« november 2009 | Startsidan | januari 2010 »

29 december 2009

2010

Nyåret närmar sig med raketfart. Ta det lugnt på vägarna, många olyckor verkar det ha varit och lär komma att bli med detta omslag i vädret. Ishalka är ingen underdrift. Jag var ute och körde tidigt i morse och vägsaltet på stora vägarna är inte att lita på när det blir för kallt.

Kalsongbombaren, en i mängden? För en lekman är det svårt att förstå detta hat som leder till dessa terrordåd. Jag kan i viss mån förstå, men samtidigt inte förstå det. Att dra in helt oskyldiga människor med sig in i döden är i mina ögon fel (haram).

Visst har båda parter felat, men det bli inte bättre av att denna nedåtgående spiral fortsätter. Det finns bara ett slut och inga vinnare.

Det blir inte som vissa självmordsterrorister tror att de hamnar i paradiset med 72 jungfrur som belöning för sitt terrordåd. Det blir inte heller frid och fred på jorden när Israel bygger ut sin mur och förföljer palestinerna in absurdum.

Hoppas år 2010 blir ett bra år.
Låt förnuftet segra.
Låt sinnena öppnas.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:24 EM | Google

27 december 2009

Se upp för falska mail

Avsändarna ser seriösa ut, men kolla in de klickbara länkarna. Går fok på detta? Säkert de som har html-mail påslaget då de inte ser de falska adresserna. Se upp i backen! Alla har inte rent mjöl i påsarna.

// Annica Tiger

Från: Tele2 Webmail Service <alert@tele2.se>
Tele2 - webmail

*Bäste kund,*

Din Tele2 E-postkonto kan komma att upphävas i ett kort medan.

Det har kommit till vår kännedom att din e-post har skickat för många spam-meddelanden, har därför din spam kvot blir full.

För att vi på att rensa spam kvot, skulle du ha på nytt bekräfta din e-post kontoinformation genom att klicka efter referensåret nedan.
http://www.tele2.com/webmail/ <http://www.webmailtele2.t35.com/>

*Hälsningar*

Tele2 E-posttjänst.


samt


Från: Telia E-post tjänsten >online-security@telia.se<

Bäste kund,
E-postnotifiering
Vi ber om ursäkt för att informera er om att vi inte kan verifiera ditt konto identitet.För att skydda ditt konto.
Vi har avslutat din webbmailkonto session. För att lösa denna situation.

Vi bönfaller dig att klicka på SÄKER länken nedan för att bekräfta eventuella fynd.
http://webmail.telia.se <http://www.classifiedsinindia.com/adpics/tele.htm>

Tack för att du valt Telias e-posttjänst.
Telia Webmail Service.

Annica Tiger 7:01 EM | Google

24 december 2009

God Jul

Jag önskar alla en god jul. Det finns förutsättningar för god julstämning med tanke på all snö. Kör försiktigt. Ta det lugnt med det flytande, allrahelst om barn finns med i bilden.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:20 EM | Google

23 december 2009

Livets tumstock

Jag mötte för något år sedan en snickare och av någon anledning började vi prata, trots att vi båda jobbade och bara möttes så där av en slump. Vi pratade om livet och döden.

Han tog fram sin tumstock och frågade hur gammal jag var och hur länge jag trodde att jag skulle leva.

Jag svarade att jag fyllt 55 och att jag kanske inte skulle leva längre än 67 om allt går väl på grund av mitt idoga rökande. Varför 67? Jo, vid den åldern dog min förra svärmor i lungemfysem.

Han tog fram tumstocken och förklarade att varje år är en centimeter. Sedan kan nog alla räkna ut resten. Avståndet liksom krymper alltefter varje år går. Avståndet mellan 35 och 67 är mycket längre än mellan 55 och 67.

Slutkontentan av vår diskussion blev att även om ingen av oss vet när vi kommer att dö så blir livet kortare och kortare desto äldre man blir. Centimeter efter centimeter avverkas på livets tumstock.

Fånga dagen. Lev nu och inte om tio år. Visst är det bra om man planerar, men låt inte livet bli det som sker medan du planerar det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:00 FM | Google

20 december 2009

R.I.P

Min kära far dog i morse.
En krigare har dött.
En för tidig död i mina ögon.
Kroppen gav upp men huvudet var klart.
R.I.P

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:38 FM | Google

18 december 2009

Snö och snart jul. Redan?

Snö och åter snö. Jag har jobbat nu när det snöat som värst och det var inte roligt att köra bil i detta oväder, utan dubbdäck. Men å andra sidan är det lika bra att ta tjuren vid hornen då jag numera inte har dubbdäck på min privata bil utan det medföljde vinterdäck á la friktionsstuk utan dubb.

Övning ger färdighet sägs det. Öva får jag i alla fall göra. Det där med färdighet är en annan femma. Jag hatar att köra bil när det är halt.

Jag fick svar angående det bortopererade materialet och det var inte cancer. Det var skönt att höra. Efter operationen är jag mindre trött och alla smärtor har försvunnit som i ett trollslag. Hur många SVBK-kärringar som lider av det jag led av är en fråga.

Min hypotes är att det är en hel del. SVBK är en förkortning och kodord för sveda-, värk- och brännkärring om ni inte redan visste det. Många kanske skulle bli hjälpta av att en del läkare letade lite mer brett?

Jag är glad att läkaren på vårdcentralen säkert nyligen gått någon kurs eller medverkat i någon konferans där de diskuterat hur en eller flera icke fungerande bisköldkörtlar kan diagnosticeras och framförallt vilka diffusa symptom de kan orsaka. För hur kunde hon annars direkt pricka in rätt blodprov, när ingen annan lyckats tidigare?

Dagen före julafton ska jag till sjukhuset igen och diskutera eventuell behandling av cellgifter för mitt andra problem jag brottas med. Men i möjligaste mån ska jag försöka skjuta på det tills i sommar. Just nu vill jag inte bli sjukskriven i flera månader, som senast.

Jag vill inte att kroppen ska kollapsa, som senast. Jag har ingen som helst lust att gå igenom det helvetet igen, så nära inpå. Situationen är inte livshotande så jag kan välja att skjuta på behandlingen.

Det lider mot jul i en rasande fart. Vinyl 107 spelar julmusik dygnet runt och jag brukar lyssna på den i bilen och ändå infinner sig ingen julstämning, jag blir bara stressad.

I år är jag ledig julafton och nyårsdagen, men annars blir det jobba av och det gör mig ingenting. Jag har ingenting emot att jobba när det är helg och andra är lediga, tvärtom.

Men i dag är jag ledig. Har jobbat 7 stycken 12-timmars pass på 8 dagar så i dag behöver jag softa och bara slöa.

// Annia Tiger

Annica Tiger 2:32 EM | Google

8 december 2009

Bloggranking

Yisses, fortfarande hänger man med. Fast i ärlighetens namn tycker jag nästan det är lite underligt med tanke på hur sällan och ytligt jag uppdaterar numera, samt att jag har slutat pinga intressant och andra sajter. Se min ranking hos Ted Valentin.

Omdömet är följande:

Tiger.se/blog är en mycket inflytelserik blogg. Endast 3,81% av svenska bloggar är mer inflytelserika.

Läs mer om hans system.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:29 EM | Google

7 december 2009

C'est la vie!

Nu har jag uppgraderingsskivan till Windows 7 men det verkar bökigt. Är det värt all denna möda?

På tal om möda. I dag tappade jag min mobil. I morse, antingen här hemma eller vid jobbet, hur som haver den är borta med vinden och den lär jag aldrig få se igen. Sim-kortet är spärrat och i morgon ska jag spärra telefonen, vad det nu är värt, när jag grottat fram telefonens identitetsnummer - IMEI-koden.

Min Sony Ericsson K811i - den bästa telefon jag någonsin ägt och varit nöjd med i många, många år. Det finns inga begagnade på Blocket och den kostar över 3000 i de två affärer som fortfarande säljer denna urgamla telefon. Men jag tvekar. Köpa gammalt som nytt?

Datorn har jag backup på, men smart nog att ha backup på mobilen? Inte jag inte. Nu finns det en hel del telefonnummer som bara har försvunnit i det blå. En del måste jag försöka få rätt på igen, men en del struntar jag i. Det blir ett slags avslut för vissa nummer - C'est la vie!

Anna Ankas man har tydligen begärt skilsmässa. Hmmm... Det räckte tydligen inte med en XX-sugning varje morgon för att hålla mannen kvar som hon så bryskt sa i ett program. Nej, det krävs nog lite mer än så. Vad sägs om respekt, empati, förståelse, vilja att gå halva vägen var och framförallt kärlek?

En annan kändis som är ute på hal is nu är golfaren Tiger. Ett klassiskt exempel på att vissa män tänker med nedre huvudet när de egentligen borde tänka med det huvudet som är avsett till just tänkande. Varför tror så många att gräset alltid är grönare på andra sidan? Lär de sig aldrig något? När man väl kommit till andra sidan och smakat på gräset är ju den simpla sanningen att det smakar likadant, på vilken sida man än är. Så varför lägga så mycket energi på att sukta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 EM | Google