« oktober 2003 | Startsidan | december 2003 »

30 november 2003

BosseDubbdäck

Går man in på http://www.webforum.nu/search.php
och söker på Anders34 alternativt BosseDubbdäck samt mansgrupper hittar man återigen trådar startade av en viss person. Att han inte tröttnar.

Jag skrattade dock gott åt svaret han fick i en tråd.

<citat>
Jag tror att Anders34 har lagt in ett hemligt meddelande i sina inlägg. Om man på rätt tidpunkt, plockar ur rätt bokstäver och gör xor mot den 3:e redigeringen samt klappar händerna 4 ggr, kommer texten "I love you Annika" framträda baklänges när man startar om datorn.
</citat>


// Annica Tiger

Annica Tiger 12:38 EM | Google

29 november 2003

Härsken fisk

När frysen enbart innehåller ett paket torsk, med utgångsdatum oktober 2002, är det dags att fylla på förråden. Det minner mig om att det kanske är dags att rensa övriga förråd. Tiden går fort :).

I morgon är det första advent. Jag hänger inte riktigt med. Enda trösten är att det desto fortare blir vår igen :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:51 EM | Google

Tung protest

Amnesty International anser att våld mot kvinnor är det mest genomgripande människorättsproblemet i dagens samhälle. Ett omfattande problem runt om i världen. Amnesty anses som seriösa. Jag hoppas verkligen att de som förnekar att denna problematik med våld mot kvinnor existerar - nu får sig en tankeställare. Det går djävligt bra att racka ned om det är en feminist som framför buskapet, men kanske svårare om Amnesty gör detsamma?

Jag skriver ofta om våld mot kvinnor. Jag vill dra mitt strå till stacken och informera om detta stora problem som finns. Många bryr sig inte. Många tycker att det inte angår dem. Många tycker att det är en privatsak mellan hemmets väggar. Många tror att det bara är en viss sorts kvinnor som blir utsatta, osv. Men så är det inte. Det kan drabba alla. Säkert finns det någon i din omgivning som utsätts för detta, till och med kanske utan din vetskap. Det står inte stämplat i pannan "kvinnomishandlare" eller "misshandlad".

Närmare 7.000 personer ansöker varje år om besöksförbud, knappt hälften av anökningarna beviljas. De flesta fall gäller kvinnor som utsatts för allvarliga hot, misshandel eller andra övergrepp från en närstående man.

Men långtifrån alla män respekterar besöksförbudet. Förra året anmäldes c.a 5.000 fall av överträdelse, antingen en eller flera gånger mot samma kvinna.

Då kan man ju stillsamt undra vilken nytta detta skydd är. Egentligen? Varför blir inte straffen för överträdelse mot tilldömt besöksförbud mer kännbara?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:54 FM | Google

28 november 2003

Djurplågeri

Man i Markaryd lät hund frysa ihjäl
En 37-årig man från Markaryds kommun dömdes på torsdagen till 6 000 kronor i böter för brott mot djurskyddslagen. Mannen hade under en längre tid haft sin hund kopplad vid en hundkoja som inte gett djuret tillräckligt skydd mot väder och vind, uppger Sveriges Radio Kronoberg enligt TT. I den stränga decemberkylan 2001 klarade sig inte hunden längre utan frös ihjäl.
/ TT

Men herrejesus! Hur kan man behandla sin hund på detta sätt? Släng ut karln i 20 graders kyla i en busskur och låt honom tillbringa natten där. Minst. Sådana här människor ska inte få ha djur, i någon form. Jag hoppas de inte heller har barn. För empati kan han inte direkt lida av i överskott.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:26 FM | Google

27 november 2003

En dag på jobbet

I dag hände allt som inte får hända, samtidigt.
I dag gick datorer ned, som inte får sluta funka.
I dag verkade hin håle vara på besök på jobbet.
En helt vanlig dag på jobbet? Nej!
I dag funderade jag på att om det var en hit att börja jobba på dagen :). Natten är lugnare, med automatik lite tråkigare.

// Annica Tiger - får sova på saken

Annica Tiger 8:40 EM | Google

Morgontrött

Morgontrött.

Jag smålog åt Sofias kommentar till förra inlägget.

Det är precis så som läkaren säger till mig. Han menar på att jag är en riktig, riktig superkvinna.

Vilket jag vet inte alla håller med om *flinar*. Så det där snacket om hormonerna får de revidera.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:14 FM | Google

26 november 2003

Östrogen

Det är farligt att äta tillskott av östrogen. Jaha, hur farligt är det när kroppen producerar hormonet av sig själv och ger alldeles för stora värden i blodet?

Det är ju en bra fråga, med tanke på att jag har katastrofalt höga värden av dito. Uppmuntrande läsning. Mungböngroddarna kanske kommer till pass här :)))?

Nej, nu går jag och drar täcket över mig och struntar i det. Nyss hemkommen som jag är. Det blir långa dagar - 16 timmar med resorna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:33 EM | Google

Uppe före tuppen

Att gå upp klockan 04.00 var ingen hit. Vad mörkt det är ute. Ruggigt! Burr!

Jag tror jag har blivit lite bortskämd nu efter att ha jobbat natt så länge. Men nu ska jag köra varierat, både dag och natt.

Slit och släp :(.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:14 FM | Google

25 november 2003

Spam

Att en del finner nöje i att spamma andras anslagstavlor eller gästböcker med diverse idiotinlägg, reklam och annat skit. Vad kan man mer göra än att radera eländet och sätta en ban på ip-adressen så att de inte kan göra fler inlägg därifrån?

Mailen har jag lyckats bättre med. Inte ett enda spam får jag numera. Skönt att slippa alla mail om Viagra, penisförstoringar, bantningsmedel och vad som nu saluföres via mail.

Tyvärr lär eländet aldrig försvinna, då det finns ett fåtal som svarar och då har spammaren uppnått sitt mål. Att sälja till några få genom massutskick. Billigt och bra. Effektivt. Men inte kul för mottagaren. Det lär aldrig bli någon slagkraftig lagstiftning om detta. Så som om mycket annat på Internet. Internet har blivit rena rama Vilda Västern numera.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:11 EM | Google

24 november 2003

Huller om buller

Detta finns i olika varianter.
Mailas på olika mailinglistor.
Men det funkar.
Jag förstod vad som menades.
------------------------------------
Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det inegn rlol i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikgit är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls.

Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm.

Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.
-------------------------------------

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:42 EM | Google

23 november 2003

Word

Skicka inte runt Word-filer om du inte vill att andra ska kunna se vilka som redigerat dokumentet.

Läs mer om vad Pyttemjuk skriver om detta.

Är inte hela Windows med tillhörande programvara ett enda stort virus?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:36 EM | Google

Robinson

Då var det dags igen. Robinsonpremiär. Men jag är tveksam till konceptet att ha gamla veteraner med i programmet. Det kändes inte så värst vidare fräscht.

Jag tyckte att det kändes lite slentrianmässigt. Gnölet och gnället från tjejerna kändes igen:
– Vi tjejer måste hålla ihop.
– Det är dags att en kvinna vinner Robinson.

Den som är värd att vinna borde vinna, oavsett om det är en man eller kvinna. Att sitta och gnälla på stranden ger inga pluspoäng. Jag inser att om jag skulle vara med i programmet så skulle jag bli utröstad av tjejmaffian redan första programmet. Jag skulle inte orka med allt tjafs. Jag skulle vända mig emot tjejerna.

Jag skulle ty mig till killgänget, sedan må de i sin tur ha en killmaffia. Killarna verkar i alla fall göra något vettigt av tiden och inte tillbringa hela tiden med att snacka skit, generellt sett. Eller så är det vinklat så att det ska se ut som så, eftersom tjejmaffians ideliga gnällmöten :) klipps in.

Hur som haver, det kan bli en intressant omgång. Det är sista omgången och den vill jag inte missa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:59 FM | Google

22 november 2003

Ers majestät

Kungen vill ha mycket mer pengar. Skattebetalarnas pengar räcker inte anser han. Aldrig hört talas om arbetsinkomst? Extraknäck? Dubbelarbete? Jobba för brödfödan i sitt anletes svett? Drömma om en lottovinst? Rätta mun efter matsäcken?

Kungens årliga apanage är på 44 miljoner. De pengarna ska gå till kungens privata konsumtion och representation (han får dessutom 43 miljoner för underhåll av slotten). Han deltar i c.a 3,7 evenemang i veckan, klipper snören, håller tal, minglar och tituleras Ers Majestät av sina undersåtar. Det låter inte som om han skulle vara överhopad av arbete direkt.

Det finns ingen som helst insyn i vad vi skattebetalare "får" för dessa slantar. De räcker tydligen i alla fall till att ha byggt upp en personlig förmögenhet på 257 miljoner. Det är inte illa. Barnen i familjen har också skapliga förmögenheter, så det går ingen nöd på dem.

Avskaffa kungahuset. Kungen får gärna fortsätta vara kung om han vill, men på privat basis och därmed försörja sig själv. Det skulle vara intressant och se hur många som vill betala grova summor för att få ett invigningsband klippt av honom som privatperson.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:55 FM | Google

Hälsan Tiger still

Stavgång? Kan det vara något? Nördstämpel är det på det i alla fall, men där jag bor finns det inte så många som kan skratta åt en :).

Jag har börjat tänka lite mer på vad jag äter. Jag har bl.a börjat grodda mungbönor. Det ska vara bra mot cancer, så varför inte i förebyggande syfte - med tanke att jag röker som en borstbindare. Hur som haver, mungbönor är allmänt nyttigt förövrigt så det skadar inte.

Med tanke på all denna sockerdebatt i press och TV, så har jag börjat kika lite på vad olika matvaror har för sockerhalt. Varför köpa kalkonkött om det innehåller mest bara socker? Att köttbullar hade en sådan hög halt av socker var en hemlighet, tills nu. Min älskade Mango Chutney innehåller nästan bara socker, merparten i alla fall. Det är svårt att hitta produkter som inte berikats (de kallar det så) med socker i olika former.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:59 FM | Google

21 november 2003

Övergrepp på barn

Osmakligt! Att som en vuxen person blanda in barn i sin sexualitet är helt förkastligt. Ja, det är olagligt för den delen också. Barn ska förskonas från övergrepp från vuxna, i vilken form det än månne vara. Att otillbörligt tafsa på ett barn kan skada barnet inombords. Betänk då vad en fullbordad våldtäkt kan innebära i skador, både inombords och kroppsligt.

Visst leker barn doktor och utforskar sig själva och andra. Men de utforskar sin begynnande sexualitet och det har inget med vuxensex att göra. Vuxna har inte ett dugg att göra med denna sorts lekar. Punkt slut.

Jag hävdar ofta att vi alla är små barn innerst inne. Ja, men utåt sett är vi vuxna och måste följa de regler och normer som finns i samhället. Även om man blir hur tokkåt som helst i sällskap med små barn och halvmogna ungdomar så är det tabu att utnyttja dem för att uppnå egen sexuell njutning. Håll fingrarna borta. Händerna över täcket är ett uttryck som passar in här.

Jag struntar i vad folk har för sexuella preferenser för övrigt. Kan Nicke (25) inte få orgasm på annat sätt än genom att ha plastpåse på huvudet när han onanerar är det okey. Vill Kalle (40) ha kanindräkt på sig när han pippar får han ha det. Vill Anna (21) att Peter (23) ska binda fast henne under samlaget är det deras sak. Folk får göra vad de vill, hänga i takkronor, idka analsex, köra trekanter och byta partners. Bara någon slipper påtvingas se på det eller vara med om det mot sin vilja (tänker på dogging/övergrepp på barn och djur, samt givetvis sexuella övergrepp mellan vuxna). Allt är okey om partnern samtycker. Där har vi kärnpunkten. Samtycker. Vill vara med och leka. Förstår vad det handlar om (alltså vuxen). Ha möjlighet att välja.

Därför är jag lite, lite skeptisk till Agda (60) som låter mopsen (stackars hund) smutta på grädden (förekommer säkert) som Agda smörjer in på ett visst ställe och Nisse (45) som sätter på suggan i stallet (det förekommer). Låt djuren vara djur. Men typer som i artikeln ovan som blandar in barn i sina sexlekar går fetbort. Fetabort! Är det sant det han åläggs då ska det tamifan bli ett kännbart straff. Samhällstjänst i 80 timmar eller samtalsterapi it's not good enough!

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:00 EM | Google

Diskriminering

Tänk att killar alltid måste tänka på hur de är klädda, så att inga sexuella signaler sänds ut som kan misstolkas och eventuellt rendera i sexuellt ofredande eller våldtäkt.

Det måste vara jobbigt för killar att veta att de tjänar mindre än sina kvinnliga kollegor, bara för att de är män – inte för att de kan mindre eller presterar sämre.

En kille måste alltid hålla på sig. För om de nu skulle bli våldtagna eller sexuellt utnyttjade kommer deras tidigare sexuella preferenser och aktiviteter nagelfaras i rätten. Det innebär att de aldrig riktigt kan släppa loss sexuellt, om så sker kallas de ofta för slampo eller hore.

När en man gifter sig eller blir sambo och får barn är det oftast alltid han som får dra det tyngsta lasset i hemmet när det gäller hushållsarbete och barnens omvårdnad. Alla har vi väl hört talas om alla dessa dubbelarbetande män.

Detta ovan kommer mig att tänka på att visst är det tråkigt att män därmed oftast får urusla, nästan intill svältgränsen, pensioner på ålderns höst. Medan kvinnan, som han skötte markservicen åt, lever gott med sin nya toyboy nere på pensionärskolonin i Spanien.

Visst är det tråkigt att så få killar finns representerade i styrelser och i andra högre befattningar. Det måste kännas som en form av inkompetensförklaring mot hela det manliga släktet, när kvinnorna fortsätter att välja in kvinnor i alla möjliga sammanhang utan att ens reflektera över detta faktum.

Att som fertil man alltid få höra frågan vid anställningsintervjun "planerar du att skaffa barn" och veta att svaret kan avgöra om man får jobbet eller inte. Samma sak gäller att gravida män kan få avsked, bara för graviditetens skull. Jobbigt!

Att som man veta att mediciner och vårdmetoder är designade och testade för/på en kvinnas kropp måste vara jobbigt. Det som funkar på en kvinnas kropp är inte alltid applicerbart på en mans dito. Det måste överhuvudtaget vara jobbigt som man att veta att kvinnan är normen och navets hjul i samhället. Husbondinnans röst och hela det köret.

Jag tänker även på män i andra kulturer. Tänk att männen tvingas bära slöjor eller heltäckande burka och därmed dölja hela sin kropp för kvinnors lystna blickar. Eller varför har männen burka? Jag har aldrig förstått varför en man måste dölja sin kropp.

En annan sak är att många mäns ollon skärs bort och penis sys ihop, allt för att mannen vid äktenskapets ingående ska vara oskuld och orörd, samt för att de aldrig ska kunna njuta av sex. Bestialiskt, minst sagt!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:19 FM | Google

Bloggsökmotor

En ny sökmotor finns för bloggar. Jag tycker att den är bra. Man ser inte bara bloggarna utan en del av texten. Är det ett ämne som intresserar en kan man direkt gå in och läsa texten. På så sätt går det att upptäcka bloggar man inte hade en aning om.

Det är intressant att läsa vad folk tycker om ämnen man själv har åsikter om. Ofta är det så att personen har en åsikt som inte alls stämmer med hur jag ser det. Men det är nyttigt att få ämnen vinklat från olika håll.

Jag tycker dock att denna sökmotor ska integereras med weblogs. Å det snaraste :).

När jag började skriva dagbok på nätet 1997 var vi en tämligen unik skara. Våren 1998 skapade jag Dagbok på nätet och det blev succé. Det var (är) en förunderlig skara skribenter, från tonåringar till pensionärer. Ja, nu är till och med dagbokssamlingen inlemmad i succe.com.

Dagens bloggare skriver på ett litet annorlunda sätt. Det har blivit mer inne. Mer sofistikerat och modernt. Töntigt ord, modernt - men jag kunde inte hitta på ett bättre just nu. Jag känner mig UT, inte IT längre :). Men jag fortsätter på mitt vis. Jag har aldrig brytt mig så mycket om trender.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:17 FM | Google

20 november 2003

Kronofogden

Jag läste om kronofogden som har den icke delikata uppgiften att jaga 5600 barn i Sverige för skulder på 38 miljoner. En ofantlig summa. En skandal att föräldrar (kan de egentligen kalla sig detta) ser till att skriva över skulder på sina egna barn.

De skriver över familjens bil på barnet. Då blir barnet betalningsskyldigt för skatter, felparkeringar och bötesbelopp. Hur rimligt är det på en skala från noll till tio? Barnombudsmannen kräver att detta ska förhindras. Barn måste skyddas mot att skuldsättas.

En fjortonårig flicka har en skuld på 321000 kronor, bestående av föräldrarnas 247 obetalda parkeringsböter. Tänk hur svårt hon kommer att få i livets senare skede med att få banklån, hyreskontakt, telefonabonnemang och en del arbeten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:54 EM | Google

Bomber

Flera bomber har detonerat i Turkiet. Vad är det som händer?

Jag minns hur förvirrad jag blev den 11:e september när flyplanen rände in i höghusen. En släng av den förvirringen känner jag nu. Är det samma mörka krafter som agerar nu? Vad vill de? Skapa kaos? Död? Varför? Till vilken nytta?

Jag känner en stor osäkerhet just nu.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:07 EM | Google

Huliganer

Kött är ett gift för somliga. Det kan vara dubbelbottnat. Numera.

Veganer misstänks för att ha sprutat in gift i kött, allt för att skrämma Svensson att förtära det. Annat kan jag inte tolka det som. En vegan kan aldrig få Svensson att sluta äta kött genom hot. Inget vinns genom hot.

Jag respekterar veganer. Jag förstår deras ovilja att äta kött, av olika anledningar. Men inte om de ska bli huliganer.

// Annica - som ska äta kött i dag

Annica Tiger 7:18 FM | Google

19 november 2003

Har det bra

Jag sitter framför brasan och har det bra. Surfar runt lite och letar efter några saker på nätet.

Jag får en länk via mailen och fråga om detta som skett är i närheten av där jag bor. Svar ja. Bara någon kilometer härifrån finns det människor som inte har det bra. Minst sagt.

Världen är ett enda stort kaos. Så orättvist. Så slumpmässigt. Så ostyrbart.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:18 EM | Google

Michael Jackson

Michael Jackson är begärd häktad. Är det spiken i kistan? Eller spiken i CD:n?

Man ska aldrig döma någon innan de är dömda. Men vete sjutton om det inte redan är kört, innan ens rättegången startat. Det har länge tisslats och tasslats om att han har en förkärlek för unga pojkar. Ska ryktena bekräftas nu?

Jag minns att Michael Jackson en gång var en av mina favoriter. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, i alla fall i mitt liv. Vad som runnit i hans liv vete sjutton?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:07 EM | Google

Ishockey och Gud

Brynäs - Linköping, 2-5. Det går inte så bra för Brynäs just nu :(. När jag kikade på ett udrag ur matchen i Sportspegeln såg jag en annons på hockey-rinken som stack ut. Lite förvånad blev jag faktiskt över att se den.

Svenska kyrkan har blivit kommersiellt. Bästa annonsplats på rinksargen vid målet. En mörkblå (kan jag ana en politisk färg) affisch med texten "Svenska kyrkan" och så en rad under, som jag dock inte förmådde att tyda.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:13 FM | Google

18 november 2003

Systembolaget

Systembolagshärvan bara växer och växer. Fel uttryck, härvan i sig är nog konstant – men mer och mer avslöjas av vad vad som hänt på bolaget.

Inte nog med att cheferna är mutkolvar, en del av dem, nu visar det sig att det snos ur kassan också. Kanske missnöjda anställda som sett och förstått hur det fifflas högre upp? Man kan bara spekulera.

Det hela börjar likna värsta dokusåpan. Nu väntar jag på avslöjandet att Naken-Janne sitter i styrelsen och roar de andra styrelsemedlemmarna med helikopterna under mötena.

Bojkott av bolaget? Ingen idé för min del. Jag går dit c.a en gång om året och den gången gör nog varken till eller från.

Nu kan man börja slå vad om när Anitra Steen tvingas avgå. Jag sätter en spänn på att Göran Persson kommer att dra i alla trådar för att så inte ska ske och två spänn på att hon avgår inom tre månader. För det är nog kört. VD:n bär ansvaret och det kan han/hon aldrig komma ifrån.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:21 FM | Google

Skvallerblaska

Hänt i Extra har dömts för förtal. Inte en dag för tidigt. Men jag tvivlar på att tidningen kommer att ändra inriktning.

Skulle de bara hålla sig till sanning och fakta fanns det väl inget att skriva om för den sortens blaska. Nej, de tar nog denna smäll. Hur många orkar/ids/törs/har råd att driva ett förtalsmål? Inte många och det är nog det de räknar med.

Så länge folk köper tidningen, så länge kommer de att skriva skit. För det är tydligen det köparna vill ha?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:44 FM | Google

17 november 2003

RSS

Sorry folks - jag bara pingade för att få in min RSS knapp på rätt ställe.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:29 EM | Google

Latmask

Jag är ledig denna vecka också. Ett schemabyte gav denna extra ledighet. Det kan jag leva med :). Helt klart! Det dröjer ju ända tills i mitten av februari innan jag är ledig tre veckor till :-))).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:53 EM | Google

Antifeminister

Skvallerkärringar har det alltid funnits, både män och kvinnor. De satt i tidernas begynnelse runt lägereldarna och i modernare tid har "rökrummet" ofta varit deras tillhåll. Där satt de – innan Internet fanns, och skvallrade – intrigerade, snackade skit, grottade sig i andras elände och svärtade ned andra, själv enligt egen utsago helt ofelbara. Fortfarande är nog detta ett vanligt forum. Turligt nog är det bara för oss andra att stänga dörren så man slipper höra på eländet.

Nu när Internet har kommit för att stanna är situationen lite annorlunda. De behöver inte längre sitta i "rökrummet" och verka i det fördolda – utan nu har de hela vida nätet att rumstera i. De kan i princip ploppa upp var som helst. De ploppar upp var som helst. Deras livsnerv är fortfarande att skvallra – intrigera, snacka skit, grotta sig i andras elände och svärta ned andra.

Nu kan den övergivna partnern lätt på en hemsida slänga upp ofördelaktiga nakenbilder på exxet, ta ut svängarna rejält med nidtexter om personen ifråga – utan att egentligen riskera något för egen del. Nu kan den som driver en vårdnadstvist in absurdum helt fritt hänga ut den, med alla detaljer – utan att förstå att barnet som tredje part blir drabbat av att hängas ut inför kreti och pleti. Blir du kritiserad och emotsagd? Släng upp en hemsida och bemöt det hela, fördelen är att du aldrig behöver hålla dig till sanningen, för vem kan kontrollera den? Internet har blivit rättshaveristernas katedral.

När jag debatterar på nätet står jag alltid för vad jag säger och därmed så använder jag alltid mitt namn och behöver inte dölja mig bakom alias eller allehanda fejkade nick. Det man inte kan stå för öppet kanske inte är värt att nämnas? Det är svårt att ljuga någon rakt i ansiktet under eget namn kanske? Det är a och o för att kunna vara trovärdig, att man står för vad man skriver under eget namn.

Jag fick ett mail om att jag som person återigen förtalas på forum ute på nätet, bl.a http://www.antifeminist.nu/. Det var bara att söka på Annica Tiger och Nodaddy i forumet. Det bara rasslade fram träffar. Inte visste jag att jag var så populär?

Ingen tycks stå för något, likt Pastor Jansson. Visst är det skönt att leva rövare under anonymitetens sköna täcke? Eller? Ger det kanske inte en liten besk eftersmak? Nej, för att känna måste man kanske ha sinnena i behåll och i bruk, men inte fulla med cement.

Men å andra sidan kanske jag enbart ska vara stolt över att jag väcker deras mörka lustar att försöka misskreditera mig och att de felaktigt anser mig vara värd att så behandlas? Mina tankar och funderingar brukar inte lämna folk oberörd. Jag brukar säga att ju mer upprörd någon blir av det jag skriver, desto större kvitto är det på att jag har rätt i sak.

--------------------------------------------------

Skrivet av Malte i Bro: 2003-10-03 16:59:30
(finns ingen sådan i Bro är en kvalificerad gissning)

Feminism är exakt vad som visas här

http://Nodaddys sida

Feminism är falskhet. Lögner och falska lögnaktiga polisanmälningar.

Feminism är lögnen i Sverige. Hatfulla och ljugaktiga lögnaktiga och farliga kvinnor som ljuger och som tydligen sluppit undan straff........

Barnen måste skyddas. Barnens trygghet....framför allt
Ha en bra dag

--------------------------------------------------

Skrivet av Dan: 2003-10-10 06:16:47
Ämne: ROKS och Hells Angels
(träffande att Katinkas man råkar heter Dan)

Lägg märke till att ROKS samarbetar med kriminella kvinnor som trakasserar föräldrar och företag. Flera av kvinnorna är kriminellt belastade och har till och med försökt mörda barn.

Det företag som till exempel samarbetar med Hells Angels får minsann veta det. Men ROKS kan samarbeta med lögnare och kriminella.

http://Nodaddys sida

--------------------------------------------------

Skrivet av Bernt: 2003-10-03 19:04:18
Ämne: Kvinnor som ljuger för polisen
(min man heter Bernt och det är inte han som skrivit:-)

Illa. Aftonbladet redovisade att sterila sjuksköterskor uppvisade en onaturlig förmåga att ljuga för polisen. Feminister har också en överrepresenterad andel som avslöjade lögnare. Men det var bara en viss del och särskild sort av kvinnor som ljuger för polisen. Man måste ha en mental sjukdom eller störning på något sätt för att ljuga på ett särskilt uppenbart sätt.

Kolla in http://Nodaddys sida

Ska vi godta det, att sjuka kvinnor ljuger ?

--------------------------------------------------

Skrivet av Peter: 2003-09-14 16:08:29
Ämne: Sv: Ljög Annica Tiger för polisen?

http://itfolk.idg.se/person.asp?n=annica_tiger

och

http://Nodaddys sida

http://En annan Nodaddy-sida

En internetmormor som blev känd för att polisanmäla föräldrar som debatterat vårdnadsfrågor. Tror hon höll på och ringde till en massa människors arbetsplatser också.

Tydligen en journalist.

--------------------------------------------------

Skrivet av Katinka: 2003-05-09 06:31:11
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida
(Katinka har definitivt inte skrivet detta nedan)

Jo, Annica har gått alldeles för långt. Hon har gjort falska polisanmälningar, datainspektionen har konstaterat att hon bär sig illa åt på nätet m. m.

Det är svårt att uttala sig om vad som driver en sådan människa. Hon behöver i vart fall hjälp. Några vänner har försökt att tala med henne men det går inte. Hon verkar besatt av nodaddysidan.

--------------------------------------------------

Skrivet av Undrande : 2003-05-09 21:22:08
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida

Om jag inte läser helt fel på nätet så har du erfarenhet från Beckomberga mentalsjukhus i Stockholm en längre tid. Det är en plats med patienter med mentala och psykiska problem Annica Tiger. Kan du inte berätta för läsarna vad du gjorde där?

Om läsarna får en inblick i dina kunskaper om veneriska sjukdomar och andra psykiska hälsoproblem Annica Tiger och trakasserier och abuse på nätet så kanske publiken förstår dig bättre.

Jag utgår från att du talar för fågel fenix.

--------------------------------------------------

Skrivet av Vem : 2003-05-10 01:03:20
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida

Bara så vi pratar om rätt Annica Tiger. Kungsängen, Bro och norr om Stockholm. Det är du som gick på kunskapslyftet och har en hemsida som heter www.tiger.se ?

--------------------------------------------------

Skrivet av Berätta: 2003-05-10 11:18:36
Ämne: Sv: Annica Tiger har gjort en egen Nodaddy sida

Berätta berätta berätta mera. Det finns några som söker kontakt med andra som känt sig trakasserade av Annica Tiger. Jag tror dom kommer att öppna en ny hemsida som bara kommer att handla om Annica Tiger och Katinka Löfquist.

Dom kommer att gå ut helt och hållet öppet och fullständigt berätta om vad Annica Tiger och Katinka Löfquist gjort. Jag tror till och med det står företag bakom det hela.

--------------------------------------------------

Skrivet av Peter: 2003-04-08 05:32:00
Ämne: Nodaddy - och polisanmälningar

Hemsidan Nodaddy visar att det är feminister som bestämmer på internet.

En berättelse som med verkliga exempel försöker visa ett riktigt umgängessabotage och sambanden mellan debatten och situationen i vårdnadsfrågor.

Enda website i världen som visar hur pappor polisanmälts på falska grunder och som på samtliga punkter lyckats motbevisa en polisanmälan från feministiska ledare med underlag som de själva utfört eller skrivit på internet.

Det går idag att fastställa att bakom populistiska begrepp som kvinnomisshandel och kvinnofrid står många gånger exceptionellt konfliktsökande kvinnor som medvetet försökt lura myndigheterna.

Ett antal av dessa personer har tagit aktiv del, och därmed ett personligt ansvar, mot vissa pappors strävan att få träffa sina barn. Pappor som de inte känner. De har även tagit kontakt med pappors arbetsgivare, deras exfruar och till och med skuggat personer i verkligheten.

Det allvarligaste är att de har kontollen över minst en sökmotor på internet och selekterar informationen till Sveriges medborgare.

År 2000 polisanmäldes pappor i Sverige för att de debatterat sakfrågor i massmedia !

För att kunna visa hemsidan så har värden motsvarande 3 miljoner svenska kronor förstörts för både privatpersoner och flera företag på grund av att ett fåtal kvinnor vill stoppa hemsidan.

Läs debatten på Nodaddy.

http://Nodaddys sida

Varje år genomförs 20.000 polisanmälningar om kvinnomisshandel. Endast ett hundratal av dessa leder till fällande dom. Av någon anledning har antalet ökade fall av kvinnomisshandel ökat i samma takt som kvinnoorganisationerna fått ökade bidrag.

Vad ska man kalla alla män som blivit ojust anklagade?

--------------------------------------------------

// Annica Tiger - förför, berör och upprör.

BTW - är det inte dags att ta fram en binär variant av Nordisk ordbok och för in hela den sidan som förstärkningsord? Frågan kommer av
att det ser ut så här på en ny Nodaddy-sida på fyristorg.

<title>Nodaddy - de viktigaste html sidorna</title>
<meta name="Description" content="Företag, arbetsgivare och föräldrar trakasserades och hotades av kvinnor som påstod sig arbeta mot kvinnomisshandel.">
<meta name="keywords" content="nodaddy, skydd, säkerhet, föräldrar, kvinnomisshandel, umgängessabotage, html">

ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll billigt mödravård bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse bra spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk dålig post köpa nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom publicistklubben tennis tillverka konst shared custody justice foto utföra tidning gitarr frihet male to stipendium tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare montera hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola deltagare inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs verktyg gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis reparera laga ansvarig handbok studera affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen praktisk historia moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor manual läkarvård tillvägagångsätt mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter musik reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård leksaker födelsedag ramsbrodomen ekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamerarättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk post nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis konst shared custody justice foto tidning gitarr frihet male to tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassmnts hemvård heart spelare hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonnemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis ansvarig handbok affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen Studielitteratur böcker Justitiekanslern kvalitet mötesplats i familjerätt mat Göteborg faderskapstest blodprov våldtäkt styrelse nätetikett pressens opinionsnämnd moral och Linköping abuse mental aktion klubb ombud alkohol bilar medborgare granskningsnämnden misstänkt sjukdom betyg företagshälsovård bevis ansvarig affär samla alarm piano art advokat backorifice bilder pictures dokument dödsfall guide resa bank förlag bad direktör bris match barnets bästa spelare bredband blackice kina dagis kost säkerhetspolisen samfund med lekskola säkerhet tips kriminal struktur kodning utrustning korea skepp kön rådgivning zoo mateure lösenord webdesign preventivmedel abort barnomsorg lawyer riksdag lag eskilstuna idiot lära apotek liberty rottweilers rottweiler taptos tapto rottie afr rottweilerklubben photos photo hundköp kennelklubben brukshund utställningar häst mediafacket hälsovård ekonomi mansmisshandel avgift vinyl mansjour kvinnovetenskap umeå avdelning rättshaverist maud abonemang mora webhotel arbete barn women kvinnor barnbarn missbruk rapport mogna reklam medlemmar fonder mentalskötare netbus new media nöje undervisning namn publikation etik bok födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt ny teknik nodaddy favör kräftskiva norsborg netettikett inkasso annonser noter ofredande koncern ledning Haag-konventionen organisation skurkar omogen head-hunter ord fråga webbyrå steri netetikett radioutgivarföreningen official polisanmälan regler personuppgiftslagen sekt party skyddad design satelit april internetbyrå maj programmerare trollkarl jihad potter saga rape partaj prenumeration syndrom psykiatri januari psykisk student museum säkerhet polis stockholm personangrepp skillnad adult program nettiquette politiker doubleclick reklambyrå personförföljelse resor blommor flowers rabatt daghem roks tjänster barnläkare kvinnojour riksorganisation uppdrag maillista religon indian daghemsföreståndare resebyrå kungsängen juni lernia riddare moder juli fader rättvisa socialtjänst projektarbete sociallagen moderna sprit klimakterie februari straff bakterie sjukhus underhållsstöd euro mamma pappa flicka pojke mäklare skydd lekar shelter skyddad identitet assistent sverige aspberger sveg morfar farfar mormor manliga farmor spel staten website semester lärare politik läkare soldat nutid soldier nöje skvadron recept formel turist sjuksköterska free sköterska trygg skrivare pengar socialsekreterare hustru wife uppfostran mars kvinnliga skärholmen bidrag fakta european säpo skrift kriminella script turism sång häxa skötare aga stöld teletjänster examensarbete travel phone telecom trojan pressombudsmannen teori augusti förskola tävling oktober domstol tingsrätt hockey trakassera optik yttrandefrihet protokoll utbildningsradion unicef hemlig underhåll mödravård uppsala djur universitet yoga utbildning meditation umgängessabotage vetenskap mytologi union sveriges tidskrifter ungdom vakt marknad vaktbolag farlig boman vaktman pucko personal psykopat nytt jobb vapen fackförbund vacation journalistförbundet visitation europa vårdnadsutredning november tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor art-director vårdnad december förlossning vård länstyrelse våld information personlig integritet virus projekt vuxen medicin euro vuxenutbildning avlyssning västerås skandinavien word danmark norge webhotell zonealarm åklagare rövare årtal örebro likkista ett två tre fyra fem sex advokatbyrå sju åtta nio tio båtar bil child medeltid erbjudande chat parental alienation cirkus sveriges television christmas hotell chef chief skilsmässa commander feminism omogna förtal regering inköp flash förening commandosoldat debatt mässor diskriminering konsult skriva datorspel betalning lagar demokrati inkasso datalagen anmärkning idrott databas katt dåre dataintrång tiger lejon marketing belopp bokhandel september losers dator computer datainspektionen ansökan bidrag forskning barnmisshandel paradis brott friskvård brottsling segling bryssel bro dåre bolag försäljning röstning kvinnofrid norrköping mobiltelefon norrtälje kund spela sol blankett formulär södermalm kunder musik kundtrygghet mogen feminister realisation militär skivor krig resultat komvux utgivare folkvald kommun bostad underground kostnad dans kurs dold press dagbok trä data ritningar blåkulla journalisthögskolan droger jägare dom examen innebandy editor fågel fenix motor föräldrar institut festival evenemang fest misshandel åmål fris jakt fibrer jämlikhet frukt kvinnomisshandel fri netettikett sabotage revisor skador publicistklubben shared custody frihet tennis förövare nätettikett konst tidtabell fusk justice foto tidning firande fotboll radio freedom pressetik freeware prison fängelse tryckfrihetsförordningen grundlag dalarna föräldrar social kompetens företag gemensam språk aktie nostradamus gävle trakasserier gata post nätverk gratis gouverment mässa stadsdelsnämd gitarr graduation högskola high school författare hacking förbund harassments hemvård yttrande hackers heart spelare hot mobbing holyday bidrag stipendium hemsidor studenthem homepage hund hundar tid hemlig historia match team hemsida skärgård htmlskola segla hälsa skola internetbrott tåg teknik marknadsundersökning internetabonemang ip-nummer icq media irc identitet räknare inbrott invasion kvällskurs journalist deltagare jobb job förvaltningslagen jesus joint custody christ jönköping kista java saab juridik könsdiskriminering besökare antik kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag ordspråk korsord original fågel teletjänster bibel examensarbete blommor affär tillverkare utveckling råd travel phone augusti föräldrabalk objektiv turistförening alla i fotoalbum erfarenhet övergrepp uppdrag brottmål offentlig ombud i skilsmässor och bodelningar trygghet vårdnadstvister och umgängestvister personskadereglering bad säpo skrift me bidrag fakta european kriminella script turism sång häxa skötare tatuering motorcykel och aga stöld mat tävling oktober yttrandefrihet sjukjournal villa förskola beställa telecom trojan västerås skandinavien word lägenhet åklagare rövare barnsjukdomar årtal örebro med likkista danmark norge zonealarm ett marina två advokatbyrå sju åtta nio med tio båtar bil child medeltid tre fyra fem sex erbjudande chat parental christmas hotell open chef kalle alienation cirkus television chief skilsmässa commander regering inköp flash förening feminism omogna förtal commandosoldat pressombudsmannen teori ufr recept protokoll utbildningsradion unicef trafikskador juridiska ärenden och tvister rättsskydd och allmän rättshjälp juridisk rådgivning sexuella övergrepp offentlig försvarare och dokument advokat undersökningar återbetalningsskyldig i allmän bodelningsgaranti försäkringsbolag och advokathjälp i hemförsäkring kamera rättsskydd juridisk rådgivning och domstolsverket kunskapslyftet webbpublicering diagram bildformat kursdokumentation definition standard databas information flytta måla rita köpa sälja hyra auktion javascript ASP grafik metod bibliotek myter tips vaktbolag farlig i boman råd universitet yoga utbildning kläder webbyrå sömnad nytt fördomar jobb vapen fackförund vacation journalistförbundet pucko personal psykopat hjälp visitation november fågel fenix europa vårdnadsutredning tidningsutgivareföreningen vårdnadsfrågor sommarhus art-director vårdnad länstyrelse våld information december och förlossning vård nätet personlig integritet virus tandvård anstalt och euro vuxenutbildning projekt vuxen medicin uppsala djur meditation lån umgängessabotage hemlig underhåll billigt mödravård nya vetenskap mytologi ungdom domstol be tingsrätt hockey union sveriges tidskrifter trakassera optik vakt marknad vaktman skräddare avlyssning debatt mässor diskriminering idrott databas dåre dataintrång med djur avtal konsult skriva på anmärkning och datorspel stress betalning tiger lejon marketing belopp lagar svensk demokrati inkasso datalagen bokhandel trakasserier på internet september datainspektionen ansökan forskning losers dator computer barnmisshandel paradis brott nätet friskvård dåre bolag försäljning svar röstning brottsling segling bryssel bro kvinnofrid norrköping mobiltelefon hjälpmedel och mördade foster children i norrtälje kund kapten graviditet anklagelse bra spela sol blankett formulär time kundtrygghet och mogen feminister södermalm kunder how to musik resultat komvux utgivare folkvald kommun prison fängelse tryckfrihetsförordningen bostad pressetik freeware grundlag dalarna föräldrar social kompetens aktie nostradamus gävle trakasserier gata företag gemensam språk dålig post köpa nätverk gratis kostnad dans kurs dold press mässa myt och stadsdelsnämd underground och fråga dagbok trä data journalisthögskola droger på realisation militär skivor krig ritningar blåkulla ungdomsvård jägare editor fågel fenix innebandy alkohol i bilar motor dom examen medborgare föräldrar och institut åmål beatles festival evenemang fest i fris jakt fibrer netettikett misshandel sabotage revisor förövare nätettikett skador publicistklubben tennis tillverka konst shared custody justice foto utföra tidning gitarr frihet male to stipendium tidtabell fusk graduation högskola high school freedom författare vikarie firande fotboll radio hacking förbund frukt tid hemlig kvinnomisshandel homepage hund hundar fri team hemsida skola internetbrott tåg hemsidor studenthem story female historia match och teknik irc kista java saab juridik ingenjör job terrorism jönköping könsdiskriminering besökare joint custody på christ antik förvaltningslagen jesus kvinna karolinska lagstiftning vårdnadslag böcker veta boxning jobba natt studentlitteratur skridskor harassments hemvård heart spelare montera hot yttrande hackers redovisning mobbing holyday bidrag stipendium upphandling rottweilerklubb html skola deltagare inbrott journalist deltagare jobb segla hälsa homepage identitet med räknare invasion kvällskurs verktyg gravid jämlikhet i skärgård ab justitiekanslern bang kvalitet mötesplats i familjerätt marknadsundersökning icq media mat Göteborg faderskapstest internetabonemang ip-nummer nätetikett pressens opinionsnämnd mental aktion klubb ombud granskningsnämnden misstänkt kina dagis match barnets bästa spelare kost säkerhetspolisen ålderdom säkerhet tips kriminal struktur kodning samfund med lekskola användare utrustning korea skepp kön webbskola nybörjare lösenord rådgivning zoo mateure webbdesign preventivmedel abort lag eskilstuna läromedel to be netettikett barnomsorg lawyer riksdag inkasso annonser noter ofredande kläder organisation skurkar film med moral och Linköping abuse på repotage sjukdom betyg blodprov våldtäkt styrelse förklaring katt a företagshälsovård bevis reparera laga ansvarig handbok studera affär samla alarm backorifice bilder pictures piano art advokat märklin dokument gymnastik resa bank förlag bad cancer dödsfall guide official polisanmälan direktör i bris an bredband blackice koncern ledning Haag-konventionen och omogen webbyrå steril netetikett sekt party skyddad design radioutgivarföreningen regler personuppgiftslagen medlem satelit april internetbyrå trollkarl jihad potter saga rape maj programmerare psykolog partaj prenumeration syndrom museum med säkerhet polis i stockholm psykiatri januari psykisk student personangrepp head-hunter ord nettiquette idiot och lära apotek fråga i skillnad adult program liberty rottweiler taptos tapto blommor säljare flowers och rottweilers personförföljelse rabatt daghem roks tjänster barnläkare maillista religon indian daghemsföreståndare kvinnojour i riksorganisation uppdrag resebyrå kungsängen juni juli fader rättvisa socialtjänst lernia riddare moder projektarbete sociallagen praktisk historia moderna sprit mogna reklam medlemmar sjukvård barnbarn missbruk och rapport fonder mentalskötare arbetsförmedling hundköp rottie afr photos photo kennelklubben brukshund läkarvård tillvägagångsätt mediafacket och hälsovård ekonomi hjälpmedel utställningar häst mansmisshandel och avgift vinyl mansjour med rättshaverist maud abonemang mora kvinnovetenskap umeå avdelning webhotell arbete skolböcker barn women bio publikation etik bok kvinnor psykologi leksaker födelsedag ramsbrodomen bibliotek båt norsborg ålderdomshem och politiker ny teknik nodaddy favör kräftskiva pensionär doubleclick reklambyrå resor manual netbus hos new media klimakterie februari straff bakterie sjukhus med nöje undervisning i namn pension underhållsstöd euro assistent sverige vänner aspberger mamma pappa flicka och pojke sveg morfar farfar mormor tystnadsplikt shelter musik reload skyddad identitet mäklare i skydd folktandvård lekar manliga farmor och spel staten website semester nutid soldier häxor skvadron recept för poppius lärare i politik läkare soldat formel turist sjuksköterska pengar socialsekreterare hustru wife free sköterska trygg skrivare uppfostran mars kvinnliga skärholmen

Annica Tiger 12:34 EM | Google

Echelon

Missa inte programmet om Echelon i kväll.

// Annica Tiger

Dags för en ny signatur kanske?
--------------------------------------------
digicash counter terrorism Craig Livingstone Manfurov Aladdin csystems AMW sweep condor Majic Roswell mailbomb BLU-114/B Croatian red noise AFSPC AK-47 Delta Force USCOI bootleg BRLO e-cash Kosovo credit card Ft. Meade TWA BROMURE Centro eternity server mindwar asset Watergate Commecen ANDVT crypto anarchy airframe emc JFK IMF Dateline Juiliett Class Submarine Semtex freedom DES Cohiba

Annica Tiger 1:51 FM | Google

16 november 2003

Betaltjänster

Vilodagen är snart slut :).

Skulle du betala för detta?
http://plus.aftonbladet.se
Jag har svårt att hitta något där som jag skulle vilja betala för. Det ska bli intressant och se om det blir någon bäring i detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:55 EM | Google

Smort tangentbord

Jag spottar ur mig texter på löpande band.

Ibland är tangentbordet välsmort.

Nå, i dag ska jag vila på hanen.

// Annica Tiger - helgar vilodagen

Annica Tiger 8:15 FM | Google

15 november 2003

Rätten till för barn?

Mer ur tidningen Kvinnotryck, utgiven av Roks. Nej, jag är inte medlem – om någon nu undrar, men tidningen prenumererar jag på.

Rätten till ett barn, en bok av Anna-Carin Pihl och Tina Thunander, Prisma bokförlag. Boken innehåller svidande kritik mot vårt rättsväsende.

Domstolar dömer till gemensam vårdnad mot den ena partens vilja, trots bevisad eller misstänkt våld mot andra i familjen och sexuella övergrepp mot barnen.

Mats Sjösten är en man med åsikter. Åsikter är föralldel inget fel att ha. Det har jag ofta, om allt och möjligt. Men jag är ingen chefsrådman. Jag kan inte påverka händelsernas gång. Det kan han. Det är även han som varit med och tagit fram 1998-års föräldrabalk. Numera sitter han med som expert i den vårdnadskommitté som ska kritiskt granska en lag han själv tagit fram.

Exempel på uttalanden:

Saknas bevis har misshandel eller incest inte skett. Ingen dom – ingen skuld.
Min kommentar:
Det är sällan någon tar någon på bar gärning när det gäller sexuella övergrepp. Men likt förbenat pågår de, i en omfattning som vi bara kan ana. Familjen kan i princip vara både gul- och blåslagen – gång efter gång, men finns det inte åklagare som ids driva målet är mannen alltså oskyldig och därmed oskyldig? Jag har skrivit om detta förut i min Reload att åklagare inte driver mål, trots uppenbar fara för liv och lem för den som utsätts för det. Många kvinnor som dödas har x antal inlämnade polisanmälningar med sig i graven, som ingen brytt sig om.

En pappa som dömts för att ha slagit sin fru ska få träffa sina barn lika mycket som en pappa som inte misshandlat sin fru. Även om mamman hävdar att barnen misshandlats. Saknas bevis för denna anklagelse så är han inte farlig för sina barn.
Min kommentar:
Vem avgör om barnen far illa? Vore det inte lämpligt med lite mer kvalificerade utlåtande än att en okunnig rätt ska bedöma detta?

Misshandel kan vara okey – inför lagen. Ett slag i kvinnans ansikte kan inte diskvalicera mannen från att få vårdnaden om barnen. Visserligen är slaget oförlåtligt – men lagen måste kunna tillåta lite våld.
Min kommentar:
Nolltolerans är vad som ska gälla. Bara det faktum att man gått så långt som att låta trytande argument övergå i våld är en varningssignal. Ja, detta gäller både män och kvinnor givetvis. Däremot måste man få freda sig. Det är kanske det männen gör som slår? Fredar sig? Mot vadå kan man undra förstås. Låter lite som de extrema mansgruppernas motivation och förklaring till att de misshandlat sina ex. En kvinna som säger emot anses vara provocerande. Då är det tillåtet att bruka våld. En kvinna som umgängessaboterar ska också tåla att bli påbucklad?

I december år 2004 ska förslagen till förändringar i föräldrabalken läggas fram. Jag kan bara bäva för hur förslaget kommer att se och tacka min lyckliga ost att jag inte är fertil längre :). Jag kommer inte att drabbas med andra ord. Men tusentals efter tusentals barn och kvinnor kommer att drabbas. Sanna mina ord.

// Annica Tiger - med åsikter, men utan makt att påverka.

Annica Tiger 5:41 EM | Google

Skyddad identitet

Tänk om:

Du hoppar högt varje gång telefonen ringer, hjärtat åker upp i halsgropen och du vågar knappt svara.

När brevbäraren kommer med posten känner du ett obehag. Vad finns med posten i dag?

Den gången du svarar i telefonen och den du gömmer dig för har hittat dig och kommer med haranger och hotelser om att han minsann ska döda dig, nu när han har fått reda på vart du bor.

Tänk om du vaknar natt efter natt med samma mardröm. Att någon misshandlar dig och försöker döda dig. Någon hotar barnen. Husdjuren. Att ständigt leva otryggt.

Varje gång du måste gå ut så scannar du av omgivningen – hela tiden – i rädsla för att se den du inte vill möta, ens i dagsljus – ens i sällskap med andra.

Du kan inte tala om vad du heter, egentligen. Du kan inte ha något socialt liv, då du lever utan framtid eller skenbart utan historia.

Du kan inte arbeta, fast du vill. Lyckas du ändå upprätthålla ett arbetsliv, finns rädslan där varje gång du går till och från jobbet.

När din plågoande – åter igen – har fått reda på din adress måste du flytta, hals över huvud. Det händer inte bara en eller två gånger, utan gång efter gång.

Du måste gång på gång ta smällen att berätta för barnen att nu är det dags att flytta igen. När de precis har rotat sig ska rötterna dras upp.

Du straffas av myndigheterna, du anses som kriminell för att du försöker skydda dig själv och dina nära genom att de drar in bidrag och är ovilliga att hjälpa till, i största allmänhet.

Dina barn kan inte leka fritt ute. De kan inte berätta för sina kamrater om sin historia. De lever också i ett osynligt fängelse.

Tänk om det var du eller någon du har kär som var tvungen att leva som ovan? Jag kan bara ana hur det skulle kännas att vara tvungen att gå under jorden. Listan ovan kan säkert utökas med flera punkter. Det är svårt att sätta in sig i denna belägenhet när man själv lever ett vanligt Svensson-liv.

Ingen, jag säger ingen tar detta stora steg just for fun, som de förövrigt inte tagit själva – utan tvingats till. Det är inget värdigt liv för någon. Det är inget liv någon eftersträvar eller vill leva, om de inte måste.

Drygt 8.000 människor lever med skyddad identitet i Sverige. Av dem är det 3.000 som är barn. De flesta gömmer sig från sina före detta män.

Skyddad identitet kan även ges till hotade vittnen, journalister, poliser, kriminella och deras anhöriga.

Den enklaste formen är spärrmarkering i folkbokföringen. Men det är inget effektivt skydd, då myndigheter lämnar ut uppgifter åt fel personer på grund av bristande rutiner. Därav måste så många flytta, gång på gång.

Kvarskrivning är ett annat skydd. Då står man skriven på en ort, men flyttar till en annan. Under 2001 levde 404 kvinnor och barn med kvarskrivning. Under 2002 ökade antalet till 520. Behovet av kvarskrivning anses vara stort. Men det är inte alla som får detta skydd, trots dokumenterat behov. Och, även om man får detta skydd är det inget hundraprocentigt skydd.

Ungefär tio personer varje år får en helt ny identitet, fingerat namn och nytt personnummer. Faktauppgifterna kommer från senaste numret av Kvinnotryck, utgiven av Roks.

// Annica Tiger - kan bara ana

Annica Tiger 10:40 FM | Google

Husbondens slag

Sociologen Carin Holmberg har skrivit "Med husbondens röst". Jag har haft anteckningar om den förut här i Reloaden.
Den 10/9-03 skrev jag:
--------------------------------
Sociologen Carin Holmberg har gjort den första svenska studien om våld mot djur i misshandelsrelationer. Inget nytt under solen. Våldsamma män slår även husdjuren. Männen hotar att skada eller döda husdjuret om de vet att kvinnan har en nära relation till det. Jag känner till några fall där mannen in facto har dödat familjens hund, bara för att straffa och plåga kvinnan. Denna hotbild kan även innebära ytterligare en svårighet för kvinnan att lämna relationen. Oron för barn, husdjur och dem själva blir ett hinder. Ett hinder för kvinnan. Ett medel för mannen att isolera och kontrollera henne. Läst i Roks senaste nummer av Kvinnotryck.

Djurplågeri. Kvinnomisshandel. Barnmisshandel. Det går hand i hand. Hur det är i dito motsatt förhållanden vet jag inte. Det vet ingen - utom de som nu utsätts. Ingen lär heller aldrig få veta om inte männen anmäler, så det kommer in i statistiken. En gång i tiden så togs inte kvinnornas anmälan på allvar, om de ens gör det i idag. Jag fick ett mail från en kille som tyckte att jag inte tog männens problematik på allvar. Nå, det kanske inte är så konstigt? Jag har nog med att försöka förstå mäns våld mot kvinnor, djur och barn. Men jag tar det inte på oallvar. Men det får inte, kan inte rättfärdiga, överskugga eller negligera den problematik som existerar.
--------------------------------

Redan den 7/1-02 skrev jag:
--------------------------------
Ibland undrar jag om Aftonbladet läser min Reload. Jag skrev för ett tag sedan om just detta ämne som behandlades i gårdagens tidning. På sidan 21 kunde man läsa om "Mannens vapen - att skada hunden". Forskaren Carin Holmberg har upptäckt att husdjur ofta används som vapen av mannen. Mannen slår och hotar familjens djur. På kvinnojourerna är oftast inte husdjur välkomna vilket innebär att en del kvinnor stannar kvar i misshandelsförhållanden inte bara för barnens skull utan även för hundens skull.
--------------------------------

Nu har jag läst hela studien. Läsvärd. Tänkvärd. Nya synvinkar, i alla fall för min del. Det handlar om dubbel kontroll. Makt! Husbondens makt över kvinnor, barn och husdjur. När blir vi alla lika värda?

Mannen påverkar och skadar kvinnan (och eventuella barn), samt påverkar och skadar djuret – som har ett existensberättigande i sig själv. Det går inte att reducera våldet till att enbart handla om ett indirekt våld mot kvinnan. Djuret är utsatt för våld och det bör tas på allvar, annars objektifieras djuret och ses enbart som ett verktyg för mannens våld mot kvinnan. Med andra ord riskeras djuret lidande att ses som sekundärt. Det kanske det är i somligas ögon. Men inte i mina. Ett liv är ett liv. Även djur har känslor.

When animal are abused, people are at risk – and vice versa, är ett citat ur studien. Så sant, som sagt.

Tre fallbeskrivningar på slutet fick mig att nicka instämmande. Varför känns det igen så väl?

Jag rekommenderar att läsa studien. Det är en problematik som inte har uppmärksammats riktigt ordentligt än. Det finns mycket liten beredskap för kvinnor som måste fly hals över huvud och har husdjur. Vart ska eventuella marsvin, katter och hundar placeras, om kvinnojouren inte kan husera dem? Det kanske är rent av ett problem som ska finansieras och hanteras av myndigheter? Pengar går till kvinnojourer. Men knappast till husdjursjourer?

// Annica Tiger - ömmar för djurens väl och ve

Annica Tiger 7:58 FM | Google

14 november 2003

Datasäkerhet

Hur säker är du bakom din dator?

Testa din dator via:

http://www.pcflank.com/

http://www.symantec.com/securitych

Ovan kan du även scanna din dator efter virus.

http://www.auditmypc.com/freescan/scanoptions.asp

Min dator var säker. Är din det?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:22 EM | Google

Allemansrätt

Allemansrätten ska vi vara rädd om. Det är något unikt som måste förvaltas väl. Tänk att kunna promenera vart du vill ute i naturen. Helt oberoende av vem som äger marken har du rätt att vistas där, givetvis under förutsättning att du följer de regler som är förknippade till allemansrätten. Du kan inte knata in på någons tomt, sätta dig i ägarens utemöbler och hävda att du praktiserar allemansrätt. Du får inte heller hugga din egen gran eller gräva upp växter osv. Självklara regler för flertalet.

I andra länder är det inte lika fritt. Där finns speciella reserverat/områden där det är fritt att ströva omkring. Väljer du andra marker finns risken att markägaren kommer med gevär i hand och motar bort dig med förevänding att du gör intrång på hans marker. Han har rätt att så göra, enligt gällande lagstiftning förvisso. Men så vill vi väl inte ha det här i Svedala? Jag vill inte ha det så.

Jag var ute en sväng i skogen. I dag också. Jag gick en slinga på c.a en och en halvtimmes lagom promenadtakt. En runda jag ofta gick med Buster. Jag log bitterljuvt när jag såg de vattenpölar han med dödsförakt slängde sig i. Jag såg kärret där han älskade att rumstera i. Vatten var hans rätta element. Det var säkerligen labradoren i honom som tog ut sin rätt. Scäfern gav honom hans vaksamhet och skärpa. Jag såg mycket annat. Jisses, vad de har börjat avverka skog. Lite i smyg kan tyckas, för man ser det först när man går in en bit i skogen. Rena rama kalhyggena. Det ser inte trevligt ut alls.

Jag tycker om att vistas ute i naturen. Skogen, tystnaden, grönskan och fågelsången ger mig frid, harmoni och är rena rama dundermedicinen mot en stressad själ. Jag borde gå ut och ströva lite oftare än vad jag gör nu för tiden.

Men det är något som saknas. En hund. En följeslagare. Någon att hålla i handen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:39 EM | Google

Bloggar i kubik

Jag säger grattis till Erik som blev utnämd till Sveriges bästa och mest intressanta bloggare i tidningen InternetWorld. Jag håller med. Det är urtypen för hur en blog ska se ut. Att artikeln dessutom var utomordentligt välskriven gör att berömmet måste värma desto mer. Besök gärna Eriks blogg, om ni inte redan är stamgäst där.

Själv är jag glad över att jag har hamnat i detta sällskap. (Fast den försvann lika fort som den kom in. Fluktuation med andra ord) :-) Min blogg är lite udda kanske i mångas ögon, men det värmer mig att många verkar tycka om den. Jag kör i princip samma race som i gamla Reloaden. Det är mer att jag har ett modernare verktyg att skriva i, vilket är både bekvämt och rationellt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:47 FM | Google

13 november 2003

Självmord

Utanförstående?
Utanförkänsla?
Utanförställd?

Ensamhet är en gudagåva om den är självvald, men ett rent helvete om den är påtvingad.

En ung kurdisk flicka tänder eld på sig själv. Vilken död! Vilken onödig död! För tre veckor sedan delgavs kvinnan ett utvisningsbeslut. Till vilket liv dömdes hon? Nu har hon inget liv. Var det meningen? Den 25-åriga kvinnans dödskamp varade i tretton långa timmar. Jag hoppas det fanns någon som kunde hålla hennes hand och "följa" med henne in i döden. Tänd ett ljus i höstmörkret och låt tankarna fara runt lite. Vad är vi för land som inte kan ta emot en ensam och utsatt människa?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:17 EM | Google

Dagen efter


Dagen efter.
Tatuering
Den ser lite svulstig ut, men det ska lägga sig inom några dagar. Jag är nöjd och det är huvudsaken. Nu har jag gjort det jag talat om så länge. Tatueraren sa:
– Välkommen tillbaks!
Enligt hans erfarenhet kommer alltid folk tillbaka om de är nöjda med sin taturering. Fast några planer på ytterligare dito finns inte. Det är samma sak med piercingen. En räcker. Allt annat är bara upprepning.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:57 EM | Google

12 november 2003

Tatuering gjord

Nu är det gjort. East Street Tattoo Östgötagatan 79 var den som fick den äran. Det gjorde inte så fasligt ont, men det var inte smärtfritt heller så att säga. Värsta pärsen blir nog nu, efteråt, när det ska läka. Det kliar, spänner och skaver redan nu. Pilla sårskorpor blir det inte tal om heller. Nå, jag får se om c.a en vecka hur det kommer att ta sig. Just nu är det svårt att se då det är irriterat och svullet. Vad det blev? En tiger såklart för en Tiger - på skuldran.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:38 EM | Google

Sotarskräck

Våra sotare skrämmer då inga barn.
Tvärtom :). Tvärtom...

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:30 FM | Google

11 november 2003

Någonting

Någonstans, någon gång, någonvart.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:47 EM | Google

10 november 2003

Strul med inboxen

Datorer är som män. Man förstår sig inte på dem alla gånger, men man klarar sig inte utan dem.

Min mailklient (Netscape 7.0:s inbyggda) har börjat leva ett eget liv. Mappar försvinner, kommer och går. Det är särskilt inboxen i min privata mailadress som spökar. Nu har innehållet försvunnit i inboxen ut i det blå ett antal gånger. Det är inte så kul, då det är viktiga mail. För mig. Ja, jag har back-up, men inte kör jag det varje dag. Orkar inte :(. Så när jag återställer är det likt förbenat mail som raderats.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har mail sparade sedan 1996. Arkiv-mapparna har än så länge inte drabbats. Ta i trä.

Att använda Microsofts Outlook eller annan av Pyttemjuks mailklienter är ingen option för mig. För det är för dem alla alla virus designas, mer eller mindre. Än har väldigt få specialdesignats för Netscapes mailklient.

// Annica Tiger - kanske röksignaler är en option?

Annica Tiger 8:18 EM | Google

Saknade promenader

Jag saknar mina hundpromenader. När inte berget kommer till Muhammed, får Muhammed gå till berget. Typ! Jag tog en riktig långrunda nu på förmiddagen, c.a en och en halvtimmes rask promenad i gamla bekanta hundpromenadstrakter. Jag mindes Buster (min älskade Schabrador) med glädje i hjärtat. Detta var våra egna promenadstråk. Buster krävde mycket motion, till skillnad mot Laban, Nalle och Smulan, som mer ville fingå lite. Men då jag gick i omgångar så fick i alla fall jag motion :).

I morse såg jag grannens katt kila förbi köksfönstret med en liten fågel i käften. Satans kattdjävel. Ja, rent ut sagt så kan jag inte säga mindre. Jag köper inte grannarnas snack om att det är kattens natur att ta småfåglar. Jag tycker inte om när deras oräkneliga katter springer runt på vår tomt. Vete sjutton hur många katter de har numera. Muttrar! Har funderingar på diverse kattfällor.....

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:18 EM | Google

9 november 2003

ATP

Jag såg ett reprisprogram på TV i dag. Det handlade om skrotandet av ATP. Jag erkänner att jag inte var eller är speciellt insatt i varken det gamla ATP eller det nya systemet vi nu lever med. Men programmet rätade upp en hel del frågetecken och framför allt fyllde det tomma kunskapsluckor.

En sak förfärade mig. Det sätt som det nya systemet klubbades igenom och dess konsekvenser, om nu inte aktiemarknaden går upp igen. Det finns inga garantier att så sker. Socialdemokraterna sålde sin heder när de sydde ihop nuvarande system med de borgeliga. Att skrota det gamla ATP-systemet var ett misstag i mina ögon. Varför ville inte de folkvalda lyssna på majoriteten av folkrörelsen – de egna inom partiet? De ville reformera ATP-systemet, inte skrota det.

Det orange-färgade kuvertet är ingen rolig läsning. Speciellt då för oss som kanske inte har så långt kvar till pensionen. Jag har femton år. Femton år, vad är det? Åren bara rinner iväg. Jag har redan insett att jag kommer att få leva som en fattiglapp som pensionär, såvida inte priserna drastiskt går ned. Vilket de inte lär göra.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:57 EM | Google

8 november 2003

Kvinnofrid

Ibland när jag läser kvällstidningarna fylls jag av en känsla av vanmakt. Ledsamhet. Tristess. Undran. Ja, främst en undran över vart är vi på väg?

Lördagsläsningen var inget undantag. På sidan sex läste jag om den sjuttonåriga flickan som desperat kastat sig ut ur fönstret från tredje våningen. Det var inget självmordsförsök. Hon flydde från ett s.k hedersbrott. Hon har hållits under djup tukt och förmaning, för att inte smälta in i det svenska syndiga samhället – eller vad nu skälen kan vara till att hålla sina barn under stenhård militär kontroll.

Jag hinner inte ens vända blad utan på sidan sju läser jag om en 65-årig dam som blivit ihjälkörd. En manlig bekant är anhållen för brottet.

Sidan åtta berättar om en ung flicka i USA. Hon vågade inte berätta för sina föräldrar att hon var gravid utan tog till abortpiller, vilket ledde till hennes död.

Sidan tio och elva handlar om mordet på den femåriga flickan och rättegången mot den unga man som verkar helt oberörd över att ha tagit ett barns liv. Allt verkar kretsa kring hans sjukdom. Men han var så pass frisk att han lyckades lura läkarna att han var frisk nog för frigång.

Om rättegången mot de fyra män som åtalades för grovt sexuellt utnyttjande och friades handlar sidan fjorton och femton om.

På kanten på sidan femton står en kort radnotis om ett våldtäktsförsök mot en ung mamma som var ensam hemma med sitt barn.

På sidan nitton, längst ned, står det om hur en en kvinna kastas ut från en balkong av sin pojkvän.

Jag bläddrar fram till sidan tjugoåtta där jag kan läsa om en tvåbarnspappa som drömde om att bli världens starkaste man och samtidigt roade han sig med annat. Han misstänks för ett tiotal överfall på kvinnor.

Nu ger jag upp. Jag tar tidningen, viker ihop den och suckar. Djupt!

-------------------------------------------------------

Den tionde november startar Kvinnofrid en ny kampanj (Ta ställning för kvinnofrid) som ska uppmärksamma mäns våld mot kvinnor.

Jag hoppas den kampanjen får genomdrivas utan att upprörda snedseglare ska bedriva klappjakt på Operation Kvinnofrid eller dess medlemmar.

Förra gången fick de hatbrev, en del tog riktigt illa vid sig av att kallas för nazifeminister och dylikt. Det är bara fånigt att använda sådan vokabulär. Fånigt och obegåvat. Ser man inte skillnad på en nazist och en feminist är man illa ute. Då kanske man bör stanna upp och fråga sig självt vad man håller på med. Till vilket det krävs vett och sans, vilket nog saknas hos somliga. En svår ekvation.

Operation Kvinnofrids finansiärer hade det inte heller lätt. Det gjordes organiserade kampanjer genom att unisont och planerat sända massmail till försäkringsbolag och andra finansiärer. Hot förekom om att om inte ni slutar bidra med pengar, så bla.bla.bla – in absurdum. Tyvärr gick en del på detta. Att så få kunde påverka så stort är ett nederlag för både samhälle och andra män. För det var ändå så att kampanjen i sin helhet mottogs väldigt positivt av de flesta män. Som en sa:
– Har man rent mjöl i påsen så kan man inte ta illa upp.

Det gjordes nidsidor. En man som självt är dömd för misshandel av sin kvinna tog ton i debatten genom att göra en egen hemsida som kopierade Operation Kvinnofrids namn samt allt deras material, rakt av. Begåvat. Mycket begåvat. Not!

Förra kampanjen handlade om hur barnen far illa av att åse sin mamma bli misshandlad. Hur man kan ha något emot just det budskapet är mig en gåta. Det är ju en sanning. Barnen far illa av att bevittna eller lyssna till våld. Hävdar man annat så är man ute på hal is.

Barnen far än mer illa av att hängas ut på Internet. Ja, det blir så med automatik. Den som hänger ut sitt ex. man har barn med hänger därmed ut sitt eller sina barn. Det kanske, kanske inte är meningen. Men få tänker så långt. Få kan tänka så långt. De är så inne i sitt hat och sin kamp om millimeterrättvisa, att barnen liksom inte räknas. Inte finns. Det som inte finns, behöver man inte bry sig om. Ta hänsyn till. Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:52 EM | Google

Tatuering

När jag fyllde år fick jag en tatueringscheck av Marina och Katinka. Nu är det dags att inkassera den. Jag funderar på att tatuera en tiger på axeln. Ja, jag vet att jag är barnslig. Men jag tror inte att jag är ung. Jag är ung. :-) Vi är alla ett barn, innerst inne. Bejaka barnet i dig. Det är än mer viktigt om det inte gjordes när du var barn.

// Annica Tiger

Annica Tiger

Annica Tiger 2:15 EM | Google

7 november 2003

Tokvecka

Den långa bautatokveckan är äntligen slut. Jag klarade provet och är därmed godkänd. Fett! Men det är skönt att det är över.

Jag garvade gott när B. kom hem och berättade att hans dotter hade hamnat i en diskussion på jobbet angående hemsidor och av någon anledning nämnt att jag är hennes svärmor. Personen hon diskuterat med blev alldeles till sig och ville i princip nästan att hon skulle fixa autograf :)))).

Jag fick ett mail från en Tradingfirma som ville ha hjälp med en grej till hemsidan. Subjetet "Hjälp mig TACK! Svar önskas snabbt." får det att gå kalla kårar på ryggen. Svara snabbt ger den effekten på mig. Det rimmar illa med det jag skriver ovan. Jag vet. Men jag svarar alltid på frågor, men vill göra det i min takt. Stressa mig inte. Det finns annat här i världen än hemsidor och gratis hemsideshjälp. Nu har jag haft en tokjobbig vecka och vill bara soooooooooooooooova.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:31 EM | Google

Väckarklockan

Alltså! När väckarklockan ringer klockan fem på morgonen fattar jag inte att det är mig den ringer för. Jag blir alltid lika förvirrad numera. Snacka om att ha blivit bortskämd med att leva utan klocka. Nå....sista dagen - för den här gången.

BTW - *vinkar* till Fredrik i Mjölby :)))

// Annica Tiger - morgontrött

Annica Tiger 5:13 FM | Google

6 november 2003

Protestmail

Många sänder just nu detta mail till registrator@justice.ministry.se.

------------------------------------------------------

Bäste Thomas Bodström, det är inte första gången jag är upprörd över det sätt våra dömande instanser bedömer i våldtäktsmål, inte heller är det första gången jag blir upprörd över hur offret behandlas i dessa mål. Därför skickar jag detta mail till mina vänner i hopp om att de också ska visa sitt missnöje med detta oskick.

Efter den senaste domen i hovrätten då flera män frikänns efter att ha våldtagit/sexuellt utnyttjat en kvinna då de verkligen borde ha vetat att hennes deltagande "sexlekarna" inte var frivilligt.

Lagen har skärpts, vilket är en bra signal från både Riksdag och regering, men fortfarande har inte domare eller dömande instanser skärpt sin bedömning i sådana mål.

Om dömande instanser friar våldtäktsmän, säger man i praktiken att det är OK att våldta en kvinna som:

- är berusad
- har urringat eller kort kjol
- är ensam ute på lokal, på väg hem eller i sitt eget hem
- hon är medvetslös så länge förövaren kan säga: "Jag visste inte att hon inte ville."

Man säger också att svenska män inte kan behärska sig om ovan omständigheter föreligger, vilket får mig att undra huruvida de personer som gör dessa "bedömningar" skulle göra samma sak, givet att förhållandena var desamma? Det här oskicket måste stoppas nu och jag hoppas att jag slipper se en enda sådan dom till innan Du i ditt ämbete som justitieminister tar tag i detta.

Annica Tiger 8:38 EM | Google

Våldtäkterna ökar

Våldtäkter utomhus har ökat med 32 procent hittills i år jämfört med förra året. Jag har svårt att tro att våldtäkterna inomhus därmed har minskat. Gruppvåldtäkterna ökar. Vad får ett gäng killar att tro att de bara kan starta en gang-bang just for fun? Så frågan är vad beror ökningen på? Har killar svårt att respektera tjejers nej? Oftast så frågar killarna inte ens utan det är pang på rödbetan, med våld - rakt av, s.k överfallsvåldtäkter. Vad får en kille att tro att han har rätt till en okänd tjejs allra heligaste inre kroppsdelar? Är inte tjejer värda killarnas respekt? Har ett nej helt plötsligt börjat betyda ja?

Av 2 184 anmälda våldtäkter 2002 gick bara 12 procent till åtal. Det är en mycket låg siffra. För den beror inte på att 82 % var falska anmälningar. Att gå igenom en sådan pärs, som undersökningar, förhör och rättegångar innebär för parten i ett våldtäktsmål, är inget man gör just for fun. Heller.

Vart har respekten för varandra tagit vägen?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:29 EM | Google

November

Trött som bara den. Det hjälper inte att sova.

Men snart är det helg :).

Snart är jag ledig två veckor. Igen :). Bara det är ju något att se fram emot. Jag byter schema och då blev det så och jag tackar inte nej.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:19 FM | Google

5 november 2003

Offentlighetsprincipen

Jag är lite orolig över utvecklingen och vad nätet används till.

Det jag diskuterade häromdagen när jag skrev anteckningen om våldtäkten var i allmänna ordalag. Jag skulle aldrig drömma om att hänga ut domen på min hemsida eller ens länka till domen i pdf-form. Då hänger man inte bara ut offret utan även killarna. Även om de nu varit riktiga skithögar hela bunten skulle i alla fall jag dra mig för att medverka till att deras namn publicerades, samt givetvis då offrets.

Ja, och? Kanske en del säger. Men det är skillnad om några personer sitter runt ett fikabord och läser domen. Men när den läggs ut på nätet är det tusentals och åter många tusentals som får tillgång till domen, med alla namnuppgifter och hela köret. Ja, vi har yttrandefrihet i Sverige. Vi har öppenhet när det gäller offentliga dokument. Det är bra. Men vart ska vi dra gränsen? När övergår yttrandefrihet till att bli ett övergrepp på den personliga integriteten? Hur långt ska offentlighetsprincipen dras på nätet?

Det finns sidor som exponerar namn och personnummer på folk som blivit dömda för rattfylla eller kvinnomisshandel. Är det rimligt? Visst går allt att gräva fram ur register. Men till vilken nytta? Att använda maskerade och avidentiferade rättegångsprotokoll för att påvisa ett sammanhang, en tanke eller av andra skäl är en sak. Men då är det bara brottet i sig man fokuserar på. I dombesluten hängs både offer och gärningsmän ut. Till vilken nytta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:48 EM | Google

Energibrist

Att gå på kurs är både jobbigt och kul. Med tanke på att man sitter hela dagen borde man ha en massa energi kvar när dagen är slut, men det stämmer inte. Det är väl hjärnan som förbrukar all energi :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 FM | Google

4 november 2003

Längtan

Längtan är stor efter att skaffa hund igen. En liten New-Foundlandsvalp? En brun liten nallebjörn. En hane som jag logiskt skulle döpa till Nalle. Men samtidigt vill jag inte skaffa hund just nu. Jag är kluven. Jag är delad. Jag vet inte vad jag vill. Då är det bäst att bida sin tid och vänta tills allt känns klappat och klart. För hundens skull och för min skull.

Jag kanske skaffar en liten kanin så länge? Eller varför inte sälroboten de visade på Söndagsöppet i söndags? Så bedårande söt, fast det var en robot.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:22 EM | Google

Qvinna

Farmen-Qristina!
Du rockar fett.
Jag såg Farmen i går,
bara för hennes skull.
Fram för fler likt henne :).
Befriande rakt på sak.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:12 FM | Google

3 november 2003

Våldtäkt

Fritt fram alltså för att supa några små valpar (läs yngre killar) pissfulla och sedan knulla skiten ur dem....oops... där sprack det på en gång. En full kille är inte till mycket nytta i sängen. Lyckostar. Då slipper de utröna samma öde som denna kvinna, i alla fall från attacker från det motsatta könet.

Nå. Att utnyttja en asberusad människa sexuellt är väl bland det lägsta man kan göra? Vilken normalt funtad karl vill förövrigt knulla med någon tjej som inte är med på det hela? Helt utslagen? Vilket nöje skulle det kunna vara? Tömma pungen, som någon av dessa killar sa om jag inte missminner mig. Nu blev de frikända även i hovrätten. Fy fan säger jag bara.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:20 EM | Google

På kurs med Kurt

På kurs med Kurt idag, eller så är det Kurt som har kurs med mig. Att sitta och lyssna hela dagen till en molande röst är inte vad jag kanske vill. Men ibland sitter viljan högt uppe i trädet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:40 FM | Google

2 november 2003

Spade som gått av

Det går att spinna vidare på "Vem kan man-lita på" i all oändlighet. En annan sak jag läste om idag var Jan Guillou och hans bok Ondskan. Hur mycket sanning finns det kvar nu? Många har dementerat och förnekat hans skrivningar och beskrivningar. Jag är böjd att tro dem.

Efter Jan Guillous bimbo-debatt och Åsne-debatten har han tappat allt förtroende hos mig. Han var en bra grävande journalist en gång i tiden. Vem minns inte IB-affären? Men spaden har gått av. Om den gått av för att han snavat på sina egna fötter eller om den gått av för att han kört den rakt in i en hybris-sten vet jag inte. Hans förtroendekapital är naggat. I alla fall hos mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:25 EM | Google

Skenbart

Tjoflöjt, sa Janne Vängman.
En man som har haft en mycket hög förtroendevald post inom ett ungdomsförbund – och har där varit djupt engagerad i kampen för barns rättigheter – är dömd för att ha utnyttjat barn sexuellt. Han raggade upp minderåriga pojkar på Internet och hade samlag med dem hemma. Hur går den ekvationen ihop?

Vem kan man lita på? Kan man lita på någon? Är vi alla sprugna ur någon slags kollektiv fejk? Ingen är vad de synes vara? Ska det vara så? Har det alltid varit så? Förr kunde man lita på granntanten Andersson i sin städrock och gubben Larsson runt hörnet, han som vi barn älskade. Eller var det så att tant Andersson hemmavid klädde på sig läderdressen, tog fram piskan och hade stenhård S&M-sex med gubben sin. Gubben Larsson kanske egentligen var en riktig snuskig pedofil?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:00 FM | Google

1 november 2003

Helikoptern

I år har jag inte sett ett enda avsnitt av Farmen. Vad jag har förstått har jag inget missat. Den enda orsaken till att jag valde att strunta i serien är Naken-Janne. Nu måste han ha fått hjärnsmälta eller rent av hybris.

Ta betalt för att göra helikoptern. Måste man inte ha en snopp till detta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:53 EM | Google

Civilkurage

Jag är av den uppfattningen att man ska kunna lösa problem och konflikter verbalt. Våld löser ingenting. Det är min åsikt och den står jag för. Att kunna diskutera fram en lösning är A och O. Att slåss är bara fegt. Men jag är inte dummare än tåget och visst förstår jag att i vissa lägen hjälper det inte med bara ord.

Att sparka en liggande våldtäktsman i skrevet skulle jag nog inte göra. Jag skulle nog inte våga. Men heders åt tjejen som vågade och på så sätt avbröt våldtäktsförsöket alternativt våldtäkten.

Hade jag varit i hennes situation och försökt med typ argument som nedan hade våldtäktsmannen knappast ens hejdat sig en sekund. Jo, han kanske hade garvat läppen av sig och på så sätt blivit distraherad:
– Ajabaja! Så där får du inte göra. Ta och sluta nu. Genast!

Det kanske är så att vi tjejer numera har mer att vinna på att lära oss fysiskt och psykiskt självskydd. Det kanske är dags att sluta vara offer eller bete sig som ett sådant, utan att för den skull själva bli förövare. Gränsen är hårfin. Vart den går vet inte jag. Det får andra ha tolkningar och åsikter om. Men jag tycker att det skulle vara obligatoriskt i skolan att lära ut lite knep och knåp åt tjejerna. Hur de försvarar sig. Hur de ska agera om de blir hotade. Hur de ska avvärja våldtäktsförsök. Killarna snappar nog upp vad de behöver, så där är jag inte orolig. Fast å andra sidan, i jämlikhetens namn – undervisning för alla som tycker sig behöva det kanske? Det är en hård värld där ute och den blir bara tuffare och tuffare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:56 FM | Google