« Svensk sommar | Startsidan | Tjuvarna scannar nätet »

17 juli 2007

Pedofiler ska anges via e-post

Jaha, hur många har en laptop med Internetanslutning med sig på stranden i Phuket eller runt om i regionen? Hur många springer in på ett Internetcafé? Hur anmäler man att en svensk, men med okänt namn, ligger och solar i solstolen bredvid och har en barnunge med sig som passar upp på honom, eller ser honom dra flickebarnet hem till ett hotell?

Vore det inte bättre om ett samarbete inleddes med den lokala polisen (de verkar förrresten blunda med båda ögonen stundtals).

Jag som turist skulle kunna då kunna:
A. Checka av att det är det en svensk.
B. Ta tag i närmsta lokala polis.

Nu tar polisen hjälp av svenska turister för att stoppa pedofiler i Thailand. Ett särskilt kontor har öppnats på svenska ambassaden i Bangkok dit turisterna kan vända sig för att lämna in anonyma tips om misstänkta pedofiler.

Det är bra att de försöker stävja det hela, men detta är som en droppe i havet. Svenska poliser borde få lov att åka ned och ”turista” och agera polisiärt och knipa dem direkt. Det tror jag inte brottsutredande myndigheter i Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam och Filippinerna kan ha något att misstycka om.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 17, 2007 1:46 EM