« Funkar, funkar ej | Startsidan | Grattis »

27 oktober 2003

Självinsikt

Jag skrev ofta om FRIS förut när de var på tapeten som värst år 2000, se gamla Reloaden. FRIS är en nätgrupp som kallar sig Föräldrar i Sverige, men en gång i tiden hette de Fäders Rätt i Sverige – ett mer passande namn. För det är det som det handlar om. Mannens rätt. Rätten till vad framgår dock aldrig riktigt ordentligt. Mannens rätt att djävlas med barnen och dess mödrar? Det kan knappast vara omtanke om barnen som styr.

Jag har ofta funderat över vad det är för slags män som är med i denna nätgrupp. Att de inte är riktigt navlade har jag förstått. Nu i dagarna, i samband med att jag skrev om den nya sajten som ploppat upp häromdagen, fick jag veta att minst två av ex-kvinnorna har tvingats att gömma sig och barnen för att leva under skyddad id. Det måste vara ett rekord av något slag? Att kvinnor tvingas gå under jorden bara för att de skaffat barn med samma man. Stackars barn säger jag bara. För det kan inte vara en slump. Om man tittar på mannens hemsida finns det ingen som helst slags självinsikt. Att det skulle kunna vara hans agerande att hans kvinnor tvingas till samma handlingssätt kan bara betyda en enda sak. Han är inte riktigt navlad. Någon som har några andra teorier?

Det var för övrigt samma man som ställde frågan:
========================================
Om pappan stoppar in en krona i en automat
och får en tablettask, vems är tablettasken?
Pappans eller automatens?
========================================

Han tryckte även en gång i tiden upp en nidbroschyr i många tusen exemplar om sitt förra ex. och som skulle delas ut till kreti och pleti. Hur det gick med den vet jag inte. Men jag kan ju ana.

Inte undra på att FRISarnas vårdnadstvister är som långa, öppna och varande sår. På vilket sätt gagnar det barnen? Hur mycket kostar det inte samhället att dra dessa vårdnadstvister, varv efter varv i långbänk – likt en urvriden disktrasa, som till slut bara surnar och luktar illa.

Inte undra på att folk reagerar på deras agerande. Synd att de själva inte har speciellt stor insikt i sin egen del i det hela.

// Annica Tiger - varför blir jag inte förvånad?

Annica Tiger oktober 27, 2003 8:09 EM