« Nej - höj inte lönen! | Startsidan | Vi har det bra i Sverige »

8 november 2007

Övernattning i öknen

En enastående upplevelse att vara ett med naturen. Två från lokalbefolkningen och så lilla jag campade i går långt ute i öknen, efter en lång dags ritt på kamel i öken - bara sand i sikte. Mörkret. Månen. Tystnaden. De enkla tälten, som egentligen bara är en form av tak, med lite nedhäng på sidorna hjälpte inte så mycket mot nattkylan. Dock måste jag erkänna att jag var lite orolig för både giftiga ormar och skorpioner. Det är i mörkret skorpionerna är som mest aktiva och bäggedera finns även långt ute i öknen. Men jag sov som en stock och jag överlevde :-) och vi tog oss hem via en dagsritt tillbaka till civilisationen. Civilisation och civilisation....inte kanske det vi kallar civilisation. Det är en enorm upplevelse att leva med lokalbefolkningen på deras villkor och inte betraktas som en turist. Vilket jag ändå är eftersom jag kan (och givetvis ska) resa därifrån och hem till lilla trygga Sverige.

Det som jag åkte ned för att göra är nu avklarat - tack och lov.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 8, 2007 7:15 EM