« Bloggtreklöver 116 | Startsidan | CINO4 »

7 februari 2007

Nattdagis / DNA-testa trosor

Avdelningen korkade beslut.

I går slog Regeringsrätten fast att kommunen enligt skollagen inte är skyldig att erbjuda barnomsorg annat än på dagtid. Det skulle, skriver rätten, ”leda för långt att uppställa ett generellt krav på att verksamhet skall kunna erbjudas även på andra tider än vad som kan anses som normal arbetstid på dagtid under vardagar”.

Vårt samhälle bygger på att människor arbetar dygnet runt. Tänk om vård och omsorg stängde på natten? Polisen åkte hem? Inga väktare ronderade? Inga restauranger skulle vara öppna efter 18.00? Inga nattbussar gick? Alla nattåg stannade 18.00 och startade igen på morgonen därefter på normal arbetstid? Ja, exemplen kan raddas upp på rad.

Alla har inte någon som kan ta hand om barnen när de arbetar på obekväm arbetstid. Jag tycker att det är kommunens skyldighet att ha nattdagis i någon form som service till sina kommuninnevånare. Att anta att det är default att arbeta dag och sedan anse att de som arbetar annan tid får skaffa sig egen barnomsorg är fel.

Avdelningen korkade affärsidéer.

Nu kan svartsjuka män DNA-testa trosor om de hittar spermafläckar som de tror tillhör någon annan. Företaget har tidigare mest sysslat med faderskapstester, som män utnyttjat som inte riktigt trott på att de är far till ett barn. Men nu har de utökat verksamheten. Sjukt! Är någon så svartsjuk att de hostar upp 3.000 pix för att DNA-testa en trosa så anser jag att det är ett sjukligt kontrollbehov. Jag vill inte ens länka till artikeln för där står urlen till företaget och det vill jag inte göra reklam för.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 7, 2007 5:55 FM