Detta är ett arkiv, besök gärna min aktiva blogg.

Till dagbokens början

31/10-00

Läste du DN igår?
Kvinnor som har en privat pensionsförsäkring får lägre pension per månad än män, även om de sparat lika mycket. Det spelar ingen roll om de väljer att tidsbegränsa utbetalningen, det blir mindre i plånboken ändå för kvinnor. Argument? Vi kvinnor lever för länge. Tja, jag hörde på Rapport häromdagen att männens livslängd ökade stort i Sverige så vart ligger logiken? Gör pensionsförsäkringen könsneutral!

Annars? Ujujuj - vad det har regnat de sista dygnen. Nu får det räcka. Jag gillar vanligtvis regn men det finns gränser även för mig. Hundarna har haft det tråkigt - mer innevistelse än vanligt. Men....vädrets makter rår man inte på, som så mycket annat här i livet :).

En mans hela självkänsla kan
raseras med tre små ord. Är den inne?

30/10-00

Ha en bra dag!
*kram* Annica


29/10-00

Vintern kom på besök. Frost! Senare under gårdagen syntes de första snöflingorna. Lite tidigt? Fast nu regnar det och blåser som sjutton ute. På B&W har de redan börjat julskylta. Är inte det lite tidigt? Det oxå? På OPK-listan diskuteras just nu jämlikhet, men jag tappade lusten att följa den tråden när en kille började etikettera andra som arroganta, militanta feminister bara för att de inte tyckte som honom. Varför har feminist blivit ett skällsord? Varför används det av män för att trycka ned kvinnor? Är ens åsikt mindre värd för att man är feminist? I mina ögon torde 99% av Sveriges befolkning vara feminister. För feminism för mig är en vilja att utjämna skillnaden mellan könen, dvs en strävan efter att kvinnorna ska nå jämlikhet med männen samt i vissa fall tvärtom. Vem kan ha något emot det? Egentligen? Tobbe sände nedanstående citat och det talar för sig själv tycker jag. Ha en underbar dag! Glöm inte ställa om klockan nu så du försover dig imorgon.

Det finns ingen kvinnlig själ.
Hjärnan är inget könsorgan.
Man kunde lika gärna tala
om en kvinnlig lever.
Charlotte Perkins Gilman

28/10-00

Inlägg i gästboken:
Fri Oct 27 15:03:37 2000 Tobbe from 62.20.201.232
Pedagogiskt och informativt. Du lär ut bra. Är du feminist? Jaaaa...... På ett ställe var "kvinna" lösen och på andra sidor är det mycket "tjejigt". Luktar grupp8 eller annat köns-komplex.

Jag flinade lite för mig själv :).
*Puss på näsan lilla Tobbe*.
Köns-komplex? Nej, inte för min del.
Det verkar det däremot som om du hade?

Glöm ej att ändra klockan idag. Sommartiden är slut. Nu när man går upp 05.00 så är klockan 05.00 och inte 04.00. Eller hur? Jag *vinkar* till en annan Tobbe!


27/10-00

Ni kvinnor som tjänar dåligt! Könsoperera er. Heter man Nisse tjänar man c.a 4000 mer i månaden. Sjukt! Sjukt! Vi kvinnor är i majoritet och ändå är det så här? Underligt - vi som lever i ett så jämlikt samhälle? År 2000?
Män: 4 380 118
Kvinnor: 4 481 308
CALIFORNIA IBM, är inget virus utan en hoax. Men om alla ska maila alla om detta så blir det en form av virus - överbelastning av mailservrarna. Vinyl-107=Senil-107? Henrik på jobbet kom med den tesen :) och jag tänker väl inte motsäga honom direkt på den punkten. Bra musik är det iaf.

Nalle kommer inte ens upp i sängen längre. Det är länge sedan han *missinassen* har krupit upp och lagt sig tillrätta emellan oss. Jag har sett att han ibland har gått fram till sängen och sedan i sista sekund ändrat sig - han är inte alls lika vig och smidig som förr. I går morse fick jag hjälpa honom upp, c.a 60 kilo klumpeduns. Smulan ska snart börja löpa och han blev lite frustrerad/sårad över att hon fräste till rejält åt honom när han för närgånget nosade henne i baken. Det är svårt att hantera ett nej, även för hundar :). När jag åkte fick B. en reminder om att han måste hjälpa till sedan så att Nalle skulle kunna komma ned därifrån. Men jag såg hur mysigt han kröp ihop på den mjuka sängen så det var nog honom väl unt att få krypa ihop och gosa där lite på morgonkvisten.

Nu har outsidern(?) Fredrik äntrat Fågel Fenix. Blev tillsagd? Av vem då? Kapten Blåskägg? Nämdemannen Westman? Kapten Krok? James Rusty? Madonna? Mamma? Pappa? Fredriks sätt att debattera/tränga sig på visar egentligen mer på vilket sätt han är funtad. Fågel Fenix är en anslagstavla för tjejer som har blivit utsatta för misshandel och kränkande behandling tidigare i sitt liv. Att gå in på deras anslagstavla och våldgästa dem där är som att våldföra sig på dem IRL. Den som våldför sig på andra i cyberspace är troligtvis en som gör det IRL oxå, en som saknar respekt för andra. Där har vi grundbulten och kärnpunkten. Att en av tjejerna samtidigt fick ett mycket, mycket kränkande inlägg i sin privata gästbok (på samma tema) är nog tyvärr ingen slump. Är det detta som kallas yttrandefrihet? Att såra, kränka och trakassera andra? Då kan vederbörande stoppa upp sin s.k yttrandefrihet i hålet därbak - grovt uttryckt.

Sätt gärna på mig - men sätt dig inte på mig.
Gardell

26/10-00

Ha en underbar dag idag!
*kram*


25/10-00

Lön! Igen?
Vad tiden rinner iväg.
SVT skändade vårt hem!
Inte med våld hoppas jag. Skämt åsido! Är inte deltagandet frivilligt? Varför hoppar någon på sådant här överhuvudtaget? Är det 15 minuter av *fame* som lockar? Eller? Jag skulle då inte släppa in några klåfingriga amatörer in i mitt hem - än mindre ett TV-team. Är jag elak om jag inte tycker ett skvatt synd om dem? Dessutom undrar jag vilket nyhetsvärde Aftonbladet såg i detta? Nej, nu ska jag vara snäller *muttrar* :). På tal om att sova gott. Jag försov mig rejält igår, jag vaknade ungefär vid den tiden jag brukar åka. Fast det var bara skönt att någon gång få sova 8 timmar i sträck. Jag har ju kört hela sommaren utan väckarklocka och har vaknat i tid (runt 5-snåret) varje dag, i ur och skur. Det är mycket beroende av att jag på morgonkvisten hör i sömnen hur hundarna rör på sig och därför vaknar jag själv, så någon inbyggd väckarklocka är det ju definitivt inte frågan om. Hundarna följer ljuset - likt hönsen. Egentligen har jag ju inga tider att passa såvida det inte är något morgonmöte inbokat redan vid 08.00 - så - jag skippar nog klockan ett tag till :). BTW - svar till Kjell. Taggtråd kanske *flinar*?

På tal om det jag skrev häromdagen, Silvias kritiserade tal i FN om att andra länder inte skrivit på FNs barnkonvention. Vi har skrivit på. Men.....följer vi den? Vart säger hon idag? Igår sändes en del Kosovo-albaner hem, mer eller mindre ofrivilligt. Barn, många barn födda i Sverige åkte nu hem med föräldrar och släkt till en oviss framtid. Arbetslösheten är 65%. Risken att deras hem är förstörda är stor. Vintern är snart på gång. Hälso- och sjukvården är minimal. Vart ska de bo? Vad ska de leva av? Hur ska de gå för barnen?


24/10-00

Hello World! - Ett litet exempel man brukar börja med när man ska lära sig programmera. Hallå världen var ungefär det man fick ropa igår morse. Vilken dimma! Det påminde lite om att famla runt i huset nattetid i mörkret. Dock med skillnaden att risken att det ska hända något allvarligt är ganska liten när man famlar runt i huset, där kan man använda känseln för att avgöra om man går rätt och på sin höjd snubblar man över en yrvaken hund. Det känns lite otryggare att sitta i en bil och chansa hej vilt. Det var lite som - går det så går det och inte visste jag var jag var :). Det var knappt att man såg vart avfarterna var och enda ledtråden om det kom bilar var (om man hade tur) ett diffust, svagt sken av strålkastarna. På E18 hade det smällt så köerna var gigantiska. Tur att man har Vinyl 107 som sällskap och tillika ett glatt humör. Som alltid!

Inte ens FRIS kan förstöra det goda humöret, på sin höjd kan lite lätt irritation uppstå :) - ungefär som när flugor irriterar en. Nu har de återigen varit i farten på Fågel Fenixs anslagstavla. Stavningen av mitt namn känner jag igen - så Peter - du är inte så anonym som du tror. Samma s.k man sände samtidigt detta till mig:
Namn: Peter
Mon Oct 23 11:59:56 2000 62.20.225.177
Kommentar: Varför inte tala sanning till dina läsare. Du måste sova dåligt på nätterna.

Well, well - jag sover väldigt gott om nätterna. Det sägs att ett gott samvete är den bästa huvudkudden. Själv då? Jag tror inte du och föreningen FRIS förstår hur illa ni skadar er själva genom att envisas på detta sätt. Det är ju till syvende och sist ni som framstår som ena riktiga sneseglare. Jag tycker uppriktigt synd om era ex-fruar/tjejer och era barn.


23/10-00

Smulan har gjort det igen!
Smulan gick omkring som en spärrballong igår :).
Gårdagens skörd var:
två matlådor till B. fyllda med isterband och potatis
en liten skål med 2 överblivna isterband på kylning
hinken till hönsen fylld med potatisskal
en skivad formfranska - hela påsen rakt av
Vårt kök ser snart ut som en fästning. Men det tycks inte hjälpa. Matlådorna plus hinken stod i fönstret. Hur Smulan lyckades nå dem är en gåta. Hon ska inte kunna nå över hela diskbänken enligt naturens lagar, inte med den kroppsbyggnaden. Inte heller ska hon kunna nå upp till brödet som hänger i taket ovan köksbänken. Men "kan inte" är nog bara ett uttryck som vi människor begränsar oss själva med. För en hungrig hund (varg) finns nog begreppet "kan inte". Det är väl därför de överlevt så länge i naturens evolutionshistoria, sida vid sida med oss. Väl värt att tänka på. Låt inga - kan inte - begränsa dig :).

Att leda innebär för mig att gå före och därmed visa en riktning
och en riktning kan inte vara att stå kvar på samma fläck, även
om det är en bra fläck.
Jan Carlzon

22/10-00

http://herregud.com/sverige/
JK ska granska AB:s Tyck Till.
Inte en dag för tidigt i mina ögon.
Imorgon åker Marina iväg till Frankrike om jag fattat galoppen rätt. Ha en underbar resa - det är du värd. Jag är inte ett dugg avundsjuk *korsar tio fingrar övervarandra* :). Ur sinne - ur minne? Nej, eller hur? Kimberley får inte glömmas bort. Har du skänkt en timlön? Har vår kära drottning gjort det månnetro? Det är bra att hon engagerar sig för barnen - men det vore ännu bättre om det engagemanget byggde på underbyggd fakta. Här har väl staben runt om henne en stor roll att spela? Men de består väl av överklassmänniskor så den bilden blir väl färgad? Ajajajaj - *Annica slår sig själv på fingrarna på tangentbordet*. Men ni förstår vad jag menar? Hoppas jag. Hon stod i FN och fördömde USA för att dom inte undertecknat FN:s barnkonvention. Visst - vi har *signat* på men följer vi den? Kasta inte sten i glashus är ett gammalt talesätt - torde även gälla "dronningar". Vi lever inte i lilla perfekta landet Sverige. Gå ut i det verkliga livet och se hur det är. Har fallet Kimberley verkligen inte ens uppmärksammats av henne samt alla andra fall av *abuse* mot våra barn som sker av myndigheter och rättsväsende. Ofta i all välmening kanske, men ändå. Som lök på laxen gav hon israelerna ännu mer ammunition i form av ord i sin fördömelse av de palestinska mödrarna som låter sina barn kasta sten på israelerna. Mein gott! De kastar sten och israelerna skjuter dem med gummikulor och riktig ammunition. Logik?


21/10-00

Då har Flashback stängt...igen!
Bra? Nej! Flashback hade visserligen en hel del tvivelaktiga sidor ute på nätet och en hackers-filosofi som inte var riktigt rumsren (i mina ögon). Men de var iaf samlade på ett ställe. Vad kommer de att hamna nu? Utom all kontroll kanske? För inte försvinner de.... Janne höll iaf lite ordning och reda i allt kaos. Kanske inte ett kreativt kaos, men.....

Jaha - så var det dags igen då. Jag fick ett mail om ett inlägg av en Thommie Holsth på Fågel Fenixs anslagstavla. Samma dravel som vanligt om hackning och att Fågel Fenix skulle vara en kriminell förening - varför får det mig att tänka på nyårsprogrammet Grevinnan och Betjänten? Samtidigt får jag ett privat mail från en Thommie Holsth som påstår sig ha snubblat över min hemsida och ställer frågor som jag inte riktigt begriper. Behöver jag säga att denna Thommie är listad på FRIS hemsida som medlem där? Man behöver inte vara privatdeckare eller ens ha IQ mer än Fiskmås för att lägga ihop två och två. Att de orkar hålla på? De har trakasserat oss sedan i februari i år och håller på fortfarande. Dessutom undrar de varför jag kommenterar föreningen FRIS här i min dagbok? Hur är det med matematiken?


20/10-00

Gamla synder hittade på nätet.
Jag såg programmet Kalla Fakta igår om människans bästa vän, hunden. Hade jag haft ett stort hus skulle alla hundar jag såg i programmet få komma hit och bo hos oss. Det var ju så Nalle hamnade i vår familj. Vi åkte ut förutsättningslöst för att kika på honom. Han var ingen vacker syn, skitig, ovårdad, full med sår, osocial och helt ointresserad av oss. Kenneln födde upp Rottisar och hade börjat med Njuffar. De satt alla i små burar och det var hemskt att se dem alla. Jag ville ta hem allihop. Men Nalle köpte vi och vi ångrar oss inte en sekund, fast han var ganska besvärlig i början. Jag har sedemera hört rykten att den kenneln har fått näringsförbud. Det borde nog flera beläggas med. Annars? Bara bra. Själv då? BTW - jag har fått flunsan :). I armen. Jag tog en spruta i förrgår. Nu är det på övre vänsterarm en stor röd, het blaffa på cirka 15x10 cm. Den spänner och hettar. Man kan vara drömma om vad som försigår där inne. Ett immunförsvarets världskrig? Vem vinner? Jag hoppas det stannar därvid så det inte bryter ut i övriga kroppen.

I'm not offended by all the dumb blonde jokes because I
know I'm not dumb... and I also know that I'm not blonde
Dolly Parton

19/10-00

Så här skrevs det i maj i år!
Många turer fram och tillbaks har det varit.
Brodern fick stanna men inte Kimberley.
Så lever Kimberley idag!
Hon har fortfarande efter två veckor inte fått börja skolan. Hon tillbringar dagarna på kontoret, mellan två skrivbord ligger en madrass med några leksaker utströdda. Visst ja - hon har fått en sparkcykel. Den kompenserar säkert hennes saknad efter sina bröder, sin mamma, sina kompisar och skolan i Sverige. Pappan har avsagt sig all kontakt med sin egen mor och syster så frågan är hur mycket annan stimulans Kimberley får just nu. Det är nästan så att jag börjar ifrågasätta denna form av faderskärlek! Journalisten som skrev artikeln blev hotad med polis. Varför känner jag igen detta beteende? Nå - ni mansgrupper som applåderade utvisningsbeslutet och hämtningen. Är det så här ni vill att era egna barn ska ha det? Är det detta som anses som gagn för barnets bästa?


18/10-00

Underbart är kort!
Så --------- :).


17/10-00

Angående pappaledighet.
Riksförsäkringsverket har gjort en undersökning (åren 1997,1998,1999) som visar att under älgjakten tar fler män pappaledigt än vanligt. Nu tror ju inte jag att papporna tar ledigt och sköter om barnen för att mammorna ska få möjlighet att komma ut i skogen. Vad tror ni? Är det inte underligt? Rent ut sagt förunderligt?

Idag ska jag på Kick-Off i Gamla Stan, svärfar är hundvakt som tur är. Dagen ska avslutas på en restaurang och det ska bli smaskens raskens. Helgens bravader satte spår i hundarnas magar. Lösa boliner! Igår fick Bernt lämna dem ute på tomten när han stack. Så illa var det ;). Där fick de vara ensamma i tre timmar innan jag kom hem. De var säkert aningens förbryllade. Men det gick bra. Bättre det än att de skulle tvingas göra ifrån sig inomhus. Det är ju inget de gör frivilligt i första taget så man kan bara ana deras ångest innan de av naturen behov tvingas *huka sig* inomhus.


16/10-00

Rättsrasism i USA.
Oskyldigt dömda - fria genom DNA.
DNA-testerna friar en av fyra.
Väpnat rån och våldtäkt - 145 år blev straffet.
Han avtjänade åtta år innan han friades genom ett DNA test. Man kan bara ana vilken bitterhet och ilska detta måste ha skapat hos honom. Tänk att veta att man är oskyldig och så vill ingen lyssna på en. Ingen vill tro på en! På kort tid har 64 långtidsdömda släppts i USA - efter DNA tester. Hur många som förvägrats detta test är döljt i dunkel. Man kan bara spekulera i hur många oskyldiga som avrättats. Icke förvånande flertalet färgade män. Detta berörde mig när jag läste om det Aftonbladet. Det var bra mycket mer intressant och tänkvärt att läsa om detta än löpets artikel - Robinsonromansen mellan Ulrika och Robban. Pseudo-kändisar. Who cares?

I sin förtvivlan djupt, djupt inifrån när vuxna människor *crackar*/skadar sig ropar de efter "mamma". Undra sa flundra hur många som instinktivt ropar efter "pappa"? Jag har aldrig hört det. Har du? Detta tål att tänka på! Med modern menar jag inte nödvändigtvis den biologiska modern utan modern som barnet tagit till sig likt ankungen som följer instinktivt den/det som rör sig i närheten när den föds. Modern=individen som ger:
Trygghet. Värme. Kärlek. Omtanke. Omvårdnad.
Borde detta inte ge männen en tankeställare? Det är bara drygt 10 procent som tar ut pappaledigheten. Det är förhållandevis få som deltar fullt ut i vardagens omsorg ens när allt är frid och fröjd - dvs innan separationen. Varför? Att tro att lagstiftning ska ändra på detta, ex. via AGV är rent befängt. Barn bryr sig inte om papperslagar.


15/10-00

Bugar och bockar för att *grattisar* både via mail och i Kommentera-boken. Tårtan? Jo, den fick faktiskt åt, säger Annica med munnen full av tårta :=(). Svärfarsan, morsan, farsan, syrran och min systerdotter var över en sväng mitt på dagen. Jag satt precis då och borstade Smulan så jag hörde inte att de kom. Nalle passade på att smita genom grinden så det blev lite kalabalik :). Men det gick bra, han kom så glatt springande när jag äntligen kom ut och ropade på honom. Sen på kvällskvisten (precis när jag klev ur duschen) kom Carina och Lena förbi med Henning - en glad överraskning. Summa summarum - en bra dag var det igår! BTW - Robinson - vilken gäääääspning. Så förutsägbart! Vilka tama, bleka deltagare.

Jag stängde tillfälligt av gästboken på Kimberleys sajt. Jag är inte dum - det krävs inte speciellt mycket förstånd för att räkna ut vem/vad/varför. Men jag har tyvärr inte tid att delta i era charader. Surprise! Läs gärna min disclaimer i gästboken.

In politics, if you want anything said, ask a man,
if you want anything done, ask a woman.
Margaret Thatcher

14/10-00

Göteborgs universitet verkar vara en grogrund för rättshaverister och psykopater :) - obs ironi! Tomas verkar ha flyttat in på min gästbok samt anslagstavlan förutom alla inlägg på Kimberleys sajt. Kärlek vid första ögonkastet kanske? Heter det inte kärlek börjar med kast? Eller hur gick den gamla ramsan? Vilken tur att man kan radera inlägg ;). Envishet och tålamod är Vågens karaktärsdrag samt diplomati. Dock mer av de två förstnämda kanske när det gäller mig? Detta påminner mig lite om ett annat scenario. Go figure! Jag tycker bara det är sorgligt men det är som sagt inte jag som äger problemet. Det gör numera andra på gu.se. Jag har bara lite svårt att förstå beteendet. Själv skulle jag aldrig ens komma på tanken att våldgästa en annans anslagstavla/gästbok på detta sätt.

En bra länk är Skyldiga? Nej, men ansvariga. Något att fundera på till morgonkaffet kanske? Annars? Bara bra! Ha en underbar dag! Det ska jag ha.


13/10-00

Osorterade tankar så här fredagen den 13:e. Usch! Låter som en enda lång skräckfilm av sämre D-klass. Det verkar aldrig bli fred i Mellanöstern. Jag tycker bägge sidor handlar fel men mina sympatier finns faktiskt på palestiniernas sida. Visst blev judarna oursäktligt behandlade under förintelsen. Men ger det legitimitet åt att de i sin tur ska förtrycka andra? Bernt har beställt en 20 bitars Prinsesstårta tills imorgon. Hundarna lär få mycket smaskens raskens :) - left overs. Bernt har länge, länge undrat vad jag vill ha. Inget! Men igår klämde jag till med att jag vill ha ett nytt element i sovrummet :-). Är man okvinnlig? Nu är det höst. Elementen satte jag på igår. Burr burr! Snart kommer vintern. Igår hände en sak på jobbet som verkligen fick mig att börja fundera på huruvida jag ska följa trenden. Nya vyer? Jag blev erbjuden att överta en liten majsorm. Jag känner mig inte riktigt beredd. När jag skaffade min första hund planerade jag mycket innan. Jag vet inte hur många hundböcker jag plöjde innan jag slog till. Det var lite som när jag var gravid. Det var en och annan barnbok som lästes under graviditeten - som en slags mental förberedelse. Jag läste mycket om barnuppfostran, barnsjukdomar och barnpsykologi. Till vilken nytta?
Saxat från en mailinglista:
He, who loses money, loses much
He, who loses a friend, loses much more
He, who loses faith, loses all.


12/10-00

Jag fick återigen ett mail som tackade mig för att jag *rensar* Kimberleys gästbok då och då från s.k hälsningar som inte hör hemma där. Här är återigen frågan om yttrandefriheten på tapeten. Frågan gäller fortfarande. Vad säger netiguetten? Vad säger sunt förnuft? Vad är egentligen en gästbok? I mina ögon är en gästbok en sida där man sänder korta hälsningar till den/dem som står för sidan. Inget annat. Det är inte ett diskussionsforum, där kan hugade spekulanter på faderrättsdiskussioner vända sig till Aftonbladet Tyck Till. Någon från Växjö universitet visade prov på sin totala okunskap om fallet Kimberley genom att envist hävda att det var en liten kille det rör sig om. En kille fick jag iaf igång en mailkonversation med då han vågade ange sin korrekta mailadress - det är annars mer regel än undantag att inte ens våga stå för sina åsikter. Vi bollade några mail fram och tillbax och vi kom överens om att vi hade en mgn - Kimberleys väl och ve. Så killen bad om ursäkt och accepterade min ståndpunkt. De flesta är vettiga bara man får igång en kommunikation om inte ansikte mot ansikte så iaf mail mot mail :). Men som sagt - en del är nog hopplösa fall. Nå - jag är tålmodig. Det är snarare de som envisas med sina inlägg trots tillsägelse som står med rumpan bar. Nu har en av knäppgökarna flyttat in på min egen gästbok samt anslagstavlan. Go figure!

Kjelle sände denna länk, http://www.angelfire.com/sc2/chatoman/email/venner.html. Det skulle vara bra med lite mer Nalle Puh och Tigger anda i denna värld :).


11/10-00

För den nyfikne - Henning finns under Dagens Bild.
Ett nytt virus för Outlook - kasta den mailklienten :( åt helskotta.
På tal om virus - för hypokondriker - http://www.patientfass.nu/
Den 8/4-99 skrev jag om Roger Fransson. Han blev utfryst ur KD, men har numera tagits till nåder igen. Ur sinne - ur minne? Det får vi verkligen inte hoppas.

Jag var nog lite grinig igår rent allmänt :(. Ett mail gjorde mig aningen upprörd men som tur var så kunde jag iaf lägga så pass mycket band på mig att jag svarade vänligt men muttrade över tangentbordet :). För ilskan var ju inte riktad mot (den antagligen unga) killen utan fenomenet i sig. Antagligen utnyttjas denna kille billigt av företaget. Men varför gör företag så här? Tror de att de spar in pengar? Nej - ett gott råd. Företagets hemsida är företagets ansikte på webben. Anlita professionella aktörer istället som vet hur target och name används i frames för bästa resultat. Förmodligen skulle ju aldrig sagda företag anlita grannes pojk för att trycka företagets marknadsföringsmaterial. Varför göra skillnad på hanteringen av företagets hemsida?
-----
Okej...tack för hjälpen...en annan sak....jag sköter hemsidan åt ett företag och jag använder frames......men hur jag än fixar till det så öppnas det jag trycker på i menyn i ett nytt fönster!!!!! kan jag kanske skicka över de 3 htm filerna så kan du kanske hjälpa mig????
-----


10/10-00

Jag fick denna text via mail av Elisabeth. Jag vet tyvärr ej vem som skrivit den men jag dristar mig att lägga in den här nedan. Jag tror att många kommer att ha ett litet igenkännande leende på läpparna under läsningen.

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa "Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag vill gå och lägga mig". Hon gick ut i köket för att göra i ordning sandwiches till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga. Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp.

Hon tog tidningarna, som låg på golvet. Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp och la båda bredvid sin portmonnä. Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Harry ropade från vardagsrummet "Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?" "Jag är på väg", sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen, släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen och pratade kort med barnen, som satte uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen. I samma ögonblick stängde Harry av TV-n och sa till sig själv, "Nu vill jag gå och lägga mig!" ...och det gjorde han.


9/10-00

Igår träffade jag en vit pippi-fågel vid namn Henning. Vill ha! Vill ha! :)))) Jag som tidigare har varit ganska kallsinnig när det gäller papegojor och kakaduor - men det beror nog enbart på att jag aldrig träffat någon IRL. Henning var såååå söt. En riktig personlighet. Jag får skaffa ett större hus. Jag har ju även en gris på önskelistan samt har funderat på att eventuellt skaffa en boaorm. Djur är något som får mig att känna mening med livet. Jag såg en skitfånig film i lördags - Djungel Jim eller vad den hette. Det enda som intresserade mig var alla djuren eller det som nu skulle föreställa detsamma :). Stoppa in en film innehållande djur i videon och jag är garanterat *fast*.

Jag var givetvis på demonstrationen igår för att protestera mot Kimberleys utvisning. Angela Stark höll ett gripande tal. Jag hoppas att ilskan bär henne hela vägen fram. Suzanne Reuters tal fick stående ovationer eller hur man nu brukar uttrycka det :). Jag tycker att de som står bakom och stöttar Angela, Mats Klockljung och Elisabeth Stark med många andra ska ha en stor elogé för sitt engagemang. Det är sådana människor som ni som gör att man inte tappar tron på mänskligheten!

Nu är det insamling av medel som gäller. Sydafrika är inte som Sverige. Rättshjälp? Vad är det? Pengar är makt! Pappa (köpmannen) är god för 32 miljoner och har råd att anlita den bästa och den dyraste advokaten. Angela med en normalsvensk inkomst har inte en chans att matcha detta. Rättvisa kallas det ändå! Det är en ekvation som inte går ihop. Skänk en timlön till förmån för Kimberley och Angelas kamp för att få en rättvis vårdnadstvist i Sydafrika, postgironumret finns på Kimberleys sida.

Jag fick ett mail som tackade mig för att jag *rensar* Kimberleys gästbok då och då från s.k hälsningar som inte hör hemma där. Här är återigen frågan om yttrandefriheten på tapeten. Vad säger netiguetten? Vad säger sunt förnuft? Vad är egentligen en gästbok? I mina ögon är en gästbok en sida där man sänder korta hälsningar till den/dem som står för sidan. Inget annat. Det är inte ett diskussionsforum, där kan hugade spekulanter på faderrättsdiskussioner vända sig till Aftonbladet Tyck Till. Nå - jag är tålmodig. Det är snarare de som envisas med sina inlägg trots tillsägelse som står med rumpan bar. En kille fick jag kontakt med hur som haver och det slutade med att han bad om ursäkt och insåg att det inte var rätt forum att debattera i samt att vi bägge insåg att vi hade en mgn - Kimberleys väl och ve. Tack för det *bugar och bockar*. Detta ger mig hopp :) om att det faktiskt går att resonera med de flesta bara man får tillfälle att kommunicera om inte ansikte mot ansikte men iaf mail mot mail. Jag hävdar med en dåres envishet att de flesta människor är vettiga och har sunt förnuft. Tja - med reservation då :) - en del kommer aldrig att ändra på sig/erkänna att de är fel ute även om man så skulle ertappa dem med fingrarna i syltburken.

Människors dumhet är det enda som
ger oss en uppfattning om oändligheten.
E. Renan

8/10-00

Sällan har en artikel skådats med så många faktafel? Till och med en skolelev i årskurs 5 hade kunnat skriva en mer korrekt krönika till skoltidningen genom ordentlig research.

Någon anonym (vad annars?) gjorde ett inlägg i min Kommentera-bok och tjafsade om FF, vilket i sig låter som Färunda Fotbollsklubb men jag antar att den anonyma avser Fågel Fenix och inget annat :). Eftersom inlägget gjordes här antar jag att personen avser att jag skulle vara en av *ledarna*. Varför inte kontrollera fakta först? Jag är inte och har aldrig varit medlem i styrelsen för Fågel Fenix. Jag kan ha åsikter ändå om både ditt och datt. Man behöver inte ens vara medlem i Fågel Fenix för att reagera på vissas beteende - det räcker i stort sett att att man innehar en gnutta sunt förnuft - vilket de flesta som tur är har :).

Definition på fadersrätt (från Fågel Fenixs anslagstavla)
==============================================
Om pappan stoppar in en krona i en automat och får en
tablettask, vems är tablettasken? Pappans eller automatens?
==============================================

Medan flugorna sover bättrar spindeln på sitt nät.
Paul Fleming

7/10-00

Det är knappt jag ids bry mig och glädjas åt den välregisserade revoultionen i Belgrad. Inte när jag vet att Kimberley nu har skilts från sin mor och sina bröder i den heliga Faderns namn. Vi vanliga *normala* män och kvinnor är förfärade, förfasade och förvånade. Hur kan behandla ett litet barn så?

Lagen om gemensam vårdnad har snarare ökat än minskat antalet svåra vårdnadstvister. Det säger Mats Bohlin, chef för socialförvaltningens familjerätt Linköping, som samtidigt påpekar att syftet med lagen, som infördes i oktober för två år sedan, var precis det motsatta. Och....det kommer säkert bli än värre när kommande AGV Automtisk Gemensam Vårdnad klubbas igenom (om än kanske med tidsfördröjning), Vem/Vilka är förlorarna? Barnen såklart!


6/10-00

Kimberley är hämtad av polis!
Jag är sååååååå stolt över att vara svensk. NOT!
En sjuårig flicka behandlas som en grov brottsling.
Kimberley hämtas gråtande och vaktas av 10 poliser.
Man kan ju undra sa flundra................
Skriv på protestlistan du oxå!

I livets villervalla
vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela vår roll

Vi dölja våra tankar,
vi dölja våra sår
och vårt hjärta som bankar och slår

Vi haka våra skyltar
var morgon på vår grind
och pratar om väder och vind

I livets villervalla
så nära vi gå -
men så fjärran från varandra ändå.
Nils Ferlin

5/10-00

Jag vet inte Petra! Snus? Något att fundera på iaf :). Lycka till Xerxes med ditt rökavslut. Ibland (oftast *ler*) är jag inte så helt fel ute. En del kanske minns min kritik av Birgerssons framträdande i TV. Jag deklarerade här i min dagbok att några aktier i det bolaget/honom skulle jag minsann inte satsa på. Nå - vad säger ni nu då? Bredbandsbolaget funderar på att *focka* Birgersson och ersätta honom med en mer trovärdig ledare enligt VISION IT. Välkommen ned på jorden! Där vi övriga är. BTW - det kom ett inlägg i min gästbok:
Asbra sida!
Hade jag stått för detta hade jag haft permanent hybris!
Var väl rart? Sånt värmer! Nu har jag inte permanent hybris och tur är väl det. Det är så många andra som har det :). Nej, men däremot blir jag alltid lika glad när jag får bevis för att folk har nytta/nöje av mina sidor.

Jag fick ett mail av en kille igår som jag hade en kort mailkontakt med för ett bra tag sedan. Då berättade han om att han höll på att skriva en bok och han lovade att jag skulle få ett exemplar sedan när den var klar. Mycket vatten har runnit under bron sedan dess så förvåningen var stor när han mailade och frågade efter min post-adress :). Visserligen var det inte just den boken vi talade om utan han hade slutfört en annan bok om WAP. Vem tackar nej till ett exemplar om WAP på svenska? Inte jag iaf. Kul med människor som står fast vid sina löften fast motparten rimligtvis förmodligen har glömt bort löftet :). Respect! Han fick en *puss på näsan* i mitt svar tillsammans med min adress.

Du! Glöm inte att skriva på protestlistan och protestera mot utvisningsbeslutet av Kimberley! Har du möjlighet så bidra med en timlön till föreningen Kimberleys vänner. De pengarna kommer att behövas mer än väl. Mer info kommer. Annars? Penicillinet börjar verka. Jag jobbade igår men tog det ganska lugnt och åkte hem tidigt. Idag ska jag in för ett viktigt möte men sedan har jag ju hela fredag-lördag-söndag att kurera mig på. Skööööönt!


4/10-00

I morgon kan det vara för sent!
En tänkvärd berättelse som alla bör läsa.
Nå - nu kan det bara bli bättre. En penicillinkur är påbörjad. Läkaren skällde ut mig efter noter, men det är hans jobb. Visst är det rena rama idiotin att röka när man bara har en lungkapacitet på 45 procent av normalt. Men vanan är inbiten. Svår att bryta. Jag saknar motivation att sluta *as it is*. Läkaren kan ju inte likt bilbesiktningen sätta ettor eller körförbud :). Fast å andra sidan vore det ju enklare. För mig! Jag fick ett mail igår med ett förslag om ett citat att lägga in under avsnittet Guldcitat på sidan Kvinnor. Tanken var inte så illa, för när jag surfade iväg och såg vad som skrivits förstod jag vad hon menade. Citatet är plockat från Aftonbladet Tyck Till (fast den debatten försvann under dagen men givetvis är den arkiverad).
-----
MVH Calle som inte slår X fruar eller barnen fast jag är med i FRIS
-----
Vad är det som han försöker antyda?
Att det skulle vara ett unikum att inte slå ex-fruar och barn när man är medlem i FRIS? Här måste det väl ha blivit en liten felskrivning? Eller?

Här ligger en gravad hund.
Refaat El-Sayed

3/10-00

Jag kommer gående utmed vägkanten. Jag ser en folksamling lite längre fram. När jag kommer fram ser jag en till synes död kvinna som ligger vid vägrenen med sina tillhörigheter kringslängda. Jag frågar - Är hon död? En man svarar - Jag vet inte, men det luktar massor av blod. En annan man lägger armen runt mina axlar och tar mig avsides. - Vilket vackert ansikte du har, sade han. Sedan blev det mörkt.
..........
Feberdrömmar! Någon som är bra på drömtydning? Jag stannar nog hemma idag...tror jag. Igår var inte roligt. Man är ingen bra bilförare när man har 39 graders feber :). Man är ingen bra presentatör av viktiga fakta heller. För den delen :(......men jag hoppas mitt möte kommer att ge frukt. Jag fick ett samtal (på arbetstelefonen) från en rektryteringsbyrå som undrade om jag ville byta jobb? De blir bara fräckare och fräckare :).


2/10-00

Det är inte så ofta jag kollar in gästboken i mitt Akvarium, men igår blev jag glad när jag såg att Pelle hade sänt en hälsning. Long time no see - ja - det stämmer, *kram*. Annars var det inte så mycket att *yvas* över igår. Det som legat och lurat i kroppen bröt ut. Totaltäppt näsa och feber gjorde mig ganska mör. Jag hatar att inte kunna andas ordentligt. Jag hatar att inte ha full koll på läget. Jag vill iaf tro att jag har det ;~).


1/10-00

Ny månad. Nytt blad. Nytt liv.
Tja - det sistnämda kan man kanske glömma bort :). Så lätt fixar man inte det, men en ny blank sida och en helt nu månad är det ju hur som haver. Tobbe var lite tidigt ute :)? I Kommentera-boken hävdade han bestämt igår att den stulna timmen ska återfås denna helg. Men tyvärr :( dröjer det en hel månad till..... Fast vädret ska man inte klaga på. Otroligt vackert.

Är en sjuåring för liten för att bestämma själv?
Skriv på protestlistan!
Vem minns inte fallet Marcus. Killen som då var 11 år och ville bo hos sin pappa men rätten dömde enskild vårdnad åt modern. Jag minns att jag tyckte att det var underligt att rätten inte tog hänsyn till Marcus vilja. Jag vet att både Carro och Katinka skrev att det var fel att inte ta hänsyn till pojkens vilja. Andra skrev då detta! Men var är de nu när det gäller Kimberley? Visst - nu gäller det ju en kvinna och inte en förfördelad fader. Sorry! Då faller väl argumenten om barnets bästa från fallet Marcus?

Erfarenhet är det som gör att du kan känna
igen ett misstag när du gör det på nytt.
Franklin P. Jones

Till dagbokens början


Jul-03 Jun-03 Maj-03 Apr-03 Mar-03 Feb-03 Jan-03 Dec-02 Nov-02 Okt-02 Sep-02 Aug-02 Jul-02 Jun-02 Maj-02 Apr-02 Mar-02 Feb-02 Jan-02 Dec-01 Nov-01 Okt-01 Sep-01 Aug-01 Jul-01 Jun-01 Maj-01 Apr-01 Mar-01 Feb-01 Jan-01 Dec-00 Nov-00 Okt-00 Sep-00 Aug-00 Jul-00 Jun-00 Maj-00 Apr-00 Mar-00 Feb-00 Jan-00 Dec-99 Nov-99 Okt-99 Sep-99 Aug-99 Jul-99 Jun-99 Maj-99 Apr-99 Mar-99 Feb-99 Jan-99 Dec-98 Nov-98 Okt-98 Sep-98 Aug-98 Jul-98 Jun-98 Maj-98 Apr-98 Mar-98 Feb-98 Jan-98 Dec-97 Nov-97 Okt-97 Sep-97 Aug-97
Kommentera-böcker:
-1- -2- -3- -4- -5- -6- -7- -8- -9- -10- -11- -12- -13- -14- -15- -16- -17- -18- -19- -20- -21- -22- -23- -24-

www.tiger.se www.atiger.se www.tiger.pp.se www.atiger.pp.se www.atiger.nu www.nodaddy.se
Passagen Tele2 Telia 1 Telia 2 Spray 1