« Bloggsökmotor | Startsidan | Övergrepp på barn »

21 november 2003

Diskriminering

Tänk att killar alltid måste tänka på hur de är klädda, så att inga sexuella signaler sänds ut som kan misstolkas och eventuellt rendera i sexuellt ofredande eller våldtäkt.

Det måste vara jobbigt för killar att veta att de tjänar mindre än sina kvinnliga kollegor, bara för att de är män – inte för att de kan mindre eller presterar sämre.

En kille måste alltid hålla på sig. För om de nu skulle bli våldtagna eller sexuellt utnyttjade kommer deras tidigare sexuella preferenser och aktiviteter nagelfaras i rätten. Det innebär att de aldrig riktigt kan släppa loss sexuellt, om så sker kallas de ofta för slampo eller hore.

När en man gifter sig eller blir sambo och får barn är det oftast alltid han som får dra det tyngsta lasset i hemmet när det gäller hushållsarbete och barnens omvårdnad. Alla har vi väl hört talas om alla dessa dubbelarbetande män.

Detta ovan kommer mig att tänka på att visst är det tråkigt att män därmed oftast får urusla, nästan intill svältgränsen, pensioner på ålderns höst. Medan kvinnan, som han skötte markservicen åt, lever gott med sin nya toyboy nere på pensionärskolonin i Spanien.

Visst är det tråkigt att så få killar finns representerade i styrelser och i andra högre befattningar. Det måste kännas som en form av inkompetensförklaring mot hela det manliga släktet, när kvinnorna fortsätter att välja in kvinnor i alla möjliga sammanhang utan att ens reflektera över detta faktum.

Att som fertil man alltid få höra frågan vid anställningsintervjun "planerar du att skaffa barn" och veta att svaret kan avgöra om man får jobbet eller inte. Samma sak gäller att gravida män kan få avsked, bara för graviditetens skull. Jobbigt!

Att som man veta att mediciner och vårdmetoder är designade och testade för/på en kvinnas kropp måste vara jobbigt. Det som funkar på en kvinnas kropp är inte alltid applicerbart på en mans dito. Det måste överhuvudtaget vara jobbigt som man att veta att kvinnan är normen och navets hjul i samhället. Husbondinnans röst och hela det köret.

Jag tänker även på män i andra kulturer. Tänk att männen tvingas bära slöjor eller heltäckande burka och därmed dölja hela sin kropp för kvinnors lystna blickar. Eller varför har männen burka? Jag har aldrig förstått varför en man måste dölja sin kropp.

En annan sak är att många mäns ollon skärs bort och penis sys ihop, allt för att mannen vid äktenskapets ingående ska vara oskuld och orörd, samt för att de aldrig ska kunna njuta av sex. Bestialiskt, minst sagt!

// Annica Tiger

Annica Tiger november 21, 2003 8:19 FM