« Submission part 1 | Startsidan | Kungen ska störtas »

11 november 2004

Google-dödaren

Min kuk är större än din.
Min bil är häftigare än din.
Min dator är snabbare än din.
Min större.... än din... fraser som ofta hörs på dagis, fast kanske inte med exakta ordalydelsen som ovan :).

Varför fick jag fraserna ovan ringande i huvudet när jag läste, Mitt index är större än ditt eller Microsoft släpper "Google-dödare". Nu råder det tydligen fullt sökmotorkrig mellan Microsoft och Google. Storleken på indexet är ett viktigt slagträ i kampen om sökherraväldet. Men här, som i verkliga livet, gäller något helt annat. Det är inte storleken som är avgörande tycker jag. Det är nyttan av vilka relevanta träffar som sökmotorn gräver fram som är viktigast, tycker jag i alla fall.

– Vi kommer att gå ikapp och förbi, sa Microsofts vd Steve Ballmer.

Inte en chans tror jag. Att googla har ju till och med blivit ett verb, att googla - söka efter information med sökmotorn Google på Internet. Jag hoppas att Google kan hålla ställningarna. Microsoft är ett omättligt monster. I och för sig börjar jag fundera lite om det inte är ditåt det barkar med Google :), med tanke på alla förvärv de gjort den senaste tiden. Men tiden får utvisa.

BTW - du har väl inte missat A9?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 11, 2004 2:13 EM