8 maj 2014

Man dog i arresten

Man omhändertogs för fylla. Dog i arresten.

– Efter ett tag upptäckte man att han mådde dåligt och man tillkallade ambulans. Personal påbörjade hjärt- och lungräddning för att rädda mannen

Efter ett tag är ett mycket relativt begrepp. Hur ofta kollar de dem i cellerna? Hur väl kollar de dem? Genom en glasruta eller att gå in och se om de i alla fall andas?

Annica Tiger 5:55 FM | Kommentarer (0) | Google

11 september 2010

Hallhiss

Hallhissen. Nytt ord som bara slant ut när jag skulle säga hisshallen idag.

Sverigedemokrater - unga svenska män i flertal? Idag tjuvlyssnade jag på en konversation om valet. Ena killen - en ung svensk välkammad man - sa att han skulle rösta på Sverigedemokraterna. Anledning till var att han ansåg att svartskallarna kom hit till Sverige och snodde jobben. Jobben för vem framgick aldrig.

Flertalet nya invånare tar nog de flesta jobb svenskarna är för slöa för att ta eller anser är för lågt avlönat - typ diskare, städare eller liknande jobb. Många - själva även de från andra länder - utnyttjar dem som arbetskraft via instegsjobb, praktik och nystartjobb - i praktiken gratis arbetskraft finanserat via skattsedlarna.

Spärrvakterna i Stockholm sägs vara de mest utbildade i hela världen. Själv har jag mött både läkare och ingenjörer i den arbetsmiljön.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:58 EM | Kommentarer (0) | Google

14 oktober 2009

Snö? Redan?

Congratulations
Visa ditt leende

Hej Annica

Fram med serpentinerna!
Ställ en flaska i kylaren!
Det är din födelsedag i dag.
Hjärtliga gratulationer på födelsedagen
från oss på Sony Ericsson!

Mycket nöje,
Sony Ericsson-teamet

Lustigt vad intima Sony Ericsson är med mig då. Det enda vi har ihop är att jag köpte en mobil av märket Ericsson för många år sedan.

Jag är ledig i dag, det känns som jag inte gjort annat än jobbat senaste tiden, men nu har jag i alla fall två dagar off. Skönt.

Det snöade i morse. Lite tidigt om någon skulle fråga mig. Burr!!!!!!!!!

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:27 FM | Google

12 juni 2008

www.stoppafralagen.nu

Snart ska beslut tas om huruvida Försvarets Radioanstalt (FRA) ska avlyssna all kabelburen kommunikation som passerar Sveriges gränser. Det blir en hel del trafik som omfattas om detta lagförslag går igenom. Själv har jag nog mina misstankar om att detta redan sker även om det inte är officellt sanktionerat.

I går så träffade jag en person när jag jobbade. Hon kände igen mig direkt, själv tog det ett tag innan jag kunde orientera mig vem hon var, men jag har en svag aning om att vi har setts tidigare på KGB. Det blev ett oväntat men roligt inslag i jobbtristessen.

Jag blir alltid lika förvånad när folk känner igen mig, jag har förändrats under årens lopp, speciellt nu efter cellgiftskuren. En del skulle kanske påstå att min kropp har åldrats i snabb takt, vilket den har gjort men det försöker jag låta bli att tänka på. Det är inte den biologiska åldern som räknas, kroppen är bara ett skal - det är insidan som är den viktiga.

En annan rolig sak hände i går, jag har ännu inte riktigt bearbetat det, men jag gick i alla fall och log hela eftermiddagen i går. Ett damoklessvärd som hängt över mitt huvud, har det i alla fall känt som, försvann i går. Det är skönt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:55 FM | Google

23 november 2007

Buy nothing day

I morgon lördag är det en "köpfri dag", för att medvetengöra oss om våra konsumtionsvanor. Vi handlar mer och mer, fler och fler blir "shopalcoholic"-beroende. Många handlar mer än vad de egentligen har råd med, numera mycket enkelt med tanke på hur lätt det är att få lån via SMS. Nu till jul beräknas handeln slå all time high hörde jag, summan 6.000 per person hörde jag på nyheterna i förra veckan, kommer att spenderas i julhandeln. Det är egentligen inte klokt. Ofta kommer det surt efter.

Själv har jag "Buy nothing day" nästan varje dag. Att shoppa runt gör jag mycket sällan, mat måste jag handla som alla andra, men jag är inte typen som gillar att strosa runt i affärer. Min garderob är liten på grund av detta, men det är okey - det behövs inget överflöd av kläder och prylar egentligen. Den som inte strosar runt i affärer gör inte av med pengar. Jag reser hellre för de sekiner som blir över. Kanske inte det ultimata heller, men...

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:58 EM | Google

28 oktober 2007

Röjröj

Grannarna har fest och håller mig vaken och säkerligen många andra. De spyr på balkongen (synd om de som bor i tillbyggnaden under) och det är ett djävla röjröj inne i lägenheten. Synd att de inte ens kan stänga balkongdörren så att lite av oväsendet försvinner. Nyss hörde jag att det kommer flera människor (en kille skrek i mobilen och vägledde dem hitåt) och det blir nog en vaknatt :(.

Det är ett privat fastighetsbolag så det finns ingen störningsjour eller liknande att ringa till. Det brukar annars finnas att tillgå i större fastighetsbolag, som exempelvis Stockholmshem. Jag kan inte heller gå runt huset hörna och be dem dämpa ned sig lite för den porten har en portkod som jag inte känner till. Okey, det är väl bara jag som börjar bli gammal :), grinig och sur?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:34 FM | Google

25 september 2007

Bilistens mardröm alternativt glädjekälla

Att åka till den årliga bilbesiktningen (bilprovningen heter det visst numera) med en bil som har några år på nacken kan vara en mardröm eller en glädjekälla. I dag var det en glädjekälla då den gick igenom utan anmärkning. Det finns gånger då det varit en mardröm, anmärkningar som kostat skjortan att åtgärda - men det är bara att bita i det sura äpplet för det är ju i ens eget intresse att åtgärda det som bilbesiktningen ålagt mig som ägare av bilen att fixa inför ombesiktningen.

Men jag tycker det är bra att vi har en obligatorisk bilbesiktning, som förhoppningsvis sållar ut de värsta trafikfarliga bilarna från vägarna. Själv är jag helt novis vid motorhuven och under chassit, så för mig är det enda sättet att få reda på om något inte är som det ska, såvida det inte är helt uppenbart - likt att avgasröret skramlande ramlar bort under färd eller blinkande lampor lyser i bilen och orsakar hjärtklappning och lätt panik.

Jag är annars tekniskt lagd och kan laga köksfläktar, mecka med datorn och andra pryttlar - men bilen och allt som har med den att göra är för mig helt ointressant och jag har inte ens velat försöka lära mig mer än det jag måste, tanka, fylla på olika vätskor i rätt behållare och kolla oljan :-). Det är därför jag lämnar in den på verkstad varje år enligt serviceplanen och låter proffsen ta hand om resten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:45 EM | Google

24 juli 2007

Rötmånad? Vi har ju kylskåp numera!

Rötmånad. Det låter allvarligt. Det var det med all sannolikhet innan kylskåpet, frysen och kylväskan kom. Jordkällare var förut ett av alternativet istället för kylskåp.

Enligt Bondepraktikan börjar den i slutet av fruntimmersveckan, runt den 22-24:e juli, och pågår i en månad. Innan kylen och frysens intåg i folkhemmet märktes en stor skillnad på hållbarheten på maten i rötmånaden.

Jag minns många jordkällare jag har varit inne i uppe i Norrland. Fuktig kyla skulle jag vilja beskriva att det kändes som. En jordkällare hade spindlarna tagit över och där gick ingen in längre. Konstigt? :)

I en del gamla hus finns även en jordkällare under köket. De hus jag har varit som haft detta har haft luckan dold under en trasmatta. Den jordkällaren brukar, i alla fall de jag stigit ned i, ha lite mindre fuktig kyla.

Men hur som haver. Kylskåpet och frysen är uppfinningar som verkligen är av godo, lägg därtill tvättmaskinen. Vilka underverk de måste ha varit när de kom?

Mat ska alltid behandlas korrekt, vare sig det är rötmånad eller inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:25 FM | Google

20 juli 2007

Kärnkraftverk i jordbävningsområde?

Yisses, i Japan skulle jag inte vilja bo. Skalv är mycket vanliga i Japan. Det inträffar ett i snitt var femte minut. Haja det, var femte minut! Även om de flesta förmodligen inte känns är siffran i mina ögon svindlande.

Men detta lär de ha i åtanke när de bygger förmodar jag, annars skulle de inte kunna ha så stora höghus. På TV har jag sett glimtar från kontorslandskap under pågående skalv och det har sett ganska underligt ut, skyltar svajar och grejer flyttar på sig.

Jordbävningen i måndags mätte 6,8 på Richterskalan och skalvets epicentrum låg endast nio kilometer från Kashiwazaki-Kariwa. Skalvet orsakade att tio människor omkom och drygt tusen skadades.

Världens största kärnkraftverk ligger där och nu har de stängt det. Det var tydligen inte byggt för att klara 6,8. Borde de inte ha tänkt på det och säkrat det för lite högre siffror på Richterskalan med tanke på omständigheterna?

I onsdags krävde FN:s atomenergiorgan IAEA en fullständig utredning av säkerheten på Kashiwazaki-Kariwa eftersom det då stod klart att radioaktivitetsläckorna var värre än vad som först angavs...Allt som allt har 50 olika ”problem” rapporterats från kärnkraftverket efter skalvet

Det låter inte så betryggande och jag skulle tro att omkringboende inte riktigt känner sig komfortabla med att ha detta kärnkraftverk i närheten. För jag hoppas att informationen inte mörkas i Japan? Det går nog knappast numera, med Internet och kabel-TV med BBC och andra nyhetskanaler som folk förhoppningsvis kan ”ratta” in.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:28 FM | Google

6 maj 2007

Paris Hilton checkar in i fängelse, istället för Hilton

Jag brukar inte bry mig så mycket om vad kändisarna gör, de sidorna som handlar om dem i kvällstidningarna bläddrar jag snabbt förbi. För mig är det helt ointressant att läsa om kändisskvaller.

Jag tycker inte det finns något nyhetsvärde i det och egentligen borde kvällspressen sluta med dito skriverier, det är bara slöseri med papper och framförallt journalisternas arbete - de skulle kunna skriva om annat som är mer relevant och intressant. De som har behov av att läsa om kändisarna kan köpa de skvallertidningarna som finns.

Men jag inser ju att kändisskvaller säljer, så jag förstår att kvällstidningarna vill vara med och dela på kakan. Numera köper jag sällan kvällstidningarna, utan brukar glutta på nätet - både på Expressen och Aftonbladet. När det gäller nyhetsrapportering är TV och radio bäst.

Men nu ska jag faktiskt skriva om en kändis. Det är bara för att jag tycker det är bra att inte ens pengar kan köpa en kändis fri från ett fängelsestraff. Efter att ha gjort sig skyldig till upprepade trafikbrott har partyprinsessen och hotellarvtagerskan dömts till 45 dagar i fängelse. Med all sannolikhet fick hon lite rabatt, hade det varit en vanlig människa hade straffskalan säkert varit högre.

Enligt domen kan Paris Hilton varken få permission, villkorlig straff eller fotboja. Hennes 45 dagar kommer helt enkelt att vara bakom lås och bom.
– Det är patetiskt och avskyvärt, ett slöseri med skattepengar. Det är ett skämt, säger hennes mamma Kathy Hilton till AP.

Ett slöseri med skattepengar? Ja, det är ett sätt att se på saken förstås. Då skulle man kunna tycka att alla som döms till fängelse är ett slöseri med skattepengar?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:13 FM | Google

29 april 2007

Korrigering texten nedan, fel länk inlagd

Bra om man länkar till rätt artikel.
Nu har jag ändrat, artikeln om
hunden
ledde till helt fel artikel.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:47 FM | Google

Fortkörning och djurplågeri

Att hålla gällande hastighetsgränser är viktigt, 30 och 50 allrahelst. Att köra i 81 när det är 50 som gäller är inte bra och ger indraget körkort på stubben om polisen har hastighetskontroll. Jag räknar alltid kallt med att risken finns för detta och vågar inte chansa, dessutom är det dumt att chansa - det kan bli en dyr historia att bara få fortkörningsböter numera.

F.d statsministerns fru åkte dit häromdagen. Att hon inte observerade 50-skyltarna kan jag bara spekulera i. Pratade i mobil under bilkörning, vem hinner se trafiksskyltarna då? Satt i sina egna tankar, psykisk autopilot? Nonchalans? Fina bilar är det kul att gasa på med. Eller så var det dåligt skyltat?

– Det beror på att jag inte observerade att jag kommit in på en 50-sträcka.

Jag ursäktar inte fortkörningen. Det är viktigt att hålla gällande hastighetsgränser, även om de ibland är obegripliga - men de finns där av en anledning och jag tror inte de sätter hastighetsgränser helt oplanerat.

Jag tycker själv att det ibland är dåligt skyltat. Jag brukar numera köra runt i Farsta och Årsta och är så in i bomben irriterad på att skyltningen är så dålig. Skyltar för 30 brukar finnas, de är inte svåra att missa, och markeringarna i gatan är till god hjälp. men sedan finns det sträckor där jag faktiskt inte vet vilken hastighet som gäller då det inte är skyltat med en 50-skylt, men inte markerat med 30 på körbanan.

Säkert sitter det en skylt någonstans i början och slutet av vägen, men kommer man in mitt på sträckan så tycker jag att skyltar borde sättas upp även där. Bättre med en skylt för mycket, just för att underlätta för bilisterna.

Min fasa är ju att bli av med körkortet. Är jag osäker kör jag i 30 om jag inte observerat en 50-skylt. Däremot är Örbyleden och Huddingevägen väl skyltat och det är inte svårt att förstå att det där är 70 som gäller. Det är skönt att få gasa på lite, för den bil jag oftast kör känns som den borde blåsas ut ordentligt.

Så ett rejält lappkast.

Jag undrar varför inte denna mans exsambo ingrep? Jag skulle aldrig stå ut och se en hundvalp plågas så, jag skulle göra en polisanmälan för djurplågeri.

Men å andra sidan, polisen och åklagare har sina prioriteringar och ibland undrar jag över dessa.

En hundvalp på åtta veckor kissar inne innan den blir rumsren, det vet alla seriösa hundägare. Det är hundägaren som ska lära hunden att bli rumsren, det sker inte via stryk vid missöden utan att hundägaren är observant och går ut med valpen så fort den verkar kissnödig och efter att den ätit och druckit.

Det är ungefär som om man skulle banka skiten ur ett spädbarn bara för att den gör i blöjan och senare har svårt att få ordning på pottträningen.

Enligt mannens exsambo började han direkt misshandla Teddy då den kissade inomhus eller inte lydde.
– Han blev arg och kastade honom pang ner i golvet, säger hon i polisförhören.
När hunden blev skygg för husse kallade han valpen en ”jävla tönt” och ”skithund”...När den kissade på sig av rädsla fick den ännu mer stryk...Vid ett tillfälle kastade mannen Teddy från köket och in i badrummet, ett kast på närmare fem meter.

Hunden blev bara tolv veckor gammal, sedan avled den av skadorna den fått av mannens djurplågeri. Denna man ska aldrig få köpa hund flera gånger. Denna man är inte lämlig hundägare, definitivt inte. Man behandlar inte ett djur på detta sätt, även ett djur har rätt till human behandling. En hund är ingen slit och släng-vara.

Jag skrev ett långt inlägg om detta för några år sedan.
Det kanske kan vara värt att läsa innan man skaffar en hund?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:02 FM | Google

6 mars 2007

En sorglig, men samtidigt positiv artikel

Mina bekymmer blir så små i jämförelse med detta. Jag måste ge denna man credit för att han inte ger upp, trots att halva kroppen är borta. Efter en olycka fick underkroppen amputeras och han är numera bara 78 centimeter, mot tidigare 167 cm. Det är lite skillnad det.

– Detta är mitt andra liv, säger han.

Jag är full av beundran och tar till mig hans envishet.

En sorglig historia i sig, men ändå blev jag både glad och peppad av att läsa artikeln.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:00 FM | Google

27 februari 2007

Fjuckby och Fittja, gamla ortsnamn

I många år bodde jag i Masmo, som låg intill Fittja - långt innan det blev massor av höghus där. Jag minns Fittja Värdshus och den lilla smala vägen som gick dit.

Institutet för språk och folkminnen har beslutat att orten Fjuckby norr om Uppsala inte får byta namn till Fjukeby, som orten kallades förr i tiden.

Det var femton Fjuckbybor (av totalt 50 innevånare) som tydligen tröttnat på de eviga skämten kring ortens namn. Jag är nog ganska fantasilös, men Fjuckby och fuck alternativt jucka, har inte alls den sammankopplingen som Fittja och fitta har. Mycket fantasi måste man ha i alla fall för att dra de olika parallellerna om orten Fjuckby tycker jag.

Vi ska värna om de gamla ortsnamn vi har.
Oavsett om de i nutid kanske liknar andra ord.

En bild hur det var 1968 vid Fittja.
En idyll innan de startade alla byggen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:27 FM | Google

20 februari 2007

Nu får Citymail ta sig själva i örat!

Räkningar är aldrig roliga att få. Men räkningar är något som tillhör det vardagliga livet och ska betalas, vare sig man vill eller inte. Det går ju inte att strunta i att betala hyran eller skita i att pröjsa elräkningen. Det brukar straffa sig till slut, eller rättare sagt det straffar sig till slut. Vräkning. Elen stängs av.

Jag väntar på en räkning som postades den 4:e februari och den borde ha kommit fram, oavsett hur slöa brevbärare Citymail nu har i det distrikt jag bor. Men nu har jag ringt företaget och bett dem skicka en ny faktura, för den förfaller den 3:e mars och det vore ju behändigt om den kom mig tillhanda lagom tills det är dags att betala månadens räkningar.

Den person jag pratade med sa att det var inte första gången Citymail inte levererat de räkningar de sänt ut. Såklart det går att pressa priserna och få kontrakt om Citymail ger fan i att dela ut posten, men vad är det för vits med att anlita ett sådant företag? Då ställer jag mig frågan, varför inte anlita Posten istället?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:11 EM | Google

15 februari 2007

Våga vägra vara borgare-knapp

Nu finns Våga Vägra Vara Borgare som knappar
och kan köpas i ETC butik.

ETC har startat en Hejdå Reinfeldt-fond.

Lite suddig bild, men närbilder
med mobilen blir inte så bra.

Våga Vägra Vara Borgare

Jag har satt den stora på jackan och
den lilla tänker jag ha på T-shirten eller tröjan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:55 FM | Google

7 februari 2007

Nattdagis / DNA-testa trosor

Avdelningen korkade beslut.

I går slog Regeringsrätten fast att kommunen enligt skollagen inte är skyldig att erbjuda barnomsorg annat än på dagtid. Det skulle, skriver rätten, ”leda för långt att uppställa ett generellt krav på att verksamhet skall kunna erbjudas även på andra tider än vad som kan anses som normal arbetstid på dagtid under vardagar”.

Vårt samhälle bygger på att människor arbetar dygnet runt. Tänk om vård och omsorg stängde på natten? Polisen åkte hem? Inga väktare ronderade? Inga restauranger skulle vara öppna efter 18.00? Inga nattbussar gick? Alla nattåg stannade 18.00 och startade igen på morgonen därefter på normal arbetstid? Ja, exemplen kan raddas upp på rad.

Alla har inte någon som kan ta hand om barnen när de arbetar på obekväm arbetstid. Jag tycker att det är kommunens skyldighet att ha nattdagis i någon form som service till sina kommuninnevånare. Att anta att det är default att arbeta dag och sedan anse att de som arbetar annan tid får skaffa sig egen barnomsorg är fel.

Avdelningen korkade affärsidéer.

Nu kan svartsjuka män DNA-testa trosor om de hittar spermafläckar som de tror tillhör någon annan. Företaget har tidigare mest sysslat med faderskapstester, som män utnyttjat som inte riktigt trott på att de är far till ett barn. Men nu har de utökat verksamheten. Sjukt! Är någon så svartsjuk att de hostar upp 3.000 pix för att DNA-testa en trosa så anser jag att det är ett sjukligt kontrollbehov. Jag vill inte ens länka till artikeln för där står urlen till företaget och det vill jag inte göra reklam för.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:55 FM | Google

31 januari 2007

Slitstark Volvo

Nu får en del vatten på sin kvarn....kärringar kan inte köra bil. Fast en skenande bil kan faktiskt bero på ett fel på själva bilen. Hur det var i detta fall vet jag inte. Men Volvon ser förvånansvärt hel ut efter allt den varit med om. Den har plöjt genom tegelväggar. Kanske dåligt murade :-). Volvo är gedigna bilar. Jag saknar min gamla Volvo :(.

Volvon började skena..En kvinna i Staffanstorp lyckades med konststycket att köra in i fyra garagedörrar när tappade kontrollen över Volvon.

Jag tyckte bilderna var roliga.
Pinsamt dock för kvinnan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:20 EM | Google

9 januari 2007

Kondomer och modem

När jag gick till tunnelbanan i Bredäng såg jag många raketlik och tänkte vem ska ta hand om allt detta? Det lär väl bli gatukontoret? Invid ett buskage låg denna kondomförpackning. Några som hade bråttom? Ja, i denna ovanliga vintervärme lär de inte ha frusit häcken av sig, men antaligen blivit ganska blöta då marken minst sagt är torr.

Kondom

Ett för mig nostalgiskt ljud (mp3 c.a 300kB) som många kanske inte ens känner igen numera. Då tänker jag på de som aldrig kört via modem, utan direkt börjat med bredband.

Jag har i alla år, innan jag skaffade bredband haft ljudet på för att kunna lyssna på modemets handskakning. En ljuv musik :). Nu är detta en inspelning från det inbyggda modemet i min bärbara. Men det vackraste ljudet hade mitt fristående US Robotics-modem, oavsett dess hastighet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:36 FM | Google

8 januari 2007

Vänster eller höger?

Ja, nu gäller det inte politik. Där vet jag vad vänster eller höger står för. Men när det gäller vänster eller höger rent generellt är jag urusel på detta. Jag har för mig att jag läst att det är en svårighet som kvinnor specifikt har, trots att kvinnor ofta klarar av multitasking galant - diska, tala i telefon, se på TV, snyta en snorig unge och röra i grytorna på spisen samtidigt. Männens gissel är visst färgblindhet om jag inte minns fel, samt att de inte är lika bra på multitasking. Sitter det i generna? Är det bara fördomar?

När jag hade lämnat in bilen i morse hade jag angett att det var vänster broms som trilskades. Sedan när jag gick till tunnelbanan slog det mig att helskotta, det är ju höger däck. Höger, handen man hälsar med. Så jag fick snabbt lirka upp mobilen och ringa till verkstaden och säga som det var att jag har problem med vänster och höger, samt be dem skriva höger däck på arbetsordern. Tänk om jag inte kommit på detta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:47 EM | Google

7 januari 2007

Våga vägra vara borgare

Jag hoppas tidnigen ETC även trycker denna slogan som en knapp att sätta på sig och säljer den för 25 kronor eller något ditåt, som de allra flesta har råd med.

Våga vägra vara borgare
Från ETC-butiken.

Jag skulle definitivt köpa en.

100 kronor bara det är mycket för många.
En knapp för 25 kronor vore mer överkomligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:30 EM | Google

5 januari 2007

Dammsugarpåsar

Jag har en skitdålig dammsugare (som jag ångrat många gånger att jag köpt) och jag har inte hittat några dammsugarpåsar till den ens i den affär jag köpte den (Coop Forum - extrapriserbjudande). Dum som jag var köpte jag inte en lite dyrare dammsugare, ett mer välkänt märke.

Men så fick jag en länk via en mailinglista och till min lycka kunde jag hitta påsar där. Nu är det slut på provisoriska lösningar. Jag tänkte att det kanske finns fler som har dylika I-landsproblem :-), som att hitta rätt dammsugarpåsar. Så varsågoda!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:48 EM | Google

25 december 2006

Kort och gott!

En god fortsättning på helgen!

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:15 FM | Google

23 december 2006

Dan före dopparedan!

Dan före dopparedan.
Doppa lugnt :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:00 EM | Google

24 november 2006

Surt sa räven om rönnbären.

Surt sa räven om rönnbären.

Aisopos fabel, som utgör grunden till dett ordspråk, handlar om vindruvor. I svensk översättning har det blivit rönnbär. Vilket är lite fel, druvor är oftast söta men rönnbär är sura.

Räven var hungrig och letade efter något att äta. Den fick syn på ett träd med vackra vindruvor där det satt en kråka.
- Är bären goda frågade han kråkan.
- Ja, de är läckra svarade kråkan.
Räven försökte hoppa upp och få tag i några vindruvor, men misslyckades fatalt, för rävar är inte speciellt bra på att klättra i träd, som de flesta kanske förstår.
- De är säkert sura sade räven och gick sin väg.

Jag säger, surt säger Tiger om rönnbären. Surt inte till smaken, mer för att de smutsar ned min bil. Min hyrda P-plats är under ett stort rönnbärsträd. Det är _inte_ kul. BTW - jag fick i alla fall tillbaka pengarna för den felaktiga parkeringsboten.

Surt sa räven om rönnbären!

Efter ett par dagar under rönnbärsträdet ser bilen ut så här. Hela hösten, som ju varit väldigt låååååååååååååång i år. Bilen blir aldrig ren, hur jag än försökter tvätta den manuellt på helgen. Jag får gnugga ordentligt och mitt på taket når jag inte ens.

En maskintvätt på en mack har jag inte testat än, men jag gillar inte dem. De brukar alltid lämna spår efter sig på bilens lack, främst motorhuven. De har varit snåla med lackningen, lagret är millimetertunt och när det nöts bort blir det vita små fläckar. Vilket heller inte är snyggt.

Surt sa räven om rönnbären!

Det ser ut som en rönnbärsodling på biltaket. Räven får gärna komma och käka upp dem :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:55 EM | Google

7 november 2006

Snigelpost

Ja, jag har just fått beviset att postens hantering ibland kan verka vara av typen snigelpost. Ett brev postat den 13:e oktober som A-post fick jag först i går. Det kallar jag lång, riktigt långsam postgång. Dessutom var det ett viktigt brev, vilket gjorde att jag blev riktigt förbannad. Jag ringde till posten och klagade och de ska undersöka saken. Sa de. :) Ja, vad skulle de säga?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:46 FM | Google

29 augusti 2006

Valstugebesök

Jag passerade valstugorna i Solna centrum efter mitt tandläkarbesök. De flesta var det ganska tomt och tyst runtikring, utom hos socialdemokraterna. Jag såg Stig Malm mitt i röran och tänkte, VaFan, jag har ju mobilen med och varför inte testa och ta ett kort på honom. Jag frågade om jag fick ta ett kort, han bara skrattade och sa att givetvis skulle vi bägge två vara med på kortet, varav några damer försökte bemästra kameran i mobilen. Men resultatet blev hyfsat. Att jag kniper ihop ögonen beror på att solen var så stark.

Stig Malm

Stig Malm har jag alltid gillat, affären som blåstes upp runt användandet av ordet fittstim, var en storm i ett vattenglas tycker jag. Det var mer en fingervisning om hur hotade män är av kvinnor som tar för sig :). Stig Malm eller Wanja Lundin skulle jag hellre se som partiordförande i socialdemokraterna än Göran Persson.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:27 EM | Google

15 augusti 2006

Nasa har slarvat bort filmen om Apollo 11

Originalfilmen med den första månlandningen är försvunnen. Nasa har tappat bort Neil Armstrongs historiska steg. Det enda som finns kvar är de gryniga TV-bilderna.

Hur kan en originalfilm av så stor vikt bara försvinna eller tappas bort? Detta lär öka på spekulationerna om att månlandningen med Apollo 11 var en enda stor gigantisk bluff.

If you can't make it - Fake it

Århundradets bedrägeri

Apollo 11 var en enda stor bluff

Nå, konspirationsteorier finns det gott om.
Intet av dem skulle förvåna mig.

BTW - vad skulle vi på månen att göra?

Tänk om alla pengar som satsas på rymdprojekt
skulle användas till att förbättra livet här
på jorden, bland annat för att stoppa
klimatförändringarna, stoppa hiv-spridningen,
utjämna skillnaderna mellan I- och U-länderna
och allt vad nu dessa enorma summor räcka till.

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:20 FM | Google

24 juli 2006

Donationsregistret och Vita Arkivet

Jag hörde på SVT:s nyheter att allt färre anmäler sig till donationstregistret. Har du anmält dig till donationsregistret?

Inte? Har du talat om för dina anhöriga vilken inställning till donation du har? Tänk om du trillar av pinn i morgon och dina organ kanske skulle kunna rädda andras liv? Ska bördan läggas på dina anhöriga att ta beslut om att tillåta organdonation eller inte, om de får en förfrågan av sjukhuset?

Anmälan till donationsregistret finns här, enkelt via webben.

När du ändå är i farten surfa förbi och ladda ned Vita arkivet.

Vita Arkivet är en kostnadsfri broschyr där man kan fylla i alla aktuella uppgifter om försäkringar, bankkonton, värdepapper och testamente. Men man kan också skriva ner sina önskemål om organdonation, begravning, dödsannons, musik m.m. Vita Arkivet ska förvaras tillgängligt, så att den kommer till användning vid rätt tillfälle.

Att fylla i detta torde underlätta för anhöriga vid ditt frånfälle.

Fast nu önskar jag alla ett långt lyckligt liv.
Men alla vet ju att det tar slut, förr eller senare.
Då kan det vara bra för anhöriga att klargöra det du kan.

Love, peace and understanding!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:11 FM | Google

10 juli 2006

Välbehövligt regn

Nu åskar och regnar det så jag var tvungen att stänga fönstret, kvavt som det är. Det regnade in. Men regnet behövs. Fast det kan ju regna rak om nu ska regna :-).

Jag har ännu inget hört angående min blogg och avstängningen av dess funktioner. Frågan är ju vad det är som suger kraft ur servern. Det är lite tråkigt att blogga statiskt, det vill säga att ingen kan kommentera. Men jag hoppas på besked snarast, bara det inte blir att jag måste flytta bloggen eller alla mina sidor :(.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:17 FM | Google

21 juni 2006

Undvik utvik om du vill behålla jobbet

Tidningen Slitz har tydligen i sitt senaste nummer publicerat en lista över Sveriges 100 sexigaste kvinnor - modeller, tv-kändisar och dokusåpadeltagare.

Tone, min favoritväderpresentatör. Varför ställde du upp på bilderna? Jag är lite besviken på din godtrogenhet. Hur dum får man bli? Det fattar ju vem som helst att det inte går att lita på dito herrtidningar. Men jag kommer att sakna dig presentera vädret och hoppas du snart syns i rutan igen. Jag tycker det är fel av TV4 att stänga av henne. Värre saker har andra journalister och tv-medarbetare gjort, utan att bli avstängda.

Till alla andra som funderar på att ställa upp på liknande bilder. Dra lärdom av detta. Tro inte på eventuella garantier. I den där branschen finns inget som heter garanti. Det som säljer är det som gäller. Inget annat

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:16 EM | Google

4 juni 2006

Färskpotatis

Potatisarna på Coop Forum såg ut som sättpotatisar, med groddar och färdiga att lägga ned i potatislandet. Men jag hittade en liten låda med svensk färskpotatis vid sidan om och den blev genast mer intressant. Dyrt, men VaFan det kan det vara värt. I dag ska den avnjutas. Årets första färskpotatis brukar alltid smaka lika gott.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:18 FM | Google

24 maj 2006

Gasläckage

Just nu sitter jag med två gasläckor 15 meter ut på gräsmattan räknat från där jag sitter.

Borde jag vara rädd? Jag är rädd!

Jag har bott i lägenheter med gasspis, men varit så rädd för gasen att jag knappt vågat använda spisarna. Gas och gasol är inget jag är bekväm med.

Gasverkets killar irrade runt här och såg lite desorienterade ut, men de har märkt ut två läckor i gräsmattan med rödfärg, sedan drog de. Ska bli intressant och se hur det hela utvecklar sig.

Jag lär inte bli lugn förrän de lagat läckorna.

Update:
Nu är de i alla fall här och gräver vid första läckan.

Gasläcka

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:16 EM | Google

15 maj 2006

Lite smågnällig idag :-)

Jag vet inte om jag ställer för höga krav på stora sajter när det gäller tillgänglighet. Plusgirot försökte jag logga in på redan i fredags eftermiddag, då jag fått en avisering om att en insättning gjorts.

Men det har varit stängt hela helgen på grund av underhåll och är så än i dag, måndag eftermiddag. Jag ringde dem via den analoga vägen (telefon) alldeles nyss och de kunde inte ge besked om sajten skulle öppna i kväll eller när den skulle fungera igen.

Uppdateringen i helgen måste ha misslyckats á la masse.

Men jag är lite irriterad. Tjänster som liknande ska inte bara sluta att fungera. Plusgirot, för mig är det just nu minusgirot.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:03 EM | Google

12 maj 2006

Ett gott skratt förlänger livet

Saxat direkt ur en mailinglista.
Roliga historier är nog okey att
citera trots listans tystnadsplikt.

En läcker blondin vinkar till mannen,
han tycker att han känner igen henne.
– Känner jag dig frågar han.

Hon svarar:
– Om jag inte tar fel så är du far till ett av mina barn.

Han börjar fundera på den enda gången
han varit otrogen och säger:
– Shit är du strippan som jag "satte" på på biljardbordet på min Svensexa medans kompisarna såg på och din väninna piskade mig med våt selleri och stoppade upp en gurka i röven på mig??????

Hon svarade, nej jag är din sons klassföreståndarinna......

// Annica Tiger - har lite udda humor

Annica Tiger 1:09 EM | Google

8 maj 2006

ICE, bloggtoppen och besökare som kommer bakvägen

ICE - jag har redan lagt in det som en kontakt i min mobil. In Case of Emergency. Råkar jag ut för en olycka och de hittar min mobil, förhoppningsvis påslagen kan de kolla efter en kontaktpost med namnet Ice och ringa för att få kontakt med den inlagda kontaktpersonen. Har du inte lagt in en kontakt med namnet ICE i din mobil, så gör det. Men det är inte hundraprocentigt. Mobilen kan ha krossats i olyckan. Är det flera som förolyckats, vilken mobiltelefon tillhör vem – den situationen kan ju uppstå.

Det jag tycker är lika viktigt att alltid ha med sig i plånboken är donationskortet, en lapp med nummer till en anhörig och i mitt fall info om att jag bara kan få blod från en viss blodrupp, en instansad remsa med min blodgrupp och även angett i klartext.

Jag såg att många har redan skrivit om Ice. Det är nackdelen nu när fler och fler bloggar. Det blir mycket upprepningar.

Jag har anmält mig till bloggtoppen men inte fått något svar än. Jag ogillar statistik och tävlingsmoment i bloggning, men har blivit övertalad att anmäla mig dit. Jag förstår inte riktigt deras system. Går de på ip-nummer kan ju ett helt företag blockeras i sju dagar eller en ny besökare som "ärvt" en dynamisk ip-adress - som någon annan använde dagen innan när de läste bloggen. Det vore kul att få reda på hur det fungerar i praktiken.

Hur som haver. De flesta besökare till min blog kommer bakvägen. Nej, ingen snuskig fantasi nu :).

De kommer via Google eller andra sökmotorer, samt ibland från direktlänkar till texter från andra bloggar. Jag har försökt uppskatta differansen mellan de som kommer in rätt väg, det vill säga www.tiger.se/blog/ och de som kommer bakvägen. Efter att studerat ganska många loggfiler nu så är det cirka 80 % som kommer in bakvägen. Synd att de inte räknas. Fast å andra sidan är det nog ett fåtal som ids klicka på länken till startsidan på bloggen. Jag tror nog att detsamma gäller flertalet bloggar.

De flesta hittar till min blog bakvägen

De som kommer bakvägen söker efter något och lär inte ha tid eller vilja att börja läsa från startsidan på bloggen. Det vet jag av egen erfarenhet när jag söker information på nätet. Fort ska det gå och inga onödiga klick som inte leder mig till den info jag just då söker efter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:45 EM | Google

1 maj 2006

20 kronor kommer man långt med nu

Äntligen kom då detta i dag.

Enhetstaxa

För mig kommer det att löna sig att det blir en enhetetstaxa, 20 kronor vart du än ska inom Stockholm med SL. Jag har inget månadskort.

Jag misstänker dock att busschaufförer och andra inte tycker om detta nya påfund. Det blir mer penninghantering. En hel drös med tjugor och 10-kronor. Guldpengar som jag brukar kalla dem. Jag har en förkärlek för dem. Jag har alltid plånboken fulladdad med, vad jag kallar dem, Pippi Långstrumps-pengar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:10 FM | Google

23 april 2006

Sol i sinne...

Sol i sinne

Sol i sinne,
vintern ur minne,
trots att den varit lång.

Äntligen är det vår!!!!!!!!

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:07 EM | Google

6 april 2006

Aprilväder

SMHI förklarar begreppet aprilväder:

En kraftig vindil, snö och hagel fullbordar bilden av "typiskt aprilväder" med sina tvära kast mellan värme och kyla.

Än så länge har värmen lyst med sin frånvaro.
Solen ses alltför sällan,
ovanligt sällan för att vara så långt gånget in i våren,
som faktiskt borde vara här nu.

Jag fryser som en mört, oavsett om jag är inne eller ute.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:38 FM | Google

31 mars 2006

Smånonsens

HUR SMART ÄR DU EGENTLIGEN?
Jag är inte mycket för tester,
men det här var faktiskt roligt.
Att läsa svaren gav mig en hel del skratt.

BREAST INTENTIONS
Sting ska öppna strippklubb? Sting som string?

Har du Flash installerat missa inte denna film.
Delad glädje är dubbel glädje.
Här kan vi tala om fyrtal i glädje.

Jag går igenom alla mail, tar lite i taget.
Länkarna ovan kommer från diverse mailinglistor.

Jag tänkte att med dagens väder kan det
behövas lite uppmuntrande länkar :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:13 EM | Google

7 mars 2006

Tvetydig mus

Dagens roligaste reklam. Bilden blev lite suddig då tricken var på väg in och jag fick ta kortet snabbt som ögat.

Gör det bekvämt för din mus.

Vem som står för reklamen är inte så svårt att gissa kanske? En tampongtillverkare.

Men visst var musen söt
som ligger och vilar på tampongen :)

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:56 EM | Google

7 februari 2006

Ett gott skratt förlänger livet

Det är inte varje daq jag orkar vara allvarlig, utan i dag lägger jag in ett roligt mail som kom på jobbet. Alltid kanske det roar någon?

Ingen parkering förbjuden
(Skylt på bensinmack i Uppsala)

Vi utför rost och plåtskador billigt
(Bilverkstad utanför Göteborg)

Stekt röd tunga
(På en restaurangs lunchmeny)

Seriösa priser
(I fönster till pizzeria i Visby)

Sjuk gymnastik
(Skylt i centrala Lund)

Jag är sjukdom, kommer morgon
(Hos frisör i Stockholm)

Vid köp av klockarmband - gratis påsättning
(Skylt på loppmarknad i Göteborg)

Jämna pengar underlättar växlingen
(Lapp i cafeterian på Högskolan i Halmstad)

Ät fisk - bli frisk
Affären stängd pga sjukdom
(Skylt på dörren till mindre affär i Gnesta)

Posten hämtas då och då, ibland något senare
(På brevlåda utanför hotellet i Kittelfjäll)

Frigående ägg
(Affisch i ett fönster till en mataffär i Göteborg)

Para er tre och tre i liftkön. Se upp så inga klädesplagg fastnar i liften
(Plakat vid skidliften i Sunne)

Morgondagen inställd pga bristande intresse
(Lapp i Medborgarhusets foajé i Stockholm)

Priserna gäller endast när gatuköket är öppet
(Gatukök i Uppsala)

Tomgångskörning förbjuden högst 1 minut
(Skylt vid lastkaj)

Idag rabatt på underkläder som avdrages i kassan
(Skylt i mindre klädesbutik)

Extra mört kött. Vi hänger själv i butiken.
(!)

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:21 EM | Google