« Buy nothing day | Startsidan | Så sänkte jag Sovjetunionen »

28 november 2007

Allmänt svammel

Jag har trappat ned bloggandet.
Men lite svammel blir det i dag.

Leopardmönstret har klöst sig tillbaka, allt enligt Aftonbladet. När kommer tigermönstret tillbaka, det vore mer intressant för min egen del :). Okey, fånigt tycker en del att gamla tanter skaffar kläder med djuriska mönster. Men smaken är som baken, delad och tur är väl det. Jag har ju en mer personlig anledning att vilja se lite mer tigermönstrade kläder. Det är väl kanske inte så svårt att gissa varför?

Rektorn på Ekhammarskolan, i Kungsängen nordväst om Stockholm har blivit knivhuggen. B. ringde och berättade att det surrade av polishelikoptrar som hovrade runt omkring hela området och över hans arbetsplats. Jag fick surfa in på DN för att kunna ge honom en förklaring till varför. Bra med Internet. Han har visserligen fått en dator på jobbet för att sköta beställningar on-line, men mer än så fixar han inte - knappt det heller förresten. Det kommer kanske, men han har inget intresse av datorer eller Internet och det kan jag förstå. Har han klarat sig utan dessa nymodigheter i över 60 år misstänker jag att han tänker låta det så vara i fortsättningen också.

Snart börjar mina skitpass (vilka jag har varannan vecka), det ska bli intressant hur det går denna vecka.

I morse vägde jag 51 kilo, en nedgång på ett kilo sedan helgen. Så kurvan pekar rakt ned. Jag har proppat i mig tre lussebullar nu till eftermiddagskaffet, med möda och besvär. Men jag måste äta mer, men illamåendet hindrar mig och får jag i mig något så åker det bara rakt igenom. Jag var hemma hos B. i helgen och skulle försöka äta upp mig lite, det blev tvärtom fast jag verkligen försökte smälla i mig onyttigheter. Jag har numera gått ner från 104 till 51 kilo, jag borde väga 62 - vilket jag gjorde innan jag blev sjuk i slutet av augusti. Det kändes lite mer lätt och lagom, nu är det bara lätt - lite mer åt anorexia-hållet. Jag har aldrig sett mina revben sticka ut som de gör nu. Järnbrist och låg koagulationsförmåga av blodet, vilket ger mig massor av blåmärken är ett problem jag också tampas med sedan länge och som har förvärrats numera.

Men å andra sidan.
Det finns alltid andra som har det värre.
Jag försöker tänka positivt.
Jag bor i Sverige, behandlingen kostar inget.

Julen ser jag dock inte framemot.
Julen har jag aldrig sett framemot,
i år än mindre än vanligt.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 28, 2007 2:36 EM