« Yusuf Islam var ej listad | Startsidan | Bröllop överstyr »

27 september 2004

Näten inom nätet

Vill du bli terrorist? Bin Laden har en manual som ligger översatt till engelska ute på nätet.

Vill du se lite blod? På allehanda sajter sprids videor som visar hur gisslan får sina huvuden avskurna. Nej, någon länk blir det INTE från min sida. Men att sprida dessa filmer är en del i terroristernas globala aktivitet på nätet. Texten nedan är taget från ett diskussionsinlägg på Site (Search for International Terrorist Entities) där det påvisas hur spridningen av dessa filmer går till.

Lägg ut denna film i alla det vidriga Amerikas och dess kusin Storbritanniens forum. Lägg ut den i minst 100 forum och de kommer att sprida den, även om de önskar att de aldrig sett den.

Det ironiska är likheterna mellan al-Qaida och Internet, avsaknaden av en sårbar kärna där nätet kan stängas av eller slås ut. Stängs en "gren" av omdirigeras trafiken och tar bara andra vägar, men slås inte ut. Redundans är väl rätt ord att använda här och det har al-Qaida såväl som Internet.

– Al-Qaidas internetverksamhet kan på många sätt jämföras med själva internet. Precis som nätet är al-Qaida ett decentraliserat nätverk av oberoende celler, säger Josh Devon på Site till tidningen PC World, allt enligt SvD.

Bilden av Osama bin Laden sittande i grottor planerandes sina terrordåd börjar tona bort.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 27, 2004 5:15 FM