« Bloggranking | Startsidan | R.I.P »

18 december 2009

Snö och snart jul. Redan?

Snö och åter snö. Jag har jobbat nu när det snöat som värst och det var inte roligt att köra bil i detta oväder, utan dubbdäck. Men å andra sidan är det lika bra att ta tjuren vid hornen då jag numera inte har dubbdäck på min privata bil utan det medföljde vinterdäck á la friktionsstuk utan dubb.

Övning ger färdighet sägs det. Öva får jag i alla fall göra. Det där med färdighet är en annan femma. Jag hatar att köra bil när det är halt.

Jag fick svar angående det bortopererade materialet och det var inte cancer. Det var skönt att höra. Efter operationen är jag mindre trött och alla smärtor har försvunnit som i ett trollslag. Hur många SVBK-kärringar som lider av det jag led av är en fråga.

Min hypotes är att det är en hel del. SVBK är en förkortning och kodord för sveda-, värk- och brännkärring om ni inte redan visste det. Många kanske skulle bli hjälpta av att en del läkare letade lite mer brett?

Jag är glad att läkaren på vårdcentralen säkert nyligen gått någon kurs eller medverkat i någon konferans där de diskuterat hur en eller flera icke fungerande bisköldkörtlar kan diagnosticeras och framförallt vilka diffusa symptom de kan orsaka. För hur kunde hon annars direkt pricka in rätt blodprov, när ingen annan lyckats tidigare?

Dagen före julafton ska jag till sjukhuset igen och diskutera eventuell behandling av cellgifter för mitt andra problem jag brottas med. Men i möjligaste mån ska jag försöka skjuta på det tills i sommar. Just nu vill jag inte bli sjukskriven i flera månader, som senast.

Jag vill inte att kroppen ska kollapsa, som senast. Jag har ingen som helst lust att gå igenom det helvetet igen, så nära inpå. Situationen är inte livshotande så jag kan välja att skjuta på behandlingen.

Det lider mot jul i en rasande fart. Vinyl 107 spelar julmusik dygnet runt och jag brukar lyssna på den i bilen och ändå infinner sig ingen julstämning, jag blir bara stressad.

I år är jag ledig julafton och nyårsdagen, men annars blir det jobba av och det gör mig ingenting. Jag har ingenting emot att jobba när det är helg och andra är lediga, tvärtom.

Men i dag är jag ledig. Har jobbat 7 stycken 12-timmars pass på 8 dagar så i dag behöver jag softa och bara slöa.

// Annia Tiger

Annica Tiger december 18, 2009 2:32 EM