« oktober 2006 | Startsidan | december 2006 »

30 november 2006

Underbara älskade

Jag var på en förhandsvisning på filmen "Underbara älskade" i dag. Tyvärr var det en dålig digital kopia med lite för mörk bild, så naturscenerna kom inte till sin rätt. Men det doftade svensk sommar i salongen ändå och jag längtar redan till sommaren med sin grönska och värme.

Premiären är den 22 december och trots julstök och annat så rekommenderar jag varmt att se filmen. Det är Johan Brisinger som regisserat och i filmen medverkar bland annat Michael Nyqvist, Anita Wall, Sten Ljunggren, Philip Zandén, Catherine Hansson, Moa Gammel och Anastasios Soulis.

Underbara älskade

Distributör Sonet Film

Filmen handlar om en ovanligt varm sommar, den första kärleken, en bilolycka, en lanthandel, en pappa och hans son, en gisten eka och om människans enorma kraft att resa sig upp och gå vidare, allt enligt pressmaterialet.

Det kanske låter som en salig blandning, men allt har sin plats och hela historien flyter på i sakta mak. Kanske inget för den som gillar actionfilmer, utan mer en karamell att suga på för alla som tycker om filmer som berör och väcker tankar, långt efter att eftertexterna slutat rulla.

Johan Brisingers egna ord om filmen tycker jag är en bra beskrivning av vad filmen försöker eller rättare sagt lyckas förmedla.

Jag tror på livet. Jag tror på människans förmåga, att trots sorg och tragedier och mot alla odds, att hon kan resa sig och gå vidare.

Jag vill våga beröra. Jag vill låta publiken dyka ned i ett mikrokosmos och berätta den lilla berättelsen, som egentligen talar om de stora, väsentliga frågorna. Om kärlek och förtvivlan, om hopplösheten men möjligheten till försoning. Det har varit min uppriktiga ambition med den här filmen.

Förluster och personliga tragedier är en del av varje människas liv. Vi måste lära oss att leva med dem på ett eller annat sätt, annar går vi under. Sorgen har en läkande kraft och den som inte kan sörja kan heller inte känna glädje. Någon klok person lär ha sagt:
Sorgen är glädjens moder.

Underbara älskade är min hyllning till livet.

Michael Nyqvist gör en suverän insats som Lasse, likaså Anastasios Soulis som Jonas, Lasses son. De två är så lika, men så olika. De har svårt att kommunicera med varandra. Bägge bär på en djup sorg, men kan inte ge varandra stöd och lindring. Morföräldrarna, spelade av Anita Wall och Sten Ljunggren, gör alla fel som mor- och farföräldrar alltid brukar göra, fast de menar väl.

Scenen som skildrar midsommarafton, där Lasse får lite för mycket inom västen, var suverän. Lika stämningsfull var scenen när sonen upplever sin första fysiska kärlek. Slutet var en blandning av glädje och sorg.

Jag är glad att jag satt längst fram. För jag grät floder mot slutet, blandat med småleenden och igenkännande nickningar.

Känslan sitter i fortfarande. Filmen nådde ända fram, in i hjärteroten.

Nu handlar filmen om en pappa som är oförmögen att tala med sin son och regissören menar på att det är ett dåligt och invant mönster i den manliga världen, där män sällan pratar känslor, varken med varandra eller med sina barn, kanske i risk för att framstå som larviga och mesiga.

Där håller jag inte riktigt med. Denna oförmåga att kommunicera är nog könlös och mer beroende på individen. Många går och bär på tunga ryggsäckar i onödan, både män och kvinnor - samt även barn.

Det är det viktiga budskapet denna film har tycker jag, att det är viktigt att vara ärlig mot sig själv, mot andra och inte hålla alla känslor kvar inom sig i en betongväst, som bara i förlängningen kommer att kväva livslusten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:56 EM | Google

Proffsboxning i fyra ronder

Boxning eller kampsport är inget jag är intresserad av. Men de som utövar dessa sporter har desto större intresse givetvis. De är säkerligen ganska nöjda i dag. Kampsportsdelegationen har sagt ja till fyra ansökningar om boxning- och kampsportsgalor i Sverige. Men med massa regler och föreskrifter. Ett ja som egentligen kan ses som ett nja.

Noterar att DN har ett stavfel i artikeln, edt istället för det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:02 FM | Google

29 november 2006

Djurskyddsmyndigheten

Nu får nya regeringen tamesjutton ta och ge sig. De skrotar allt som skrotas kan och planerar att sälja allt som säljas kan.

Sköt dig själv och skit i andra-mentaliteten - som de kallar individens valfrihet i så vackra omskrivande termer. Men i den takt de skrotar/säljer föreningar, organisationer, statliga bolag och andra institutioner med mera, så försvinner valfriheten.

Det de gör nu har motsatt effekt i mina ögon.

Den nya regeringen vill skrota Djurskyddsmyndigheten. I sin första budgetproposition meddelade regeringen att man vill att den ska vara avvecklad till den 1 juli 2007.

Djurvän som jag är anser jag att
Djurskyddsmyndigheten ska finnas kvar.

Skriv på uppropet!

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:39 EM | Google

Gamla men nya bilder

Bättre sent än aldrig. Jag var i Thailand i mars, men först nu har jag lagt upp bilder under länken Dagens bild högst upp (pop-up). Jag sållade bort mycket, för tempel, statyer, turistbilder och annat har jag lagt upp vid tidigare resor. Nu blev det bara djurbilder, framförallt från Tigertemplet.

Bilderna är tagna med den gamla kameran, Kodak 240. Den kameran har jag haft i herrans många år. De bilder jag tog i Tunisien och som jag inom sinom tid också ska lägga upp under Dagens bild är tagna med min nya kamera (Panasonic Lumix DMC-LZ55) och det är betydligt bättre bildkvalité på dem.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:26 FM | Google

Morgonfunderingar

Anders slaskar och julen braskar, Anders braskar och julen slaskar säger Bondepraktikan. Den säger även om det är mycket rönnbar så blir det en kall vinter. Med andra ord, om det nu fortfarande går att förlita sig på bondepraktikan, lär det bli en kall vinter. Mitt tips blir ett X, en lång och kall vinter som kommer att vara ända långt in på våren.

På tal om det jag skrev i går om mobbningsproblematiken i skolans värld så skrev jag även att detta förekommer på arbetsplatser. Ett bra exempel på detta är nog Bilds utfrysning av förre statssekreteraren på UD.

Lars Danielsson hade varit tjänstledig från UD sedan 1994. Den 9 oktober i år återupptog han sin tjänst på departementet. Då fick han av arbetsgivaren ett rum, en telefonlinje och en dator, och en skyldighet att stå till expeditionschefens förfogande. Men inga arbetsuppgifter och ingen lön. Därmed saknar han helt den livförsäkring som alla statsanställda har rätt till. Han har inte heller någon sjukpenninggrundande eller pensionsgrundande inkomst. Utrikesminister Carl Bildt, som för några veckor sedan offentligt antydde att UD nu utreder möjligheten att sparka Danielsson, vägrar att besluta om att ge Lars Danielsson en lön.

Jag kan nästan känna in hur fördjävligt det måste kännas. Utanförskap i kubik. Att inte vara delaktig. Även om en del kanske tycker att han "förtjänar" detta är det ingen ursäkt att bli behandlad så på sin arbetsplats.

Från det ena till det andra.

Bistånd ska gå till fattigdomsbekämpning och inget annat har FN tydligt sagt. Men moderaterna väljer att sänka biståndet bakvägen, de andra i Alliasen har inget att säga till om verkar det som. Tveksamt tycker jag.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:45 FM | Google

28 november 2006

Mobbning inget nytt fenomen

Det har skrivits mycket om mobbning i media den senaste tiden. Om några veckor är artiklarna förmodligen glömda när de försvinner i bruset av andra aktuella ämnen och nyheter. Jag hoppas att debatten ändå har fört något gott med sig. Att fler tänkt till och att många tagit till sig av det som skrivits.

Dagens mobbare verkar vara helt skoningslösa. Dagens mobbare är vinnare. För det verkar som om skolan premierar mobbarna. De behöver inte byta skola utan det är ofta mobboffret som tvingas byta skola, men ofta fortsätter mobbningen där också - men i en del fall fungerar det bra. Men själv anser jag att det är mobbarna som ska omplaceras.

Mobbning är inget nytt fenomen. När jag gick i skolan förekom det, om än i mindre utsträckning. Därför kan inte skolan påstå att mobbningen är något nytt och svårthanterligt problem.

Föräldrarna ska känna trygghet när barnen går i skolan. Trygghet och förvissning om att skolan tar hand om barnet på bästa sätt. Men den tryggheten finns inte. Skolan verkar fortfarande handfallen när det gäller mobbning. Jag ser apan framför mig, hör inget, ser inget och säger inget.

Ser inget, hör inget och säger inget!

Ingen vuxen skulle acceptera mobbning på sin arbetsplats. Fast i ärlighetens namn förekommer det mobbning även där, men mer subtilt.

Jag har själv mobbat.
Jag har själv blivit mobbad.

Jag minns en liten blyg kille när jag gick i sexan. Alla var på honom och vi tjejer petade på honom och sa att nu har du fått tjejbaciller på dig och det tyckte vi var jättekul, eftersom han verkade tycka att det var ytterst obehagligt. Det var det säkert. Inte för att han fick tjejbaciller på sig, utan mer för att alla var på honom. Det var som ett grupptryck. Alla var på. Jag hoppas att denna taniga lilla kille har växt upp utan skador från sin skoltid. Jag har ofta tänkt på honom under årens lopp.

När jag började i högstadiet då var det jag som fick en slev av mobbningsfenomenet. Jag tog tjuren vid hornen och broderade in på baksidan av min jacka - "Komplexet". Själv är jag ganska förvånad över det tilltaget, nu i efterhand känns det så olikt mig. Puberteten är inte lätt. Jag hade komplex för min uppnäsa och för min övervikt, vilket andra såg och utnyttjade. Men det var inte lika roligt när jag öppet erkände att jag hade komplex. Nu har jag inte det. Tack och lov. Jag har insett att det är ingen mening med att jämföra sig med andra. Var och en är unik, på sitt sätt.

Skolorna måste börja ta detta på allvar. De måste se över sina rutiner. Regelbundna insatser för att stävja mobbning måste sättas in, inte bara punktinsatser. Skolan måste ändra sin egen och elevernas attityd till mobbning, föräldrar och vi andra måste också hjälpa till genom att belysa och informera och att se till att fenomenet mobbning inte glöms och göms, bara för att tidningarna slutar skriva om det.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 FM | Google

27 november 2006

Var det lika varmt 2002?

Angående det varma vädret. 8/11-02 skrev jag i Reloaden om en liten skatunge som ramlat ned från trädet. Var det lika varmt då i november som nu? Jag minns inte, mitt minne liknar numera mest teflon :-). Det lär ju i alla fall ha varit en fågelunge ur en andrakull. Så sent brukar väl inte fåglar ha sin första kull ungar?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:34 FM | Google

En hundägare är alltid ansvarig

Pågår det en regression i Belgien?
Det låter som om de är på väg tillbaka till forntiden.

Hundar ska få spöstraff. Hundar som bits, bajsar på olämplig plats eller skrämmer små barn ska kunna straffas, enligt ett nytt belgiskt lagförslag.... Hundar som beter sig kriminellt hotas med både spöstraff och i värsta fall döden.

Spöstraff? Inte ens människor bestraffas med detta i moderna samhällen. Vilken nytta skulle det göra på en hund? Ingen. Tvärtom. Det skulle skada hunden.

Jag är ingen hundexpert, men jag har haft fyra hundar. En schabrador och tre NewFoundlandshundar. De tre sistnämda var timida och lugna, men schabradoren var lite busig och behövde lite mer strikta händer.

En hund som gör något olämpligt ska tillrättavisas i precis det ögonblicket hunden utför handlingen. Att komma en vecka efteråt och knäppa den på nosen och bestraffa den är för hunden helt obegripligt, då den inte har den intelligensen att den kan sammankoppla bestraffningen med det som hänt för en vecka sen.

Det är alltid hundägaren som har ansvaret för vad hunden gör. Skiter hunden på en olämplig plats, ja - då ska hundägaren ta upp bajset och förpassa det in i en hundpåse. Hunden skiter när den är skitnödig och fattar inte att gräsmattan framför ett dagis inte är rätt plats att göra ifrån sig på. Det är faktiskt svårt att avhryta en hund som satt sig i hukande ställning.

En hund som skrämmer småbarn är även det ägarens fel och inte hundens. En hund som bits ska ha munkorg. Ofta är en hund som bits rädd, såvida det inte är en kamphund som fostrats till att bita allt och alla. Sådana hundar ska tas ifrån sina ägare.

Nej, detta förslag är helt fel.
Det rimmar illa med både vett och sans.

Katter som rivs, bits och skiter i andras trädgårdar,
ska de också få spöstraff eller avlivas?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:47 FM | Google

26 november 2006

Oroande tendens

När jag tänker på Friskis & Svettis ser jag mig helt vanliga människor framför mig som går på gym för att få upp flåset lite och kanske bränna lite kalorier. Det verkar som jag har totalt fel. Det förvånar mig faktiskt att sådant här händer.

Ett tiotal personer avvek i samband med en oanmäld dopningskontroll på Friskis & Svettis i Uppsala.

Är doping så vanligt bland vanliga människor så är det inte underligt att det förekommer hos elitidrottare, eller är det att det förekommer där som föranleder att vanliga dödliga använder det också? Det är 10.000-kronorsfrågan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:54 EM | Google

24 november 2006

Surt sa räven om rönnbären.

Surt sa räven om rönnbären.

Aisopos fabel, som utgör grunden till dett ordspråk, handlar om vindruvor. I svensk översättning har det blivit rönnbär. Vilket är lite fel, druvor är oftast söta men rönnbär är sura.

Räven var hungrig och letade efter något att äta. Den fick syn på ett träd med vackra vindruvor där det satt en kråka.
- Är bären goda frågade han kråkan.
- Ja, de är läckra svarade kråkan.
Räven försökte hoppa upp och få tag i några vindruvor, men misslyckades fatalt, för rävar är inte speciellt bra på att klättra i träd, som de flesta kanske förstår.
- De är säkert sura sade räven och gick sin väg.

Jag säger, surt säger Tiger om rönnbären. Surt inte till smaken, mer för att de smutsar ned min bil. Min hyrda P-plats är under ett stort rönnbärsträd. Det är _inte_ kul. BTW - jag fick i alla fall tillbaka pengarna för den felaktiga parkeringsboten.

Surt sa räven om rönnbären!

Efter ett par dagar under rönnbärsträdet ser bilen ut så här. Hela hösten, som ju varit väldigt låååååååååååååång i år. Bilen blir aldrig ren, hur jag än försökter tvätta den manuellt på helgen. Jag får gnugga ordentligt och mitt på taket når jag inte ens.

En maskintvätt på en mack har jag inte testat än, men jag gillar inte dem. De brukar alltid lämna spår efter sig på bilens lack, främst motorhuven. De har varit snåla med lackningen, lagret är millimetertunt och när det nöts bort blir det vita små fläckar. Vilket heller inte är snyggt.

Surt sa räven om rönnbären!

Det ser ut som en rönnbärsodling på biltaket. Räven får gärna komma och käka upp dem :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:55 EM | Google

En solskenshistoria

En solskenshistoria som värmde. En japansk vildhund som suttit på en betongavsats i flera dagar ville inte bli räddad, men slutet gott - allting gott.

Nej, allting är inte gott. Men ibland måste man sortera och förtränga. Det går inte att ta till sig allt som sker i världen. Jag lyssnar på nyheterna och noterar vad som hänt ute i världen, men mentalt orkar jag inte ta in det.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:49 FM | Google

23 november 2006

Passkort på nätet!

Saxat från en mailinglista.

Ditt passkort på nätet, med namn, passnummer och allt.

Alltid roar det någon :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:38 EM | Google

Småföretagarna skulle skapa jobb???

Jag får inte ekvationen att gå ihop.

Det får tydligen inte småföretagarna heller.

Centern talade varmt innan valet om att det var småföretagen som skulle generera jobb. Centern ville även att fler skulle starta eget företag. Men det verkar inte som om de försöker underlätta detta.

De stryper möjligheten för arbetslösa att få hjälp till att starta eget. Nu höjer de arbetsgivaravgifterna istället för att sänka dem och det blir kännbart för just småföretagare. Det är ingen signal att satsa på att nyanställa precis.

Den nya regeringen som gick till val på att arbetsgivaravgifterna skulle sänkas chockhöjer nu istället avgifterna. Något som drabbar så gott som alla Sveriges företag. Framför allt drabbas de 857.256 småföretag som har noll till nio anställda av ökade lönekostnader.

Jag tvivlar på att sänkt bolagsskatt är lösningen för småföretagare. Borgarna har alltid pratat om att vi har så hög bolagsskatt i Sverige, men är det verkligen sant? Den svenska bolagsskatten ligger på 28 procent, vilket är något högre än genomsnittet i världen som ligger på 27,1 procent.

För mig som betraktare ter sig mycket underligt i den nya regeringens politik.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:28 FM | Google

22 november 2006

Min mardröm besannas för andra

Nu har det hänt igen. Kroppar på Karolinska bårhus har förväxlats. En kvinna som skulle begravas i jord kremerades. Det är tredje gången i år som det skett liknande förväxlingar. Att hantera döda kroppar är ett ansvarsfullt åtagande och sådant här får absolut inte ske. Hur sker hanteringen i hela Sverige?

Tänk vilken pärs de anhöriga får gå igenom.

Själv vill jag absolut inte bli kremerad utan vill begravas i jord. Min mardröm är att en förväxling ska ske och jag kremeras. Tja, jag lär nog inte lida av det. Men min sista vilja har kränkts.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:24 FM | Google

Mockfjärdsrevolvern

Årets avslöjande säger Expressen om när deras inhyrda dykare fann "Mockfjärdsrevolvern":

Efter avslöjandet har tidningen hittills sålt 53.000 extra exemplar.
- Det är triumfartad stämning på redaktionen, säger Expressens informationschef.

Ägarna gnuggar nog händerna i förtjusning :).

För att mörka detta faktum att de funnit revolvern skickade de fejkade tidningar till Aftonbladet.

Ska det kallas årets fejk?

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:52 FM | Google

21 november 2006

Sänk farten med bara bröst

Danskarna vill få ned hastigheten.
Filmen har setts av 1.6 miljoner, men
frågan är om det är budskapet eller budbäraren som synats :).

Här i Sverige diskuteras rondellhundar
och om de eventuellt kan vara en fara
i trafiken för att de kan få bilisten att bli distraherad. :)

H&M ska åter ha underklädesreklam till jul,
och debatten har redan börjat om detta.
Lightporr?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:54 FM | Google

20 november 2006

Svart på vitt

Håll till  höger

Eller rättare sagt,
vitt på blått.
Håll till höger Svensson :).
Skylten satt lite avigt till.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:18 EM | Google

Ping-pong

Ja, då är det bara att hänga med och köra ett varv till då. Jag smittade B. med min mystiska virus-sjukdom jag fick i Tunisien. Själv hade jag nästan blivit av med den. Men nu har jag fått tillbaka den med full kraft. B. smittade mig nu i helgen. Så nu kör sjukdomen en re-run i min kropp och jag är återigen däckad.

ping-pong

Snacka om ping-pong.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:22 FM | Google

Bloggtreklöver 111

Oral ventilation

Ett liv i marginalen

Therapeutic Pictionary

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:33 FM | Google

19 november 2006

Det går inte att vrida klockan tillbaka och ångra sin röst

Det går inte att vrida klockan tillbaka,
även om man skaffar sig en dito som nedan :).

Klockan tickar i fel riktning

Lagt kort ligger.

Nu har en kvarts miljon svenskar helt plötsligt upptäckt att de röstade fel, två månader efter valet. Lite sent tycker jag. De hade väl kunnat se Kejsaren utan kläder? Nu är det försent. Den nya regeringen, som alltså inte ens längre har folkets förtroende, har fyra år på sig att montera ned folkhemmet. Fyra år. Det är lång tid.

I dag skulle 51.2 procent rösta rött
och bara 43.8 på Alliansen.
Allt enligt nyheterna i morse.

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:24 EM | Google

18 november 2006

Håll till höger Svensson

Bilförare har det i ryggmärgen. Vi har högertrafik i Sverige. Tur är väl det. Det skulle bli lite jobbigt om man kunde köra lite hipp som happ. Nä, i dag känner jag för att köra vänstertrafik.

Cyklister har någorlunda koll på att även för dem gäller högertrafik, om inte så finns det ofta markeringar på cykelbanorna med regelbunda intervaller som visar deras körriktning de ska ha, om de nu inte visste det redan :).

Jag går ofta till Liljeholmen istället för att ta bilen eller bussen, det tar cirka 25 minuter i lagom tempo. Visst lite scary är det att korsa sju övergångsställen, varav ett som inte ens är markerat och ligger precis där bilarna gasar för att de ska köra upp på E4:an. Men bilisterna tycker jag sköter det ganska bra, de flesta stannar om jag står vid övergångstället. Stannar de inte, så väntar jag. Mitt liv är mer värt än att stångas med bilister som inte vill stanna och släppa fram gångtrafikanter vid övergångställen.

Men gångtrafikanter är jobbiga. Jag menar på att högertrafik även gäller på gångbanor. Men det verkar inte vara så många andra som har samma uppfattning som jag. Jag kan inte acceptera att någon som kommer gående mot mig försöker tränga ut mig på cykelbanan bara för att de inte har hajat det här med att högertrafik gäller även på gångbanorna. Numera knallar jag på, med blicken ned i backen och envisas med att gå till höger. Det brukar funka ganska bra, men ibland så blir det lite jobbigt när den som möter mig tycker att jag ska väja om de går på fel sida.

För att inte snacka om
rulltrappor och vanliga trappor.....

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:01 EM | Google

Bloggtreklöver 110

En Matsdotters liv...

En mammas dag

Tankar i trappen

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:28 FM | Google

17 november 2006

Klockrent av dagens debattör i Aftonbladet

Jag har i alla år läst insändarna i kvällstidningarna, långt innan ens Internet fanns. Förr var det en viktig kanal för vanliga människor att föra fram sina åsikter. Jag misstänker att det kanske inte var allt för lätt att få in en insändare. Utrymmet är ju begränsat.

Det är lite som min vurm för att läsa notiser som journalister eller rättare sagt redigeraren klämmer in som utfyllnad. Många goda skratt har jag fått via dem.

Att blogga kan ibland jämföras med att skriva en insändare. Fördelen med bloggen är att insändaren finns kvar i arkivet, en insändare i tidningen syns bara den dagen den publiceras.

Aftonbladet hade i dag på insändarsidan (som de numera kallar Debatt) en jättebra insändare som "Dagens debattör".

Jag bara måste länka till den.
Allt annat vore otänkbart.

Tydligen har "regeringen" tankar på att göra utgifter för exempelvis golfspel och ridning till avdragsgilla kostnader för friskvård i företagen.

Hmmmmm....

Hur många "på golvet" är det som idkar ridsport och golfar? Visst, det finns säkert en och annan, men jag kan inte mer än hålla med det som skrivs i insändaren.

"I am a golfer." Så skämtade en gång Rowan Atkinson när han i en sketch i BBC:s humorprogram "Not the nine o’clock news" öppnade vad som skulle föreställa torypartiets konvent i Brighton. Nästa replik var liksom given, "we are all golfers", där vi och alla i sammanhanget inte avsåg alla i ett vidare perspektiv och där vi nog i första hand avsåg de med medlemsbok. Självfallet handlade inte sketchen om golf utan om växande klyftor i samhället och segregering under den Thatcherska eran i Storbritannien.

Parallellen kändes klockren.

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:33 EM | Google

Försäkringskassan ska bantas

Redan i dag är handläggningstiden hos försäkringskassan orimligt lång. Kommer den att bli kortare om 330 kontor bantas till 21? Försäkringskassan hanterar inte bara sjukskrivningar utan mycket annat, bland annat pensioner och bostadsbidrag.

Försäkringskassan bantar kontorsnätet och vill få kunderna att övergå till telefon- och internetservice. Antalet egna kontor ska minska från 330 till 21. På 280 orter planerar man för ett samarbete med t.ex. arbetsförmedlingen eller kommunen.

Jag tycker inte att tiden är mogen att överföra kontakten med försäkringskassan via telefon- och Internetservice. Det finns många pensionärer som inte har Internet, inte ens en dator. Jag kan bara tänka mig vilka telefonköer som kan komma att uppstå när alla ska hävisas till att ringa till försäkringskassan.

Varken telefon eller Internet kan ersätta den personliga kontakten som en del behöver.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:53 FM | Google

16 november 2006

Bloggtreklöver 109

Bims Blogg

(mitt hjärta i din hand)

Ett eko i mängden

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:43 EM | Google

Påfallande lika

Originellt?

MicrosoftTM Firefox 2007

Firefox® 2

Hmmmm....

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:43 FM | Google

Regeringen tappade bort 100 miljoner

Hur övertänkt är den framlagda budgeten egentligen? Det tycks ha varit lite lotteri över det hela. Överstrykningspennan har använts flitigt.

Hoppsan! Ett misstag i budgeten har gjort att 100 miljoner kronor i forskningsstod till små- och medelstora företag nu är borta. "Man strök friskt i alla bidrag utan att titta på det."

Visst, det går säkert att rätta till med all sannolikhet, de höjer väl någon avgift eller skatt för låginkomstagarna. *Ironi-varning*.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:42 FM | Google

15 november 2006

Bloggtreklöver 108

Torrdocka

VIDA LATINA

Ur poetisk synvinkel

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:54 EM | Google

14 november 2006

En del tjejers namn på sina bloggar

I förra inlägget var det någon som ställde en fråga om varför en tjejer ofta döper sina bloggar till typ "Världens mest ointressanta blogg" eller "Min lilla obetydliga värld" eller "Här händer ingenting" eller "Lilla jag i det blå". En ganska intressant frågeställning.

Är det fortfarande så att många tjejer följer gamla mönster och oskrivna regler om att en tjej ska inte ta för sig eller att de inte är vana att ta plats? Varför ska tjejer förminska sig och det de skriver? Blognamnet antyder ju på att de gör det, på ett eller annat sätt.

Oftast är det killar som skickar mail och föreslår sig själva till min bloggtreklöver jag kör ibland, mer sällan är det tjejer som puffar för sin egen blog. Ändå är ju grundtanken med bloggtreklövern att synliggöra tjejer och deras bloggar, jag har oftast med en kille för jämlikhetens skull. Detta har jag funderat över och om jag kopplar ihop det med frågan ovan så ser jag ett samband.

Ställ er upp alla tjejer!!
Ni är lika mycket värda!!
Ta för er, ingen annan lär göra det åt er.
Ta plats, annars tar någon annan platsen.

Mina tankar bär iväg till något helt annat. När en kille söker jobb hugger han ofta på annonser även om han inte uppfyller alla eller ens hälften av de kriterier som krävs eller har alla eller merparten av de meriter som arbetsgivaren spaltar upp som krav för att få tjänsten.

Tjejer däremot har jag fått för mig är mer försiktiga. De läser vad som krävs och tänker att om de inte uppfyller alla kriterier eller har alla meriter som krävs söker de inte jobbet. Någon annan som känner igen detta?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:56 EM | Google

Ingen blogork!

Blogtorka!
Eller rättare sagt, ingen blogork.

Halsen känns som ett stort enda sår. Hostan blir jag inte av med. Vad var det jag fick med mig hem från Tunisien? Inget som Vibramycin bet på i alla fall.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:21 EM | Google

13 november 2006

Pharming

Jag fick ett mail från Symantec, ClubSymantecs nyhetsbrev. Jag brukar sällan följa länkarna, men denna gång gjorde jag det för pharming var ett alldeles nytt begrepp för mig. Det var en intressant läsning.

I katt- och råttaleken mellan hackare och Internetanvändare är pharming (uttalas "farming") nästa stora händelse efter nätfiske (s.k. phishing). Pharming är svårare att upptäcka och har större skadepotential. Målsättningen är densamma: Precis som vid nätfiske dirigerar "harmers" användarna till vilseledande webbsidor, som ser ut precis som originalen. Användarna luras sedan att avslöja identitet, användarnamn, lösenord och annan personlig information. Men de här Internetpiraternas bluffmetoder är helt annorlunda och betydligt effektivare.

PTS skriver lite om fenomenet pharming och om ett säkrare Internet med DNSSEC. Sverige ligger i framkanten här.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:09 FM | Google

12 november 2006

Färre arbetslösa får hjälp att starta eget

Centerns Maud sa detta nedan i valrörelsen.

Målet för regeringen är att göra det enklare, roligare och mer lönsamt att vara företagare i Sverige.

Hur fungerar det i praktiken?

Färre arbetslösa kommer i alla fall att få hjälp att starta eget. Läs gärna hela artikeln, det står en hel del intressant i den. Här kan du läsa vad Arbetsmarknadsverket lagt ut på sin hemsida. Mycket fakta som får mig att undra hur den nya "regeringen" egentligen tänker. Jag får inte deras agerande att gå ihop ned att minska arbetslösheten.

Andra bloggar om:
, , , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Google

Dubbdäck och inbyggda broddar

I går satte jag på vinterdäcken. Jag låter en däckfirma göra det för domkraften på min bil är ett måndagsexemplar och rent av livsfarlig. Det går snabbt och kostar bara 200. Bara och bara. Allt är relativt. Men det var lite lustigt att åka hem i hällregn med dubbdäck, men Kung Bore visade ju sig för ett tag sedan och lär återkomma.

Beviset på att jag blivit gammal :) måste vara att jag blev glad över att hitta ett par Snowjogging-skor med inbyggda broddar. De är effektiva när det är halt. Jag har haft ett par sådana, men de är så utslitna att broddarna har gjort sitt. De dojjorna kunde jag nu kasta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:36 FM | Google

11 november 2006

Men bara om min älskade väntar...

Om idag inte var en ändlös landsväg
och i natt en vild och krokig stig
om i morgon inte kändes så oändlig.
Då är ensamhet ett ord som inte finns

Men bara om min älskade väntar
och om jag hör hans hjärta sakta slå.
Bara om han låg här tätt intill mig
kan jag bli den jag var igår.

Jag kan inte se min spegelbild i vattnet.
Jag kan inte säga sorgelösa ord.
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan.
Kan inte minnas vem jag var igår

Men bara om min älskade väntar...

Det finns skönhet i flodens silversånger.
Det finns skönhet i gryningssolens sken.
Men då ser jag i min älskades öga
en skönhet större än allting som jag vet!

Och bara om jag vet att han väntar
och om jag hör hans hjärta sakta slå.
Bara om han låg tätt intill mig
kan jag bli den jag var igår

(Bob Dylan "Tomorrow is a long time",
svensk översättning Ulf Dageby,
något omarbetad av mig).

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:57 EM | Google

Bloggtreklöver 107

Oppositionen

Granska borgarna

Skrivkramp

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:22 FM | Google

Efterlyser fakta om den treenighet som det så ofta pratas om

Lagrådet ger regeringen bakläxa om a-kassan.

A-kassorna får inte betala in mer till staten än de betalar ut till sina arbetslösa medlemmar. Det slår lagrådet fast och därmed kan regeringen gå miste om en inkomst på flera hundra miljoner kronor.

En inkomstkälla mindre att täcka skattelättnaderna för de som redan har det relativt bra. Jag är så trött på "regeringens" omvända Robin Hood-politik.

– Det är tuffa besked, men helt nödvändiga, säger han och menar att förändringarna i a-kassan är en viktig del i den treenighet som också består av att det måste löna sig att arbeta och att det ska bli lättare att anställa. Det blir ett nettoöverskott för dem som arbetar och för dem som står utanför arbetsmarknaden ökar chanserna att få ett jobb, säger Sven-Otto Littorin.

Hur nu en sänkt och förkortad A-kassa ska öka chanserna att få ett jobb är fortfarande en ekvation som inte går ihop för mig. Undrar om ens Littorin tror på vad han säger? Ta en varslad 58-årig bagare. Inte får han ett nytt jobb snabbare bara för att hans A-kasseersättning sänks och antal dagar förkortas. På varje ledigt jobb är det minst ett par hundra som är där och hugger. Han kan få söka hundratals jobb innan han ens får komma till en intervju, som kanske inte ens leder till ett jobb - då de ofta tar in ett flertal för att ha ett stort urval att välja och vraka ur sedan.

Vet de hur det fungerar ute i verkligheten?
Ibland tvivlar jag på det.
Alliansen lever i sin egen lilla värld.
Hur många av dem har varit arbetslösa och
sett hur svårt det är att få ett jobb?

Deras två andra delar i den treenighet, borde de inte fixa dessa först innan? Vad de nu skulle vara för åtgärder? De kanske inte ens själva är riktigt på det klara med det? Jag tycker de tar saker i fel ordning så att säga.

Det tycker flera,
se http://www.granskaborgarna.se/?p=79.

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 FM | Google

10 november 2006

Pigorna är på ingång

Borgarna vill utreda om Stockholms stads 48.000 anställda ska erbjudas gratis hushållsnära tjänster som löneförmån, typ städning, barnpassning och strykning. Gratistjänster som sedan ska förmånsbeskattas.

Där kommer kruxet. Alla 48.000 lär inte ha råd att utnyttja denna löneförmån. Det lär bli de lågavlönade, som inte kommer att ha råd att nappa på detta på grund av förmånsbeskattningen, som får subventionera de välavlönades pigor.

Borgarnas ideér om att allt ska privatiseras gillar jag inte. De vill sälja ut K-märkta hyreshus och ombilda dem till hyresrätter, bara det är åt skogen. De sneglar på vanliga hyresrätter och vill göra om dem till bostadsrätter och pratar om integration. Big ?.

Jag förstår inte resonemanget, det blir väl tvärtom. I alla fall i mina ögon. Det blir bara välavlönade som kommer att kunna bo i innerstan om inte hyresrätterna finns kvar, där vanliga dödliga har råd att bo och chans till en bostad.

Vart tog den omhuldade valfriheten vägen?

Andra bloggar om: , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:46 EM | Google

Drar ned på allt och alla..

Nya "regeringen" drar in på en hel del, kanske skär de lite väl djupt. KILEN som arbetar med råd, stöd och kunskapsspridning rörande läkemedel, biverkningar och beroende får inga nya anslag av nya "regeringen". Som en konsekvens av det kan de tvingas lägga ned verksamheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:10 FM | Google

Originell sida

Länk saxat från en mailinglista,
http://www.circoripopolo.be/comicduo/.
Ja, numera kan man göra mycket :).
Nej, det är inget fel på ditt browserfönster.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:05 FM | Google

9 november 2006

Intressant utveckling i USA

Bush får det lite knivigt nu. Som man bäddar får man ligga. Folket har röstat. Demokraterna vann i kongressen och nu verkar det som om de även har majoritet i senaten.

Folket har gett Bush två rejäla örfilar, bildligt talat. Rumsfeld fick avgå - ja, någon måste väl Bush skylla på. Han kan ju inte skylla på sig själv ;-).

Vad nu valresultatet resulterar i och hur demokraterna kommer att agera och kunna påverka något i slutändan kommer att bli intressant att se.

BTW - Att abortmotståndare röstades bort är en framgång för kvinnorna i USA, ja - i hela världen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:42 EM | Google

Luras djuren av vädret?

Skatorna håller på och fejar och putsar på sitt enorma bo, som nu återigen kan skönjas då bladverket fallit av. Så gjorde de i våras och jag tyckte det var trivsamt att kika på deras arbete och kul att se slutresultatet - vilket blev två ungar. Tror de att det är vår?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:35 FM | Google

8 november 2006

Ibland undrar jag faktiskt om Israel vill ha fred.

Israel med sin moderna utrustning av allehanda krigsmaterial borde kunna sikta lite bättre och precist och inte låta dessa fatala misstag sker av missar av mål som drabbar civila.

I staden Beit Hanun i norra Gaza dödades 18 civila när stridsvagnsgranater träffade minst sju hus. De flesta offren var kvinnor och barn, uppgav vittnen enligt tidningen Haaretz.

Målet som skulle beskjutas låg en kilometer bort enligt kvällsändningen av Aktuellt. Grov miss. Sådant får inte hända. Inga ursäkter hjälper. Döda är döda. Dödandet av civila föder och när bara hat. Totalt dödades minst 28 palestinier i natt.

Ibland undrar jag faktiskt om Israel vill ha fred.

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:28 EM | Google

7 november 2006

Snigelpost

Ja, jag har just fått beviset att postens hantering ibland kan verka vara av typen snigelpost. Ett brev postat den 13:e oktober som A-post fick jag först i går. Det kallar jag lång, riktigt långsam postgång. Dessutom var det ett viktigt brev, vilket gjorde att jag blev riktigt förbannad. Jag ringde till posten och klagade och de ska undersöka saken. Sa de. :) Ja, vad skulle de säga?

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:46 FM | Google

Antika rymdfärjor

Svensken Christer Fuglesang har tränat och väntat länge på att få komma upp i rymden. Men det kanske inte blir något av det hela, inte i år i alla fall.

Ett datorproblem gör att svensken Christer Fuglesang kan få vänta ännu en tid på att bli uppskjuten till rymdstationen ISS. Datorerna på rymdfärjan Discovery klarar inte att räkna dagar korrekt över årsskiftet. Discoverys datorer tror att den 1 januari 2007 är den 366:e dagen 2006. Därmed blir det synkroniseringsproblem med markkontrollen i Houston.

Känns det inte lite gammeldags? Rymdfärjor som har datorer som inte klarar att räkna dagar korrekt? Verkar inte det lite unsafe? Dags att uppgradera progamvaran, rent av att skrota rymdfärjorna och bygga lite mer moderna farkoster, om de nu har sådana behov att åka ut i rymden.

Hur det än blir hoppas jag att han återkommer välbehållen. Det har inte alla gjort som åkt ut i rymden.

Andra bloggar om:
.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:14 FM | Google

Rättegångarna mot Saddam måste slutföras

Kom inte dödsdomen mot Saddam Hussein väldigt lämpligt med tanke på att det är kongressval i USA nu? Lite framstressat kanske?

Han dömdes för brott mot mänskligheten i samband med massakern mot byn Dujail 1982. 148 civila dog. Men hur blir det med alla andra pågende rättegångar. En som jag tycker är än viktigare är massakern på kurderna, offensiven i Anfal 1988. Borde inte den rättegången hållas innan han avrättas, så att kurderna får upprättelse? Varför ska den komma i skymundan och inte slutföras?

Vad som än händer, avrättning eller inte så kommer läget bli än mer spänt mellan sunni och shia-muslimer.

Jag är emot dödsstraff. Lås in honom istället på livstid och kasta bort nyckeln. Låt Saddam få sona sina brott resten av sitt liv i fängelse. Lite skillnad mot det lyxliv han varit van med tidigare. Det är nog än värre än att bli avrättad.

BTW - är detta inte lite "svågerpolitik"?

Andra bloggar om: , , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:29 FM | Google

6 november 2006

Tänk efter innan...

Jag fick en begäran att ta bort en persons kommentarer som gjordes i några inlägg 2004. Visst, det är väl okey - men det tog över en halvtimme att gräva fram dem och jag hoppas inte att mitt webhotell tycker att min databas "störde trafiken" under den tiden. Jag vill inte ha bloggen avstängd igen.

Jag tog inte bort själva kommentarerna utan bara hans efternamn, e-mail och länken till hans blogg. Det han skrivit var så in i vassen korkat att det måste stå kvar, annars är det ingen som förstår den efterföljande debatten. Han menade på att han även på sin egen blog skrivit lite väl elaka saker. Det är dock hans problem.

Ett tips!

Tänk efter innan "Skicka/Sänd" används.
Detta gäller både i mail, kommentarer och egna blogposter.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:11 FM | Google

4 november 2006

Fisk är nyttigt, men är det nyttigt för fisken?

Jag har börjat äta fisk fem dagar i veckan, det är bara på helgerna jag äter kött. Att producera kött är resurskrävande och det är den insikten som gjort att jag minskat min konsumtion drastiskt.

Jag tror inte att jag någonsin kommer att bli en vegetarian, Visst jag gillar grönsaker, men inte bönor och linser, dessutom tror jag inte att människan är skapt för att enbart äta vegetarisk mat.

Fisk är nyttigt. När jag var liten var argumentet att äta fisk att man blev intelligent. Om den argumentationen skulle hålla även i dag vet jag inte ;-).

En till två portioner fisk i veckan minskar risken att dö i hjärt-kärlsjukdomar med hela 36 procent, enligt en amerikansk studie...Hemligheten är de omega-3-fettsyror som kallas EPA och DHA. Därför är fet fisk effektivare när det gäller att minska risken för sjukdomar, och odlad lax är allra nyttigast eftersom den är så fet. Jämfört med vild lax innehåller den dubbelt så mycket omega-3.

Torsk äter jag inte, som en ren protest mot utfiskningen och de höga kvoter som fortfarande delas ut, samt den illegala handeln av tjuvfiskad torsk utom kvoten. Numera försöker jag läsa mig fram till vart fisken är fiskad/förädlad. Fisk från Island vill jag inte köpa sedan de nu återupptagit sin valjakt.

Jag äter ofta lax som är odlad i Norge. Men jag känner en viss tvekan då jag har läst att fiskodlingar förorenar vattnet runt omkring. Jag köper behändiga frysta portionsbitar. Jag är lite slö av mig eller rättare sagt, jag tycker inte om att laga mat.

Häromdagen läste jag att vi inte kommer att kunna äta viltfångad fisk och skaldjur bara inom bara några decennier. Allt på grund av överfiske, föroreningar i vattnet, algblomningar och att arter försvinner. Ungefär 30 procent av de arter som fångades kommersiellt på 1950-talet är i det närmaste utrotade i dag.

BTW - angående det jag skrev om i går.
5 enkla spartips för hemmet som sparar pengar och minskar klimatförändringarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:04 EM | Google

3 november 2006

Två bilder som säger en hel del om vart vi är på väg...

En bild säger ofta mer än en massa ord.
Dessa två bilder säger en hel del,
den ena tagen 1918 och den andra 2006.

Vart är vi på väg?
Jag är orolig, främst för mina barnbarn.
Men det är vi som måste agera. Nu!
Manjana-mentaliteten duger inte längre.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:37 FM | Google

2 november 2006

Obehöriga kan komma att avläsa dina kreditkort

Ibland leder utvecklingen framåt och underlättar vårt dagliga liv. Men i vissa fall oroar mig utvecklingen.

Främlingar med antenn kan avläsa kreditkort

RFID-vågen har nått kontokorten, och i USA har tiotals miljoner kreditkort redan försetts med dessa mikro-radiosändare. Hela idén är att korten därmed kan avläsas trådlöst med en antenn. Nu har en forskargrupp visat att vem som helst som kommer inom ett par decimeters avstånd kan läsa av ett kontokort som en annan person bär i fickan eller handväskan - och därmed identifiera vederbörande.

Försöket har genomförts av en institution som kallas Consortium for Security and Privacy vid det prestigefyllda amerikanska universitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT). Den nyfikne kan enkelt dölja utrustningen under rocken, närma sig personer och läsa av information som namn, kontokortsnummer och giltighetstid på kort som han eller hon bär på sig. Koden kan inte läsas av, men den avslöjade informationen räcker för att köpa varor på främlingens kortnummer i många nätbutiker.

Allt som behövs i utrustningsväg är en kreditkortsläsare och en radiomottagare. Apparaten som forskarlaget satt ihop är inte större än "ett par pocketböcker" och kostade cirka 1.000 kronor. De säger att de förmodligen skulle kunna bygga en andra version som inte är större än ett paket tuggummi och som bara skulle kosta 350 kr.

Den ekonomiska risken är dock inte det enda problemet. Bäraren av ett RFID-kort kan också bli identifierad av en främling utan att veta om det, exempelvis på tåg och bussar där det råder trängsel. I baren på en nattklubb kan uppvaktande män snappa upp identiteten på en kvinna de fattat intresse för, vilket kan bli början på så kallad stalking (förföljelse). Mindre nogräknade butiker kan sätta en antenn under disken och registrera sina besökare i syfte att bygga ett kundregister. Brevbärare och annan postpersonal kan läsa av kreditkort som befinner sig under postbefordran. Och så vidare.

Forskargruppen på MIT, som leds av professor Kevin Fu, konstaterar att RFID-korten skulle kunna skyddas med kryptering men att kontokortsföretagen inte har gjort det. I marknadsföringen, däremot, hävdar kontokortsföretagen att korten är säkrade med mycket hög kryptering.

"Trots de miljontals RFID-aktiverade kontokort som redan används [...] så är alla kort vi testat mottagliga för [...] attacker", skriver forskargruppen. Testerna har gjorts med 20 kort från Visa, MasterCard och American Express.

Kontokortsföretagen avvisar kritiken. "Det här är ett intressant tekniskt experiment, men inte något reellt hot mot konsumenter", säger Brian Triplett, en av Visas vice VD-ar. En av MasterCards högsta chefer, Art Kranzley, uttrycker saken så här: "Det här är nästan som om någon står upp i en biosalong och skriker 'Det brinner!' bara för att någon har tänt en cigarrett".

John Pescatore, som är vice VD för internetsäkerhet på analysföretaget Gartner Group, kommenterar säkerhetsavslöjandet så här: "Det här är ett klassiskt 'Vi förlitar oss på säkerhet genom att mörka - vem kommer att titta?' Sedan, ojdå! Så fort någon tittar så rullas säkerheten bort".

Länkar:
TV-inslag ABC.
Artikel i New York Times.
Artikel i The Register.
Forskargruppens rapport.

Jag har saxat informationen från senaste Big Brother Bulletinen som ges ut av Pär Ström.

Själv kan jag se andra faror. Skummisar sitter på Arlanda och scannar av vilka som reser iväg på en charterresa. Sedan är det bara att åka hem till dem och i lugn och ro rensa hemmet. Samma scenario kan vara att du sitter och äter en god middag i glada vänners lag och någon scannar av ditt kort och samma sak kan ske som i exemplet ovan.

Om och när detta kommer och att bli default så tänker jag ta mig en funderare på om jag överhuvudtaget ska ha ett kreditkort längre.

I samma nyhetsbrev (jag rekommenderar en prenumeration på detta) kan man läsa om detta nedan, Idg har en artikel om detta.

Företaget Spi Dynamics har visat en teknik för hur en hemsida kan se vilka andra hemsidor du tidigare varit inne på. Något som kan utnyttjas av exempelvis webbutiker.

Jag har redan javascript avaktiverat i min browser.
Det kanske inte är så dumt?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:42 EM | Google

Bloggtreklöver 106

Rosa Bloggen

Beas tankar

Solidaritetbloggen

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:17 FM | Google

Snökaos i går

Alla vet att vintern kommer varje år. Men alla tycks lika förvånade varje gång. I Stockhom var det rena rama kaoset på vägarna. Dubbdäck på bilarna var en bristvara. En del stod bara och slirade och kom ingen vart och stoppade resten av trafiken att komma fram. Jag har inte tid för byta till dubbdäck förrän den elfte november, men tills dess får bilen stå såvida inte vädret stabiliseras och väglaget blir bättre.

Kör försiktigt!

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 FM | Google

1 november 2006

Annica Tigers sexblog?

Skrattade gott när jag läste Stationsvakts blog om bloggarnas snusknamnattack. Jag skrattar ofta gott när jag läser hans blog, som jag tycker är en av Sveriges roligaste bloggar, han har verkligen glimten i ögat.

Annika/Annica betyder tydligen "har sex" på arabiska. Var det därför kamelföraren blev så till sig när han frågade efter mitt namn? Men när jag uttalar mitt namn på svenska så kan det väl inte förstås på arabiska? Eller? Hur som haver, inviter till lite kvällsamoré fick jag och två dromedarer som erbjudande för giftemål :). Jag tackade nej till bägge erbjudandena. B. skulle nog inte ha gillat att jag tackat ja till någotdera :-) misstänker jag.

Har sex Tigers Blog istället för Annica Tigers Blog?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:27 FM | Google

Regn i massor

Mycket regnande har det varit. I går kom det osedvanligt mycket på en gång och regnvattnet samlades i en enkelriktad tunnel jag passerade på väg hem. Jag kunde inte låta bli att stanna till och ta några kort.

Lite mycket vatten i tunneln

Jag stod kvar ett bra tag och kollade in de olika stilarna att tackla vattenmassorna. De flesta fegade och körde långt till höger, men en del brakade rakt igenom precis som om de tyckte det var kul. Lite som när en annan var liten och älskade att plaska i vattenpölar. Själv hade jag nog fegat, i alla med min bil som inte är så högväxt så att säga :-).

Tänk att så lite kan roa så mycket?
Att jag själv blev genomsur märkte jag inte.

Snön som skulle komma i natt har tack och lov uteblivit, frosten likaså. Men kör lugnt, det kan frysa på och bli ishalt på vägarna. Snön får gärna vänta. Jag har lite svårt att acceptera att vi nu befinner oss i november månad. Det låter så vintrigt....

Update 8:40
Nu snöar det som bara den.
Det är alldeles vitt utanför fönstret.
Kung Bore har anlänt :-(.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:44 FM | Google