« En solskenshistoria | Startsidan | Oroande tendens »

24 november 2006

Surt sa räven om rönnbären.

Surt sa räven om rönnbären.

Aisopos fabel, som utgör grunden till dett ordspråk, handlar om vindruvor. I svensk översättning har det blivit rönnbär. Vilket är lite fel, druvor är oftast söta men rönnbär är sura.

Räven var hungrig och letade efter något att äta. Den fick syn på ett träd med vackra vindruvor där det satt en kråka.
- Är bären goda frågade han kråkan.
- Ja, de är läckra svarade kråkan.
Räven försökte hoppa upp och få tag i några vindruvor, men misslyckades fatalt, för rävar är inte speciellt bra på att klättra i träd, som de flesta kanske förstår.
- De är säkert sura sade räven och gick sin väg.

Jag säger, surt säger Tiger om rönnbären. Surt inte till smaken, mer för att de smutsar ned min bil. Min hyrda P-plats är under ett stort rönnbärsträd. Det är _inte_ kul. BTW - jag fick i alla fall tillbaka pengarna för den felaktiga parkeringsboten.

Surt sa räven om rönnbären!

Efter ett par dagar under rönnbärsträdet ser bilen ut så här. Hela hösten, som ju varit väldigt låååååååååååååång i år. Bilen blir aldrig ren, hur jag än försökter tvätta den manuellt på helgen. Jag får gnugga ordentligt och mitt på taket når jag inte ens.

En maskintvätt på en mack har jag inte testat än, men jag gillar inte dem. De brukar alltid lämna spår efter sig på bilens lack, främst motorhuven. De har varit snåla med lackningen, lagret är millimetertunt och när det nöts bort blir det vita små fläckar. Vilket heller inte är snyggt.

Surt sa räven om rönnbären!

Det ser ut som en rönnbärsodling på biltaket. Räven får gärna komma och käka upp dem :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger november 24, 2006 3:55 EM