« Ingen blogork! | Startsidan | Bloggtreklöver 108 »

14 november 2006

En del tjejers namn på sina bloggar

I förra inlägget var det någon som ställde en fråga om varför en tjejer ofta döper sina bloggar till typ "Världens mest ointressanta blogg" eller "Min lilla obetydliga värld" eller "Här händer ingenting" eller "Lilla jag i det blå". En ganska intressant frågeställning.

Är det fortfarande så att många tjejer följer gamla mönster och oskrivna regler om att en tjej ska inte ta för sig eller att de inte är vana att ta plats? Varför ska tjejer förminska sig och det de skriver? Blognamnet antyder ju på att de gör det, på ett eller annat sätt.

Oftast är det killar som skickar mail och föreslår sig själva till min bloggtreklöver jag kör ibland, mer sällan är det tjejer som puffar för sin egen blog. Ändå är ju grundtanken med bloggtreklövern att synliggöra tjejer och deras bloggar, jag har oftast med en kille för jämlikhetens skull. Detta har jag funderat över och om jag kopplar ihop det med frågan ovan så ser jag ett samband.

Ställ er upp alla tjejer!!
Ni är lika mycket värda!!
Ta för er, ingen annan lär göra det åt er.
Ta plats, annars tar någon annan platsen.

Mina tankar bär iväg till något helt annat. När en kille söker jobb hugger han ofta på annonser även om han inte uppfyller alla eller ens hälften av de kriterier som krävs eller har alla eller merparten av de meriter som arbetsgivaren spaltar upp som krav för att få tjänsten.

Tjejer däremot har jag fått för mig är mer försiktiga. De läser vad som krävs och tänker att om de inte uppfyller alla kriterier eller har alla meriter som krävs söker de inte jobbet. Någon annan som känner igen detta?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger november 14, 2006 6:56 EM