Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/5-98

Varför fick inte Saddam en hjärnblödning istället för Martins mamma? Varför dog inte Palmes mördare framför TV:n istället för Katinkas ex? Finns det en Gud? Varför ser världen ut som den gör då? Varför tillåter Gud att barn blir utsatta för sexuella övergrepp - vore jag Gudinna skulle jag raskt se till att pedofilernas snoppar förtvinade som straff istället för att bara *predika* om att syndaren får sitt straff i helvetet. Vilken tröst är det för den som utsätts för övergrepp? Varför tillåter Gud att människor dräper varandra? Varför blir det jordbävningar? Svältkatastrofer? Varför dör små barn i cancer? Varför finns det krig? Varför finns det så många Gudar, beroende på vilken religion? Varför är Gud en mansfigur?

Jag tror inte på Gud, Urban :) får förlåta mig. Det vet jag iofs att han gör ;-), det finns olika typer av religiösa människor, de som är som oss andra men tror på Gud, har det som ett rättesnöre och så de som är fanatiker, bigotta och enkelspåriga, fördömer ALLA andra som inte har samma tro. Har tyvärr råkat ut ett antal gånger för de sistnämda, självutnämda *predikare* som endast fått mig att anse att det bara är skönt att inte behöva erkänna mig till deras s.k tro.

Religion är ett opiat för folket, ett sätt att *trycka* ned massan. Se på kristendomen, katolikerna, buddisterna, muslimerna eller vilken religion som helst, i grund och botten ganska likartade. Regler och anvisningar om hur man ska leva och förhålla sig till omvärlden, ett slags regelverk för samhället i stort. Säkert behövligt förr i tiden, men nu med det globala kommunikationssamhället börjar religionen spela ut sin roll. Speciellt kvinnorna blir förtryckta av många religioner.
// - hmmm .. jag som bara tänkte skriva och *peppa* Martin lite, oxå blev det en hel harang ...

30/5-98

Flytta inte till Borlänge, iaf inte om du någonsin riskerar att bli socialbidragstagare. Ty nu har socialnämnden beslutat att om man har socialbidrag ska man ej få hjälp med tandvård, nej istället för behandling ska tänderna dragas ut, med reservation att tuggförmågan inte får drastiskt försämras. Que pasa! Skam går på torra land! Har vi hamnat i medeltiden igen? Ska ättestupan införas oxå så slipper kommunen kostnaden för äldreomsorg? En elogé till vänsterpartiet som reserverade sig mot beslutet.

Riksdagen antog regeringens förslag att förbjuda köp av sexuella tjänster. Moderaterna röstade nej till förbudet. Tja, fri företagsamhet lovordar ju moderaterna, men jag garanterar att i denna verksamhet genereras inga nya jobb till de arbetslösa. Det enda som genereras är trasiga själar, könssjukdomar och kvinnoförakt.

Annars inget nytt under solen ... så ha en bra dag!
Annica // som tappat stinget, men bara tillfälligtvis ;)

I´m not the one you want, babe.
I´m not the one you need.
You say you´re looking for someone, who´s never week but always strong.
But it ain´t me babe, no no no.
It ain´t me babe, it ain´t me your looking for, babe.
I´m only let you down ...
Nothing in here is moving ...
Everything inside is made of stone ...

Bob Dylan

29/5-98

Ingen karta = åka vilse!
Kan t.o.m ett litet barn räkna ut :). Fast spelade ingen roll, fick en rejäl sightseeing igår, si så där 15 mil extra. Hittade inte ens till kåken jag skulle kika på, men hittade en annan så det gick på ett ut. Drömstället! Men tycker säkert alla andra oxå? Inte en granne så långt ögat nådde! Ett ombyggt moderniserat torp med loft samt insynsskyddad tomt men ändå vid en stor väg, bara 6 mil från Kista ;). Har inget flyt just nu så det blir väl inget ...

perspektiv på tillvaron här!

28/5-98

Hade inte tänkt skriva något idag för jag känner mig ganska *tom*, mer likt ett skrynkligt russin ;-). Hade tänkt att bara hänvisa till fler som säkert har mer att tillföra just idag på numera officiella Dagbok på nätet. Sedan kanske hänvisa till jante.org som jämnvikt :).

Men det *sket* sig direkt, *brett flin*. Sätter jag mig bara ned och låter tankarna löpa så trummar fingrarna på i rena rama farten. So here we go ...
Läste i Marinas dagbok om hennes funderingar om vad man säger till någon som förlorat sitt ofödda eller nyss födda barn. Finns inget svar - finns inget man kan säga - finns inget man kan göra utom att bara finnas där till hands och stötta så gott man kan. Min lillasyster blev gravid i tolfte timmen, ett mycket efterlängtat barn, många års *arbete* resulterade i en graviditet. Som sedemera slutade i att barnet sakta men säkert *klämdes* till döds av en cysta, levde bara två dagar efter födseln. Var på den stilfulla begravningen med den lilla, lilla vita kistan och kände mig så maktlös. Som tur är hann de innan den biologiska klockan slutade ticka få en välskapt dotter till min stora glädje.

Inlägg i gästboken igår, från en trevlig *Telian*.
Wed May 27 15:59:14 1998 Fulisen from 195.204.232.225
Tja fuling! mycket bra sisa men om du nu kan så mycket HTML så kan du väll göra sidorna snygga då? rätt fula är dom. Lite frames och layout piggar upp en ! vit och rött blir lite yjatigt efter ett tag.... Hejdå fuling /nullan

De små söta liven, *skratt* ids inte ens ta bort det. Inlägget säger mer om den som yttrade sig än som konstruktiv kritik mot min sida. Fuling? :) Vad har mitt yttre att göra med mitt *ytan* på en av mina sidor? Pigga upp? Vill man ha en *kick* är väl knappast en HTML nybörjarguide rätta platsen, testa *Plattan* (Sergels Torg) istället!

Tack för alla trevliga mail de senaste dagarna, kram på er allihop. En extra *tigerkram* till Mats A., en kille på 22 år som skrev ett mail som värmde djupt in i hjärteroten. Han läser tydligen min Reload regelbundet och uppskattar det jag skriver, hade många fina kommentarer som väger *ton* jämfört med exempelvis gästboksinlägget ovan ;-). Det är underbart med sådan positiva och generösa människor.

27/5-98

Inte skära .. bara rispa!
No way - min husläkare lyckas alltid ringa när bara telefonsvararen är hemma :), igår ett meddelande om att remiss är skriven till kirurgen. Ska vi nog bli två om! Ingen får upp mig på ett op-bord levande!

Trevlig GirlTalk lunch igår, kul att se och träffa människor IRL vars *ansikten* annars bara materialiserat sig på Internet eller kommunikation via mail. Jo, Katinka har jag talat med i telefon ett antal gånger ;), så rösten kände jag igen mycket väl. Som sagt - verkligheten överträffar alltid *dikten* så det var helt klart en positiv och stimulerande upplevelse. Vore kul med en helkväll på Krokodil ;)!

Dra något gammalt över mig var ungefär vad jag ville igår :) efter att sett mig själv på TV. Tycker gott att de kunnat vara mer kritiska än vad de var mot bl.a Limited Edition och även komvux i Upplands Bro. Men tyvärr var allt sant och mer därtill ... synd bara att de som egentligen bort trätt fram var för fega för det. Jag har ju jobb och ett bra sådant dessutom och skulle i princip kunna strunta i att kursen var rena rama katastrofen. Men jag ser det som min plikt att förhindra att sådant upprepar sig gång efter gång, vilket det iofs tycks göra ändå.

26/5-98

Men moder Natur - var inte så vrång nu! Täckjackan och raggsockorna har plockats fram, brasan sprakar i stora rummet. Men vad värre är att alla nykläckta fågelungar far illa av denna kyla och detta regn. Har någon sett en alldeles nyfödd fågelunge? De är så nakna, kala och skrattretande fula i kroppen men ack så söta. Igår såg jag två magra stackare som hade dött och blivit utputtade ur boet. Kylan och regnet gör att mamma och pappa-fågel inte hittar tillräckligt med mat åt barnen. Flugorna, myggorna och allehanda insekter bara lixom *trollar* bort sig när det är så här kallt.

På tal om barn men människobarn! Läste i gårdagens Aftonbladet att allt fler kvinnor betalar underhåll dvs barnen bor och vistas hos fadern. Är välan bara bra? Vi strävar ju efter jämnlikhet? Att mannen ska ta sitt ansvar? Eller ...? Varför måste så många kvinnor som väljer att låta barnen bo hos fadern ha dåligt samvete? Varför baktalas de (speciellt då av andra kvinnor) och anses vara dåliga mödrar? Ekvationen går inte ihop för mig, men det är iofs ingen nyhet - börjar bli dålig på matematik nu när man inte underhåller erövrade kunskaper. Stickspår, javisst! Men matematik var det roligaste jag visste förut.

Kärlek kommer och går, ofta endast det sista alternativet ;), kvinna och man möts och ibland blir resultatet ett eller flera barn. Sedan inträffar det alla innerst inne vill undvika (vem tror inte på livslång kärlek), de går skilda vägar och oftast stannar barnen hos kvinnan, förutom de som fixar en delad vårdnad så det funkar bra för barnen. En del män tar sin väska och försvinner för gott, men flertalet vill och försöker behålla en bra kontakt med barn/en och ta sitt ansvar. Tyvärr blir männen ibland motarbetade av kvinnorna själva, barnen används som ett slags slagträ att *dunka* på exxet med. Ingen äger ett barn - inte ens modern! Barn har man till låns och det är ens förbannade plikt och skyldighet att se till att barnens väl och ve går före allting annat. De litar blint på oss vuxna och vi ska inte missbruka det förtroendet, vi ska objektivt se till det som gagnar barnet bäst inte vad som gagnar OSS bäst. Vem säger att modern ALLTID är bästa vårdnadshavaren? Man kan inte heller skyffla ungar fram och tillbaks som om det vore en soffa man flyttade runt mellan lägenheter.

Tyckte det var bra och modigt gjort av tjejerna i artikeln att erkänna att de valt att låta sina barn bo hos respektive pappor trots att de blivit motarbetade och ansedda som dåliga mödrar. Varför anses inte en man i motsvarande sits för en dålig *far*? Förstår att många kvinnor fortfarande inte talar högt om detta, vem vill bli ansedd som en dålig mor fast man har gjort ett val som är bäst för barnet. Det *när och tär* i hjärteroten, tvivel och funderingar om de gjort rätt trots att de vet innerst inne att valet var det riktiga för barnet just då. Som grädde på moset möts de ofta av andras fördomar och trångsynthet, små *mini-domare* som lätt dömer utan att efterfråga orsak, skäl och verkan. Gjorde själv ett liknande val redan -78, så jag förstår hur de känner sig.

Långrandig, igen - som vanligt ;-). Kul att www.surr.net länkar till sidan Dagbok på nätet, vilken än inte ens är riktigt klar. Men en och annan dagboksskrivare har listats redan, kul! Ska in till stan, lunch med en del från GirlTalk. Ser _inte_ fram emot kvällens Reportrarna på kanal 2 *lol*. Ha en bra dag! Annica

25/5-98

Såg mig själv på TV igår, trailern inför tisdagen, det var _inte_ roligt :(. Ser jag sådan ut? Så gammal? Så sliten? Jaja, *brett flin* inget att göra åt. Petra tog sig väl ut i bild och Nalle (ja, inte min lilleman) tyckte jag mig skymta och blev väldigt imponerad.

Statistik så här långt in i maj
(57%)swipnet.se
(19%)telia.com
(14%)algonet.se
(5%)SWEDEN (.SE)
(2%)Commercial (.COM)
(2%)Networks (.NET)
(1%) NORWAY (.NO)
men vad gör dessa på mina helsvenska sidor, fattar de något?
46 stycken från FINLAND (.FI)
44 stycken från UNITED STATES (.US)
18 stycken från DENMARK (.DK)
14 stycken från United Kingdom (.UK)
12 stycken från GERMANY (.DE)
10 stycken från Educational (.EDU)
9 stycken från ITALY (.IT)
8 stycken från ICELAND (.IS)
7 stycken från Organizations (.ORG)
5 stycken från CANADA (.CA)
3 stycken från KOREA, REPUBLIC OF (.KR)
2 stycken från NETHERLANDS (.NL)
2 stycken från FRANCE (.FR)
oxå 1 stycken från exotiska
MALAYSIA (.MY)
MEXICO (.MX)
AUSTRALIA (.AU)
NEW ZEALAND (.NZ)
BAHRAIN (.BH)
INDONESIA (.ID)
BRAZIL (.BR)
JAPAN (.JP)
jag har alltid sagt att Internet förbrödrar ;-),

Tog det väldigt lugnt igår, satt bara och lattjade framför datorn. Ett irritationsmoment dock, väldigt vad det var bökigt att göra en bild innehållande text genomskinlig? Så jag gav upp ;-) efter ett tag, sån är jag och det står jag för ... fast jag kan vara _väldigt_ envis när det gäller.

Det är inte emballaget som räknas utan innehållet. Hellre en skrynklig kropp men ett innehållsrikt inre än ett snyggt omslag runt ett tomt paket.
jaja, något måste man trösta sig med ;-) - Annica tittar sig omkring efter något kvarglömt godis att tugga på *skratt* - nehepp! får väl tända en cig då!

24/5-98

Borstade busarna igår! Känns inte alls lika jobbigt att ta itu med det när de bara är två nu, förlåt mig Laban :(. Men tre var ändock tredubbelt arbete, nu är det bara dubbelt ;). Laban ja, en påminnelse kom i fredags, en utbetalning via postanvisning av hennes livförsäkring, 3000 pix. Får köpa några en-kilos stekar till busarna och så få vi ha en *fest* till Labans minne. Pengarna känns ganska oangelägna (kram Laban - saknar dig - det är fortfarande tomt i hallen) ... men visst de kan användas till något som de andra busarna kan dra nytta av. Hellre det än att försäkringsbolaget drar vinst av det?

Städade lite på hårddisken igår - har ju 5,2 Gb nu så jag behöver inte radera filer för att få plats med mer men det gäller att hålla lite ordning på filerna. Det kan komma en dag då man behöver just _den_ filen och då är det bra att veta vart den ligger. Synd att jag inte har samma dille på ordning och reda när det gäller papper. Det är alltid typ - det pappret ska ligga här *någonstans* oxå letar man i flera timmar och hittar det kanske, men absolut inte där man började leta.

Tre nya *Reloadare* finns som länkar i min meny till vänster, börjar bli några stycken. Funderar på att städa ur även där. Kravet för att vara en *Reloadare* är ju att man skriver någorlunda regelbundet, kanske inte varje dag men iaf då och då. Vitsen med en dagbok är ju känslan av ett oskrivet blad när man kommer dit, nyhetens behag, man vill ju inte se samma sida varje gång i flera månaders tid, nåja iaf inte jag. Funderar på att utöka listan på en separat sida, så *Reloadar* du själv eller har du tips om en intressant Reload, hiva iväg ett mail!! Eller tjuvkika på en prototyp!

23/5-98

Huset mitt emot är till salu, i annonsen stod det högt beläget i ett mycket lugnt och ostört läge, typ ;) (en fin liten kåk faktiskt och väl värt priset, 250 000). Jaja, en sanning med modifikation när de som bor bredvid har en Rottis och mittemot bor mina två busar. Som inte har läst i böcker att de ska vara tysta och snälla enligt rasstandarden, nåja jag får väl ta på mig ansvaret *lol* för att de inte läst just det kapitlet. Får hoppas att det _inte_ flyttar in några som hatar hundar, vi har redan haft en sådan granne men han flyttade som tur var, givetvis inte enbart för mina hundars skull, här på landet vimlar det av hundar av allehanda raser. Personligen tycker jag det är värre med alla utekatter som springer vind för våg överallt.

För att inte tala om alla mänskliga underliga varelser som bor här :), har berättat tidigare om den utvecklingsstörda Astrid som har en synnerligen sannerligen vidsträckt syn på tomtgränser och vad vägar är till för. Jag anser ju att vägar är till för att köra bil på, cykla och promenera på men hon tycks tro att vägen utanför hennes tomt är en förlängning av tomten i sig och ställer soptunnan i princip ute på vägen. Planterar stora ölandstokar och granar som om de får växa till sig kommer att växa ut över halva vägen. Nu har hon börjat med att för att man inte ska av *olycka* ? köra på soptunnan lägga ut stenbumlingar ytterligare en halvmeter ut på vägen. suck säger jag bara ... får hoppas att ingen bilist, mopedist eller cyklist kör på dem i halvmörkret. Jag för en fruktlös kamp *brett flin*, varje gång jag kör förbi baxar jag in stenen/arna i bilen men när jag kommer tillbaks ligger ny/a på vägen. Någon gång ska väl *riksbrist* på stenar uppstå? Jag elak? Nej, inte alls. Bara något irriterad!

22/5-98

<SNIP>
Hej.
Får jag kopiera din HTML skola och lägga upp på min sida???
Snälla?
Om jag lägger in flera länklogos till din hemsida?
Jag ber dig. (Snyft)?
</SNIP>
Tja, vad svarar man på sådant? Nej, givetvis och med en varning att det kanske inte är så lämpligt att kopiera copyrightskyddat material. Den som gjorde det sist är nog fortfarande förbannad på mig och min reaktion :-/. En tiger slår till ljudlöst och obarmhärtigt när den jagar ;-). OBS, aningen ironiskt för är det något jag inte liknar så är det väl en tiger ;-), klumpig, osmidig och snäll som jag är *småleende och korsande fingrarna bakom ryggen*.

Regnig dag igår, passade på att jobba lite - har lovat att färdigställa en sak tills på måndag. Alla har kanske inte tillgång till Dagens IT (en mycket bra tidning), se mer under http://www.dagensit.se så jag tar mig friheten att saxa en sak från sista sidan ur Hit & Dit. Ja, det är noga med källangivelse, *ler ljuvt*. Men lite skillnad att saxa och att *coppa* rakt av.

Datorer är män eftersom:


BTW ... Larz skickade ett kul program, så du som gillar Mr Bean, here you have Face.exe (207 kB), have a nice time!

21/5-98

Så möttes de två :), fotografen från Cap&Design och jag gick om varandra förra veckan men nu kom han till jobbet igår. Bilderna blir nog som de blir - hade svårt att hålla mig för skratt - gillar inte att bli plåtad. Trevlig typ ;-), framförallt gillar jag när folk klarar av att *låsa* blicken och hålla den kvar, människor som kan ge mig den ögonkontakten utan att tappa *focus* är jag barnsligt förtjust i. Tänk efter själv, hur många om dagen möter du själv som *suger* tag i blicken och håller den kvar. Sådana människor skulle jag utan tveka köpa en begagnad bil av *brett flin*.

B. gastade igår att Annica, kom hit du är ju på TV!!!!! Jaså sa jag och trodde han *bågade*, när jag kom ut såg jag ju givetvis inget. Men Reportrarna hade tydligen haft en trailer om nästa veckas program, så jag blidde inte bortklippt? Nåja, jag frågade hur jag hade sett ut, införstått att jag ville ha ett objektivt svar (ev. gäddhäng och dubbelhaka *flin*) men B. sa att jag såg ut som vanligt, vad det nu kan betyda? Kommer ihåg när jag jobbade på Televerket och var på en kurs i Information och instruktionsteknik och blev videofilmad när jag stod framme vid podiet och höll ett föredrag. Höll på att garva läppen av mig när jag såg resultatet, vilka olater man har om man är det minsta nervös. Jag stod och ryckte i min T-shirt hela tiden *lol* och givetvis det vanligaste felet att upprepa vissa ord typ och så ...

Ultraljudet gick bra igår till den grad att de kom på att jag hade ett helt pärlband med gallsten som låg på kö för att komma ut. Jag som trodde att magen var OK nu eftersom Losec fixade ju bort alla symptom. Men nu vet jag vad som väntar :) längre fram - men jag anser att det är lika bra att veta för då kan man förbereda sig psykiskt för smärtan. Fick med mig hem en röntgenplåt med pärlbandet bara för skojs skull. Annars förutom detta var gårdagen toppen - lönebesked och en ny arbetsplats lite mer i skymundan - och framför allt - nu är man ledig ett tag. Yippe!

Inte att förglömma, fick ett hedersamt *pris* igår av Katinka med motivering:
<SNIP>
Motivering ? behövs det ? ;-))
Detta är till alla dina sidor, enkom för att dom är så bra och så viktiga allihopa.
</SNIP>

20/5-98

Wow - Volvon klarade besiktningen igår!
Gastroskopin var en lustig upplevelse :/. Gjorde inte alls ont men var synnerligen sannerligen obehagligt. Deras lugnande spruta fick de behålla? Frågade om jag fick ta med den hem för eventuellt senare behov *flin* men icke sa Nicke. Skämt åsido, var väl förberedd så jag behövde inte den samt att jag (som alltid) hade bråttom hem, inte _bra_ alls att genast springa ut till bussen och skumpa iväg. Höll på att svimma i Sundbyberg, men klarade biffen genom att sätta mig ned en stund och ta en cig. Men jag säger som Tjorven (kallades för Tjorven som liten), vet du vad :) det som var värst var att jag inte fick något morgonkaffe. Blixtrande huvudvärk påminnde mig om det ända tills jag kom hem och fick ta mig en rejäl kopp Java, starkt så att skeden stod rakt upp. Fit for fight igen mao.

<SNIP>
Kan bara säga en sak: KANOOOOONSAJT!! Mycket bra jobbat och otroligt snyggt! 10 poäng direkt. Har inte kommit halvvägs på Din sida ännu, håller som bäst på att suga i mig allt kul och nyttigt om HTML, men skriver jag inte nu så glömmer jag bort det...*s* Längesedan det var så kul att surfa!!
</SNIP>

Tack för den generösa och vänliga kommentaren! Det är sånt som gör det värt mödan ;-).

19/5-98

Idag får jag inte dricka något morgonkaffe - hemska tanke! Ska in till KS senare idag och göra en gastroskopi. Sörjer kaffet mer ... är inte orolig för gastroskopin, tål smärta bra och är mer orolig för att jag ska få en hostattack när de för ner röret. Fick nämligen det när de skulle göra en bronkoskopi när jag var 16 år (de trodde jag hade TBC) och det var _inte_ roligt.

Igår hörde jag på radio att självmorden och självmordsförsöken har ökat katastrofalt hos ungdomarna på bara några år. Det var inte lätt att vara ung förr :) och tror nog att det är än värre nu? All sexualundervisning i skolan är väl ok, att lära sig trä på en kondom och att se hur respektive könsorgan ser ut ... men ... hur vore det med lite mer undervisning om själva livet, om psyket, hur det är att bli vuxen, om hormonernas påverkan? Framför allt det som händer med kroppen i puberteten? Vad får tjejerna lära sig om PMS? Det begreppet fanns inte när jag var ung, men jag hade varit glad om någon hade förklarat för mig vad alla hormoner hade för påverkan på min kropp. Att få en förståelse redan då till anledningen att *jorden rämnade* och allt blev ett stort svart hål en gång i månaden hade underlättat och förhindrat dessa *ärr* på kroppen och i själen. PMS i kombination med att killen gjort slut, att sista provet var en katastrof eller att man grälat med föräldrarna kan nog ofta vara en utlösande faktor till självmord eller iaf början på en endogen depression som kan vara svår att ta sig ur utan hjälp.

De som har problem samt självmordstankar och agerar utåtriktat syns och hörs, de får ofta hjälp. Men de som inte *syns* och följaktligen inte hörs är de som är mest i farozonen. Man kan ha haft en mycket bra kontakt med sin/a föräldrar men i puberteten kan den förloras. Då gäller det att andra är observanta där inte föräldrarna räcker till. Skolan, släktingar och vänner spelar en stor roll, kanske större än vad man tror, speciellt då för de barn i en-föräldershushåll som saknar en förebild, ofta då fadern. Vi måste bry oss om varandra lite mer! Bort med talesättet mina barn och dina ungar ...

Ja, PMS! Om impotens forskas det och tas fram läkemedel i parti och minut, hormoner, tabletter, sprutor och pumpar och jag vet inte vad. När ska det börjas forskas i kvinnlig frigiditet och framförallt PMS? Att köra med varianten att det bara är psykiskt och *hormonerna* som spökar är inte tillräckligt. Hur många kvinnor blev inte betraktade som *hysteriker* förut innan dessa begrepp fick ord och substans? Att en kille inte får en styv stake på *beställning* verkar vara världproblemet nummer ett, ingen hänsyn taget till att kärlek, ömhet och närhet inte alls är speciellt beroende av det ;-). Men hur många kvinnor genomlever sitt liv utan att ens upplevt en orgasm? Eller ens varit ordenligt kåta? Ja, allt funkar ju ändå på en tjej *lol* så det anses ju inte vara något världsproblem .. rätta mig om jag har fel.
Vill ha mitt morgonkaffe nu .... :)

18/5-98

En tjej vid namn Annica Rönnqvist från Nordmaling kan prata med djuren sägs det? Den förmågan hade jag velat haft igår. Badade busarna och hade sedan fullt sjå att hindra fislisa (Smulan) och lilleman (Nalle) från att plöja i lerdikena under kvällsrundan. Ungefär som om de tyckte att vad sjutton, vi är ju redan blöta och lite mer eller mindre spelar väl ingen roll? Nåja, störst vinner och de förblev gottigotti luktande _en_ dag till ;-).

En 5-barnsfar och missionspastor skrev och berättade att han inspirerats av mig och min Reload (samt min HTML-guide), så nu har han en egen Reload uppe och rullar. Klart imponerad! Kika gärna på Urban Eklöfs Reload. Det är detta som är så kul med Internet, du är bara ett musklick ifrån allting. En salig mix finns där ute i cyberspace, alltid finns det något som passar för den som vill läsa andras dagböcker, lära sig tillverka bomber ;-) och *you name it*. Själv är jag svag för dagböcker, mycket intressant att få ta del av olika människors tankar och funderingar, sådana man aldrig skulle ha mött IRL. Vi är alla ganska lika egentligen! Vi föds nakna och dör nakna - däremellan är bara en transportsträcka som vi alla måste passera. Att vi har lite olika väg att *gå* är ju det som gör det hela lite intressantare ...

Veckans Tigerlänkar är utdelade, de flesta blir glada och uppskattar den gesten. Meningen är ju att uppmuntra och ge den personen iaf en veckas lite extra besökare som kan inspireras och ta del av sidans innehåll. Minns dock EN som definivt inte *blidde* glad ;-), han stängde ned sin sida i tre veckor efter Tigerlänken *lol*, kanske slump men troligtvis inte. Han hade iofs inte alls haft kontakt med mig men jag hade snubblat över hans sida och tyckte att den var dels mycket snygg, hade bra *content* samt var välkodad. Bättre vore väl att ha skickat ett mail - ta din dj*vla Tigerlänk och stoppa upp någonstans. Men han kanske var artig? Säger jag fortfarande nynnande, VM-Guld, VM-Guld, VM-Guld ;-).

17/5-98

Vilket underbart väder det var igår! Rena rama sommaren ... busarna låg under verandan hela dagen i skuggan. Tacka sjutton för det med den pälsen, nu kommer en besvärlig tid för dem. Men för oss på två ben är denna värme underbar. Men jag vet hur det kommer att bli, så där lagom i augusti kommer man sitta här och pusta och längta till hösten :). Man är aldrig nöjd!

Skrev klart en installationsmanual igår, skönt! Ganska trevligt att sitta och jobba i Word med ren text och bilder till skillnad mot när man kodar HTML i HomeSite 3.0. Innnan jag började med HTML så gjorde jag ganska mycket i både Word och PageMaker, små tidningar och broschyrer bl.a en valpbroschyr. Har alltid gillat att vrida och vända på ord ;-).

Kör försiktigt samt ta på dig bilbältet - såg en igår som inte hade gjort varken det ena eller andra ....

16/5-98

Arbetsam drönare sökes snarast!
Ja inte till mig , :-) utan till mitt persikoträd, Anna Helen heter det och är härdigt samt självpollinerande! Fullt med vackra rosa blommor men vart är alla flygfän som ska sköta pollineringen? Förra året var det fyra blommor och det blidde en liten persika. I år är det minst 50 blommor ...

Jante ... jante ... jag var iaf omnämnd i Computer Sweden i går :) som hett länktips. Kravet att uppdatera och fräscha upp guien börjar bli akut, när ska jag hinna? Vill dels byta layout samt klämma in lite mer om CSS och om dhtml. En annan dröm jag har är att översätta den till engelska, men där skiter det sig direkt för min engelska är så knackig. Visserligen så förstår jag bra, på seminariet jag var på i torsdags var det bara engelska som gällde hela förmiddagen och det var inga probs alls att hänga med.

Vad är det för likhet mellan ett tunnelbanetåg och en man?
Man behöver inte springa efter dom för det kommer hela tiden nya.

15/5-98

Jag hatar PMS, pretty motherfucking shit eller mer likt pain, murder, suicide :). Kommer alltid som en blixt från klar himmel, tur att man har någorlunda koll när, hur och var ... det kan man ju inte påstå att man hade när man var ung. Så idag är det stängt pga PMS :-)

Jag tycker om människor som:

Däremot gillar jag inte människor som:

Lever inte tyvärr alltid som jag lär! Men försöker dock ...

14/5-98

Lång dag igår, åkte strax efter 05.00 och var hemma 21.00. Lång arbetsdag, men kul och intressant! Toppen att ha en konferans på Ålandsbåten, vilken vy med panoramafönster :), vissa koncentrationssvårigheter dock med den vackra skärgård vi har i Stockholm som passerade förbi. Och vilken mat :)))), magen står i fyra hörn. Får nog börja banta igen ... Busarna var överlyckliga när jag kom hem! E-posten överväldigande :) 399 mail, jag bara snabbkollade rubrikerna :-). Idag på morgonen ska jag träffa en fotograf från Cap&Design för några bilder samt på seminarium på hotel Sheraton, får sällskap av S. Så busarna har hundvakt även idag tack och lov.

Redan nästa vecka ska jag in och röntga levern och buken, snabba ryck. Lika bra att få det avklarat! Innan helgen och min välförtjänta 1:a semestervecka. Har bestämt att jag ska hänga på en GirlTalk lunch och träffa de andra tjejerna. Extra kul är att jag då antagligen får tillfälle att träffa Katinka IRL ;-).

13/5-98

Skepp ohoj ;-). Jag har inte åkt Ålandsbåt på minst 15 år, hoppas vädret blir bra och ej för blåsigt! Kommer att sända en eller flera tankar till dem som omkom i Estonia-katastrofen. Glöm dem aldrig! Men livet går vidare ... men visst var det hemskt? Första riktiga åskvädret igår, men var inne i stan på Kungsholmen så jag hörde knappt att åskan gick. Men här hemma var alla elkontakter utdragna i datarummet av en vänlig själ, så det hade tydligen brakat på ordentligt här hemma.

Gör det möjligt att kunna leva på din lön!
Ånyo en av moderaternas slogan inför röstfisket i höst. Tja, låter ju jättebra, men när man börjar *funderera* på hur det skulle bli i verkligheten så tycker jag personligen att det är rena rama skitsnacket. Alla har rätt till en basal service, lika för alla, sedan de som har råd kan ju även nu köpa sig bättre service. Med basal service menar jag skola, äldreomsorg, sjukvård, dagis och även då socialbidrag till dem som inget har. För de finns! Tro mig! Och inte alltid självförtjänt! Allt detta finansieras med skatter, slopas skatterna eller sänks rejält, hur ska då den basala servicen bekostas? Hur ska faster Agda i kassan på Konsum, Astrid den utvecklingsstörda sjukpensionären, morbror Knut som har alkoholproblem efter 2 uppslitande skilsmässor och utdragna vårdnadstvister, ja hur ska de kunna betala för sin framtida pension, egen sjukvård, dagis och ha råd att hålla barnen i skola eller själva ha råd att få en plats på ålderdomshemmet? Snick snack att en bruttolön på 9000 - 12000 fixar allt detta! Jag betalar rejält med skatt men klagar inte, den går ju till något nyttigt. För det mesta ;-), men visst finns det nackdelar men jag tycker fördelarna överväger som det är nu med vårt skattesystem. De som har är ändå allom givet - dvs de kan sänka sina skatter på allehanda lagliga samt olagliga sätt. En moderat har väl inte ordet SOLIDARITET i sin vokabulär? ;-)

12/5-98

Stängde av mitt wwwboard igår, rakt av :). En *snäll* hacker påpekade vissa saker för mig och även gjorde några demonstrationer. Så jag valde att bomma igen. Får se om jag ids att göra något åt scriptet?

Glömde pappas födelsedag nu i början på maj :(. Tur att det inte var jämnt han fyllde, då hade jag fått skämmas ögonen ur mig ... Snart fyller mitt barnbarn år, får se till så jag inte glömmer det oxå :). Tiden bara rusar iväg ... och med den jag! Ha en bra dag!

Vad är skillnaden mellan en ny man och en ny hund?
Efter ett år så blir du fortfarande lika varmt välkommen av hunden när du kommer hem. Samt att en hund fordrar bara några månaders träning ...

11/5-98

En spännande vecka framför mig, kul! Måndagen med det som jag tycker är roligast, tekniska fälttester, onsdag en Ålandsresa :) konferans och så torsdag ett seminarium på ett stort hotell i Stockholm. Har engagerat min kära far igen som hundvakt ;-).

Min barndom minns jag inte, det lilla jag minns vill jag helst glömma, jag var *osynlig* i skuggan av min bror. Tonåren var omtumlande och förvirrande, när jag var ung så var jag övertygad om att dels skulle jag aldrig bli så gammal som jag är nu (45) och om jag nu skulle bli det så skulle det vara lika med pest och pina. Typ, lev hårt, dö ung och bli ett vackert lik (Joplin och Hendrix-syndromet). Nåja, den biten skötte min storebror med bravur ... vid graven för några år sedan spände jag ögonen i min farmor, men hon såg mig inte då heller. Så hon missade mitt budskap, jag finns - han är död, men det var en skön känsla att känna att det inte längre berörde mig.

Så till alla unga, främst tjejer, som läser detta kan jag bara säga att livet blir roligare, mer avslappnat och trevligare ju äldre du blir. Visst tenderar tyngdlagen att påverka kroppen *skratt* och man inser att man inte är odödlig, dvs varje födelsedag innebär ett år närmare graven. Men bortsett från dessa petitesser så ger åren dig en inre mognad och balans som saknas när du är ung. Fast för egen del brottas jag fortfarande med stundtals brist på självförtroende, men det blir bättre och bättre även det. Demonerna krymper eller försvinner helt och ärren på kroppen och i själen bleknar, självläker. Du får en helt annan förståelse, ser orsak och samband och kan hantera sådant som var *oövervinneligt* och/eller oförståeligt när du var ung. Tror du mig inte ;-), nåja vänta och se. Jag säger: GirlPower är ok - men bäst är - KVINNOKRAFT - WomanPower - att vara en *bitch* och att vara stolt över det :).

Se dig omkring ... ser du alla?
Syns man inte, finns man inte.
Att visa att du *sett*
kostar så lite ...
men kan betyda så mycket.
Ett enkelt tack!
Ett vänligt varsågod!
Ett par ögon som möts!
Ett vänligt leende!
En hejande nick!
En liten komplimang!
En lätt beröring!

10/5-98

Har haft en glad filur som visslat ledmotivet ur Robin Hood och pratat i min mobiltelefon hela natten *skratt*. Ja, nu har jag blivit av med min onödigt stora samtalspott på min Telia GSM, tack http://www.robinhood.nu. Hoppas att vad som utlovats kommer att hållas. Ska säga upp abonnemanget för av någon anledning funkade det dåligt där jag bor oavsett vilken telefon jag än testade med. Nu har jag ett Comviq abonnemang (snart två ;-) vilket funkar bra även här i urskogen?

Nu börjar naturen bli andlöst vacker när träd och buskar grönskar. Det har sina fördelar att bo på landet, ha förmånen att se alla fåglar, ormar (usch), rovfåglar, harar och rådjur. Mer sällsynt är dock älg, men har haft närkontakt två dagar i rad. Igår såg jag en räv, inte ofta man ser dem nuförtiden. Såg dock inte ut att vara en skabbräv, den var så fin och i hull, men den hade bara tre brukbara ben. Undrar vad den stackarn hade gjort? Naturen är grym, den lär nog inte överleva så länge med grävling och lodjur i krokarna ...

9/5-98

Ingen surfande och inget jobbande idag har jag bestämt! Men det vet man ju hur det blir med det ... ;-)

8/5-98

Gör det möjligt att bli din egen.
Haha - moderaternas slogan stack mig i ögat på väg till jobbet igår. Undra sa flundra om målgruppen är faster Berta i skolmatsalen, sjukpensionerade Bertil eller morbror Torkel som är sopsorterare ;), nej knappast! De drömmer nog inte om att bli egna företagare, men däremot om att få bra samhällelig omsorg, skola, vård och annat som kostar skatter samt givetvis kunna leva drägligt. Skatter som moderaterna vill sänka, i första hand givetvis för oss medel- och höginkomstagare samt företagare. Bli din egen - aha 5 miljoner små egenföretagare? Fattar inte att vanliga arbetare kan rösta mörkblått? De är ju ändå bara brickor i ett spel, som ska aktiveras och flyttas runt vid valtider, i övrigt är de inte av intresse tycks det. Jo, som billig arbetskraft!

Käkar ju Losec nu och det verkar funka bra, känner bara av magen lite lagom så där ;). Men igår hade läkaren talat in på min telefonsvarare att pga _väldigt_ höga levervärden så har han skrivit remiss för ultraljudsundersökning av min lever, bukspottskörtel och galla. Var tvungen att småle mitt i eländet, jag som inte dricker alkohol eller gör något annat som kan orsaka ett höjt levervärde ;-). Lustigt! Trodde det skulle räcka med gastroskopin den 19:e maj.

Härmed meddelas att jag INTE var på Krokodil i onsdag, :))) *internt skämt*. Har aldrig varit där, men någon gång ska jag väl släpa mig dit, vore kul att träffa tjejerna på girltalk.

7/5-98

Kommer ihåg när jag skulle plåtas för Internetguiden, det togs bild efter bild. Såklart de publicerade den som jag såg fånigast ut på ;), en bild där det ser ut som jag skrattar och äter på något samtidigt. Antar att det var enda bilden på rullen där jag drog upp mungiporna *lol*. Ser ofta sur och butter ut då mina mungipor dras ned av tyngdkraften. En gång höll jag på att råka riktigt illa ut på snöret (T-banan), satt där och hade jobbat sent, var på väg hem, lagom småtrött och filosoferade för mig själv. In kommer några pundare, varvid tjejen *nojade* till på mitt utseende, VAD FAN SER DU SÅ DJÄVLA SUR UT - skrek hon och älgade fram till mig där jag satt. Purplex svarade jag, jag är inte sur? Bla..bla..bla.. kom en lång harang som jag knappt förstod ett jota av och så klappade hon till mig i ansiktet. Bra metod om man vill att folk ska se gladare ut ;-).

Igår blev jag då filmad under intervjun med Bo Holmström - kan blott drömma om att se fördelaktig ut :). Så skulle ni se programmet (i slutet av maj), så har jag härmed förklarat att jag ser sådan ut, no way - att det går att göra något ut. Man kan ju inte gå och le krampaktigt hela dagarna. Speciellt inte om man talade om så allvarliga saker som vi gjorde. Men om jag känner denna man rätt kommer han att klippa, saxa och stuva om fritt efter eget huvud, så vi får se hur slutresultatet blev. Hoppas bara att vårt budskap gick fram, fast vi framförde det på ett subtilt sätt. En fråga undvek jag direkt, att huruvida privatkopieringar hade förekommit, ville inte ange namn eller bejaka utan luddade till det. Men hur som haver, det går inte att frångå att kurserna var katastrof, lärarna undermåliga, kommunen hanterade allt oproffsigt samt att utbildningsföretaget Ldt Edition inte skulle ha tillåtits hålla denna kurs. Visst deras affärside är bra - kommunen håller med salar och datorer - de med lärar eller s.k lärarresurser till rövarpriser. Att vi elever sedan efter genomgången utbildning endast har studielånen i behåll skiter de i. Det retar mig till vansinne att jag redan har varit tvungen att börja betala tillbaks 1000 spänn var tredje månad för NOTHING / NADA! Förutom perl lektionerna!

6/5-98

Nu går skam på torra land. De som följt min Reload vet ju att jag har haft mina duster med ett visst kunskapsföretag vid namn Ldt Edition samt kritiserat Komvux. Jajaj, det jag fick höra igår gjorde mig rosenrasande ... jag kontrar med att sanningen kommer alltid fram, det har min kristna mor lärt mig. Jag är inte ensam om min kritik tvärsemot vad en del försöker hävda (Ldt Edition), se sidan om Kunskapslyftet vilken var den som fick reporten att kontakta mig. Jag har förmedlat kontakt mellan de kritiska rösterna och Bo Holmström. Blundar man vid denna framlagda fakta är man totalt bombad och dum, speciellt som jag har kontakter med personer som går andra utbildningar i andra kommuner, både hos Ldt Edition och kunskapslyftet. Hade inte tänkt träffa Bo Holmström från Reportrarna idag, men nu SKA JAG BARA göra det.

Läste om det brutala dubbel-mordet i Skarpnäck, det som berörde mig mest var att de inte nöjde sig med att klubba ihjäl paret utan även oxå mördade hunden. Det berörde mig djupt inne i hjärtat. Vad är det för slags människor som kan utföra något så brutalt? Visst får man enligt gamla talesätt - tåla leken eller ligga som man bäddat. Mao man ska inte blanda sig med kriminella gäng, maffian eller andra ur samhällets kriminella kretsar. Men vad än nu killen var inblandad i för *fiffens* kan det inte motivera att ha ihjäl sambon samt hunden oxå i hämnd alternativt ursinne. Att den undre värden har egna regler vet ju alla om, men det ska inte drabba oskyldiga, helst inte drabba någon givetvis..

Har senaste dygnet fått x antal trevliga mail, jag bugar och bockar. Det är kul att få mail som är adresserade till mig direkt som person och inte mer av allmänt intresse att enbart få svar på en html-fråga eller liknande. Vi är alla små *barn* som tycker om att bli *sedda* som personer. Säg den som inte tycker om att andra uppskattar det man gör eller att andra bryr sig om en som person. Alla vill vi bli *sedda*, bejakade, uppskattade, erkända som *dugliga* människor och/eller få uppmärksamheten riktad mot oss, den som förnekar det ljuger. Det har intimt samband med spädbarnets behov, som egentligen inte försvinner när vi växer upp, vi är alla små barn innerst inne - hela livet ut. Det är bara på ytan vi är stora, skrapar man på den så når man in till barnet i oss. Det är därför så många har svårt att släppa andra in på livet, dessa har då blivit sårade och/eller fått psykiska men i sin tidiga utveckling. Ett spädbarn som inte litar på sin omgivning kommer inte heller att göra det som vuxen? Nu blev det en lång filosofisk utläggning ... men man kan inte gå skrattande genom livet ... jämnt :).

Vad har en klitoris, en toalett och en
födelsedag gemensamt?
Män missar dem alltid!

5/5-98

Tänk att dagarna är som kullerbyttor ibland. Upp som en sol ned som en pannkaka. Det är som rena rama berg- och dal-banan humöret just nu. Gillar att vara *by my self*, får ingen ångest om agendan tillfälligtivs är tom en dag eller om ingen ringer i telefonen. Jo, skulle mailboxen vara tom skulle jag nog reagera? Är nog ganska tråkig privat? Trivs att vara ensam. Måste man vara så dj*vla social jämt? Det räcker väl om man är det på jobbet? *Ler ljuvt* de som känner mig förstår nog vad jag menar. Men måste snart göra något radikalt åt mitt liv. Tar för mycket hänsyn till andra och kväver mina egna behov.

4/5-98

Hmmm, http://www.atiger.pp.se var med i Expressens torsdagsnummer. Den hade kommit med på listan "Världens bästa adresser". Tvärtemot vad Jante anser, så visst var det kul. Men, men ... observera bästa och inte snyggaste *asgarv*. Har så fruktansvärt dåligt samvete för att jag aldrig får tid att fräscha upp *liken* eller att jag inte hinner uppdatera lika ofta som jag gjorde förut när jag pluggade. Skulle någon orka *dissa* mina sidor kanske de inte kunde kritisera kodningen så mycket men desto mer kunde de med rätta kritisera *ytan*. Helt klart! Hittade av en slump till http://www.100.nu, där fanns jag först på 69:e plats :)))). Kul grej de hittat på? Givet bokmärke iaf. Sedan ramlade jag på Elins hemsida, ett kärt återbesök. En gammal tigerlänk som utvecklats mycket positivt, sådant blir man glad av.

Saknar Laban! Det är så tomt utan henne här hemma även om hon inte gjorde mycket väsen av sig så märks det sannerligen att hon är borta. Saknar hennes närvaro - hon var som en skugga efter mig. Där jag var kunde man alltid lita på att finna henne. Trognare hund fick man leta efter ... Det verkar inte som om busarna har hajat att det saknas en flockmedlem? Vad vet man vad som rör sig i huvudet på dem? Vem ska nu agera *polis* här på gården? Hon höll verkligen koll på att de andra skötte sig. Hennes ord var lag!

Sommaren tog slut snabbt, nu är det redan höst :), nästan så man går och sneglar på elementen, ska man sätta på dem eller inte igen? Njae ...

3/5-98

Nej! Definitivt nej! Såklart :-) jag inte har planer på att öppna ett annex till http://www.jennicam.org. Vad den tjejen gör i sin lilla etta framför sin web-cam är lixom inte min bag. Visst! Hon tjänar klöver - men vilket liv? Jag skaffade web-cam för man kan faktiskt ha den till mer allvarliga saker, netmeeting och annat. Att man sedan lattjar med den är en bisak. Den här dagboken består ju mest av tråkiga textmassor så varför inte försöka göra något annorlunda och kul av det. S.P på jobbet ska fixa ett perl hack som tar fram koder efter tidpunkt på dygnet och jag ska modifiera det sedan på något kul sätt.

Nu slipper man kanske dessa mail med frågor typ - hur gammal är du? är du gift? jag skulle vilja träffa dig? är du snygg? Well, well, nu finns det svart på vitt - jag ser definitivt inte ut som Pamela Anderson, inte heller som Lill Babs, som åldras med behag dock troligtvis ej på naturligt sätt. Nej, en ordinär gammal (45) tant i sina bästa år :-), med ett hjärta som en oskuldsfull 18-åring *asgarv* aj, vad ont det gjorde att korsa fingrarna hårt bakom ryggen ....

2/5-98

Häromkvällen var J. och S. här, jag fick en rosa nätverkskabel, tjusig sak och vi ftp:ade upp lite jox. De var här till halv elva på kvällen, lite mutterbutter orsakade det. Men iofs jag skulle nog oxå höja på ett ögonbryn ifall det satt två unga bruttor framför den andra burken (TV:n) en hel kväll, *ler ljuvt*. J. och jag har ju bra jobb, tycker att det är tråkigt att S. inte har fått ett fast han söker och söker med ljus och lykta. En duktig, och då menar jag duktig, nätverkstekniker/PC-knutte borde väl kunna få ett jobb utan krusiduller? Men här i Stockholm är den marknaden ganska överhettad, tyvärr! Någon som behöver en, hör av er ;). Hubbar är inte Hubba Bubba i hans ögon iaf. Någon som kommer ihåg det tuggummit, finns det att köpa fortfarande? Vi snackade om raketost häromdagen, varför försvann den? Oboy med vanilj och jordgubbssmak likaså, hur kunde de sluta med det?

Vi svenska kvinnor har blivit hälsosamma säges det, försäljningen av grönsaker mestadels gurkor har ökat lavinartat *skratt*. Tacka sjutton för det ... det har blivit poppis med *gurkhistorier*

1/5-98

1:a maj! Tja, inte ska jag ut och demonstrera idag iaf. Men jag tycker ändå att detta är en dag att *hedra*, gammal socialist som jag är. Rött är varmt - blått är kallt! Inte ens det höga skatteläget jag hamnat i gör att jag reviderat denna politiska ståndpunkt, skomakare bliv vid din läst.

Igår kontaktade en reporter från SVT mig, en mycket välkänd och renommerad sådan :), angående ett kommande kritiskt program om Kunskapslyftet. Så häng på tåget om du har åsikter om Kunskapslyftet, skicka ett mail till mig med några rader samt namn och telefon så att jag kan vidarebefodra det till honom.

Igår satt jag och *dissade* x antal kommersiella sajter för en tidnings räkning. Kikade på kodning, navigering och annat smått och gott, ganska kul, för mig iaf! Jaja, man kan ju inte vara snäll jämnt?

Solade ett par timmar igår (ta i trä), jag blir så där äckligt snabbt brun bara jag ids sola. Har inte solat på minst 8 år så jag äger inte ens en bikini, men so what?, vem behöver bikini när man solar på landet? Vilket väder! Tur för alla som firade Valborg ordentligt :), faktiskt ganska ovanligt med så pass fint väder en Valborg, det är vi inte bortskämda med i Svedala. Vad jag gjorde? Satt framför datorn och jobbade, var ej och kikade på någon brasa samt nynnade INTE på *stoppa in en pinne i brasan* heller för den delen :-X.

Till dagbokens början

Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1