Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

Till början av månaden, 1-15! ---->

30/6-02

Regn både på korsan och tvärsan, huller om buller. Nästan lite; Än slank det hit och Än slank det dit och än slank det ner i diket.

Pappan våldförde sig på sin åtta månaders dotter samtidigt som han fotograferade övergreppet. ÅTTA MÅNADER!!! Hur fan i helvete kan man bara utföra ett sådant illdåd? Bilderna såldes sedan på nätet. Vart skedde detta? I Belgien – igen. Det är inte första pedofilskandalen i det landet. Antingen är de osedvanligt sexuellt skruvade där eller så är det så att det finns överallt, men inte upptäcks i samma grad? Jag tror definitivt på det sistnämda. Vad är det som säger att detta inte skulle ske eller rättare sagt sker här i Svedala? Det gör det!


29/6-02

Jag säger då det. Huvva! Huvaligen! Vad tycker Vickan om detta? Vad får Aftonbladet att göra en sådan här störtdykning? Nå, Aftonbladet har i alla fall givit credit till den det vederbör (skaparen av äpplet), vilket man inte kan säga om Wojwoj. Ska jag eller ska Vickan vara glada? Stolta? Tacksamma? Nöjda? :) Vem vet? Vem vill veta?

Varför har alla män ett hål i snoppen?
Dom måste ha syre till hjärnan!

28/6-02

Foton på Linus finns nu under Dagens Bild. Ja, jag frågade om lov. Det är känsligt med bilder på webben. Men frågar man om lov så är det okey. Jag tror att lille Linus smittade mig med någon baskelusk. Han var lite snorig och påstod sig ha ont i halsen. Ungefär så som jag känner mig nu med andra ord. Jag hoppas att det bara är tillfälligt. Men det var det värt hur som haver :). Å andra sidan så är det läge att utan dåligt samvete dra sig på sofflocket med en god bok och en halsduk virad runt halsen. Det är ungefär vad jag tänker göra idag. Ha en bra dag!

Äldre kan inte få barn.
Deras äggstockar har tagit slut
och dessutom har mannen problem med protesen.
Petter, 9 år
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

27/6-02

Jag har ofta skrivit om att jag tycker att män ska ta mer ansvar när det gäller barnen. Kvinnor har tagit ansvar för barnen i alla tider. Nu är det dags att männen gör detsamma. För sin egen skull. Nu har jag fått en kvittens på att mina tankar inte är helt felaktiga. DN Debatt redovisar resultatet av en doktorsavhandling. Det är nu klarlagt att skilsmässorna blir färre och fler barn föds i familjer där papporna tar ut sin föräldraledighet. Det är nog inte helt fel att hypotetiskt dra slutsatsen att även om det nu blir en skilsmässa kommer fadern att ha större möjlighet att kunna bibehålla sin tajta kontakt med barnet eller barnen. Jag misstänker att även flertalet behåller gemensam vårdnad och kanske växelvis boende, om det passar barnen vill säga. Alla barn klarar inte av det. Släng er i väggen alla extrema mansgrupperingar som inte har andra argument för sina egna tillkortakommande än att de har ex. som umgängessaboterar och antagligen, möjligtvis, säkerligen lider av PAS. Jag undra sa flundra vilka som lider av vad? :)

Varför kommer jag nu osökt in på detta? Hotad kvinna nekades skydd. Hillevis före detta pojkvän försökte mörda henne. Nu har han rymt från sitt åttaåriga fängelsestraff. När hon begärde skydd från polisen fick hon till råd:
– Ring 112 om du får problem.
Tjoflöjt! Vilket djävla råd. Ring 112. Innan polisen kommit dit, om de nu ens kommer, är hon antagligen redan död eller allvarligt skadad om nu hennes f.d kille får för sig att söka upp henne. Chansen eller rättare sagt oturen att han kommer att göra det är säkerligen stor. Om han har fått ett långt straff och tycker att det är hennes fel (han ser säkert inte sin egen del i det hela) så lär han söka upp henne för att hämnas. Dessutom är de män som är våldsbenägna ofta av den sorten som aldrig ger sig. Det finns kvinnor som har levt i denna situation år efter år, de lär få göra så resten av livet. Läs Lisa Marklunds bok "Gömda" så förstår ni vad jag menar.

Moderaterna har jag inte mycket för, vanligtvis. Men deras nya valfläsk tilltalar mig. Alla som döms för sitt tredje brott ska få maxstraff, ingen strafflindring eller straffrabatt.
– Lås in dem och släng nyckeln!

EU-kommissionen vill ha allmänhetens synpunkter på dataskyddsdirektivet.

Det värsta med krig är att de gör oss lika de folk vi bekämpar.
Aldous Huxley

26/6-02

Hemma igen. Dator/mailfri i nästan två dygn. Inga abstinensbesvär alls att tala om, tvärtom enbart riktigt skönt. Det var jättekul att träffa Linus, Tommy och Carina. Att sova i Linus säng var ingen höjdare :), men för en natt så gick det bra – det var bara ryggen som tog lite stryk. Min gamla dator kom väl till pass. Linus kan nu spela sina datorspel även där och inte bara hos pappa. Jag hoppas den håller ett bra tag nu. Alternativet hade varit att helt sonika slänga den på tippen, men varför slänga något som ännu funkar bra? Själv har jag inte plats hemma för fler burkar än vad jag redan har. Tänk att jag har fått en sådan söt dotter? Jag är stolt. Vem skulle inte vara det? Jag tog några kort, bilder kommer senare. Tre olyckor på vägen hem. Två hitom Skärholmen. Först en med två bilar inblandade, en ambulans åkte precis iväg därifrån med blåljus när jag passerade. Strax därefter en seriekrock med åtta bilar inblandade, en del riktigt demolerade. Snacka köbildning och alla vi andra på motsatt körbana körde försiktigt ett bra tag, tills minnesbilden försvann. Ögontjänare! Vid Rotebro passerades ytterligare en krock. Tre inom en timme. Det måste vara regnet? Blöta vägbanor? Folk håller inte avstånden?
Ha en underbar dag!
Det ska jag ha.
Lev väl!

Den som griper till våld
visar att hans argument är slut.
Kinesiskt ordspråk

24-25/6-02

Nu har jag packat bilen.
Min gamla Compaq ska få
ett nytt hem hos min dotter.
Nu drar jag järnet!!!!
Ha det så bra...*kram* Annica
See you later....


23/6-02

I morgon tar jag bilen och drar till Ödeshög. En öde hög eller en hög där man möter sitt öde? Där bor min dotter, hennes nya kille och så lilla Linus förstås. B. är hundvakt, så jag blir borta några dar.

Jag blev alldeles förtvivlad när jag läste Aftonbladet i går. Jag önskade att jag inte hade bläddrat fram till det uppslaget. Mitt hjärta blöder. Visst är jag larvig. Men jag kan inte hjälpa det. Bilderna gjorde mig betryckt. Hundar som flås levande. Katter som hängs upp för att sakta strypas. Hur kan någon vara så grym? Jag har svårt att förstå att de äter hundkött. Än mindre förstår jag deras sätt att behandla hundarna.

Nu har CSN vaknat till. Efter många försök att få betala av min studieskuld så hade jag nästan gett upp. Det kom aldrig några räkningar. Jag ringde och jag mailade, men inget hände. Men nu djävlar har de upptäckt att jag finns till :). De har haft dataproblem, som det så vackert heter. Det kom en räkning på 7096 pix. Den ska betalas nu i juni. Jag fattar inte att de sänder en sådan stor räkning på en gång. Visst, jag har råd att pröjsa – även om det svider lite. Men frågan är om alla andra har det? Egentligen är det befogat att undra över om vi ska drabbas bara för att de inte haft ordning på sina datasystem? Sedan ska jag betala 1166 kronor resterande månad nu i år.

Gud gjorde kvinnor av männens köttben.
Thomas, 8 år.
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

22/6-02

Sill och nubbe. Nej, nubben får vara för min del. Jag tycker att nubbe smakar som urk på burk. Jag har aldrig förstått vitsen med nubbe. Men sill i stora lass blidde det. Vi tog det lugnt. Jag är inte så mycket för att fira midsommar. B.s svärfar var här på middag. Vädret var väl inte som väntat. Regn och rusk mest hela tiden. Jag hoppas att alla har haft det bra – ändå. Det är knappt man vågar köpa tidningen i dag. Det brukar alltid stå en massa elände dan efter midsommar. Fylla, bråk, misshandel, våldtäkter, bränder, mord, dråp, drunkningar och bilolyckor. Varför försvinner vettet i samma takt som supen rinner ner? Mamma, varför blir pappa så elak när han dricker saft? Kanske en berättigad fråga? Jag har aldrig förstått mig på när folk super när det finns barn i närheten.


21/6-02

Trevlig midsommar!

Snygg parkering!


20/6-02

Tv-profil sparkade gravid kvinna i magen. Vart sanningen hör hemma är osagt. Kanske mittemellan? I media får man sällan läsa hela storyn. Det är sällan man kan få den korrekta bilden. Förvånande är det dock. Den person jag ser då och då på TV skulle vara sådan här privat? Ja, jag säger då det. I de lugnaste vattnen går de största (fulaste) fiskarna. Jag kommer att titta på honom i ett helt annat ljus nästa gång jag ser just det programmet i just den kanalen. Nej, jag tänker inte säga vem det är. Jag fick reda på det via en mailinglista, men det stannar där. Det är principen jag är ute efter här. Att man inte kan se på en människa hur den är, i verkligheten. En svärmorsdröm kan vara rena rama mardrömmen. En som ser ut som en inbiten nassegris kan vara hur mysigt nalleaktig som helst, i verkligheten. Döm aldrig hunden efter håret, vilket kan överföras till oss människor. Det är insidan som räknas. Insidan kan vara mörk. Den kan vara ljus. Den kan vara varm. Den kan vara kall. Den kan vara god. Den kan vara elak. Den kan vara ointressant, tom och innehållslös......ja – ni fattar? En tvättäkta psykopat brukar aldrig vara stämplad i pannan. Fara! Kom ej nära! Nej, det är när man lärt känna människan det ofta kommer fram vad som finns på insidan. Då kan det vara för sent, för en del.

I morgon är det midsommar. Redan? Vad tiden går fort. Insikten om att vi nu går mot mörkare tiden gör sig påmind. Men njut av nuet. Ha en underbar helg. Gör inget jag inte skulle göra ;).

Varför gick mannen över vägen?
A) För att hans penis sa till honom att göra det.
B) Han trodde att han skulle få sex om han gjorde det.

19/6-02

Jag kan varmt rekommendera "Mitt förbjudna ansikte" av Latifa som handlar om en ung kvinnas liv under talibanregimen. Läsvärd! Det är svårt för en annan att förstå vad dessa kvinnor fick gå igenom, rentav fortfarande får gå igenom. Ta bara detta; kvinnounderkläder fick ej säljas i butik. En vän av ordning undrar då förstås hur sjutton de gjorde för att anförskaffa nya trosor? Inga kvinnor fick studera eller arbeta utom hemmet. Inga kvinnor fick läkarvård om det gällde exempelvis gynekologiska åkommor. De kvinnor som tidigare vårdat dem fick inte längre arbeta. Manliga gynekologer – otänkbart. Det var förbjudet att vissla (sic!) eller att använda visslande vattenkokare. Den unga kvinna som talade med en ung man utom familjen var tvunget att gifta sig bums med den unga mannen. Otroligt, men sant. Extremt, men jag tror att det finns många kvinnor på andra ställen på jorden som lever under liknande förhållanden. Inte synas, inte höras. Kvinnoförtrycket har bara olika förklädnader. Det finns även här i Svedala, men under andra former.

Om man dödar en man kallas det mord,
om man dödar tillräckligt många kallas det världshistoria.
Adolf Hitler

18/6-02

Jag slumrade till i värmen i går efter lunch. Drömde intensivt. Drömde oroligt. Vaknade svettig. Ja, jag drömde till och med att jag skrev här i dagboken och refererade det jag drömt. Nå, det tänker jag nu inte göra, även om drömmen i sig var ganska lättolkad. Annars? Bara bra. Ha en underbar dag, *kram* Annica.

En svärmor är straffet man får ta när man
gifter sig med en person man inte känner.
Pål, 7 år
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

17/6-02

Upp som en sol, ned som en pannkaka.
RIP Svenska landslaget i fotboll.
Vilken nagelbitarmatch! Jag vågade knappt titta. Jag var lika mycket ute i köket som i vardagsrummet. Men tyvärr gick det inte som tänkt. Senegal vann och Sverige får åka hem. Jag tycker i alla fall att grabbarna har gjort ett bra jobb. Turen var inte på deras sida. Denna gång. Livet går vidare. Tillbaks till vardagen.

Vardagen – ja. Den börjar bestå av väldigt mycket regn :).
Jag har slutat dansa regndans men det fortsätter ändå.

Jag har problem med en kvinna som sänder Sircam-virus á la masse. Igår fick jag hela femton (15) infekterade mail från henne. Det är tur för henne att jag inte är ett dugg intresserad av att läsa i de attachade filerna. "Den färdiga enkäten", "Bokens Budskap", "Verserat", " Margaretha Jonssons enkätundersökning" med flera liknande bifogade filer verkar inte särskilt spännande – nej, inte ens "Sortering av intervjumaterial" kittlade min nyfikenhet. Det går inte att trycka på Reply och försöka informera henne om hennes tillstånd. Nej, då studsar mailet bara eftersom hennes quota är överskriden. Det är väl x antal andra som gjort samma sak och *kloggat* igen hennes mailbox. Det blir väl till att kontakta hennes abuseavdelning om jag får fler mail. Varför skaffar sig inte folk ett virusskydd?

En mormor är en som hela släkten
har kommit ut genom. Då är det
väl inte så konstigt om hon
är lite sladdrig i skinnet.
Kristina, 7 år
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

16/6-02

Jag är 5.5 kilo lättare sedan tre veckor. Det är fem och ett halvt mjölkpaket. Jag undrar var de satt eftersom jag inte ser någon skillnad. I sommar hade jag tänkt försöka att gå ned några (eller många) kilon. Jag har fått ett ryck. Det som förut tycktes ogörbart kanske inte alls är det? Motivation är nyckelordet. Tänk vad synd att den motivationen aldrig kommer när jag funderar på att sluta röka. Jag har hört att nikotinet är genmanipulerat, eller vad man ska kalla det. Allt för att göra det svårare att sluta röka. Det var en sjuksköterska som sade det när jag häromdagen var nere på vårdcentralen och gjorde en spirometri. Jag misstror henne inte. Intet förvånar mig när det gäller en av de mest lönsamma näringarna som finns, tobaksindustrin. Tänk bara på Coca-cola. När den kom var den spetsad med ett något starkare medel än koffein :).

En del kor är svarta.
De är invandrare.
Karin, 5 år
Mark Levengood och Unni Lindell
– Gamla tanter lägger inte ägg/Piratförlaget

Till början av månaden, 1-15! ---->

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1