« Behandlingen har startat | Startsidan | Allmänt svammel »

23 november 2007

Buy nothing day

I morgon lördag är det en "köpfri dag", för att medvetengöra oss om våra konsumtionsvanor. Vi handlar mer och mer, fler och fler blir "shopalcoholic"-beroende. Många handlar mer än vad de egentligen har råd med, numera mycket enkelt med tanke på hur lätt det är att få lån via SMS. Nu till jul beräknas handeln slå all time high hörde jag, summan 6.000 per person hörde jag på nyheterna i förra veckan, kommer att spenderas i julhandeln. Det är egentligen inte klokt. Ofta kommer det surt efter.

Själv har jag "Buy nothing day" nästan varje dag. Att shoppa runt gör jag mycket sällan, mat måste jag handla som alla andra, men jag är inte typen som gillar att strosa runt i affärer. Min garderob är liten på grund av detta, men det är okey - det behövs inget överflöd av kläder och prylar egentligen. Den som inte strosar runt i affärer gör inte av med pengar. Jag reser hellre för de sekiner som blir över. Kanske inte det ultimata heller, men...

// Annica Tiger

Annica Tiger november 23, 2007 3:58 EM