« augusti 2005 | Startsidan | oktober 2005 »

30 september 2005

Dålig stil!

Någon knäppgök skrev en kommentar i går strax före midnatt, men den kom inte in på grund av att den hamnade i modereringskön. Det var tur, för en viss dam. För den som angavs som skribent och hennes mailadress, är i och för sig en befintlig person, men absolut inte den som skrev kommentaren. Kommentaren i sig var kort och snärtig:

– Ring mig på 08-xx xx xx eller 0739-xx xx xx.

Givetvis har jag maskerat telefonnummerna. För hon som anges som den som kommenterat har inte skrivit inlägget. Någon har alltså använt hennes namn och hennes e-mailadress och lagt in hennes telefonnummer i kommentaren.

Antagligen bara för att djävlas i största allmänhet. Jag tycker det är ett djävla oskick. Stockholms Universitet fick en abuseanmälan av mig i morse. För damen det gäller verkade inte vara så haj på det där med att kolla upp ip-nummer och hur man gör en formell abuseanmälan, så jag erbjöd mig att göra det åt henne.

Har fler fått samma kommentar hoppas jag att ni tar bort den. Att publicera någon annans namn och telefonnummer bara för att djävlas ska inte belönas, utan beivras. Ta bort skiten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 EM | Google

29 september 2005

Kvinnor plus SL=sant.

Kvinnor plus SL=sant.
Den frasen satt jag och läste i morse på pendeltåget. Texten under var att kvinnor är i mångfald bland SL:S resenärer. Är det därför det alltid finns mer pengar till nya vägar än till nya spår? Budskapet framfördes av VP, men det spelar ingen roll tycker jag i sak och jag hoppas ingen ser rött bara för det :-).

Jag började att kika runt lite och visst stämde det, flertalet medtrafikanter i den vagnen jag satt var kvinnor och detsamma noterade jag på hemresan. En slump? Kanske? Kanske inte? Hur som helst så tror jag det finns bäring bakom påståendet. Cirka 56 procent av de dagliga resenärerna i SL-trafiken var kvinnor läste jag i en .pdf-fil jag hittade hos SL.

Varför åker fler kvinnor kommunalt? Är de mer miljömedvetna än män? Nej, jag tror det beror på helt andra faktorer. Många ensamstående kvinnor har inte råd med bil. I familjer med en bil är det oftast mannen, av någon underlig anledning, som tar beslag på bilen. Det är inte alla hushåll förunnat att ha två bilar.

Järnväg.net skriver:

Fler män än kvinnor kör bil. Därför bör fler kvinnor skaffa bil för att öka jämställdheten, tycker bilbranschens organisation BIL Sweden och ondgör sig över satsningen på kollektivtrafik.

Dubbla budskap ovan.

Jag vet inte om jämställdheten ökar om fler kvinnor köper en bil. Rådet att fler kvinnor ska skaffa bil är ett hån i ansiktet på de som inte ens har råd att ha en bil, eller knappt råd att ha en enda bil i hushållet. Tvärtom är det nog mer att männen måste släppa in kvinnorna i deras revir. Många kvinnor får endast köra familjens bil när hon ska vara fyllechaufför.

Jag tycker att vi ska satsa på kollektivtrafiken, vilket nu har gjorts inför kommande försök i Stockholm med biltullar. Jag hoppas att de nya busslinjerna blir bestående även när försöket avslutas. Fler direktbussar och fler avgångar i rusningstid när det gäller pendeltågen, det måste gå att ordna med lite bättre trafikplanering.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:29 EM | Google

Äntligen!

Äntligen, kanske det är läge för att säga.

I regeringens budget ges beskedet att regeringen och de fyra borgerliga partierna, som gemensamt står bakom pensionsuppgörelsen, har bestämt sig för att sätta stopp för överföringar av pengar från AP-fonden till statsbudgeten.

Pensionerna ska de ge fan i att tafsa på längre. Systemet har de dränerat nog nu tycker jag. Det är redan reserverade pengar och ska gå till det ändamål som det är avsett till och inget annat.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:09 FM | Google

28 september 2005

Trackbacksspam

Nu får trackbacksspammarna snart ta och gå och kamma sig. När jag kom hem nu hade jag 57 trackbacksspam. I morse rensade jag bort 27 stycken. Det är som ett krig. Vem vinner? I slutändan?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:56 EM | Google

Positivt tänkande

Lars skrev en bra kommentar angående långa resvägar.
De goda råden ska jag försöka ta till mig.

Resorna till och från jobbet är en gåva att ta vara på. Helt seriöst, jag tycker verkligen det. Om du åker kommunalt, så får du värdefull tid till skänks! Du kan läsa böcker, meditera, skriva texter på en liten bärbar skruttdator, dagdrömma, planera dagen, bygga luftslott, ringa några samtal och annat du aldrig någonsin får tid till hemmavid. Om du åker bil, så har du en fantastisk möjlighet att sjunga karaoke, opera eller bara få ur dig dina aggressioner genom att skrika dig hes ("I bilkön kan ingen höra dig skrika ...") Lyssna på CD-böcker går också bra.

Ringa samtal kanske inte är aktullt på morgonen och jag har en bärbar dator, men det är en gammal rackare som väger bly. Men mycket av det andra är vettigt och värt att fundera på.

Kanske någon annan kan bli inspirerad av hans goda råd?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 FM | Google

27 september 2005

Bloggtreklöver 87

Orera

ad notam

Batbuts egen värld

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

Missa inte Orera och texten "Plastic not so fantastic".

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:20 EM | Google

Ropen skalla, jobb åt alla

Tänk vilken feeling att kunna ta bort bokmärket till Internetkassan. Det var med glädje jag raderade det bokmärket i går kväll. Inga fler kassakort att fylla i, i alla fall närmaste halvåret.

Det är en provanställning på sex månader, men det är helt okey – varan måste ju testas först :). Jag tror att det är väldigt få småföretag som går på linjen med fast anställning direkt.

En annan sak ska bli mycket skönt att slippa. Inga nålpengar längre. En riktig lön som det går att leva på.

Jag önskar att alla andra arbetslösa kunde få uppleva samma sak. Att få ett jobb! Jag unnar verkligen alla det. Jag vet hur det känns att söka jobb efter jobb. Varje "tack för visat intresse" har känts in i hjärteroten. Vetskapen att flera hundra andra konkurrerar om samma jobb har varit tung. Men ge inte upp! En dag kanske vinstlotten blir din, det vill säga du får ett jobb. För det är vad arbetsmarknaden är just nu, ett lotteri.

Jag hade turen att få ett jobb som är någorlunda relaterat till det jag har jobbat med tidigare och jag fick det serverat rakt i munnen, det vill säga jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, när jag velat färdigt lite.

Självförtroendet var inte på topp precis när erbjudandet kom via mailen. Jag känner redan att mitt självförtroende har stärkts. Visst, det blir långa dagar med restiden. Men det är det värt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:04 FM | Google

26 september 2005

En tandlös tiger och nu en enögd dito

Ena glaset ramlade ur bågen någonstans mitt i rusningen på T-centralen/pendeltågsperrongen. Jag gjorde ett ryck och försökte gå samma väg jag gått, men utan framgång. Nya glas och bågar, 3586 – som hittat. Ilfart till optikern i Bro, som jag inte ens vet är bra eller inte. Men jag får hoppas på det bästa.

Det värsta är att jag är ganska handikappad framför skärmen utan mina progressiva glasögon, att läsa tidningen ska vi inte tala om. Jag ser inte texten. Jag hoppas de kommer innan resan, de skrev Express på beställningen, men jag tror inte att de hinner komma, men jag håller tummarna.

Värst blir nog denna vecka på jobbet, jag sitter nu och skriver med läsglasögon med styrkan 1.5, men jag har ett brytningsfel och det är inte en optimal lösning. På ena ögat ser jag uruselt, men det kompenserar det andra bra på långt håll, men på nära håll känns det inte okey med dessa läsglasögon. Jag som sitter hela dagarna framför datorn och är just nu inne i en intensiv fas för att få ett dokument klart innan jag drar söderut.

Jag tänkte när jag åkte därifrån att det är vansinnigt vad dyra glasögon har blivit, ändå tog jag ett par herrbågar för halva priset. Ja, herrglasögon – det påpekade biträdet flera gånger. Ja? Va då? De var de enda som hade så pass stora glas som jag vill ha. Jag vill inte ha dessa små rektangulära glas, som tydligen är högsta mode just nu. Jag vill ha rejäla doningar. Hur jag ser ut i dem struntar jag i, bara jag ser bra med dem.

Tänk vilken kostnad för en familj om alla medlemmar behöver glasögon? De går sönder ibland? Efter ett par år kanske de behöver bytas ut? Hur kostnaden är för linser har jag ingen aning om. Linser är ingen option för mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:52 EM | Google

Ordet frisera har fått en ny betydelse

I lördags var jag hos frisörskan och friserade mitt hår, klippte topparna och luggen. Inget uppseendeväckande precis.

Att polisen friserar siffror är dock mycket mer uppseendeväckande.

Saxat ur DN:

I lördags berättade DN att polismästardistrikten i Stockholm fått order att öka antalet färdiga förundersökningsprotokoll med 15 procent. "Operation frisering" sade kritiker som menade att det innebär att man kommer att prioritera de lätta brotten för att snabbt förbättra statistiken.

Både Stockholmspolisens och Rikspolisstyrelsens årsredovisningar för 2004 visar att friseringar inte är något okänt ens på allra högsta nivå. Skrämmande! Ett bra sätt att hjälpa upp statistiken är att ingripa mot biljettsmitare i t-banan. De fallen ger enkla förundersökningar som ändå räknas som färdiga förundersökningsprotokoll. Ja, snacka om att sila mygg och svälja kameler.

Jag har ett tips till polisen om det nu bara gäller att frisera siffrorna. Stå bakom ett gathörn och haffa alla som går mot rött ljus (tydligen inte olagligt), men spana in alla som kissar offentligt och haffa dem. Enkelt och snabbt. Att någon blir misshandlad i kvarteret bredvid eller att en butik rånas kanske stör sifferexercisen lite, men det får väl bli så.

Jag har tangerat detta förut i texterna,
Vardagsbrottslighet
och Vardagsbrott.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:12 FM | Google

25 september 2005

Slit, men inte släng

År 2002 var jag en stor heffa-klump, likt jag varit ett par andra perioder i mitt liv. Jag mådde inte bra av att väga 103 kilo. Min rygg sade ifrån och mina värden var inte så bra, så min husläkare ville sätta kniven i mig och göra en magsäcksoperation. Aldrig i livet någon får upp mig på ett operationsbord frivilligt. Så jag tog mig i kragen. Det låter som om det var hur enkelt som helst, men det var det inte.

27-maj-02 103,5
02-jun-02 100,1
10-jun-02 98,9
17-jun-02 97,4
24-jun-02 96,4
01-jul-02 95,4

::::::::::::::::

04-okt-04 64,9
04-nov-17 64,3
04-dec-09 63,4
09-jun-05 61,1
26-sep-05 60,5

Sedan har åren gått. Vikten har minskat. Lugnt och i lagom takt. Jag väger mig inte lika ofta , men jag tycks hålla mig runt 60 - 61 numera. Jag äter god mat, men betydligt mer nyttigare mat. Inget kaffebröd och inget godis, vilket var min stora last, samt det faktum att jag större delen av mitt liv haft BED, förutom i tonåren då jag istället hade en släng av anorexia.

BED jag kan få ett ryck av ibland, då och då, men numera kan jag kontrollera det. Dessutom har jag aldrig något att frossa i hemma numera. Hur kul är det att hetsäta fil och hemmagjorda flingor eller grovrågsknäckebröd :)? Varför jag berättar detta? Jo, för hjälpa till med att avdramatisera ätstörningar. Det är inte bara "dom", de andra som drabbas.

Denna viktminskning innebär givetvis att jag inte kan ha de kläder jag hade i maj 2002. Men jag är så envis att jag fortfarande går omkring i stora säckiga T-shirtar, jag trivs i dem så varför sluta använda dem? Jag har köpt några toppar med riktig passform, men de kan jag räkna på handens fingrar.

Det är värre med jeansen som jag fick (tog rättare sagt) av B. för ett tag sedan, han fick glatt köpa nya egna och nu börjar det kännas som om de är för stora, lite känslan av att de hasar nedåt och det känns inte skönt. Vem vill gå med gällivarehäng? Inte jag i alla fall. Det räcker så bra med det som finns på framsidan och som vill följa tyngdlagen och som måste hållas i rätt höjd via en BH :-).

I dag gjorde B. en storstädning i sin garderob. Han har bytt arbetskläder och de gamla skulle sorteras bort. Han hittade även tio par jeans, som han har vuxit ur – men som jag krympt in i. För lyckan blev stor, jag kunde ha dem alla och de sitter som gjutna. Det kommer att bli kul att ha lite ombyte på byxfronten. Ja, javisst hade jag kunnat köpa nya byxor men jag hatar att gå i affärer och handla kläder. Jag tycker aldrig jag hittar något, provrummen kan ge vem som helst en släng av klaustrofobi och provrummens speglar suger fett.

Jag tycker om ingångna kläder.
Slit, men inte släng är min melodi.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:15 EM | Google

Har Bloggi dragit ned rullgardinen för gott?

Jag klickade på en länk i min högermeny till en blog på Bloggi. Vad ska bilden på Treo representera? Att sajtägaren jobbar med viss möda på att lösa problemet eller att de som har/haft bloggar på Bloggi ska ta en Treo i tröst för att deras bloggar är borta?

[an error occurred while processing this directive]
Den efterfrågade adressen hittades inte på denna server. Länken på den tidigare sidan verkar vara felaktig eller inaktuell. Vänligen informera författaren av sidan om felet.
[an error occurred while processing this directive]

Underligt felmeddelande.

Update:

Jag har i alla fall hittat bloggen på Bloggi som inte fungerade, Heaven on earth

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:21 FM | Google

24 september 2005

Tomma blogkalorier

Lars skrev i en kommentar ett uttryck som jag tycker är passande för kvällstidningarna och skvallerblaskor i stort, de innehåller bara tomma mediakalorier. Kalorier man inte behöver och bör undvika för att må bra, vitt raffinerat socker är ett bra exempel och ett annat är vitt bröd.

Nu när jag börjat jobba känner jag att jag inte hinner med bloggen, likt förut. Jag förstår inte hur andra kan kombinera heltidsjobb, med långa resor och att skriva initierade bra blogtexter. Jag känner mig som att jag börjar lägga in tomma blogkalorier i bloggen på brist av tid och ork. Det är inte så jag vill ha det.

Dygnet har bara 24 timmar. Jag skulle gärna se att det hade fler, men det funkar inte på det viset. Jag behöver min sömn, för att orka vara vaken och effektiv på jobbet. Trots vad min f.d kollega sa häromdagen, så är lathet intet som existerar på mitt jobb.

Jag har tyvärr en alldeles för lång restid fram- och tillbaka under arbetsdagarna, vissa dagar upp till fyra timmar om inga byten klaffar, inklusive bilresan till pendelstationen. Alltså tummas de få timmarna i kanten då jag kan läsa tidningar, kolla in nyheterna på TV:n och blogga, eller rättare sagt försöka orka att blogga.

Det är ett dilemma. Jag kan väl knappast vara ensam om detta? Hur gör ni andra?

Annica Tiger 4:02 EM | Google

23 september 2005

Morgonförströelser

I dag har jag påbörjat min 18982:e dag, i alla fall om denna hemsida räknar rätt. Att man orkat gå upp så många morgnar?

Skulle jag vara en hund vore jag 9.5 år. Det fanns mycket kul att kolla på och pilla på :).

Jag är tydligen född på en onsdag. Det visste jag faktiskt inte om.

Onsdagsbarn får lida ont, men kärt besvär. De som är födda på en onsdag, har snabb uppfattningsförmåga, de är intelligenta och läraktiga, men de kan också vara ganska självsvåldiga, i alla fall enligt denna hemsida.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:07 FM | Google

22 september 2005

Yabbadabbadoo

Nu sitter jag med mitt gulfärgade intyg att jag är godkänd för sportdykning/rekreationsdykning och det gäller för certifiering av Divemaster/instruktör. Oktoberresan och min planering av att ta dykcertifikat ned till 18 meter är räddad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:56 EM | Google

Bilprovningen

Jag tycker att det är bra att vi har systemet med att bilen ska besiktigas varje år. Så jag har inget emot Bilprovningen i sig, fast i går blev jag lite sur och grinig – men det skämtade killen och jag bort under tiden jag betalade.

Nu är jag mest förbannad på min så kallade märkesverkstad. Jag är noga med mina årliga serviceintervall och det var inte länge sedan jag genomförde en stor service. Jag tycker nog att de hade kunnat bespara mig denna återbesiktning som komma skall eftersom jag fick tre anmärkningar.

Strålkastarens halvljus på vänster sida har en felaktig ljusbild. Det borde de sett tycker jag. Både höger och vänster bromsrör är rostskadade, det kunde till och med jag se när killen viftade in mig under bilen och kunde jag se det borde verkstaden ha sett det. Det kan inte ha skett att de rostat så radikalt pang bom under ett par månader.

Jag har beställt tid hos min verkstad och tänker nog ta mig ett snack med dem. För inte tänker jag fortsätta att serva bilen där om de inte har en fullgod förklaring till varför de inte alertade mig om dessa tre saker. Det var samma visa förra året, då var det avgasröret som var sönderrostad längst fram. En gång är ingen gång.....men två????

Min bil börjar åldras, likt mig. Men så gammal är den inte. Den borde hålla några år till. Men frågan är, vart går gränsen? Vad blir det nästa gång?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:13 FM | Google

21 september 2005

Bloggtreklöver 86

crrly – Jag är vad jag heter.

Eftertanken

ABC...Kistalight

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:36 EM | Google

Svenskarna jobbar för lite

Mycket pengar blev det i kassakistan. Skype kostade skjortan, jag tror att det kanske i längden kommer att visa sig vara en dålig investering. I alla fall med tanke på allt nya program och tjänster inom IP-telefoni som kommer med liknande funktionalitet som Skype.

Min f.d kollega sticker ut hakan.
- Svenskarna jobbar för lite.

- En sak är väl det här att folk inte jobbar så hårt i Sverige. Man ska gärna gå hem klockan fem och sen ska man vara ledig hela sommaren, säger han och fortsätter:
- Om man åker till Kina så jobbar folk dygnet runt och försöker skapa bra grejer, de är mycket mer hungriga.

Jag tror inte det är där skon klämmer. Det är billigare att använda programmerare och IT-utbildade från våra östliga grannar.

Vem orkar jobba dygnet runt? Varför ska någon behöva jobba dygnet runt? Allrahelst om det är någon annan som kammar hem vinsten?

Vi lever bara en gång. Tänk om alla arbetare i alla länder, kunde få förmånen med 8 timmars arbetsdag, samt semester.

8 timmars arbetsdag.
8 timmar fritid, varav en del går till resor till arbetet,
så den tiden naggas rejält i kanten för många.
8 timmars sömn, kanske lite annat också :).

5 veckors semester, ja - inte är det hela sommaren direkt. Jag tror att alla behöver en semester eller ett par om man delar upp sina fem veckor, för att inte riskera att gå i väggen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:14 FM | Google

20 september 2005

En grisorgasm varar i 30 minuter men nassarna kommer att ha kollektiv klimax i veckor.

Dagens krönika i Stockholm City var bra. Jag satt på pendeltåget och läste den, inte bara en gång utan flera gånger.

Temat var Grabbar – tjejer är precis som ni!

Ett öppet brev till vissa grabbar i Södertälje som inte verkar inte vara några tankesultaner direkt men förhoppningsvis åtminstone kan läsa, skriver krönikören.

Vet ni att nationaldemokraterna jublar? Det är inte bara deras högerarm som gör Hitlerhälsning om man säger så. De massonanerar just nu till alla spaltmetrar om Ronna. En grisorgasm varar i 30 minuter men nassarna kommer att ha kollektiv klimax i veckor. "Sa någon Ronna? Down boy! Gruppvåldtäkt i Rinkeby på samma dag? Sieg hAAAA…"

Respekt är ett ord som börjar tunnas ut och få en helt annan mening än vad ordet ursprungligen haft och bör ha. Respekt förtjänar man bara om man respekterar andra människor, oavsett kön, religion och ursprung. Detta gäller alla, inga undantagna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:43 FM | Google

19 september 2005

Hundägare är nog lite underliga?

En vecka utan radio, TV eller tidningar är svårt för en som jag, som är en riktig nyhetsfreak. Men när det gäller kvällstidningarna är det precis som om något hänt under denna vecka. B. hade köpt tidningarna i dag och jag bläddrade igenom dem nu när jag kom hem. Bara skvaller var min första reaktion.

Runar: Det är synd om Carolas nya kille....Jaha?

David Beckhams pappa sägar att sonen slår sina barn...Jaha?

Släkten i krig mot Charlotte...Jaha?

Titta – så bor Britneys bebis...Jaha?

Därför har vi sex med exet...Jaha?

Den enda artikeln jag läste var den om hur djuren har det efter orkanen. Hundarna är galna av hunger. Bilderna som visar hur två pitbullhundar försöker döda en jättestor tjur var känslomässigt starka, i alla fall för en djurvän som mig. Hundarna sköts. Jag hoppas tjuren överlevde.

Jag vet att jag aldrig skulle ha lämnat mina hundar, vad som än hände - hellre skulle jag ha dött med dem. Så starka känslor hade jag för mina New Foundlandshundar och det är en av förklaringen till att jag inte vill skaffa en ny njuffe. För varje hund som jag var tvungen att avliva, två på grund av cancer, Nalle på grund av ålder (han blev otroligt gammal för att vara en njuffe) och så lilla Smulan, vars lungor sprack och den smärtan att se hur hon led innan hon fick somna in, sitter kvar i min kropp. Jag kan känna den nu i skrivande stund, smärtan sitter som en knut i bröstet.

Djurvänner är nog lite underliga? Eller så är det icke-djurvänner som är det? Vad detta säger om mig får andra tolka.

Några citat av andra om just hundar.

Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund. Madame de Staël (1766-1817)

Du kan säga vilka dumheter som helst till en hund. Den kommer ändå att ge dig blicken som säger: – Åh herregud du har rätt! Det skulle jag aldrig ha kommit på själv. Sean Connery

Du kan läsa fler citat om hundar på denna hemsida.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:54 EM | Google

18 september 2005

Orkar inte sätta en titel :-)

Hemma, men ända inte hemma.

En intensiv, men givande kurs
som riktigt sög musten ur en :).
Efter att ha laddat ned mailen
och insett hur många de är så
bestämde jag mig för att slå av
datorn och gå och lägga mig
istället.

Jobbardag i morgon. Arbetsdag
plus restid är strax över 12 timmar.

Ingen som har en lägenhet söder om
stan som vill byta mot en stor etta
i Kungsängen :-?

Eller tips emottages gärna på
bra sajter där annonser om bytan
av bostäder på Internet.

BTW - tack Patrick!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:35 EM | Google

12 september 2005

Blogvakt

När man har hund skaffar man hundvakt, har man barn är barnvakt ett måste om man åker bort. Husvakt är också bra, men det har jag då B. är hemma.

Jag har en blog, alltså har jag skaffat mig en blogvakt :). Behövs en sådan? Jo, jag tycker det. Trackbacks som slinker igenom Blacklist ska bort så fort som möjligt, innan de hinner indexeras och spammaren då har nått sitt syfte. Sedan är det bra att ha lite koll på kommentarerna, ta bort porrreklam (fick ett häromdagen som var en länk till ett sex forum - snacka om särskrivning) och annat som bör tas bort, även om vissa skriker om censur i falsett :).

Det kommer att eka tomt här i bloggen. Jag drar i väg och är borta hela veckan, utan egen dator med mig och ingen möjlighet att låna någon annans. Ingen TV, inga tidningar eller radio, men det klarar jag mig bra utan. Mobilen tar jag med, den får inte vara på, men jag lyssnar av den en gång om dagen, om det nu är något som är viktigt.

Trots att Patrick har fullt upp med sina bloggar, Suburbia | en och Suburbia | sv, har han lovat att vara blogvakt åt min blog.

Jag är glad och tacksam över det.

Ha en bra vecka!
Det tänker jag ha :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:50 FM | Google

11 september 2005

Bojkotta varor från Israel

Smaka på ordet ockuperad. Det betyder "ta i besittning utan (laglig) rätt". Israel är ett av många länder som har ockuperat markområden. Ja, de släppte en liten bit nyligen och det var hjärtskärande att se de enskilda som drabbades, men det är lätt att glömma att det var tvärtom en gång i tiden. Det har många glömt. Tyvärr. När staten Israel bildades 1948 fördrevs 780.000 palestinier från sina byar och städer. Hur lever de i dag? Många lever fortfarande i flyktingläger.

De palestinier som lever kvar i Israel utgör 20 procent av medborgarna och de lever under apartheidlika förhållanden. Israeliska id-kort visar om innehavaren är jude eller icke-jude. Borde det inte vara så att id-kortet visar att innehavaren är en israel och inget mer? Icke-judar diskrimineras på många områden.

Fred och demokrati är oförenligt med ockupation och apartheid. Muren Israel bygger måste rivas, det är ett vansinnigt projekt de påbörjat. Muren skär igenom palestinska byar och städer. För att bygga muren demoleras hus, åkermark förstörs och olivträd skövlas. Muren skär av kontakten mellan familjer och vänner.

Så länge konflikten mellan Israel och Palestina inte får en slutgiltig och godtagbar lösning kommer denna konflikt att fortsätta nära terroristernas hat världen över.

Apartheidregimen i Sydafrika utsattes för ekonomiska sanktioner och många bojkottade varor från Sydafrika. Jag var en av dem. Likt jag än i dag bojkottar varor från Israel, i den mån det nu är möjligt att kunna göra det.

Varför jag började fundera på detta? Det var detta flygblad som lämnades på sätet av en man som steg av i Jakobsberg.

Bojkotta Israel

Israels EAN-kod är 729 (de första siffrorna anger landskod i streckkoden). Här finns en lista på varor, men den är säkert inte fullständig.

Andra texter jag skrivit om detta, Papperstigrar, Checkpoint, Propagandakrig, Hamasledare dödad och Svårt att ta till sig allt.

Nej, jag är ingen antisemit. Man måste få kritisera Israels agerande utan att för den skull anses vara det. Får man inte göra det. Ja, då är det illa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:29 EM | Google

Internetrelaterade brott

Jag skrev häromdagen om "Virus i katastrofens spår". Nu såg jag att även falska hemsidor har startats upp som försöker få människor att lätta på plånboken. FBI warns of fake sites for charities.

At the close of business last Friday, there were 400. On Tuesday there were 900. It's now approaching 2,300," said Louis Reigel III. "It's growing astronomically. ... We can't keep up." Reigel said the bureau has waded through about one-third of the sites that have turned up so far. More than half have overseas electronic addresses or some other tie to a foreign location that is usually a tip-off that the charity is bogus. Because sites sprout up faster than the FBI and other agencies can shut them down, Reigel said the best hope for drying up donations to fake sites is publicity and education.

För att gå över till ett annat problem som har anknytning till nätet och för att visa hur handfallen den svenska polisen är när de gäller brott på Internet. Jag läste en artikel i Computer Sweden.

Det är en ganska otrolig historia. En kille använde Bidpay (en amerikansk betaltjänst) och enligt honom är den sajten det enda ställe där han har lämnat ut sin CVV-kod. Efter ett tag upptäckte han otillbörliga transaktioner på sitt konto, bland annat inköp hos SJ och Webbhallen.

Han gjorde en polisanmälan, samt lämnade in en blankett till banken för att bestrida köpen. Han kontaktade Webbhallen och där hittade de en transaktion som gjorts via kortet och vilken person det var, dessutom berättade Webbhallen att denna man var känd sedan tidigare för liknande saker.

Polisen fick all information de behövde av Webbhallen, men den misstänkte bodde i en annan stad och ärendet lämnades då över till polisen på den orten. När den som utsatts för bedrägeriet efter ett tag ringde den ansvarige kommissarien för polisutredningen bara för att kolla hur det gick möttes han av ett totalt ointresse från polisens sida.

Polisen tyckte att det var för besvärligt och menade på att de inte kan hålla på med alla sådana här fall för att de inte har resurser nog. Jag tror mer på att de inte vill och att de inte har kunskaper om hur nätet fungerar. Har varje polisstation numera fått tillgång till Internet? Om de har det så verkar det inte finnas tillräckligt med datorer, tydligen inte enligt denna notis.

En IT-åklagare sa en gång till mig att skulle de börja utreda alla Internet-relaterade brott som anmäls, skulle de inte få annat att göra. Därför är det bäst att inte börja rota i skiten, för om de skulle göra det skulle det bli en enorm ketchupeffekt, vilket de vill undvika vad jag förstod.

För en månad sedan fick killen besked om att utredningen lagts ned eftersom "spaningsuppslag saknades". Yisses, vad kräver de för spaningsuppslag förutom namn och adress, samt information från Webhallens loggar? Det kan man ju stillsamt undra.

Men hallå!
Ska Internet vara en slags ingenmansland?
Ska inte polisen utreda brott på nätet?
De kan inte i all framtid skylla på bristande resurser.

Med tanke på utvecklingen så måste den svenska polisen haka på tåget och inse att brott på nätet är lika viktiga att utreda som brott IRL. Fast å andra sidan, även IRL läggs det ned fall på löpande band, det har jag skrivit om förut bland annat i texterna En långlivad fluga, Pedofiler får härja fritt, Ej spaningsresultat, Inte skyddsvärd och Farliga innerdörrar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:01 FM | Google

10 september 2005

Svart i rutan?

Jag har inte orkat bry mig så mycket om att TV-nätet ska digitaliseras. Men nu har jag faktiskt genom att läsa på Kens marksända digitala TV-sida fått både förklaring till varför det måste göras och information om det rent tekniska gemene man bör tänka på.

En bra sida för dig som redan har eller snart kommer att drabbas av att marknätet stängs av och du blir hänvisad tll digital-TV. Jag har sett reportage från Gotland och många har problem att få in en bra bild. Nyckelordet verkar vara antenn. Ofta duger inte den gamla antennen som kanske monterades upp på 70-talet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:30 EM | Google

Kineserna försöker stoppa Skype

Men jag tror inte att det kommer att gå. Det finns så många andra liknade produkter. IP-telefoni är här för att stanna och utvecklas till det bättre.

Saxat ur Red Herring:

The Shenzhen branch of China Telecom, China’s largest telecommunications carrier, has begun blocking VoIP calls in a possible effort to stanch the massive loss of revenue it could sustain if a substantial percentage of that country’s 100 million Internet users switch their long-distance calling to services like Skype...VoIP is actually not allowed in China, but there are a lot of people in China who use Skype.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:01 FM | Google

Pingvinen släpps fri

En epok går i graven.
Ja, så kan det nästan uttryckas.
Fem år på nätet är en lång tid.
www.gnuheter.org läggs ned.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:56 FM | Google

Morgonbetraktelser

Vackra morgonmoln.
Att vara uppe tidigt har sina fördelar ibland.

Vackra moln

Snygg parkering.
Jag kan tänka mig att förvirring uppstod senare
när parkeringen började fyllas och denna bil stod i vägen.

Parkeringsproblem

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:44 FM | Google

9 september 2005

Annorlunda blogspam

Nu har en Nisse eller Nissa, kan ej avgöra vilket, ett par gånger gjort helt orelevanta inlägg bara för att göra reklam för sin blog. Okey, om man råkar svara i fel inlägg; det har jag gjort ibland.

Men att medvetet lägga in en kommentar bara för att göra reklam för en blog, oavsett vad inlägget handlar om ogillar jag.

Så du Nisse eller Nissa – så du bara vet. Jag har blockat nya kommentarer med urlar till din blog om mordet på den prostituerade flickan. Av ren princip.

Jag tycker inte om att vara reklampelare.
Vill någon saluföra sin hemsida eller blog.
Fine, men gör det med lite finess.

Ett bra sätt att marknadsföra sin nystartade blog är att vara aktiv och kommentera i andras bloggar, men för guds skull inga blajkommentarer – det har motsatt verkan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:35 EM | Google

Virus i katastrofens spår

Ja, det kunde man ju ana att detta skulle ske. Det skedde efter Tsunami-katastrofen, så varför skulle inte folk försöka slå mynt av orkanen Katrina.

Enligt CS:

Falska e-postmeddelanden cirkulerar just nu som säger sig ha information om orkanens härjningar eller insamlingar till offer. Meddelandena uppmanar läsaren att klicka på en länk för att få mer information. De som klickar på länken får ingen information, utan i stället ett virus skickat till sin dator.

Jag säger som alltid.
Klicka inte på länkar du är osäker på vart de leder.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:43 FM | Google

8 september 2005

Bloggtreklöver 85

annika bryns blog

Motvikt

randler.se - ett eko i mängden

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:52 FM | Google

7 september 2005

86,6 av alla mail var spam i augusti

Med tanke på morgonens text.

Dagens siffra enligt Computer Sweden i dag!
86,6 %
av alla mejl som skickades i augusti var spam.

Källa: Postini

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:53 FM | Google

Ny morgonrutin

Blacklist har fungerat bra förut, nu tycker jag att det har försämrats. Den plug-in som jag har i 3.17 ska med automatik hämta in nya urlar, som lagts till i Blacklist. Det skedde några gånger i början, men numera allt mer sällan. Så med andra ord, spammet (hos mig i form av trackbacks) har ökat igen. Tråkigt att börja morgonen med att radera massa skit från bloggen. Snacka om lite udda morgonrutin :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:29 FM | Google

6 september 2005

Nya pendeltåget

I går fick jag åka i ett av de nya pendeltågen. Nu satt jag ganska långt fram, egentligen skulle jag ha ställt mig och tagit en bild åt andra hållet så det verkligen skulle synts att man kan se genom hela långa tåget. Men jag ville vara diskret, samt att det satt folk i "skottläget" och då ville jag inte ta en bild. De ville nog antagligen inte vara med på bild, det utgick jag i alla fall ifrån.

Pendeltåg

Undra hur länge de kommer att se så här fräscha ut? När kommer klottrarna och vandalerna? För det är nog inte om utan när det handlar om. Pendeltåget är alldeles för fint för att det skulle förbli det. Jag misstänker att det kliar i fingrarna på somliga, som har som hobby att förstöra det som är fint just for fun.

Nya pendeltågen

En sak tänkte jag på när jag satt och kikade mig runt omkring. Jag ogillar att man kan se genom hela tåget. Det fick mig att känna mig utsatt. Det är kanske svårt att förklara vad jag menar. I vanliga pendeltåget sitter man i sin lilla vagn och det som händer i andra vagnar är inte synligt. Jag kan tänka mig att på natten, om det sitter en tjej eller kille ensam längst ned i tåget och det kliver på ett gäng ungtuppar längst fram i tåget, kanske hon eller han kommer att känna samma känsla jag fick, även om det var mitt på dagen.

Men å andra sidan, myntet har alltid två sidor. Finns det folk i mitten som ser vad som händer kanske de ingriper. Fast cynisk som jag är så förmodar jag att de inte gör det. Varför skulle de göra det? När de inte ingriper när ett gäng sparkar livet ur en ung kille på Kungsgatan?

Det var behagligt att åka med pendeltåget. Mjukt och inte alls så skakigt som de gamla pendeltågen med vagnar man själv får slita i dörren för att komma ut. Snacka om klasskillnad i teknik och komfort.

Kommer de att klara en riktig kall vinter?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:54 FM | Google

5 september 2005

Bloggtreklöver 84

Soffipropp.com

Splodgy

Tack Sam

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:35 EM | Google

Blogtrollen är på tapeten igen

Carina skrev en bra kommentar i en blogpost hos Chadie. I en enda mening tycker jag att Carina formulerade vad fenomenet blogtroll handlar om.

Ju fortare någon övergår från argumentation till personliga påhopp, desto snabbare vet jag att jag har rätt och att de inte kan argumentera emot mig i sak. Ha!

Chadie funderade över varför en del bloggare är så elaka och varför kommer det sig att en del bloggare är så föraktfulla? Det undrar jag också ibland.

Jag har aldrig förstått vitsen med att göra taskiga inlägg och hoppa på personen bakom bloggen, istället för att helt enkelt skriva en kommentar, bu eller bä – men på ett korrekt och vänligt sätt. Detta gäller inte bara på bloggar utan på andra olika forum, mailinglistor, anslagstavlor och gästböcker på nätet.

Många blogtroll skriver anonymt eller under fantasifulla alias, bara det kan synas som ett tecken på att de inte törs stå för vad de vräker ur sig.

Att använda andras namn bara för att man vill djävlas med en person eller inte törs stå för sina egna åsikter är lika illa.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:52 FM | Google

4 september 2005

Katrina gör delar av USA likt ett u-land

Sveriges regering fick mycket kritik, delvis oförtjänt, i samband med Tsunami-katatstrofen. Jag hoppas att många, som då var högljudda, även kritiserar hur Bush och USA hanterar orkanen Katrinas verkningar. Men USA är tabu att kritisera i vissa kretsar verkar det som. Men jag gör det i alla fall.

Jag tror att om Katrina (följ länken för i DN finns många andra länkar till relaterade artiklar om händelserna i New Orleans) hade drabbat San Francisco eller Washington hade räddningsinsatserna satts in bra mycket tidigare och med större kraft, samt under mindre kaotiska former. Jag tror dessutom även att massutrymningen innan Katrina svepte in hade varit mer välorganiserad och effektiv.

De i New Orleans som inte hade råd att fly undan Katrina var många. Varför organiserades det inte massutrymning via bussar? Bussar lär det finnas gott om i USA. Ingen kan få mig att tro att alla dessa som fanns kvar i New Orleans när Katrina svepte in, vägrade att utrymmas. Att de blev kvar berodde förmodligen på att de inte kom därifrån i tid, på grund av olika orsaker. Ingen egen bil. Fick ingen lift av någon annan. Fick ingen möjlighet att utrymmas via bussar i organiserad form.

Citat ur artikeln i DN:

– Det här påminner mig om slavskeppen. Svarta. Desperata. Människor. De här amerikanska medborgarna hade inte råd att fly undan "Katrina". Det är ovärdigt, mer än jag klarar av, säger Jackson till DN...Det skulle kunna vara ett flyktingläger i Afrika, Indien eller Bangladesh: Förtvivlade människor i femdubbla led med tröttheten ristad i grått under ögonen.

Jag är nog lite cynisk.
Men jag kan inte låta bli att reagera på Bush kommentar:

Köp ingen bensin om du inte behöver det, sade president Bush häromdagen.

The american way of life bygger mycket på att de förbrukar mängder bensin, jämfört med andra länder. Det är även den enda orsaken till varför USA alltid har varit intresserad av andra länders väl och ve – om olja har varit med i bilden; det är min bestämda uppfattning och den står jag för. Jag har skrivit om det förut, bland annat "USA borde pilla sig i naveln" och "Olja, olja och olja".

Sverige skulle sänt vattenreningsutrustning i dag, men det stoppades.

Update:
The Hypocrisy Weblog skriver om detta. Läsvärt!

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:12 FM | Google

Guldmusen

Stora Guldmusgalan går av stapeln på Stadshuset i Stockholm nu i september 2005. Jag läste att Virtanen (sidan kräver CS-kod) hoppades på att få en Guldmus, på grund av sin blogg. Säkert gamla nyheter för en del, men för mig var det något helt nytt och ganska otroligt. Det finns många andra bloggare som skulle förtjäna en guldmus, om nu guldmus-juryn tyckte att det skulle vara intressant att nominera en blog.

Citat ur artikeln:

Hallå där, Fredrik Virtanen, journalist och bloggare på Aftonbladet. Din blogg om att sluta röka har blivit anmäld till Guldmusen. Hur gick det till?

– De ringde från vår it-avdelning och sade att jag har blivit anmäld. Men jag är oskyldig. Jag har inte så bra koll på branschen, egentligen.

Hur ser du på bloggandet?

– Visst är det kul med bloggandet. Det har fått ett brett genomslag, delvis på grund av mig och kolleger på olika tidningar. Men det är ju minst lika roligt med alla privatbloggar.

Förlåt om jag är lite respektlös. Men inte tror jag att bloggandet fått ett genomslag på grund av Virtanen och kolleger på olika tidningar. Tvärtom är det, i mina ögon, de som gjort en copy-cat, av ett fenomen som funnits sedan urminnes tider :).

PS. Han blev inte, vad jag kan se nominerad, och det tycker jag nog är ett korrekt beslut av juryn.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:51 FM | Google

3 september 2005

Dykcertifikat

Drömmen om att ta ett dykcertifikat blir kanske bara en dröm.

Att vara rökare innebär naturligtvis större risker i och med att du försämrar din syreupptagningsförmåga samt dina ökade halter av kolmonoxid i blodet. I och med att du även är lite äldre så vill vi att du genomgår en hälsoundersökning utförd av dykläkare innan du reser hit. Du måste sen ha med dig ett skriftligt friskintyg med en "godkänd för dykning" rekommendation. Utan detta kan vi inte låta dig starta någon kurs. Troligtvis kommer du även behöva göra en lungröntgen.

Vart hittar man en läkare som kan utföra detta innan jag reser i början på oktober. Snabba puckar måste det bli. Jag reser ändå, men får kanske nöja mig med att snorkla. Jag som vill djupare ned i det blå...

Det ska fan vara gammal och rökare :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:19 EM | Google

2 september 2005

Bloggtreklöver 83

Asta på vift.. Vad händer i livet...

~ S p r å k m a k a r g a t a n ~

Tack Sam

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:07 EM | Google

Gjort är gjort, det blir femton år

Jag har följt medias rapportering om rättegången i Finland gällande trippelmorden i Bodom som skedde 1960.

Den man de nu tror sig vara förövaren har blånekat hela tiden, i rättegången och i intervjuer.

Nu verkar det som om fallet redan är avgjort, såvida inte spaningsledaren begått mened.

Spaningsledarens avslöjande att 63-åringen strax efter häktningen våren 2004 i sin cell hade utbrustit "Gjort är gjort, det blir femton år", kom som en kalldusch för försvar och åklagare.

Mord preskriberas aldrig i Finland. Jag tycker att vi ska ändra vår lagstiftning så att mord inte preskriberas i Sverige. Det kanske är dags för en om- och utvärdering av alla former av brott och dess preskriberingstid?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:46 FM | Google

1 september 2005

Mjölk ska vara svensk. Basta!

Vad är det för vits att importera mjölk från Tjeckien eller Tyskland? Snacka om långa transportsträckor som belastar miljön. Visst kan den svenska mjölken även den transporteras längre sträckor, men inte alls i samma omfattning eftersom mejerierna finns lite varstans i Sverige. Det finns även andra producenter än Arla.

Lidl, som jag än i dag inte satt min fot i fast vi har en butik i Kungsängen, säljer importerad mjölk från Tyskland. Enligt ett test i AB har den en kemisk smak, söt men med besk eftersmak och uppfattades som ofräsch. Är det verkligen värt en krona mindre i pris att köpa den mjölken?

ICA ska börja sälja mjölk importerad från Tjeckien. Omdömen om den mjölken var att den var söt, unken, vattnig och inte särskilt god. Priset är inte fastställt än, men lär väl ligga någon krona under vad en liter svensk mjölk kostar.

En liter svensk mjölk kostar c.a sju kronor. För det får du god och nyttig mjölk. Även om hushållet köper 3 liter mjölk om dagen så kan inte, i det fallet, 84 kronor i månaden göra varken till eller ifrån? Det finns mycket annat som det kan sparas in på. Chips, kaffebröd, godis, jordnötter och andra varor vars pris är bra mycket högre och mindre viktiga och nyttiga.

För mjölk är nyttigt. Gott. Det händer ofta att jag beställer in ett glas mjölk på krogen till maten, vilket ibland renderar till ett och annat höjt ögonbryn :).

// Annica Tiger - som alltid försöker köpa svenskproducerad mat.

Annica Tiger 8:02 EM | Google

Blandade länkar

Virtuella hundkompisar? Kanske något för hundälskare som inte kan ha hund av olika orsaker? Söta var de. Jag satt kvar länge vid den sidan och hade ganska roligt och smålog åt sötnosarna.

För dig som fastnat för Sudoko eller bara är nyfiken finns det lite smågodis här. Det finns till och med ett program numera :). Jag har inte än ens testat Sudoko. Jag var en korsordsfreak en gång i tiden, men till slut blev det så jobbigt. Jag bara var tvungen att lösa HELA korsordet, hur trögt och svårt det än var. Därför vill jag inte ens testa Sudoko. Tänk om jag fastnar i Sudoko-träsket :)?

Retfulla föräldrar :). Gosh, vilket uppvaknande.

Nästan som efter Tsunamin, se detta nyhetsinslag (22 minuter långt). Det är svårt att förstå förödelsen efter orkanen Katrina, mer info finns här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:28 FM | Google

www.bloggtoppen.se

För er statistikfreak och som gillar topplistor, samt att bli bedömd har en ny sida startat, kanske lite tunnsått än med listade bloggar – men den kanske tar sig med tiden? Eller inte?

http://www.bloggtoppen.se

Jag tycker inte om listor. Jag blir bara stressad av dem. Jag vill tuffa (blogga) på i min egen takt, utan att behöva tänka på att nu MÅSTE jag skriva något vettigt (för en gångs skull kanske en del tycker *skrattar*) för att öka min ranking eller placering eller vad det nu gäller.

De tjänster som jag tycker är bra finns listade i min högermeny. På ingen av den, förutom Intressant.se, tror jag att det finns listor och statistik. Eller har jag kanske missat något? Just nu känner jag mig helt off...

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:23 FM | Google