« Pedofiler ska anges via e-post | Startsidan | Kärnkraftverk i jordbävningsområde? »

19 juli 2007

Tjuvarna scannar nätet

I går var jag och hälsade på Marina i Västerås. Jag tog tåget för min bil har fått för sig att maxhastigheten ska vara runt 70 och inte mer. Det funkar i tätorter, men inte på motorvägen. Så jag tog tåget och det gick smidigt.

Jag läste i Metro att man ska vara försiktig med att blogga om eller annonsera om att man ska åka bort på semester för tjuvar letar på nätet efter stöldoffer numera. Tekniken har verkligen underlättat för alla, både goda och icke goda :).

Det här har jag funderat på länge och det är därför jag aldrig numera bloggar om när jag jobbar eller om jag ska bort en dag. Jag kan skriva om det dagen efter, om det är något som jag eventuellt vill blogga om.

Förut pratade folk in på telefonsvararen helt aningslöst att man är borta och när man återkommer. Redan det måste ha varit tjuvarnas paradis. Numera tror jag att de flesta har insett att det inte är någon bra idé.

Det är inte heller någon bra idé att annonsera ut på nätet att man ska resa bort och hur länge osv numera. Allrahelst om man har något värdefullt hemma. Polisen har gått ut med en varning, enligt Metro, blogga inte om dina semesterplaner.

Jag har inget som en inbrottstjuv skulle tycka vara värt mödan att bryta sig in för, fast de vet de ju inte om innan de redan har tagit sig in i lägenheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 19, 2007 8:20 FM