Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

20/11-02

Blir en man – som blir rånad och nedslagen på gatan – utsatt för korsförhör typ:
– Var du utmanande "rikt" klädd?
– Brukar du ofta gå på gatan, utan något direkt ärende?
– Var du berusad?
– När, var och hur har du sex?
– Provocerade du fram bråket, det vill säga sade gärningsmannen emot?

Jag har nu aldrig varit på en rättegång, allra minst då en som handlar om rån och misshandel. Alltså har jag inte några referensramar alls att förlita mig på. Det jag har förstått av diskussionerna är att männen INTE utsätts för frågor likt ovan. Vart finns logiken? För kvinnor som utsätts för våldtäkt eller misshandlas får ofta genomträngande, skuldbeläggande frågor om deras utseende och beteende. Gärningsmannens dåd hamnar lite i bakgrunden. Varför?

Olika mansgrupperingar verkar ha samma filosofi. Det är kvinnans eget fel att hon misshandlas? Hon umgängessaboterar? Hon provocerar? Hon använder barnen som slagträ? Hon är inte socialt kompetent? Hon får i princip skylla sig själv eftersom vi har en konfliktdrivande rättslagsstiftning? Sin egen roll i det hela ser de inte eller vill inte se. Det är kanske tur i oturen att åtminstone andra gör det.

Jag fick ett sådant rart mail i går.
Jo...tillbaka till det jag skulle tala om, jo jag kan ju inte låta bli att läsa din dagbok ibland sedan du hjälpt mig så mycket med din HTML guide och även med svar på massor av frågor som jag skickat dig.Du är underbar!!! Att orka svara på alla mail så fort och att vilja dela med dig av dina kunskaper! Du skriver bra och tar upp aktuella saker som man bör tänka mera på och som bör få mera uppmärksamhet i samhället, vilket är bra. Du är viktig och kan göra skillnad eftersom så många läser din dagbok!!! Tack än en gång!!!!
Det sporrade mig. Jag har länge känt en leda. En upplevelse av att jag mest skördar skit. En känsla av meningslöshet. En känsla av att det spelar ingen roll. Men det kanske gör det?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
20/11-97
"Nu i samband med Kunskapslyftet så har många kommuner lättat på plånboken och anlitat s.k konsultföretag, mer eller mindre seriösa. Ja, ursäkta min formulering. Det finns seriösa företag men det är ju som sagt alltid de oseriösa som utmärker sig och märks. Det är en skam att våra skattepengar användes på fel sätt, det vore bättre om Komvux knöt till sig lärare och genomförde utbildningarna själva, dvs betalade marknadsmässiga löner åt externa lärare men behöll kontrollen och administrationen. Många av dessa konsultföretag är inte ett dugg intresserade av något annat än att hysta in stålarna." Jag tror att det har självsanerats lite i branschen.
Läs mer: =>

20/11-98
"Kom till jobbet igår morse och skulle fortsätta att jobba med on-line manualen. Kliade mig i huvudet för bara hälften av filerna fanns på Iomegan samt de gick inte att öppna. Två dagars jobb åt skogen? Läget aningens dystert. Körde en chkdsk och på något mirakulöst sätt kunde jag återskapa och laga ALLA filer med lite trix, även de som alltså inte ens syntes. Dagen var räddad! Man är beroende av datorernas välvilja må jag säga. Egentligen är det hemskt." Minns paniken jag kände än i dag. Två dagars jobb åt helskotta. Det var ingen rolig känsla.
Läs mer: =>

20/11-99
"Jag har ingen respekt för läkare." Nej, minsann. I mina ögon är det ett under att inte fler dör av felbehandlingar :).
Läs mer: =>

20/11-00
"Hur kan man misshandla modern som bär på sitt eget barn? Vissa extrema mansgrupper hävdar ju att att det BARA är hämndlystna umgängessaboterande mödrar som får sig en välförtjänt vinge då och då samt i alla andra fall är det falska anmälningar (90%). Ursäkta ironin." Logik i kubik!
Läs mer: =>

20/11-01
"Jag har aldrig lyckats sätta mig in i varför H&M:s julkampanj orsakar rabalder varje år. Underkläder säljer man bäst genom att exponera dem. Här faller det naturligt att visa modellerna i bara underkläderna :), till skillnad mot bilar och motorsågar som man försöker prångla via sexiga bikinibrudar. Jag har ännu aldrig sett liknande konstellationer IRL. Det jag själv erinrar mig emot är det slentrianmässiga valet av modellerna på H&M:s stortavlor. Jag skulle gärna se lite mer vanliga, lite äldre modeller - sådana stora massan kan identifiera sig med. De underkläder som exponeras kanske inte alltid passar den ändock stora målgrupp de utgör. Men upprörd? Nej, det finna andra saker att lägga energi på. Men däremot ser jag inte ned på dem som ids uppröra sig. Säkerligen känns det viktigt för dem. Jag läste att en statsvetare hade sin egen teori om huru detta rabalder uppstod. David Mohsen menade på i Aftonbladet att:
– Radikalfeministerna är bara arga för att ingen tjej som visas på reklampelarna, filmer eller andra mediakanaler påminner om hur de själva ser ut.......De flesta av feministerna är ju inte snygga. Det är det som bränner i deras själar.
Men hallå? Vilken argumentering? Mer kanske brist på argument? Varför ska det alltid dras fram, som en slags förklaringsmodell, att feminister måste vara fula och deras agerande beror på bitterhet sprungen ur fulhet, ja, rent av skär avundsjuka? Snacka om att upprätthålla gamla cementerade könsfördomar. Detta visar bara hur djupt könsrollerna sitter. Vi kvinnor blir bedömda på ett annat sätt än män, via vårt utseende. Hur nu utseendet kan ha något med åsikter att göra?"
Feminist! Javisst!
Läs mer: =>

Mäns uppfattning om en modern rodeo:
Ställ kvinnan på alla fyra, sätt på henne bakifrån.
Ta tag i hennes hår, luta dig fram och viska:
"Din syster gillar också den här ställningen."
Håll dig kvar i åtta sekunder.

19/11-02

Först det roliga!
Jag klev på 21.44-pendeltåget vid Karlberg. Jag satte mig tillrätta i en hörna. Jag började gräva i ryggan och skulle leta efter min pocketbok. Kvinnan mittemot gjorde något som innebar att jag tittade på henne. Jag tittade en gång. Jag tittade två gånger. Ett igenkännande leende bröt ut. Fia! Fia från den gamla gode tiden då jag jobbade på Televerket (numera Telia), sisådär femton år sedan. Det var kul. Vi bubblade hela vägen till Jakan, där hon skulle av. Minnen! Jag bad henne hälsa till Helen. Rara och söta Helen, som jag själv var riktigt elak emot – rent av hemskt elak. Nu i efterhand förstår jag varför. Hellre överge än överges. Men det är ingen ursäkt.

Sedan det mindre roliga.
Det är sällan jag blir arg. Jag är en ganska timid person. Men i går morse fick jag ett mail som gjorde mig rent av rabiat. Inte på brevskrivaren dock – gudförbjude. Ilskan har delvis runnit bort. Antagligen och tyvärr börjar jag kanske bli härdad? Internet är en gudagåva. Nästan jämt! Visst, Internet är bara en spegel av samhället. Men på något sätt blir allt stundtals så koncentrerat. Vad är det för hämningar som folk verkar lämna bakom sig när de kopplar upp? Vad är det som driver en del? Är de likadana IRL?

En del uppför sig som riktiga grisar på nätet

Jag har varit uppkopplad sedan i början på 1996. Det är mycket vatten som runnit under broarna sedan dess. Jag har upplevt de mest underliga saker på nätet. Ibland har det varit nästan overkligt. Kontrasten mellan IRL och URL är stor.

Jag har blivit dödshotat ett antal gånger. Det är inte speciellt kul att få "Du ska dö"-mail, allrahelst om man inte begriper varför man ska gå hädan, eller att få mail med uppmaningen att hålla käften; om så inte sker ska brevskrivaren komma förbi och hälsa på med en pistol i näven.

Jag har upplevt en mängd telefonsamtal som varit förknippade med nätet. Ofta med ingen på andra sidan luren. Men de är inte värst. Jag kommer aldrig att glömma killen som ringde upp och använde en röstförvrängare. Det gick inte att höra att det just var en liten 11-åring som var på andra sidan luren. Det var några skrämmande samtal, innan jag kopplade på spårning via Telia. Den killen blev utan veckopeng x antal veckor. Jag blev lättad, men samtidigt fruktansvärt förbannad. När jag var liten så visst busringde vi till herr Storm och uppmanade honom att hålla i hatten. Typ! Värre än så var det aldrig.

Hat-mail har jag fått en hel del, likaså hatinlägg i diverse forum. Det kan jag ta. Tycker folk att jag är en djävla fitta, nazifeminist, manshatare alternativt en sliten gammaltacka så är det väl deras rättighet att få tycka det. Men ibland förstår jag inte vitsen med det hela, det måste erkännas. Varför de måste "tycka" just på min hemsida är en gåta. Någonstans går gränsen, även för mig.

Det jag har lite svårare att föredra är att folk anklagar mig för att vara kriminell. Helt utan orsak, bara i syfte att misskreditera mig. Jag är ingen hacker eller någon som sysslar med dataintrång. That´s it!

Jag har signats på hundratals mailinglistor, utan att ens veta om att de funnits. Jag påstås ha gjort inlägg, i debatter och diskussioner jag inte ens kände till. Folk har sänt mail i mitt namn. Jag har blivit mailbombad. Det var inte speciellt roligt när man – som jag – är uppkopplad via modem. Det var många mail och det tog lång tid att ladda ned dem. Jag har fått virusmail á la masse och framförallt har många roat sig med att försöka få mig att klicka på diverse bifogade filer, som har innehållit exempelvis Netbus och andra små roliga bus. Sorry babes.

Jag har "hängts ut" på en anslagstavla via en nakenbild av en skrevande kvinna. Postaren hävdade med bestämdhet att det var jag som låg där. Nå, det var så uppenbart att knappt någon trodde på det. Men det var inte roligare för det.

Jag har sett och hört om andra som drabbats. En kvinna fick sin gästbok hackad med tre blaffiga porrbilder. Två av dem föreställde en kvinna som kletade in sig i bajs, samt en bild på när någon sket henne rakt i ansiktet. De låg kvar hela helgen då hon inte kom åt servern och kunde ta bort dem. Jag kan förstå hur hon kände det. Jag har sett små barns gästböcker kloggas igen av porrbilder och annat sexuellt tjafs. Hur moget är det att ge sig på barns hemsidor? Eller som i går. Något ljushuvud kloggade igen min gästbok med gggggggggggggggggg-tecken så att filen blev 2.3 MB stor. Moget!

Jag har sett barnporr på nätet. Jag får många urlar av förtvivlade människor som råkat hamna på fel sida och de vet inte riktigt hur de ska hantera det hela. Den värsta upplevelsen var att se ett spädbarn spetsas av en vuxen mans kuk. Allt sådant hänvisar jag numera till anmälningsformuläret på Rädda Barnens hemsida.

Andra sänder mig urlar till hemsidor som hänger ut andra eller dem själva. De ber om råd och vad kan jag råda dem till? Inte mycket kan tyckas. Jag förstår deras förtvivlan.

Jag får mail om hemsidor som innehåller vidrigt material. Det är förvånansvärt vad en del väljer att exponera på sina hemsidor. En del bilder har jag haft mardrömmar om, långt och länge efter besöket. Jag undviker själv att klicka på alla "Kolla här"-länkar som cirkulerar på mailinglistor. Jag förstår inte och har aldrig förstått vitsen med att drägla över bilder föreställande döda lik, ruttnande kroppar, vatten-lik, sprängda huvuden, avskurna kukar och/eller bilder på folk som förolyckats i trafikolyckor, självmord eller fall från hög höjd. Jag mår bara illa. Dels för deras skull. De som exponeras på detta sätt. Ska de inte ens få vara ifred när de är döda? Dels även för barn och ungdomar som lockas att kika på dessa bilder. Det _kan_ inte vara nyttigt, varken för kropp eller själ.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
19/11-97
"Jag lyckades *supa* bort alla förmiddags-mail i en enda liten knapptryckning." Tänk så fel det kan bli ibland.
Läs mer: =>

19/11-98
"Smulan vägrade göra ifrån sig igår morse - tänk att det alltid är så de dagar jag vet att jag ska vara borta länge :(. Men gumman lilla hade fixat det galant." Ja, det är ett bekymmer.
Läs mer: =>

19/11-99
"B. är inte så förtjust i min idé om att skaffa en dylik och vad hundarna skulle ha för synpunkter på det kan man bara gissa sig till *skrattar*. Men jag älskar grisar - dock ej fyllesvin." Det blev ingen mini-gris.
Läs mer: =>

19/11-00
"Robinson, vilket skämt. Johan bortröstad - han som antagligen skulle vunnit om någon rättvisa funnits :)." Var väl inte mycket bättre i år. Martina åkte bort i första programmet. Tråkigt!
Läs mer: =>

19/11-01
"Jag minns när vår nya justitieminister tillträdde. Jag hade delade känslor eftersom jag var osäker på hans kunskap och engagemang gällande våld mot kvinnor. Den frågan har han dock behandlat med bravur. Jag skulle vilja påstå att han gör mer nytta än vad någon kvinna skulle kunna göra på den posten, eftersom han är man. Vem kan påstå att han är en manshatare? En nazifeminist? En med livmoderna mellan öronen? Nej, en elogé till Thomas Bodström som bevisligen har påvisat att han är en man med *stake*, en man med integritet och ett stort engagemang. Det måtte svida i vissa kretsar? Det hoppas jag verkligen att det gör. Kanske, kanske, kanske kan det ge vissa personer signaler om att de kanske är helt fel ute? Nu har han kommit med ett förslag till tillägg i lagen om besöksförbud om att män som misshandlar ska få en månads besöksförbud i sitt eget hem. Nu krävs det häktning för att få denna effekt. En bra start.
– Barnen är en bortglömd grupp, säger justitieministern Thomas Bodström i denna artikel. Så rätt, så rätt. När ska barnen oxå betraktas som brottoffer. Varje dag misshandlas minst 50 kvinnor i Sverige. De blir hotade, förnedrade, trakasserade, slagna och nedtryckta av sina män. För att skada kvinnan händer det ofta att mannen ger sig på kvinnans svaga punkt - barnen. Det kan du läsa om i denna artikel, "Nu djävlar berättar du sanningen!" skrek han till mamman. Jag har andra exempel, som sällan nämns i pressen. Gud allena vet, hur många husdjur som får ta stöten. Jag har hört alldeles för många berättelser om hur många hundar som skadats/fått sätta livet till bara för att mannen velat hämnas, då de vetat vilken smärta det skulle komma att åsamka kvinnan."

Läs mer: =>

Dårar och styvsinta män fyller advokatens ficka.
Eng. ordspråk

18/11-02

Det kom då en dag då jag insåg
att låten "The ballad of Lucy Jordan"
av Marianne Faithfull
lika gärna kunde handla om mig.

At the age of thirty-seven she realised she’d never
ride through Paris in a sports car with the warm wind in her hair.
So she let the phone keep ringing and she sat there softly singing
little nursery rhymes she’d memorised in her daddy’s easy chair

Men å andra sidan. Det finns mycket att glädjas åt. Jag lever. Det gör inte den lilla skatungen jag upptäckte på gräsmatten i går. Den hade ramlat ur boet (ja – ni läser rätt) och föräldrarna vimsade oroligt runt i luften ovanför. Ur led är tiden när de har ungar så här sent. Fågelungen kunde inte gå, benen var skadade. Jag lyfte upp den på taket på en av redskapsbodarna så att den skulle vara ifred för grannarnas kattrackare. Där satt den hela söndagen. Den kikade hela tiden upp mot skyn, efter sina föräldrar. När det var dags att kura skymning så var den död. B. grävde ned den bredvid Buster.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
18/11-97
"Lite respekt bör man ha för människor, fast eftersom det gäller en tjej så skit samma, eller???????"
Läs mer: =>

18/11-98
"Nazisterna har speglat och förvrängt en sajt om Förintelsen. Nåja, visar mer på IQ fiskmås än en lyckad ombeskrivning av historien. Ingen kan förneka till att det skedda, det hemska och ofattbara. Ingen kan kompensera det som skedde. Men vi kan lära oss av historien och gå vidare, samt försöka undvika att liknande strömningar får ta så stor plats i världshistorien igen. Men och därför blev jag så förvånad ... i det tysta sker något nu, i våra tider som för mig är lika ofattbart. Israelerna håller på att forska fram ett biologiskt stridsmedel mot araberna, ja du läste rätt. Byggt på genetik så att viruset bara ska angripa dem av arabiskt ursprung och skona israelerna själva. Läste detta i helgen och var tvungen att läsa två gånger för att förstå vad jag läste. Vad gör storebror USA åt det då? De har väl inte tid just nu när de *näpsar* Irak. Men varför ska Irak inte få göra det som Israel gör eller rättare sagt tvärtom - ingen borde få syssla med sådant här i modern tid. Sedan tror jag att USA har svårt att vara speciellt kritisk mot Israel med tanke på vilken roll USA spelade i tillkomsten av landet. Det är ju en historia i sig, förstår inte hur de resonerade? Att slänga ut andra människor för att skapa ett nytt land. Ungefär som att be alla skåningar flytta till ett annat landskap eftersom danskarna en gång i tiden *ägt* Skåne och vill ha tillbax det." Vad hände med detta biologiska vapen?
Läs mer: =>

18/11-99
"Ha en bra dag! Take care! Ge dem du gillar en kram :) och alla andra ett vänligt leende."
Läs mer: =>

18/11-00
"Jag tror ju på dialog så jag försökte delta i diskussionerna, men av någon anledning kändes det som om jag var en Tiger i lejonkulan. Jag kan iofs förstå det, somliga där bär på ett genuint kvinnohat och alla som inte håller med dem sorteras tydligen under samma kategori - nazifeminister, rasister och manshatare. Tråkigt, för jag anser att mansrörelsen (utom då vissa extrema varianter) behövs som en motvikt till kvinnorörelsen. Jag hann kika lite i arkivet. Jag fick stundtals kalla kårar - ömsom vin och ömsom (avlopps)vatten samt en känsla av att alla nog inte var riktigt sanningsenliga." Detta ovan gällde mailinglistan – Pappalistan.
Läs mer: =>

18/11-01
"Ha en trevlig söndag!" Måndag?
Läs mer: =>

– Mannen: Jag vet inte varför du har behå, du har ju inget att stoppa i den?
– Hustrun: Du har ju kalsonger, eller hur?

17/11-02

Jag förstår inte varför jag får massa skäll för mina roliga historier (oftast om män). I går fick jag ett mail med ordalydelse:
E de ni som mobbar män?? Sluta upp me dom fasonerna genast. Feminister suxxz......tack o hej levferpastej

Nu finns det en hel bok fylld med dessa roliga skämt. Nej, det finns två. "Det svaga könet", skriven av Frida Ekberg på Wahlströms förlag. "Kvinnohumor" av Lasse Anrell på Ordupplaget. Gissa om jag slet ned dem bägge två i kundvagnen :). Jag har läst! Jag har skrattat! Jag har smålett! Jag har flinat! Men inte hatar jag män för det. Tvärtom.

– Kan jag åka och handla så här?
– Ja, varför inte?
– Men ser du inte? Jag har långkalsonger på mig istället för långbyxor.
– Nej, då kan du ju inte åka så. Fattar du väl!

Man ser bara det man vill.
Det man inte ser mår man inte dåligt av.
Jag brukar softa hemma iklädd mjuka, mörkblå långkalsoner, gosiga raggsockor, tofflor och en varm tröja. Så även i går morse. Jag fick för mig att jag skulle åka och storhandla på Coop Forum i Kungsängen. Jag slängde på en jacka ovanpå alltihopa. Funkade bra tyckte jag. Snabbt och smidigt. Det tyckte B. oxå, ända tills jag uppmärksammade honom på detta faktum. Jag tror faktiskt inte det var någon i affären som såg att det var långkalsonger jag bar. Det som kanske väckte lite uppmärksamhet var mina tofflor :).

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
17/11-97
"Läste i tidningen igår om hur folk jagar och dödar de få svenska vargar vi har i Sverige. Det var en bild på en varg som hade dödats av en galen bilist. Bakbenen krossade, ena ögat utsprängt och vargen hade i förtvivlan och desperation tuggat sönder och svalt ena framtassen. Jag GRÄT FLODER, över vargens öde och människans enfald samt grymhet. Vilken död, det förtjänar ingen varg. De är förresten inte farliga!!! Jag är mer orolig över att möta en björn när jag traskar i skogen." Inget berör mig så mycket som när barn och djur far illa.
Läs mer: =>

17/11-98
"Hade bråttom, fastnade och drog sönder blixtlåset i favoritjeansen. Äger ingen symaskin och bara 3 knappnålar :). Slaktade ett par gamla jeans, efter mycket strul fick jag loss blixtlåset och sydde dit det på fri hand i byxorna under mycket pustande och stånkande. Hur kvinnlig är man då på en skala från noll till tio? Hatar att sy! Förspilld kvinnokraft brukar jag skämtsamt säga...Det finns tjejer som är systemadministratörer, tjejer som är skitduktiga på Unix, tjejer som kan programmera byxorna av killarna, tjejer som är otroligt duktiga på grafik och bildbehandling, tjejer som är urskarpa projektledare, tjejer som kan göra sajter som kan göra vilken kille som helst avundsjuk, tjejer som är duktiga nätverkstekniker, tjejer som har både verbal och skriftlig journalistisk begåvning samt verkar inom IT och tjejer som är dugliga arbetsledare inom IT-branschen. För att killar som han ska se detta måste tjejerna köra reklamsnuttar i TV:n? Springa omkring med namnskyltar som även anger vad just de är bra på? Skriva om dem i tidningen? De kanske inte gör lika mycket väsen av sig som en del killar men måste man det? Räcker det inte bara att göra ett fullgott jobb? Jag accepterar killar som väljer traditionellt kvinnliga yrken och respekterar dem. Inte hävdar jag att tjejer med automatik är bättre barnvårdare, sjuksköterskor eller *you name it*. Var och en väljer vad de vill syssla med och bör uppskattas efter prestation och inte efter kön. Den dagen vi har nått det kan vi snacka om jämställdhet." Lång drapa (kortad ovan) föranledd av en krönikörs påstående att IT-branschen är killarnas spelhalva.
Läs mer: =>

17/11-99
"Men vad gör man? Jag känner att orken/tiden/viljan inte räcker till. Framförallt nu när jag in facto själv på fritiden försöker driva ett eget litet företag. Jag känner lite som om jag konkurrerar med mig själv :) om jag ger gratis konsulthjälp till folk som in sin tur planerar att tjäna pengar. Jag har inget emot att hjälpa nybörjare med deras frågor, det har jag gjort i alla år och tänker fortsätta med. Men någonstans måste jag börja dra gränsen. Det är tamesjutton inte lätt :(." Ja, vad gör man? Att dra gränser är aldrig lätt.
Läs mer: =>

17/11-00
"Det är mycket man inte skulle vilja se. Inte vilja höra. Inte vilja veta. Inte vilja uppleva. Inte vilja förstå. Inte vilja acceptera. Inte ha en aning om. Livet skulle bli sååååååååååå mycket enklare då. På sista tiden har det varit mycket av den sorten. Människans ondska, idioti, brist på empati är ibland ofattbar och för mig oförståelig. Därför tror jag inte på en Gud. Igår knäppte jag på TV strax efter 17.00 och hamnade mitt i ett inslag på Aktuellt som handlade om hur djuren behandlas i Europa - vårt kära EG som så många varit så djävligt kåta på att tillhöra. En man hade *wallraffat* på en boskapsmarknad. En film visades hur djuren behandlades. Slag. Knuffar. Grovt våld - för att få dem att gå framåt. En ko hade skinnflåtts på ena flanken pga detta. Men det allra, allra värsta var sekvensen med ett liten pojke - c.a 8 år - som ursinningslöst slog - slag efter slag - med ett koppel på en liten kalv som låg liggande på golvet. Det gjorde ont inombords - för kalvens skull. Det väckte en enorm ilska - mot pojken, samt de vuxna som bara passerade förbi och verkade inte ens bry sig. Hur ska ett barn veta att han då agerar fel? Eller sitter empati i generna? En del kanske saknar det redan från start? En psykopat? Rättshaverist? Hur ska den pojken bli som vuxen? Ett okänsligt monster? Stackars hans kommande barn och maka. Den som inte har empati för djur kan knappast ha det för andra människor. Usch - jag ångrade att jag råkade slå på TV:n. Detta brände sig in på mina näthinnor." Hörde häromdagen att det inte blir åtal för detta ovan. Myndigheterna kan inte använda filmerna som bevis i rätten eftersom de var smygfilmade. Men hallå? Moment 22!
Läs mer: =>

17/11-01
"Smulan äter som bekant allt hon kommer över. Inget förvånar mig numera. Jag undrade faktiskt igår om hon inte hade satt i sig mina glasögon :). Jag var iväg en sväng och när jag kom hem fick jag leta, leta och leta efter dem. Ingenstans fanns de. Alla upptänkliga ställen genomletades, kylskåpet :), duschen, badrumsskåpet, alla bordsytor, datorrummet dammsögs in i detalj och jag hittade dem inte. När jag var på väg att ge upp så fick jag syn på dem på köksgolvet bredvid köksbordet, så fint ihopvikta. Hur de hamnat där lär förbli en gåta. Rena rama turen att varken jag eller någon av hundarna trampat sönder dem. Tänk vad beroende jag har blivit av mina glasögon. När jag på mödravårdscentralen skulle fylla i en blankett såg jag inte ens i vilka rutor jag skulle fylla i, texten var för liten. Nej, jag är inte gravid :). Jag var och tog cellprov." Synen är inte som förr. Inget kanske är som förr?
Läs mer: =>

Tio skäl att tro att datorer är av det manliga släktet.

1. Vanligtvis gör de vad du ber dem om, men de gör aldrig mer än det du bad om och de skulle inte själva ha kommit på tanken att göra det.

2. De stänger ner så snart du tror att du har lyckats etablera en fast förbindelse.

3. De blir förlegade efter bara ett par år och behöver bytas in till en nyare modell. Vissa användare anser emellertid att de har investerat så mycket i den gamla modellen att de känner sig tvingade att behålla den trots att den är undermålig.

4. Det är alltid nödvändigt att ha en backup.

5. De gör vad du vill bara du trycker på de rätta knapparna.

6. De verkar okey, tills du fått hem dem.

7. De har tillgång till mycket data, men fattar ändå ingenting.

8. En bättre modell finns alltid runt hörnet.

9. För att få deras uppmärksamhet måste du sätta på dem.

10. Storleken har betydelse.

16/11-02

Man ska inte gråta över spilld mjölk. Det är ett faktum. Men visst kan jag fundera på ibland hur livet skulle ha gestaltat sig om jag hade gjort andra val under resans gång. Vad är det som avgör, egentligen? Slumpen? Ödet? Eller är det alltid ens eget val? Jag själv är mycket för att lita på ödet (en bakomliggande makt som på ett opåverkbart sätt styr alla händelseförlopp i världen), eller kalla det slumpen (slumpmässiga omständigheter som inte kan förutses eller kontrolleras). Det som sker, det sker. Det kanske är fel tänkt av mig. Tänk om! Tänk om jag hade valt på annat sätt? Tänk om jag sagt annorledes? Tänk om jag gjort annorlunda? Hur hade det blivit då? Vad hade hänt istället? Hade något annat hänt istället? Hade det blivit annorlunda? Många frågor och inga svar.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
16/11-97
"Att ha tre så stora hundar som jag har är för det mesta mysigt, de är så kramgoa och underbara! Att ha hund ger en ett annat perspektiv på tillvaron. Men ett aber finns! Det gör mig fruktansvärt begränsad och instängd. Att flytta till en lägenhet med dessa tre bjässar är hart när omöjligt." Jag saknar Nalle. Lilla bubbegubben.
Läs mer: =>

16/11-98
"Mina så strategist utplacerade små råttfällor var vittjade men ej utlösta. De är inte dumma de små liven." Nej, de är rent ut sagt smarta de små liven.
Läs mer: =>

16/11-99
"Jag håller på att driver min dator till vansinne *skrattar*, den hämnas lite med mig på olika sätt. Datorn avinstallerar vissa funktioner hux flux, den går ej att stänga av på vanligt sätt och jag vete sjutton vad den ska hitta på nästa gång. Något instabil med andra ord. Tur att jag nyligen har kört en back-up och bränt på en CD. Windoze är ju som det är." Datorer är som de är.
Läs mer: =>

16/11-00
"På tal om dumma och kloka hundar...Jag är böjd att instämma i att Afghanhundens rykte är felaktigt. En hund som vägrar se det meningsfulla i att apportera en träpinne i tid och otid måste vara intelligent :). New Foundlandshundarna kom först på 33:e plats. Då har de aldrig träffat Smulan. Från det ena till det andra, en artikel i AB som måste ha glatt somliga :). Dock tror jag att de missade en vital mening i artikeln. Samt jag saknade om jag får gnälla lite :) - källhänvisning.
Fortfarande gäller sanningen att männen tar till grövre våld som ger upphov till skador. Den kvinnliga aggressionen visar sig istället i form av knuffar, örfilar, kastade saker.
Inte för att jag föringar en knuff, men jag jämför den absolut inte med en rak höger/ett strypgrepp - jag ser en viss nyansskillnad. Jag tycker det vore intressant om en liknande undersökning kunde göras i Sverige - allt för att få en mer nyanserad debatt. En annan rolig vinkel av det hela kan göras :). Somt och somliga män skyller på att det är kvinnan som provocerar och att det är hennes fel att hon blir misshandlad. Kan kvinnan göra detsamma? Se anteckningarna 12/11 - kan man skylla på att det bara gäller män med dålig social kompetens som blir misshandlade? Ursäkta ironin - men jag kunde inte låta bli. Visst är det ett allvarligt ämne - tråkigt vem som än drabbas."

Läs mer: =>

16/11-01
"Jag satt på pendeltåget och överhörde en konversation igår. Det var en kille som hade klippt sig och tjejerna runt om fällde diverse kommentare: Ursnyggt! Skitballt! Asläckert! Vrålhäftigt! Supercoolt! Svenska språket har utvecklats, minst sagt. Det är bra, tänk om vi alla skulle tala samma slags språk som på 1200-talet. Tänk om vi inte skulle tillåta låneord eller nya former av svenska ord. Vad tråkigt det skulle bli. Men ibland undrar man ju hur exempelvis nya sammansatta ord bildas....Sammansättningarna är tämligen ologiska tycker jag. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal :)." Missa inte programmet "Värsta språket" på torsdagar!
Läs mer: =>

Den nyblivna hustrun säger morgonen efter:
– Du är en otroligt dålig älskare!
Mannen svarar:
– Hur kan du säga något sådant efter bara trettio sekunder?

15/11-02

Jag läste en bra ledare av Ann-Charlotte Marteus.
-----
Mansjouren Riks, exempelvis, får talibanerna att framstå som broderande proggtomtar.
-----
Jag misstänker att en och annan tog raden ovan som en ren parodi på Roks. Jag gjorde det i alla fall. Till en början. Men det finns tydligen något som heter Mansjouren Riks (http://mansjouren.nu/riks/SvarMansjourenRiks.pdf) och det verkar vara ett befogat omdöme som fälldes i Expressen. Tanka gärna hem pdf-filen. Jag garanterar en intressant läsupplevelse. Den ena mansgruppen verkar vara värre än den andra. Vad sägs om detta citat nedan. Ska vi införa stening i Sverige? Ordet "välgörare" får mig att fundera på om det bara kanske är kvinnor som ska stenas?

Vi bör i stället se över vår lagstiftning när det gäller sexualmoralen i samhället. Landsförräderi och spioneri straffas ju hårt av myndigheter. Äktenskapsbrott är av samma karaktär, dvs brist på lojalitet, och borde således regleras i lag under samma premisser, särskilt som det ofta gäller svek och bedrägeri mot välgörare.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
15/11-97
"Vi ställer så höga krav på oss, inte helt obefogat tyvärr! Ofta måste man som kvinna vara dubbelt så bra, dubbelt så duktig som vilken kille som helst för att överhuvudtaget synas och höras samt respekteras för vad man gör. Konstigt?" Är det inte underligt?
Läs mer: =>

15/11-98
"Tja, i mina ögon är pengar inget bekymmer, varför bry sig om sådant som finns? Vore bättre att grunna på det som saknas istället. Fast sånt går ju inte att köpa för pengar, så var det med den saken. End of discussion!" Allt kan inte köpas för pengar.
Läs mer: =>

15/11-99
"På förmiddagen var det strålande sol (men kallt), bilen fick vinterskorna påsatta och det kändes nästan i tidigaste laget. Sen eftermiddag kom årets första snö. Snacka om timing :)." Snö! Burrrr!
Läs mer: =>

15/11-00
"Ha en bra dag!" Ha en bra dag i dag oxå! Som alla dagar.
Läs mer: =>

15/11-01
" Jag läste en artikel i Computer Sweden som tog upp problematiken med att det finns så få kvinnliga IT-chefer. Det är inte, som kanske en del vill påskina, att kvinnorna inte har kompetensen för detta. Det finns ett osynligt glastak, vilket många kvinnor har svårt att tränga igenom. Orsakerna till att denna osynliga gräns finns är bl.a. könsdiskriminering, stereotyper och en allmän (felaktig) uppfattning om att kvinnor skulle vara okunnigare än män. Det som slog mig mest, när jag läste artikeln, var att män och kvinnor inte ser på problemet med samma ögon. En kort enkätfråga var: "anser du att det finns karriärhinder för kvinnor inom IT". Svaren, fördelade på könen, var diametralt motsatta. 62% kvinnor svarade att de ansåg att det fanns hinder. 60% män svarade att de ansåg att det INTE fanns hinder. Den ekvationen går inte ihop. Kvinnan kommer från Venus, mannen från Mars?...Gwyneth gör en riktigt fet roll i sin kommande film. Shallow Hal. Denna rubrik ovan i Expressen ansågs nog vara putslustig. Hmm... Hon spelar i sin nästa film en kvinna som väger 130 kilo, med en speciell kostym som lägger till alla extra kilon på hennes annars så smäckra kropp. Hon menar på att de som dömer ut tjocka har själva problem. Reporten frågade henne, en sista fråga, om nu inte utseendet spelar någon roll, om hon trodde att Brad Pitt skulle ha inlett en relation med henne om hon vägt 130 kilo. Gwyneth tystnade och svarade sedan tyst: – Jag vet inte.... En annan fråga jag skulle ha ställt om jag varit sagda reporter hade varit given, klockren. Har du *dejtat*/haft förhållande med kraftigt överviktiga män? Jag undra sa flundra om gädda är en fisk....vad Gwyneth skulle svarat?" Tvära kast. Men ändå så lika.
Läs mer: =>

Var och en kan missta sig, men endast
dårar framhärdar i sin villfarelse.
Cicero

14/11-02

Vintern är här. Redan? Jag skrattade när hönsen släpptes ut i går. De har aldrig sett snö förut. De har aldrig känt snö förut. De försökte ta sig fram på ett ben i taget. De såg lite likt ut en katt som inte vill bli blöt om tassarna. Lite svårt när de nu bara har två :) ben. Men efter ett tag vande de sig. Hungern och törsten drev på. Smulan däremot gillade läget. Vem annars? Själv är jag inte riktigt mentalt förberedd för snö och kyla. Det är likadant varje år.

På tal om katter. Denna websajt http://www.bonsaikitten.com/ är inte på riktigt. Får du mail om detta och uppmanas att skriva på diverse protestlistor, surfa till http://www.urbanlegends.com/ulz/bonsai.html. Radera mailen. Sänd dem inte vidare. Eller sänd länken ovan till den som skickat mailet till dig.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
14/11-97
"Övrigt, mitt intryck av MSIE 4.0 så här långt är tummen ned." Tänk att jag i alla år har hållt mig till Netscape.
Läs mer: =>

14/11-98
"Idag fyller min moster 50 år, hon är alltså bara 5 år äldre än mig och vi bor i samma stad. Stor mottagning - men inte har jag fått någon inbjudan *ler*. Symptomatiskt! Jag bryr mig inte nuförtiden, men det ger ju ingen större släktkänsla och odlar *utanförskapet* som redan finns sedan gammalt. En rebellisk tonåring blir tydligen aldrig gammal och stadgad :)." Nå, snart fyller jag femtio :).
Läs mer: =>

14/11-99
"NÄTET *SUGER OCH TÄR*, mer än vad det ger just nu!" Idiotiska mail och annat tjafs kan få vem som helst att krokna.
Läs mer: =>

14/11-00
" Annars är ju *trial and error* bästa metoden när man ska lära sig något - men då utan stressfaktor 10 - tack. Jag har ingen på jobbet att fråga om jag fastnar och det är inte kul." Tele2s webmail. Ja, där har inte mycket hänt sedan dess.
Läs mer: =>

14/11-01
"– Är jag en människa, frågade ett av barnen. Ja, man kan ju undra vilken syn förövarna har på sina offer? Dessutom kan man undra vilken syn rättsväsendet har på barnen. Det kanske är som en polis sade: – Det är ingen status att utreda detta. Häftiga mord och rån är roligare att utreda som polis. Eller som en annan person nämnde, det är en stor mängd brott som aldrig kommer till kännedom. Barnen törs inte berätta, inte ens om det finns videobevis. Åklagarna lägger ned för tidigt, ibland innan de ens har hört den misstänkte förövaren. Vad är barnens röst värda i det sammanhanget? Som en annan sa, det är i princip tre saker som orsakar att c.a 5% av de anmälda brotten av sexuella övergrepp mot barn leder till åtal. Yisses Amalia, tänk om beviskravet var lika högt i alla andra brottsmål. Varför tas inte barnen på allvar?" I Sverige görs varje år mellan en och två polisanmälningar per 1000 barn under 15 år om misstänkta sexuella övergrepp. Enligt svenska studier har ungefär 7 till 8 procent av kvinnorna och 1 till 3 procent av männen någon gång under uppväxten blivit utsatta för sexuella övergrepp.
Läs mer: =>

– Varför har du inte gift dej än?, frågar Lisa sin väninna.
– Varför då då? Jag har ju redan en hund som morrar, en
papegoja som svär och en katt som är ute och slarvar på nätterna.

13/11-02

Jag mötte ett oförblommerat hat i går. Nej, det var inte riktat mot mig. De som drabbades var en man och hans dotter. Jag satt i väntrummet hos tandläkaren. Ut kommer en äldre farbror, cirkus 70 bast. Han går mot kapprummet och ska ta på sig sina ytterkläder. Ytterdörren öppnas och in kommer en medelålders man och ett barn. De går fram mot receptionsdisken och frågar – på bruten svenska – efter vägen till Folktandvården, som ligger en trappa upp på Terassen. Receptionisten förklarar vägen för mannen och han tackar för hjälpen och vandrar vidare. Jag kikar hela tiden på den äldre mannen och hans minspel. Gubben verkligen strålade av hat och främlingsfientlighet, nästan så det gick kalla kårar på min rygg. Jag tror inte att fadern märkte något, men vad jag kunde se reagerade lillflickan. Trist med rasism.

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
13/11-97
"Trivs bäst med mina hundar, tystnaden och lugn och ro." En del trivs i öppna landskap....
Läs mer: =>

13/11-98
"Lång dag igår och lika lång lär den bli idag." Varje dag är väl lika lång?
Läs mer: =>

13/11-99
"Ha en bra lördag :). Det ska jag ha!" Lördag? Onsdag :).
Läs mer: =>

13/11-00
"Det hela börjar numera kännas som ett sjukt, trist, solkigt spektakel utan rim och reson som verkligen *suger*. Never ending story?" Ja, jag instämmer än i dag.
Läs mer: =>

13/11-01
"Förvirrad? Igen! Vad är det som händer? En olycka? Ett terrordåd? Jag hoppas inte att det är det sistnämda." Det var en olycka, planet som störtade i NY. Tanken var snuddande nära om att det kunde vara ett nytt terrordåd.
Läs mer: =>


12/11-02

Skriv på!
Svenska Kennelklubben samlar in namnunderskrifter för att stoppa importen av katt- och hundskinn. Skriv på du oxå!

Jag tror inte det är sant!
Raket har "konkat".
Inte kan det bero på vårt besök?
Nej! Sånt är läget i branschen. Tråkigt!

Världsliga bekymmer!
Man får glädja sig åt det lilla. Eller?
Jag har sedan 27:e maj gått ned exakt 23 kilo, i alla fall enligt vågen vid näst sista vägningen den 4:e november. Vart de 23 "mjölkpaketen" har suttit vete sjutton. Jag ser ingen skillnad i spegeln. Men jag känner det. Fler kläder passar. Men den sista veckan har jag bara gått ned 1 (ett) ynka hekto till. Visst är det larvigt att beklaga sig om detta när halva världens befolkning svälter eller lever vid svältgränsen. Så det är bäst att jag håller klaffen. :(

Till mer viktiga saker.
Jag har börjat läsa en bok som jag misstänker kommer att beröra mig starkt. "Bakom stängda dörrar" heter den och är skriven av Kristina Hansen med hjälp av Bengt-Åke och Agneta Cras. Den är utgiven av Ordupplaget. Boken är baserad på en sann historia. Huvudpersonen, en flicka i tidiga tonåren, lever med sin far, med myndigheternas goda minne. Samme far som tidigare försökt döda hennes mamma. Flickebarnet föder två barn med sin far. Detta hände i en svensk stad, under fyra år. Ingen ville, vågade se!

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
12/11-97
"Gissa vad som traskade på kudden imorse!!!!! En levande fästing i mitten på november, otroligt."
Läs mer: =>

12/11-98
"Historien har ju hänt, sedan må versionerna gå isär. Ungefär som en nazist skulle be någon att stryka texten om Förintelsen - då den ju inte enligt dem har hänt alternativt i deras ögon inte gick till så som media beskriver. Lite får man väl tåla - det ska ju inte bara vara ensidigt åt ena hållet? De utsatta ska tåla lite vad som helst, helst ska de inte anmäla *abuse* överhuvudtaget. Gör de det får de ofta skit för det. Men förövaren ska inte behöva stå för handlingen?" Varför känns det igen?
Läs mer: =>

12/11-99
"När jag kom hem igår så hade Smulan vält omkull plastbunken med torrfoder. Det är ingen liten bunke utan en stor hink egentligen med lock på, det ryms precis en stor säck med torrfoder i den. Jag möttes av en rapande hund i dörröppningen :). Jag bara skakade på huvudet. Vad gör man? Det var svårt att avgöra hur mycket hon fått i sig av torrfodret. Jag får hoppas hon har gjort ifrån sig nu så det inte har hänt en olycka i datarummet när jag kommer hem senare idag. Jag kan tänka mig att det ligger/låg en hel del i *pipen* där bak efter den brakmåltiden. Yisses - vad ska man göra med den damen? Jag får vara glad att det inte är en labrador. De säges kunna äta ihjäl sig om de bara får tillfälle. Nalle är inte alls lika mattokig och jag tror inte ens att han deltog i festmåltiden igår, han gick iaf inte omkring och rapade och fes hela kvällen :-)." Lilla gumman :).
Läs mer: =>

12/11-00
"En kille sände mig ett *one-liner*-mail angående min hemsida: Mångfalden, ämnesvalet, språkbruket; är mycket imponerande." Jag rodnar och tackar.
Läs mer: =>

12/11-01
"Jag blir bara så grinig på mig själv över att jag ids spendera dyrbar tid på att få det att fungera perfekt. Envis som en åsna är jag, hälften vore nog. Tiden är för dyrbar för att slösas bort." Yepp!
Läs mer: =>

Dear white fella
Couple things you should know
When I born, I black
When I grow up, I black
When I go in sun, I black
When I cold, I black
When I scared, I black
When I sick, I black
And when I die, I still black.

You white fella
When you born, you pink
When you grow up, you white
When you go in sun, you red
When you cold, you blue
When you scared, you yellow
When you sick, you green
And when you die, you grey.
And you have the cheek to call me colored?????
A Poem Written by an African Shakespeare

11/11-02

Grattis B. till sju rätt på V75.
Inte illa pinkat.

För att knyta an till det jag skrev i går. Jag hittade en bra text, skriven av Annika Sundbaum-Melin, på Jerrys sida. Du kan själv läsa texten här. Rekommenderas! En stark artikel som fick mig att börja fundera på sakernas ordning. Jag spekulerade i går om att rättens ledamöter hade gått på Lolita-myten. Det kan kanske finnas andra anledningar? Pedofiler som håller varandra om ryggen? Eller som en annan nämdeman uttryckte sig:
Ser du mäns våld mot kvinnor som ett samhällsproblem?
– Nej, jag har inte med egna ögon sett någon kvinna bli misshandlad, därför har jag svårt att bedöma den saken, säger Lennart Westman.
Själv har jag aldrig sett någon blivit mördad eller rånad, så kanske den problematiken inte heller existerar? Så kan man inte resonera. Så FÅR man inte resonera.

Alla har väl hört och sett om pedofilskandalerna i Belgien. Frågan är om Sverige också är pedofilernas paradis? Varför skulle allt vara så annorlunda i lilla Svedala? Hur kan annars detta förklaras? Exemplen nedan saxade ur artikeln av Annika Sundbaum-Melin.

Inte förvånad. Nej, men jag blir så matt.
Varför, varför låter vi detta ske?

Återblick:
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
11/11-97
"Vi är alla människor, med våra fel och brister. Tänk om alla var perfekta, aldrig gjorde något fel eller misstag? *Huvaligen*, vad tråkigt det vore." Huva, huva.
Läs mer: =>

11/11-98
"Ola uttrycker en sak på tre rader, kort och koncist - andemeningen går fram. Sedan skriver Elina om samma tema men tar upp 1 och en halv sida för att få fram det hon vill ha sagt. Det går inte att jämföra och säga att den ena är bättre än den andra. Vi är alla olika, Lasse gillar raka puckar och föredrar Olas dagbok medans Nisse gillar långa utläggningar och läser hellre Elinas. Om Ola skulle börja *härma* Elina så kanske Ola tappar Lasse som läsare men ändå inte attraherar Nisses smak. Krångligt? Kort och gott! Sluta jämför, ingen är bättre eftersom smaken är som baken - delad. Var dig själv! Skriv om det som intresserar dig! Skriv som du känner! Det är ju därför folk läser just din dagbok." Om vådan att hitta sin egen stil.
Läs mer: =>

11/11-99
"Verklig jämlikhet uppnås inte den dag då en kvinnlig Einstein blir erkänd lika snabbt som en manlig Einstein, utan den dag då en kvinnlig nolla befordras lika snabbt som en manlig nolla." Rakt på spiken!
Läs mer: =>

11/11-00
"Misshandlare med i kamp mot Operation Kvinnofrid, artikeln i Aftonbladet med den rubriken handlar om FRIS (eg. Föräldrar i Sverige - FIS). Jag är ju övertygad om att det är många, många fler om nu bara någon grävande journalist skulle ta sig för att kolla upp nätgruppen FRIS. Det är min åsikt - den står jag för dessutom. Vad ska FRIS göra nu? Slänga ut dem? Det tvivlar jag på! Knappast! Jag är övertygad om att motdraget blir en snyftande variant att det är synd om de misshandlande männen och vi (FRIS) ska minsann försöka rehabilitera dem. Nätgruppen FRIS har ju aldrig tidigare indikerat att de anser att kvinnomisshandel är ett problem. Tvärtom har somliga av dem på AB Tyck Till hävdat att de flesta anmälningar som görs är falska. Jag har hört uttryck som *hämndlystna umgängessabotörer* som anmäler männen falskeligen. Även dömda män försvaras med att det säkert är felaktiga domar, trots rättsintyg och hela klabbet. Rätt så dålig timing hur som haver på detta med tanke på att FRIS verkar vara dem som protesterat vildast mot Kvinnofrids kampanj. Det roliga i kråksången är att jag kan förstå och förvånas inte av att det finns medlemmar dömda för misshandel m.m. Att fela kan vem som helst göra, men att inte ångra vad man gjort är oförlåtligt. Att inte fördöma vad man själv gjort fel är oförlåtligt. Att en mansgrupp (ja - det är väldigt få aktiva kvinnor) som FRIS inte jobbar aktivt mot problematiken kvinnomisshandel är oförlåtligt. Därav min oförsonliga syn på dessa figurer." Ja, vad säger man?
Läs mer: =>

11/11-01
"Ha en skön söndag!" Ha en skön måndag :).
Läs mer: =>

Sanningen kommer alltid fram!
Därför är det ingen idé att ens försöka ljuga!

<---- Till slutet av månaden.   Till början av månaden. ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1