« Blogpaus? | Startsidan | Blogspam »

29 augusti 2007

En intensiv vecka

Jag ska börja checka hur kuddarna ser ut på hotellen numera. Vad har denna kudde för historier att förtälja? Det som örngottet döljer för blotta ögat? Varje fläck har nog sin egen historia. Den vill jag inget veta om. Vad döljer sig bakom kuddvaret? Det vill jag inte heller veta något om.

Vad finns i eller under kuddvaret?

Förra gången jag reste till Tunisien gick jag upp flera kilo under två veckor, men då var det ett tjusigt hotell med gratis mat och allt därtill. Nu på en vecka har jag gått ned nästan 4 kilo, i och för sig inte oönskat - men kanske inte så bra?

Dagen när jag kom ned hade det varit över 39 grader och resten av veckan låg väl snäppet under. Nattemperaturen på rummet låg runt 31 grader, ingen air-condition för den hade hotellet stängt av för att det var för varmt. Frågan kommer med automatik. Är det inte då den behövs? Men det är väl en kostnadsfråga?

Jag såg inga kackerlackor på rummet, men runt omkring i trappor och runt hotellet såg jag dem. Jag åt aldrig på hotellet, förutom frukosten och då bara saker som varit paketerat. Trots profylax innan resan blev jag magsjuk, rejält magsjuk i två dygn.

Jag biten av en hund så att blodvite uppstod. Jag ringde en representant av researrangören och frågade om rabies var ett problem lokalt, men det visste hon inget om - hon visste inget om rabies överhuvudtaget verkade det som. Men hon skulle återkomma och det gjorde hon med beskedet om att vad de visste var det inget problem. På planet fick jag höra att det är mer troligt att dö av att få en spruta mot rabies i Tunisien än att smittas av själva hunden. Överdosering av serumet är inte så bra kanske?

Hann jag med att ha roligt?
Allt var inte nattsvart givetvis.
Sammanfattningsvis :).
Frasen:
– Normalt? (franska)
har satt sig fast i öronen.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 29, 2007 10:14 FM