22 april 2005

Tele2 Turbo

För bra för att vara sant?

Vem vill inte surfa snabbare?
Vem vill sitta vid ett sunkigt modem?
Men funkar verkligen detta?
Jag ska testa en månad gratis.
Obs, ingen reklam – fast
Tele2 ligger mig varmt om hjärtat
eftersom jag tidigare jobbade där.

Högre fart med Tele2 Turbo - surfa upp till 4 gånger snabbare.

Tycker du det går segt att läsa favorittidningen på nätet eller kolla e- posten? Då har vi en god nyhet för dig som har en uppringd Internetanslutning från Tele2. Med Tele2 Turbo surfar du upp till fyra gånger snabbare än med din vanliga uppkoppling.

Allt du behöver göra är att ladda ner ett program som packar ihop innehållet på dina favoritsajter och ökar överföringshastigheten. Det innebär att din uppringda anslutning kan få en upplevd hastighet som motsvarar upp till 224 kbit/s!

Rapport kommer senare om det fungerar eller ej.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Google

19 april 2005

www.antidiskrimineringsbyran.se

http://www.antidiskrimineringsbyran.se/

Felstavningen av ordet rassistiska är
det en medveten pekning åt ett visst håll?

Antidiskrimineringsbyran

Men samtidigt givetvis dumt. Vilka idioter går och hackar en sida/förstör en hemsida via abuseinlägg (det framgår ju inte riktigt vad som föranlett stängningen av hemsidan) bara för att en annan antidiskrimineringsbyrå (se kommentarerna) har haft synpunkter på glassen Nogger och 88:an? Barnsligt värre. Eller har nedsläckningen av hemsidan andra orsaker?

Men lite tragikomiskt är det.

Update:
Centrum mot rasism (CMR) är en ideell paraplyorganisation som startade, på regeringens initiativ, år 2005. På regeringens hemsida finns en länk till Sverige mot Rasism. Där hittar jag länkar till en hel hoper antidiskrimineringsbyråer. Olika urlar och domäner. Förvirrad kan vem som helst bli för mindre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:45 EM | Google

Bondfångeri?

Låter ju för bra för att vara sant. Tänk att bli av med studieskulderna jag betalat av på i vet inte hur många år, enligt beräkningarna har jag sju år kvar och betalar sanslöst mycket varje månad med tanke på min usla ekonomi just nu.

Tävla i vår enkla och roliga tävling där du kan vinna tillbaka ditt studielån. Besvara frågan och fyll i namn och e-postadress. Klicka på Tävla nu-knappen. En lycklig vinnare får sitt studielån betalat av Monster! Vi tar även hand om vinstskatten på 56% (Totalt vinstbelopp upp till 156 000 kr).

Vad är haken? Jo, att man ska värva nya som tävlar för att överhuvudtaget ha en chans att vinna. Då var det mindre intressant. Vad vinner de på detta? Ett register med mailadresser? PR?

// Annica Tiger

Hej Annica,

Nu är du anmäld i Monsters tävling där du kan vinna tillbaka ditt studielån.

ÖKA DINA CHANSER ATT VINNA - tipsa dina vänner om tävlingen! Ju fler tipsade vänner = desto högre finalpoäng till dig.

Kopiera texten här nedanför mellan strecken och klistra in i ett nytt e-postmeddelande och skicka till dina vänner.
_____________________________________________

Hej!

Monster har en tävling där du kan vinna tillbaka ditt studielån.

Klicka på länken och var med i tävlingen du också!

P.S. Skynda dig. Tävlingen pågår bara till den 13 maj 2005.

Annica Tiger 2:06 EM | Google

15 april 2005

Ladda ned Matrix på 30 sekunder blankt

På tal om debatten om fildelning. Fildelarnas paradis finns. De som har tillgång till det supersnabba internet som används bland annat inom universitetsvärlden – internet2.

Hastigheten i internet2 är 10 Gbit/s, 20.000 gånger snabbare än en vanlig adsl-uppkoppling på 0,5 Mbit/s. Snacka om höghastighetsnät. En film tar c.a 30 sekunder att ladda ned. Hur lång tid det tar via bredband har jag ingen aning om, men det tar säkert lite längre tid. Ett vanligt telefonmodem är inte ens en option för detta syfte.

Nätet är tänkt för forskning. Men redan nu har det börjat missbrukas eller brukas (välj vilket ord som passar din åsikt) för massiv nedladdning och spridning av musik och filmer.

Nu har musik- och filmindustrin vaknat. Fildelarnas paradis månde vara deras mardröm. Det förebereds stämningsansökningar gentemot nästan 500 studenter vid 18 universitet, men det antas att fildelning pågår genom internet2 på mer än 140 universitet.

Enligt Computer Sweden finns det anställda vid svenska universitet som har tillgång till internet2 och det förekommer säkert fildelning även där. Konstigt vore det nog annars.

Men för oss vanliga surfare lär det dröja länge (kanske en evighet) innan vi får tillgång till dessa höga hastigheter, vilka måste vara en fildelares våta dröm.

En artikel från 1998 som beskriver tanken bakom internet2.

Jonas skrev om detta i maj 2004. BTW - grattis till en välskriven artikel i tidningen Attention.

Faktaruta från Computer Sweden för dig som inte orkar surfa runt och leta info om vad internet2 är.

Grundat: 1996

Verksamhet:
Har till uppgift att bygga och utveckla nästa generations internet.

Antal medlemmar:
Cirka 207 universitet, myndigheter, privata och offentliga forskningslabb. Cisco, IBM, Microsoft och Juniper är exempel på företag som använder internet2.

Användningsområden:
Tack vare hastigheten är videokonferenser, distansundervisning med direktsända föreläsningar möjliga.

Hastighet: Medlemmarna har tillgång till ett nät med en hastighet på cirka 10 Gbit/s.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:57 EM | Google

13 april 2005

Google in på bara kroppen

Eller djupt inne i datorn i alla fall.

Börjar inte Google bli lite väl närgången :)?

När jag startade datorn så stod det med grön text Google på skärmen. Jag kliade mig lite i huvudet och tänkte att nu jäklar har Google tagit min dator i besittning.

Jag tog en kopia på registret. Jag gjorde en sökning på Google via regedit och fann en hel del värden och nycklar, relaterade till Google. Vad gör nyckeln Winsock Google för nytta? Jag hittade flera sådan nycklar och värden som jag deletade rakt av, samt några till som jag tyckte verkade vara malplacerade. Jag har inte installerat något program från Google. Vad gör Google i datorns register?

Med stor bävan startade jag om datorn. Det hade inte varit kul att gräva fram kopian av registret och grotta med det. Men vad jag kan se funkar allt okey. Ta i trä!

Jag kom sedan på orsaken till varför det stod Google vid uppstarten. Jag hade dammat av tangentbordet (Logitech) och kommit åt Search-knappen. Men å andra sidan, det är ingen förklaring till varför Google nästlat sig in på så många andra ställen i registret.

Update:

Just det. Tisdag. Jag fick en alert från Microsoft. Det är första tisdagen i månaden som det är den stora patchdagen. Det är inte kul att stånka ned patcharna via modem, men jag tankar ned dem. Även om jag inte surfar med Internet Explorer kan det vara uppdateringar som behövs för att lappa ihop operativsystemets lapptäcke.

Bravo

Jag ser att Microsoft numera har ett program som rensar de vanligaste virussorterna. Det är bra. För många har inte fullgott skydd, via brandvägg och antivirusprogram - de är fler än man kan tro faktiskt.

Själv har jag både livrem och hängslen. Brandvägg, Symantec anti-virusprogram, Microsoft Anti-spyware, SpyWareBlaster och Ad-Aware.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:38 EM | Google

11 april 2005

.htaccess-filen fungerade

Jag måste säga att .htaccess-filen uppfyllde sitt syfte. Inte ett enda referrerspam från Tyskland längre, sjukhuset som med fula medel använder referrerspam som sökmotorpositionering. Ja, jag tycker faktiskt att det är fula metoder.

Nu funderar jag på att lägga upp en liknande .htaccess-fil i gästboken på guiden, för där har det börjat spammats á la masse från Ryssland. Egentligen tycker jag att det är fördjävligt att man ska vara tvungen att hålla på och blockera spammare via .htaccess-filer, men det verkar vara effektivt.

Det är ju inte fråga om att hindra någon från att använda sin yttrandefrihet precis. Men min hemsida är min, likt mitt hem är min borg.

Jag har varit lite off på nätet både i går och i dag.
Flytt och annat pyssel IRL som haft högre prio.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:38 EM | Google

9 april 2005

Sätt åt dom djävlarna!

Fängelse för spammare.

En man från Raleigh i amerikanska North Carolina är en av världens värsta spammare. Nu har han fått sitt straff av en domstol i Virginia - nio års fängelse.

Må det avskräcka andra. Spam är ett av de värsta påfund som finns tycker jag, likt phishing, virus, maskar och trojaner, samt hackers, crackers och script kiddies.

Svenska myndigheter är betydligt flatare. Undra sa flundra hur många som har fällts sedan lagen om spam trädde i kraft 1:a april förra året, eller var det ett aprilskämt?

Numera tycker jag det mesta kommer från Ryssland och andra öststater. De har säkert mer liberala lagar där eller inga alls.

Update 20.05: :-)
Lite lätt grinig rent allmänt i dag.
Massor av virusmail har ramlat in just i dag.
Men blir inte ni andra ganska
trötta på både spam och alla
andra avarter? Brottsligheten
IRL är mindre synlig för en medelsvensson
än vad den är på nätet tycker jag.
Ingen kommer undan dessa företeelser
jag skrev om, i en eller annan form.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:44 EM | Google

21 mars 2005

Nordeas e-legitimation

Jag tänke skaffa mig Nordeas e-legitimation. Ta det här med att deklarera via nätet. Det vore ju smutt. Nordeas e-legitimation fungerar som en elektronisk ID-handling och kan användas för elektronisk identifiering gentemot myndigheter, stat, kommun, företag och organisationer.

Nedladdningen av en elektronisk ID-handling fungerar endast om du har PC och Microsoft Internet Explorer version 5.01 SP2 eller senare version installerat.

Hur f*n kan de kräva Microsoft Internet Explorer version 5.01 SP2 eller senare installerat? Alla andra webläsare då? Jag kan logga in med Mozilla och göra mina ärenden på Nordeas Internetbank, men en e-legitimation går tydligen inte bra att skaffa med någon annan webläsare.

Skärpning!

Fatta att inte världen enbart består av
Microsoft Internet Explorer-webläsare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:07 EM | Google

14 mars 2005

Ecpat

Nu har Ecpats Hotline kommit som ersättning för Rädda Barnens Hotline. På Keep my net clean finns även en programvara att ladda ned (inte för alla brynare tyvärr) som gör det enkelt att anmäla om du råkar snubbla över barnpornografi. Ja, du kan faktiskt snubbla över sånt, det räcker att klicka på fel länk eller skriva fel url av misstag. Än så länge är det inte olagligt att titta på barnpornografi (om du nu skulle snubbla över en sådan sida), vilket innebär att du alltså törs anmäla utan att tveka. Hur de ska lösa detta sedan får framtiden utvisa. Det får inte bli så att folk undviker att anmäla, i rädsla för att själva betraktas som en brottsling.

Det finns 17 andra hotlines i världen och tanken är att de ska samarbeta. Bra! Ecpat rapporterar sedan materialet vidare till Rikskriminalpolisens barnpornografigrupp. De ska sedan sätta upp listor, som exempelvis Telia ska börja använda för att filtrera bort urlar, skriver DN idag. Jag hoppas fler ISP:ar hakar på tåget. De som menar på att detta är fel sätt att blockera barnpornografiska sidor bara för att det skulle hindra yttrandefriheten (för vem frågar jag) eller begränsa den enskildes personliga integritet (vems integritet - inte är det barnens integritet i alla fall), förstår jag inte. Internet ska inte vara någon laglös Vilda Västern. Vissa vill nog ha det så, men det vill nog inte majoriteten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:11 EM | Google

10 mars 2005

Höna av en fjäder?

Det har varit mycket plåtskrammel på olika mailinglistor i dag, för och emot gryningsräden mot Bahnhof. Patrick har lagt upp lite matnyttig information. Jag säger varken bu eller bä, jag tycker nog att det kanske kunnat lösas på ett smidigare sätt. Men ett agerande av detta slag tyder nog på att det kanske finns information som inte kommit ut, som kan ge gemene man svar på frågorna runt detta. Tiden får utvisa vad facit blir.

Antipiratbyråns sajt hostas för övrigt av Bahnhof.
Frågan är hur länge till? :-)

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 EM | Google

7 mars 2005

Olagligt att titta på barnpornografi

Saxat från DN:
– Tyvärr kan vi ju se en tendens att de är frågan om grövre övergrepp. Barnen blir yngre och i bland är det till och med fråga om spädbarn. Den sexuella aktiviteten blir också av grövre karaktär, i vissa fall av tortyrliknande varianter och det är oroväckande, säger en kriminalinspektör i Rikskriminalpolisens barnpornografigrupp.

Justitieministern vill undersöka om lagen mot barnpornografi ska göras om så att det även blir olagligt att titta på barnpornografi, inte bara olagligt att inneha den. Men hur ska det gå till? Ska farbror polisen komma hem och kolla i datorns cache? Den som ändå medvetet är ute i olagliga ärenden brukar vara ganska medveten om hur spåren ska raderas. Det är inget svårt.

Tipsen till polisen har ökat. Allt fler barnpornografibrott polisanmäls. Förra året anmäldes 599 misstänkta brott. Det är bra. Jag förmodar att siffrorna gäller personer som lagrat barnpornografi på sina datorer. Men en stor del av polisens arbete är även att utreda de sajter som finns och bilderna som exponeras där. Om någon råkar hamna på en sida där det till synes förekommer barnpornografi ska man numera anmäla det till childabuse@rkp.police.se, eftersom Rädda Barnens Hotline har lagts ned. Då har polisen chans att få nys om nya sajter som dyker upp eller har flyttats. Nya bilder. Nya barn.

Vad händer om Agda eller Nisse klickar på en länk och hamnar på en sida med barnporr? Ska de helt plötsligt anses som lagbrytare? Ingen kommer att våga anmäla sajter som innehåller barnpornografi om denna lag träder i kraft. Det kan jag garantera.

Den brevlådan kommer det att eka tomt i om det blir olagligt att titta på barnpornografi, även om det nu sker utan uppsåt. Vem vill erkänna att man oavsiktligt begått ett brott? De enda mail som lär hamna där är om någon har upptäckt att en person har barnpornografi på sin dator. Men hur ofta sker det? Jag kan tänka mig att många upptäcker detta när de är uppkopplade via fildelningsprogram.

Jag har hört (via en som själv använder fildelningsprogram) att om användaren inte ställer in programmet rätt kan andra ta del av information på hårddisken, som inte egentligen är avsett för utdelning. Ja, jag skriver att jag har hört, för jag har faktiskt inget sådant program själv på någon av mina datorer. Men jag har hört att detta förekommer, tyvärr i negativa sammanhang. Nakenbilder som hamnat ute på nätet, som definitivt inte var avsedda för publik spridning, som ett exempel. Försvarshemligheter hittades på detta sätt läste jag om häromdagen. Men hur stor är anmälningsviljan i dessa sammanhang?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:57 FM | Google

5 mars 2005

Ungdomarna har inte patent på Internet. Sorry kids!

Jag fick ett mail i dag från en man som är 75 år och som satt och knackade på sin första hemsida. Bara det tycker jag är ganska häftigt. Det finns inga begränsningar, åldern spelar ingen roll. Det är ofta äldre hör av sig till mig via mail. De kanske tycker att det är ganska befriande att jag är 50+? Han ville tacka för den hjälp han fått av min html-guide.

När jag drev Dagbok på nätet fanns många både 55+ och ända upp till 65+ som skrev dagbok på nätet och detta var alltså runt 1998-99. Vad jag vet har en dött, men en gammal dam is still going strong - besök Succé som fick överta Dagbok på nätet.

Själv kopplade jag upp första gången på våren 1996. Jag minns att jag kopplade upp några gånger och tänkte vad är detta? Jag förstod inte vitsen med nätet. Vad fanns att tillgå? Det var definitvt inte samma utbud som nu. Efter ett par uppkopplingar var jag böjd att ge fan i Internet. Men envis som jag är så fortsatte jag och på den vägen är det. Men datorer har jag jobbat med längre än så, till och med på den tiden då de inte ens hade en hårddisk utan allt kördes via floppy-diskar och operativsystemet hette DOS.

Min html-guide har haft några miljoner besökare sedan 1996. Jag har skrivit om HTML i tidningen Internetguiden, som numera inte finns. Nej, den lades inte ned för att jag medverkade i den :-). Min htmlguide ha länkats till och omskrivits i media. Det retar tydligen en del :). Det har retat många under årens lopp. Yisses, vilka mail jag har fått om just min ålder.

– "Asså, du är ju för fan lika gammal som min morsa. Lägg ned kärringdjävel!"

Pubertala gossar klarar inte av att en kärring lika gammal som deras morsa ska tala om för dem hur man kodar html korrekt :)))) Gamla tanter ska inte bre ut sig. Gamla kärringar ska inte ta plats. Men nätet är till för alla. Det finns inga åldersgränser på nätet. Ungdomarna har inte patent på Internet. Sorry kids! Jag läste på en blogg att skribenten hoppades på att INGEN skulle rösta på min blogg på IDG. Såååååååå dålig är den väl inte :).

// Annica Tiger - ingen grå gammal tant

Annica Tiger 5:19 EM | Google

4 mars 2005

Må de få 100.000 minus karmapoäng

Tsunamibrev som drabbar anhöriga skrev jag om nyligen. Nu kommer de som spammail till kreti och pleti. Detta fick jag nyss. Folk går ju på Nigeriamailen så varför skulle inte folk gå på Tsunamimail. Lukrativ bransch verkar det vara hur som haver. Själv tycker jag detta suger fett och må de få hundratusen minus karmapoäng.

// Annica

Dear partner

This letter may come to you as a surprise due to the fact that we have not met personally. My name is Lars Jerry, a business merchant in Indonesia. I was a victim of the TSUNAMI disaster that led over 174,000 people dead in Indonesia's Aceh province.

Well, I lost all my family members and was seriously injured as a result of this catastrophe and currently hospitalised in Dubai, U.A.E. My illness has defiled all form of medical treatment and I only have about a few months to live according to medical report. I have not particularly lived my life so well, as I never really cared for anyone not even myself but my business. But now I regret all these as I now know that there is more to life than just wanting to have or make all the money in this world. Now that I know my time is near, I want to will and give most of my properties and assets to you to enhance the relief of other Asian Tsunami Victims and other charity aid. I have decided to give alms for charity aid, as I want this to be one of the last good deeds I do on earth. But i am afraid most of these charity organisations will use it for their personal interests without someone to co-ordinate this task.

Hence, i am seeking a trust-worthy person who is able to help me carry out this great task. Now that my health has deteriorated so badly, I cannot do this my self any more. I lost alot of money, assests, properties, etc due to this disaster. Meanwhile, i still have $9,500,000.00 USD (Nine million five hundred U. S. dollars only) cash deposit that I have with a Financial Firm Abroad. I will want you to help me collect this deposit and dispatched it for humanitarian aid. Also, you will let them know that it is I Lars Jerry that is making this generous donations to them to serve as memorial while I was on earth. I am writing this from my laptop computer in my hospital bed where I wait for my time to come. I pray that God uses you to support and assist me with good heart.

Also, these are the necessary criteria you have to meet before I will give you the full authority over the fund:

(a). My conviction of your transparent, honesty and diligence and you will treat this transaction as I have instructed you to do.

(b). Upon the receipt of the funds, you will promptly release $3,000,000.00 USD to charity aid to help the needy, $5,000,000 USD will be used for investment and you will ONLY take the balance $1,500,000.00 USD for your noble assistance.

(c). You must be ready to produce me with enough information about yourself to put my mind at rest, by providing your full beneficiary name, your contact address, telephone and fax numbers for further communication.

(d) All necessary legal documentations must be undertaken before you can have the full right over this fund and other properties which i will give to you in due course.

(e) Also, you will be entitle to 20% of the annual income of any investment you wish to go into in rder to enhance further charitable work. I would suggest that you can invest this money into stocks, properties, bonds, etc. or any lucrative business you may suggest.

I will bring you into the complete picture of the transaction when I have heard from you. Your urgent response will be highly appreciated with all your contact details.

Thanks for your anticipated cooperation and Gob bless you.

Yours faithfully,

Lars Jerry.

Annica Tiger 4:58 EM | Google

3 mars 2005

Tsunamibrev

Jag var negativ till publiceringen av namnlistan på saknade i tsunamikatastrofen. Jag ogillade även exponeringen i kvällspressen av offren. Jag tror att mycket av det som har hänt och händer nu, enligt SvD, skulle kunnat undvikas. Det finns folk till allt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:02 EM | Google

2 mars 2005

Spamannonser via Google Adsense

Spam

Jag vill inte ha pillertrillerannonser på min anslagstavla. Jag fick ett mail när jag var i Thailand att det visades annonser för diverse potenshöjande medel och det kändes inte så kul. Där på plats kunde jag inget göra.

Men nu har jag försökt att filtrera bort pillertrillerannonserna. Det tokiga som nästan gör mig skogstokig är att filtreringen sker genom att man manuellt lägger in url för url. Jag har inte hittat något annat sätt att åtgärda det hela på. Jag kanske har missat något? Det borde finnas en slags kategorisering, typ pillertrillerannonser och sexannonser, två kategorier jag misstänker att många vill undvika att exponeras på sin hemsida. Jag mailade Google i går och föreslog att de ska kika på detta. Det kan inte vara rimligt att sitta och kopiera urlar och lägga in den själv, one by one.

Det roliga är att det är bara på första sidan på anslagstavlan dessa lite udda annonser visas, ingen annanstans på guiden har jag sett eller hört klagomål om detta fenomen.

Jag fick svar från dem
nu på morgonen. Snabbt jobbat!

Tack för ditt email. För närvarande kan du tyvärr inte filtrera bort enstaka annonser eller olika typer av annonser. Det enda sättet att filtrera bort annonser från din webbplats är att blockera alla annonser från den annonsörens webbplats. I framtiden kanske vi dock kan förbättra den här funktionen så att publicister kan få mer kontroll över annonser samtidigt som de kan fortsätta att erbjuda ett varierat annonsinnehåll. Vi värdesätter dina kommentarer och tar gärna emot ytterligare förslag på hur vi kan förbättra Google AdSense för dig.

Vilket i sig innebär att det är fortsatt handpåläggning som gäller. Men kanske kommer det en lösning om tillräckligt många ser detta som ett problem?

BTW - vad betyder dessa sökningar? Bus på G?

2005.02.28 21:57:24 82.112.100.116 Search: query for '.*'
2005.02.28 21:57:28 160.252.73.2 Search: query for '.*'
2005.03.01 11:02:18 205.234.132.50 Search: query for '.*'
2005.03.01 11:02:34 205.234.132.50 Search: query for '.*'

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:23 FM | Google

1 mars 2005

Internets mörka gränder är många

Jag fick ett mail med urlar till barnporrbilder. Jag vill inte se sånt längre, så jag bara svarade och hänvisade till Rädda barnens hotline, som jag nu ser har lagt ned sin verksamhet. Rädda barnen har efter många års verksamhet stängt ned sin hotline. Dit kunde jag alltid hänvisa folk förut. Under årens lopp har de gjort ett gigantiskt arbete och ska ha en stor elogé för detta. Men jag vet att resurserna bara minskade och minskade till den biten av deras verksamhet och jag förstår att de var tvungen att lägga ned till slut.

Det en särskild enhet inom Rikskriminalpolisen som nu ska hantera sexuella övergrepp mot barn och spridningen av barnpornografibilder- och filmer på Internet. Hur mycket resurser de nu har för detta är en annan fråga. Men mailadressen till dem är childabuse@rkp.police.se. Ladda inte ned några barnpornografiska bilder till din dator och sänd dem vidare till dem, då begår du själv ett brott – utan sänd dem länken till sidan eller bilden du vill anmäla. För råkar du hamna på en sida med barnporr, blunda inte bara och tryck på Back-knappen. Ta besväret och sänd länken till polisen. För barnet, barnens skull.

Jag fick ett mail om en svensk hemsida som länkar till porrsidor (engelska dito) som innehåller bilder på våldtäkter, blodiga dito – med kniv- och vapenhot inblandade – snuff-movies och rapes.

Rape

Denna bild har jag censurerat lite, men det framgår säkert med all tydlighet att tjejen inte har det så kul i sänghalmen. Ingen kan identifieras via denna suddiga bild, annars hade jag inte lagt ut den.

Vart anmäler man sådant här? Vilka är det egentligen som har utbyte av att sitta och kika på bilder som dessa i upphetsande syfte? Djävla psykopater måste det vara.

Vem eller vilka har tid att
utreda när vuxna far illa?
Här blev jag lite ställd.
Ställd. Beklämd. Ledsen. Trött.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:25 FM | Google

7 februari 2005

Troll

Inte vet jag vad som triggade trollet i går, men inte var det någon från bloggosfären misstänker jag. Även om, som Patrick skriver, tonen stundtals kan tyckas ha blivit lite hätsk på senare tid. För att kunna blogga krävs någon form av intelligens och förmåga till tänkande :), vilket troll ofta saknar. Binära troll består bara av nollor.

Det gjordes fyra försök till att göra nya inlägg
men de stoppades av min Blacklist.

MT-Blacklist comment denial on Annica Tigers Blog
2005.02.06 17:01:32 216.127.68.137
2005.02.06 17:08:51 69.69.215.43
2005.02.06 17:09:59 69.69.215.43
2005.02.06 17:20:31 64.191.63.213

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:05 EM | Google

5 februari 2005

Avstår från att rubriksätta detta inlägg

Vill inte bli anklagad för publikfrieri ;). "Internet har blivit en våt dröm för pedofiler" var artikelns rubrik i pappersutgåvan av City Stockholm. Jag vågade inte skriva den som rubrik till mitt inlägg, men rubriken var slående och det är vad precis vad det handlar om. På webben har de kapat rubriken och skriver bara "Internet en dröm för pedofiler".

Som jag skrev häromdagen är Lunarstorm medvetna om denna problematik och försöker, enligt egen utsago, agera seriöst och försöka stävja detta. Men det finns många andra communities för barn och ungdom som fungerar som raggningsplatser för pedofiler och en del communities-ägare sover nog inte sämre om natten för det.

En uppskattad siffra är att 4.000 vuxna män aktivt söker kontakt med med minderåriga via nätet. Slå ut dessa på de ungefär 25 svenska sajter som vänder sig till ungdomar så blir det några fula gubbar på varje sajt. Det finns säkert en och annan ful gumma också, i den bemärkelsen att även kvinnor kan ragga lammkött misstänker jag. Men det är nog inte lika vanligt förekommande. Vore det så skulle det med all sannolikhet ha uppmärksammats.

Vilka sajter besöker dina barn/tonåringar? Har de mött dessa män? Vet de hur de ska bemöta suspekta kommentarer när de chattar och hur de ska skydda sig från att råka illa ut? Några bra råd att ge sina barn och ungdomar är att aldrig lämna ut uppgifter om sig själv till okända människor. Om nu telefonnummer lämnas ut, bör ett mobilnummer med kontantkort användas. Gå aldrig med på att träffa någon okänd ensam.

Saxat ur artikeln:
Kränkande språk-bruk, sexuella trakasserier och erbjudanden om att träffa vuxna män. Det tillhör vardagen för chattande ungdomar.

– Det kommer bilder på halvnakna 32-åringar med ölmage som tror att man vill träffa dem, berättar en tjej och hon säger att hon inte tycker att "Är du kåt" är en speciellt bra raggningsfras.

Jag tycker inte att det känns bra att det ska tillhöra ungdomarnas vardag. Men jag är nog för gammal för att hänga med i utvecklingen. Jag skulle inte ha utbyte av att chatta med folk som frågar:

– Är du kåt?
– Vill du se snopp?
– Är du porrig?
– Vill du knulla?

Enligt Rädda Barnens hotline är fyra av tio dömda för barnpornografibrott även dömda för fysiska övergrepp på barn. Så det handlar inte bara om att se och inte röra. Fast bara att vilja se på barnporr är ett sjukt beteende i mina ögon, än mer sjukt att ladda hem bilder och filmer på barn som utsätts för sexuella övergrepp eller tvingas att posera i sexuellt utmanande poser. En del pedofiler går igång bara på att se ett naket barn. Därför bör man vara försiktig med att lägga ut bilder på sina badande barn på sin hemsida, om nu barnen badar nakna – vilket de flesta barn gör när de är små. Vart de bilderna kan hamna till slut kan nog var och en gissa sig till.

I artikeln berättar en nätanalytiker att han i flera år chattat och utgett sig för att vara en ung flicka. Han har fått förslag om telefonsex, chatta om sex, ha sex via webcam eller förslag om att träffas IRL för att ha sex.

– De tar kontakt med hjälp av intresset. Väldigt sällan kommer det fram att de vill ha en sexrelation inom en minut, de som är riktigt seriösa kan prata med mig i flera dagar, berättar han i artikeln.

Polisen kan inget göra. Jag tycker att det borde kunna rubriceras som sexuellt ofredande. Det är inte förbjudet att försöka förföra barn eller icke byx-myndiga på Internet. Det är straffbart först när en sexuell fysiskt kontakt har skett. Då är det redan för sent anser jag. Skadan är redan skedd. Justitieministern Thomas Bodström är informerad om problematiken. Ska bli intressant och se om han kommer att agera och hur.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:34 FM | Google

Phishing

Jag har inga affärer med denna bank, CitiFinancial.
Därför reagerade jag när jag fick ett mail som nedan.

*Dear CitiFinancial customer,*
Due to malfunction of our database server some of the vital data related to your account has been lost.
Click here to prove your identity <http://citifinancialinf.com/citifinancial/>. Please, update your account information in 3 days or your account will be suspended. Copyright © 1997 – 2004 CitiFinancial

Detta måste vara ett praktexempel på phishing?
Att lura folk att lämna ut sina kontouppgifter?
Jag har i alla fall mailat CitiFinancial och
frågat om detta är något av intresse för dem.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:04 FM | Google

4 februari 2005

Fildelarna kan vara lugna tror jag

Polisen har inte tid för fildelare.
Polisen har 100 IT-brottsspecialister som fokuserar på narkotika-brott, människohandel och barnporr där nätet har använts som kommunikationsverktyg. Fildelning av musik och film väljs bort. Och det ändrar inte nya planerade fildelningsregler på.

Bodström kräver att polisen agerar mot fildelning.
Justitieminister Thomas Bodström accepterar inte att polisen struntar i brott som rör illegal nerladdning av film och musik. Särskilt inte med tanke på att polisen har fått ökade resurser fem år i rad.

En ekvation som inte går ihop.
Ska bli intressant och se vart detta landar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:33 EM | Google

Svenskt porrspam

Vanligtvis brukar ju spammen som läggs in i bloggar vara i form av reklam för oilka potenshöjande mediciner eller bara länkar till unkna sexsajter. I natt kom det in x antal spaminlägg som nedan. Jag har faktiskt gjort en formell abuseanmälan, dels för att inläggen var så många, dels på grund av dess karaktär och inte minst för att det telefonnummer som postaren skrivit in kanske går till någon helt oskyldig. Därför tog jag bort inläggen. Har fler fått sådana här porrspam i sin blog i natt eller är det bara mig karln har snöat in på?

// Annica Tiger

A new comment has been posted on your blog Annica Tigers Blog, on entry
#1473 (Patent).
http://www.tiger.se/blog/archives/001473.html

IP Address: 217.208.66.XXX
Name: daniel
Email Address: kitkatsexy@xxxxx.com
URL: http://hej...

Comments:

hej... heter daniel, 183cm, 86kg, svarta ögon, bredaxlar, lite lång hår, singel, ganska mycket hår i kroppen o brösten, söker dig, snygg, fint, trävligt, tjej. i fritiden: gillar jag att träffa kompiser, träna, resor, åka jämt med båt, festa hemkväller, m.m. i mitt privat liv, tyckar jag mycket om sex, stoppa min tunge inne i rövhålet o slicka, stoppa min tunge inne i fittan o slicka o äta allt när du kommer i min mun, knulla hårt i alla hål, anal, oral,fylla i ditt rövhål med vin o slicka, 69:an, jag har 20cm, rakt, grov, heltrakad, spruta mycket, slicka gärna dina fötter, tår, om du gillar du får gärna kissa i min mun. INGET KRAV, DU FÅR GÖRA ALLT SOM DU GILLAR TILLS DU BLI NÖJD MED MIG. jag lover du kommer inte aldrig att ångra dig. önskar jag att du ska kontakta mig på
TELL:070-xx xx xxx.
E-mail: kitkatsexy@xxxxxx.com.
puss o kram
DANIEL

Annica Tiger 5:41 FM | Google

3 februari 2005

Tillit till IT

Jag fick en inbjudan till en hearing om rapporten Tillit till IT – en studie av förutsättningarna att öka tilliten till IT och Internet. Jag var där i förmiddags och det var intressant. Jag fick många nya ansikten bakom flera mailadresser och olika myndighetsutövare.

Det handlade både om mjuka och hårda frågor. De rent tekniska frågorna lämnar jag därhän, utan jag tänkte bara kommentera några mjuka frågor som jag personligen tycker är viktiga.

* Satsning på utbildning av barn och ungdomar i hur man surfar säkrare, nätetikett och källkritik etc. Detta sker lämpligen i skolans regi, men det framkom att lärarna behöver nog bättre utbildning för att hantera denna bit. Men visst är det viktigt. Föräldrarna har ett ansvar, men skolan borde även ha ett ansvar här.

* En annan punkt var, vilken tillhör de mer tekniska aspekterna, är att rutiner införs för inloggning på skolor, bibliotek och motsvarande för att säkerställa att den som är ute och surfar kan "identifieras" vid eventuella abuseärenden eller brottsliga handlingar. Det talades elektronisk identifiering och signaturer, ett ypperligt hjälpmedel även här.

* Ett förslag finns att kraftsamla polis- och åklagarresurser under 2-3 års tid för att utreda och lagföra IT-brott. Skapa rättspraxis, samt täpp till eventuella luckor i nuvarande lagstiftning. Fokus på uppenbara bedrägerier typ kontokort, modemkapning men också på andra områden som förtal och mobbning på nätet.

* Tillsätt en InternetOmbudsman (IO) med uppgift bland annat att säkra att "god publicistisk sed" på Internet upprätthålls. Detta kan ske i samverkan med branschens aktörer och verka för att "nätetiketten" preciseras och följs, som det är nu finns inga riktlinjer för ISParna att följa, det blir lite mer av godtycke över det hela. En IO ska även kunna bistå medborgarna med information och kunna driva juridiska processer i viktiga principiella frågor. TV har sin Granskningsnämnd och pressen har PO och PON. Internet är ett stort media och har ingen som helst motsvarighet.

En representant från Lunarstorm var där och fick frågan hur många ungdomar som loggar in varje dag. Det var en svindlande summa som uppgavs, varav jag inte kunde underlåta att kommentera:
– Hur många av dem är vuxna män?
Jag hörde att killen från Rikspolisstyrelsen, som satt bakom mig, var inne på samma linje :).

(Lunarstorm är en av de få liknande aktörer som verkligen tar denna problematik på allvar för övrigt med pedofiler som surfar och försöker etablera kontakt med ungdomar.)

Jag hoppas att det inte bara leder till en massa snack, utan nu vill jag se lite verkstad också. Internet är en spegel av samhället, men tyvärr förstår inte alla det, ens när vi skriver år 2005. Intresset för IT-frågor verkar minst sagt svagt från regeringshåll. Jag hoppas att IT-proppen Ulrica Messing ska framlägga senare verkligen innehåller något med substans och att andra departement och myndigheter som pekas ut som tänkbara ansvariga för olika områden och uppgifter tar sitt ansvar och ser till att någon verkligen händer. Annars riskerar IT-proppen att bli en propp för att proppa igen och inget mer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:22 EM | Google

2 februari 2005

Ligger din dotter eller flickvän utfläkt naken på nätet?

Provokativ fråga, ja – men den blir mer och mer aktuell. Givetvis skulle den kunna formuleras om till: Ligger din son eller pojkvän utfläkt naken på nätet?

Från City Stockholm:
Bilder på ungdomar som spyr och är däckade, halvnakna och visar könsdelar. Pornografiska bildmontage och bilder som används av porrsajter. Internet har blivit ett gigantiskt kränkande fotoalbum – och allt fler råkar ut för övergreppen och förnedringen.

Jag är glad att de bilder som visades i tidningen inte finns på nätupplagan. En bild berörde mig väldigt mycket. En ung flicka ligger på trottoaren, helt utslagen och med benen brett isär, knappt så att de mininala trosorna täcker hennes könsorgan. Bilden ser ut att vara tagen av en mobilkamera, antagligen smygfotat av en illasinnad typ. En tjejkompis sitter bredvid, antagligen lika full hon annars borde hon ha haft vett nog att försöka skyla väninnan lite.

En glad kväll som slutade med en rejäl fylla och säkerligen en präkigt bakfylla och Ågren dagen efter. Men den dagen hon ser bilden av sig själv ute på nätet, då kan jag garantera att både baksmällan och herr Ågren dagen kommer att kännas som en fis i rymden.

Förr i världen så hade en sådan rejäl fylla bara renderat i byskvaller och lite peka finger åt den där aspackade bruttan som legat med utfläkt sköte mitt på trottoaren. Folks minne är kort och efter ett halvår hade väl saken varit ur världen, även om detta halvår säkerligen skulle kännas långt för just den tjej som var utsatt för skvallret.

Men nu har vi det däringa Internet. Ett Internet som har blivit ett gigantiskt, kränkande fotoalbum och bilderna bleknar inte och försvinner aldrig. Allt fler råkar ut för förnedring och övergrepp on-line. Detta fenomen stötte jag på redan 1997, en ung kille lade ut nakenbilder på sin före detta tjej, med kränkande tillmälen.

Då var det så pass ovanligt att det renderade i en lång debatt på en mailinglista. Killarna verkade tycka att det hela var lite småroligt. Jag mailade listan och frågade om det skulle vara lika roligt om det hade gällt deras dotter, morsa eller flickvän. Mutter...mutter minns jag. Men det hela löste sig.

Hur tänker jag inte berätta. Jag kan i alla fall säga att jag kontaktade killen och sa åt honom att plocka ned bilderna pronto, annars skulle jag personligen göra en polisanmälan. Det tog skruv. Hade jag gjort en polisanmälan tror jag faktiskt inte att det hade hänt något, men det visste ju inte killen. Polisen och rättsväsendet visste inte ens vad Internet var år 1997. Det kan tyckas vara så än i dag.

Jag har tidigare skrivit om sajter där unga tjejer lägger ut utmanande bilder på sig själva och poängsätts, ju mer utvik, desto fler poäng. Ett sätt att hävda sig kanske och öka på sitt självförtroende. Bilderna kan sedan hamna på olika porrsajter, utan att tjejerna har någon som helst kontroll över situationen. Det kanske inte är så roligt om fem eller tio år? Dessa sajter länkar i sin tur till rena rama hårdporrsajterna, hårdporr i barnkammaren kanske inte är så lämpligt?

Mobilkameror, web-cam och digitala kameror gör det lätt att snabbt och enkelt sprida bilder på nätet. Antalet anmälningar om kränkande bilder som används i förnedrande syfte ökar stadigt, enligt artikeln. Tänk hur lätt det är att om ett par som skiljs åt i osämja, där nakenfotografier eller filmer har tagits under förhållandet, att ena parten bara för att hämnas slänger upp det nätet på en hemsida, sprider dem via news eller på annat sätt. Fantasin har inga gränser. Du som läser kanske tror att detta är ganska ovanligt. Det är det inte. Tyvärr. Tro mig. En annan variant är att göra porrigt fotomontage för att djävlas, lika kränkande det.

Det som är värst är pedofiler, som lurar på sajter som Lunarstorm och till och med på sajter med ännu yngre målgrupper, och lurar barn och ungdomar att sända bilder till dem, kanske även lurar dem till träffar IRL.

Per-Erik Åström, som jag själv har haft mycket kontakt med under årens lopp, berättar i artikeln att samtalen från upprörda föräldrar och ungdomar som är bedrövade över det faktum att kränkande bilder över nätet ökar. Barnporr är ett annat fenomen, som skulle kunna bli en lång, lång blogpost. Jag skrev för ett tag sedan att det uppskattades att 600.000 till 700.000 barnpornografiska bilder är i omlopp på nätet. Den siffran kan säkert revideras uppåt. För att inte tala om filmer och det nya fenomenet webcasts, övergrepp mot barn som läggs ut i princip i direktsänding på nätet.

Du som har barn och ungdomar som surfar på nätet. Sätt dig ned och prata med dem om Internets avigsidor, för allt är inte bara positivt – likt samhället för övrigt, det finns både och. Likväl som när man som föräldrar förut uppmanade sina barn att inte tala med främlingar eller följa med okända människor i bil (det var det jag fick höra som liten, nu vet jag faktiskt inte om föräldrar drar dessa förmaningar längre), kanske det vore på sin plats att tala om det jag just skrivit ovan och det som står i artikeln i City Stockholm – i lite mer inlindade ordalag givetvis.

Det handlar inte om moralpanik eller att agera moralpolis. Barnen måste ha kunskap för att kunna skydda sig när de är ute på nätet. För oftast sitter inte föräldrarna bredvid. Alltså är det jämförbart med en situation likt de skulle vara ute ensam på egen hand IRL.

http://www.rb.se/hotline/

Långt blev det.
Jag hoppas i alla fall
att någon orkade läsa hit.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:20 EM | Google

1 februari 2005

Lynx på Solaris = hackare?

Använde fel webbläsare - togs av polisen.
Så fel det kan bli, lite tragikomiskt i mina ögon,
men killen som ville donera pengar tycker nog inte det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:54 EM | Google

31 januari 2005

Sexchatt som gick snett

Ibland får jag mail som om jag vore något slags orakel och har ett trollspö som jag kan vifta med och lösa allas problem. Internet är en guldgruva att ösa information ur, men som sagt nätet har sina avigsidor. Sexchattar är inget jag besöker, men det verkar gå livat till, minst sagt. Jag misstänker att många vuxna män sexchattar med unga tjejer och ibland går över gränsen för vad som kan anses vara lämpligt. Det kanske inte är så bra i längden, speciellt om man har familj och barn. Det enda jag kunde råda killen nedan var att själv gå till polisen, om han nu hade rent mjöl i sin vaxade påse (vaxade pung – mailadressen var verkligen udda). Utpressning är olagligt, i vilket sammanhang det nu än gäller.

Hejsan, hur skall jag göra.
En komplicerad fråga. jag är en gift man med familj. Vid ett tillfälle hamnade jag på en chatsida, fick kontakt med en tjej, vi chattade, blev mer intimt. Tyvärr lämnade jag ut en bild, dessutom en vägbeskrivning nästan ända hem. Nu har hennes "pappa" börjat hota mig via mail. Hotar med att han spårat mig, kopplar in polis om vi inte kommer överens. Vill direkt säga att jag ALDRIG haft tanke att träffa henne, det blev en lek/spel som nu tyvärr gick snett. Vill inte blanda in min familj utan sköta detta utanför. Klara ut det helt enkelt. Han säger att han spårat mig, vet var jag bor, har alla uppgifter om mig. Han har nu gett mig två alternativ.
1. Han lämnar alla uppgifter till
  polisen och drar in min familj.
2. Vi klarar ut det på något sätt som han bestämmer...
  kan tänka mig att han vill ha pengar. Utpressning.
Vad gör jag? Väntar nu på förnyad kontakt från honom. Hjälp mig snälla.....

Mannen mailade till mig anonymt och därför kan jag återge mailet i sin helhet. Det finns inget som kan identifiera honom eller andra. Men kanske detta kan en varning till andra att ta det lilla lugna ute på nätet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:05 FM | Google

29 januari 2005

An anal-copulator?

The King looks like an anal-copulator, & his grinning kids look slutty & gay! God hates fags är på hugget. Nu är det kungen och hans familj som får på nöten. Jag vill inte länka, så kopiera urlen och klistra in den i adressfältet, www.godhatesfags.com/featured/sweden_royal_family.html. Människorna bakom dessa hatsidor kan inte vara riktigt kloka. Något fattas, definitivt.

Visst kanske SÄPO i samarbete med FBI kan stänga ned denna sida, vad vet jag. Men vad hänt om det varit familjen Svensson i Kungälv? Ingen hade brytt sig föga att hjälpa dem. Tråkigt, men tendensen att hänga ut folk är en problematik som kommer att eskalera. Nätet är en guldgruva att ösa information ur, men det finns mycket skit också.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:36 EM | Google

26 januari 2005

new pi'll to increase org.asm plea'sure

Increase your CUM VOLUME, and Orgasm Length

main benifits:
- The longest most intense Orgasms of your life
- Erctions like steel
- Increased libido/desire
- Stronger ejaculaton (watch where your aiming)
- Multiple 0rgasms
- Up to 5OO% more volume (cover her in it if you want)
- Studies show it tastes sweeter

DlSCREET SAME DAY SHIPPlNG - TRY IT, Y0U'LL L0VE IT!
(and she'll thank you for it)

http://xxxxxxxxxxxshop.com/

Jag satt just och läste om detta spam på en mailinglista. Jag sökte på rubriken och fann det även ute på nätet.

Finns det folk som går på detta?
Sötare sperma.
Stålaktigt stånd.
Upp till 500% mer sperma.
Watch where your aiming :-).

Ett gott skratt genererade det i alla fall.
Men jag kanske har lite underlig humor :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:54 FM | Google

13 januari 2005

Url med kort livslängd?

IDG står kanske med ändan bar just nu?
Webbplatsen antipiratbyran.se är hackad. Förstasidan är utbytt med ett raljant meddelande. Personalen är på konferens.

Den rätta adressen är www.antipiratbyran.com.

Update, IDG har tagit bort artikeln.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:57 EM | Google

11 januari 2005

tsunamirelief.com

Jag läste på IDG om den unga kanadensare som försökte sälja domännamnet tsunamirelief.com på Ebay för 50.000 dollar. I amerikansk press anklagades han för att försöka tjäna på naturkatastrofen i Asien. Men jag blev lite tveksam när jag läste moderns kommentar:

– Det var bara ett missförstånd. Han ville bara hjälpa till, säger 20-åringens mamma.

Nu är domänen såld. Pengarna är skänkta till en judisk biståndsorganisation i Thailand. Domännamnet används nu av 13 stora biståndsorganisationer.

Slutet gott...allting gott.

http://www.tsunamirelief.com

Update: kanske inte alls gott.
Läs mer om detta på Hans blog.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Google

10 januari 2005

Kedjebrev

Jag ogillar kedjebrev.
Varv efter varv vandrar de runt på Internet.
Ofta i all välmening....

Snälla rara. Tryck inte på Forward/Vidarebefodra och sänd detta mail om och om igen till alla i er adressbok, som i sin tur sänder det till alla i deras adressböcker osv. Jag vet inte hur många gånger jag fått detta mail nu. Pojken är välbehållen. Pappan är skadad, men de har återförenats. Resten av historien kan ni läsa om i media.

FW: Please help identify the boy / spread out the picture

This boy is about 2 years old. Found and taken from Khao Lak Resort Area, the southern part of Thailand. His parents are missing. His nationality cannot be identified. Please take a look at the attached pictures of this victim (a 2 years old boy) from Tsunami. If you do not know him, please forward his pictures to your friends or organization in your country for further publication.

I thank you all for extending kindness to this boy.

With kind regards,
XXXXX

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:48 EM | Google

1 januari 2005

Official Thai Tsunami Information Center

Official Thai Tsunami Information Center
Enligt nyheterna ska detta vara en
sida som försöker sammanställa
officella siffror och vara till hjälp
för att spåra saknade eller döda.
Kan ingen hjälpa dem med en fetare lina?
Telia? Tele2? Annan ISP?
Tyvärr är det svårt och segt att ladda sidan.

Phuket Disaster Message Board
är bra mycket snabbare. Driftas vart?

En annan sida som en mailinglista jag är med i
har satt i bruk vill jag hjälpa till att sprida
länken till, http://www.hjalpasien.se/.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:44 EM | Google

30 december 2004

Asienmail

Nigeriamail vet väl alla vad
det är numera. Bluff och båg.

Men tro det eller ej, nu försöker människor sko sig på flodvågskatastrofen. På en mailinglista har ett par exempel visats upp. Jag hoppas att dylika mail hamnar i mailklientens papperskorg. Paypal till en privatperson? Kan knappast ligga ett hederligt alternativ bakom det.

Vill du bidra med pengar gör det via de kanaler där det inte finns något vinstintresse, se inlägget från igår som innehåller länkar och info vart du kan vända dig om du vill bidra med pengar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:38 EM | Google

23 december 2004

För mycket av det goda?

Som motvikt till allt julpyssel? :)
Hur många frågar svarar du ja på?
Fler än tre? Kanske ska du då koppla av
och koppla ned under helgen?

Du blir irriterad om ingen fattar vad
du menar när du säger IRL, BTW och FYI.

När du har roligare uppkopplad framför datorn än IRL.

Någon berättar en kul historia och du svarar *LOL*

Du pratar inte längre i fullständiga meningar.

Du loggar på det första du gör på morgonen och
loggar av är det sista du gör innan du lägger dig.

Du dubbelklickar på TV:ns fjärrkontroll.

Gör du ett misstag letar du efter ett UNDO alternativ.

Träffar du någon du inte gillar letar du efter IGNORE.

Du säger upp dig när företaget drar in på Internetuppkopplingen.

Frågar någon efter din adress, svarar du med din e-mailadress!

Försöker slå ett IP-nummer på telefon.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:51 EM | Google

22 december 2004

Utvecklingen går framåt

Utvecklingen går framåt! Nu har Stockholm läns landstings Vårdguiden en tjänst som heter "Mina vårdkontakter".

Jag ser att min vårdcentral är med. Tänk att kunna boka ett läkarbesök via webben eller att kunna förnya mina recept av astmamediciner på nätet. Tänk så skönt att slippa sitta i telefonkö och när svar äntligen erhålls så är det en telefonsvarare som frågar vad man vill och ber en att knappa in sitt telefonnummer. Därefter ges ett besked om att någon från vårdcentralen ringer upp klockan XX.XX. Det kan vara fem-sex timmar senare och det innebär att man måste passa tiden och inte missa telefonsamtalet. Annars blir det att gå tillbaks till ruta ett.

Någon e-legitimation har jag inte, men jag har nu skaffat ett konto och kommer att få inloggningsuppgifter via snigelposten.

Nu efterlyser jag en liknade tjänst hos min tandläkare. Sist jag var där diskuterade vi detta och han sa att han har inga planer på att skaffa ett tidsbokningssystem på nätet, såvida inte Praktikertjänst tar fram ett sådant för alla sina medlemmar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:23 FM | Google

20 december 2004

Julmys har fått en ny betydelse

Monica skrev en bra text i dag angående en artikel i Aftonbladet. Julprostitution. Män köper mer sex till jul. Jag vill lite naivt tro att det är ensamstående män som kanske köper sig en liten julklapp till sig själv, ett knapplöst knull. Men om jag ska vara ärlig är nog Monicas analys mer korrekt.

Monicas slutsats är, läs hela texten här:
Mannen orkar inte gå i affärer, säger att han kör en runda så länge. Han åker iväg och knullar en okänd tjej i ett hotellrum. När frun kommer tillbaka med alla paket och inköp står han redan där och väntar i garaget. Hjälper till att lassa in. Frun får shoppa, mannen får sex och den prostituerade får lite extrapengar, kanske till julklappar åt sina barn!

Sedan läser jag "Hur min blogg blev en porrsida" hos Sanna. Hur många som helst har sökt på ordet julmys och hamnat hos Sanna, för att hon skrev om 100% julmys för några dagar sedan. Förmodligen efter att ha läst denna artikel om Jenny som annonserar ut sina sextjänster med löften om julmys.

Jag tror ju inte att det är julmys i ordets vanliga bemärkelse alla plötsligt söker på. Jag sökte på julmys för skojs skull och det var många som skrev om julmys i dess vanliga betydelse, Sanna var på fjärde plats. Jag provade med +Jenny +julmys och insåg att dessa, till synes helt vanliga tjejer, som skrivit om julmys lär få en hel del besök i kväll och i natt. De som inte läst Aftonbladets artiklar lär klia sig lite i huvudet de närmsta dagarna om de har någon form av statistik eller logg och kikar i den.

De som vill hitta Jennys sexannons får nog göra en lite mer selektiv sökning. Men å andra sidan, ju fler vanliga hemsidor de som söker hamnar på, desto mer kanske de tappar lusten – till, ja ni vet vad...

Just nu ligger julmys som tvåa på Eniros topplista över sökord.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:24 EM | Google

Kärlek på nätet

Nätdejting har blivit lönsamt för många aktörer.

Det finns två miljoner ensamhushåll i Sverige och alla kanske inte nätdejtar, men visst finns bör det finnas en potential för hugade spekulanter att tjäna pengar på folks kontaktbehov.

Det är nog många som knutit kontakter via nätet, via mailinglistor, chat, news, forum och portaler – säkerligen har många av dem lett till kärleksförhållanden.

Jag har fått många vänner via nätet, men dejtat har jag inte gjort – mest beroende på att jag är gift :). Men jag känner några par som träffats via Internet och ett av dem gifte sig får många år sedan.

Nätdejtingsajter som tar betalt i någon form känns mer seriöst. Att det kostar en slant sållar nog bort en del knäppgökar. Jag tänker främst på de som härjar på Lunarstorm och andra ungdomsportaler och raggar småbrudar(killar), för att få sig ett knull eller för att utnyttja lammkötten på annat sätt.

Men visst kan det bli lite fel ibland :).

Nätdejting>

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:56 FM | Google

14 december 2004

Snårig sajt att hitta på

Jag surfade över till InternetWorld för att se om de lagt ut artikeln "Sveriges första bloggproffs", men det hade de inte gjort. Jag tror inte att de kommer att göra det heller, de vill väl att folk köper tidningen istället eller så kommer artikeln kanske när nästa nummer kommer ut. Jag brukar sällan vara på deras sajt så jag vet inte riktigt vilket koncept de har. Det enda jag hittade var ledaren i samma nummer, "Hur ska du använda din makt?".

Däremot hittade jag denna artikel som handlade om en gammal klasskamrat och tillika f.d kollega på Tele2. Kul att se att det går bra för honom. Hans Yatzy-spel har jag fortfarande installerat på min dator, men han har programmerat flera andra program.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:37 EM | Google

30 november 2004

Porrblaska stämmer Google

Ibland blir jag förvånad över okunskapen som finns bland användare och företag om hur Internet fungerar. Jag brukar säga det du I N T E vill att någon obehörig ska hitta, läsa eller titta på – lägg inte ut det på nätet. Nätet är som en enda stor hårddisk.

Jag får ofta frågor hur man ska göra för att skydda sina bilder som läggs ut på nätet. Jag svarar alltid att det inte går, utan talar om för dem att de bilder de inte vill ska spridas ska de inte lägga upp på nätet. Javascript som ska förhindra högerklick är inget skydd. Det går alltid att komma åt källkoden via View Source/Visa källa och där kan bildens sökväg återfinnas. Visst finns det program som krypterar html-koden till oigenkännlighet (har dock aldrig testat ett sådant), men vad hjälper det? Den som vill ha bilden gör då en skärmdump på sidan.

Ett annat problem som jag hört talas om är exempelvis användningen av Direct Connect och andra fildelningssystem som inte konfigurerats korrekt, vilket har inneburit att andra lätt som en plätt har kunnat kolla in vad som finns i den anslutnes dator. Nu går jag bara på hörsägen, eftersom jag själv inte har några fildelningssystem installerat på min dator.

Men en person berättade för mig att h*n var ute och letade efter en specifik fil och via en ansluten dator kunde h*n se nakenbilder på en bekant. Personen hade med all sannolikhet haft bilderna i en mapp i sin egen dator och någon hade tyckt att de var så pass "intressanta" att de lades ut till allmän beskådan, på en helt annan dator ansluten till nätverket. Hur kul kan det vara på en skala från noll till tio att upptäcka att nakenbilder på en själv sprids på nätet?

Något som många missar när de skapar en ny mapp på sin server är att de inte lägger dit en index.html fil (eller default.htm beroende nu på hur servern är inställd). Utan defaultfil så är mappen helt öppen och dess innehåll listas rakt av och det är fritt fram att klicka sig fram och kika på alla filer. Visst kan det vara ett medvetet val, men i lika många fall tror jag att det beror på ren okunskap.

Jag minns att det var ett stort rabalder då Intentia polisanmälde Reuters för dataintrång. Enligt Intentia har Reuters hackat sig in i bolagets datasystem och därmed i förväg kunnat publicera en kvartalsrapport. Rapporten låg på Intentias webbplats och det Reuters medarbetare gjorde var tydligen att gissa sig till adressen, med hjälp av tidigare publicerade rapporter. Intentia hävdade att bara för att information fanns på en publik webbserver är det inte självklart att den ska vara tillgänglig för gemene man. Men det som inte ska vara tillgängligt ska inte publiceras eller läggas bakom lösenord, det är kutym eller borde vara det. Hur det gick med den polisanmälningen minns jag inte. Men jag kan inte tänka mig att det gick till åtal. Inte när jag läser pressmeddelandet nedan.

Pressmeddelande, Stockholm 2003-03-04
från Stockholmsbörsen.
Information från Intentia, Sweco och Nordea hade varit tillgänglig via Internet innan bolagen hade offentliggjort informationen på det sätt som krävs enligt noteringsavtalet med Stockholmsbörsen. Informationen hade kommit ut genom att utomstående hade identifierat den dolda adress under vilken informationen hade förberetts för tillhandahållande på respektive bolags hemsida. Reuters kunde därigenom sprida informationen innan den offentliggjorts av bolagen på föreskrivet sätt. De adresser bolagen använt till informationen var identisk med de adresser som använts för motsvarande information i tidigare sammanhang, frånsett att de sista två tecknen bytts ut från Q2 till Q3 eller liknande. Nämnden fann att de adresser respektive bolag använt för den dolda informationen, i belysning av att tidigare använda adresser var allmänt kända och tillgängliga, var sådan att en initierad person hade kunna gissa sig till var informationen fanns och på så sätt få tillgång till rapporterna i förväg. Genom att informationen kom ut på ett sätt som låg inom respektive bolags så kallade kontrollsfär ansåg nämnden att noteringsavtalet hade överträtts. Nämnden ansåg emellertid att det oavsiktliga utlämnandet delvis hade samband med en strävan från bolagens sida att informationen – i enlighet med börsens anvisningar – skulle bli tillgängliga på hemsidan snarast möjligt efter att offentliggörande skett på föreskrivet sätt. Mot ovanstående bakgrund ansåg Disciplinnämnden att överträdelserna var ursäktliga, och meddelade därför respektive bolag varning.

Nu är det Google som är i hetluften.

Saxat ur IDG:
Nu har publicisten Perfect 10 (http://www.perfect10.com) fått nog. Företaget stämmer Google på grund av att sökmotorn hittar skyddat bildmaterial och knyckta lösenord till tidningens webbplats.

Hur ska hugade spekulanter hitta till porrblaskan om den inte listas på sökmotorer? Att sedan sökmotorn indexerar det material den hittar när spindeln vandrar runt på sajten är inget underligt. Perfect 10 borde kanske bara ha första sidan som publikt material och sedan lägga allt annat bakom lösenord? Google är väl en av de sökmotorerna som respekterar robots.txt har jag för mig. Alla sökmotorer sägs inte göra det, så att bara lägga upp en robots.txt är inte ett fullgott skydd.

Enligt stämningen, som lämnats in till en domstol i Los Angeles, påstås Google bryta mot upphovsrätten och skada Perfect 10:s möjligheter att tjäna pengar (månadskostnad 25,50 dollar) på distribution av sitt material via tidning och webbplats. Det ska bli intressant att se hur det slutar. Men jag misstänker att Google inte blir fällda. En sökmotor bara söker. Den bara följer länkar. Som en spindel klättrar den på webbens spindelnät. Den som lägger ut det material som indexeras kan inte lägga skulden på Google för att det synliggörs via sökmotorn.

Att andra snor bilder och lägger upp på sina egna hemsidor och att de sedan indexeras av Google där är inte Googles fel utan Perfect 10 får nog rikta sin stämning till dem i så fall. Om lösenord till porrblaskan publiceras på warez- och serial-sajter och indexeras av Google är det samma sak här, Perfect 10 får rikta sin stämning till dem istället.

Jag minns att jag en gång vid en sökning på en utbildning kom in på ett säkerhetsföretags interna nät (Lotus Notes) via två länkar som indexerats på Google. Jag misstänkte att det inte var riktigt tänkt att dessa två länkar skulle vara sökbara så jag slängde iväg ett mail och berättade vad jag sökt på och vilka länkar som kommit fram. De besvarade inte ens mitt mail, men jag gjorde i alla fall det samvetet bjöd mig till att göra – alertade dem.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:31 FM | Google

26 november 2004

Sex-chattning ska stävjas

Nyheterna i morse drog upp nyheten att mäns försök att skaffa sexuella kontakter med minderåriga via chattsajter ökar i Sverige.

Det är väl ingen nyhet? Jag misstänker att det även finns kvinnor som raggar lammkött på liknande sätt, men förmodligen är det inte lika vanligt förekommande.

Nyheten består nog mer i att för en gångs skull verkar lagstiftarna hänga med någorlunda när det gäller utveckligen på nätet, där de annars är sorgligt ouppdaterade.

Teknikexplosionen innebär ofta att lagstiftarna inte hänger med i utvecklingen, enligt Rädda Barnen. Så sant, som sagt.

Alhems förslag enligt SvD.
Tack och lov är den könsneutral.

Brottsbalkens 6:e kap 10 § lyder så här:
Den som genom att utlova eller ge ersättning skaffar eller söker skaffa sig tillfälligt sexuellt umgänge med någon som är under arton år, döms för förförelse av ungdom till böter eller fängelse i högst sex månader.

Förslag finns att lägga till detta:
Riktar sig gärning som avses i första stycket mot den som är under femton år döms till ansvar för förförelse av barn oavsett om ersättning utlovas eller lämnas.

I Storbritannien har det nyligen införts en lag som förbjuder grooming (ungdomsförförelse) på nätet och Australien har infört en liknande lag.

Jag själv fattar ju inte vad som kan röra sig inom pannbenen på exempelvis en man på femtio år som loggar in på en ungdomssajt under ett ungdomligt alias och chattar med fjortisar om sex och försöker få en dejt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:54 FM | Google

24 november 2004

Java Plug-in

A vulnerability in the Java Plug-in may allow an untrusted applet to escalate privileges, through JavaScript calling into Java code, including reading and writing files with the privileges of the user running the applet, skriver Sun på sin hemsida.

En säkerhetslucka som upptäcktes redan i juni i år.

Problematiken (tycker jag) ligger i att denna uppgradering får surfaren själv hitta information om och ladda ned för egen hand. Jag tycker att Suns hemsida är osedvanlig svår att navigera på.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:14 EM | Google

20 november 2004

Tillit till IT

I IT-propositionen, som kom i mars 2000, utsåg regeringen tre politiska områden som prioriterade; tillgänglighet, kompetens och tillit. Fast de glömde bort att definiera vad som menades med tillit.

Först nu, efter mer än fyra år, har den den IT-politiska strategigruppen rett ut frågan med hjälp av en konsult. Tillit till IT heter studien (länken funkar bara om du har Computer Swedens månadskod). Studien bygger på intervjuer med ett 20-tal personer.

Ett förslag i studien är att Sveriges IT-incidentcentrum, Sitic, ska ha ett bredare arbetsområde, att det utöver teknik och säkerhet ska arbeta med frågor som exempelvis mobbning på internet.

Studien pekar på att polis och åklagare bör får ytterligare resurser för att bekämpa IT-relaterade brott. Regeringen bör, enligt studien, säkerställa att det finns fungerande e-id-lösningar.

Ett annat förslag som kom med, som jag verkligen hoppas det blir något av, är att det borde finnas en Internetombudsman (mostsvarande Pressombudsmannen) som ska se till att god publicistisk sed upprätthålls på Internet.

Datainspektionen gör inga bedömningar huruvida hemsidor följer god publicistisk sed. De bara kontrollerar huruvida PUL (Paragrafer Utan Logik) efterföljs eller inte.

Jag har sedan 1999 tyckt att
det borde finnas en Internetombudsman.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:08 EM | Google

16 november 2004

Dödshot på Internet

En webbsida uppmanar till mord på homosexuella. På sidan presenteras 138 öppet homo- och bisexuella kända svenskar med namn. Dödshoten rättfärdigas med bibelcitat.

Nej, jag tänker inte länka till sidan eller lägga ut urlen olänkad, men jag kan illustrera hoten och bibelcitaten. Det är sjukt, det finns inget annat uttryck för detta. Unket att försöka rättfärdiga sina handlingar med en hoper gamla mossiga bibelcitat. Det är en skymf mot dem som är kristna, i ordets riktiga bemärkelse, förutom alla de som hängs ut..

// Annica Tiger

SODOMITERNA

Vi här här valt att lägga upp de personer om valt att gå ut som offentliga personer, deras läggning och etniska bakrund är redan välkända. Vi har bara sammanfört dessa vedervärdiga läggningar med personer som har satans blod rinnande i sina ådror på en och samma sida för en lättare överskådning om vilka styggelser som egentligen "roar och styr" Moder Svea.

3 MOSEBOK 18:22
Du skall inte ligga med en man som med en kvinna, det är en styggelse.

3 Mosebok 20:13
Om en man ligger med en person av manligt kön liksom man ligger med en kvinna, har de gjort något avskyvärt. De skall ovillkorligen dödas. Deras eget blod är över dem.

Romarna 1:24-27
Därför lät Gud dem följa sina begär och utlämnade dem åt orenhet, så att de förnedrade sina kroppar med varandra… de dyrkade och tjänade det skapade istället för skaparen… Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män.

Judas brev vers 7
Tänk också på Sodom och Gommora och deras grannstäder som... bedrev otukt och onaturligt umgänge: de straffades med evig eld och är ett varnande exempel.

5 Mos 22:5
En kvinna skall inte bära vad som hör till en man, inte heller skall en man sätta på sig kvinnokläder. Ty var och en som gör så är en styggelse för Herren [YHVH] din Gud.

Annica Tiger 3:58 EM | Google

15 november 2004

Echelon

Nyckelord för att trigga Echelon.

Det finns fler listor.

Dessutom så kan man ju lägga till orden Usama bin Laden, Saddam Hussein, Bush, Iraq, Irak, terrorist, terror, bomb och sådant som Echelon triggas av. De scannar inte bara mail utan de söker av hela nätet på sin jakt efter....ja, vad kan man ibland undra. Nu tror jag inte att SÄPO kommer att knacka på min dörr. Men i USA lär du riskera att FBI gör det. Secret Service ska det vara, som Henrik skriver i kommentarerna, men hon finns i alla fall numera i FBI:s arkiv.

// Annica Tiger

Rewson, SAFE, Waihopai, INFOSEC, ASPIC, MI6, Information Security, SAI, Information Warfare, IW, IS, Privacy, Information Terrorism, Terrorism Defensive Information, Defense Information Warfare, Offensive Information, Offensive Information Warfare, The Artful Dodger, NAIA, SAPM, ASU, ASTS, National Information Infrastructure, InfoSec, SAO, Reno, Compsec, JICS, Computer Terrorism, Firewalls, Secure Internet Connections, RSP, ISS, JDF, Ermes, Passwords, NAAP, DefCon V, RSO, Hackers, Encryption, ASWS, CUN, CISU, CUSI, M.A.R.E., MARE, UFO, IFO, Pacini, Angela, Espionage, USDOJ, NSA, CIA, S/Key, SSL, FBI, Secert Service, USSS, Defcon, Military, White House, Undercover, NCCS, Mayfly, PGP, SALDV, PEM, resta, RSA, Perl-RSA, MSNBC, bet, AOL, AOL TOS, CIS, CBOT, AIMSX, STARLAN, 3B2, BITNET, SAMU, COSMOS, DATTA, Furbys, E911, FCIC, HTCIA, IACIS, UT/RUS, JANET, ram, JICC, ReMOB, LEETAC, UTU, VNET, BRLO, SADCC, NSLEP, SACLANTCEN, FALN, 877, NAVELEXSYSSECENGCEN, BZ, CANSLO, CBNRC, CIDA, rsta, Active X, Compsec 97, RE NS, LLC, DERA, JIC, rip, rb, Wu, RDI, Mavricks, BIOL, Meta-hackers, SADT, Steve Case, Tools, RECCEX, Telex, OTAN, monarchist, NMIC, NIOG, IDB, MID/KL, NADIS, NMI, SEIDM, BNC, CNCIS, STEEPLEBUSH, RG, BSS, DDIS, mixmaster, BCCI, BRGE, Europol, SARL, Military Intelligence, JICA, Scully, recondo, Flame, Infowar, Bubba, Freeh, Archives, ISADC, CISSP, Sundevil, jack, Investigation, JOTS, ISACA, NCSA, ASVC, spook words, RRF, 1071, Bugs Bunny, Verisign, Secure, ASIO, Lebed, ICE, NRO, Lexis-Nexis, NSCT, SCIF, FLiR, JIC, bce, Lacrosse, Flashbangs, HRT, IRA, EODG, DIA, USCOI, CID, BOP, FINCEN, FLETC, NIJ, ACC, AFSPC, BMDO, site, SASSTIXS, NAVWAN, NRL, RL, NAVWCWPNS, NSWC, USAFA, AHPCRC, ARPA, SARD, LABLINK, USACIL, SAPT, USCG, NRC, ~, O, NSA/CSS, CDC, DOE, SAAM, FMS, HPCC, NTIS, SEL, USCODE, CISE, SIRC, CIM, ISN, DJC, LLNL, bemd, SGC, UNCPCJ, CFC, SABENA, DREO, CDA, SADRS, DRA, SHAPE, bird dog, SACLANT, BECCA, DCJFTF, HALO, SC, TA SAS, Lander, GSM, T Branch, AST, SAMCOMM, HAHO, FKS, 868, GCHQ, DITSA, SORT, AMEMB, NS G, HIC, EDI, benelux, SAS, SBS, SAW, UDT, EODC, GOE, DOE, SAMF, GEO, JRB, 3P-HV, Masuda, Forte, AT, GIGN, Exon Shell, radint, MB, CQB, TECS, CONUS, CTU, RCMP, GRU, SASR, GSG-9, 22nd SAS, GEOS, EADA, SART, BBE, STEP, Echelon, Dictionary, MD2, MD4, MDA, diwn, 747, ASIC, 777, RDI, 767, MI5, 737, MI6, 757, Kh-11, EODN, SHS, ^X, Shayet-13, SADMS, Spetznaz, Recce, 707, CIO, NOCS, Halcon, NSS, Duress, RAID, Uziel, wojo, Psyops, SASCOM, grom, NSIRL, D-11, DF, ZARK, SERT, VIP, ARC, S.E.T. Team, NSWG, MP5k, SATKA, DREC, DEVGRP, DSD, FDM, GRU, LRTS, SIGDEV, NACSI, MEU/SOC,PSAC, PTT, RFI, ZL31, SIGDASYS, TDM. SUKLO, Schengen, SUSLO, TELINT, fake, TEXTA. ELF, LF, MF, Mafia, JASSM, CALCM, TLAM, Wipeout, GII, SIW, MEII, C2W, Burns, Tomlinson, Ufologico Nazionale, Centro, CICAP, MIR, Belknap, Tac, rebels, BLU-97 A/B, 007, nowhere.ch, bronze, Rubin, Arnett, BLU, SIGS, VHF, Recon, peapod, PA598D28, Spall, dort, 50MZ, 11Emc Choe, SATCOMA, UHF, The Hague, SHF, ASIO, SASP, WANK, Colonel, domestic disruption, 5ESS, smuggle, Z-200, 15kg, DUVDEVAN, RFX, nitrate, OIR, Pretoria, M-14, enigma, Bletchley Park, Clandestine, NSO, nkvd, argus, afsatcom, CQB, NVD, Counter Terrorism Security, Enemy of the State, SARA, Rapid Reaction, JSOFC3IP, Corporate Security, 192.47.242.7, Baldwin, Wilma, ie.org, cospo.osis.gov, Police, Dateline, Tyrell, KMI, 1ee, Pod, 9705 Samford Road, 20755-6000, sniper, PPS, ASIS, ASLET, TSCM, Security Consulting, M-x spook, Z-150T, High Security, Security Evaluation, Electronic Surveillance, MI-17, ISR, NSAS, Counterterrorism, real, spies, IWO, eavesdropping, debugging, CCSS, interception, COCOT, NACSI, rhost, rhosts, ASO, SETA, Amherst, Broadside, Capricorn, NAVCM, Gamma, Gorizont, Guppy, NSS, rita, ISSO, submiss, ASDIC, .tc, 2EME REP, FID, 7NL SBS, tekka, captain, 226, .45, nonac, .li, Tony Poe, MJ-12, JASON, Society, Hmong, Majic, evil, zipgun, tax, bootleg, warez, TRV, ERV, rednoise, mindwar, nailbomb, VLF, ULF, Paperclip, Chatter, MKULTRA, MKDELTA, Bluebird, MKNAOMI, White Yankee, MKSEARCH, 355 ML, Adriatic, Goldma n, Ionosphere, Mole, Keyhole, NABS, Kilderkin, Artichoke, Badger, Emerson, Tzvrif, SDIS, T2S2, STTC, DNR, NADDIS, NFLIS, CFD, BLU-114/B, quarter, Cornflower, Daisy, Egret, Iris, JSOTF, Hollyhock, Jasmine, Juile, Vinnell, B.D.M., Sphinx, Stephanie, Reflection, Spoke, Talent, Trump, FX, FXR, IMF, POCSAG, rusers, Covert Video, Intiso, r00t, lock picking, Beyond Hope, LASINT, csystems, .tm, passwd, 2600 Magazine, JUWTF, Competitor, EO, Chan, Pathfinders, SEAL Team 3, JTF, Nash, ISSAA, B61-11, Alouette, executive, Event Security, Mace, Cap-Stun, stakeout, ninja, ASIS, ISA, EOD, Oscor, Tarawa, COSMOS-2224, COSTIND, hit word, hitword, Hitwords, Regli, VBS, Leuken-Baden, number key, Zimmerwald, DDPS, GRS, AGT. AMME, ANDVT, Type I, Type II, VFCT, VGPL, WHCA, WSA, WSP, WWABNCP, ZNI1, FSK, FTS2000, GOSIP, GOTS, SACS STU-III, PRF, PMSP, PCMT, I&A, JRSC, ITSDN, Keyer, KG-84C, KWT-46, KWR-46, KY-75, KYV-5, LHR, PARKHILL, LDMX, LEASAT, SNS, SVN, TACSAT, TRANSEC, DONCAF, EAM, DSCS, DSNET1, DSNET2, DSNET3, ECCM, EIP, EKMS, EK MC, DDN, DDP, Merlin, NTT, SL-1, Rolm, TIE, Tie-fighter, PBX, SLI, NTT, MSCJ, MIT, 69, RIT, Time, MSEE, Cable & Wireless, CSE, SUW, J2, Embassy, ETA, Porno, Fax, finks, Fax encryption, white noise, Fernspah, MYK, GAFE, forcast, import, rain, buzzer, N9, pink noise, CRA, M.P.R.I., top secret, Mossberg, 50BMG, Macintosh Security, Macintosh Internet Security, OC3, Macintosh Firewalls, Unix Security, VIP Protection, SIG, sweep, Medco, TRD, TDR, Z, sweeping, SURSAT, 5926, TELINT, Audiotel, Harvard, 1080H, SWS, Asset, Satellite imagery, force, NAIAG, Cypherpunks, NARF, 127, Coderpunks, TRW, remailers, replay, redheads, RX-7, explicit, FLAME, J-6, Pornstars, AVN, Playboy, ISSSP, Anonymous, W, Sex, chaining, codes, Nuclear, 20, subversives, SLIP, toad, fish, data havens, unix, c, a, b, d, SUBACS, the, Elvis, quiche, DES, 1*, N-ISDN, NLSP, OTAR, OTAT, OTCIXS, MISSI, MOSAIC, NAVCOMPARS, NCTS, NESP, MILSATCOM, AUTODIN, BLACKER, C3I, C4I, CMS, CMW, CP, SBU, SCCN, SITOR, SHF/DOD, Finksburg MD, Link 16, LATA, NATIA, NATOA, sneakers, UXO, OC-12, counterintelligence, Shaldag, sport, NASA, TWA, DT, gtegsc, nowhere, .ch, hope, emc, industrial espionage, SUPIR, PI, TSCI, spookwords, industrial intelligence, H.N.P., SUAEWICS, Juiliett Class Submarine, Locks, qrss, loch, 64 Vauxhall Cross, Ingram Mac-10, wwics, sigvoice, ssa, E.O.D., SEMTEX, penrep, racal, OTP, OSS, Siemens, RPC, Met, CIA-DST, INI, watchers, keebler, contacts, Blowpipe, BTM, CCS, GSA, Kilo Class, squib, primacord, RSP, Z7, Becker, Nerd, fangs, Austin, no|d, Comirex, GPMG, Speakeasy, humint, GEODSS, SORO, M5, BROMURE, ANC, zone, SBI, DSS, S.A.I.C., Minox, Keyhole, SAR, Rand Corporation, Starr, Wackenhutt, EO, burhop, Wackendude, mol, Shelton, 2E781, F-22, 2010, JCET, cocaine, Vale, IG, Kosovo, Dake, 36,800, Hillal, Pesec, Hindawi, GGL, NAICC, CTU, botux, Virii, CCC, ISPE, CCSC, Scud, SecDef, Magdeyev, VOA, Kosiura, Small Pox, Tajik, +=, Blacklisted 411, TRDL, Internet Underground, BX, XS4ALL, wetsu, muezzin, Retinal Fetish, WIR, Fetish, FCA, Yobie, forschun g, emm, ANZUS, Reprieve, NZC-332, edition, cards, mania, 701, CTP, CATO, Phon-e, Chicago Posse, NSDM, l0ck, beanpole, spook, keywords, QRR, PLA, TDYC, W3, CUD, CdC, Weekly World News, Zen, World Domination, Dead, GRU, M72750, Salsa, 7, Blowfish, Gorelick, Glock, Ft. Meade, NSWT, press-release, WISDIM, burned, Indigo, wire transfer, e-cash, Bubba the Love Sponge, Enforcers, Digicash, zip, SWAT, Ortega, PPP, NACSE, crypto-anarchy, AT&T, SGI, SUN, MCI, Blacknet, ISM, JCE, Middleman, KLM, Blackbird, NSV, GQ360, X400, Texas, jihad, SDI, BRIGAND, Uzi, Fort Meade, *&, gchq.gov.uk, supercomputer, bullion, 3, NTTC, Blackmednet, :, Propaganda, ABC, Satellite phones, IWIS, Planet-1, ISTA, rs9512c, Jiang Zemin, South Africa, Sergeyev, Montenegro, Toeffler, Rebollo, sorot, Yucca Mountain, FARC, Toth, Xu Yongyue, Bach, Razor, AC, cryptanalysis, nuclear, 52 52 N - 03 03 W, Morgan, Canine, GEBA, INSCOM, MEMEX, Stanley, FBI, Panama, fissionable, Sears Tower, NORAD, Delta Force, SEAL, virtual, WASS, WID, Dolch, secure shell, s crews, O/S, Area51, SABC, basement, ISWG, data-haven, NSDD, black-bag, rack, TEMPEST, Goodwin, rebels, ID, MD5, IDEA, garbage, market, beef, Stego, ISAF, unclassified, Sayeret Tzanhanim, PARASAR, Gripan, pirg, curly, Taiwan, guest, utopia, NSG, orthodox, CCSQ, Alica, SHA, Global, gorilla, Bob, UNSCOM, Fukuyama, Manfurov, Kvashnin, Marx, Abdurahmon, snullen, Pseudonyms, MITM, NARF, Gray Data, VLSI, mega, Leitrim, Yakima, NSES, Sugar Grove, WAS, Cowboy, Gist, 8182, Gatt, Platform, 1911, Geraldton, UKUSA, veggie, XM, Parvus, NAVSVS, 3848, Morwenstow, Consul, Oratory, Pine Gap, Menwith, Mantis, DSD, BVD, 1984, blow out, BUDS, WQC, Flintlock, PABX, Electron, Chicago Crust, e95, DDR&E, 3M, KEDO, iButton, R1, erco, Toffler, FAS, RHL, K3, Visa/BCC, SNT, Ceridian, STE, condor, CipherTAC-2000, Etacs, Shipiro, piz, fritz, KY, 32, Edens, Kiwis, Kamumaruha, DODIG, Firefly, HRM, Albright, Bellcore, rail, csim, NMS, 2c, FIPS140-1, CAVE, E-Bomb, CDMA, Fortezza, 355ml, ISSC, cybercash, NAWAS, government, NSY, hate, speedbump, joe, illuminati, BOSS, Kourou, Misawa, Morse, HF, P415, ladylove, filofax, Gulf, lamma, Unit 5707, Sayeret Mat'Kal, Unit 669, Sayeret Golani, Lanceros, Summercon, NSADS, president, ISFR, freedom, ISSO, walburn, Defcon VI, DC6, Larson, P99, HERF pipe-bomb, 2.3 Oz., cocaine, $, imapct, Roswell, ESN, COS, E.T., credit card, b9, fraud, ST1, assasinate, virus, ISCS, ISPR, anarchy, rogue, mailbomb, 888, Chelsea, 1997, Whitewater, MOD, York, plutonium, William Gates, clone, BATF, SGDN, Nike, WWSV, Atlas, IWWSVCS, Delta, TWA, Kiwi, PGP 2.6.2., PGP 5.0i, PGP 5.1, siliconpimp, SASSTIXS, IWG, Lynch, 414, Face, Pixar, IRIDF, NSRB, eternity server, Skytel, Yukon, Templeton, Johohonbu, LUK, Cohiba, Soros, Standford, niche, ISEP, ISEC, 51, H&K, USP, sardine, bank, EUB, USP, PCS, NRO, Red Cell, NSOF, DC7, Glock 26, snuffle, Patel, package, ISI, INR, INS, GRU, RUOP, GSS, NSP, SRI, Ronco, Armani, BOSS, Chobetsu, FBIS, BND, SISDE, FSB, BfV, IB, froglegs, JITEM, SADF, advis, TUSA, LITE, PKK, HoHoCon, SI SMI, ISG, FIS, MSW, Spyderco, UOP, SSCI, NIMA, HAMASMOIS, SVR, SIN, advisors, SAP, Monica, OAU, PFS, Aladdin, AG, chameleon man, Hutsul, CESID, Bess, rail gun, .375, Peering, CSC, Tangimoana Beach, Commecen, Vanuatu, Kwajalein, LHI, DRM, GSGI, DST, MITI, JERTO, SDF, Koancho, Blenheim, Rivera, Kyudanki, varon, 310, 17, 312, NB, CBM, CTP, Sardine, SBIRS, jaws, SGDN, ADIU, DEADBEEF, IDP, IDF, Halibut, SONANGOL, Flu, &, Loin, PGP 5.53, meta, Faber, SFPD, EG&G, ISEP, blackjack, Fox, Aum, AIEWS, AMW, RHL, Baranyi, WORM, MP5K-SD, 1071, WINGS, cdi, VIA, DynCorp, UXO, Ti, WWSP, WID, osco, Mary, honor, Templar, THAAD, package, CISD, ISG, BIOLWPN, JRA, ISB, ISDS, chosen, LBSD, van, schloss, secops, DCSS, DPSD, LIF, J-Star, PRIME, SURVIAC, telex, Analyzer, embassy, Golf, B61-7, Maple, Tokyo, ERR, SBU, Threat, JPL, Tess, SE, Alex, EPL, SPINTCOM, FOUO, ISS-ADP, Merv, Mexico, SUR, blocks, SO13, Rojdykarna, RSOC, USS Banner, S511, 20755, airframe, jya.com, Furby, PECSENC, football, Agfa, 3210, C,moore, 510, OADR, Smit h, toffee, FIS, N5P6, EuroFed, SP4, shelter, Crypto, 3, 7, 17, 20, 51, 69, 312, 414, 707, 737, 747, 757, 767, 777, 868, 888, 1071, 1911, 1984, 1997, 2600, 3848, 8182, 1080H, 15kg, 3B2, 50BMG, a, ABC, ACC, ActiveX, advise, advisors, afsatcom, AFSPC, AHPCRC, AIMSX, Aladdin, Alica, Alouette, AMEMB, Amherst, AMW, anarchy, ANC, AOL, AOLTOS, ARC, Archives, Area51, argus, Armani, ARPA, Artichoke, ASIO, ASIS, ASIS, ASLET, assasinate, Asset, AT, AT&T, Atlas, Austin, AVN, b, B.D.M., b9, Badger, bank, basement, BATF, BBE, BECCA, Becker, beef, Bess, bet, BeyondHope, BfV, BITNET, black-bag, Blackbird, Blacklisted411, Blackmednet, Blacknet, Black-Ops, BletchleyPark, Blowfish, BMDO, BND, Bob, BOP, BOSS, botux, BRLO, Broadside, Bubba, BubbatheLoveSponge, bullion, BVD, BZ, c, Cable&Wireless, CANSLO, Capricorn, Cap-Stun, CATO, CBM, CBNRC, CBOT, CCC, CCS, CDA, CdC, CDC, cdi, CESID, CFC, chaining, chameleonman, Chan, Chelsea, ChicagoPosse, Chobetsu, chosen, CIA, CID, CIDA, CIM, CIO, CIS, CISE, Clandestine, clone, cocaine, COCOT, Coderpunks, codes, Cohiba, Colonel, Competitor, Compsec, Compsec97, ComputerTerrorism, Consul, CONUS, Cornflower, CorporateSecurity, COS, COSMOS, CounterTerrorism, counterintelligence, Cowboy, CovertVideo, CQB, CQB, CRA, creditcard, cryptanalysis, crypto-anarchy, CSE, csystems, CTP, CTP, CTU, CTU, CUD, cybercash, Cypherpunks, d, D-11, Daisy, datahavens, DATTA, DCJFTF, Dead, DEADBEEF, debugging, Defcon, DefConV, DefenseInformationWarfare, Delta, Delta, DERA, DES, DEVGRP, DF, DIA, Dictionary, Digicash, DITSA, DJC, DOE, DOE, Dolch, domesticdisruption, DRA, DSD, DSD, DSS, Duress, DynCorp, E.O.D., E.T., E911, EADA, eavesdropping, Echelon, EDI, EG&G, Egret, ElectronicSurveillance, Elvis, Embassy, Encryption, EO, EO, EOD, ESN, Espionage, ETA, eternityserver, EUB, EventSecurity, ExonShell, explicit, Face, fangs, Fax, Faxencryption, FBI, FBIS, FCIC, FDM, Fetish, finks, Firewalls, FIS, fish, fissionable, FKS, Flame, FLAME, Flashbangs, FLETC, Flintlock, FLiR, Flu, force, Forte, fraud, freedom, froglegs, FSB, Ft.Meade, FX, FXR, Gamma, garbage, Gatt, GEO, GEODSS, GEOS, Geraldton, GGL, GIGN, Gist, Global, Glock, Glock26, GOE, Goodwin, Gorelick, gorilla, Gorizont, government, GPMG, grom, GRU, GRU, GRU, GRU, GSA, GSG-9, GSS, Guppy, H&K, H.N.P., Hackers, HAHO, Halcon, Halibut, HALO, Harvard, hate, HIC, HighSecurity, HoHoCon, Hollyhock, HPCC, HRT, HTCIA, humint, IACIS, ICE, ID, IDEA, IDF, IDP, illuminati, IMF, Indigo, industrialintelligence, InformationSecurity, InformationWarfare, INFOSEC, Infowar, IngramMac-10, INR, INS, interception, InternetUnderground, Intiso, Ionosphere, IRIDF, Iris, IRS, IS, ISA, ISACA, ISI, ISN, ISS, IW, jack, Jasmine, JICC, jihad, JITEM, JuiliettClassSubmarine, Keyhole, Kh-11, Kilderkin, KiloClass, Kiwi, KLM, l0ck, LABLINK, Lacrosse, Lebed, LEETAC, Leitrim, LF, LLC, loch, lockpicking, Loin, LRTS, LUK, Lynch, M.P.R.I., M-14, M5, Mace, MacintoshFirewalls, MacintoshInternetSecurity, MacintoshSecurity, mailbomb, market, Mavricks, Mayfly, MCI, MD2, MD4, MD5, MDA, Medo, mega, Menwth, Merlin, Meta-hackers, MF, MI-17, MI5, MI6, Middlesex, Waihopai, INFOSEC, Information Security, Information Warfare, IW, IS, Privacy, Information Terrorism, Terrorism Defensive Information, Defense Information Warfare, Offensive Information, Offensive Information Warfare,National Information Infrastructure, InfoSec, Reno, Compsec, Computer. Terrorism, Firewalls, Secure Internet Connections, ISS, Passwords, DefCon V, Hackers, Encryption, Espionage, USDOJ, NSA, CIA, S/Key, SSL, FBI, Secert Service, USSS, Defcon, Military, White House, Undercover, NCCS, Mayfly, PGP, PEM, RSA, Perl-RSA, MSNBC, bet, AOL, AOL TOS, CIS, CBOT, AIMSX, STARLAN, 3B2, BITNET, COSMOS, DATTA, E911, FCIC, HTCIA, IACIS, UT/RUS, JANET, JICC, ReMOB, LEETAC, UTU, VNET, BRLO, BZ, CANSLO, CBNRC, CIDA, JAVA, Active X, Compsec 97, LLC, DERA, Mavricks, Meta-hackers, Steve Case, Tools, Telex, Military Intelligence, Scully, Flame, Infowar, Bubba, Freeh, Archives, Sundevil, jack, Investigation, ISACA, NCSA, spook words, Verisign, Secure, ASIO, Lebed, ICE, NRO, Lexis-Nexis, NSCT, SCIF, FLiR, Lacrosse, Flashbangs, HRT, DIA, USCOI, CID, BOP, FINCEN, FLETC, NIJ, ACC, AFSPC, BMDO, NAVWAN, NRL, RL, NAVWCWPNS, NSWC, USAFA, AHPCRC, ARPA, LABLINK, USACIL, USCG, NRC, CDC, DOE, FMS, HPCC, NTIS, SEL, USCODE, CISE, SIRC, CIM, ISN, DJC, SGC, UNCPCJ, CFC, DREO, CDA, DRA, SHAPE, SACLANT, BECCA, DCJFTF, HALO, HAHO, FKS, 868, GCHQ, DITSA, SORT, AMEMB, NSG, HIC, EDI, SAS, SBS, UDT, GOE, DOE, GEO, Masuda, Forte, AT, GIGN, Exon Shell, CQB, CONUS, CTU, RCMP, GRU, SASR, GSG-9, 22nd SAS, GEOS, EADA, BBE, STEP, Echelon, Dictionary, MD2, MD4, MDA, MYK, 747,777, 767, MI5, 737, MI6, 757, Kh-11, Shayet-13, SADMS, Spetznaz, Recce, 707, CIO, NOCS, Halcon, Duress, RAID, Psyops, grom, D-11, SERT, VIP, ARC, S.E.T. Team, MP5k, DREC, DEVGRP, DF, DSD, FDM, GRU, LRTS, SIGDEV, NACSI, PSAC, PTT, RFI, SIGDASYS, TDM. SUKLO, SUSLO, TELINT, TEXTA. ELF, LF, MF, VHF, UHF, SHF, SASP, WANK, Colonel, domestic disruption, smuggle, 15kg, nitrate, Pretoria, M-14, enigma, Bletchley Park, Clandestine, nkvd, argus, afsatcom, CQB, NVD, Counter Terrorism Security, Rapid Reaction, Corporate Security, Police, sniper, PPS, ASIS, ASLET, TSCM, Security Consulting, High Security, Security Evaluation, Electronic Surveillance, MI-17, Counterterrorism, spies, eavesdropping, debugging, interception, COCOT, rhost, rhosts, SETA, Amherst, Broadside, Capricorn, Gamma, Gorizont, Guppy, Ionosphere, Mole, Keyhole, Kilderkin, Artichoke, Badger, Cornflower, Daisy, Egret, Iris, Hollyhock, Jasmine, Juile, Vinnell, B.D.M.,Sphinx, Reflection, Spoke, Talent, Trump, FX, FXR, IMF, POCSAG, Covert Video, Intiso, r00t, lock picking, Beyond Hope, csystems, passwd, 2600 Magazine, Competitor, EO, Chan, Alouette,executive, Event Security, Mace, Cap-Stun, stakeout, ninja, ASIS, ISA, EOD, Oscor, Merlin, NTT, SL-1, Rolm, TIE, Tie-fighter, PBX, SLI, NTT, MSCJ, MIT, 69, RIT, Time, MSEE, Cable & Wireless, CSE, Embassy, ETA, Porno, Fax, finks, Fax encryption, white noise, pink noise, CRA, M.P.R.I., top secret, Mossberg, 50BMG, Macintosh Security, Macintosh Internet Security, Macintosh Firewalls, Unix Security, VIP Protection, SIG, sweep, Medco, TRD, TDR, sweeping, TELINT, Audiotel, Harvard, 1080H, SWS, Asset, Satellite imagery, force, Cypherpunks, Coderpunks, TRW, remailers, replay, redheads, RX-7, explicit, FLAME, Pornstars, AVN, Playboy, Anonymous, Sex, chaining, codes, Nuclear, 20, subversives, SLIP, toad, fish, data havens, unix, c, a, b, d, the, Elvis, quiche, DES, 1*, NATIA, NATOA, sneakers, counterintelligence, industrial espionage, PI, TSCI, industrial intelligence, H.N.P., Juiliett Class Submarine, Locks, loch, Ingram Mac-10, sigvoice, ssa, E.O.D., SEMTEX, penrep, racal, OTP, OSS, Blowpipe, CCS, GSA, Kilo Class, squib, primacord, RSP, Becker, Nerd, fangs, Austin, Comirex, GPMG, Speakeasy, humint, GEODSS, SORO, M5, ANC, zone, SBI, DSS, S.A.I.C., Minox, Keyhole, SAR, Rand Corporation, Wackenhutt, EO, Wackendude, mol, Hillal, GGL, CTU, botux, Virii, CCC, Blacklisted 411, Internet Underground, XS4ALL, Retinal Fetish, Fetish, Yobie, CTP, CATO, Phon-e, Chicago Posse, l0ck, spook keywords, PLA, TDYC, W3, CUD, CdC, Weekly World News, Zen, World Domination, Dead, GRU, M72750, Salsa, 7, Blowfish, Gorelick, Glock, Ft. Meade, press-release, Indigo, wire transfer, e-cash, Bubba the Love Sponge, Digicash, zip, SWAT, Ortega, PPP, crypto-anarchy, AT&T, SGI, SUN, MCI, Blacknet, Middleman, KLM, Blackbird, plutonium, Texas, jihad, SDI, Uzi, Fort Meade, supercomputer, bullion, 3, Blackmednet, Propaganda, ABC, Satellite phones, Planet-1, cryptanalysis, nuclear, FBI, Panama, fissionable, Sears Tower, NORAD, Delta Force, SEAL, virtual, Dolch, secure shell, screws, Black-Ops, Area51, SABC, basement, data-haven, black-bag, TEMPSET, Goodwin, rebels, ID, MD5, IDEA, garbage, market, beef, Stego, unclassified, utopia, orthodox, Alica, SHA, Global, gorilla, Bob, Pseudonyms, MITM, Gray Data, VLSI, mega, Leitrim, Yakima, Sugar Grove, Cowboy, Gist, 8182, Gatt, Platform, 1911, Geraldton, UKUSA, veggie, 3848, Morwenstow, Consul, Oratory, Pine Gap, Menwith, Mantis, DSD, BVD, 1984, Flintlock, cybercash, government, hate, speedbump, illuminati, president, freedom, cocaine, $, Roswell, ESN, COS, E.T., credit card, b9, fraud, assassinate, virus, anarchy, rogue, mailbomb, 888, Chelsea, 1997, Whitewater, MOD, York, plutonium, William Gates, clone, BATF, SGDN, Nike, Atlas, Delta, TWA, Kiwi, PGP 2.6.2., PGP 5.0i, PGP 5.1, siliconpimp, Lynch, 414, Face, Pixar, IRIDF, eternity server, Skytel, Yukon, Templeton, LUK, Cohiba, Soros, Standford, niche, 51, H&K, USP, ^, sardine, bank, EUB, USP, PCS, NRO, Red Cell, Glock 26, snuffle, Patel, package, ISI, INR, INS, IRS, GRU, RUOP, GSS, NSP, SRI, Ronco, Armani, BOSS, Chobetsu, FBIS, BND, SISDE, FSB, BfV, IB, froglegs, JITEM, SADF, advise, TUSA, HoHoCon, SISMI, FIS, MSW, Spyderco, UOP, SSCI, NIMA, MOIS, SVR, SIN, advisors, SAP, OAU, PFS, Aladdin, chameleon man, Hutsul, CESID, Bess, rail gun, Peering, 17, 312, NB, CBM, CTP, Sardine, SBIRS, SGDN, ADIU, DEADBEEF, IDP, IDF, Halibut, SONANGOL, Flu, &, Loin, PGP 5.53, EG&G, AIEWS, AMW, WORM, MP5K-SD, 1071, WINGS, cdi, UXO, THAAD, package, chosen, PRIME, SURVIAC.

Annica Tiger 9:44 FM | Google

11 november 2004

Spit

Spam, spim och nu spit (Spit - SPam on Internet Telephony) och det är helt enkelt spam via IP-telefonen. Nya ord hela tiden. Spam behöver knappast någon förklaring. Spim är spam via meddelandetjänster som icq och msn. Spom kanske man kan kalla alla reklam-sms som sänds till nallen, (SPam on Mobiltelephone) och följaktligen borde all oönskad telefonförsäljning kallas spot, (SPam on Telephone). Det blir till att skaffa spit-filter då med andra ord för er med IP-telefoni. Ett företag i USA, Qovia, har visst tagit fram en första variant. Jag skulle önska det var lika enkelt att skaffa ett spom och spot-filter. Ja, jag vet att NIX finns, men det verkar inte vara allmänt känt bland de företag som förmodas använda NIX-registret.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:48 EM | Google

Google-dödaren

Min kuk är större än din.
Min bil är häftigare än din.
Min dator är snabbare än din.
Min större.... än din... fraser som ofta hörs på dagis, fast kanske inte med exakta ordalydelsen som ovan :).

Varför fick jag fraserna ovan ringande i huvudet när jag läste, Mitt index är större än ditt eller Microsoft släpper "Google-dödare". Nu råder det tydligen fullt sökmotorkrig mellan Microsoft och Google. Storleken på indexet är ett viktigt slagträ i kampen om sökherraväldet. Men här, som i verkliga livet, gäller något helt annat. Det är inte storleken som är avgörande tycker jag. Det är nyttan av vilka relevanta träffar som sökmotorn gräver fram som är viktigast, tycker jag i alla fall.

– Vi kommer att gå ikapp och förbi, sa Microsofts vd Steve Ballmer.

Inte en chans tror jag. Att googla har ju till och med blivit ett verb, att googla - söka efter information med sökmotorn Google på Internet. Jag hoppas att Google kan hålla ställningarna. Microsoft är ett omättligt monster. I och för sig börjar jag fundera lite om det inte är ditåt det barkar med Google :), med tanke på alla förvärv de gjort den senaste tiden. Men tiden får utvisa.

BTW - du har väl inte missat A9?

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:13 EM | Google

22 oktober 2004

Internet går under 2006

Internet går under om två år enligt professor Hannu H. Kari.

Jag vågar nog slå vad om att Internet inte har gått under om två år. Jag äger ingen hatt, men jag kan väl käka upp en av mina benvärmare då om jag förlorar vadet. Torrt och segt lär det bli, men jag är så övertygad om att han har fel att den risken törs jag ta.

Jag får väl återkomma till hans profetior i oktober år 2006 (om jag kommer ihåg), om jag nu fortfarande bloggar då. I augusti fyllde reloaden/bloggen sju år, så två, tre år till kanske det kan bli. Det vore kul med ett tio-årsjubileum ;-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:24 FM | Google

19 oktober 2004

Paradis för hypokondriker

Kunskapens "äpple" bör inte bara "betraktas", det bör även "avnjutas och ätas upp" – det vill säga kunskaperna ska sättas i verket.

Att Internet är rena rama paradiset för en hypokondriker är en problematik som är känd sedan gammalt. Istället för att läsa sina tummade exemplar av läkarböcker finns numera hur många hälso- och sjukvårdshemsidor som helst att botanisera i. Tro det eller ej, men information om medicin och hälsa är det enskilt största ämnesområdet på Internet. Jag är glad att jag inte lider av hypokondri.

Men alla dessa hemsidor fullmatade med information innebär även problem för sjuka som bara söker lite mer fakta om just sin sjukdom skriver SvD.

Sjuka personer som använder internet för att få information om sin sjukdom får visserligen mer kunskap, men deras hälsa försämras i stället för att förbättras. Det överraskande resultatet kom fram i den första omfattande studien av vilka effekter de många hälsosajterna har.

Undersökningen gjordes av av välrekommenderade Cochrane som är ett internationellt nätverk bestående av forskare som sysslar med att kvalitetsmäta och utvärdera all tillgänglig medicinsk forskning. De som kommit fram till slutsatsen att sjuka blir sjukare när de hämtar kunskap på nätet är en grupp utvärderare under ledning av forskare vid University College London i Storbritannien som analyserat alla studier av hur internets hälsosajter påverkar sjuka personer.

Jag dristar mig till en egen slutsats. De som surfar mycket på hälsosajterna sitter säkert ofta och länge framför datorn, vilket på sikt måste påverka deras hälsotillstånd. Stäng ned datorn och gå ut och gå istället är mitt råd. Motion och en bra diet lär sänka blodsockernivåerna bättre än att läsa om att de bör sänkas på skärmen. Information och ökad kunskap i all ära. Den ska inte bara vara teoretisk, den ska praktiseras också.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:38 EM | Google

18 oktober 2004

Lunchgodis

Lite lunchgodis. Många har fördomar om nördar och datafreaks. Här finns de alla besannade, i alla fall på bild.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:38 FM | Google

13 oktober 2004

Riksdagsbloggar

Nu är det varit motiondags i riksdagen. Ledamöterna springer fram- och tillbaks och lämnar in motioner, om ditt och datt. När jag motionerar går jag med stavar. Men det är inte det de sysslar med :), de framställer förslag som sedan ska diskuteras och kanske eventuellt antas i riksdagen. Innan dess kanske de har suttit på sin kammare och filat på motionen, eller rättare sagt motionerna – för många verkar de vara.

Vad riksdagsledamöterna gör under övriga året har jag lite dålig koll över. Varje gång när plenisalen panoreras i olika nyhetsinslag så ser den tämligen öde ut. Den som står i talarstolen och pläderar, verkar ofta tala inför tomma intet. När det ska röstas om något är det rusningsdags i riksdagen, men även där har jag förstått att det missas att delta. Hur skulle det se ut om riksdagens ledamöter skulle åläggas att blogga? Ponera att 49 skulle kunna tänka sig att vilja bli aktiva bloggare. Men hur skulle det se ut hos de övriga, skulle det eka tomt i resterande riksdagsledamöters bloggar?

Moderaten Tobias Billström har lämnat in en motion om att riksdagens webbplats skulle bli en blogg.

"Det är viktigt att värna och utveckla vårt lands demokrati. Riksdagens ledamöter har ett ansvar för att granska och låta sig granskas. Vi måste på alla sätt öppna upp riksdagen för ny teknik och bejaka de olika uttrycksformer som i dag finns tillgängliga. Därför bör riksdagens hemsida kompletteras med en blogg-funktion."

Långt, långt ifrån den visionen av nätets potential som fanns 1996.

– Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet, sa Ines Uusman 12 maj 1996, då IT-ansvarig minister.

För att återgå till riksdagsbloggarna. Riksdagens hemsida skulle kunna förbättras och varje riksdagsledamot skulle kunna ha en personlig sida där de presenterar sig lite mer utförligt – vad de står politiskt, vilka sakfrågor som de tycker är viktiga, information om vad de har på sin agenda, information vad de drivit igenom, länkar till de motioner de lagt in, länkar till filmsnuttar som visar när de har debatterat eller svarat på frågor i talarstolen och annat smått och gott, inte bara som nu bara med en bild. Dessutom tycker jag att riksdagens hemsida är lite svårnavigerad och uppmuntrar inte till vardagsbruk, minst sagt.

Men jag har svårt att se mig framför mig 349 (eller hur många de nu är) riksdagsledamöter skriva blog på riksdagens hemsida. Jag skulle föredra att de var mer fysiskt deltagande i riksdagens arbete. Hellre fysisk närvaro än digital dito.

Jag kan ju föreställa mig hur det skulle kunna se ut i kommentarerna i bloggarna. Kiss och bajs-mentaliteten jag och andra stundtals stöter på ute på nätet lär antagligen bli än mer frekvent i riksdagsbloggarna. Inte bara det, utan alla missnöjda knäppgökar skulle säkert hitta dit och lägga in spaminlägg om ditt och datt. Hur många kommentarer skulle vara seriöst menade? Vem ska hantera och moderera alla inlägg? Vem ska avgöra vad som ska tas bort? C E N C U R skulle vara ett ord som ofta skulle användas, när ett inlägg har tagits bort. Röster skulle höjas att ett modererat riksdagsforum skulle vara ett brott mot yttrandefriheten. Jag kan redan se mig rubrikerna framför mig i media :-). Jag tror inte att Tobias Billström har en susning om hur det kan se ut på nätet, i gästböcker, på anslagstavlor, i forum, i diskussionsgrupper på News och i andra fora.

Nej, jag tror inte på idén att bloggar skulle ge ökad demokrati. Tanken däremot att vi alla via web-cams skulle kunna följa debatterna (och de ledamöter som inte finns fysiskt på plats skulle kunna delta i debatterna via web-cams) och att vi genom ett elektroniskt id-kort skulle kunna rösta via datorn i många av de demokratiska beslut som tas i riksdagen är däremot något jag tycker vore en bra idé. Det skulle vara demokrati. Att det inte finns en speciell TV-kanal som har till uppgift att live-sända riksdagens debatter i ur och skur är något som jag har saknat. En slags TV-tablå skulle då finnas på riksdagens sajt där medborgarna skulle få preliminära tider på när och vilka debatter som ska kablas ut.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:16 FM | Google

27 september 2004

Näten inom nätet

Vill du bli terrorist? Bin Laden har en manual som ligger översatt till engelska ute på nätet.

Vill du se lite blod? På allehanda sajter sprids videor som visar hur gisslan får sina huvuden avskurna. Nej, någon länk blir det INTE från min sida. Men att sprida dessa filmer är en del i terroristernas globala aktivitet på nätet. Texten nedan är taget från ett diskussionsinlägg på Site (Search for International Terrorist Entities) där det påvisas hur spridningen av dessa filmer går till.

Lägg ut denna film i alla det vidriga Amerikas och dess kusin Storbritanniens forum. Lägg ut den i minst 100 forum och de kommer att sprida den, även om de önskar att de aldrig sett den.

Det ironiska är likheterna mellan al-Qaida och Internet, avsaknaden av en sårbar kärna där nätet kan stängas av eller slås ut. Stängs en "gren" av omdirigeras trafiken och tar bara andra vägar, men slås inte ut. Redundans är väl rätt ord att använda här och det har al-Qaida såväl som Internet.

– Al-Qaidas internetverksamhet kan på många sätt jämföras med själva internet. Precis som nätet är al-Qaida ett decentraliserat nätverk av oberoende celler, säger Josh Devon på Site till tidningen PC World, allt enligt SvD.

Bilden av Osama bin Laden sittande i grottor planerandes sina terrordåd börjar tona bort.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 FM | Google