Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

30/11-98

På kurs med Kurt idag. Pappa är hemma och är hundvakt, tack och lov.
Emma skrev en krönika igår i Aftonbladet som precis uttryckte det jag kort nämde i förrgår. Väl skrivet och jag tror att många håller med henne, jag räcker iaf upp en hand och vinkar febrilt samt nickar och instämmer ;-).

Borstade busarna igår, nu har Smulan fällt färdigt och det är inte så mycket kvar av hennes päls. Lite osmidigt att fälla pälsen mitt i vintern tycker jag. Det märks att hon märker av det, hon ligger hela nätterna nu i sängvärmen mot förut korta besök till och från, som om hon är lite mer frusen nu. Men jag har inget emot det *ler*, tycker det är mysigt med henne i sängen. Hon snarkar och pratar så gott i sömnen. Det är bara mysigt, men en människa bredvid som snarkar och pratar i sömen, det _vore_ inte alls lika mysigt ;). Snacka om att vara selektiv!

Från det ena till det andra ... hörde på Aktuellt igår att en ny avhandling från Göteborgs universitet påvisar SKRÄMMANDE nya siffror angående kvinnomisshandel och sexuella övergrepp. Över var fjärde (4) kvinna mellan 17 och 41 år har minst en gång utsatts för detta av sin man/pojkvän. Undrar om de har inkluderat det som i mina ögon är lika illa, psykiskt terror? Än mer uppseendeväckande är det att andelen var lika stor nedåt i åldrarna. Har inte den uppväxande generationen annammat någonting alls när det gäller detta? Kvinnosynen och kvinnoföraktet verkar florera även där. Spridningen av våld och sexuella övergrepp var lika över alla s.k samhällsgrupperingar - låg som hög. Undersökningen baserade sig också på ej icke invandrade kvinnor vad jag förstår bara för att eliminera risken för att man skulle tolka resultatet fel. Finns ju en utbredd fördom att talet skulle vara högre där och med dessa siffror tror jag att man kan *omkullkasta* den myten. Minst var 4:e .. *Annica blir rädd* och orolig för kommande generationer. Varför ska det vara så svårt att ändra på sakers tillstånd?

29/11-98

Var och handlade igår. Det är fortfarande november men i affären var det rena rama julhysterin. Jag säger *gosh* - vad jag hatar detta. ANTI-JUL föreningen ska jag nog starta upp tror jag :). Hemma är det enda i julpyntsväg jag skaffar mig en julstake i köksfönstret, sedan är det stopp med sådant tjafs. Gillar inte ens julmat 'ler*.... Visst är jag tråkig? Men för mig är julen som vilken annan helg som helst. Dels för att man förut alltid jobbade på de röda dagarna och dels beroende på andra erfarenheter långt tillbaka. Den där riktiga glädjen vill lixom inte infinna sig. Än värre med denna julhysteri är det för alla som inte ens har någon att fira julen med. Jo - Arne Weise på TV :) eller Kalle Anka.

På tal om tråkig, det var jag igår. Satt nästan hela dagen framför datorn. Får ta igen det idag och pyssla om vovvarna ordentligt. Men ibland är det bara så att saker måste göras. Jag ska ju på kurs måndag till onsdag (TCP/IP) så jag hade inte så långt tid att vifta på. Ska bli kul att gå igenom hur protokollet Internet bygger på funkar, har numera blivit mer intresserad av det än av att koda HTML-sidor.

Varför skapade Gud mannen?
Det gjorde hon inte. Hennes man gjorde det.

28/11-98

Lite småsur på mig själv :(. Kunde inte hålla mig. Har ingen karaktär när det gäller ibland. Vem tillbringar en fredagskväll med att bygga om nätverket, byta kort i datorerna, installera om och in massor av program? Jo jag :)))). Jag som inte har tid egentligen. Men kunde inte låta nya datorn stå oanvänd. Får ta igen det idag, hade ju tänkt jobba lite oxå.

Så nu gör jag det (jobbar) ..... ha en bra dag! *kram* Annica

27/11-98

Kunde ju inte hålla mig :), packade iaf upp nya datorn och ställde dem bredvid mellandatorn. Ska dock inte installera något på den förrän jag har tid, men bra sugen blev jag. Vad sägs om en 19-tummare - släng dig i väggen John Holmes, vilken skillnad mot min 17-tummare som jag _tyckte_ var stor när jag bytte upp mig från min 14-tummare. Står i valet och kvalet vilken upplösning jag ska köra, vad säger du Katinka *ler*? 800x600 eller? Enda som störde mig var att det bara var en 350 MHz:are, trodde att det skulle bli en nyare modell då vi fått vänta så länge på den.

När jag kom hem igår hade Smulan (antagligen) vält hönsfodersäcken och rivit upp den trots att den var väl tillknuten. Hon har blivit en riktig *dammsugare* nu - ständigt på jakt efter något ätbart. Vete sjutton hur mycket foder hon fått i sig? Kan det vara nyttigt? Snart börjar hon väl flyga och kackla :))). Har hönsfoderet inne i datarummet !!! bara för att inte det ska bli förstört samt skydda det mot eventuella andra inkräktare, dock i mindre storlek. Nu får jag skaffa en plastbinge att ha hönsfodret i. Det har funkat bra i många år och nu plötsligt har hon då upptäckt att det finns lätt tillgängligt. Inte ens Buster (schabradoren) som oxå var tokig i mat kom på den befängda idén att käka hönsfoder.

Från det ena till det andra - tycker att Internet har blivit för kommersiellt. Vart tog idealismen vägen? Glädjen? Fri information? Jag vill surfa för att hitta information, besöka bra hemsidor och kanske köpa något från Boxman eller så. Men alla dessa portaler som ploppar upp gör mig bara irriterad. Torget har jag inte besökt på hundra år och nu kommer väl Passagen att spåra ur då de sparkat redaktionscheferna, se Marinas sida. Till och med Internetleverantörernas sidor börjar lika marknadsplatser istället för en källa att ösa information ur som kund. Är såååååååååååååååå trött på all reklam. Man får den i brevlådan, ser den på TV, utomhus och överallt vart man vänder sig på nätet numera. Jag har två sponsorer på min HTML-guide, that´s enough, Flera har frågat men jag har nobbat. Ibland hamnar man på privata sidor som är späckade med reklam och jag får mail som frågar hur man gör för att få sponsorer?

26/11-98

Idag kommer nya datorn :). Ska sitta hemma och jobba på förmiddagen, har en *bibba* papper på engelska att plöja igenom medans jag väntar på underverket. Men jag har nog inte tid att packa upp den förrän nästa helg si så där. Förhoppningsvis. I helgen ska jag jobba och behöver ha en fungerande dator med de program som krävs för det jobbet. Orkar inte snabbinstallera allt bara för den sakens skull.

Var inne i stan igår kväll, tjejträff. Kul att röra lite på sig :), blir lite isolerat på landet ibland. Men det är ju självvalt så jag ska inte klaga. Social får jag vara på jobbet *ler*. Just nu kanske mer än vanligt, kanske ska kasta mig in i något jag aldrig gjort förut. Tvekar! Fick ont i magen igår eftermiddag! Det är detta med självförtoendet som spökar. Fixar jag det? Har ju så stora krav på mig själv jämt. Nåja, som jag sa till min chef - funkar det inte säger jag upp mig :)))).
Ha en bra dag!
*kram* Annica

PS - förresten! Fler mail på temat - *stött man tror att Annica är en manshatare* - *skrattar gott*. Lägger ut det då jag anser att mailet inte var privat i den meningen att det inte var hövligt eller speciellt motiverat att sända det.

Subject: Åsikt
Date: Wed, 25 Nov 1998 19:05:31 +0100
From: Elevpc11 <cllpc11b1@cll.karlskoga.se>
Organization: CLL/Komvux i Karlskoga
To: atiger@swipnet.se

Hej du!
Sitter här och kollar på din hemsida och undrar om du har haft en taskig barndom, för något fel är det ju. Först så skulle jag vilja säga att det är tur att din morsa inte hade samma uppfattning som dig om män för då skulle du ju inte finnas eller? Jag har ju förstås inte sett hur du ser ut och så, du kanske är väldigt hårig, har svans?

Förresten är du en sån dar jävla rödstrumpa? Om du är det så ska jag tala om för några saker:
1. Jag tycker att tjejer och killar ska vara jämnställda. (där hoppas jag att vi tycker lika)
2. Ar rödstrumpor jämnställda när dom gör allt dom kan för att göra det bättre för kvinnorna oavsett om män skulle komma i kläm? Det ar ju rena sandlådan, t.ex en person tycker inte om att bli bedragen (vem gör det) och sen gör han/hon det själv for att hämnas.
3. Fysiskt sett är vi olika även om det finns några undantag.
4. Har män "mansvecka" som kvinnor har "kvinnovecka".
5. Om jag gjorde en hemsida som din fast vinklade den mot kvinnor så skulle säkert någon rödstrumpe förening se till att jag fick stänga butiken.
6. Sist men inte minst, ta dig en funderare så tror jag nog att du kommer fram till att män kan vara bra att ha i alla fall, jag vet inte men jag skulle tro att det ar skönare med ett par händer på kroppen som smeker än ett par klor.
7.

Där tog mailet slut, han blev väl störd vid punkt 7? Hade iofs varit intressant med fortsättningen :-). Undrar vem som har haft en taskig barndom? Har man inget vettigt att säga kan man hålla det för sig själv. Sådana här mail skulle jag aldrig skicka till en man :). Djäkla tjat om *rödstrumpor* jämnt *ler*. Äger inte ett par röda strumpor, föredrar vita tubsockor ....

25/11-98

Såg en räv överkörd vid sidan av vägen når jag åkte hem igår. Den var så vacker när den låg där, yvig röd päls och med hull i kroppen. Rävarna har lidit svårt av rävskabben, dem man sett har varit magra och i stort sett pälslösa. Nu börjar man se dem i *oförstört* skick igen, kul att de återhämtat sig.

Beställde två bildekaler igår från Reklamassistans. Har ju funderat på att skaffa en egen registreringsskylt, men tänkte att jag börjar med två dekaler :-). Helst skulle jag vilja lacka om Volvon oxå, tigergul och med en tiger liggande på huven. Nåja - någon måtta får det vara. Trafik-tröjorna kom iaf igår, intet är som väntans tider :-).

En del hörde av sig igår om det censurerade inlägget och jag skickade urlen. En undrade om jag hade funderingar på att skriva en bok. Svar - jo! För cirka 10 år sedan hade jag de funderingarna, men har lagt det på hyllan. Skrev ju dagbok i många herrans år, dock slängde jag dem vid senaste flytten i förvissning om att det var det bästa. Såg mig min dotter framför mig hittande dessa vid mitt dödsbo :)))), den tanken var inte lockande. Men jag ångrar mig lite ... lite. Men jag lägger inte ut urlen offentligt till gårdagens inlägg som ej blev publicerat, den som är intresserad kan höra av sig. Angående min tvekan fick jag ett gott råd - allt annat än ett klart ja, skall nog betraktas som ett nej... Annars får jag nog tillfälle att återkomma till ämnet Jante och Utanförskap vad tiden lider. Skrattade gott åt ett förslag att ha en *disclamer* sida, kanske en pop-up ruta med villkor och accepterande av dessa genom att klicka på en "Jag accepterar-knapp" innan man ens kommer in i dagboken.

Vad kallar man en man som förlorat 98% av sin hjärnkapacitet?
Änkling!

24/11-98

Goda råd är dyra, sägs det...
Någon från dator 10 på en utbildning arrangerad av Nätverket tyckte inte om min dagbok tror jag :).

Har kollat din sida med flosk, fann den ganska innehållslös. Jag ska ge dig en del bra tips ang. det som fångar en läsares intellekt... Skriv kortfattat, fokusera på målet, kittla läsaren med att bara skriva det allra nödvändigaste, låt fantasin flöda...

Kittla? Fokusera på målet? Undrar om inte han har fått detta med dagbok om *bakfoten*? Så är du här idag igen, klicka på browserns BACK-knapp.

Hade igår på förmiddagen och halva eftermiddagen en sådan utanförkänsla och kände att jag sögs in i det *svarta hålet*, men som tur var gick det över mot kvällen. Idag har jag censurat dagboken rejält! Hade skrivit det längsta inlägget hittills men tog bort det, det blev för personligt. För detaljerat! Så att jag tänkte att ingen vill väl läsa det, egentligen. Eller? Hade med Jante i kubik att göra, så långt kan jag sträcka mig. Handlade även om utanförskap och fragment av det jag minns respektive inte minns från min barndom. Och om hur det har format mig. Man kanske ska köra med dubbla dagböcker. En glättad :) och en mer allvarlig? Den allvarliga fick man klicka en gång extra för att få tillgång till, endast för intresserade då med andra ord. För de finns, det vet jag.

På tal om kedje-mailet som vandrar runt nu :))). Vinkar till Bengt och Stefan.

23/11-98

Kors i taket! Sovmorgon igår ända till 07.00. Dock med viss modifikation :-). Vaknade klockan 05.00 av att Nalle öppnade ytterdörren och smet ut i mörkret. Ja, han är en fena på att öppna dörrar, dock brukar han inte ha för vana att knata ut så där själv så tidigt på morgonen. Klev in barfota i träskorna och kastade en jacka över axeln och gick ut för att se vad han gjorde. I mörkret såg jag *nada*, hundar måste se bra bättre än oss människor men efter ett tag lokaliserade jag honom och vi gick in igen. Stod i valet och kvalet om jag skulle sätta på kaffe eller lägga mig en stund till. Valde det sistnämda och till min förvåning slumrade jag till igen, med Smulan snarkande vid min sida :-).

Känner att jag håller på att bli dålig igen, bihålorna spökar och helgen har tillbringats med en hejdundrande huvudvärk. Tji, inte bakis :), hade nästan varit roligare att kunna skylla på det. Hade tänkt att ta några semesterdagar denna vecka, men vad jag förstår så går inte det. Ett projekt som varit försenat är nu hyperaktuellt så semestern får vänta. Skulle behöva klippa mig, fixa lite ärenden man aldrig hinner med annars och bara slöa lite. Nåja, får ta det senare.... Min Photoshop har lagt av och gått i graven, vägrar att funka helt enkelt. Något hände när jag häromdagen använde *den förbjudna knappen* efter att datorn bara *frös*. Såg det i en scandisk-fil (var ju tvungen att köra det vid omstarten) att något hänt med photoshop.exe då eftersom det programmet var öppet. Men ids inte göra något åt saken. Nya datorn ska ju komma i dagarna, den kommer ju att bli huvud-datorn och det räcker nog om jag installerar Photoshop där. Ja, jag har licens :) om nu någon undrade. Gör nog en format C:\ på den jag sitter och jobbar med nu samt *skrotar* min gamla burk. Eller kanske har kvar den som fristående testburk, räcker med två datorer i nätverket. Skulle vilja testa Linux m.m.

Vinkar till Xerxes och Carro :-).

Varför vandrade Moses i öknen i fyrtio år?
Han vägrade fråga efter vägen.

22/11-98

Urban och Sussie läste iaf min reload igår :). De t.o.m skickade en kvittens på det, kul! Ibland undrar man ju vilka som läser, någon/några gör det om man ska tro räknaren. Men ibland undrar jag vilka och varför? Från det ena till det andra - såg att de tipsade i Expressen IT-bilaga om HTML-guiden samt i Torgets tidning om Dagbok på nätet. Sedan fick jag en förfrågan från en stor Internettidning om en intervju till en serie kallad Porträttet. Tvekade lite först, men sedan tänkte jag - varför inte? Kan vara inspirerande för andra tjejer att läsa? Eller? För inte går jag på *myten* om att vi tjejer skulle vara mer missunnsamma mot varandra än vad killar är. Tror inte det, iaf inte i vår bransch. Själv tycker jag det är kul och framförallt inspirerande att läsa om och höra talas om tjejer som är duktiga, syns och hörs. För det är kanske det en del av det som behövs? Att vi syns och hörs? Iofs har just jag inte bidragit med så mycket tycker jag (är inget proffs på något egentligen), men jag tror att jag har uppmuntrat och hjälpt andra tjejer till att ta för sig på Internet.

Nu har solrosfrö köps hem *a la massé* - fåglarna har en lång vinter framför sig och kan man hjälpa till är det bara bra. Tycker om fåglar, men i frihet. I bur - nej tack!

En mans hela självkänsla kan raseras med tre små ord.
Är den inne?

21/11-98

I don't wanna be a tiger
Cause tigers play too rough
I don't wanna be a lion
Cause lions ain´t the kind that you love enough.

Just wanna be, your Teddy Bear
Put a chain around my neck and lead me anywhere
Oh let me be (oh let him be)
Your teddy bear.

Elvis Presley

Skrattade gott när jag såg posten igår. Väntar på Trafik-tröjorna men fick något helt annat. Hade vunnit ett Barbro-spel, var på Aftonbladets sajt och skickade in mailet bara på kul. Hade inte väntat mig något resultat. Jag tillhör de få som tyvärr har otur både i spel och kärlek :-).

Läste om mannen i Tyskland som suttit död framför sin TV i fem (5) år. Dog förmodligen i december 1993, julgranen stod bredvid tänd i vardagsrummet. Kusligt! Att vara så ensam så ingen saknar en - INGEN - vilket öde. Händer tyvärr då och då även i Sverige. Såg mycket ensamhet när jag jobbade inom hemhjälpen en kort period, många ensamma både på Södermalm och Östermalm. Har fall på närmare håll att referera till. Min bror. En bekant som dog hemma och hittades efter en längre tid, då hade hunden lagt sig bredvid liket beredd att dö. Vilket hunden iofs gjorde senare, den avlivades. Jag är inte rädd för speciellt mycket! Tål det mesta! *Been there, done that* i större utsträckning än andra :), ångrar dock inget! Men en sak är jag rädd för. Att dö ensam! Att dö före hundarna! Döden i sig skrämmer mig inte (eventuell obduktion skrämmer mer), men just det att behöva ligga oupptäckt. Att hundarna i förtvivlan måste äta av min kropp och/eller sakta tyna bort bredvid den. Nu är det scenariot inte så sannolikt - men rädslan ser inte det. Rädslan har inget förnuft. Irrationellt, javisst! Men *what the hell*, alla bär vi på våra små *ågrenare*.

Finns andra saker man borde vara rädd för. Samhällets syn på kvinnor eller rättare sagt hur massmedia försöker förvränga sanningen. Tänker dels då på krönikören i Aftonbladets IT-bilaga i söndags samt ett program de talade om igår på en mailinglista. Programmet handlade om utbrändhet. En kvinnas lösning på utbrändhet i karriären skulle i princip vara att stanna hemma ett tag och föda/fostra barn? Que pasa? Vore det inte bättre att arbetsklimatet förändrades och förbättrades? Varför ska kvinnor ha den pressen på sig att de måste prestera så mycket, ungefär som att de måste bevisa att de duger i en manlig värld. Tyvärr såg jag inte programmet - i vanlig ordning .). Dock var efterföljande diskussion intressant på BitchTech.

Karlarna har oxå en säker period, mellan jul och nyår!
Staken står i fönstret, kulorna hänger i granen och pungen är tom.

20/11-98

Satt och jobbade i onsdags hemma på eftermiddagen, sparade ned mellan varven på Iomegan och allt var frid och fröjd. Skulle hjälpa Peter med en sak via chatt och öppnade en mapp i filhanteraren för att leta efter en .pl fil. Då fick jag en virusvarning som frös hela systemet och jag var tvungen att använda den *förbjudna knappen* för att komma ur det läget :-). Tog bort filen med något harmlöst virus, ja det kan jag påstå eftersom den filen har legat där länge utan att göra någon skada. Tänkte inte mer på det. Kom till jobbet igår morse och skulle fortsätta att jobba med on-line manualen. Kliade mig i huvudet för bara hälften av filerna fanns på Iomegan samt de gick inte att öppna. Två dagars jobb åt skogen? Läget aningens dystert. Körde en chkdsk och på något mirakulöst sätt kunde jag återskapa och laga ALLA filer med lite trix, även de som alltså inte ens syntes. Dagen var räddad! Man är beroende av datorernas välvilja må jag säga. Egentligen är det hemskt.

Annars en lång dag igår samt stillasittande med god mat/kaka/mackor :). Känner att jag får sluta ta en kaka till *ler*. Kursmat och detta gör att jag börjar få dåligt samvete när det gäller figuren.

Vad är det för skillnad mellan män och svin?
Svin blir inte män när de blir fulla.

19/11-98

Hatar kombinationen Win 95 och NT. Släpar en Iomega zip mellan dessa datorer och i vanliga fall märker jag inte så mycket av detta lilla irriterande problem. Men som alla vet när det gäller HTML-filer är skillnaden mellan stora och små bokstäver ganska väsentlig :-). Så då blir det *a pain in the ass* när NT envist döper om filer till versaler när jag för över dem till Iomegan. Sedan hemma så blir det ju helt *kajko*, filen 11a.gif som den ska heta har plötsligt transformerats om till 11A.GIF helt obegripligt. Tur att man har lilla programmet Cap.exe. Finns det fler som har detta bekymmer? Tanka då ned Cap.exe, garanterat NetBus-fritt iaf när det lämnar denna webb-plats *ler*. Vad som händer sedan kan jag inte garantera. Gjorde en liten test på en burk med NetBus, förstår att småpojkarna tycker att det är kul. Men jag varnar - ladda ej ned obekanta filer eller klicka inte på okända filer i din e-mail.

Smulan vägrade göra ifrån sig igår morse - tänk att det alltid är så de dagar jag vet att jag ska vara borta länge :(. Men gumman lilla hade fixat det galant. Var lite orolig på jobbet, men inga problem - det var inte ens *rusning ut* när jag kom hem. Men det är ett bekymmer, det vet alla hundägare. Vi går ju på muggen när vi behagar - no problemas. Men en hund är hänvisad till oss människor när det gäller den saken. Ingen frisk hund vill göra ifrån sig inomhus, men tänk vilken panik om de är ensamma och bara MÅSTE. Undrar vad som rör sig i deras huvuden då? Har hänt när Smulan var liten att hon har gjort ifrån sig inne, då gick hon alltid in till datarummer *ler*.

Fick en trevlig inbjudan till tjejmiddag den 27:e. Bugar och bockar! Men vet ej om jag kan gå, fredagar är en dålig dag för sådana aktiviteter för min del med tanke på hundarnas väl och ve. Vem ska ta ansvaret för dem då om inte jag är hemma? Ibland önskar jag att de vore två små nakenhundar, som man kunde pula ned i en väska och ta med sig överallt :))). Läs gärna Evas tisdagsfunderingar om feminism och jämlikhet. Slipper jag skriva om det - hade nog inte kunnat uttrycka det bättre själv :-).

18/11-98

Nazisterna har speglat och förvrängt en sajt om Förintelsen. Nåja, visar mer på IQ fiskmås än en lyckad ombeskrivning av historien. Ingen kan förneka till att det skedda, det hemska och ofattbara. Ingen kan kompensera det som skedde. Men vi kan lära oss av historien och gå vidare, samt försöka undvika att liknande strömningar får ta så stor plats i världshistorien igen. Men och därför blev jag så förvånad ... i det tysta sker något nu, i våra tider som för mig är lika ofattbart. Israelerna håller på att forska fram ett biologiskt stridsmedel mot araberna, ja du läste rätt. Byggt på genetik så att viruset bara ska angripa dem av arabiskt ursprung och skona israelerna själva. Läste detta i helgen och var tvungen att läsa två gånger för att förstå vad jag läste. Vad gör storebror USA åt det då? De har väl inte tid just nu när de *näpsar* Irak. Men varför ska Irak inte få göra det som Israel gör eller rättare sagt tvärtom - ingen borde få syssla med sådant här i modern tid. Sedan tror jag att USA har svårt att vara speciellt kritisk mot Israel med tanke på vilken roll USA spelade i tillkomsten av landet. Det är ju en historia i sig, förstår inte hur de resonerade? Att slänga ut andra människor för att skapa ett nytt land. Ungefär som att be alla skåningar flytta till ett annat landskap eftersom danskarna en gång i tiden *ägt* Skåne och vill ha tillbax det .. snurr snurr och jag svamlar lite här märker jag, men hoppas andemeningen gick fram? Nåja, jag vet iaf vad jag menar. Ett framsteg :).

Usch - gillar inte halkan. En stor olycka med flera bilar inträffade igår på E18, någon hade enligt hörsägen brakat in i en bergvägg. Detta hände strax efter att jag själv passerat där, så det renderade i ett oroligt samtal hem för att kolla att jag inte varit inblandad. Ta det lugnt! Håll avstånden! Lätta på gasen! ... Hundvakt fixad imorgon igen. Lång dag blir det med andra ord, pappa ska vara här till strax före nio på kvällen. Har varit trögt ett tag, men det känns som om det börjar släppa. Ta i trä! *Knackelibank* i huvudet :-). Grattis Susanne - njut så länge du kan och ta vara på vareviga minut! *Annica drömmer* - vill oxå :). Men för min egen del är jag mer pessimistisk. Får väl ta en kaka till istället :-).

17/11-98

Hade bråttom, fastnade och drog sönder blixtlåset i favoritjeansen. Äger ingen symaskin och bara 3 knappnålar :). Slaktade ett par gamla jeans, efter mycket strul fick jag loss blixtlåset och sydde dit det på fri hand i byxorna under mycket pustande och stånkande. Hur kvinnlig är man då på en skala från noll till tio? Hatar att sy! Förspilld kvinnokraft brukar jag skämtsamt säga. Får nog tjacka nya brallor i helgen istället.

Läste först igår söndagens IT-bilaga i Aftonblade pga av en diskussion i en mailinglista. En krönikör hade fått frispel tydligen och skrivit den mest fåniga krönika jag någonsin läst. Det han skrev speglade mer hans egna fördomar och *gammalt bagage* än dagsläget. Ett bevis för att jag inte var så fel ute häromdagen då jag envist hävdade i en diskussion på en mailinglista att det är åt helskotta att vi kvinnor ska behöva *bevisa* vår duglighet innan vi accepteras. De hade en panel bestående av tio killar som skulle svara på frågor. Enligt krönikan:
<snip>
Det är en imponerande panel vi samlat ihop. Tilsammans kan de allt. Samtidigt speglar panelens sammansättning vad vi alla vet - IT-branschen är grabbarnas spelplan.
</snip>
Tjofräs! Tror inte ens han bemödat sig om att ens fråga en tjej. Tror inte att det passade hans syften just då. Jag vet att det finns massor av duktiga tjejer som sysslar just med det han påstår att vi inte gör. Jag ser dagligdags exempel på duktiga tjejer, både på jobbet, mailinglistor (Bitchtech, GirlTalk och Trafik) och ute på nätet. Vakna! Det finns tjejer som är systemadministratörer, tjejer som är skitduktiga på Unix, tjejer som kan programmera byxorna av killarna, tjejer som är otroligt duktiga på grafik och bildbehandling, tjejer som är urskarpa projektledare, tjejer som kan göra sajter som kan göra vilken kille som helst avundsjuk, tjejer som är duktiga nätverkstekniker, tjejer som har både verbal och skriftlig journalistisk begåvning samt verkar inom IT och tjejer som är dugliga arbetsledare inom IT-branschen. För att killar som han ska se detta måste tjejerna köra reklamsnuttar i TV:n? Springa omkring med namnskyltar som även anger vad just de är bra på? Skriva om dem i tidningen? De kanske inte gör lika mycket väsen av sig som en del killar men måste man det? Räcker det inte bara att göra ett fullgott jobb? Jag accepterar killar som väljer traditionellt kvinnliga yrken och respekterar dem. Inte hävdar jag att tjejer med automatik är bättre barnvårdare, sjuksköterskor eller *you name it*. Var och en väljer vad de vill syssla med och bör uppskattas efter prestation och inte efter kön. Den dagen vi har nått det kan vi snacka om jämställdhet.

16/11-98

Idag ska jag ta en *flunsa-spruta*, de säger ju att den är på G. Trodde att det var den jag hade förut och fortfarande har sviter av, men jag vet inte? Hostar som besatt fortfarande, många jag känner likaså. En arbetskamrats far till och med hostade sönder sina lungor, inte bara en utan två gånger. Fy bubblan! Mer rättvist vore det om jag som röker hade råkat ut för det.

Skrattade gott i går morse. Mina så strategist utplacerade små råttfällor var vittjade men ej utlösta. De är inte dumma de små liven. Kanske lika bra det, vittja små döda möss ur råttfällor är väl inte heller någon önskedröm. De är ju i grund och botten söta. De är ju oxå små liv, dock väldigt oönskade hyresgäster. De betalar inte hyra! De skitar ned! Äter oss ut ur huset :)! Stör med sitt *rissel rassel* i väggar, tak och inne i huset! Sprider sjukdomar! Gnager på allt t.o.m elledningar! Förökar sig som kaniner, typ! Tips emottages tacksamt!

15/11-98

Nu har jag tröttat på att frysa. Hittade en snygg jacka när jag var och handlade för 800 pix. Skulle bara köpa några råttfällor, blev dyra sådana :-). Men vad sjutton, pengar är till för att användas. Apropå pengar, det var lite mutter butter i fredags angående detta ämne. Tja, i mina ögon är pengar inget bekymmer, varför bry sig om sådant som finns? Vore bättre att grunna på det som saknas istället. Fast sånt går ju inte att köpa för pengar, så var det med den saken. End of discussion!
Tre blondiner fick varsin önskning.
Den första önskade att hon skulle bli blondare än hon redan var *POFF* så blev hon blondare.
Den andra önskade att hon skulle bli mera blåögd, *POFF* så fick hon ögon som var blå som den djupaste klaraste brunn.
Den tredje önskade att hon skulle bli dummare och *POFF* så blev hon en man!

14/11-98

Fredagen den trettonde förlöpte utan större rabalder. Annars anses det ju som en stor olycksdag. Var det inte fredagen den trettonde oxå förra månaden? Inflation? Körde lite extra försiktigt hem med tanke på att det frös till på vägbanorna på kvällen. Vore ju typiskt att *halka* av vägen en fredag den trettonde.

Idag fyller min moster 50 år, hon är alltså bara 5 år äldre än mig och vi bor i samma stad. Stor mottagning - men inte har jag fått någon inbjudan *ler*. Symptomatiskt! Jag bryr mig inte nuförtiden, men det ger ju ingen större släktkänsla och odlar *utanförskapet* som redan finns sedan gammalt. En rebellisk tonåring blir tydligen aldrig gammal och stadgad :). Däremot ska den andra släkträffen ske nästa år. Opps! Lät långt borta. Men in facto är det ju snart "nästa år". Fick ett mail idag som sa:
Idag är det dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan.
Tappade räkningen halv-vägs :).

13/11-98

På kurs med Kurt!
Subnät, subnätmasker, default-gateway som egentligen är en router .... osv. Spelat in och kikat på paket. Ja, inte julklappar utan helt andra paket ;). Kul! Lång dag igår och lika lång lär den bli idag. Behövde iaf inte nynna - No mail today - när jag kom hem igår. Eva har ett radikalt förslag i sin Reload angående våldtäktsmän, *ler*.

12/11-98

På kurs med Kurt idag. Men ....
Jajaja - en liten notis på sidan Kvinnor på nätet har lyckats reta upp några stycken. Det är när jag beskriver NetWeasel (PUL :-x) och hans bravader en gång i tiden. Historien har ju hänt, sedan må versionerna gå isär. Ungefär som en nazist skulle be någon att stryka texten om Förintelsen - då den ju inte enligt dem har hänt alternativt i deras ögon inte gick till så som media beskriver. Lite får man väl tåla - det ska ju inte bara vara ensidigt åt ena hållet? De utsatta ska tåla lite vad som helst, helst ska de inte anmäla *abuse* överhuvudtaget. Gör de det får de ofta skit för det. Men förövaren ska inte behöva stå för handlingen? Påminner lite om det som hände nyligen, Flashback döms att betala 50.000 kronor till sexförbrytare. Visst, vart går gränsen? Vem avgör den? Svåra frågor men svaret lär vi aldrig hitta i PUL.

Hörde att riksdagsmännen kräver nästan 10% lönelyft, motsvarande ungefär nästan 4000 pix i månaden. Motiveringen var att de måste få fler höginkomsttagare att välja att bli riksdagsmän. Hmmm..trodde i stilla enfald att det var folket som valde :). Dessutom klarar vi oss utan höginkomsttagarna i riksdagen - det är de ju själva numera nästan, lite klurigt uttryckt. Nej, fram för mer vanligt och dugligt folk, så riksdagen spänner som ett *paraply* rakt över. Majoriteten är ju helt klart ej höginkomsttagare i lilla Svedala.

Generationsklyftan mellan far och dotter i invandrarfamiljer måste vara ett stort problem. Många unga tjejer tvingas rymma hemifrån och skaffa skyddade folkbokföringsuppgifter pga av detta , då fadern och bröderna enligt gammal tradition styr och ställer. De kan inte acceptera att dottern vill leva som en vanlig svensk ung tjej. Knepigt! Hur ska man kunna hjälpa dessa tjejer? Hur ska man kunna få männen att *släppa lite* på sina seder och religösa normer? En viktigare fråga än att höja lönerna för riksdagsmännen anser jag.

11/11-98

Var på InternetWorlds mässa igår. Har aldrig varit på Sollentunamässan förut men blev imponerad av hur stort det var. Gick runt och letade efter Torgets monter :) men det tog ett tag innan jag fattade att det fanns ett lika stort utrymme tvärsöver oxå. Hälsade på Petra i Torgets monter och vi tog en fika. Kände att snart är det nog dags för en GirlTalk lunch? Först strövade jag runt någon timme själv men fick sedan sällskap av en tjej från jobbet, ett proffs ut i fingerspetsarna. Det var ett nöje att höra henne :-). Själv är jag nog mer lite blygsam *ler*. Men många intryck, många tips och ideér fick jag. Hade velat se mer men jag var tvungen att ta mig hem till hundarna, de hade varit ensamma så pass länge.

Ska på kurs imorgon och på fredag, igen ... ;-). Pappa ska vara hundvakt, han har frisknat till så pass att han ställer upp. Svärfar och några till har ju bilat ned till Spanien och deras kåk där, dem lär man inte se förrän i maj. Somliga har det bra! Jag som inte ens har ett pass längre. Så mycket reser jag nu förtiden. Men å andra sidan, har ingen större längtan efter att resa längre. Finns annat att prioritera tycker jag, livet är så kort ändå. Fattar inte hur man ska hinna med allt man vill innan rullatorn dammas av och hörapparaten åker på.

Ja, hade en liten kort mailväxling (korthuggna Karin) angående att skriva SIN dagbok utan att snegla på andras. Man har sin stil och jag tror att det är kört om man börjar jämföra med hur andra skriver.
Ett exempel:
Ola uttrycker en sak på tre rader, kort och koncist - andemeningen går fram. Sedan skriver Elina om samma tema men tar upp 1 och en halv sida för att få fram det hon vill ha sagt. Det går inte att jämföra och säga att den ena är bättre än den andra. Vi är alla olika, Lasse gillar raka puckar och föredrar Olas dagbok medans Nisse gillar långa utläggningar och läser hellre Elinas. Om Ola skulle börja *härma* Elina så kanske Ola tappar Lasse som läsare men ändå inte attraherar Nisses smak. Krångligt? Kort och gott! Sluta jämför, ingen är bättre eftersom smaken är som baken - delad. Var dig själv! Skriv om det som intresserar dig! Skriv som du känner! Det är ju därför folk läser just din dagbok.

10/11-98

Usch! Snö och åter snö utlovat!
Nätmissbruk! Jo, jag glömde ju rabbla upp det igår :-). Har träffat på en och annan på nätet som verkligen kan kategoriseras under denna benämning. Det är så tragiskt att se att de inte har förmågan till att leva ett liv i verkligheten utan väljer att leva *bakom tangentbordet*. Tycker uppriktigt synd om dessa människor. Men något jag inte gillar är när folk ljuger, utnyttjar nätet på fel sätt och tänjer på sanningen enbart i sina egna syften. TV-såpor :), vad är det emot nät-såpor på news?

9/11-98

Dålig champagne har dödat 5 i Stockholm senaste veckorna, troligen förgiftat alternativt förorenat *dryckjom*. Oj - vilka rubriker det skulle bli. Krut skulle läggas ned för att spåra och reda ut vartifrån den champagnen hade levererats. Alla offren hade nog nogsamt obducerats för att verkligen klargöra om det var champagnen som dödat dem. Tror inte du oxå det? Förgiftad leverpastej har dödat 5 matmissbrukare! Sak samma!

Nu handlade det ju om 5 narkomaner och dåligt knark, knappt några rader och bara en har hittills obducerats. Självsanering bara, en mer eller mindre spelar ingen roll! Inte värda att gödsla *krutet* på för att hitta orsaken? Pundare är mindre värda då de ägnar sig åt kriminell verksamhet? Kriminella får skylla sig själva! Njae - jag håller inte med om det faktiskt. De är oxå människor, om än med glorian på sned. Gift som gift, en del väljer knark, en del sprit, en del mat och en del andra gifter för att döva sin ångest och olustkänsla. Tror inte att det har med dålig karaktär att göra utan mer hur man som liten lärt sig att hantera dessa känslor man till sist försöker döva. Ingen blir ju knarkare, matmissbrukare eller alkoholist bara så där rakt av, hux flux. Många unga testar knark men få *fastnar* som tur är, de upptäcker att de inte behöver droger för att leva ett fullgott liv. Många tar sig ur sina missbruk, med eller utan hjälp. Men inte alla .... Visst blir många hårda och tuffa, men innerst inne finns även hos dem samma *känslor* som finns inne hos oss alla. Ledsamhet, ensamhet, en längtan efter kärlek, gemenskap och längtan efter ett bra liv. Dock förmodligen mycket väl inkapslat hos somliga, i ren självbevarelsedrift.

Ujjj - vad allvarlig jag blev. Men man kan inte *vifta* bort allt. Tankarna gick till min döde bror igår. Kallt och ruggigt. Var tvungen att sätta in en värmefläkt i datarummet, fingrarna blev så stela :). Hoppas värmen sprider sig lite ... även inombords.
Hittade en bra sida igår om Operation Kvinnofrid länkad från en annan bra sida om feminism :-). Intressant läsning. Visste ni att i Schweiz fick kvinnor rösträtt först 1971?

8/11-98

Två hönor har *kolavippat*. När jag har kommit in på morgonen har de legat döda och stela på golvet. Tråkigt! Hoppas det inte är något allmänt smittsamt de drabbats av. Inte mycket att göra åt hur som haver.

Gårdagen var en riktig slödag, satt några timmar framför datorn och jobbade, har lovat vara klar med en sak tills på måndag. Annars inget nytt under solen, så med risk för att vara urbota tråkig önskar jag er alla - ha en bra dag! Lev väl!

7/11-98

Vad sade Gud efter att ha skapat Adam?
Hallå, vad förväntar du dig?? Det är ju bara en *Beta-version* ... :)

Minus 7 grader i går morse. Burr!
De garvade åt mig när jag kom till jobbet, de tyckte jag liknade en terrorist med mina jympadojor, svart munkjacka och en stor palestina-sjal. Som dock egentligen inte är en äkta palestina-sjal utan en turkisk duk :-) inköpt i Turkiet. Sliten och underbart skön att vira runt ett blött, nytvättat hår en kall morgon. De skulle ha sett mig i bilen med solglasögonen på - då hade vi kunna snackat om att se ut som en tvättäkta terorrist. Ja, solglasögon för solen var så stark att jag var glad att jag hade dem kvar i bilen. Svinhalt var det - hela E18 var glashal. Många olyckor utmed vägen, tvärstopp ibland och då märkte man att det var halt när man skulle gasa på och köra iväg, slir..slir.. Fick höra senare under dagen att min svärdotter på samma väg totalkraschat sin bil men lyckligtvis klarat sig tack vare bilbältet. Jag skulle aldrig klara att ta om mitt körkort när det gäller teorin utan att plugga den igen, då mycket har skett gällande regler och trafikskyltar sedan jag tog det för 24 år sedan. Dock har jag fyra huvudregler - *läs* av trafiken, anpassa hastigheten efter väglaget, håll avståndet och kör aldrig onykter/dagen efter.

Fick ett sådant rart mail igår av en dansk kille. Försökte svara på det, men vid en reply studsade det tillbax, men jag provade igen och tog bort ett ord i adressen och hoppas han fick svaret. Han hade hamnat på min sida av misstag och tyckte numera att den var jämförbar med sin dagstidning eller som han skrev "Din sida har nu ersatt tidningen på morgonen". Kul även att höra motiveringen, jag undrar ofta varför folk återkommer men här fick jag iaf besked och hans synpunkter. Det värmde och jag kan säga att det var mycket roligt att läsa motiveringarna.
Bra innehåll
Det skrivna språket
De roliga kommentarerna
Din syn på mänskligheten
Vad svarar man på det? Bugar och bockar, samt *rodnar* lite lätt :-).

Marinas sida blev *ploj-hackad* igår, hon ska ju sluta på VLT Media och dra vidare ut i stora världen. Tjejringen blev Gayringen osv. Hon tog det med ro och ett stort garv (som tur var) - dock skulle inte jag ha blivit lika glad om någon arbetskamrat gjort så med någon av mina sidor. Visst är det kul med skämt och spex. Vart går gränsen? Tycker inte om fenomenet *att hacka hemsidor* vad det än gäller, ger fel signaler. Samma sak med möhipppor och svensexor som spårar ur. Roligt för de som arrangerar kanske men knappast för offret. Vad sägs om att bli akterseglad på Ålandsbåten så brudgummen missade bröllopet. Gissa om han kunde hålla sig för skratt. Eller brudgummen som blev inlåst naken i en sopcontainer på Sveavägen - gissa hur kul det är på en skala från 0 till 10.

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being around.
Help me get my feet back on the ground,
Won't you please, please help me.
Beatles

6/11-98

Kungen har fått kritik - befogad sådan anser jag. Många anser att han borde ha avbrutit sin utlandsresa och rest hem för att visa sitt deltagande i den stora sorgen efter brandkatastrofen i Göteborg. Jag tror att det hade betytt mycket för de sörjande och framför allt för att ge en bild av att hela svenska folket deltog i sorgen. Undvika utanförskapskänslor! För _det_ har visat sig att gränser suddats ut och det är bra tycker jag. Nåväl - en liten undran ställer jag dock. Hade han avbrutit resan om det varit i Stockholm det hänt? Om det varit på Östermalm? Om en hoper *wallenbergare* och *af och von:are* hade varit bland offren?

På tal om utanförskap. Jag var en av de barn födda 1953 som ovetande kartlades i projekt Metropolits. Fick för många år sedan 7-8 meter utdrag från detta dataregister, när skandalen avslöjades och man fick veta att man var med i registret. Har faktiskt inte läst alla sidor, en del har försvunnit men jag hittade resten i ett skåp igår när jag letade efter en annan sak. Det vanliga här i huset - jag hittar sällan det jag letar efter men ofta annat smått och gott :).

1970 och 1971 finns 7 självmordsförsök listade. Hmmm ... kommer inte ens ihåg att det var så många. Kanske lika bra det? En undersökning gjord 1966 då jag gick i 6:an var deprimerande läsning. Bara 2 i klassen hade listat mig som tänkbar bästa vän. Var det så illa :)? Visst kände jag mig utanför i skolan, så den känslan var tydligen korrekt. Får verkligen hoppas att den *utanförskapskänsla* jag drabbats av senaste dagarna inte är lika pricksäker, *Annica ler lite snett*.

Vilket ämne tycker du bäst om i skolan?
Matematik :)!
Jag ville bli - författare, TV-reporter, skådespelare eller lärare.
Vem är du mest tillsammans med?
Mest ensam var svaret.
Hur ofta är du med dina klasskamrater på fritiden?
Svaret - aldrig!
En fråga ställdes om vad jag trodde var det viktigaste för att trivas och ha det bra som vuxen.
Jag svarade - att ha goda vänner ....

1980 gjordes en uppföljning, den minns jag faktiskt. Hade precis rest mig igen (bowlingkäglan Annica) efter flera års psykiskt och fysisk misshandel samt blivit utsatt för mordförsök av min dotters pappa. Mordförsöket var det som gav mig kraft att avsluta det hela - tack och lov.
Skrattade gott när jag läste ett av svaren.
Tycker du livet blev som du önskat som liten?
Svaret - kort och gott! NEJ!

Nåväl, skulle svara annorlunda nu. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Man kanske skulla ändra *Been there, done that, never going back* till *Been there, done that, never looking back*.

5/11-98

Totalt i världen beräknas 127 miljoner kvinnor vara könsstympade. Varje år får c.a 5500 flickor OM DAGEN genomgå denna könsstympning, nästan alltid utan bedövning och med dålig hygien vilket innebär att tusentals dör och de överlevande har smärtor livet ut förutan att de berövats sin kvinnliga sexualitet. Andra komplikationer är (förutom livslånga smärtor samt risk för dödsfall) svårt att gå på toaletten, svårt att genomföra samlag och föda barn. Blödningar, infektioner och sterilitet. Stopp i urinvägarna och njurbäckensinflammation. I Sverige lever minst 16000 könsstympade kvonnor och lika många är i riskzonen för att utsättas för en i Sverige, framförallt flickor från Somalia och Etiopien. Med sådana fakta känns det hårt och svårt, vi får inte glömma och gömma detta.

En diskussion på en mailinglista för ett tag sedan gjorde mig verkligen *pissed off*, att en kvinna ska bevisa att hon är tekniskt intresserad/kunnig för att tas på allvar. En kille antas vara det och behöver inte misstros tydligen. Se inte ut som en *bimbo* och förvänta dig respekt, luktar lite 1800-tal över det hela tycker jag. Ungefär likadant lät det innan kvinnor fick rösträtt, vi ansågs inte vara intresserade eller tillräckligt intelligenta för att ha det ansvaret. Det var då, nästan drygt 70 år tillbax men tongångarna känns igen. Killarna får gasta hur mycket de vill om att vi är jämlika, vad hjälper det om de bidrar med de flesta och grövsta fördomarna. Fram för ett mänskligare samhälle. Där vi håller upp dörren om någon kommer efter oss - oberoende av kön. Där den som har råd bjuder - och inte bara för att han är kille. Där både han och hon delar på hushållsarbete och ansvar för barn, där bägge kan få en bra mix av arbete, karriär och fritid. Där ingens intresse, kunskap och fallenhet sorteras efter kön och/eller utseende. Där ett nej är ett nej, även om en kvinna säger det. En ofrivillig parantes blir då nyheten om gruppvåldtäkten som aktualiserats igen i Södertälje, vilken utspelades över flera år med sexuellt tvång. Där en av killarna erkänt men målet lades ned pga att tjejen rent ut sagt - inte togs på allvar av rättsväsendet - hur ska man annars tolka det?

4/11-98

Snö! Snö! Snö!
Vintern år på ingång - eller intrång :). Välj själv!
Karaktärer i e-postlådan
Katinka sände en url till en mailinglista och jag fick mig ett gott skratt - nog är jag korthuggna Karin in i fingertopparna. That´s me! Är du nybörjar-Nisse, selektiva Siv, pladdrige Per eller korthuggna Karin :). Kolla här!

Kista ängar? Framtidens boende? *Snabbt Internet* via kabel? Tja, skickade efter prospekt, men men men ... bo i lägenhet? Går det? Realistiskt? Nej, ärligt talat tror jag inte det. Fastighetsmarknaden har stagnerat nu inför vintern verkar det som.
*Kram* och ha en bra dag! Annica
- älskar fyndiga *sig*-texter, Anders bidrog med denna omedvetet ;-).
Been there, done that, never going back.

3/11-98

Gårdagen - en måndag som var måndag hela dagen :).
Tankade hem en server som jag ska installera på burken - tack S. för det tipset. Fick en bok från Pagina som verkligen fick mig lässugen igen - Lär dig programmera CGI på en vecka. Dock när ska jag hinna allt? Vill så mycket men har så lite tid? Orkar ju inte sitta uppe på nätterna då jag måste upp så tidigt. Är inte den typen som behöver 8 timmars sömn skönhetssömn varje natt - lixom lite bortkastat på mig *ler* men för att orka en hel dag från 05.00 så måste man ju sova lite iaf.

Nu är vintern här för snökäpparna har kommit upp utmed stora vägen här i samhället, dock får de av någon anledning aldrig stå kvar. Folk har antagligen så lite att göra här ute på landet att kvällsnöjet verkar vara att dels pricka och köra på dem med bilen eller helt sonika slänga ut dem på åkrarna. Wow, vad de måste känna sig som marodörer och tuffa :))), vilken kick de måste få. Nåja! Visar mer på deras brist på IQ då käpparna faktiskt fyller mer funktion stående utmed vägen än liggande i diket eller på åkrarna.

Upplevde något behagligt igår! Vad? Tänker jag inte berätta. Men _det_ gav däremot en kick, än finns det liv i liket *Annica ler lite*.

When I was younger
So much younger than today
I never needed anybody´s
Help in anyway
And now those days ar gone
I´m not so self assured
And now I find
I´ve changed my mind
I´ve opened up the doors...
Beatles

2/11-98

Hatar alla små mus-pruttar man hittar överallt. De finns kvar trots att många har fångats i fällan. Bönderna påstår att det är ett sork-år i år, när de plöjer så bara *sprutar* det upp sork ur marken. Skulle vilja påstå att det är ett möss-år oxå, ja då menar jag inte läge för att bära huvudbonad i år. I morse hade en druknat i ena vattentunnan - stackars sate. Vad den måste ha simmat runt innan den dog? Undrar om det är lämmel-år oxå? Minns när jag såg det uppe i Norrland, det bara vimlade av dem och det var en underlig syn.

Borstade busarna igår, Smulan fäller och en som inte borstat en fällande newfoundlandshund kan knappast föreställa sig scenariot :-). Man borstar och borstar, istället för en hund har man helt plötsligt två! En levande hund liggande på golvet och en lika stor hög med päls bredvid. Ja, jag överdriver inte! Herregud, tog man rätt på pälsen skulle man säkert få ihop både till mössa och vantar, dock kan jag ej konsten att spinna så jag slänger allt. Förresten vill jag nog inte gå omkring med halva Smulan på mig *ler*.

Hade en underlig dröm igår morse, jag vill nog inte tolka den närmare om jag tänker efter. Jag var fånge hos maffian (????), visste ej om jag skulle dödas eller släppas. Alla väntade på något/någon och tiden stod still. Jag visste att jag förmodligen skulle dö och det var en hemsk känsla. Dock lyckades jag fly på något sätt (????) och hade hela *packet* i hälarna. Vaknade när jag befann mig jagad och desperat i en mörk källare - nästan skön känsla att vakna då och inse att det vara var en dröm...

Om en man är bättre än dig på något område, så kommer han att hävda hur viktigt just det är :).
Om du är bättre än honom på något område, så kommer han att hävda hur oviktigt det är egentligen.

1/11-98

Äntligen funkar satellituppkopplingen igen nu när löven har singlat ned på backen :-). Satt på ena datorn och skulle ladda ned en perl-tolk, det skulle ta 57 minuter med 28 800. Då bröt jag kopplet och surfade via andra datorn med satellituppkopplingen och det gick betydligt snabbare, minst sagt. Skönt att ha det alternativet vid nedladdning osv, annars duger 28 000 gott för mina behov, mest mail och lite slösurfning då och då. Vad jag ska ha perl-tolken till? Tja, fick en idé om att jag ska ta upp lite av det jag började med förut, att försöka lära mig grunderna i perl. Får se hur det blir med det - lust, tid och ork - är en dominerande faktor.

Ny månad - vad tiden går fort? November låter så *vintrigt* tycker jag. Bilen har redan fått *vinterskorna* på. Det är en kul historia i sig, redan förra helgen åkte *vinterskorna* till Volvon på av misstag kan man lugnt säga. Iofs så var avsikten god :)))), men ack så fel det blev. Grundorsaken var en reklamsnutt på TV för vinterdäck som misstolkades av en viss person *ler*, så han trodde på allvar att det skulle bli snö och kallt och eftersom jag har lång resväg så var ju tanken god. Nu är det ju ändå snart dags att sätta på dem på riktigt och skönt att ha det gjort.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1