« Vallokalerna har stängt | Startsidan | Lilla jag och några andra bloggare blir sågade på Stockholm Spectator GroupBlog - Stambord. »

31 januari 2005

Sexchatt som gick snett

Ibland får jag mail som om jag vore något slags orakel och har ett trollspö som jag kan vifta med och lösa allas problem. Internet är en guldgruva att ösa information ur, men som sagt nätet har sina avigsidor. Sexchattar är inget jag besöker, men det verkar gå livat till, minst sagt. Jag misstänker att många vuxna män sexchattar med unga tjejer och ibland går över gränsen för vad som kan anses vara lämpligt. Det kanske inte är så bra i längden, speciellt om man har familj och barn. Det enda jag kunde råda killen nedan var att själv gå till polisen, om han nu hade rent mjöl i sin vaxade påse (vaxade pung – mailadressen var verkligen udda). Utpressning är olagligt, i vilket sammanhang det nu än gäller.

Hejsan, hur skall jag göra.
En komplicerad fråga. jag är en gift man med familj. Vid ett tillfälle hamnade jag på en chatsida, fick kontakt med en tjej, vi chattade, blev mer intimt. Tyvärr lämnade jag ut en bild, dessutom en vägbeskrivning nästan ända hem. Nu har hennes "pappa" börjat hota mig via mail. Hotar med att han spårat mig, kopplar in polis om vi inte kommer överens. Vill direkt säga att jag ALDRIG haft tanke att träffa henne, det blev en lek/spel som nu tyvärr gick snett. Vill inte blanda in min familj utan sköta detta utanför. Klara ut det helt enkelt. Han säger att han spårat mig, vet var jag bor, har alla uppgifter om mig. Han har nu gett mig två alternativ.
1. Han lämnar alla uppgifter till
  polisen och drar in min familj.
2. Vi klarar ut det på något sätt som han bestämmer...
  kan tänka mig att han vill ha pengar. Utpressning.
Vad gör jag? Väntar nu på förnyad kontakt från honom. Hjälp mig snälla.....

Mannen mailade till mig anonymt och därför kan jag återge mailet i sin helhet. Det finns inget som kan identifiera honom eller andra. Men kanske detta kan en varning till andra att ta det lilla lugna ute på nätet.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 31, 2005 7:05 FM