« Mobbning inget nytt fenomen | Startsidan | Gamla men nya bilder »

29 november 2006

Morgonfunderingar

Anders slaskar och julen braskar, Anders braskar och julen slaskar säger Bondepraktikan. Den säger även om det är mycket rönnbar så blir det en kall vinter. Med andra ord, om det nu fortfarande går att förlita sig på bondepraktikan, lär det bli en kall vinter. Mitt tips blir ett X, en lång och kall vinter som kommer att vara ända långt in på våren.

På tal om det jag skrev i går om mobbningsproblematiken i skolans värld så skrev jag även att detta förekommer på arbetsplatser. Ett bra exempel på detta är nog Bilds utfrysning av förre statssekreteraren på UD.

Lars Danielsson hade varit tjänstledig från UD sedan 1994. Den 9 oktober i år återupptog han sin tjänst på departementet. Då fick han av arbetsgivaren ett rum, en telefonlinje och en dator, och en skyldighet att stå till expeditionschefens förfogande. Men inga arbetsuppgifter och ingen lön. Därmed saknar han helt den livförsäkring som alla statsanställda har rätt till. Han har inte heller någon sjukpenninggrundande eller pensionsgrundande inkomst. Utrikesminister Carl Bildt, som för några veckor sedan offentligt antydde att UD nu utreder möjligheten att sparka Danielsson, vägrar att besluta om att ge Lars Danielsson en lön.

Jag kan nästan känna in hur fördjävligt det måste kännas. Utanförskap i kubik. Att inte vara delaktig. Även om en del kanske tycker att han "förtjänar" detta är det ingen ursäkt att bli behandlad så på sin arbetsplats.

Från det ena till det andra.

Bistånd ska gå till fattigdomsbekämpning och inget annat har FN tydligt sagt. Men moderaterna väljer att sänka biståndet bakvägen, de andra i Alliasen har inget att säga till om verkar det som. Tveksamt tycker jag.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger november 29, 2006 7:45 FM