls lika intresserad av vad som händer och fötter i världen.

Men så är livet. Allt kan inte vara som förr.

Jag fattar inte hur jag hade tid att skriva så mycket förut.

  januari 2005 78 st blogginlägg
 1. december 2004 109 st
 2. november 2004 101 st
 3. ktober 2004 82 st
 4. september 2004 77 st
 5. augusti 2004 96 st
 6. juli 2004 95 st
 7. juni 2004 102 st
 8. maj 2004 120 st
 9. april 2004 99 st
 10. mars 2004 103 st
 11. februari 2004 86 st

Annica Tiger 5:27 FM | Kommentarer (0) | Google

17 mars 2014

Avskaffa monarkin

Bra skrivet om vårt kungahus. Jag tycker inte att vi får valuta för pengarna. För vad gör de? Egentligen.

Kraschade Porschar, lyxliv och nacktatueringar – länge leve kungahuset. En del kallar dem dörröppnare - jag kallar dem Sveriges största bidragstagare.

Vad gör de för nytta av de apanage de får? Prins Philip är väldigt anonym. Madde lirar lyxliv i USA. På Haga slott är det duttinuttfamiljeliv numera. Kungen och Silvia är ett kapitel för sig.

Om nu kungafamiljen är en dörröppnare åt svenska företag utomlands, som en del hävdar – låt då näringslivet i Sverige finansiera hela kungahuset. Vi skattebetalare vill inte finansiera vuxna människor som glider omkring utan en vettig sysselsättning och som far runt mellan de mest exklusiva semesterorterna i världen. Inte en gång, utan flera gånger per år. Ett lyxlirarliv i världsklass.

Ja, varför inte låta näringslivet betala apanaget? Alternativt - avsätt monarkin. Det är en gammal förlegad surdeg.

Annica Tiger 4:59 FM | Kommentarer (0) | Google

16 mars 2014

Barnbrudar

Ibland undrar jag i vilket årtusende vi lever i. I Irak vill man införa barnbrudar. De vill även befästa mannens rätt att kräva samlag med sin hustru när helst han vill. Våldtäkt inom äktenskapet med andra ord.

Snart kan det bli tillåtet att gifta bort nioåringar i Irak. Människorrättsaktivister protesterar mot det nya lagförslaget och kräver att det stoppas.
– En nioåring förstår ingenting av äktenskapet. Hennes kropp är inte redo och hon kommer till sin man med en leksak eller docka i handen.

Jag hoppas verkligen att inget blir av detta lagförslag. Skulle det drivas igenom är det ett bakslag för hela världen, inte bara för Iraks kvinnor och barn.

Annica Tiger 5:50 FM | Kommentarer (0) | Google

15 mars 2014

Högkostnadsskyddet utarmas

Jag skulle hämta ut Doxiferm häromdagen som jag som KOL-patient ofta får som bredverkande antibiotika mot infektioner i lungorna. Döm till min förvåning att det inte längre gick under förmånssystemet. Men jag funderade inte så mycket mer på det. Men nu i går läste jag förklaringen. Förklaringen stavas PROFIT.

Kåvepenin. Det är ett mycket vanligt penicillin för barn som har öroninflammation, halsfluss och lung­inflammation. Det handlar om 70 procent av alla recept på luftvägsantibiotika som förskrevs till barn under fjolåret. Ändå plockar läkemedelsbolaget Meda bort Kåvepenin från förmånssystemet.

Ponera att en barnfamilj har många småbarn med öroninflammation, halsfluss och lung­inflammationer. Det kan bli dyrt. Alla barn under 18 år i samma hushåll, det vill säga som är skrivna på samma bostadsadress, har ett gemensamt högkostnadsskydd. Det innebär att alla barnens egenavgifter räknas ihop. Högkostnadsskyddet är ju den enda bromsen vi har i vårt välfärdsland mot för dyra medicinkostnader och kör man förutom det systemet så slår ju bromsen liksom aldrig till.

Annica Tiger 4:49 FM | Kommentarer (0) | Google

14 mars 2014

Melodifestivalen - parodi

Skrattade riktigt gott. Nu såg jag inte Melodifestivalen, men denna parodi ger nog en ganska bra bild hur det var :). I dag har jag lyssnat på låten som vann, Sanna Nielsen med Undo. Hur kunde den vinna?

)

Annica Tiger 4:53 FM | Kommentarer (2) | Google

13 mars 2014

Flaggdag

I går undrade jag för mig själv varför bussarna hade flaggor. Kollade sedan i almanackan och såg att det var flaggdag för alla som heter Viktoria. I dag har Greger namnsdag men han får ingen flaggdag. Jag tycker faktiskt att det är fel att det ska vara en flaggdag bara för att Vickan har namnsdag. Jag anser att det är gammalt och förlegat med dessa flaggdagar för vissa som fötts med guldsked i mun eller gift sig till detsamma. Avskaffa monarkin. Tänk på vad det kostar att ha en flaggdag. Alla flaggor som ska monteras på bussar, hissas på flaggstänger osv. Det är ju inte gratis direkt.

 1. 28 januari Carl XVI Gustafs namnsdag
 2. 12 mars Kronprinsessan Victorias namnsdag
 3. 30 april Carl XVI Gustafs födelsedag
 4. 14 juli Kronprinsessan Victorias födelsedag
 5. 8 augusti Drottning Silvias namnsdag
 6. 23 december Drottning Silvias födelsedag

Annica Tiger 5:06 FM | Kommentarer (0) | Google

12 mars 2014

KOL

KOL. Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom. Det låter inte så kul och det är sannerligen inte roligt. Men det är bara att gilla läget. KOL har jag haft länge, men nu börjar det bli mer lungemfysem som gör livet lite svårare även till vardags.

Lungornas uppgift är att transportera syre från inandningsluften till blodet och samtidigt vädra ut koldioxid. För att göra det möjligt är lungorna uppbyggda av en vävnad som består av miljarder små elastiska lungblåsor, alveoler. Om man har lungemfysem har de tunna väggarna mellan lungblåsorna skadats eller brutits ner helt. Istället för en liten klase av lungblåsor bildas ett slags oelastisk säck. Det leder till att växlingen mellan syre och koldioxid inte kan fungera som den ska.

Jag har själv sett det på röntgen och datortomografi i förra veckan. Så nu vet jag. Jag har visserligen fattat det för länge sedan, men man försöker alltid förtränga saker in i det längsta. Jag har rökt i 46 år så vad kan man begära? I går var jag på Karolinska sjukhuset för andningssjukgymnastik. Ja, det finns sådant. Det verkar faktiskt vara bra. Ska hämta ut apparaten på apoteket, sedan ska de skicka en grej via posten och sedan är det bara att sätta igång. Sluta röka? Ja, det kanske börjar bli läge för det snart?

Annica Tiger 6:25 FM | Kommentarer (2) | Google

11 mars 2014

Melodifestivalen

Tittarna svek finalen? Om jag ska vara ärlig är jag förvånad att så pass många som 3 301 000 ens iddes kolla på finalen. I flödet i FB har jag förstått att det inte har varit någon bra omgång av Melodifestivalen i år. Det kanske är dags att byta koncept. Varför inte gå tillbaka till den ursprungliga varianten?

Annica Tiger 5:09 FM | Kommentarer (0) | Google

10 mars 2014

Internet är en fluga

Undrar vad hon själv minns av sitt uttalande och hur det känns att ha haft så katastofalt fel? Med tanke på explosionen i form av bloggar, facebook, instagram, twitter och you name it!

"Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet" - Ines Uusman 12 maj 1996, då IT-ansvarig minister.

Min första hemsida gjorde jag 1996. Den låg på Tele2. Jag har flyttat den. Min andra hemsida handlade om njuffar och fästingar. HTML-guiden kom också 1996. Sen tappade jag räkningen....

Annica Tiger 5:16 FM | Kommentarer (0) | Google

9 mars 2014

Godis för ögat och hjärtat.

Ojojoj, detta var godis för ögat och hjärtat. 19 orsaker till varför hunden är människans bästa vän.

Annica Tiger 8:46 FM | Kommentarer (0) | Google

8 mars 2014

8:e mars Internationella kvinnodagen

Den 8 mars firas nu i Sverige, och förhoppningsvis i resten av världen, med möten och demonstrationer för att markera kvinnosolidaritet och föra fram aktuella reformkrav. Det var 1977 som FN:s generalförsamling antog en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av internationella kvinnodagen.

8:e mars är den Internationella kvinnodagen, men gör den skäl för namnet? Jag vill ha lite mer fokus i nyheterna i kväll på hur denna dag har avlöpt runt om i världen, inte bara här hemma.

Kommer denna dag att uppmärksammas i Sudan? Kommer några att demonstrera mot att milis och militär våldtar kvinnor i Sudan?

I Indien och Pakistan kommer det att demonstreras mot gruppvåldtäkter och kvinnoförtryck?

I Kongo har tiotusentals kvinnor och barn våldtagits. Kommer demonstrationer ske i Kongo på den internationella kvinnodagen?

I Somalia kommer det att finnas demonstrationståg gentemot kvinnlig könsstympning?

I Saud-Arabien kommer det att demonstreras mot att kvinnor inte tillåts köra bil?

Det får den feministiska svenska plaskdammen att verka lite smågrund.

En feminist förknippar jag med en humanist. Jämlikhet och jämställdhet är något som alla vinner på. Ingen ska diskrimineras på grund av sitt kön. Ingen ska ha fördel på grund av sitt kön. Ingen ska särbehandlas på grund av sitt kön. Ingen ska missgynnas på grund av sitt kön. Det går att dra paralleller med kön, då tänker jag på hudfärg, härkomst, samhällsklass och folkslag.

Norstedts stora svenska ordbok
humanist subst. ~en ~er
person som betonar vikten av respekt
för människans värdighet och rättigheter

Svenska Akademiens ordlista
femin|ism [-is'm] s. -en rörelse
för kvinnors jämställdhet med män

Norstedts svenska synonymordbok
jämlik - jämbördig, likaberättigad; likställd

Norstedts stora svenska ordbok
jämställ|d adj. -t
samma rättigheter och skyldigheter som annan person

Annica Tiger 6:44 FM | Kommentarer (1) | Google

7 mars 2014

Dödstestet

Skulle du våga göra det? Jag skulle. Vore det inte bra att veta om man ska dö inom de närmsta fem åren. Nu är jag ju så pass gammal att jag kanske redan ligger i farozonen, men ett besked vore bra att ha i handen. Då skulle jag säga upp mig från jobbet. Det finns så mycket som är ogjort och som antagligen aldrig kommer bli av. Inte när allt kretsar kring jobba, äta och sova. Åka helikopter. Träffa bergsgorillorna. Hoppa bungyjump. Åka Hurtigrutten. Åka världen runt, se Nya Zeeland och Australien.

Det kallas för dödstestet – och avslöjar om du kommer att dö inom de närmsta fem åren. Forskare tar ett blodprov på dig och mäter fyra olika biomarkörer i kroppen.

När jag var ung levde jag efter devisen, lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik. Men det vara bara skitsnack, ett sätt att urskulda ens egen ansvarslöshet. Nu blev det ju inte så och jag är glad för varje ny dag. Jag har passerat 60 år och då funderar man mer på när och inte om. Om någon förstår vad jag menar :).

Dödstestet", som publicerats i den medicinska tidsskriften Plos Medicine, förbryllar forskarna. Genom att analysera fyra biomarkörer kan de avgöra om en frisk person kommer att dö av en sjukdom inom de närmaste fem åren, utan att de behöver lida av en sjukdom just nu. Biomarkörer är ett ämne i kroppen som används för att mäta tillstånd. Och det visade sig att genom att slå ihop just dessa fyra biomarkörer får forskarna fram ett exakt värde som visar hur din kropp mår – och i fall du kommer att dö.

Annica Tiger 5:31 FM | Kommentarer (0) | Google

6 mars 2014

Rökningen minskar

Allt färre röker och snusar. Det är ju positiva nyheter.

Bland kvinnor har de dagliga rökarna minskat från 19 till 11 procent och bland män från 14 till 11 procent.

Jag började röka när jag var 13 år och på den vägen är det. Hade jag vetat om då hur facit skulle bli hade jag nog inte börjat röka. Då var inte heller informationen så spridd om rökningens avigsidor. Det röktes på flygplan, bussar och tåg. Det röktes i bilar, ja - rökning var helt naturligt. I reklam röktes det och i filmer var ciggen helt normalt, en rekvisita som syntes helt okey.

Så jag tycker bara att det är bra att rökningen minskar och hoppas verkligen att informationen om rökningens faror verkligen når dagens ungdomar så ingen börjar röka bara för att det är ballt eller coolt.

Annica Tiger 4:58 FM | Kommentarer (0) | Google

5 mars 2014

Vem döljer sig bakom skärmen?

En gammal favorit i repris.

Vem döljer sig bakom skärmen?

Annica Tiger 5:53 FM | Kommentarer (0) | Google

4 mars 2014

Konstiga sökningar på bloggen

Va i helvete har dom för sig inne i banken efter tre? Hasse och Tage. Hur många minns den här pärlan?

Från det ena till det andra. Vad gör de på bloggen efter klockan tre. Alltså - allvarligt talat. Varför söker de på detta som syns nedan? Det är inte ens samma ip-nummer så någon spamrobot kan det knappast vara. Nyfikenheten är stor, men jag lär aldrig få ett svar.

  1 hour ago Search: query for 'minns'
 • 1 hour ago Search: query for "kolla"
 • 1 hour ago Search: query for "lek"
 • 1 hour ago Search: query for "ena"
 • 1 hour ago Search: query for "lade"
 • 1 hour ago Search: query for "visade"
 • 1 hour ago Search: query for "off"
 • 1 hour ago Search: query for "jobba"
 • 1 hour ago Search: query for "inne"

Annica Tiger 5:54 FM | Kommentarer (0) | Google

3 mars 2014

Mobilt Internet

Jag har en sådan dålig uppkoppling så det är helt otroligt. Undra om jag kommer att kunna köra i 100 dagar oavbrutet eftersom mitt Internet inte tycker om just det där med oavbrutet. Det krånglar och lägger bara av. Koppla upp - inget händer. Koppla ned och koppla upp igen - inget händer. Mobilt Internet var nog en god tanke, men det har visat sig vara rena rama katastrofen då det krånglar hela tiden. Visst, det är dålig täckning generellt i detta hus även för mobiler. Men Internet har ju fungerat klockrent tills för ett par månader sedan då det blev så mycket sämre. Jag har fått ett nytt modem och nytt simkort, men det verkar inte vara det som felas. Trött är i alla fall förnamnet. Man kanske skulle skaffa fast uppkoppling, men de senaste åren har det inte varit prio ett.

Annica Tiger 6:00 FM | Kommentarer (1) | Google

2 mars 2014

MT visavi WP

Jag tuffar på med mitt MT. Jag körde med version 3.16 tills alldeles nyligen då mitt webhotell tyckte att jag nog av säkerhetsskäl måste uppgradera, så det är gjort. Men MT är mer begränsat än WP har jag förstått. Men jag tycker att min gamla blogg får duga och tänker inte migrera till WP. Inte ens för #blogg100 :-). Jag kan inte tagga i MT. Men det är inte hela världen. Eller hur?

Annica Tiger 4:16 FM | Kommentarer (2) | Google

1 mars 2014

#blogg100

Tiden går fort. Det är 1:a mars idag och jag inser att det jag anmält mig till börjar, #blogg100. Jag får tassa mig fram lite, det är länge sedan jag skrev regelbundet.


Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Annica Tiger 5:05 FM | Kommentarer (0) | Google

29 januari 2014

HTML-guiden

Jag funderar på att göra en riktig upprustning av HTML-guiden. Bara brutna länkar finns det gott om. Hästjobb. Men VaFan, någon gång måste det göras - alternativet är att stänga ned hela guiden.

Annica Tiger 12:51 EM | Kommentarer (1) | Google

26 oktober 2013

Smärta föder smärta

En del lär sig aldrig. Jag verkar vara den typen. Tre gånger under 10 månader har jag fått mitt hjärta krossat, av samma person. Egentligen borde jag slå näven i bordet och be personen fara och flyga. Men vi är så sammanlänkade. Men jag orkar inte en fjärde gång. That´s true.

Annica Tiger 8:26 EM | Kommentarer (1) | Google

22 oktober 2013

"Let Her Go" Passenger

"Let Her Go" Passenger

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you’re missin' home
Only know you love her when you let her go
And you let her go

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast

You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch surely dies

But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missin' home
Only know you love her when you let her go

Staring at the ceiling in the dark
Same old empty feeling in your heart
'Cause love comes slow and it goes so fast

Well you see her when you fall asleep
But never to touch and never to keep
'Cause you loved her too much
And you dived too deep

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missin' home
Only know you love her when you let her go

And you let her go (oh, oh, ooh, oh no)
And you let her go (oh, oh, ooh, oh no)
Will you let her go?

Annica Tiger 6:59 EM | Kommentarer (0) | Google

7 september 2013

Ibland blir det bara så

Annica Tiger 10:50 FM | Google

25 augusti 2013

Ljudet när modemet kopplar upp

Detta är nostalgi i kubik.


Annica Tiger 5:25 FM | Kommentarer (0) | Google

10 augusti 2013

Sahara


Annica Tiger 7:07 EM | Kommentarer (0) | Google

Såra mig inte, lura mig inte

Såra mig inte, lura mig inte


Så sant som sagt.

Annica Tiger 11:02 FM | Kommentarer (0) | Google

31 juli 2013

Tror gör man i kyrkan

– Det här är en kurva som har gått ner. Vi tror att det här var en isolerad händelse och därför gäller våra vanliga villkor, säger informatören vid Fritidsresor.
Jag vet inte hur avtalsvillkoren är skrivna, men inte skulle jag vilja bli tvingad att åka med barn till ett hotell som precis haft ett allvarligt utbrott av magsjuka. Städat - ja, kanske. Men sanerat - troligen inte.

Annica Tiger 5:41 FM | Kommentarer (0) | Google

28 juli 2013

Rattfylla är inte bara alkohol
Kör försiktigt, tänk på att inte köra bil drogpåverkad.

Annica Tiger 6:14 FM | Kommentarer (0) | Google

27 juli 2013

Burka är som ett enmanstält?

Apropå Ramadan. Det här med att kvinnor ska svepa in sig i ambulerande enmanstält. Hur tänkte Allah då? Är islam en sorts scoutrörelse?

Detta Twittrade Jonas Gardell.

Islam är sedan länge här för att stanna, det är varken främmande eller märkvärdigt, och själv tänker jag uppfylla min viktiga demokratiska uppgift och behandla muslimer på samma sätt som jag behandlar kristna, judar, homosexuella, heterosexuella, sverigedemokrater moderater, sossar, miljöpartister, funkisar och Danny – jag kommer att skämta!

Ja, man ska kunna skämta om det mesta. Men det är en hårfin gräns. Vart den går är till och var och en att bedöma. Men jag skulle nog inte ha dragit ett sådant skämt om en muslimsk kvinnas klädsel likt jag inte heller skulle ha dragit något fånigt bögskämt.

Annica Tiger 3:30 FM | Kommentarer (0) | Google

26 juli 2013

Alzheimersjuka kvinnor får mindre hemtjänst

Tre timmar mindre hemhjälp i veckan, enligt den senaste nationella alzheimerstudien. Kvinnorna förväntas i högre utsträckning klara sig själva med hushållsbestyr, allt enligt Jennifer Wegerup. Ja, det är inte förvånande för mannen är alltid normen oavsett det gäller utprövning av nya mediciner eller vård vid hjärtinfarkt.

Hon skriver om att i Holland har sexuella samariter väckt diskussion. Värma mat, byta kläder och så fixa en avrunkning eller två. Med kommunen som ska stå för kostnaderna. Den diskussionen har jag inte följt, men jag misstänker att ingen har diskuterat i denna term om det gäller en funktionsdrabbad kvinna.

Annica Tiger 5:47 FM | Kommentarer (0) | Google

25 juli 2013

Duktig vovve

Duktig vovve


Synd att inte alla hundägare är lika duktiga :-).

Annica Tiger 6:58 FM | Kommentarer (0) | Google

24 juli 2013

Skäms Migrationsverket

I Iran kan snatteri leda till en dödsdom. Bara det är ju absurt. Tänkte på det nu när jag skummade genom tidningen och läste om damen som snattat på grund av att hon inte hade råd att köpa mat, då pensionen inte räckte till.

Den 85-åriga kvinnan ville bjuda sin dotter på något gott – men hade inga pengar. Då stal hon maten i stället. – Jag skäms så, men jag har svårt att få pensionen att räcka till, säger hon till VLT.

Sedan hamnade jag på Debatt-sidan. En kvinna kan dömas till döden i exempelvis Iran och Irak om hon och hennes man inte kommer överens. Det räcker att bara snegla åt en man eller bli kär i fel dito.

Saxat ur min blogg 19 maj 2007:

Hedersmordet på 17-åriga Du’a Khalil Aswad den 7 april är unikt i ett avseende: Det dokumenterades. Minst nio män kastar tegelstenar, vanlig sten och betongblock på flickan i Bashika, nära Mosul, i norra Irak. Hundratals blir vittnen, vissa hejar på. Polisen står bredvid och tittar på – utan att ingripa.

Hur kan ens Migrationsverket komma på tanken att sända en person tillbaka till Iran, om det finns en dödsdom utfärdad över personen? VaFan, stening till döds är fortfarande ett straff i Iran och drabbar då kvinnor som, ofta utan bevis, anklagas för ditt eller datt.

Annica Tiger 4:23 EM | Kommentarer (0) | Google

Vänskap
En film som visar på oväntade former av vänskap. En film att se många gånger. Det värmer i hjärteroten varje gång. ;-)

Annica Tiger 5:29 FM | Kommentarer (0) | Google

23 juli 2013

Anhörighetskassan

Regeringens politik har gjort att fler inte tycker att det är "värt" det att stanna i a-kassan, konstaterar statsministern. I stället kan föräldrar och sambos få rycka in för att stötta den som är arbetslös, säger Fredrik Reinfeldt (M) som också formulerar en ny jobbstrategi.

Jajamänsan, det gäller bara att man har en sambo och levande föräldrar då med andra ord?

Jag saxar text från den underbara tecknaren Max Gustafson, se hans bild - Anhörighetskassan.

Fredrik är trött nu. Stackars liten. Negativa känslor tär på krafterna. Att gå omkring och hata välfärdssamhället måste vara väldigt påfrestande i längden. Och att sedan behöva axla ansvaret att rasera detta berg av olika trygghetssystem som alla försoffade bidragtagare tillskansat sig, måste vara förlamande tröttsamt.

- Man får stöd och hjälp av sina föräldrar, sin partner eller på annat sätt. Sist och slutligen finns det ju andra trygghetssystem som fångar upp människor.

Det här är individuell frihet som ger stora möjligheter. Nu kan du skapa din egen socialförsäkring. Ring mamma.

Annica Tiger 4:31 FM | Kommentarer (0) | Google

Ta inget för givet
Ja, vad säger man? Småler.

Annica Tiger 4:23 FM | Kommentarer (0) | Google

22 juli 2013

Ett nej betyder nej och inte ja eller nja.

"Att ha blivit utsatt för en våldtäkt är hemskt. Det har krossat något inom mig. Likaså känner jag mig krossad av hur jag blivit behandlad av rättssystemet. Vad är det för samhälle vi lever i där någon annan tar sig rätten att bestämma över min sexualitet? Vad är det för samhälle vi lever i där man som våldtäktsoffer är den som känner sig äcklig? Var är det för samhälle vi lever i där våldtäktsoffer tvingas genomgå flera integritetskränkande förhör och undersökningar medan gärningsmannen köper en latte på väg till jobbet – utan att ens förstå att det han gjorde var fel?"

En stark berättelse om hur hon upplevt och försökter leva med att blivit våldtagen. Förövaren kan leva vidare, glömma och gömma. Men våldtäktsoffret får leva med detta resten av livet. Jag kan nästan höra vilka frågor hon får vid förhören.

Frågor som:
- Hur var du klädd?
- Hade du druckit alkohol?

 • Att kyssas betyder inte ja till sex.
 • Att säga ja till en sorts sex betyder inte ja till andra typer av sex.
 • Att ha sex en dag betyder inte ja till sex nästa dag.
 • Att vara full betyder inte ja till sex.
 • Att vara ihop med någon betyder inte ja till sex.
 • Att följa med någon hem betyder inte ja till sex.
 • Att inte skrika eller slåss betyder inte ja till sex.
 • Att flirta betyder inte ja till sex.
 • Att inte säga nej betyder inte ja till sex.
Det viktigaste är att man själv känner efter om man tycker att någonting är okej eller inte. Framförallt ska sex vara ömsesidigt, d.v.s. alla inblandade ska känna lust att ha sex. Det viktigaste är att man lyssnar in sin partner/partners och man har rätt att avbryta och säga nej även om man myst eller hånglat innan.

“När någon tvingar en annan till samlag eller liknande sexuellt umgänge genom våld eller genom hot som innebär eller för den hotade framstår som trängande fara är detta en våldtäkt.”

Annica Tiger 6:04 EM | Google

Kunskap ger makt

Ärlighet varar alltid längst

Visst, kunskap ger makt. Men å andra sidan är det inte alltid lättare att veta sanningen. Det som smärtar mest är själva ljugandet, in absurdum.

Annica Tiger 6:06 FM | Kommentarer (0) | Google

Ensamhetens olika grader

Jag läste på Facebook om att en kvinna kände en sådan rastlös ensamhet. Ensamhet var annars något hon uppskattade. Läste kommentarerna och fick lite egna funderingar.

Det finns många grader i helvetet, som min gamla pappa brukade säga - innan han dog. Huruvida det är sant eller inte är en annan fråga.

Men det finns flera olika ensamheter.

Ensamhet i en tvåsamhet. Hur ensam kan man inte känna sig då?

Ensamhet i en grupp. Ta exempevis på en arbetsplats. Det kan handla om mobbning eller ha andra orsaker, otrivsel på arbetsplatsen.

Självvald ensamhet. Ljuvligt. Kreativt. En lisa för själen.

Ofrivillig ensamhet.

En mer eller mindre påtvingad isolerande ensamhet. Ensam i ensamheten? Kan det bli så mycket värre?

Förut pratades det om en analog ensamhet och nu är vi inne i den eran då vi kan tala om en digital ensamhet.


Annica Tiger 3:55 FM | Kommentarer (0) | Google

20 juli 2013

Folkpartiet eller SD?

Postar om ett inlägg jag gjorde i juli 2006. Inser att det fortfarande aktuellt, än idag. SD flörtar med väljarna i dag med allehanda rasistiska och populistiska utspel. Folkpartiet har också varit inne på den banan. Inget är nytt under solen?

----------------

Folkpartiet fortsätter att flörta med väljare, på ett i mitt synsätt fel sätt. Vid förra valet fick frågan angående språktest många röster. Försöker de nu med ytterligare liknande förslag fiska tillbaka dessa (i ganska grumliga vatten) som då röstade på dem nu i valet 2006?

Saxat ur en ledare i Expressen.

Inför 15-årsgräns för huvudduk. Förbjuda religiösa friskolor. Kontrollera underlivet på alla högstadieflickor. Det är några av de drastiska förslag folkpartiets Nyamko Sabuni presenterade på Fjärde sidan i Expressen i går.

Att tvinga någon till en gynekologisk undersökning kan anses i sig vara ett övergrepp. Alla som har legat i en gynstol vet hur utlämnad man känner sig, även om man går till gynekologen frivilligt. Jag är fullt övertygad om att de föräldrar som har könsstympat sina döttrar på ett eller annat sätt kommer att se till att de inte ens kommer i närheten av en gynstol. Ska tjejerna hämtas med tvång? Ska de tvingas upp i stolen?

Kvinnlig könsstympning är ett jäkla gissel, men jag vet inte om Folkpartiets förslag råder bot på den problematiken. Jag tror mer på information och upplysning, samt att könsstympningen kommer att försvinna i takt med att de som utövar den integreras i det svenska samhället. Vi har även en lagstiftning mot könsstympning, nyligen var det en rättegång och en fällande dom.

För om nu tjejer ska tvingas upp i en gynstol borde samma krav ställas på att killarna ska visa snoppen för skolsköterskan. Varför? Jo, omskärelse är i mina ögon också en form av könsstympning. Sker omskärelsen redan när barnet bara är en baby är det en form av övergrepp. Judar och muslimer omskär sina söner i tidig ålder, en ritual som ofta efterföljs med en fest. Vore det inte bättre att de fick välja själva som vuxna om de vill bli omskurna eller inte?

Kvinnlig könsstypning brukar dock, jämfört med killarnas, vara mer radikal, minst sagt. Det finns minst fyra varianter.

Saxat ur Vårdguiden.

Kvinnlig könsstympning innebär att en större eller mindre del av kvinnans könsorgan skärs bort eller på andra sätt skadas av orsaker som har med kultur eller tradition att göra. Enligt WHO finns det fyra olika typer av könsstympning:

1. Förhuden runt klitoris och/eller dess topp avlägsnas. Ofta görs ingreppen med ett rakblad, som ofta inte är steriliserat och kanske inte ens är vasst längre. Tänk vilken smärta flickan måste uppleva?

2. Hela klitoris och ibland även delar av eller hela de inre blygdläpparna skärs bort. Att ta bort hela klitoris är att förneka kvinnan ett normalt sexliv som vuxen. Även här används ofta ett rakblad, se ovan.

3. Hela klitoris samt inre och yttre blygdläpparna skärs bort. Sedan förseglas kvinnans könsorgan genom att det som är kvar av blygdläpparna sys ihop. Kvar blir en liten öppning för urin och menstruationsblod. Detta är det mest omfattande ingreppet som också kallas infibulation eller faraonisk omskärelse. Detta måste vara ett helvete att genomgå, speciellt om det sker utan bedövning och med ett slött rakblad. Underlivet blir förstört för resten av livet. Kvinnan "sprättas" upp inför giftermålet. Givetvis måste ju mannen kunna nyttja sin brud på sedvanligt sätt. Även denna uppsprättning torde vara smärtsam och mannens rätt till samlaget lär inte vara någon njutning för kvinnan. Tvärtom. Men det är väl antagligen det som är meningen?

4. Prickning eller rispning av klitoris med ett vasst föremål. Som en läkare sa på TV, detta är svårt att se vid en gynekologisk undersökning. Men för barnet var det troligtvis en traumatisk upplevelse när det skedde.

Huvudduk eller inte? Hur ska alla andra religiösa huvudprydnader hanteras (ofta är det män som bär dem), som turbaner, palestinasjalar som viras runt huvudet på ett visst sätt, judarnas hattar och den där lilla hättan (kippa) judarna brukar ha på huvudsvålen. Ska vi införa ett förbud att använda dessa huvudbonader under 15 år också?

Flickorna ska inte tvingas av sina föräldrar att bära huvudduk om de inte vill, men om de nu vill ha den så är ett förbud svårt att efterleva. Hur ska det kontrolleras? Vem ska eventuellt straffas om en tjej under 15 bär huvudduk? Tjejen eller föräldrarna?

Friskolor är jag emot. Men nu finns de och får till och med pengar av oss skattebetalare, fast en del av dem verkar lite dubiösa. Dock finns en viss insyn i och med att de uppbär bidrag. Är det bättre att de smyger med skolor? Friskolor utan insyn är väl än värre? För föräldrar som i dag har barnen i religiösa friskolor lär inte låta barnen gå i vanlig skola, utan då går nog bara skolorna "under jorden". Vi har en allmän skolplikt, men jag tror att det blir svårt att efterleva den. Ska barnen, vars föräldrar inte vill ha dem i svenska skolor, jagas fram med blåslampa och tvingas in i det svenska skolsystemet?

Folkpartiet flörtar med mörka krafter.
Det gick ju bra i förra valet.
Kanske det funkar i september?
Jag hoppas verkligen inte det!!!

Detta är dock något som borde genomföras.

I övrigt bör vi införa begreppet hedersvåld i brottsbalken, kriminalisera barn- och tvångsäktenskap, införa ett gränsbelopp för hemgiften samt senarelägga och förlänga preskriptionstiden vid könsstympning.

Annica Tiger 9:20 FM | Kommentarer (0) | Google

19 juli 2013

Slit och släng bemanning AB

Bemanningsföretagen expanderar och vinstmaximerar. I dess spår lämnas många därhän, vem står för den kostnaden? Kolla gärna in denna länk, Slit och släng bemanning AB.

Annica Tiger 4:55 FM | Kommentarer (0) | Google

DiscoSå tar vi lite morgondisco för att vakna till :-).

Annica Tiger 4:17 FM | Kommentarer (0) | Google

18 juli 2013

Sådan vacker musik
Jag tycker denna musik är så vacker. Jag får ståpäls varje gång jag hör den. Jag vet inte ens vad den heter och förstår inte vad den handlar om. Men in i hjärtat letar den sig in. Det går inte att värja sig.

Annica Tiger 6:42 EM | Kommentarer (0) | Google

Anti-Jante

 • 1. Du ska tro att du är enastående!
 • 2. Du är värd långt mer än du tror!
 • 3. Du ska tro att du är minst lika klok som andra - ibland klokare!
 • 4. Du ska veta att du är minst lika bra som andra - ibland bättre!
 • 5. Du vet mycket mer än många andra!
 • 6. Du har mycket att vara stolt över!
 • 7. Du duger till mycket!
 • 8. Du skall le, skratta åt dig själv och din omvärld!
 • 9. Du ska tro att andra tycker om dig - och tycka om andra!
 • 10. Du ska tro att du har kunskaper att lära ut - och även lära av andra.

Annica Tiger 5:23 FM | Kommentarer (0) | Google

17 juli 2013

Egyptens framtid?

Att se detta klipp ger mig hopp om Egyptens framtid. Så ung och så sunda åsikter, må det vara en spegelbild av den unga generationen i Egypten. Då kommer den arabiska våren inte bara förbli en dröm.

Annica Tiger 6:09 EM | Kommentarer (0) | Google

Syrien

Nu har detta pågått så länge och jag undrar fortfarande varför ingen reagerar?

"Kriget i Syrien kallas 2000-talets värsta tragedi. Varje månad dödas 5 000 människor. Katastrofen är nu att jämföra med folkmordet i Rwanda 1994, enligt FN. Konflikten i Syrien har pågått i 26 månader och skördat upp mot 100 000 människoliv. Våldsamheterna har eskalerat de senaste månaderna vilket oroar toppnamn inom FN."

Annica Tiger 4:26 FM | Kommentarer (0) | Google

16 juli 2013

Böcker på väg.

 • * 1 st Tiger, tiger
 • * 1 st Till minne av Charlie K
 • * 1 st Harrys sång : en familjesaga
 • * 1 st Europas skam : rasister på frammarsch
 • * 1 st Livlinan
 • * 1 st Hemligheten på Mercy Close
 • * 1 st Pojken i resväskan
 • * 1 st En man som heter Ove
 • * 1 st Innan jag somnar
 • * 1 st Skamfläck

En skön blandning som är på väg hem via Bokus. Alltid ska väl något höja sig över mängden?

Annica Tiger 5:45 EM | Kommentarer (0) | Google

Apple stäms för sexmissbruk

Hur kan man stämma Apple för detta? Hur är det med det egna ansvaret? Erotiskt filter får man väl skaffa själv och använda datorn med måtta. I USA kan man stämma skjortan av varandra, men detta är ju fånigt. Okey, synd om grabben - men det låter som om hela felet är hans och inte Apples.

"Det hela började när Sevier för ett år sedan köpte en ny Macbook Pro, framför allt för att skapa musik men också för att komma åt internet. När han en dag skulle logga in på Facebook skrev han fel i adressfältet. Istället för att besöka Facebook hamnade Sevier på porrsajten Fuckbook.com, där han utsattes för pornografiska bilder som "appellerade till hans manliga biologiska drifter", som han skriver i stämningen. Detta ledde till att Sevier, som enligt egen utsago aldrig tidigare kommit i kontakt med porr eller besökt någon strippklubb, snabbt blev beroende av nätporr.

Härifrån gick det snabbt utför. Sevier började föredra de nakna unga kvinnorna framför sin fru, "som inte längre är 21", vilket så småningom ledde till att frun "kidnappade deras son och försvann". Detta, i kombination med beroendet av nätporr, gjorde Sevier deprimerad och oförmögen att arbeta."

- Summan av kontentan. Om han gett fan i att glo på sexiga tjejer och börjat föredra dem före sin fru så kanske inget av det som han nu klagar över hänt? Varför inte leva sitt liv as usual och leva det bra?

Annica Tiger 6:08 FM | Kommentarer (0) | Google

15 juli 2013

Ja, tiden går och vi med den

Ärlighet varar

Annica Tiger 4:31 FM | Kommentarer (0) | Google

14 juli 2013

Ärlighet varar längst

Ärlighet varar

Annica Tiger 10:04 FM | Kommentarer (0) | Google

I nöd och lust

I nöd och lust.jpg

Annica Tiger 9:20 FM | Kommentarer (0) | Google

Arbete pågår

arbete.jpg

Annica Tiger 6:46 FM | Kommentarer (0) | Google