« Dykcertifikat | Startsidan | Katrina gör delar av USA likt ett u-land »

4 september 2005

Guldmusen

Stora Guldmusgalan går av stapeln på Stadshuset i Stockholm nu i september 2005. Jag läste att Virtanen (sidan kräver CS-kod) hoppades på att få en Guldmus, på grund av sin blogg. Säkert gamla nyheter för en del, men för mig var det något helt nytt och ganska otroligt. Det finns många andra bloggare som skulle förtjäna en guldmus, om nu guldmus-juryn tyckte att det skulle vara intressant att nominera en blog.

Citat ur artikeln:

Hallå där, Fredrik Virtanen, journalist och bloggare på Aftonbladet. Din blogg om att sluta röka har blivit anmäld till Guldmusen. Hur gick det till?

– De ringde från vår it-avdelning och sade att jag har blivit anmäld. Men jag är oskyldig. Jag har inte så bra koll på branschen, egentligen.

Hur ser du på bloggandet?

– Visst är det kul med bloggandet. Det har fått ett brett genomslag, delvis på grund av mig och kolleger på olika tidningar. Men det är ju minst lika roligt med alla privatbloggar.

Förlåt om jag är lite respektlös. Men inte tror jag att bloggandet fått ett genomslag på grund av Virtanen och kolleger på olika tidningar. Tvärtom är det, i mina ögon, de som gjort en copy-cat, av ett fenomen som funnits sedan urminnes tider :).

PS. Han blev inte, vad jag kan se nominerad, och det tycker jag nog är ett korrekt beslut av juryn.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 4, 2005 7:51 FM