« Blogglunch Stockholm | Startsidan | Vasaloppet »

5 mars 2005

Ungdomarna har inte patent på Internet. Sorry kids!

Jag fick ett mail i dag från en man som är 75 år och som satt och knackade på sin första hemsida. Bara det tycker jag är ganska häftigt. Det finns inga begränsningar, åldern spelar ingen roll. Det är ofta äldre hör av sig till mig via mail. De kanske tycker att det är ganska befriande att jag är 50+? Han ville tacka för den hjälp han fått av min html-guide.

När jag drev Dagbok på nätet fanns många både 55+ och ända upp till 65+ som skrev dagbok på nätet och detta var alltså runt 1998-99. Vad jag vet har en dött, men en gammal dam is still going strong - besök Succé som fick överta Dagbok på nätet.

Själv kopplade jag upp första gången på våren 1996. Jag minns att jag kopplade upp några gånger och tänkte vad är detta? Jag förstod inte vitsen med nätet. Vad fanns att tillgå? Det var definitvt inte samma utbud som nu. Efter ett par uppkopplingar var jag böjd att ge fan i Internet. Men envis som jag är så fortsatte jag och på den vägen är det. Men datorer har jag jobbat med längre än så, till och med på den tiden då de inte ens hade en hårddisk utan allt kördes via floppy-diskar och operativsystemet hette DOS.

Min html-guide har haft några miljoner besökare sedan 1996. Jag har skrivit om HTML i tidningen Internetguiden, som numera inte finns. Nej, den lades inte ned för att jag medverkade i den :-). Min htmlguide ha länkats till och omskrivits i media. Det retar tydligen en del :). Det har retat många under årens lopp. Yisses, vilka mail jag har fått om just min ålder.

– "Asså, du är ju för fan lika gammal som min morsa. Lägg ned kärringdjävel!"

Pubertala gossar klarar inte av att en kärring lika gammal som deras morsa ska tala om för dem hur man kodar html korrekt :)))) Gamla tanter ska inte bre ut sig. Gamla kärringar ska inte ta plats. Men nätet är till för alla. Det finns inga åldersgränser på nätet. Ungdomarna har inte patent på Internet. Sorry kids! Jag läste på en blogg att skribenten hoppades på att INGEN skulle rösta på min blogg på IDG. Såååååååå dålig är den väl inte :).

// Annica Tiger - ingen grå gammal tant

Annica Tiger mars 5, 2005 5:19 EM