« Kattskit | Startsidan | Straff eller vård »

mars 23, 2004

På tapeten igen

Den där sajten jag skrev om häromdagen, en populär barn- och ungdomssajt – http://www.snyggast.se/ är på tapeten i dag igen.

Hemsidan har en reklambanner högst upp med texten "Film… direkt!". Det är inte Kalle Anka, Nemo eller Fucking Åmål som avse, vilket torde passa målgruppen bättre än de grova porrfilmer som avses. De säljs via SMS och levereras direkt till datorn. Ägare av den sajten som säljer porr via SMS är Svenska Let To Phone AB, som även äger barn- och ungdomssidan.

– En sida som riktar sig till barn och ungdomar ska inte hålla på och göra reklam för pornografi, säger Mats Albinsson på Rädda Barnens hotline.

Jag håller fullständigt med.

Du som har barn. Vet du vad de sysslar med framför datorn? För du en dialog med ditt/dina barn om faran med sådana här sajter? Hälften av alla barn porrsurfar. Du som vill ha mer information kan gå till www.saftonline.se, SAFT är ett EU-projekt vars syfte är att göra användningen av internet säkrare för barn och ungdomar.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger mars 23, 2004 07:04 EM

Kommentarer

De riktar sig till barn- och ungdomar och det är fel att blanda in porr i dessa sammanhang.

Annica

Postat av: Annica Tiger mars 24, 2004 05:48 FM

Med tanke på innehållet på siten så har den där bannerna ingen som helst slagkraft egentligen men jag förstår varför folk reagerar .. enda anledningen till att man bli medlem på snyggast.se är för att antingen visa upp sina bröst eller så mycket av sitt underliv som möjligt utan att bryta om reglerna. Vad har då reklamen för mening när hela siten är full med "porr" i en mer erotisk mening?

Postat av: Daniel Olovsson mars 23, 2004 10:47 EM