18 juli 2013

Sådan vacker musik
Jag tycker denna musik är så vacker. Jag får ståpäls varje gång jag hör den. Jag vet inte ens vad den heter och förstår inte vad den handlar om. Men in i hjärtat letar den sig in. Det går inte att värja sig.

Annica Tiger 6:42 EM | Kommentarer (0) | Google

22 april 2008

Längtar till Sahara

Sahara - jag längtar tillbaka till Sahara. Men nu är säsongen snart förbi - den slutar i slutet av maj för längre turer. När det blir varmt kryper alla ormar och skorpioner fram. Jag har funderingar på att åka till Sahara i höst och vara där i tre nätter - fem dagar.

Den som inte varit i Sahara har nog svårt att förstå hur förälskad och tagen man kan bli av dess skönhet, tystnaden och den lisa för själen som Sahara ger. Det är billigt att ta en resa ned med flyg, max 2000 kostade det senast. Sedan åker man lokalbuss ned och de nätter man inte är ute i öknen bor man i byns hotell.

Inget fyrstjärningt dito, men fullt acceptabelt med tanke på priset. Det finns det som behövs efter en lång tur i Sahara - dusch. Någon som hakar på? Jag känner till de bästa guiderna och känner till vilka platser som är fina.

Vad andra skriver om

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:22 FM | Google

13 november 2007

Vi har det bra i Sverige

Med mig hem har jag över 350 bilder och en del kommer jag att lägga ut lite senare när jag får ordning på datorn. Jag sitter fortfarande med den gamla häcken, den nya verkar dröja.... Men de bästa bilderna blev aldrig tagna. Bilderna som skulle ha berättat om vilken fantastisk resa jag varit med om. De upplevelserna får jag behålla i minnet istället.

Jag blev inbjuden hem till lokalbefolkningen och fick se och uppleva hur de levde. Inte läge direkt att slänga upp kameran då, som en dj*vla superturist. Jag tror inte att det skulle ha uppskattats. Jag skulle inte uppskatta om någon gjorde detsamma i mitt hem.

Hur som haver. Jag är glad att jag bor i Sverige. Vi behöver inte frysa om nätterna (förutom de hemlösa) för vi har isolerade hus/lägenheter och värme inomhus. I öknen och de som bor runt den har inte det, fast nätterna är iskalla. En kille sa "att frysa är en del av vårt liv".

Tandläkare har de flesta råd att gå till i Sverige, men tandstatusen för de som knappt har råd att äta sig mätt varje dag är urusel.

Sjukvård och läkemedel har de flesta råd med i Sverige då vi har högkostnadsskydd. Detta är en utopi för andra. Jag själv har hämtat ut medicin i dag för 22.000 kronor (halva kuren ungefär) men betalade bara 1.190 kronor tack vare högkostnadsskyddet. Utan det hade inte ens jag haft råd med den behandling som jag ska genomgå nu.

Nej, resan gav lite perspektiv till tillvaron.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 EM | Google

8 november 2007

Övernattning i öknen

En enastående upplevelse att vara ett med naturen. Två från lokalbefolkningen och så lilla jag campade i går långt ute i öknen, efter en lång dags ritt på kamel i öken - bara sand i sikte. Mörkret. Månen. Tystnaden. De enkla tälten, som egentligen bara är en form av tak, med lite nedhäng på sidorna hjälpte inte så mycket mot nattkylan. Dock måste jag erkänna att jag var lite orolig för både giftiga ormar och skorpioner. Det är i mörkret skorpionerna är som mest aktiva och bäggedera finns även långt ute i öknen. Men jag sov som en stock och jag överlevde :-) och vi tog oss hem via en dagsritt tillbaka till civilisationen. Civilisation och civilisation....inte kanske det vi kallar civilisation. Det är en enorm upplevelse att leva med lokalbefolkningen på deras villkor och inte betraktas som en turist. Vilket jag ändå är eftersom jag kan (och givetvis ska) resa därifrån och hem till lilla trygga Sverige.

Det som jag åkte ned för att göra är nu avklarat - tack och lov.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:15 EM | Google

28 oktober 2007

Dashplanen

Dashplanen eller kanske de numera efter alla incidenter ska benämnas kraschplanen har nu SAS beslutat att sluta flyga.

Bra! Det ett beslut som inger mig ett förtroende för SAS, att de tänker på säkerheten mer än pengar i detta fall.

Jag är flygrädd och alla dessa incidenter, med tanke på att jag snart ska flyga med SAS, har inte förbättrat min fobi direkt. Inte för att det känns bättre för mig personligen, men i alla fall.

22 bolag har köpt de olycksdrabbade Dashplanen. Men tillverkaren Bombardier rekommenderar fortsatt flygning.

Inte förvånande att Bombardier inte vill att planen ska sluta flygas världen runt, det skulle kanske inte vara speciellt bra för företaget, men det får mig att undra om de överhuvudtaget bryr sig om eventuella kommande incidenter där det kan sluta i en katastrof, med mer än bara materiella skador på planen?

Landningställen verkar vara speciellt utsatta. Två olika fel på landningsstället inom kort tid får mig att undra hur det står till med konstruktionens bärkraft och säkerhet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:30 EM | Google

29 augusti 2007

En intensiv vecka

Jag ska börja checka hur kuddarna ser ut på hotellen numera. Vad har denna kudde för historier att förtälja? Det som örngottet döljer för blotta ögat? Varje fläck har nog sin egen historia. Den vill jag inget veta om. Vad döljer sig bakom kuddvaret? Det vill jag inte heller veta något om.

Vad finns i eller under kuddvaret?

Förra gången jag reste till Tunisien gick jag upp flera kilo under två veckor, men då var det ett tjusigt hotell med gratis mat och allt därtill. Nu på en vecka har jag gått ned nästan 4 kilo, i och för sig inte oönskat - men kanske inte så bra?

Dagen när jag kom ned hade det varit över 39 grader och resten av veckan låg väl snäppet under. Nattemperaturen på rummet låg runt 31 grader, ingen air-condition för den hade hotellet stängt av för att det var för varmt. Frågan kommer med automatik. Är det inte då den behövs? Men det är väl en kostnadsfråga?

Jag såg inga kackerlackor på rummet, men runt omkring i trappor och runt hotellet såg jag dem. Jag åt aldrig på hotellet, förutom frukosten och då bara saker som varit paketerat. Trots profylax innan resan blev jag magsjuk, rejält magsjuk i två dygn.

Jag biten av en hund så att blodvite uppstod. Jag ringde en representant av researrangören och frågade om rabies var ett problem lokalt, men det visste hon inget om - hon visste inget om rabies överhuvudtaget verkade det som. Men hon skulle återkomma och det gjorde hon med beskedet om att vad de visste var det inget problem. På planet fick jag höra att det är mer troligt att dö av att få en spruta mot rabies i Tunisien än att smittas av själva hunden. Överdosering av serumet är inte så bra kanske?

Hann jag med att ha roligt?
Allt var inte nattsvart givetvis.
Sammanfattningsvis :).
Frasen:
– Normalt? (franska)
har satt sig fast i öronen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:14 FM | Google

17 juli 2007

Pedofiler ska anges via e-post

Jaha, hur många har en laptop med Internetanslutning med sig på stranden i Phuket eller runt om i regionen? Hur många springer in på ett Internetcafé? Hur anmäler man att en svensk, men med okänt namn, ligger och solar i solstolen bredvid och har en barnunge med sig som passar upp på honom, eller ser honom dra flickebarnet hem till ett hotell?

Vore det inte bättre om ett samarbete inleddes med den lokala polisen (de verkar förrresten blunda med båda ögonen stundtals).

Jag som turist skulle kunna då kunna:
A. Checka av att det är det en svensk.
B. Ta tag i närmsta lokala polis.

Nu tar polisen hjälp av svenska turister för att stoppa pedofiler i Thailand. Ett särskilt kontor har öppnats på svenska ambassaden i Bangkok dit turisterna kan vända sig för att lämna in anonyma tips om misstänkta pedofiler.

Det är bra att de försöker stävja det hela, men detta är som en droppe i havet. Svenska poliser borde få lov att åka ned och ”turista” och agera polisiärt och knipa dem direkt. Det tror jag inte brottsutredande myndigheter i Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam och Filippinerna kan ha något att misstycka om.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:46 EM | Google

29 januari 2007

Nattflyg med mellanlandning är ett otyg

Trött så in i Norden, hela veckan fullbokad och efter nattens flygning utan sömn är det bara att häva i sig massor av java och kavla upp ärmarna och sätta igång, precis som om jag sovit i åtta timmar per default. Sova får jag göra i kväll. Jag hade gärna stannat några veckor till. Längtar redan tillbaka.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Google

25 januari 2007

Nu har jag hittat rytmen

Jag har synkat mig lite mer nu. Nu kan jag njuta av solen, värmen, badstranden, en inre stillhet har infunnit sig. Lugnet före stormen, men det struntar jag fullkomligt i just nu. Den dagen, den sorgen.

Jag tar långa strandpromenader. Solar, kopplar av och badar. Jag njuter av tysnaden och när jag känner för att vara social finns det en hel del trevliga medresenärer att snacka lite skit med. Att välja är en ynnest.

En snorkeltur finns givetvis inplanerad, det vore otänkbart att inte fara iväg och se den underbara undervattensvärlden nu när jag äntligen jag är i Thailand.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:37 FM | Google

23 januari 2007

Thailand och jag icke i synk

Det känns lite lustigt att gå upp när jag normalt brukar lägga mig. Min dygnsrytm är helt ur balans just nu. Jag tror att det beror på att jag sov hela flygresan. Det jag minns var middagen, men innan kaffet kom hade jag somnat och vaknade lagom till frukost strax innan vi var framme. Det är första gången jag sovit under en flygresa innan jag blev flygrädd. Det om något är ett bevis på att min flygrädsla börjar försvinna och det är ju bra. Jag var inte flygrädd innan incidenten när jag och P-O flög över Atlanten.

Jag fick inte det hotell jag valt, utan har hamnat i utkanten av Karon. Det är ett lyxhotell så det är förvisso en uppgradering, men smakar det så kostar det. Här på hotellet utnyttjade jag den flotta Room Service de har i går. Green curry chicken med ris, dyrt men gott och med stark smak av curryn, som det ska vara.

Jag ville inte längre bo på hotell Andatel i Patong, då det förra året var rena rama bordellen. Det var ett evigt springande nätterna igenom och hotellet är lyhört så det blev inte mycket sova av, tråkigt att ett litet fint hotell som var så mysigt har förlorat sin charm. Men jag saknar pulsen i Patong. Jag får åka dit någon kväll och hälsa på personalen på Andatel och käka en god middag där.

Vädret är det lite si och så med. När vi landade regnade det, i går var det skapligt - men tidvis molnigt, vilket jag inte är van vid för det har det aldrig varit någon gång tidigare, förutom förra året. Klimatförändringarna påverkar väl även vädret här misstänker jag. I dag vet jag inte vad det blir för väder, det blåser nästan lite kyligt nu när jag skriver detta på morgonkvisten. Den som lever får se...

Tyvärr hände en sak precis innan resan som överskuggar lite glädjen att ha kommit iväg. Jag har svårt att släppa det som hände och kan inte fullt ut njuta av vistelsen här till fullo. Tankarna mal hela tiden. Det var som om någon drog undan mattan under mig och jag har fortfarande inte ramlat i backen, jag famlar runt och vill inte landa - för det kommer att göra ont och jag vill landa hemma och inte här. Det är smärtsamt. Hon visste precis vad hon gjorde, det retar mig mest. Hon visste precis att det hon sa skulle trigga min övergivenhetskänsla som jag inte vill uppleva, inte som vuxen. Som maskrosbarn var det per default, men inte nu, inte nu....

Jobb har jag med mig, men tro inte att något blir gjort :). Jag sneglar på datorn och pappersbuntarna bredvid, men mer än sneglande blir det inte. Tyvärr, för det är viktigt att jag tar tag i det, annars blir det dubbelt upp när jag kommer hem. Men känner jag mig rätt så får jag ta stöten när jag kommer hem.

Jag hoppas det är kallt och massor av snö hemma, det får sedan gärna töa bort lagom tills jag kommer hem.

Update: Starka vindar men sol, nu kommer lite moln ser jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:23 FM | Google

17 januari 2007

Regn, regn inte bara i Sverige

Vädret är ur led i Sverige, minst sagt. Men tyvärr verkar det vara så även i Thailand, i alla fall på det resmål jag valt. Det ska vara stora solar i prognosen kommande vecka anser jag, men icke sa Nicke. Det verkar bli mest molnigt och en hel del regn om jag ska tolka prognosen korrekt. Det känns inte så där jättekul inför resan :-(. Jag har kanske haft tur förut?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 EM | Google

29 november 2006

Gamla men nya bilder

Bättre sent än aldrig. Jag var i Thailand i mars, men först nu har jag lagt upp bilder under länken Dagens bild högst upp (pop-up). Jag sållade bort mycket, för tempel, statyer, turistbilder och annat har jag lagt upp vid tidigare resor. Nu blev det bara djurbilder, framförallt från Tigertemplet.

Bilderna är tagna med den gamla kameran, Kodak 240. Den kameran har jag haft i herrans många år. De bilder jag tog i Tunisien och som jag inom sinom tid också ska lägga upp under Dagens bild är tagna med min nya kamera (Panasonic Lumix DMC-LZ55) och det är betydligt bättre bildkvalité på dem.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:26 FM | Google

19 oktober 2006

Tunisien

Hemma nu efter en intensiv vecka i Tunisien. Vädret hade jag otur med, men det kompenserades av upplevelsen att få gå barfota i Saharaöknen. Det var en tvådagars tripp dit, men det var det värt. Dessutom hade det öst ned regn över hotellet jag bodde på så jag missade ingen sol.

Av sju dagar så har bara tre och en halv varit soliga. Tyvärr. Ur led är vädret även på andra platser. Det regnade, haglade och åskade så mycket att till och med lokalbefolkningen tyckte att det var lite väl mycket.

Jag har bilder på översvämmade olivlundar och massor av andra bilder jag ska lägga upp under Dagens bild, när jag har tid.

Men Tunisien blir det fler gånger, men då väljer jag nog lite mer solsäkra Djerba. Där är det sol 344 dagar om året i snitt hörde jag :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:12 FM | Google

5 oktober 2006

Bort, bort, bort....

Endast min kropp är närvarande.
Mina tankar är på annat håll.
Jag har bokat en resa till Tunisien,
till värme och sol - förhoppningsvis.

BTW - lite tips emottages tacksamt.
Ska man växla här hemma eller där?
Vad ska man se och vad ska man undvika?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:43 EM | Google

22 mars 2006

Miss World

Miss World

Visst var hon söt? Rar liten fröken och det kändes lite förunderligt att sitta och hålla en apa i handen. Men hon verkade må bra och tycka det hon gjorde var kul, till skillnad från elefanterna på samma camp.

Tigertatuering

I början på veckan då jag var och åkte flotte i en fors (rafting) hade en kille en snygg tigertatuering. Min lilla tiger på axeln kändes fjuttig :).

Effektiv antirökpropaganda

De har väldigt effektiv antirökpropaganda på cigarettpaketen här nere. Något för oss att ta efter hemmavid? Jag lovar, motiven är inte roliga att titta på och kan säkert påverka en och annan att kanske sluta röka.

Jag påverkas av bilderna, inbiten rökare som jag är.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 FM | Google

21 mars 2006

We save the elephants

We save the elephants stod det på t-shirtsen på killarna på den camp jag var i dag och tog en elefanttur. Men hur de behandlar dem. Killen som hanterade den elefant jag åkte på bankade elefanten i huvudet med en stor pinne och använde dess spetsiga hake ovanligt mycket, med tanke på att jag har erfarenhet sedan tidigare och ingen har behandlat sin elefant så illa vad jag upplevt. Han fick ingen dricks, en liten markering från min sida samt att jag flera gånger frågade honom om han måste banka på sin elefant som han gjorde. Elefanten lunkade ju fram och var inte alls bångstyrig. Jag fick inget svar.

Jag tror inte alls att elefanterna har det så bra i alla camps, definitivt inte i denna jag var på.

Jag brukar planera så att jag solar och badar varannan dag och sedan hittar jag på något intressant den andra dagen. Snorkling. Elefantridning. The Tiger Temple. Rafting. Trekking.

På torsdag ska jag ut och snorkla och sedan ska vi kolla in ett akvarium med rockor, hajar och andra stora fiskar. Det kan bli intressant.

28,5 grader på rummet. Ute betydligt varmare. I går åskade det och regnade. Regnade och åskade med stor bokstav. Det var häftigt, faktiskt det värsta jag varit med om. Men det var bara kul att sitta och kolla in blixtarna och lyssna på knallarna. Det ligger åska i luften i dag också

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:52 FM | Google

20 mars 2006

Triss i tigrar

Tigrar

Handen på tigerns rygg var ett måste, men det kändes bara behagligt och jag kände mig inte rädd. Med tanke på hur stor den var kanske en och annan skulle banga ur?

Tigrar

De var respektingivande. Det kändes mastigt att sitta bakom dem. Här kan uttrycket en triss tigrar användas?

Ja, då kom jag äntligen iväg till The Tiger Temple i Kanchanaburi, några timmars bussresa från Bangkok.

Jag bara fick ett ryck i onsdags morse, bokade nattbussen till Bangkok från Phuket. Den resan tog tolv timmar och mycket finns att säga om den, men fram kom jag. Hem flög jag lågbudgetflyg, typ Ryan Air, fast det var Thai Air Asia.

Mycket hände, både roligt, skrämmande och fantastiskt huller om buller, men värst var nog taxiresan från södra busstationen till flygplatsen. En idiot till taxichaufför körde the Highway på ett sådant livsfarligt tempo och med ett körsätt som jag aldrig tidigare upplevt så att hjärtat satt i halsgropen.

Webhotellet släckte ned databasen både till bloggen och anslagstavlan i onsdags. Om någon undrar? Nu har jag fått en chans att rensa bort lite trackbacks, men bli inte förvånade om bloggens databas stängs igen om det inte löser problemet. Servern där min blog ligger på blev lixom lite seg, alltför seg tyckte webhotellet och släckte lampan. De hade kanske inget annat val, men jag hoppas att bloggen kommer att fungera fullt ut.

Trackbacksspammare borde det vara skottpengar på!

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:55 FM | Google

12 mars 2006

Tsunamivarning

Thailand varnar för nya tsunamis efter jordbävningar i havet, men inga här verkar vara oroliga. Stranden stängdes visst av ett par timmar i går, enligt ett franskt par jag snackade med nu på morgonen.

Faran blåstes sedan över.

Jag är inte orolig.
Dock ringde jag B. och lugnade ned honom.
05.00 i morse :).

Tragisk olycka, men trafiken är i princip livsfarlig här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:12 FM | Google

10 mars 2006

Dåligt mantra

Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga. Jag är inte rädd för att flyga.

Det mantrat har jag gått och nynnat på hela dagen. Men inte har det hjälpt. Hur sjutton funkade det för Stig Helmer :) i Sällskapsresan? Visst är jag rädd för att flyga eller rättare sagt mer rädd för att planet ska störta eller explodera i luften. Jag är mer eller mindre som ett nervvrak just nu.

Men nu ska jag flyga, i hela tolv timmar, så det är bara att bita i det sura äpplet. Det är ingen som tvingar mig. Men hur ska jag annars kunna komma till sol och värme utan att flyga?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:01 EM | Google

21 november 2005

Tiggare i Prag

MT fick hicka och lade in två Bloggtreklövrar eller så var det skit framför skärmen :). Att ta bort den ena innebär att hela skiten måste "rebuildas", en klar nackdel med MT, eller så har jag missuppfattat det hela. Ändringar i kommentarer går att göra eller i enstaka inlägg, men ta bort ett inlägg – det är värre.

BTW - jag tog många fina bilder i Prag och när tiden lider lägger jag upp dem under Dagens bild, det blir väl efter flytten misstänker jag då jag äntligen kommer att få lite mer fritid. Mer fritid är lika med mer ork att skriva i bloggen och framförallt läsa andras bloggar. Det har varit lite si och så med det den senaste tiden.

Men två bilder från Prag lägger jag in nedan. Tiggarna var många och de låg i de mest förnedrande ställningar och folk nästan klev över dem. Det berörde mig. Det är inte värdigt. Ingen ska behöva förnedra sig så. Sista kvällen var den en kille som hade en hund under jackan. Han fick alla mina mynt. Säkert hade han lånat hunden, men hunden triggade mig att ge lite pengar i förhoppning att en del av slantarna i alla fall skulle gå till hundmat.

Tiggare i Prag

Tiggare i Prag

På tal om att inte lägga ut bilder på barn och barnbarn, då det tydligen missbrukas. Bilden nedan har ingen någon större nytta av. Gissa vem det är? Jo, min dotter håller på och omskolar sig till svetsare. Det är strongt gjort. Hon följer i mina fotspår. När jag var i hennes ålder omskolade jag mig till teletekniker, från att ha jobbat inom vården.

Min dotter omskolar sig till svetsare

Synd att hjälmen är på.
Hon är faktiskt riktigt söt.
Vetesjutton vem hon brås på :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:54 EM | Google