« Orkar inte sätta en titel :-) | Startsidan | En grisorgasm varar i 30 minuter men nassarna kommer att ha kollektiv klimax i veckor. »

19 september 2005

Hundägare är nog lite underliga?

En vecka utan radio, TV eller tidningar är svårt för en som jag, som är en riktig nyhetsfreak. Men när det gäller kvällstidningarna är det precis som om något hänt under denna vecka. B. hade köpt tidningarna i dag och jag bläddrade igenom dem nu när jag kom hem. Bara skvaller var min första reaktion.

Runar: Det är synd om Carolas nya kille....Jaha?

David Beckhams pappa sägar att sonen slår sina barn...Jaha?

Släkten i krig mot Charlotte...Jaha?

Titta – så bor Britneys bebis...Jaha?

Därför har vi sex med exet...Jaha?

Den enda artikeln jag läste var den om hur djuren har det efter orkanen. Hundarna är galna av hunger. Bilderna som visar hur två pitbullhundar försöker döda en jättestor tjur var känslomässigt starka, i alla fall för en djurvän som mig. Hundarna sköts. Jag hoppas tjuren överlevde.

Jag vet att jag aldrig skulle ha lämnat mina hundar, vad som än hände - hellre skulle jag ha dött med dem. Så starka känslor hade jag för mina New Foundlandshundar och det är en av förklaringen till att jag inte vill skaffa en ny njuffe. För varje hund som jag var tvungen att avliva, två på grund av cancer, Nalle på grund av ålder (han blev otroligt gammal för att vara en njuffe) och så lilla Smulan, vars lungor sprack och den smärtan att se hur hon led innan hon fick somna in, sitter kvar i min kropp. Jag kan känna den nu i skrivande stund, smärtan sitter som en knut i bröstet.

Djurvänner är nog lite underliga? Eller så är det icke-djurvänner som är det? Vad detta säger om mig får andra tolka.

Några citat av andra om just hundar.

Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund. Madame de Staël (1766-1817)

Du kan säga vilka dumheter som helst till en hund. Den kommer ändå att ge dig blicken som säger: – Åh herregud du har rätt! Det skulle jag aldrig ha kommit på själv. Sean Connery

Du kan läsa fler citat om hundar på denna hemsida.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 19, 2005 7:54 EM