« En tandlös tiger och nu en enögd dito | Startsidan | Bloggtreklöver 87 »

27 september 2005

Ropen skalla, jobb åt alla

Tänk vilken feeling att kunna ta bort bokmärket till Internetkassan. Det var med glädje jag raderade det bokmärket i går kväll. Inga fler kassakort att fylla i, i alla fall närmaste halvåret.

Det är en provanställning på sex månader, men det är helt okey – varan måste ju testas först :). Jag tror att det är väldigt få småföretag som går på linjen med fast anställning direkt.

En annan sak ska bli mycket skönt att slippa. Inga nålpengar längre. En riktig lön som det går att leva på.

Jag önskar att alla andra arbetslösa kunde få uppleva samma sak. Att få ett jobb! Jag unnar verkligen alla det. Jag vet hur det känns att söka jobb efter jobb. Varje "tack för visat intresse" har känts in i hjärteroten. Vetskapen att flera hundra andra konkurrerar om samma jobb har varit tung. Men ge inte upp! En dag kanske vinstlotten blir din, det vill säga du får ett jobb. För det är vad arbetsmarknaden är just nu, ett lotteri.

Jag hade turen att få ett jobb som är någorlunda relaterat till det jag har jobbat med tidigare och jag fick det serverat rakt i munnen, det vill säga jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, när jag velat färdigt lite.

Självförtroendet var inte på topp precis när erbjudandet kom via mailen. Jag känner redan att mitt självförtroende har stärkts. Visst, det blir långa dagar med restiden. Men det är det värt.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 27, 2005 5:04 FM