Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/7-00

Jag vaknar lika tidigt som vanligt fast jag är ledig. Det retar mig lite :). Men värre saker finns att reta sig på... Idag börjar B. jobba efter 5 veckors regnsemester. Solen skiner över nejden, det måste kännas lite svårt att börja jobba då. Ha en bra dag! Det tänker jag ha.


30/7-00

Sov mest hela dagen igår.
Jag tänker nog göra detsamma även idag :).
Jag har lite att ta igen.
Ha en bra dag!


29/7-00

Jomenvisst!
Så det kan bli när inte haspen är på.
Välkommen ut i verkligheten.

HAN BYTTE KÖN - NU VILL HAN BYTA IGEN
Mannen Mehran, 25, bytte kön och blev kvinnan Maryam. Nu vill Maryam opereras igen och bli Mehran.
- Först trodde jag att jag skulle vänja mig som kvinna. Men livet här i Iran har blivit så plågsamt och outhärdligt som kvinna att jag vill ha ett nytt könsbyte. Kvinnor i Iran måste alltid bära en vid lång kappa, och de måste alltid täcka huvudet när de går ut. De hindras också att hyra bostad eller resa utomlands utan tillstånd av en manlig släkting.
saxat från Flashback som i sin tur saxat från Aftonbladet

Den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket.

28/7-00

Var inne en sväng till stan igår. Jag träffade Marina, Petra och Annica och vi käkade lite mat på Orientexpressen. Egentligen skulle vi gått på Engelen och det hade nog varit godare käk där :), men hela Gamla Stan var tydligen nedlusad av turister. Det är ju lite skepp som ligger vid kaj där om jag inte minns fel samt att nu har ju *finvädret* börjat. Stackars dem som bara har några dagar kvar på sin regniga semester. Tur att färre och färre tvingas ta s.k industrisemester numera, augusti är av hävd en mer solsäker månad än juli.

Problematiken för de importerade kvinnorna.
Ja, problematiken finns även om de flesta män tar god hand om sina importerade kvinnor. Kvinnorna kommer från Thailand, Afrika och andra länder där jämställdheten inte alls är i paritet med Sverige. Det är väl detta som är kärnpunkten? Icke jämställda förhållanden? Detta har jag skrivit om förut i min Reload och det kanske är dags att ta upp det igen? Det finns män som notoriskt utnyttjar detta med att importera kvinnor, de slänger ut/förkastar kvinnan innan de två åren har gått då hon kan ansöka om permanent uppehållstillstånd. Ja, för att resa tillbaks är det sällan fråga om för dessa kvinnor. Oftast lider de i tysthet, inget annat alternativ finnes för deras del. Jag har föreslagit att ett centralt register ska etableras för att kunna fånga upp dessa män som importerar gång efter gång. Män? Ja - finns motsvararande företeelse hos svenska kvinnor? Frågan jag ofta ställer mig är "vad felas dessa män"?

- De är bara ute efter en billig hushållerska?
- Inga andra kvinnor vill ha dem?
- De kan ej hantera en självständig kvinna?
- De njuter av att ha makten över kvinnan?

Fördomsfulla tankar? Kanske det? Vem vet? Vet du? Vet de? Vet någon?


27/7-00

Är det inte sorgligt?
En del tjejer har tagit så illa vid sig på Fågel Fenix anslagstavla pga föreningen FRIS framfart där så att Katinka har tvingats lägga in en förklaring på http://www.fagelfenix.net/Forum/Board/info.shtml för att lugna ned dem. 81 inlägg av W/C - det var inte illa. Jag säger som Katinka - då är det inte en dialog utan snarare en monolog.

Jag skrev om den svenska porrsajten häromdagen och av anledning av det så inkom Bengt med ytterligare en länk till en annan svensk porrsajt som hade barnpornografiska noveller. Jag sände ju ett mail till bägge och vad jag kan se har de rensat upp det värsta. Det lönar sig att säga ifrån direkt till ägaren av sajten utan att gå via *mellanhänder*. De flesta är förhoppningsvis seriösa och de flesta ogillar barnporr per default skulle jag tro.

Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn. Regn.Regn.........men nu börjar min semester så nu dj*vlar är det slut på skitvädret :).

*vågen*

Man kan inte blunda med bara ett öga.

26/7-00

Bra att Aftonbladet tydligen rensat bort en del abuseinlägg på debatten om kvinnomisshandel. Fast de personer (många tillhörande föreningen FRIS) som blev varnade av redaktören flera gånger på ett artigt sätt verkar inte ha tagit det hela till sig. Inte ett dugg. De verkar inte ens förstå eller ens vilja förstå. Anders kommenterade det hela med:
Så var återigen yttranderätten i debatten
borttagen av en kvinnlig journalist.

Yttrandefriheten? Se anteckningarna 7/7 så kan tre inlägg beskådas som numera tagits bort.
Lite längre ned på samma sida skriver Anders:
Inse att kvinnan själv har en stor
delaktighet och ansvar i kvinnomisshandeln.

Men *suck* vad är det som felas dessa människor? Empati? Självinsikt? Förståelse för andra människor? Jag kan inte ens ta dem på allvar längre. Kan du? Och så undrar de varför folk reagerar? De håller ju ingen seriös profil direkt anstående en remissinstans.

Barn gör i by som det är hemma vant.

25/7-00

Jag fick ett mail :) av en ung kille.
-----
Diggar nya framsidan fett!!!
Vi har satt upp ett idolfoto på dig på väggen på vårt kontor!
-----
Jag log lite när jag läste det. Bra mycket bättre än att sitta och sticka voodoo-nålar *flinar* på kortet/n. Jag vet ju att inte alla har mig som idolfoto på väggen.

Fan vad jag blir förbannad, en svensk porrsajt har noveller med barnporr på sin sida. Jag fick ett mail av detta via formuläret på Kvinna på nätet och var tvungen att gå dit och kika. Hur seriöst är det på en skala från noll till 10? Har man ett forum där folk får lägga in egna noveller måste man väl kolla dem med jämna mellanrum? Bara titeln gav ju en rejäl ledtråd vad det handlade om - Min syster 10 år. Sjuka, sjuka svin. Ja, jag lånar en viss förenings vokabulär här :). Jag mailade till ägaren efter att ha kört en check på vem som är ansvarig och skrev att är inte länken/arna borta inom en vecka går jag vidare med detta. Visst - enklast hade ju varit att rycka på axlarna. Men så funkar inte jag, vare sig det gäller barnporr, abuse, kvinnomisshandel eller idioti i allmänhet.

På tal om idioti - Wojwoj har återigen hittat till Kommentera boken. Det var iofs väntat med tanke på det som hände i Norge. Han och några till måste ha fått en kollektiv orgasm. Ja, ursäkta uttrycket men jag kan inte annat. Vad bevisar en enstaka händelse? Vad bevisar att en kvinna dödas var 10:e dag i Sverige av sin man/ex? Hur sjutton är man funtad om man dels besöker min sida och ens orkar skriva i min Kommentera-bok om man samtidigt hänger ut mig på nätet på sin egen hemsida. En sida med två bilder snodda från min sajt samt de sedvanliga lögnerna om dataintrång, virusspridning, mordhot och trakasserier av föreningen FRIS flickvänner m.m.m.m.....rappakalja! Jag rekommenderar ett besök på http://www.tiger.se/kvinna/ där jag igår lade upp ett nytt avsnitt, Misshandel.

Gör man inga fel, gör man förmodligen för lite.

24/7-00

Ha en bra dag!


23/7-00

Jag har påbörjat sidan http://www.tiger.se/kvinna/. Synpunkter emottages om sådana finnes. Det är bara ett embryo och jag får se vad det blir av det hela. Jag gillar att jobba i strama layouter - men här kanske jag har varit för strikt? Men vad är det för epidemi som sprider sig? Har folk helt tappat sansen? Läs Carros dagbok! Nåja - det är nog helt fel person att gå på :) om jag känner Carro rätt.


22/7-00

Jag fick denna lilla historia via mail.
Det var faktiskt en kille som sände den :).
Kul med karlar med lite humor och framförallt vett i skallen.
*puss på näsan*

Herren sade till Adam.
- Jag har två saker till dig, en negativ och en positiv.
- Den positiva fört sade adam.
- Jag har skapat dig en penis och en hjärna.
- Vad är det negativa?
- Dom går inte att använda samtidigt

I used to be schizophrenic, but we're OK now.
W. och C.

21/7-00

Inte bara tiden är ur led utan även så vädret. Jag är övertygad om att miljöförstöringen har sin del av alla fenomen som drabbat jorden under 1999 och nu i år. Har det inte varit ovanligt mycket jordbävningar? Jordskred? Översvämningar? Andra onormala väderfenomen, som snö där snö aldrig brukar vara default? Extrem värme? Extrem kyla? Sjöskum? Jag bryr mig inte för egen del, men för alla unga som ska ta över efter oss i sinom tid är jag genuint oroad.

"Ovanligt är inte heller att mannen säjer att det är han som blivit misshandlad av hustrun etc." Hmmmm...hur _kan_ det komma sig att detta resonemenag känns igen så väl? Läs mer på http://hem.passagen.se/gesk3433/quinna.7d.htm. Jag gillar inledningen - en mans ärliga syn på kvinnomisshandel.

Oväsen gör föga gott,
det goda gör föga oväsen.
Franciscus

20/7-00

Outlook i blåsväder igen - tur att man inte använder skiten.
Sidan http://hem.passagen.se/gesk3433/quinna.myter.1.htm var ett riktigt guldkorn. Detta är skrivet av en man, alltså kan han inte anses vara en manshatare, nazifeminist och/eller argbigga. På tal om det, jag läste om flygvärdinnorna som iaf numera får vara gifta :) att det ansågs höra till yrket att få ett nyp i baken då och då, likt servitrisen. Jag satt och funderade - vilka manliga (hatar uppdelningen i manliga/kvinnliga) yrken skulle en kille råka ut för detta? Jag anser att ett nyp i baken är inget någon ska behöva tolerera. Inte ens på skoj. Min häck är min borg?

Jag hörde en riktigt gammal goding på radio på väg till jobbet igår. Det blidde full volym på i bilen så håret reste sig och hög allsång med mig själv :). Jag får hoppas ingen såg mig i action *ler*.

You keep lyin' when you oughta be truthin'
You keep losing when you oughta not bet
You keep samin' when you oughta be a'changin'
What's right is right but you ain't been right yet

These boots are made for walking,
and that's just what they'll do

One of these days these boots
are gonna walk all over you

You keep playing where you shouldn't be playing
And you keep thinking
that you'll never get burnt (HAH)

Well, I've just found me
a brand new box of matches (YEAH)
And what he knows you ain't had time to learn

These boots are made for walking,
and that's just what they'll do

One of these days these boots
are gonna walk all over you

SPOKEN
Are you ready, boots?
Start walkin


19/7-00

Tiden är omätbar resurs.
De sista dagarna har tankarna ofta gått till M. och jag håller tummarna/tänker på dig.
*kram*

Jag har fått lite material till nya sidan. Det får bli ett projekt till helgen, fast med lite dåligt samvete :). Jag borde, borde ta tag i den sajt som jag ska göra och som jag kan debitera företaget. Men lite roligt måste man ju ha oxå. Tre bra, mycket bra artiklar skrivna av Lillemor Dahlgren har jag fått mig tillsänt med tillstånd att lägga upp dem på nätet. Tanken bakom nya sidan är att det finns bra, vettigt, väl skrivet material, artiklar och annat som skulle göra mycket än mer nytta om det lades upp på webben. Tyvärr har ju inte alla tid, webutrymme, möjlighet och lust att själva lägga upp materialet och här kommer min tanke in att jag ska kunna samla det på en plats. Efter det att sökmotorerna indexerat sidorna finns de sökbara och läsbara på nätet och den som söker på exempelvis "umgängessabotage" ska då även få träffar på adekvat information. Att söka på nätet är som att gräva ur en guldgruva - dock med reservationen att allt är inte guld.

It is harder to make the difference than to tell the difference.

18/7-00

Sänder M. många tankar och tusen kramar nu.
Jag läste om hästarna som blivit misshandlade i hagen, bl.a då några föl. Någon hade gått in med en påk alternativt en grov gren och bankat på dem sant orsakat dem så sönderstressade att de fått andra skador pga det. Hur kan man bara göra så mot ett oskyldigt djur som inte kan försvara sig? Vad är vitsen? Idioter finns det tydligen gott om.

Tja, vad säger man om detta?
Ju mer sådant här förekommer desto mer anledning finns det ju att kommentera det här i dagboken. Föreningen FRIS bör nog ta till mer civiliserade metoder om de irriterar sig så på att jag kommenterar dem här. En officiell ursäkt kanske vore på sin plats?

Fågel Fenix Anslagstavla
Från IP 194.xx.xxx.xxx -- xxxxxx.telia.com
Det existerar nu mycket mera än vad du kan tänka dig. Om jag vad i dina kläder nu hade jag gjort ett och annat....... Du och Katinka har något att se fram emot. Ni har lagt era kort och ni skall få veta att ni pissat i fel datorer hos helt fel folk. Hos helt fel folk. Det blir inte bakom tangenterna vi möts. Det finns en verklighet också. Och den känns. Glömmmm aldrig oss, för vi kommerv aldrig glömma eller släppa er. Aldrig, aldrig.

Och?
Hotfullt så det förslår. "Hos helt fel folk. Vi kommer aldrig att glömma eller släppa er. Def finns en verklighet. Och den känns." Jaha - tror ni att jag tänker börja snegla mig över axeln? Glöm det. Tvärtom borde ni önska mig god hälsa i framtiden och att inget oförutsett händer mig/mina kära, för om det skulle göra det så vet alla vem blickarna ska vändas emot. För att använda Westmans uttryck - Begrips! Se anteckningarna den 19/6. Varför låter det så allombekant detta ovan? Bättre *slå* än illa fäkta!

Med hot och lögner kommer man ingen vart!

17/7-00

Jag undrar vem som trakasserar vem?
I onsdags gick en film på tvåan som jag spelade in och såg på igår, En pappa för mycket med Steve Martin. Den var bra, jag gillar filmer som har något att säga och inte bara bygger på att man ska underhållas några timmar. Pappan eller rättare sagt adoptivpappan valdes av barnet vid vårdnadstvisten pga att den biologiska fadern hade svikit henne redan vid födseln/när modern dog, han valde nya frun och karriären istället. Hur kan man då komma 10 år efteråt och kräva vårdnaden? Med så fula metoder? En riktig snyftare var det.

Annars? Regn och rusk. Synd att regnmätaren har gått sönder eller det kanske är lika bra? Det måste ha regnat otroligt stora mängder senaste tiden? Jag tycker synd om dem som har semester nu och framför allt de tappra som försöker tälta/idka friluftsliv på semestern. Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder, det ordspråket kan klinga lite *tomt* just nu.

Små sår och fattiga vänner ska man inte förakta.

16/7-00

Att de bara ids, FRIS.
Och så undrar Wojwoj varför jag skriver om FRIS i min egen dagbok? Logiken är underbar. Att man kan kalla någon för dum, att säga att någon har IQ Fiskmås och på annat sätt uttrycka sina känslor är en sak. Men att anklaga någon för något olagligt är förtal, inget annat - sedan om det är medvetet för att skada någon då är det än värre.

Annars? Gårdagen tillbringades en hel del i sängen :), sovandes och läsandes boken Gömda. Bra! Mycket bra bok! Smulan har för vana att alltid lägga sig bredvid mig. Det kanske är så att hon vaktar mig? Att matte ligger ned mitt på dagen kanske ter sig onormalt i hennes ögon och det är då kanske bäst att lägga sig bredvid och vakta? Det är distraherande :), hon är ju så gosig och det är svårt att låta bli att kela med henne. På kvällen såg jag Mission Impossible med Tom Cruise på video. Han passade inte in i den rollen, han är för mycket en svärmorsdröm för att spela en sådan karaktär. Söt iaf att titta på *s*. Ha en underbar dag! *kram*
Annica - med nyinköpta stövlar

Det är inte alltid trägen vinner.

15/7-00

På hemvägen från stan igår köpte jag Liza Marklunds bok Gömda - en sann historia. Rekommenderas varmt. Den ligger tydligen tvåa på bestseller-listan. Bra! Det skadar inte att så många som möjligt läser denna bok. Det enda jag oroar mig för är att gemene man kommer att försöka lösa den inre konflikt de lär få genom att läsa denna gripande bok med att för sig själv säga - det var ju en man från Libanon. Vårt land lider tyvärr av en hel del rasism och den risken är nog inte bara inbillad. Kvinnomisshandel är tyvärr inget fenomen som är bundet till från vilket land man kommer ifrån. Boken beskriver en ytterlighet - men fenomenet känns igen även i lindrigare form - behovet av att kontrollera sin kvinna, omotiverad svartsjuka, oförmågan att argumentera, oförmågan att lösa konflikter utan våld och/eller tendensen att blanda in barnet/skada/låta barnet drabbas av vuxenkonflikten.

Men det är bra att boken köps/läses av så många. Lite information om hur en del kvinnor har det skadar inte med tanke på att en del andra grupperingar har fått alldeles för stort utrymme på sista tiden. Jag funderar på att starta en ny sida/avdelning som samlar in så mycket information som möjligt så att alla parter hörs/syns. Inte en konkurrent till Fågel Fenix *vinkar till Katinka* utan mer som ett komplement.

Ingen är så blind som den som inte vill se.

14/7-00

Vad tråkigt! Jag har hört talas om denna länk, telnet://interniq.org:6969 (se länken igår längst ned) flera gånger och när jag väl får se den själv (den kom via en mailinglista) så slutar den funka :(. Antagligen var det för många på en gång som klickade på länken? Eller? Vad det var? Det var något som kan växa och iofs tyckas sända iväg målsökande virus ;). Lite snuskigt, men jag tyckte den var ganska kul. Idag är jag ledig. Jag ska in till stan, igen - det var ett evigt flängande *ler*. Nu är det bara två veckor drygt kvar till semestern, *längtar*. Det ska bli såååååå skönt! Så skönt! Hmmm...Telia-aktien. Hur många köpte? Törs folk erkänna det idag med tanke på de icke infyllda förväntningarna? Jag köpte för 20000, jag hade lite pengar över i matkassan och tänkte att vá fan...men man får väl se det som en långsiktig placering. Jag ångrar mig inte (än), men det finns nog bättre sätt att placera sitt överskott på.

Fågel Fenix anslagstavla verkar somliga ha fått tuppjuck. Vad är det som felas somliga?

Bättre stämma i bäcken än i ån.

13/7-00

Wojwoj har återuppstått igen och lagt upp nya, spirituella betraktelser på webben. Han lade in urlen i Kommentera-boken häromkvällen men urlen tog jag bort. Han får jaga besökare någon annanstans. Min dagbok är inte någon reklamplats. Dock dristar jag mig att kommentera hans nya sida på ett par punkter. Han påstår sig studera till jurist? Har juristutbildningen inte lärt honom i grundkursen vad som räknas som förtal? Förtal är straffbart, dvs ett polisiärt ärende i grund och botten. Detsamma gäller allt det jag nu återigen anklagas för. Helt utan grund, dvs det gamla vanliga att jag skulle hacka andras datorer, ringa otrevliga telefonsamtal till FRISarnas flickvänner och att jag skulle bedriva en hetsjakt mot organisationen (???? sista budet var ju att ni var en nätgrupp) FRIS. Det jag inte förstår är varför inte Wojwoj och föreningen FRIS går till polisen med alla dessa anklagelser? Vore inte det mer intressant för er allihop att ta reda på vem det är som utför allt detta ni anklagar mig/Fågel Fenix för? Ni har ju tjatat om detta i flera månader nu. Framförallt vore det definitivt mer konstruktivt än att framföra det i olika forum/på websidor? Där lär ni aldrig få svaren. Men kan det bero på att det inte finns några svar att få - dvs det är bara tomma påhittade anklagelser för att misskreditera mig/Fågel Fenix. Eller? Det är där den hårfina gränsen går, vilket du om någon borde känna till.

Förresten, ditt utlägg om att jag skulle ha tagit mig förbi någon form av lösenordsskydd på din server kan jag bara småle åt Wojwoj. Du hade ingen index.html förut och alla som har sysslat med hemsidor ett tag (vilket iofs du gjort i flera år utan att snappa upp det så jag tar tillbax ordet alla) vet ju vad det innebär. Hela din katalog låg öppen för beskådan för alla och envar - allt *totti-totti* gick att se utan besvär, många kan intyga detta. Så var det med det *intrånget*!

Detta är min dagbok och här återspeglas/kommenteras det jag upplever/ser/hör/läser. Eftersom föreningen FRIS sedan i februari har mer eller mindre regelbundet lyckats korsa mina vägar är det väl inte underligt om jag kommenterar det? Jag tycker ni *suger fett*, men jag säger som jag har sagt förut - ingen av er skrämmer mig till tystnad. Ju mer FRIS och & bråkar med mig/Fågel Fenix desto större anledning finns det ju att kommentera händelseförloppet/skriva kommentarer här i min egen dagbok, det går ej att jämföra med förtal - jag har en ambition att kommentera händelseförloppet/skriva kommentarer på ett balanserat och välformulerat sätt. Jag har efterlyst en ursäkt från föreningen FRIS ett flertal gånger, men den har lyst med sin frånvaro. Varför?

Målsökande virus? ;-)

Som man ropar i skogen, får man svar.

12/7-00

Dagens ordspråk är nog ganska bortkastat på somliga. Debatten fortsätter hos Fågel Fenix samt vad jag kunde se även så på Aftonbladet Debatt/Tyck-Till där ytterligare en tråd skapats. Inte heller där verkar *Svensson* ha lust att debattera. Kanske, kanske borde FRIS ta sig en funderare på det. Har inte föreningen FRIS funderat på att fixa en egen anslagstavla? Fast det kanske skulle eka rätt tomt där? Vad vet jag? Jag kan inte annat än småle åt dem just nu.

Igår blev det en lång dag. Lååååååång! Jag åkte inte hem som brukligt utan åkte in till stan i ett ärende. Katinka och jag gick sedan ut och käkade lite Kinamat. Gott! Gotti! Gott! Gott! Gott!
Ha en underbar dag!
*kram* Annica

Ett mjukt svar stillar vrede.

11/7-00

Grattis Carina på födelsedagen! *kram*

Aftonbladet tycks ha blivit FRISarnas egen lilla lekstuga. En ny debatt har startats, denna gång om umgängessabotage. Med en inbjudan på Fågel Fenix anslagstavla att delta. Dock tror jag inte att så många har lust att debattera med FRIS längre, med tanke på hur de uppfört sig hittills. Läs mina anteckningar 7/7, inte så inbjudande direkt. Ingen annan verkar ha lust/behov att debattera om umgängessabotage heller om man ska döma av den avstannande debatten? Så intressant var det ämnet i *Svenssons* ögon. BTW - se inläggen som jag skriver om den 7/7. Hammer Tammer :) som exponeras i två inlägg är inte ens samma person av ip-numren att döma. Så var det med det!

Allt är inte umgängessabotage! Ofta finns det anledning att barn nekas att träffa den ena föräldern (jag tror att det är väldigt sällan det sker på pin kiv utan anledning), det kan vara en pågående utredning och/eller ett kommande beslut om att umgänge inte är bra för barnet. Allt enligt gällande lagar (se inlägget längre ned). Då har både vårdnadshavaren, barn (om de är så pass gamla att de kan uttrycka sin åsikt) och myndigheter agerat just för barnets bästa. Det måste vara det som svider så i skinnet? Det var många ord om psykisk mansmisshandel och pappor, jo - ordet kvinna fick vara med inom parantes några gånger. Som vanlig får myndigheterna svidande kritik.
<citat 1>
Tråkigt nog tar nästan alltid domstolar mödrarnas parti och tror på deras ord, utan några som helst bevis, en far misstros nästan alltid. Så det, ledsamt nog.
</citat 1>

Dock tycker jag det saknas viktiga bitar i det hela, jag skummade igenom de inlägg som gjorts. Det var så vinklat! Riktat! Aggressivt! Ensidigt! Vart är barnets bästa? Den form av umgängessabotage en förälder kan utöva direkt riktat mot barnet som tyvärr är allt för vanlig nämdes inte. Att strunta i att betala underhåll. Hur många barn har inte suttit och väntat på att den _andra_ föräldern ska komma och hämta den, till ett besök på ex. Skansen och/eller ett helgbesök? Hur många barn blir inte svikna när den andra partnern skaffar ny partner/egna barn? Det vore intressant med lite statistik. Hur det egentligen står till med detta?

Aftonbladets anslagstavla under en debatt gällande Kimberly fann jag även FRIS, se lite längre ned. Inte ett ord om barnets bästa? Inte ett ord om att fadern kidnappade dem i Sydafrika. Det är ju klarlagt att Kimberly vill stanna med sin mor. Det är även klargjort att fadern är labil och våldsam. Fast jag gillade det som skrevs, "Vi måste ju lita på lagen, eller hur?" - det är ju så sällan man hör det annars ur en FRISares mun. Det är ju inte avgjort än, regeringsrätten har tillfälle att korrigera kammarrättens beslut (som säkert berodde på ett för dåligt underlag/politik). Annars är det ju default att lagen har fel om man ska tro efter vad som står på deras hemsidor/sägs i debatter? Men här helt plötsligt så är gällande lagstiftning bra? I debatten ovan lät det helt annorlunda?
<citat 2>
Fallet Kimberly är svårt, inget man kan uttala sig om egentligen om man inte är insatt i alla fakta, och det är bara mamman, pappan, myndigheterna i Sydafrika och i Sverige insatta i. Vi måste ju lita på lagen, eller hur? Varför startade inte mamman vårdnadstvist i Sydafrika? Gjorde hon det och det beslutades att barnen ska stanna där, så ska det efterföljas. Annars tycker jag att det är regelrätt kidnappning, och att både barnen och mamman ska skickas tillbaka och ta det därifrån. BÅDA föräldrarnas önskemål och vilja måste tas hänsyn till, för det är klart att båda älskar barnen och inte vill leva utan dem. Har man valt en man i ett annat land, och skaffar barn med honom, då har man gjort det valet och är skyldig barnen att stanna där, så båda föräldrarna finns inom räckhåll.
</citat 2>

Tomma tunnor bullrar mest.

10/7-00

Jag säger som betjänten på nyårsafton - I´ll kill that cat! Jag låg på sängen och läste kvällstidningarna, Smulan hoppade upp i slafen och ville ha lite närkontakt. Mysigt! Gosigosi! Men si - det ville inte jag ha - när jag kände lukten ur munnen på henne. Kattskit! Att hon bara kan äta sådant? Jag är en stor djurvän, men när det gäller grannarnas katter som går in på vår tomt och använder den som toalett så är det lixom en gräns som passerats för länge, länge sedan. Det finns råttfällor. Finns det kattfällor *muttrar*?

Jag borstade busarna igår. Trots avsaknad av sommaren (vart den nu tog vägen) så luktade det gammal raggsocka i pälsen under hakan på båda två. Jag har sagt till B. (han är hemma på semester) att han måste torka dem med en handduk när han ser att de har druckit. Men han ser inte sådant/bryr sig inte. Däremot har han ett inbyggt vattenpass i ögonen när han snickrar. Är omvårdnad en sak som måste läras in? Städning? Matlagning? Sköta en hammare? Köra bil? Anlägga asfalt? Eller är det genetiskt? Jag tror inte att det är en betingad reflex och/eller genetiskt utan det måste helt enkelt läras/nötas in så det faller sig naturligt. Att tjejer leker med dockor och pysslar om dockskåp är bara en förtäckt inlärning i vad som komma skall (vad samhället/familjen förväntar sig av flickan) samt dito när grabben leker med brandbilen.

En positiv glimt saxat ur gårdagens mailskörd, en ung kille skrev som nedan angående en html-fråga:
att en kvinna på nästan 50 år håller på med sånt här!! önskar att du vore min mamma! ;) haha hade du inte varit så mycket äldre än mig så hade jag flörtat................ hehe

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli.

9/7-00

När jag hör musiken till Dressmans reklamsnutt så brukar jag ofta kasta ett getöga på TV:n :). Jag skiter väl i reklamens innehåll, men *sicken* mumsbit. Säljer de inte kalsonger *s*?

Etik och moral. Ja, men frågan är vems? Jag tänker närmast på kristdemokraterna. Du skall inga andra gudar hava jämte Alf? Hur sjutton kan de vara så pass populära som de ändå är? När man skärskådar deras *budskap* blir man ju närmast mörkrädd. Sex är bara normalt/tillrådligt/fint om det utförs i syfte att avla barn. Homosexualitet=osunt leverne? Bara det kan ju få vem som helst att undra i vilket årtusende de lever? I övrigt anser jag att Kd är verkligen ett parti som vill få oss kvinnor tillbaka framför spisen.

Det är bara friska människor som är
villiga att medge att de är galna.
Nora Ephron

8/7-00

Min svärfar fyllde 80 år för någon månad sedan. Vi alla skramlade ihop till två porslinselefanter som stod ute på tomten, fyllda med vackra blommor. Denna gåva var i hans ögon en riktig klenod. Observera var. Ty häromnatten så stals dessa porslinselefanter från tomten. Otroligt! Vem har sagt att folk är ärligare ute på landet?

Annars? Tja, vad ska man säga? Någon undrade hur jag orkar. Det är lugnt, jag har ett stort tålamod, ett vänligt sinnelag och det mesta rinner av mig som vattnet på en gås. Jag undrar nog mer hur FRIS orkar? Att de bara ids? Fast jag säger som Linda (se Kommentera-sidan), för varje ny grej de gör minskar ju deras odds att dels få fortsätta att vara remissinstans samt folk lär få upp ögonen till syvende och sist för hur oseriös föreningen FRIS är. Pick your choice!

Emris svar i Sundsvalls tidning.

Det är bara idioter som aldrig ändrar på sig.
Albert Camus

7/7-00

Ha en underbar dag!
Jag har inte tid att skriva något idag.
*kram* Annica

Jo - BTW på AftonBladets Debatt publiceras återigen lögner om Fågel Fenix. Deras moderering av inläggen måste fortfarande vara trasig. Hur kan annars inlägg som detta nedan släppas igenom? Jag kan bara småle åt eländet. Jag tvivlar på att Fågel Fenix medlemmar har trakasserat FRISmedlemmarnas flickvänner. Att någon skulle ha mordhotat någon är helt barockt. Det är ju en polissak och jag hoppas verkligen att de har polisanmält det, fast då bör det ju givetvis finnas substans i det. Ingrepp i privata datorer återkommer här. Men herregud, vilket tjatande det var om det? Varför tar de inte och anmäler det så det får redas ut. Det faller ju på sin egen orimlighet.

Anders - 05:01pm Jun 26, 2000 DST (41.)
Företrädarna för Fågel Fenix började omedelbart i debatten med att angripa föreningen FRIS och deras enskilda medlemmar. Under debatten kom fram att vissa medlemmar i Fågel Fenix bedrivit en hetsjakt på flera av medlemmarna i FRIS. När jag kontaktade några av FRIS medlemmar fick jag veta att de och även deras flickvänner trakasserats privat och på arbetsplatser under lång tid. Någon hade mordhotats och många hade utsatts för ingrepp i deras privata datorer.

Hammer Tammer - 08:55pm Jun 28, 2000 DST (55.)
Jag håller helt med. Det är riktigt sjuka, sjuka kvinnosvin. Riktigt vrickat sjuka kvinnosvin, sterila KVINNOSVIN som våldtar män genom att hacka deras datorer och sprider datorvirus. För dem gäller tydligen inga lagar, och så skall de behandlas därefter. Du kanske skulle ha nytta av dem Margatera Winberg när du diskuterar hur våldet skall stoppas. Du kan ju börja med dessa internetterorister. Och du vet ju vart på internet du skall vända dig ! Alla vet ju vilka de är.

Hammer o Tammer - 06:19pm Jun 28, 2000 DST (54.)
Svar till Carina nr 43. Jag håller med dig att det skall vara skärpta straff. Misshandel är brutalt och fruktansvärt. Jag har sett offren själv många gånger. Samtidigt tycker jag att när någon "hackar" någons hemdator med datorvirus skall jämställas med våldtäkt. Något som blivit populärt att roa sig med bland ultrafeminister. Framför allt sterlia ultarfeminister med starka band till psykvården. För det brottet finns det i dag inget känt straff som räcker till. Våldtäckskvinnor och våldtäcksmän förtjänar ingen, ingen, absolut ingen nåd. Till vilket pris som helst. Det är tur att vi har internetpoliser i Eskilstuna som tar hand om sådant.

Den som söker han finner.

6/7-00

Doktorn kan komma är en serie jag inte direkt följer, för jag kommer ofta inte ihåg när det sänds. Jag är inte en slav under TV-tablån. Men de gånger jag minns/hamnar framför TV:n på onsdagskvällen brukar jag se den serien, cirkus varannan eller var tredje vecka. Igårkväll satt jag med stora ögon. Vad har hänt? Jag fattade ingenting. Alla gamla skådisar var som borta med vinden och det kändes som om jag tittade på en helt annan serie. Lustigt? Någon som vet mer än mig? Ja *ler* det finns det säkert många. Men någon som vet mer just om varför Doktorn kan komma har genomgått en sån radikal förändring. Jag kan tillägga att jag inte alls gillade det nya *stuket*. Annars? En stor gäspning. Jag fattar inte varför jag jämt är så trött? Inte på morgonen, då vaknar jag fortfarande vid fem-snåret utan väckarklocka men mot eftermiddagen är jag totalt utslagen :). Inte uträknad, men utslagen. Jag vill ha semester. Nu! Men det dröjer minst tre veckor till :(.

Jag kan se i mina statistikfiler att folk från riksdagen återigen har börjat besöka min reload de senaste dagarna. Bra! BTW - det är en ganska intressant att kika på dessa statistikfiler ibland :). När andan faller på och andledning finnes. Det är underligt att FRIS kan sprida lögner om att man får virus på mina sidor men ändå kan de inte hålla sig borta från min dagbok? EMRIS har fått in ett svar på FRIS debattinlägg i Sundsvalls tidning. Ett mycket bra sådant oxå! Det är bra att Sundsvalls tidning ger möjlighet för andra parter att gå i svaromål. Vad jag har erfarit så är inte alla stora drakar lika bra på detta. Jag fick en vink om detta igår via ett mail. Det lät intressant och kanske något att kolla upp?

Plan Your work - Work Your plan!

5/7-00

Kimberly med familj har gått under jorden.
Det finns fortfarande en chans att protestera mot
kammarrättens beslut hos Fågel Fenix.

Det var *ursäkternas* dag igår. Jag fick en skriftlig ursäkt från CSN och en förklaring varför jag inte fått mina avier. Tack! Larz från Gävle mailade privat och bad mig tusen gånger om ursäkt för hur han uppfört sig på mitt Klotterplank samt lovade att aldrig göra om det. Det tackar jag oxå för och hoppas att det är ett beständigt löfte. Den bästa ursäkten var dock den som kom från Sundsvalls tidning, per telefon. Den debattartikel som Westman publicerade den 25:e juni borde aldrig ha publicerats enligt den man jag talade med. Tack för det erkännandet!

C. hade en finurlig kommentar häromdagen angående Westmans artikel. Han tycker att det visar på en lite schizofren läggning :) och jag är böjd att hålla med honom. Det var frasen som svar på mina frågor på Aftonbladets debatt om vad FRIS _egentligen_ menar med en olämplig förälder - Men det är upp till domstolen, ingen annan, att efter prövning avgöra om en förälder är lämplig eller ej. - som anledde C. till denna kommentar. Föreningen FRIS medlemmar har hemsidor med material ur vårdnadstvister och visar prov på kvinnoförakt i allmänhet. I debattinlägg ger de uttryck för åsikten att rätten oftast inte dömer rätt, dvs inte till deras förmån. Ofta *kryddat* med uttalande som direkt olämpligförklarar myndigheterna - alla kategorier. Då duger/dög inte rätten/myndigheterna. Men nu? What makes all the difference?

BTW - sammanträffande? Nu har FRIS återvänt dit allt började i februari. Cirkeln är sluten? Fenix anslagstavla. Tänker de köra en *re-run* :)))).

Grunda en förening för Hederliga Män,
och alla tjuvar kommer att gå med i den.
Alain

4/7-00

En bra krönika!
Detta var en ganska rolig sida.
Min mail *suger*. Igen! Den som sände mail till mig på atiger@swipnet.se mellan 14.00 - 17.30 igår och anser att det mailet är viktigt :) bör nog sända om det. Jag kanske ska vara glad att det blev lite mail igår? Men det är lustigt vilken vanemänniska man är. Man ska tömma mailboxen x gånger per dag och då ska det vara mail i den. Inget annat räknas. Jag minns i början när man skaffade sin uppkoppling, ett mail i veckan var ungefär vad man fick i början och fick man fler var det jättespännande. Jag tror jag kopplade upp c.a varannan dag för att kolla mailen i början. Nu kollar jag mailen bra mycket oftare :). Då hade man verkligen tid att sitta och fila på svaren, nu blir det *on the fly* - kort och koncist.

Jag fick ett mail som gladde mig igår. En tjej som kontaktat mig angående min sida om Kunskapslyftet. Hon hade gått en urdålig kurs som ett kunskapsföretag anordnat. Jag hade funderingar på att ta ned den sidan alldeles nyligen, men tydligen behövs den fortfarande. Jag ska senare lägga in hennes berättelse där, det blir antagligen till helgen. Mitt snabba svar sporrade henne tydligen att göra slag i saken. Man ska inte tiga still. Man måste säga ifrån! Inte bara för sin egen skull utan för andras, de som kommer efter. Varför ska man ta studielån på över 50000 och inte få valuta för pengarna? Folk satsar både tid, energi och pengar. De kunskapsföretag som inte bedriver bra undervisning har total avsaknad av respekt för eleverna. Kul att man är till nytta ibland :).
---
Tack så hemskt mycket för att du svarade så snabbt! Det gjorde att jag bestämde mej för att anmäla Kvalitetsdata och fick tag i en adress till skolverket.
---


3/7-00

Föreningen FRIS har återigen visat prov på sin underbara logik, klicka här och läs. Emris får sig en rejäl känga. Underligt/illa formulerat och lär enbart slå tillbax mot skribenten misstänker jag. Att en remissinstans ger sig på en annan remissinstans på detta sätt? Offentligt? I sådana ordval?

Det är för övrigt förunderligt hur fakta kan förvanskas. Att man kan ljuga så när lögnerna så uppenbart kan avslöjas. Att Sundsvalls tidning överhuvudtaget publicerar detta utan att kolla fakta är ju underligt. En intresserad journalist hade ju bara behövt ringa ett enda samtal till Aftonbladet och kollat upp hur det _egentligen_ stod till med det hela. Jag vet att många hann läsa/följa debatten innan den stängdes och därmed vet att den inte stängdes pga två argbiggors inlägg allena. Tvärtom har jag fått beröm av många för att jag höll mig så pass lugn och balanserad trots alla personliga påhopp, mot slutet hade jag fullt sjå att bara bemöta alla lögner. Ja, allt är relativt och min bild är säkert färgad. Men....jag vet att många har följt denna såpa länge, jag vet även att många är ganska less på det hela och tro mig - *jag oxå*.

Det hela urartade emellertid ganska snart efter att två argbiggor från en s.k. feministorganisation i inlägg efter inlägg idogt trummade på mantrat "män är våldsamma", med resultat att tidningens redaktör på nätet (efter klagomål från tredje part som kände sig drabbad) beslutade att helt sonika stänga ner ordväxlingen: "det har fullständigt urartat", kommenterade redaktören.

Han måste totalt ha glömt detta inlägg nedan, som definitivt inte var riktat mot mig eller Katinka. Det roliga är att jag klockan 13:49 samma dag uppmanade honom att lugna ned sina medlemmar, se anteckningar 19:e juni. Han gör nedanstående inlägg drygt en timme efteråt. Varför? Jag kan bara tolka det som ett klart medgivande. Konstigt att inte han nämde det? Men å andra sidan, strutsmetoder har vi sett prov på förut.

Lennart Westman - 02:59pm May 30, 2000 DST (122.)
Aftonbladet kommer nu att tvingas stänga "debatten" om ni fortsätter att göra personangrepp. Jag ber alla att omedelbart sluta med detta.
Hälsningar Lennart Westman

Adam hade en stor fördel - när han sade någonting bra
visste han ju att ingen hade sagt det före honom.
Mark Twain

2/7-00

Läste du Aftonbladet igår om Kimberly? Om inte har du en chans till här! Jag höll på att sätta kaffet i vrångstrupen. Här har vi väl ett praktexempel på en olämplig vårdnadshavare, inte ens föreningen FRIS torde kunna säga emot detta. Eller? När t.o.m mammans svärmor redan 1998 alertade UD om att sonen var labil och våldsam samt ansåg att mamman borde få bli ensam vårdnadshavare. Här måste vi ha ett av undantagen som bekfräftar regeln om att vårt rättsamhälle går att lita på/dömer rättvist. Regeringsrätten får se till att de upphäver kammarrättens beslut, så att rättvisa skipas. Antingen har medlemmarna i kammarrätten inte fått tillräckligt underlag och/eller så har politikens vindar blåst rejält här och påverkat beslutet. Jag tror inte att hänsyn har tagits till fullo till vad som är bäst för barnen, som alla har visat att de vill stanna med modern här i Sverige. Bröderna får stanna men inte lill-syrran? Jag kan tänka mig vilka övergivenhetskänslor detta redan har lett till hos Kimberly. Känslor som kommer att påverka henne resten av livet och allrahelst om hon utvisas till en oviss framtid i Sydafrika. Hos Fågel Fenix kan du protestera mot kammarrättens beslut.

Du står inte bara i ansvar för vad du
säger utan också för vad du inte säger.

1/7-00

Jag ogillar mulliga mansgrisar. Jag gillar inte heller fyllesvin. Folk om uppträder svinaktigt står inte heller med på min 10 i topp-lista :). Men djuren som oförtjänt gett/lånat de mänskliga dito sitt *alter ego* älskar jag. EvaP sände mig en url till en sida om minigrisen Ebba och jag satt som klistrad framför skärmen ett bra tag. Det _är_ mycket ovanligt när det gäller mig. Jag är mycket svårflörtad och tillbringar sällan någon längre tid på samma sajt.

Persikorna klarade störtregnet nu under åskovädret tillika potatisblasten. Men det är ytterst tveksamt om persikorna kommer att hinner utvecklas om inte värmen kommer och stannar en längre tid. Häromkvällen föll jag till föga och eldade i spisen på kvällen bara för att det var så rått/kallt. Det kan jag inte minnas att jag någonsin gjort i slutet av juni sedan vi flyttade hit.

Vad är det för likhet mellan blandfärs och en man?
Båda är hälften svin och hälften nöt!

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1