23 augusti 2010

Oncoming train?

Is it the light at the end of the tunnel,
or an oncoming train?!

Jag hade dessa rader ovan som signatur i mina mail för många år sedan. Just nu så, lyckligtvis, anar jag att ljuset syns i tunneln. Allt har varit stentufft, det ska jag inte förneka och det är inte slut än.

M. tycker att jag ska köpa en keps. Nu, först nu, börjar håret rasa av mig i en skrämmande takt. Nu, när allt ska vara över. Jag vågar inte borsta håret. Efter varje dusch är golvbrunnen full av hår som valt att lämna mig :-). Men so what? Det finns de som har det värre.

De som bor i Kina och Pakistan som drabbats av vädrets nycker skulle inte sörja lite hår. De har mycket mer bekymmer än så.

Val är det snart. Alliansen lovar guld och gröna skogar, just nu är det pensionärerna som de försöker värva på sin sida. Mona Sahlin i sin tur har osedvanligt otur med sin image. Jag som alltid röstat rött vill se en ny partiledare som inspirerar lite mer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:39 EM | Kommentarer (5) | Google

4 juli 2010

Tungt, men värmen är bra.

Värmen gör mig gott. Jag fryser inte om det är runt 28 grader. Annars är det tungt, men det går. Det är inte så långt kvar av behandlingen nu, max 10 veckor. Jag hoppas kroppen orkar.

Kram till er alla därute. Jag kommer tillbaka, när livsandarna vaknar.

//Annica Tiger

Annica Tiger 11:57 FM | Kommentarer (3) | Google

18 maj 2010

Mer värme tack!

Internetmodemet gick sönder förrförra helgen. Först nu i dag fick jag ett nytt. Inte för att jag saknat Internet. Jag var tvungen att skicka några mail, men lånade grannens dator. Lustigt bara att det tog så lång tid. Min Internetleverantör skryter med att de är snabbast och billigast. Men kanske supporten inte ingår?

Annars? Fryser, febersvettas, kallsvettas och mår allmänt risigt. Vet inte vad som är orsaken till vad, men tar det med ro. Måste ju det, finns inget annat alternativ. Skönt i alla fall att det börjar bli varmare. Förra lördagen då det var så varmt var första dagen på länge som jag mådde hyfsat. Mer värme tack.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:31 EM | Kommentarer (5) | Google

28 april 2010

Dubbelt upp

Hachiko - En vän för livet av Lasse Hallström släpptes i går på DVD. I dag har jag beställt ett exemplar. Garanterat en tårkanalsrensare.

Jag brukar ofta säga att man ska vara frisk för att orka vara sjuk. Motsägesfullt, men det gäller att stå på sig. Jag bad att nya prover skulle tas på bisköldkörtlarna och läkaren lät lite förvånad över att jag hade rätt, det vill säga att de prover jag bett skulle tas visade sig inte vara okey. Remiss skickad.

Läkarna kör ibland sitt eget race och får kanske lite tunnelseende. Att en patient kan ha två olika sjukdomar samtidigt och symptomen går in i varandra (rent av är likadana) hör väl kanske inte till vardagen för alla specialistläkare. Bisköldkörtlarna har börjar bilda för mycket hormon. Igen. Säkert triggade av den behandling jag går igenom just nu.

Kaka på kaka. Trötthet på trötthet. Vad är vad? Jag orkar snart inte bry mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:59 EM | Kommentarer (3) | Google

27 april 2010

En normal dag

Natten till måndagen var lite småjobbig. Feberfrossa. Hela kroppen löpte amok. På morgonen skulle jag masa mig ned till centrum för att köpa det nödvändigaste. Jag kommer ut, klickar på bilens nycklar. Ingenting händer. Klickar febrilt, men bilen är stendöd.

Hmmm. Går sakta ned till centrum. Väl inkommen in i affären går strömmen. Butiken mörkläggs. En kabel hade tydligen kapats av ivriga rivare, som jobbar i kåken bredvid. Jag ställer ifrån mig korgen och knatar hemåt. Får vila två gånger på vägen då det bara snurrar i pallet. Handlar i lilla affären vid parkeringen istället.

Väl hemma upptäcker jag att grannen är på G i sin bil. Jag knackade på bilrutan och frågade om han hade startkablar. Vilken ängel. Han hjälpte mig att få igång bilskrället. Tyvärr råkade jag i min iver sätta mig på kassen där mina inköp blev plattare än plattast. Kakorna som jag köpte till kaffet såg med en gång helt oaptitliga ut.

För att ladda batteriet passar jag på att åka, mycket sakta och koncentrerat, till Bro och bytte till sommardäck. Ja, inte jag. Givetvis fick jag hjälp. Numera orkar jag knappt lyfta ett däck, än mindre montera det på bilen. Ett däck var nästan tomt på luft. Det måste jag hålla koll på i sommar.

Somnade 19.30 helt utmattad. Vaknade av och till hela natten. Så direkt utsövd är jag inte. Gårdagen var en helt normal dag. Så normal den kan bli numera. Så här en dag efter kan jag småle lite åt eländet. Men just då log jag inte.

I dag har jag åter varit på sjukhuset för nya prover. En sjukskrivning börjar bli oundviklig. Hemolytisk anemi väntar runt hörnet. Om fyra veckor, om mina röda blodkroppar fortsätter att förstöras i samma takt som hitintills, kommer jag ha ett Hb runt 80 - 90. Det går snabbare än väntat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:32 EM | Kommentarer (1) | Google

22 april 2010

1+1=-2

Epo-dopningen verkar inte fungera på mig. Tvärt emot väntat så bildar jag inte nya röda blodkroppar i den omfattning som krävs med tanke på förstöringen av desamma i min kropp som pågår just nu. Ett plus ett blir inte två, utan verkar mer gå åt negativt håll.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:46 EM | Google

20 april 2010

Laddar batterierna

Tagit några 12-timmarspass ledigt denna vecka. Ska deklarera. Lämna in bilen på service. Försöka ladda batterierna. Måste bli av med denna förlamande trötthet. Illamåendet börjar försvinna. Själv glömde jag att lämna in mig själv på service i dag. Syster ringde och frågade var jag var klockan ett. Ja, vad säger man? Fick en ny tid.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 EM | Kommentarer (2) | Google

10 april 2010

Aptiten åter?

Lite småjobbigt börjar det bli. Mår illa. Jag försöker dämpa illamåendet med att ständigt småäta hela tiden. Men häromdagen var jag i alla fall rejält hungrig och fick i mig en hel måltid. Det kanske ljusnar?

Stenskott på vindrutan. Jag riktigt ser tusenlapparna fladdra iväg i form av självrisken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:26 FM | Kommentarer (1) | Google

27 mars 2010

Det går an

Upp tidigt. Kallsvettas. Ska jobba i dag. I går var jag riktigt pigg och alert, men eftersom jag sovit dåligt i natt lär dagen bli lååååååååång. Sen är jag ledig en dag. Skönt.

Vilket underbart väder det var i går. Mer sådant. Jag vill att våren ska ta fart. Allt kommer att bli så mycket lättare då.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:37 FM | Kommentarer (5) | Google

23 mars 2010

Dag 2

Illamåendet kom på en gång. Feberfrossa hela natten. Nu måste jag sova i kväll så jag orkar jobba i morgon.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:33 EM | Kommentarer (1) | Google

22 mars 2010

Dag 1

Datorn urblåst. Jag har inte orkat installera om allt. Den dagen den sorgen. I dag startar jag cellgiftskuren. Inte för att jag ser framemot det, men det är lika bra att köra på. Planerna är att med hjälp av epo-dopningen ska jag kunna arbeta som vanligt. Den som lever får se.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:38 FM | Kommentarer (3) | Google

9 mars 2010

Rysk roulette

Vanliga (drabbar fler än 1 av 100 personer)

• Blodpropp (trombos)

• Smärta vid injektionsstället

• Hudutslag och/eller hudrodnad

Visst kan man bli mörkrädd för mindre? Jag lär känna efter mycket nog efter minsta tecken - på vad vet jag inte riktigt. Hur känner man om en blodpropp bildas, än mindre om den har bildats och börjar sin vandring runt i blodbanorna? Snacka om att leka med elden. Men nu ska jag äta denna medicin för att bygga upp blodets röda blodkroppar inför kommande behandling. Epo-dopning, men legal sådan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:51 FM | Kommentarer (3) | Google