« Katrina gör delar av USA likt ett u-land | Startsidan | Bloggtreklöver 84 »

5 september 2005

Blogtrollen är på tapeten igen

Carina skrev en bra kommentar i en blogpost hos Chadie. I en enda mening tycker jag att Carina formulerade vad fenomenet blogtroll handlar om.

Ju fortare någon övergår från argumentation till personliga påhopp, desto snabbare vet jag att jag har rätt och att de inte kan argumentera emot mig i sak. Ha!

Chadie funderade över varför en del bloggare är så elaka och varför kommer det sig att en del bloggare är så föraktfulla? Det undrar jag också ibland.

Jag har aldrig förstått vitsen med att göra taskiga inlägg och hoppa på personen bakom bloggen, istället för att helt enkelt skriva en kommentar, bu eller bä – men på ett korrekt och vänligt sätt. Detta gäller inte bara på bloggar utan på andra olika forum, mailinglistor, anslagstavlor och gästböcker på nätet.

Många blogtroll skriver anonymt eller under fantasifulla alias, bara det kan synas som ett tecken på att de inte törs stå för vad de vräker ur sig.

Att använda andras namn bara för att man vill djävlas med en person eller inte törs stå för sina egna åsikter är lika illa.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 5, 2005 4:52 FM