« Har Bloggi dragit ned rullgardinen för gott? | Startsidan | Ordet frisera har fått en ny betydelse »

25 september 2005

Slit, men inte släng

År 2002 var jag en stor heffa-klump, likt jag varit ett par andra perioder i mitt liv. Jag mådde inte bra av att väga 103 kilo. Min rygg sade ifrån och mina värden var inte så bra, så min husläkare ville sätta kniven i mig och göra en magsäcksoperation. Aldrig i livet någon får upp mig på ett operationsbord frivilligt. Så jag tog mig i kragen. Det låter som om det var hur enkelt som helst, men det var det inte.

27-maj-02 103,5
02-jun-02 100,1
10-jun-02 98,9
17-jun-02 97,4
24-jun-02 96,4
01-jul-02 95,4

::::::::::::::::

04-okt-04 64,9
04-nov-17 64,3
04-dec-09 63,4
09-jun-05 61,1
26-sep-05 60,5

Sedan har åren gått. Vikten har minskat. Lugnt och i lagom takt. Jag väger mig inte lika ofta , men jag tycks hålla mig runt 60 - 61 numera. Jag äter god mat, men betydligt mer nyttigare mat. Inget kaffebröd och inget godis, vilket var min stora last, samt det faktum att jag större delen av mitt liv haft BED, förutom i tonåren då jag istället hade en släng av anorexia.

BED jag kan få ett ryck av ibland, då och då, men numera kan jag kontrollera det. Dessutom har jag aldrig något att frossa i hemma numera. Hur kul är det att hetsäta fil och hemmagjorda flingor eller grovrågsknäckebröd :)? Varför jag berättar detta? Jo, för hjälpa till med att avdramatisera ätstörningar. Det är inte bara "dom", de andra som drabbas.

Denna viktminskning innebär givetvis att jag inte kan ha de kläder jag hade i maj 2002. Men jag är så envis att jag fortfarande går omkring i stora säckiga T-shirtar, jag trivs i dem så varför sluta använda dem? Jag har köpt några toppar med riktig passform, men de kan jag räkna på handens fingrar.

Det är värre med jeansen som jag fick (tog rättare sagt) av B. för ett tag sedan, han fick glatt köpa nya egna och nu börjar det kännas som om de är för stora, lite känslan av att de hasar nedåt och det känns inte skönt. Vem vill gå med gällivarehäng? Inte jag i alla fall. Det räcker så bra med det som finns på framsidan och som vill följa tyngdlagen och som måste hållas i rätt höjd via en BH :-).

I dag gjorde B. en storstädning i sin garderob. Han har bytt arbetskläder och de gamla skulle sorteras bort. Han hittade även tio par jeans, som han har vuxit ur – men som jag krympt in i. För lyckan blev stor, jag kunde ha dem alla och de sitter som gjutna. Det kommer att bli kul att ha lite ombyte på byxfronten. Ja, javisst hade jag kunnat köpa nya byxor men jag hatar att gå i affärer och handla kläder. Jag tycker aldrig jag hittar något, provrummen kan ge vem som helst en släng av klaustrofobi och provrummens speglar suger fett.

Jag tycker om ingångna kläder.
Slit, men inte släng är min melodi.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 25, 2005 6:15 EM