« Uthängda våldtäktsmän | Startsidan | Näten inom nätet »

26 september 2004

Yusuf Islam var ej listad

Cat Stevens, numera Yusuf Islam, deporterades från USA i onsdags. Det var ett stort misstag från de amerikanska myndigheternas sida. Allt verkar bero på ett läsfel av en kanske lite övernitisk tjänsteman. På listan över misstänkta terrorister som inte får flyga till USA finns ingen Yusuf Islam, men det finns en man med namnet Youssouf Islam.

Jag tyckte nog att han borde ha stoppats redan när han skulle kliva på i London, om han nu fanns på terrorlistan. Jag förstår att muslimer runt om i världen är ganska upprörda just nu och framförallt Yusuf Islam är säkerligen både irriterad och djävligt förbannad. Att bli stoppad. Att bli förhörd. Att bli nekad inresa. Att bli avvisad. Utan anledning.

– Det fantastiska är att jag inte fick, och fortfarande inte har fått, någon som helst förklaring till vad jag anklagas för eller varför jag nu anses vara ett hot mot säkerheten. Jag har bara fått veta att ordern kom uppifrån, har Yusuf Islam sagt enligt Svd.

Själv tycker jag att det inte är fantastiskt utan skrämmande. Att bara gå efter ett namn? Tänk om en Olle Ollesson skulle listas på denna terrorlista. Stackars alla andra Olle Ollesson:ar. Kan detta vara rimligt? Kan det verkligen stämma?

// Annica Tiger

Annica Tiger september 26, 2004 8:37 EM