« Morgonförströelser | Startsidan | Har Bloggi dragit ned rullgardinen för gott? »

24 september 2005

Tomma blogkalorier

Lars skrev i en kommentar ett uttryck som jag tycker är passande för kvällstidningarna och skvallerblaskor i stort, de innehåller bara tomma mediakalorier. Kalorier man inte behöver och bör undvika för att må bra, vitt raffinerat socker är ett bra exempel och ett annat är vitt bröd.

Nu när jag börjat jobba känner jag att jag inte hinner med bloggen, likt förut. Jag förstår inte hur andra kan kombinera heltidsjobb, med långa resor och att skriva initierade bra blogtexter. Jag känner mig som att jag börjar lägga in tomma blogkalorier i bloggen på brist av tid och ork. Det är inte så jag vill ha det.

Dygnet har bara 24 timmar. Jag skulle gärna se att det hade fler, men det funkar inte på det viset. Jag behöver min sömn, för att orka vara vaken och effektiv på jobbet. Trots vad min f.d kollega sa häromdagen, så är lathet intet som existerar på mitt jobb.

Jag har tyvärr en alldeles för lång restid fram- och tillbaka under arbetsdagarna, vissa dagar upp till fyra timmar om inga byten klaffar, inklusive bilresan till pendelstationen. Alltså tummas de få timmarna i kanten då jag kan läsa tidningar, kolla in nyheterna på TV:n och blogga, eller rättare sagt försöka orka att blogga.

Det är ett dilemma. Jag kan väl knappast vara ensam om detta? Hur gör ni andra?

Annica Tiger september 24, 2005 4:02 EM