« Ordet frisera har fått en ny betydelse | Startsidan | Ropen skalla, jobb åt alla »

26 september 2005

En tandlös tiger och nu en enögd dito

Ena glaset ramlade ur bågen någonstans mitt i rusningen på T-centralen/pendeltågsperrongen. Jag gjorde ett ryck och försökte gå samma väg jag gått, men utan framgång. Nya glas och bågar, 3586 – som hittat. Ilfart till optikern i Bro, som jag inte ens vet är bra eller inte. Men jag får hoppas på det bästa.

Det värsta är att jag är ganska handikappad framför skärmen utan mina progressiva glasögon, att läsa tidningen ska vi inte tala om. Jag ser inte texten. Jag hoppas de kommer innan resan, de skrev Express på beställningen, men jag tror inte att de hinner komma, men jag håller tummarna.

Värst blir nog denna vecka på jobbet, jag sitter nu och skriver med läsglasögon med styrkan 1.5, men jag har ett brytningsfel och det är inte en optimal lösning. På ena ögat ser jag uruselt, men det kompenserar det andra bra på långt håll, men på nära håll känns det inte okey med dessa läsglasögon. Jag som sitter hela dagarna framför datorn och är just nu inne i en intensiv fas för att få ett dokument klart innan jag drar söderut.

Jag tänkte när jag åkte därifrån att det är vansinnigt vad dyra glasögon har blivit, ändå tog jag ett par herrbågar för halva priset. Ja, herrglasögon – det påpekade biträdet flera gånger. Ja? Va då? De var de enda som hade så pass stora glas som jag vill ha. Jag vill inte ha dessa små rektangulära glas, som tydligen är högsta mode just nu. Jag vill ha rejäla doningar. Hur jag ser ut i dem struntar jag i, bara jag ser bra med dem.

Tänk vilken kostnad för en familj om alla medlemmar behöver glasögon? De går sönder ibland? Efter ett par år kanske de behöver bytas ut? Hur kostnaden är för linser har jag ingen aning om. Linser är ingen option för mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 26, 2005 6:52 EM