« Övernattning i öknen | Startsidan | Nya fastighetsskatten sågas »

13 november 2007

Vi har det bra i Sverige

Med mig hem har jag över 350 bilder och en del kommer jag att lägga ut lite senare när jag får ordning på datorn. Jag sitter fortfarande med den gamla häcken, den nya verkar dröja.... Men de bästa bilderna blev aldrig tagna. Bilderna som skulle ha berättat om vilken fantastisk resa jag varit med om. De upplevelserna får jag behålla i minnet istället.

Jag blev inbjuden hem till lokalbefolkningen och fick se och uppleva hur de levde. Inte läge direkt att slänga upp kameran då, som en dj*vla superturist. Jag tror inte att det skulle ha uppskattats. Jag skulle inte uppskatta om någon gjorde detsamma i mitt hem.

Hur som haver. Jag är glad att jag bor i Sverige. Vi behöver inte frysa om nätterna (förutom de hemlösa) för vi har isolerade hus/lägenheter och värme inomhus. I öknen och de som bor runt den har inte det, fast nätterna är iskalla. En kille sa "att frysa är en del av vårt liv".

Tandläkare har de flesta råd att gå till i Sverige, men tandstatusen för de som knappt har råd att äta sig mätt varje dag är urusel.

Sjukvård och läkemedel har de flesta råd med i Sverige då vi har högkostnadsskydd. Detta är en utopi för andra. Jag själv har hämtat ut medicin i dag för 22.000 kronor (halva kuren ungefär) men betalade bara 1.190 kronor tack vare högkostnadsskyddet. Utan det hade inte ens jag haft råd med den behandling som jag ska genomgå nu.

Nej, resan gav lite perspektiv till tillvaron.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 13, 2007 7:27 EM