« februari 2009 | Startsidan | april 2009 »

24 mars 2009

Så är ju livet????

Socialstyrelsen anser att en vuxen ska klara sig med 20 tänder, jämfört med normala 28 stycken. Detta gäller människor som går på bistånd, gamla, sjuka och fattiga. Att använda ordet fattiga i Sverige känns lite ovant, men så är det att det finns allt fler som kan sorteras under den benämningen. Det är inte okey. Att gamla och sjuka inte heller ska ha rätten till god munhygien känns även det lite avigt. Med god munhygien menar jag då att ha tänderna intakta. Att inte ha det kan i sig vara en social katastrof. Det blir lite som råttan på repet.

- Täby kommun följer de riktlinjer som satts upp. Tuggförmågan ska med 20 tänder vara helt okej, och utåt sett är det inte socialt hämmande. Det måste finnas en balans i samhället. En som går på bistånd ska inte ha råd till bättre tandvård än en hårt arbetande lärare eller sjuksköterska till exempel. Har du inget jobb kanske du inte har råd med bil och så vidare. Så är ju livet, säger han.

Balans i samhället?
Jämföra bil med fungerande tänder.
Så är ju livet????????

Jag har ofta undrat varför tänderna inte inkluderas fullt ut i sjukvården. Fungerande tänder är lika viktigt som fungerande fingrar. Det kostar skjortan att gå till tandläkaren och jag förstår mycket väl att många inte har råd att gå två gånger om året som jag gör. Jag saknar en av dessa tänder som Socialstyrelsen anser att jag kan klara mig utan, på grund av en fallolycka. Att vara utan ytterligare sju liknande tänder skulle vara katastrof. Jag kan fixa min saknade tand. Men jag oroar mig för andra som inte kan det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:38 FM | Google

20 mars 2009

Vårdagsjämning

Ja, då är det vårdagsjämning, men var är våren? Det ska bli än kallare i nästa vecka, så våren lyser ned sin frånvaro. Visst är det skönt att ljuset börjar återvända. Visst är det skönt att se solen ibland. Men det som jag längtar mest efter är lite värme. Jag har frusit mig igenom denna vinter. Nu vill jag att det ska bli varmare, värme som kan tina upp en frusen själ. Jag bor i fel land. Jag ogillar vintern mer och mer för varje år. Jag vill bo där det är någorlunda varmt året om och där solen är mer frikostig med att visa sig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:41 EM | Google

19 mars 2009

Vilodag

Borta bra men hemma bäst. Jag sov hemma hos en vän i natt då jag inte ville sova ensam efter ha gjort en biopsi. Det kändes tryggare än att sova ensam, med tanke på eventuell blödningsrisk. Jag är så glad å min väns vägnar och håller tummarna. I dag ska jag bara ta det lugnt. Vila, läsa och titta på lite inspelade program, bland annat Lost.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:43 FM | Google

15 mars 2009

Var är våren?

Nu börjar det kännas tungt med denna vinter som aldrig tycks ta slut. Just nu snöar det utanför mitt fönster och det var inte väntat. Enligt väderleksrapporten skulle det bli ganska bra väder i dag. Kanske inte strålande sol men några plusgrader, vilket jag hade hoppats skulle tära på den snö som redan fallit. Var är våren? Jag tror att fåglarna och andra också undrar. Fåglarna kvittrar inte idag som de har gjort några dagar nu. De sitter väl och burrar upp sig och undrar samma sak som jag, var är våren?

Jag hade tvättstugan i fredags och precis när jag skulle gå ned upptäckte jag att jag inte hade något tvättmedel hemma. Vad gör man? Jag tog med mig en flaska Vim och låtsades att det var flytande tvättmedel :-) och tvätten blev faktiskt ren. Som tur var hade jag en skvätt sköljmedel kvar i alla fall.

B. och jag var och kikade på bilar i går. Jag har funderat på att eventuellt köpa en Kia Picanto eller Kia Rio. Men jag har svårt att bestämma mig. Än så länge fungerar min gamla Skoda Felicia, men den börjar rosta och har nog snart gjort sitt, i alla fall i min ägo.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:43 FM | Google

Kära Telia Användare

Gå inte på detta!!!!!!!!!!!!!!!
Telia skulle adrig begära sådana uppgifter via mail.

// Annica Tiger

Från: TELIA ADMIN CENTRE shyqiri@scaak-ks.org
Datum: 14 mars 2009 12.57.28 GMT+01:00
Ämne: Kära Telia Användare
Svara till: admin.upgradingaccount@googlemail.com


Kära Telia Användare,

Detta meddelande från telia.com Administration Center för alla telia.com användaren. Vi håller på att uppgradera vår databas och e-post centrum. Vi tar bort alla oanvända telia.com konto användaren. Du är skyldig att kontrollera och uppdatera din e-post genom att bekräfta din e-identitet omedelbart. Detta kommer att hindra din e-post från avslutats under denna övning. För att bekräfta din e-identitet, du skall lämna följande uppgifter;

Bekräfta din IDENTITET NEDAN

Förnamn :________________
Efternamn :____________________
Epost Användarnamn :___________________
Email Password :____________________

Varning! Alla telia.com användare som vägrar att kontrollera och därefter uppdatera hans eller hennes e-post inom sju dagar efter mottagandet av denna varning kommer att förlora hans eller hennes e-post permanent.

Tack för att du använder telia.com e-postkonto
Varning Kod: VX2G99AAJ

Tack,
Telia.com Management Informatiom
Copyright © 2009 Regents av telia.com alla rättigheter förbehållna.

Annica Tiger 6:28 FM | Google

11 mars 2009

Spam, spam och åter spam

Yisses vad många släktingar denna klient måste ha haft så att avsändaren var tvungen att använda undisclosed-recipients:; istället för att maila dem direkt och lite mer personligt, exempelvis att direktadressera mailet och nämna namnet i mailet. Fast då skulle det ju inte funka. Kan någon gå på detta? Förmodligen, annars skulle det inte vara lönt att skicka dessa spam.

// Annica Tiger

From: Mr ALFRED MAFIKA
Reply-to: alfred.mafika@yahoo.com.hk
To: undisclosed-recipients:;
Subject: please contact me urgently
Its a fact that one of my client has been dead over three years now leaving behind (US$14.7M) in my bank here where I work, and due to his circumstances he did not leave any next of kin. Though, I was his personal accountant and till date nobody has come for claim. A search for the relative recently your name and email contact was among the findings that matches the same Surname as the deceases that died interstate with no Will or next of kin with our bank record. I want us to claim the funds with my influence as the entire document are in my possession. I could do all the crucial part in the bank to have the claim release.
Alfred Mafika.

Annica Tiger 8:51 FM | Google

9 mars 2009

Vatikanen snett ute?

Visst måste en flicka på nio år få göra abort om hon är gravid med tvillingar och fadern är hennes styvfar som utnyttjat henne sexuellt i flera år.

<citat>Abort är olagligt i Brasilien, förutom när modern våldtagits eller hennes liv är i fara. Båda kriterierna uppfylldes i flickans fall, enligt läkarna. Men den lokala katolska kyrkan reagerade starkt. Efter att först ha försökt stoppa aborten gick man ut och bannlyste läkarna och flickans mor.</citat>

Om jag anser att monarkin bör avskaffas så är det en mild västanfläkt mot vad jag anser om Vatikanen och den katolska kyrkan i vissa av deras synsätt.

Visst ska liv försvaras så långt som möjligt, men till syvende och sist är det kvinnan (eller barnet som i detta fall) som avgör vad som ska ske med fostret/n i sin egen kropp och inte kyrkan, Vatikanen, dess kardinaler eller överhuvudet påven.

Bannlysa en liten flicka? Borde det inte vara förövaren som ska straffas och inte offret?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:33 EM | Google