« Google har blivit Internets väktare? | Startsidan | Kod som tatuering :-) »

6 maj 2007

Paris Hilton checkar in i fängelse, istället för Hilton

Jag brukar inte bry mig så mycket om vad kändisarna gör, de sidorna som handlar om dem i kvällstidningarna bläddrar jag snabbt förbi. För mig är det helt ointressant att läsa om kändisskvaller.

Jag tycker inte det finns något nyhetsvärde i det och egentligen borde kvällspressen sluta med dito skriverier, det är bara slöseri med papper och framförallt journalisternas arbete - de skulle kunna skriva om annat som är mer relevant och intressant. De som har behov av att läsa om kändisarna kan köpa de skvallertidningarna som finns.

Men jag inser ju att kändisskvaller säljer, så jag förstår att kvällstidningarna vill vara med och dela på kakan. Numera köper jag sällan kvällstidningarna, utan brukar glutta på nätet - både på Expressen och Aftonbladet. När det gäller nyhetsrapportering är TV och radio bäst.

Men nu ska jag faktiskt skriva om en kändis. Det är bara för att jag tycker det är bra att inte ens pengar kan köpa en kändis fri från ett fängelsestraff. Efter att ha gjort sig skyldig till upprepade trafikbrott har partyprinsessen och hotellarvtagerskan dömts till 45 dagar i fängelse. Med all sannolikhet fick hon lite rabatt, hade det varit en vanlig människa hade straffskalan säkert varit högre.

Enligt domen kan Paris Hilton varken få permission, villkorlig straff eller fotboja. Hennes 45 dagar kommer helt enkelt att vara bakom lås och bom.
– Det är patetiskt och avskyvärt, ett slöseri med skattepengar. Det är ett skämt, säger hennes mamma Kathy Hilton till AP.

Ett slöseri med skattepengar? Ja, det är ett sätt att se på saken förstås. Då skulle man kunna tycka att alla som döms till fängelse är ett slöseri med skattepengar?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 6, 2007 7:13 FM