« Carl Bildt uppträdde som en barnunge i TV | Startsidan | Usa har bombat i Somalia »

8 januari 2007

Vänster eller höger?

Ja, nu gäller det inte politik. Där vet jag vad vänster eller höger står för. Men när det gäller vänster eller höger rent generellt är jag urusel på detta. Jag har för mig att jag läst att det är en svårighet som kvinnor specifikt har, trots att kvinnor ofta klarar av multitasking galant - diska, tala i telefon, se på TV, snyta en snorig unge och röra i grytorna på spisen samtidigt. Männens gissel är visst färgblindhet om jag inte minns fel, samt att de inte är lika bra på multitasking. Sitter det i generna? Är det bara fördomar?

När jag hade lämnat in bilen i morse hade jag angett att det var vänster broms som trilskades. Sedan när jag gick till tunnelbanan slog det mig att helskotta, det är ju höger däck. Höger, handen man hälsar med. Så jag fick snabbt lirka upp mobilen och ringa till verkstaden och säga som det var att jag har problem med vänster och höger, samt be dem skriva höger däck på arbetsordern. Tänk om jag inte kommit på detta?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 8, 2007 3:47 EM